7 март, Украйна: 30 000 руски военни в Крим, затишие пред буря? Американските F-15 вече са в Литва

Pan.bg 08 мар 2014 | 00:36 views (7313) commentaries(22)
img З0 000 руски войници има в Крим според данни на украинската страна

Според данни на украинската гранична служба на полуостров Крим в момента има около 30 000 руски войници, предаде Reuters.
Сергей Астрахов, ръководител на граничната служба, заяви, че в този брой са включени както частите, които са пристигнали през последната седмица от Русия, така и разположените войници в кримското пристанище Севастопол.
Според заместник-директора на информационната агенция Defense Express на територията на Крим има подразделения на най-боеспособните руски военни части. По данни на експерти от агенцията, на територията на Крим присъстват военнослужещи от Псковска, Тулска и Ивановска въздушни дивизии, както и войници от Уляновска и Новоросийска щурмови дивизии, разузнавателен полк от Московска област и мотострелкова бригада от Самара.

Военните наблюдатели от ОССЕ не бяха допуснати в Крим
Военните наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отново не бяха допуснати до територията на Крим. 40-те наблюдатели бяха спрени на контролно-пропускателния пункт при село Чонгар, който представлява един от двата пункта, през които може да се достигне до Кримския полуостров. Наблюдателите са били спрени от около 10 въоръжени мъже. Делегацията на ОССЕ иска да преговаря, за да бъде допусната до територията на Крим.

image

image


Руски военни са минирали газопровод в Крим

Военнослужещи са разкопали магистрален газопровод близо до град Армянск в Крим, предаде Униан. Около 200 метра от газопровода се намират под охраната на въоръжени лица, които не допускат служители на газовата компания до обекта. Войниците, които нямат обозначителни знаци, са вкопали един БТР в земята, малко по-нататък са разположили мини.

В Севастопол е нападнат пункт на тактическата група „Крим”

В района на кримския град Севастопол неизвестни лица се опитват да завземат командния пункт на тактическата група „Крим”, предаде УНИАН.
Днес вечерта вратите на обекта са били разбити от камиони КамАЗ, разказва военен, които не се намира на мястото, но поддържа връзка с колегите си там.
image
Руски хеликоптер охранява Севастопол

Американските F-15 кацнаха в Литва

Днес американските изтребители кацнаха в Литва.
Припомняме, че бе решено американските ВВС да изпратят тази седмица допълнително шест F-15 и един KC-135 във военновъздушната база Siauliai в Литва за усилване на мисията на НАТО по охрана на въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония. Решението е взето по молба на правителствата на трите прибалтийски републики и „демонстрира нашата отговорност към сигурността на НАТО”, заявява държавният секретар.

image

image

image

image
Днес в Литва...

Сръбски доброволци ще защитават Севастопол

Сръбски доброволци от „Движението на четниците” пристигнаха в Севастопол. Те искат да помогнат на местните отряди за самозащита и казаците да гарантират реда на контролно-пропускателен пункт в близост до града.
Общо в Крим са пристигнали петима четници. Четниците признават, че през 1999 г. са участвали като опълченци в боевете в Косово.
„По време на гражданската война в Югославия, много руски доброволци доидоха да подкрепят сръбския народ. Ние сме малък народ и не можем да изпратим голям брой хора, но любовта ни към руския народ е голяма”, - обясни мотивите за своите действия лидерът на доброволците Милутин Малишич.

image
Сръбските доброволци

image

Украински военен: Каква мобилизация? Та ние нямаме боеспособна армия!

Днес бивш украински генерал, сега в резерва, Генадий Моску даде интервю, в което разкри нелицеприятни истини.
Той директно заяви:"Каква мобилизация? Кого да мобилизираме? Ние нямаме боеспособна армия! За какво ми говорите?!
За 20 години успяхме да разбием армията си. Нищо не успяхме да изградим. Не издавам държавна тайна, всеки по-запознат знае колко е трагична ситуацията с нашата армия. Няма с какво да летиме, нямаме кораби, с които да плаваме, нямаме добри танкове. С какво да се бият военните ни? С маски и щитове ли?", завърши емоционалното си изказване Моску.

Франция обяви, че ще защитава териториалната цялост на Украйна

Франция ще защитава суверенитета и териториалната цялост на Украйна, увери Франсоа Оланд, цитиран от AFP. Френският държавен глава заяви, че няма как да има референдум за бъдещето на автономна република Крим, освен ако Киев не реши да организира такъв.
„Териториалната цялост и суверенитета на Украйна не подлежат на преговори”, заяви Оланд след среща с бившия външен министър на Украйна Петро Порошенко и лидера на партия УДАР Виталий Кличко, който беше водеща фигура в протестното движение, което свали проруски настроения президент Виктор Янукович.

image

image

Канада гони руски военни курсанти

Група от 9 руски курсанти, които се намират на обучение в Канада, са били отпратени по етапен ред обратно в родината си. Този "сюрприз" предизвика напрежение между двете страни. „Това действие ще доведе до сериозно увреждане на двустранните отношения", се казва в съобщение на руското Министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е поръчал на началника на управлението за международно военно сътрудничество да покани на разговор военния аташе на Канада.
По време на срещата е обсъдено решението на Отава за незабавно отзоваване на деветте руски униформени, които преминават военно-езикова школа към въоръжените сили на Канада.
Политическото ръководството на страната със своите действия нанася сериозна вреда на двустранните отношения във военната област, се казва в официално съобщение по случая.
Зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов заяви, че това действие на военните е мотивирано от взетото решение на правителството в Канада да преустанови контактите си с Москва по линия на отбраната и неприятен сюрприз за руските военни.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 22

 1. #1
  Advanced Super Fulcrum 08 мар 2014, 00:45
   
  0
   
  0

  И как тези Ф-15 ще се противопоставят на руските самолети.Су-27 Су-30 Су-35 всички са по-добри от Ф-15.Тия какво си мислят.

 2. #2
  ?? ? 08 мар 2014, 02:32
   
  0
   
  0

  Ами навремето. съветските оръжия също бяха по- добри от американските , но не можаха да спасят държавата им
  Дай боже да не се стига до война , тогава няма да има никакво значение чии оръжия са по- добри. Тук на сайта като че ли повечето са за война и не си дават сметка , че България е много близо до мястото на конфликта и че е член на военен блок който неминуемо ще вземе участие в евентуални бойни действия. Как може тук да не участва нито един военен който да направи сериозен анализ на обстановката. Властите също пасиват.
  .

 3. #3
  Тони 08 мар 2014, 08:46
   
  0
   
  0

  Кои каза че те мислят?

  Ф15 дет са вика ще се свали с ластика, тъи де прашка.

 4. #4
  Гюро 08 мар 2014, 09:05
   
  0
   
  0

  Да не споменаваме и "лютото" ПВО, което ще им се противопостави на тези Ф-ки. :)) Явно са за някаква демонстрация на воля, ама... все пак е ясно, че руските "мускули" край тяхната територия са си фактор.

 5. #5
  BG 08 мар 2014, 11:02
   
  0
   
  0

  по скоро тия няколко ф15 са за успокоение на полша,нещо сякаш се уплашиха много напоследък...

 6. #6
  ало, агитката 08 мар 2014, 11:28
   
  0
   
  0

  Ало, агитката, по-спокойно... Тия Ф-15 ще размажат сурата на всяко МиГ-че и Сухой-че!

 7. #7
  BG 08 мар 2014, 11:54
   
  0
   
  0

  ще размажат ама друг път..само су 27 е достатъчен да го свали умнико..

 8. #8
  Smarty 08 мар 2014, 12:13
   
  0
   
  0

  Гледайте и се учете - няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси.
  Докато ние се опитваме да дрънкаме "празния си кобур", с малко повече PR съседите от запад пак заработват понижаване на цените на авионите и газта.

 9. #9
  Teraflop 08 мар 2014, 12:20
   
  0
   
  0

  Какви са тия ботушки пухкави на снимката?С тях ли ще замерят Еф-овете?

 10. #10
  kostov 08 мар 2014, 14:07
   
  0
   
  0

  Очаквах нещо по сериозно.F-22 Raptor.И това е нещо все пак.

 11. #11
  Fulcrum Block 320 08 мар 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  Трябва да има военни действия за да им се начука канчето на американците.Иначе те с икономически инструменти си играят със света време е да им се натупа задника.

 12. #12
  BG 08 мар 2014, 15:34
   
  0
   
  0

  Костоф,Ф 22 е твърде скъпа играчка да се използва в реални бойни действия,американците го знаят това и си я гледат като писано яйце само да се хвалят че имат стелт самолет който не е участвал в бойни действия досега...всъщност най доброто което могат да извадят са ф15 и ф 18..така че...

 13. #13
  TopFun 08 мар 2014, 16:14
   
  0
   
  0

  Fulcrum Block 320 ае да не им натупват задника щото руснаците ще си идат така натупани, че няма да посмеят повече да се покажат извън Русия. Американците с право им оценяват способностите, че са само на хартия, пропагадни клипчета и толкоз, морала воиската е нула, Черноморският флот е пълна тагедия - ръждясали черупки от 50-те, 3 самолета 4 и 10 хеликоптера които могат да изкарат и тва е....Най-неподходящото време да водят бойни действия, особено срещу щатите...
  Мислете реално бе хора не пишете как ви се иска да бъде...

 14. #14
  dogan 08 мар 2014, 16:25
   
  0
   
  0

  f-15 не е лош самолет и не е уместно да се подценява, но с тези допълнителни 6 самолета няма да правят нищо друг освен наистина да демонстрират подкрепа и да закрепят морала на населението в прибалтика и полша

 15. #15
  Георги Влайков 08 мар 2014, 19:07
   
  0
   
  0

  До #2 цитирам "...че България е много близо до мястото на конфликта и че е член на военен блок който неминуемо ще вземе участие в евентуални бойни действия."

  Не искам да се заяждам, но според теб, как и по-точно с какво виждаш България да се включи в евентуален конфликт ... с едното летящо Белче, 3-те Кугър-а или 2-те Ми-17-ки ... или може би с няколкото ни боеспособни ескадрили от МиГ-21 и МиГ-29 които многократно превъзхождат F-15-ките ... Друг е въпроса, че дори факта, относо предоставянето от наша страна, на което и да е летище на територията на България, на Американски военни би било напълно основателно да ни сполети отново някоя съвсем "случайна" газова криза? В крайна сметка продажните ни политици винаги са успявали да ни накарат да изкупуваме глупоста им ...

 16. #16
  usa 08 мар 2014, 19:39
   
  0
   
  0

  http://3rm.info/44172-srochno-voyna-prakticheski-neizbezhna-na-ukrainu-pribyli-tysyachi-naemnikov-ssha-video.html

 17. #17
  Super Advanced Fulcrum 08 мар 2014, 21:51
   
  0
   
  0

  Американците нямат капацитета да се справят с руснаците по никакъв начин.Самолетите им основно Ф-16 Ф-18 и Ф-15 нямат превъзходство по никои показател над Су-27/30/35 и Миг-29м/35.Хеликоптерите им отстъпват на Ми-28 Ка-52.Ф-35 е доникъде Ф-22 има проблеми Б-52 е мечтана цел на зенитните ракети както и Б-1.Единствено Б-2 но те са малко и няма да ги жертват.При танковете Ейбрамс е на нивото на Т-90.Предимството при самолетоносачите бързо може да бъде елиминирано чрез руските подводници които могат да стъжнят живота на американските авионосни групи.Американската противо-ракетна система не дава очакваните резултати имат малко повече ракети от руснаците но в Америка гъстотата на население е огромна и ще стане ад.

 18. #18
  BG 09 мар 2014, 00:06
   
  0
   
  0

  F15 е най добрия американски изтребител..но само с 5-6 машини руснаците само ще се изсмеят на обама...а защо никой не си дава сметка колко лесно путин оже да базира на крим стотици су 30 и миг29..и тогава кво правим...

 19. #19
  Аз 09 мар 2014, 09:29
   
  0
   
  0

  Ей момчета, и до какво заключение стигнахте? Американския или руския слон е по-голям! А дано се разберете накрая! Защо не коментирате възможността и България да има уважавана армия, а не само да я иронизирате?! Нали сте наясно, че никой няма да ви благодари/плати за рекламата на чужди ВВС?! На колко сте години, бе "специалисти"?!

 20. #20
  Stavri 09 мар 2014, 17:29
   
  0
   
  0

  Все едни анализатори-специалисти тука...то да лаеш по форумите от компа било лесно, мишоци...

 21. #21
  Broadsword 10 мар 2014, 10:42
   
  0
   
  0

  Малката бройка Ф-15 представлява "козметична подкрепа" за успокоение на прибалтийските страни. Това че са американски е достатъчна причина да се отбягва конфронтация с тях. По-кофти варианта е именно да се търси конфронтация ако са ги пратили зорлен за да бъдат свалени от руските ПВО или ВВС ако се заиграят с руското възд.пространство. Ако бяха пратили Ф-22 - това щеше да си е пряка заявка за бойни действия (мобилизиране на най-добрия им изтребител непосредствено до руските граници ...). Том Кланси със сигурност ще има база за нова история в стил "Всички страхове". Американците е кр. време да си седнат на задниците - не се намират в правилния квартал за да надуват фасони. Би ми харесало да ги оритат както са заслужили отдавна или най-малкото да ги унижат яко.

 22. #22
  luchezar Xubenov 16 мар 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  navremeto ne orugiata e predateli kato Gorbachov predadoxa suvetskia suiuz,suhto taka i elzin

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка