Путин: Засега не се налага да вкарваме армията в Украйна

Pan.bg 04 мар 2014 | 15:08 views (3683) commentaries(14)
img dnevnik.bg

Руският президент Владимир Путин заяви, че засега не се налага Москва да изпраща армията си в Украйна, но че дори ако вбъдеще вземе подобно решение, то ще бъде легитимно заради молбата на Виктор Янукович за помощ и наличието на "хуманитарна мисия". Путин даде първата си пресконференция по повод последните събития в Украйна и Крим в московската си резиденция.

Той каза, че си запазва правото за "всякакви опции" срещу "беззаконието в Източна Украйна", но че до военна сила може да се прибегне само в краен случай. Държавният глава изтъкна, че Москва не иска да присъединява Крим, и уточни, че военните учения в Западна и Централна Русия са били планирани отдавна и нямат връзка със случващото се в Украйна.

Путин определи свалянето на Янукович като "антиконституционен преврат", а новото правителство в Киев – като нелегитимно. При все че стана ясно, че за него Янукович все още е законният лидер на Украйна, руският президент коментира: "Казах му, че няма шанс да остане на власт. Всички го знаехме. Той няма политическо бъдеще."

Путин обясни, че обявената днес от "Газпром" отмяна на ценовите отстъпки на природния газ за Киев от месец април няма нищо общо с настоящата политическа ситуация в страната. "Ние дадохме на Украйна пари, намалихме цените на газа, но Украйна все още не си плаща. Естествено, че в "Газпром" не са щастливи."

Руският държавен глава изтъкна, че всички граждани на Украйна трябва да имат едни и същи права, независимо къде живеят. "В някои части на Украйна сме свидетели на сборище от неонацисти, националисти, антисемити...", каза той.

Путин заяви още, че руските сили в Крим не са подготвяли и обучавали местни части за самоотбрана и че сходството между униформите на едните и другите е чиста случайност. "Досега в Крим не е бил произведен нито един изстрел", твърди президентът. Той също така обеща финансова помощ за автономната република и обясни, че Москва е готова да отпусне нови кредити на Украйна, но че Западът я е помолил да не го прави, а да работи по финансово сътрудничество за Киев заедно с Международния валутен фонд.

Руският държавен глава сравни настоящата революционна ситуация в Украйна с първите дни на нейната независимост и каза, че украинците би трябвало да се ангажират повече в политиката, отколкото в протести. Според него случилото се в Киев е въоръжено присвояване на властта, подготвено от Запада. "Понякога ми се струва, че в Америка седят някъде над една голяма локва и си правят експерименти като с плъхове, без да разбират последствията от действията си... А да се действа като "слон в стъкларски магазин" е много опасно", коментира Путин.
==========================================================================
"Атака" поиска България да не признава новата власт в Киев за легитимна

Партия "Атака" внесе в деловодството на парламента декларация по повод събитията в Украйна, с която настоява депутатите да "не приемат самопровъзгласилата се власт в Украйна за легитимна".

Според тях Народното събрание трябва да изрази безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна. Декларацията им обаче посочва като външна намеса САЩ, а не Русия.

"През последните седмици в столицата на тази държава действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха поредица от убийства, палежи и разрушения. Тези терористи бяха пряко подстрекавани от помощник държавния секретар на САЩ Нулънд, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи Съединените щати или държави от ЕС. Както и от правителствени щатски организации като Националния фонд за демокрация, която се финансира от Конгреса на САЩ всички тези официални лица и организации подпомагаха откровени фашисти, антисемити и криминални елементи в тяхната терористична дейност", гласи декларацията на националистическата партия.

Според тях парламентът трябва да осъди тази "намеса вътрешните работи на суверенна страна като недопустима, още повече когато е свързана с кръвопролития и насилие".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  kostov 04 мар 2014, 15:35
   
  0
   
  0

  Путин омекна.Не само засега,но и в бъдеще няма нищо да предприеме.Само дрънкане на оръжия."Атака" е русофилска,антибългарска,комунистическа организациика,която в никакъв случай не трябва да влиза никога в парламента.

 2. #2
  сова 04 мар 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  До Костов - а ти не си добре с главата.

 3. #3
  komentar 04 мар 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  Извинявайте, но шегувате ли се с това заглавие. А армията която е в Крим каква е - войниците, патрулиращите БТР-и и военните кораби са руски, нали. Какво значи няма да вкара руската армията, като тя вече е там?

 4. #4
  Явор 04 мар 2014, 17:51
   
  0
   
  0

  от kostov(регистриран) на 02 мар 2014, 14:33

  "САЩ и Великобритания,както и НАТО трябва да застанат зад Украйна.Украйна трябва да се бие срещу вероломното нахлуване руските животински орди.Всички западни страни да изтеглят инвестициите си от Русия.Да се направи всичко възможно да падне цената на петрола,за да може Русия да се превърне отново в онова джудже.Просто съветско-руската мечка трябва да придобие вид на декоративна панда."
  Г-н Костов,
  Имам роднини /баба и дядо/ живеещи в Киев, Дарницки район, и те са против тези от майдана, които са неофашисти от западна Украйна. В момента всички там не се притесняват от Русия, а именно от Бендеровците /ако знаете кой е той/. Не повтаряйте сляпо това което чувате по българските медии. Информирайте се също и от украинските и с голямо отвращение за вас от руските. Смятам, че ще е полезно за вас.
  P.S. : Вижте интервюто на Милен Цветков с българи живеещи в Крим, илъчено в началото на вчерашното му /03.03.2014/ предаване. Това Също ще Ви помогне да се ориентирате в обстановката. Успех.

 5. #5
  Rebel shooter 04 мар 2014, 18:20
   
  0
   
  0

  Костов, човече опомни се и се успокой малко иначе ще станеш първата (а, може би и единствена) жертва на конфликта между Русия и Украйна! Просто или инфаркт ще получиш или ще се пръснеш от злоба.

  Иначе с това изказване Путин само потвърждава колко му пука за тоя или оня и кой какво казал и с какво го заплашвал. Помислете върху този факт и го сравнете с поведението на други политици!

 6. #6
  av 04 мар 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  Костоф, джуджето Путин показа че за 4 часа може да предислоцира 150 000 армия с авиация, флот и бронирана тхника и да проведе операция по унищожаване на сьответните цели. Мисля че само идиот не би разбрал посланието. Европа май го разбра

 7. #7
  kostov 04 мар 2014, 19:11
   
  0
   
  0

  Горкият Яворчо,а и останалите как да ги нарека-антифашисти.Яворчо,а и баба му и дядо му още разсъждават с табиетите и терминологията от Студената война.Фашисти,антифашистка борба,борци против капитализма,лошия империализъм.Яворчо,а и баба му и дядо му няма как да не знаят,че комунистите и фашистите бяха заедно,скрепени в съюз чрез пакта Рибентроп-Молотов.Били са в постоянна колаборация между двете световни войни.Германските национал-социалисти са си обучавали армията в Се Се Се Ре.Трансфер на технологии от хитлеристка Германия към Се Се Се Ре,жито в огромни тонове количество от Се Се Се Ре към Германия.Чак до 22-23 юни 1941г.После са си развалили достлука и според Яворчовата баба и дядо фашистите станали лоши,а комунистите добри,мили и прекрасни хора.Според Яворчо Путин е прекрасен човек,истински дядо Иван,който се бори срещу лошия Запад и гадните фашисти,които правят злини срещу чудесните и мили проруски настроени посткомунисти от Източна Украйна.Сякаш малко им беше Голодомора организиран от Сталин.

 8. #8
  Ben 04 мар 2014, 19:12
   
  0
   
  0

  ТАЗИ СНИМКА КАЗВА МНОГО ЗА СИТУАЦИЯТА В КИЕВ. И НЯМА ДА Я ВИДИТЕ ПО CNN!


  Публикувано на 03.03.2014 / 19:53 ч. от afera  Тази снимка казва много за ситуацията в Киев. И за съжаление няма да я видите по CNN. Това е гордо вдигнатия хитлеристки поздрав на Олег Тягнибок, лидер на екстремистката и неонацистка партия “Свобода”. Снимката е от техен конгрес. Тягнибок и партията му са съучастници на неонацистите от “Десен сектор” в насилието, палежите, силовите превземания на правителствени сгради и убийствата по време на наци-майдана, който подмени проевропейския евромайдан. Сега са един от ключовите властови фактори в Киев.

  Горките украинци – притиснати в менгемето на руската инвазия от една страна и на наследниците на неонацистките бандеровци, участвали в избиването на близо 3 милиона евреи и антифашистки настроени украинци през Втората световна война, от друга.

  Бог да пази мирния украински народ!!!

  И дано разумът и справедливостта надделеят над лицемерието, двойните стандарти и циничните геополитически сметки, в които са затънали Западът и Русия.

  Борислав Цеков

  Фейсбук

 9. #9
  Т-72 04 мар 2014, 19:16
   
  0
   
  0

  До Костов - а ти не си добре с главата.

 10. #10
  Ген.Краснов/Костов 04 мар 2014, 19:17
   
  0
   
  0

  РУБЛАДЖИЯ И ЧЕРВЕН БОКЛУК Е ВСЕКИ, КОЙТО…
  Публикувано на 03.03.2014 / 22:22 ч. от afera

  По информация от непотвърден източник от Кремъл или Вашингтон, РУБЛАДЖИЯ и ЧЕРВЕН БОКЛУК е всеки, който:
  1. Зарежда МПС-то си с петролни продукти на Лукойл или друга руска петролна компания. За тази цел е препоръчително да отидете в най-близката бензиностанция, в която шанса да получите руски петролни продукти е нулев. Това е първата срещната бензиностанция на влизане в Ирак.

  2. Консумира електричество от АЕЦ“Козлодуй“. Знаем че, тази централа е с руски реактори и работи с руско ядрено гориво. За това е препоръчително да пуснете директен кабел до ТЕЦ Марица 2, която е американска и работи с български въглища. Така ще сте сигурни, че не консумирате руска ел.енергия. Това, че цената на ел.енергията там е десетки пъти по-скъпа от ядрената не трябва да ви притеснява. Като компенсация за неудобството ще получите дистанционно потупване по рамото от Обама, ЛИЧНО!
  3. Ползвате за отопление или други цели природен газ от Булгаргаз. Знаем, че Булгаргаз купува от Газпром, която е руска газова компания. За това е препоръчително да опънете един маркуч до най-близкия газопровод, по който не тече руски газ. Тоест ще ви трябва маркуч до Арабския полуостров, където ще сте сигурен че не тече руски газ!
  4. Празнувайки 3-ти Март има неблагоразумието да почете руският принос за освобождението на България. За това е хубаво да знаете, че дори и да има такъв принос от руска страна, то той е под влияние на Западна Европа. Тоест, препоръчително е да благодарите на Англия, Франция, Германия, но не и на Русия!
  За да се предпазите от позора да бъдете заподозрян като РУБЛАДЖИЯ и ЧЕРВЕН БОКЛУК, трябва да знаете и няколко неопровержими исторически и други факти! Те са:
  1. Първата и Втората световни войни не са подпалени от Ротшилд и Хитлер. Това са долни инсинуации и евтин политически популизъм! Истинските подпалвачи са Ленин, Сталин и Георги Димитров, а пръв помагач им е бил Димитър Благоев!
  2. Планът Ран- Ът, ПЕРЕСТРОЙКАТА и Вашингтонския консенсус не са дело на Горбачов и Вашингтон. Знаем, че това са причините за масовата криминална приватизация, която съсипа икономиките на България и другите страни от бившия соц. лагер. Главният заподозрян за това гнусно дело е Владимир Владимирович Путин и неговите ятаци от комунистически Китай!
  3. МВФ и СБ не са американски! Знаем, че тези банки отпускат „спасителни“ заеми за бедстващи страни срещу заробващи условия ! И двете банки са продукт на руското КГБ и руската мафия!
  4. „Демократизиращите“ мисии на САЩ във Виетнам, Никарагуа, Панама, Югославия, Ирак, Афганистан, Египет и Либия не са по тяхна вина! Организирани са пак от КГБ и Китай!
  5. Русия е все още комунистическа, каквато е и Северна Корея! Това, че частният сектор в Русия е добре развит е нещастна случайност, каквато е и огромния поток от руски туристи по българските морски и зимни курорти. Това са основно руски олигарси и представители на руската мафия, така че спокойно може да ги сменим с американски туристи, за да не забуксува и без това недъгавата ни икономика!
  6. Не е вярно, че стокооборотът ни с Русия е на 2-ро място, и че Русия е вносител №1 в БГ, а ликвидирането му ще има фатални последици за българската икономика! Дори и да е така, спокойно може да изнасяме селскостопанска продукция в САЩ и ще бъде много по-рентабилно за българските производители! САЩ е близка дестинация! Проблема с доставките на газ и петрол вече го решихме с туби и маркучи по- горе, а ядрените реактори не е проблем да ги сменим с американски, за няколко долара повече!
  7. Не е вярно, че китайските айфони , компютри и лаптопи са с американски части! Така че не си и помисляйте да сменяте американските с китайски! Или американски или право в каменната ера!
  8. Путин не е политик №1 и балансьор в световната политика! Нито пък е пречка за измислената от някой световна конспирация за Нов световен ред! Такава не съществува и е плод на нечия болна фантазия, така както Нестле, Шеврон, Монсанто и др. големи корпорации не са чак толкова големи и изобщо не експлоатират природните ресурси на бедни държави, както и не ползват робски труд на хиляди хора в третия свят!

 11. #11
  Браво Ваню, браво Костов 04 мар 2014, 19:22
   
  0
   
  0

  КЪДЕ СА СПАЛИ В САЩ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, СТАНИМИР ФЛОРОВ, ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА И КОЙ ПЛАТИ?
  Публикувано на 04.03.2014 / 8:34 ч. от afera
  Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е отчел едва две нощувки при дългата си командировка в САЩ в края на 2012 г. информира в. “Преса”. В „Преса” се позовава на справка, поискана по Закона за достъп до информацията. Както е известно Цветан Цветанов бе на работно посещение в САЩ в периода 17 ноември – 3 декември 2012 г., като в делегацията бяха тогавашният шеф на ГДБОП и негов кумец Станимир Флоров, както и настоящият зам.-главен прокурор Ася Петрова, тогава прокурор на Шумен и наблюдаващ прокурор по делото „килъри”.

  От съобщенията в сайта на МВР не става ясно по чия покана е заминал Цветанов. По време на визитата той е имал срещи с Джон Бренън, съветник на президента Барак Обама по въпросите на контратероризма, с директора на Сикрет Сървис Марк Съливан, с шефа на Агенцията за борба с наркотиците Мишел Лионхарт и др., твърдят от МВР.

  От справката, предоставена ни от страна на МВР, става ясно, че след завръщането си у нас за 17-те дни престой в САЩ Цветанов е представил фактура за 890, 82 долара за две нощувки в петзвездния хотел “Хей Адамс” (Hay Adams) във Вашингтон.

  Ексминистърът е бил в хотела, който се намира на 200 метра от Белия дом, в периода 1-3 декември, т.е. непосредствено преди да отлети за България. Не става ясно къде е спал и кой е платил останалите му нощувки. Същевременно Цветанов е взел полагащите му се по 35 долара джобни за всичките 17 дни, като общо разходът за командировката му възлиза на 2391,42 лв., сочи справката.

  Посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова заявява пред „Преса”, че не знае къде е спала българската делегация, водена от тогавашния вицепремиер. Със сигурност не е отсядала в мисията ни отвъд Океана, тъй като нямало “физическа възможност”. От пресцентъра на МВР също не знаеха. Понякога, обясниха оттам, домакините осигурявали хотел на гостите си, но в случая не знаеха дали е така.

  Военноокръжната прокуратура проверява и друга командировка на Цветанов – еднодневен воаяж със съмолет на ВВС до Гданск, Полша. Визитата не е обявена официално и не става ясно кое спешно обстоятелство е наложило Цветанов да използва самолет като такси, а МВР да плати 18 879 лв. за този воаяж.

  Afera.bg

 12. #12
  Ел Греко 04 мар 2014, 21:00
   
  0
   
  0

  Костов, да не би руснаци да са ти изнадилили цялото семейство пред очите, че изпитваш такава люта лична ненавист към рашките? Ако не е тако, то явно болестта на мозъка ти е в следствия на някакви други премеждия в детството (малотретиране, насилване или физ. тормоз от родителите, които сигурно са били почитатели на руската музика) и трябва да си обърнеш сериозно внимание на психическото здраве.

 13. #13
  fuck russia 04 мар 2014, 21:31
   
  0
   
  0

  ами дайте да обвиним Римската Република/Империя че са нацисти шото шикългрубер оттам ги е взел.аман от ,сериозни, медии като Afera.bg

 14. #14
  fuck russia 04 мар 2014, 21:53
   
  0
   
  0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка