12 и 13 март, Украйна: Ракетният комплекс "Бастион" е в Севастопол. Русия провежда учения до украинската граница

Pan.bg 13 мар 2014 | 16:39 views (9798) commentaries(14)
img К-300П в Севастопол

Медиите в Крим съобщават, че в Севастопол снощи е базиран ракетния комплекс К300П "Бастион".
Прилагаме снимка на неговия радиут на действие.

image


image

image

Руските военни провеждат мащабни учения

В Курска, Белгородска, Тамбовска и Ростовска области военните учат да изпълняват бойни задачи в непозната местност.
Мащабните полеви учения на руската армия започнаха днес през нощта в четири региона. В маневрите участват мотострелкови, артилерийски и танкови подразделения.
Полевите занятия, които в момента вървят в Ростовска, Белгородска, Тамбовска и Курска област ще продължат до края на март обяви рано тази сутрин пресцентърът на министерството на отбраната на Русия, цитиран от РИА Новости. Командирите на подразделения отработват организацията на "различни видове бойви действия, като акцентът е поставен върху нешаблонни маньоври, целящи внезапност, чрез излъгване на противника" за основните направления на ударите, гласи информацията."Основната цел на провежданите мроприятия е всестранна проверка на натренираността на подразделенията с последващо изпълнение на учебно-бойни задачи на непозната местност и непробвани полигони.", се отбелязва в сообщението. Подчертава се, че се отделя особено внимание на "скритото придвижване на подразделенията и маскировката им в районите за съсредоточаване и изпълнение на учебните задачи."На заключителния етап на ученията ще има упражнения по огнева подготовка с бойни стрелби.
РИА Новости припомня, че на 26 февруари върховният главнокомандващ Владимир Путин обяви началото на внезапна проверка на Западния и Централния военни окръзи, включително силите на Северния и Балтийския флот. Като цяло в големите учения участват около 150 000 души личен състав от различни видове и родове воиски на въоръжените сили на Русия, задействани са до 90 самолета, повече от 120 ударни вертолета, над 1200 единици военна техника и до 80 бойни и спомагателни кораби.


image
Русия демонстрира парашутния десант

В рамките на ученията на Въздушнодесантните войски (ВДВ) на Руската Федерация ще бъде осъществено десантиране на близо 3500 военни. Ученията ще продължат до 14 март с цел демонстриране ефикасността на използването на масовия парашутен десант в различни ширини и условия.
„Поделенията на ВДВ са вдигнати по тревога и съсредоточени в съответните райони. Задействани са разузнавателни, парашутно-десантни, инженерни, зенитно-ракетни, артилерийски и други поделения на ВДВ” – съобщават от министерството на отбраната на Русия. Общо в ученията ще бъдат задействани над 4000 военни, 36 самолета на военнотранспортната и армейска авиация и друга техника.
url=http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/9RIA-144205-Preview.jpg]image[/url]

Парламентът на Украйна създаде Национална гвардия

Парламентът на Украйна създаден Национална гвардия, върху която, освен другото, ще бъдат възложени функциите по охраняване на държавната граница и борба с тероризма.
За съответния закон в четвъртък гласуваха 262 депутати при необходимия минимум от 226 гласа. Както се предполага, в Националната гвардия ще служат отрядите за самоотбрана на Евромайдана и лоялни към новата власт части на вътрешните войски.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_03_13/Parlamentt-na-Ukrajna-szdade-Nacionalna-gvardija-3463/

Украйна ще осъществи наблюдателен полет в Русия

На Украйна й е разрешено да осъществи наблюдателен полет над територията на Русия, с цел Киев да се убеди в отсъствието у руската страна на действия, заплашващи безопасността на Украйна, каза в сряда заместник министърът на отбраната на Руската Федерация Анатолий Антонов.
„Украйна се обърна към нас с молба за провеждане на т.н. „извънреден наблюдателен полет” над територията на Русия. Макар че нямаме задължение да приемаме украинския самолет, ние им разрешихме този полет” – каза Антонов.

Америка изненадващо отвори петролния си резерв, за да попари Путин

Правителството на САЩ отвори петролния си резерв за „тестови продажби“. Количеството, пуснато за продажба, е 5 милиона барела и ще се търгува до петък, 14 март.
От американското енергийно министерството обявиха, че тестовете са планирани от месеци и целта е да съвпаднат с периода за редовната годишна профилактика на няколко от големите петролни рафинерии в САЩ. Политически анализатори обаче видяха в това действие намек на президента Барак Обама към Русия, която е най-големият производител на петрол в света, че Америка и партньорите й могат да свалят цените на суровината и да лишат руската икономика, която много разчита на нефтения експорт, от приходи.

Отварянето на петролния резерв е лост за икономически натиск, чрез който САЩ опитват да охладят амбициите на Русия да използва петрола и природния си газ за икономическо оръжие в спора със Запада относно руската инвазия в украинската автономна република Крим.

След руската военна намеса в Крим няколко американски конгресмени и сенатори настояха САЩ да увеличат износа на природен газ и петрол, за да намалят зависимостта на Европа от руски енергийни източници.

Новината за отварянето на резерва веднага доведе до понижаване на цените паднаха - американският суров петрол поевтиня с повече от 2% - американските петролни фючърси например (договорите за бъдеща доставка) поевтиняха с повече от 2 долара до ниво от 98 долара за барел.

Американският петролен резерв, за който се предполага, че е най-големият петролен буфер в света – той е планиран да захрани американската икономика за 80 дни, бе отворен за пръв път през 1990 г. при операцията „Пустинна буря“ срещу иракската окупация над Кувейт. През 2005 г. резервът бе отворен след урагана Катрина – тогава бяха продадени 11 милиона барела петрол. Вашингтон предлагаше суров петрол от резерва си и през 2011 г., с цел да олекоти натиска над пазара заради гражданската война в Либия.

„С руската инвазия в Крим, заплахата е по-голяма от амбициите на Владимир Путин – истинската опасност за света е, че нефтът и газът още веднъж ще бъдат използвани като оръжие за водене на война“, предупреди тази седмица американски енергиен експерт в статия за „Форбс“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  Teraflop 13 мар 2014, 18:10
   
  1
   
  1

  Ех,и ние да си имахме няколко "Бастион"-а!

 2. #2
  kostov 13 мар 2014, 18:49
   
  2
   
  5

  Бастиони не ни трябват.Трябва ни брегови мобилен ракетен комплекс като на Полша.С норвежки противокорабни ракети NSM.Могат и срещу наземни цели да се използват.А това,че Америка е отворила петролния си резерв е дългоочаквана от мен мярка.Трябваше по-рано да го направят.

 3. #3
  Капитан 13 мар 2014, 19:08
   
  2
   
  1

  Костов,има ли тема по която ти да не си Американо-компетентен?

 4. #4
  Сун Дзъ 13 мар 2014, 20:35
   
  0
   
  1

  На фона на жаждата за петрол на Китай ,това количество е капка в морето и най-вероятно ще има йо-йо ефект-очаквайте скоро поскъпване на петрола.

 5. #5
  ivo 13 мар 2014, 20:43
   
  1
   
  0

  Костов първото ти име да не е Иван

 6. #6
  lostov 13 мар 2014, 21:04
   
  0
   
  0

  Ама така ами - за какво ни е някакъв си бастион дето върши работа като може да вземем срещу подходящия комисион парламата NSM производство на "правилния" подавач.Странно защо указват краен срок на продажбите по резерва - ами да го издумкат целия.То сигурно и в него има липси.

 7. #7
  dogan 13 мар 2014, 23:31
   
  1
   
  0

  по отношение на мобилните ракетни коплекси в полша - самите поляци ги е срам да говорят за тях, защото са голям срам ....скъпи и инай-вече неефективни, а иначе, че трябват мобилни ракетни сили за защита на брега трябват....като няма ракети по корабите поне на брега да има !!!

 8. #8
  Сун Дзъ 13 мар 2014, 23:57
   
  2
   
  0

  Е като си нарязахме нашите ракети,сега ще гледаме другите какво продават ,но не можем да имаме.

 9. #9
  Искандер 14 мар 2014, 14:17
   
  3
   
  0

  Само Бастион няма да стигне. Трябват 3 4-6 корвета (или с Оникс, за да се поддържа един запас ракети или с 3М54), хубавото е, че можем да си ги построим у нас. Освен това и 4 877Э. А иначе откъм ракети освен два дивизиона Бастион във флота(нещото може да дроби комшийските гемии от кея в Буграс, после да си хване чуковете и през гората да стигне до Малко Търново и да дави гемийки в Мраморно море) нелоша работа би свършила още една бригада на Точка-У и 40 Искандер Е със 160 ракети запас, ама пусто да е политици си нямаме.

 10. #10
  Наблюдател 14 мар 2014, 15:42
   
  0
   
  0

  Коста, марш под моста!!!!

 11. #11
  Укр. усложнение 14 мар 2014, 15:56
   
  1
   
  0

  Щатите искат да резнат поддръжката на "Воеводите", а руснаците ще трябва да изръсят цели влакови композиции с денги, за да ги заменят със свои! Както се казва, америкосите са перфекционисти мечкодразнители .

  Украинское осложнение

  В нынешней обстановке разговор о перспективах развития РВСН просто не мог обойти кризис на Украине. Собственно, с этого вопроса и началось обсуждение. Ведь тяжелые жидкостные ракеты РС-20 «Воевода» (по западной классификации «Сатана») разработаны в советское время на Украине конструкторским бюро «Южное» и серийно производились на заводе Южмаш (Днепропетровск). Они по сей день составляют значительную часть тяжелых МБР шахтного базирования в Вооруженных силах РФ. Им неоднократно уже продлевали гарантийные сроки эксплуатации. Это стало возможным благодаря авторскому сопровождению, регламентному обслуживанию и обеспечению ракет украинскими производителями.

  «У нас есть межправительственное соглашение на сей счет, – сказал экс-начальник Главного штаба РВСН генерал-полковник Виктор Есин. – Это сплошная выгода для украинского предприятия, и оно в основном существует на деньги, которые платит Россия за обеспечение гарантийного надзора за ракетным комплексом «Воевода». Экономические связи ценны, кто бы ни пришел к власти в Украине. И я не предвижу того, что это межправительственное соглашение будет денонсировано».

  В. Есин уверен, что последние драматичные события в Украине не должны осложнить обслуживание днепропетровскими специалистами ракет РС-20, приезжающих в Россию для выполнения своих работ. Такую оценку ситуации высказали и другие военные эксперты, которые в недавнем прошлом занимали высокие командные должности именно в РВСН. Между тем Есин все же дал пояснения на тот гипотетический случай, если соглашение вдруг будет разорвано. Тогда российская кооперация, которая занимается производством жидкостных ракет, способна взять на себя обеспечение гарантийного надзора: «Да, будут трудности, потому что документация находится в Украине, но, тем не менее, эта задача решаема».

  http://army-news.ru/2014/03/mezhkontinentalnye-perspektivy/

 12. #12
  Трупный запах 14 мар 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  Запах войны
  (Политическая философия)

  Эдуард Биров


  "Трупный запах войны приближается. Его пока трудно почуять, многим и вовсе невозможно, но война идет к нам. «Подо мной будет вся страна», и никак иначе. Эта пророчествующая песенка, кстати, появилась где-то после августовских событий в Южной Осетии.

  Человечество не может долго без войны.

  ...

  В юности, помню, я спрашивал ветеранов, чувствовали ли они, что война вот-вот должна начаться. Как так могло произойти, жили-жили себе люди и вдруг – бах! – началось. Ветераны объясняли, что войну ждали и готовились к ней, но все равно наступила она неожиданно. Я не понимал… Но теперь понимаю, так как чувствую это на себе. Я чувствую кожей приближение войны, чувствую ее дыхание, ее накатывающие волны. Понимаю своих дедов. Понимаю Пушкина. Русских адмиралов, предвкушавших столкновения с немцами перед Первой мировой. Ощущаю в крови своей ту волну, что «затопит наши города».

  Начало катастрофы не предугадает ни один глобальный астролог, это зависит от слишком многих субъективных и объективных факторов, которые в совокупности могут дать с десяток различных реакций с разной скоростью."

  http://russ.dada.ru/Mirovaya-povestka/Zapah-vojny

 13. #13
  тор2е 15 мар 2014, 11:41
   
  0
   
  0

  Костов ,ти да не си оня мургавия а ?

 14. #14
  mezdrata 15 мар 2014, 22:22
   
  0
   
  0

  Глей ги па тия,те армия нямат мечтаят за техника или както казва народа/ама народа/цървули нема гайда сака.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка