Мартин Карбовски за Кримската война

Pan.bg 20 мар 2014 | 18:09 views (6464) commentaries(42)
img http://alarmanews.com/?p=14091

За пръв път в историята на Евросъюза разширяването се извършва с оръжие. Някой стреляше, докато искаше да се присъедини към ЕС. Това ще се запомни.
ЕС загуби една война. Войната за сърцата на новите европейци. Няма да повярвате, но повечето от тях на югоизток, към Сърбия, Гърция и Украйна, и Русия не искат да са част от Съюза. И сега разбират, че той не е много доброволен. Всъщност всички се питат – какво ни донесе ЕС. И резултатът не е в полза на оптимизма. На път сме да загубим една мечта. И ще я загубим с помощта на Брюксел и Вашингтон. Пиша това с ясната идея, че Европа е дори нещо повече от мечта – тя трябва да се направи на всяка цена. Но не и насила.
Но как я правите днес тази Европа?! С оръжие на Майдана? С неправителствени организации, които просто зашлевят традиционните ценности? С нови ТКЗС-та, в които трябва да влезем, нищо, че не сме верски или идеологически съгласни?! Помислете за България, когато говорите за Украйна.
За пръв път се появиха хора, които искат да са не-европейци. Медиите неправилно ги показват като руснаци. Но това са хора, които просто не желаят да получат ЕС, искат да живеят по други правила. Това са и българите. Те вече знаят, че ЕС не е само благополучие. ЕС е всичко друго, но не и благополучие. Защо така се получи – никой не знае.
image
ЕС не е работни места. Оказа се, че ЕС за някои хора на изток е просто проблем с травеститите. Говори се много повече за „трети пол“, отколкото за инвестиции. Говори се много повече за правата на сексуалните малцинства, отколкото за синдикални права. Това е превелико разочарование. Всеки българин днес ще ви каже – това ли са ни проблемите, които Европа иска и може да реши? А ние, обикновените, с гайдите, с традициите???
ЕС е много повече права на кучетата, отколкото правото на правосъдие. Огледайте се – каруцата е поставена пред коня във всяка глава на присъединяването. Ние нямаме правосъдие за хората, но всеки ден раздаваме правосъдие заради тричането на кучета. Да, обичаят е ужасен, но асиметрията между права на хора и животни просто погнусява тукашния
човек. Това ли трябва да се случи? Не можеше ли първо да решим проблемите на хората, да ги научим да си мият зъбите и да се бръснат, а после да мислим за животинките. Можеше, но някой явно реши да ни покаже, че животните са по-важни от българите. Вицовете на тази тема вече са филми на ужасите.

Защото ако решите проблемите на хората, после те ще решат проблемите и на животните. Обратното няма да стане. Ето, това е днес Кримската война, разберете.

Правата на затворниците се оказаха по-важни от правата на жертвите. Правата на циганите се оказаха стена, в която българите си блъскат главата и мечтаят да се върнат времената на генерал Чочоолу, който вкара танковете в Столипиново.

Правата на птиците, безумните екологични ограничения, изискването на автоматични чесала в боксовете на кравите – това ни се струваше виц. Но тези права се оказаха по-важни дори от демографската мъка, в която живеят несмеещите да раждат българи.

Кой иска да се роди в свят, където сякаш Олдъс Хъксли е жив заради грижата за ноктите на пернатите във фермите за птици?!

Спазването на тези права, палиативната идея за свобода на кокошките, доведе до смърт на част от душите ни. Не можем да изразим безумието на идеята за ограничаване на някои сортове домати, при положение, че на континента има български северозапад, където хора живеят с по-малко от долар на ден. Живеят в престъпност, по-жестока от робство. Живеят изнасилени и недозакопани, докато в Брюксел някой подготвя още един манифест за правата на туристите и забраната на руски товарни самолети да извършват полети над Съюза. Погледнете пощата на Европарламента и ще разберете – там няма нито едно писмо адресирано до нас. Не до нас лично – а до проблемите ни.

ЕС не е виновен за всичко това. Но той се прави, че не забелязва как парите на розовите европейци отиват за все по-безумни, идиотски направления, крадени хитро от неправителствени организации, които се правят на Левски и Че Гевара, а всъщност не решават нито един глобален, държавен, човешки и морален проблем.

Това е новата Кримска война. Тя е само медийна засега. Но трябва да стане ясно, защо едни хора искат да са руснаци, а не искат да са европейци. Повечето българи са вече такива. Повечето европейци дори не знаят че са такива, но ако разберат за какво им се харчат парите тук – ще се ядосат като руснаци.

Само един пример – в България, София има един дом за сираци, който е даден за управление на една неправителствена организация. Това са сираци на консигнация. От това управление едва ли печелят сираците. Държавата дава европейски пари на НПО, за да се управлява един човешки проблем. Тази схема не свърши работа вече 8 години. Вече 25 години. Ние не сме хора на консигнация. Изкарват ни хомофоби, расисти, националисти и други. Боядисват ни партийно, прикачват ни към тази или онази идея.

Но сега се видя – неочаквано се оказа, че ние сме обикновени хора, които си търсим правата в съюза на Роберт Шуман. И не ги получаваме. Всяко малцинство ни излиза с номера, че е тук от 600 години и трябва да си построи храм. А нашият храм се рони всеки ден. Нашите права не са обект за разговор. Ние започнахме от правата на другите и сигурно така беше правилно. Но ако моите права са по-малко от тези на циганина, гея, кучето или жената в частност, ако се търси това противопоставяне на място, където тези проблеми досега НИКОГА не са съществували – тогава и аз ще поискам да съм руснак.

А това е страшно. Вие обещахте да живеем заедно и в благополучие. Дотук ние нито живеем заедно, нито имаме благополучие. Това е Кримска война. В момента избираме на чия страна да застанем.

И великият въпрос днес е – задължително ли е да сме европейци?

И това ли всъщност са европейците? Ромен Гари казваше за европейското възпитание страшни неща. Те са на път да се сбъднат в Украйна. ЕС няма право да иска каквото и да е от Украйна, да я асоциира или прилъгва със заеми – докато не се разбере кой стреляше в Киев.

Защото никой няма да иска да живее в страна, в която ЕС се разширява с война.

И никой няма да иска да живее в ЕС, ако ЕС се разширява с война.

И няма такава справедлива война, която да забрани един прост референдум. Иначе няма и ЕС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 42

 1. #1
  Костов за мнение 20 мар 2014, 18:22
   
  0
   
  0

  Къде е Костов за мнение?

 2. #2
  kostov 20 мар 2014, 18:35
   
  0
   
  0

  Уникална глупост е тази статия.Това може да го напише само едно отроче и създание между съветска свиня и местно болшевишко говедо като Мартин Карбовски.Този си мисли,че ЕС е някакъв хедонистичен рай,който трябва да ни реши проблемите вместо нас.Мисли си,че някой (ЕС)в случая трябва да ни оправи,без ние да се напънем за каквото и да е било.Без да имаме европейски правила и без да правим реформи.Влизаме в ЕС и хоп заплатите стават 3000 евро да кажем.Така си мисли туземното ни население.

 3. #3
  агресорр? 20 мар 2014, 19:08
   
  0
   
  0

  Ха кажете сега кой е агресора, ЕС и САЩ взеха властта в Киев с оръжие, стрлба и десетки жертви, а от друга страна Русия превзе Крим без нито един изстрел и с много усмивки по лицата на жителите на Крим, усмивки който определено липсваха в Киев!
  Има неща, който не се купуват с пари, но западняците тва никога няма да го проумеят, за всичко останало има ФРС, МВФ, ЕЦБ, Сорос, Ротшилд и др. купувачи и продавачи на човешки съдби!

 4. #4
  Фен на Костов 20 мар 2014, 19:10
   
  0
   
  0

  Чакам за мнението на Костов. Ало, Админа, ако може малко по-бързо. Без неговото мнение не е интересно.

 5. #5
  voyageur 20 мар 2014, 19:14
   
  0
   
  0

  Мне понравились размышления одного украинца, вычитал на просторах интернета: Мы теряем страну.
  Как такое могло случится? Как же нужно было стараться, чтобы люди столь массово, возненавидели всеми фибрами души все (подчеркиваю ВСЕ — от вышиванок до флага с гербом) украинское? Это страшно. Мы потеряли Украину. И в этом виноват не Путин. И в этом виноваты не известные наши русофобы из ЗУ . В этом виноваты мы. Именно мы — украинцы с Полтавы, Черкасс, Киева, Хмельницкого, Житомира, Чернигова со всей центральной Украины, позволили этим придуркам галычанам установить над всей Украиной свои нацистские порядки. Ты вспомни! Вспомни как во время застолий мы подхватывали их бандеровские песни, как смеялись вместе с ними над анекдотами «маю час та натхнення, пиду попыляю москаля», мы закрывали глаза на коверкание ими украинского языка на все эти «шпытали», «нарази», «летовыща» и прочие «мапы» с «милициянтамы» и «катедрами». Нам было безразлично установление в их городах и селах памятников тем, кто стрелял в спины нашим дедам в ВОВ. Потом они «невзначай» стали ставить на своих собраниях портреты Бандеры и Шухечива. А потом в открытую маршировать , вначале по своим, а потом уже и по нашим городам с флагами СС и фашисткими лозунгами. Мы сознательно закрывали на это глаза: «Ну что ж у них своя история, надо понимать…». И эти -ИХ памятники стали появляться и у нас…..Они называли нас «схидняками», весь Юго-Восток — «рабами», «совками» и «потомками сталинских кацапских палачей», а шахтеров «кучей бандитов. живущих с такой же кучей «анжелик»..И мы, конечно же понимая, что это не так, дружески похлопывали их по плечу «Да ладно вам — и там нормальные люди есть…». Это мы пустили их в Киев. И Киев, КИЕВ! молча смотрел как приезжие галычане и студенты из ЗУ маршируют с факелами в честь дня рождения Бандеры по Крещатику и эти марши становились все многочисленнее год от года.
  Они переписали всю нашу историю.Наши предки, согласно этой истории, стали никчемными «потуракамы росийськойи империи» а их колаборанты, рагули и ничтожества — новыми героями Украины. Мы и это проглотили. Когда в Киеве , во время Майдана они стали избивать в метро за русскую речь (и в это в русскоговорящем КИЕВЕ) русскоговорящим же киевлянам это было глубоко по-боку, «анижедети» резвятся, они же против Януковича, как-то и неудобно ставить на место. Они обосрали и разрущили весь центр Киева мы и тут молчали. Сейчас мы получаем ответку. За наше безразличие, за нашу трусость и за нашу глупость. Мы ПОТЕРЯЛИ УКРАИНУ. Она больше никогда не будет не только в прежних границах, поменялись люди. Чаша терпения у Юго-Востока переполнена. Украина оказалась для них злой мачехой, с усиками под носом и свастикой на рукаве...

 6. #6
  ЕВГЕНИ 20 мар 2014, 19:46
   
  0
   
  0

  костов ТИ СИ АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА! МАРШ В ДУПКАТА СИ СМЕШНИК! МИСЛИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ПРОСТОТИИ

 7. #7
  Тодор Гинчев 20 мар 2014, 20:15
   
  0
   
  0

  Радвам се, че не мисля само аз така. Винаги съм смятал, че нашите медии се опитват само и единствено да ни направят послушни консуматори и русофоби.

  Благодаря на Карбовски. Поклон, българино.

 8. #8
  Калмука 20 мар 2014, 20:36
   
  0
   
  0

  Браво Ваньо Браво Костов.
  Не съм фен на Карбовски но като чета такива мнения като това на костов /с малки букви толкова заслужава/ смятам ,че Карбовски е все пак БЪЛГАРИН.А костов е един от любимите персонажи на Карбовски малко малко човече с малка глава и малки мисли

 9. #9
  за Костов 20 мар 2014, 20:37
   
  0
   
  0

  Костов,ти си поредното американско мекеренце.Предоставяме на американците всичко безплатно-летището в Графа,Безмер,Ново село,понеже сме много богати и щедри за разлика от Гърция,която всяка година им вдига наема за базирането на 6-тия им флот.Американците никога не са приключвали студената воина те вече 20год. се чудят как и откъде да притиснат Русия,но Украйна вече преля чашата а послушното пуделче Европа им играе здраво по свирката.ЕС допуска вече от години Сащ да се бърка здраво във всякакви икономически решения касаещи Европа-Защо?Започвам да си мисля че единствената разлика между ЕС и НАТО е само името.Защо не ми разкажещ за войната в Косово какво мислеш за нея как там американците бомбандираха центара на Белград,националната телевизия и мн.други цивилни обекти,и предполагам знаеш и за трите пуска на ракети на българска територия за които американците дори не ни удостояват с честа да ни дадат някъкво обяснение-Защо?Ами ако отидем дори по далече обясни ми защо САЩ използва ядрено оръжие през 45-та срещу страна която не притежава такова след като изхода на войната е вече ясен или ти не смяташ богубването на стотици хиляди за ГЕНОЦИД.А това е дума която твойте американски приятелчета използват много често за предтекст да се въвлечат в поредната война заради политически или икономически цели.Сега вече е по-модерна фразата "оръжия за масово унищожение",както и "нарушаването на суверинитета"-това което те постоянно правят.Мога много да пиша за тези лицемери и вероятно ще бъда наречен комунист и какъв ли още не,но не всички които не харесват агресивната и античовешка политика на агресора САЩ са задължително болшевики

 10. #10
  МиГ 20 мар 2014, 20:37
   
  0
   
  0

  Всичко в статията е казано абсолютно точно! Само залупени като Костов не го признават. Но от него не може да се чака да го признае, защото е типичния трол - пуска някакъв коментар и после бяга от дискусия за да защити тезата си. Или за толкова му плащат, или просто толкова му е умствения капацитет...

 11. #11
  === 20 мар 2014, 20:52
   
  0
   
  0

  Добре го е казал Карбовски! Ясно, точно, конкретно и най важното че е истина. Няма да се учудя, ако в България се направи една анкета или някакво социологическо проучване, обаче без да е поръчково от някоя партия, просто така свободно и се зададат въпросите които Карбовски е задал, болшинството от запитаните ще бъдат съгласни с мнението му, което означава само едно - за какво влязохме и какво правим в ЕС?

 12. #12
  Cyber 20 мар 2014, 21:28
   
  0
   
  0

  Само един истински интелект може толкова добре и подробно да опише настроенията на обикновения човек, на обикновения българин.
  Тъпия счетоводител надянат на американски чеп няма как да разбере, че Европа с нейния съюз ни "оправя" постоянно и се стреми да ни го сложи във всички възможни отверстия. Който се е надявал, че ЕС ще ни оправи в положителния смисъл е просто наивен объл глупак.
  Не веднъж съм писал, че целта на богатите от ЕС е да ни точат докато издържим, затова ни държат в ЕС и ни замазват очите с голи обещания.
  И не ми излизайте с номера, че всички предпочитали да учат и работят на запад. Дори руснаците.
  Всички отиват там където има повече пари, но голяма част от тези пари отиват там еднопосочно от модерни колонии като България, Румъния, а в скоро време и Украйна. Просто украинците ще го разберат твърде късно.
  Вижде, кой се готви да управлява газопреносната мрежа на Украйна.
  Докато ни източват по най-долния начин няма да имаме пари да вдигаме заплати и пенсии, да инвестираме в икономика, образование, национална сигурност, оттам да повишим стандарта, раждаемостта и други навързани неща.
  Унищожаването на армията и не само, беше целенасочено с една единствена цел, да останем зависими до гроб.
  Много ми е интересно какво щеше да се случи ако Крим беше направил референдума без протекциите на Москва. Щяха да удавят полуострова в кръв с оправданието, че той е противоконституционен?
  Дори да предположим, че руснаците и проруски настроените кримчани са около 90 процента.
  По какъв друг начин можеш да накараш над 1800000 да се подчинят на една съмнителна власт дошла на власт с въоръжен преврат, която предлага крайно националистически закони?
  Дори в щата Тексас има движение за отцепването му от САЩ. И идеята постоянно набира нови поддръжници. Каталунците също се опитват да правят нещо. Шотландия също. Затова западняците ги е страх от верижна реакция.

 13. #13
  По- полека 20 мар 2014, 21:30
   
  0
   
  0

  Статията изобилства с безброй верни факти и верни въпроси , дори и верни изводи, само че те нямат нищо общо с окупацията на Крим и присъединяването му към Русия. Единствената цел от цялата акция е тази държава да има голям и стратегически достъп до Черно море, проливите, Средиземно море и Атлантика. Операцията е подготвяна отдавна с помощта на среди в Украйна, които са служили на руските интереси. Операцията беше извършена перфектно от военно- тактическа гледна точка и най- важното без жертви. Американците също правят подобно неща, но понякога има жертви. Карбовски постъпва напълно демагогски, намеквайки за лошия ЕС. Ако страните в него са непривлекателни никой от Източна Европа нямаше да ходи там да работи и учи. Англия е пълна с млади руснаци. Сред тях има изключително голям брой високообразовани и квалифицирани специалисти, които с се влели успешно в съответните общества и са ценен капитал за целия ЕС. Обратен поток засега не се наблюдава. Колкото и недостатъци да имат западните страни, те дават облика на съвременната цивилизация.
  Русия не се интересува много за съдбата на Украйна, защото тя днес може да е настроена против нея, а утре да подържа нейната политика. Все пак населението е над 40 милиона.
  Ако Карбовски е искрено загрижен за съдбата на украинци и руснаци и не им препоръчва да са в близки отношения с ЕС, преди това той трябва да се опълчи срещу българската политика в това отношение. Но на този етап българските власти нямат никакво намерение да се отдалечават от Еропата. Да, може би та тя е много лоша, но по- добра няма.

 14. #14
  До Преслав 20 мар 2014, 21:47
   
  0
   
  0

  Преславе, като пускаш Карбовски, пусни Иван Петрински от СЕГА - http://www.segabg.com/article.php?id=690969 "Истинската история. В Крим се заражда идеята за България. Последните събития около полуострова са изтъкани от исторически съвпадения"... И ще има продължение следващия четвъртък!

 15. #15
  Костов ПРЕЗИДЕНТ! 20 мар 2014, 21:57
   
  0
   
  0

  Костов ПРЕЗИДЕНТ - веднага! Плевнелиев да подава оставката, немедлено!

 16. #16
  капитанче 20 мар 2014, 22:17
   
  0
   
  0

  Карбовски е лицето на българската журналистика - бездарна, клакьорска и келепирджийска. Текстът му е пълна нула - и като съдържание, и като смисъл. Истинските българи, креативните, мислещите, можещите, са отдавна в "гадния" Запад и захранват с милиарди долари и евро бащите и майките си в Кенефа на Европа, според чешкия творец. Защо няма живот в държави като България, Украйна, Беларус, Армения, Грузия, Молдова? Защото руски креатури ги направиха пустини. Защо всеки дава мило и драги детето му да живее в Швеция, Норвегия, Люкембург, Швейцария, Дания и т.н. - ами защото руски крак не е помирисвал тези държави. Всеки мислещ може да си направи сметката, проста е, ама много.

 17. #17
  Костов ПРЕЗИДЕНТ! 20 мар 2014, 22:27
   
  0
   
  0

  Костов ПРЕЗИДЕНТ, а "капитанче" - ВИЦЕ! Той Е! Те СА!

 18. #18
  Тик Так 20 мар 2014, 22:57
   
  0
   
  0

  КОСТОВ ПРЕЗИДЕНТ, българите на сап*н
  Който се продаде на сащ само той да живее.
  Останалите на сапун.
  Това ще се хареса на много '''''''българи'''''''
  за съжаление!

 19. #19
  Sold-er 20 мар 2014, 23:13
   
  0
   
  0

  До #16 Държави като България, Украйна, Беларус, Армения, Грузия, Молдова са бедни не заради руснаците, а заради собственото си население..........даааа, капитанче...ние сме прост, завистлив и крадлив народ и затова сами се натискаме едни други в лайната и всеки мисли само как да преебе "другарчето" си.....подобни стада няма как да са богати и щастливи!!! Швеция, Норвегия, Люкембург, Швейцария, Дания.....явно имат някакво чуство са нац. отговорност и имат принципи, който да следват.....не ги обиждай тези народи, сравнявайки ги с овце като нас!!

 20. #20
  капитанче 20 мар 2014, 23:25
   
  0
   
  0

  Продавачо, чети малко и се образовай. През 1941 същата тази България е на първо място по икономическо развитие и благосъстояние на Балканите и на 7-мо в Европа. През 1989, великата година, сме препдоследни по всичко в СИВ, след Руъния дори, щото онези имаха 0 външен дълг. Бедни сме, щото руснака сага навсякъде корумпирани, вмирисани и тъпи креатури, които от райска градина правят пустиня, толкоз им стига. Украинци, грузинци, арменци и всички са нормални, ама Дядя Иван не търпи някой да мисли.

 21. #21
  valeri varbanov 21 мар 2014, 00:42
   
  0
   
  0

  Интересно ще е коментатор Костов срещу журналист Карбовски :-)

 22. #22
  Енчо Добрев 21 мар 2014, 00:47
   
  0
   
  0

  Костов и Капитанче прозряха истината. Само двама за жалост от 20 коментиращи. Хора не виждате ли Карбовски с какво започва-какво ни донесе Европа. Това е нашата народопсихология - да ни се донесе;да ни се даде;да ни оправи някой.... В държавите от европейския съюз се работи хора, никой не чака друг да му даде или да го оправи. Ето затова не можем да се впишем там, ние просто не искаме да работим сериозно (голяма част от нас). Лошо наследство имаме, наследство от светлия строй, който ни превърна в мързеливци и измекяри на дребно. 500 години турско владичество не ни превърна в такива мърши (извинявам се за израза), в каквито ни превърнаха 40 години чавдарско-пионерският строй. Спомняте ли си , че стремеж към кариера и към по-вече пари бяха лоши неща. И като чета коментарите по-вече от 50 процента от пишещите изпадат в див оргазъм , кефейки се как Путин натрива носа на западняците.....хаха там ни е мястото-при чичко Путин. С такова мислене май друго не заслужаваме! Айде че стана време за по едно!

 23. #23
  OP 21 мар 2014, 07:23
   
  0
   
  0

  voyageur,
  Бандера и Шухевич са борци за национално освобождение. Те поне са знаели произхода си за разлика от теб и всички, наричащи себе си руснаци.
  Колкото до останалите, подкрепящи руснаците, поинтересувайте се за историята на казаците. Ще останете изненадани.

 24. #24
  Achtung 21 мар 2014, 08:22
   
  0
   
  0

  Стигa с тези лъжи бе кaпитaнче, през 1941 сме последнa дупкa нa кaвaлa, може би се бъркaш с 1912, тогaвa нaистинa сме били някaквa икономическa силa. Колкото до 80-те извaди си списък от Световнaтa бaнкa по БВП нa човек от нaселението и ще видиш, че сaмо ГДР и Чехословaкия сa били преди нaс в СИВ. Дa не говорим, че по същия покaзaтел, тогaвa сме били и преди Южнa Кореa. A кaто общ БВП сме преди Изрaел. Пaк кaзвaм товa е стaтистикa нa Световнaтa бaнкa, не нa НСИ.

 25. #25
  Sold-er 21 мар 2014, 08:33
   
  0
   
  0

  Абре, капитанче.... след като Русия ни освобождава от турско робство....за има-няма 20-30 години ставаме първи на Балканите и седми в Европа......а след 89-та, когато американците и западноевропейците ни "освободиха" от комунистическото робство....вече 25 години само потъваме надолу.....за това сме си виновни само ние и никой друг.......само на Бай Ганя все други му серат в гащуните!!! И вземи отиди да изкараш някой друг станаг, че се поизлагаш с никаквите си знания......я пак провери в Гугъл как е продавач на английски!!!

 26. #26
  четящия 21 мар 2014, 09:01
   
  0
   
  0

  Този сайт наистина е заприличал на комунистическа квартална ППО (за по-младите- първична партийна организация на БКП), щом се кефите на уникалните бездари яна Карбовски! След като му свършиха всички възможни анти....., започна да пише и това.
  Като не ви се живее в Европейския съюз, марш киртаци в Сибирския, Евразийския или каквото си искате Путиново съюзче! Не ни занимавайте с простотиите, родени в чугунените ви комунистически глави!
  Колкото и да мразите американците, те имат нещо, което вие нямате- управляват света! Щете-нещете, това е! Иначе отивайте на Марс, да си правите ТКЗСта!

 27. #27
  Цяло ягне и 1/3 21 мар 2014, 11:17
   
  0
   
  0

  Четящий, повече чети и по-малко пиши! Иначе ще замязаш съвсем на "чукча писатель". Вам бы классику читать. Вы Тургенева читали? А Толстого? А Достоевского?

  OP и какво по-точно ще ни изненада в казашкия протогенезис? Че са бивши хазари и жидовствуващи ли? Или че и те са порядъчно разбъркана "смес" между много етноси, подобно на руснаците, българите, турците или афганците?

  Костов, Капитанче и ОР явно си мислят, че всичкото туй, дето хвърчи се яде. То бива, бива, ама цяло ягне и 1/3 за мезе... не бива! Пък било то и хвърчащо ягне!

 28. #28
  trud.bg 21 мар 2014, 11:36
   
  0
   
  0

  Крим като Косово, Кавказ... Кърджали?

  Произволно избрах следващия текст от едно изказване на някогашния държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън по повод независимостта на Косово. Единствено смених имената на държавите - Косово с Крим. Ето какво се получи:
  “Трябва да бъдем готови силно да подкрепим волята на мнозинството от народа на Крим. Ако правителството в Симферопол избере независимост, силно ще настоявам САЩ веднага да признаят тази независимост и ЕС да бъде призован да направи същото.”

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3744591

 29. #29
  четящия 21 мар 2014, 16:42
   
  0
   
  0

  До агнето и овцата

  Какво не разбра бе чукундур от написаното от мен?
  Харесвай си Карбовски, щом си на неговото ниво, но не драскай простотии, ако не можеш нещо свястно да кажеш!

 30. #30
  OP 21 мар 2014, 19:39
   
  0
   
  0

  До №27,
  Например, че в знаменитата картина на Репин "Запорожци" може би пишат писмо до руския цар, а не до султана. И да има сред казаците хазари, това не прави руснаците етнически по-чисти. Земите на днешна Украйна в повечето време не са били руски. Днес кримляните имат право на самоопределение, но на украинците такова не им е позволявано.

 31. #31
  Роса 21 мар 2014, 21:06
   
  0
   
  0

  Откъде накъде подръжниците на политиката на руснаците си мислят , че само те са прави а другите са ненормални и биват подигравани. Откъде те смятат, че само америте са лоши и империалист, агресори и какво ли не. И единствено Съветския Съюз и Русия са добри , безгрешни и никога не са нападали други страни и никого не са убивали


  Добре де Костов и Капитана са луди, а другите едни културни и лъхат на съветски парфюм. Всеки има право да изразява това което мисли. Тази трибуна действително вече предоставя различни мнения.

 32. #32
  :-) 22 мар 2014, 10:07
   
  0
   
  0

  Четящия се изживява на господ и раздадва директиви кой на къде да ходи а не знае, че дори не всички американци се изживяват на УПРАВИТЕЛИ НА СВЕТА. Нещо повече, те си държат на националния суверенитет и дават ЕССР именно като пример за унищожаване на национален суверенитет.  Е разбира се има и интернационал"американци" които са за "вся власт съветов" като маккейн и джулиани (само им вижте реакцията в клипа) но то навсякъде ги има. Има и интернационал"българчета" като четящия например, който иска да е управляван от управляващите света ;-))).

  И който не е с нас е против нас, а да не забравя и е комунист ;-))).

 33. #33
  Сун Дзъ 23 мар 2014, 00:07
   
  0
   
  0

  Почти никой в България не е очаквал ЕС да му натъпче джобовете с пари.Но и почти никой не очакваше такъв пладнешки грабеж ,какъвто се случи през последните 15 години в България.Вместо да подпомогне българската икономика ,за да бъдем поне донякъде равностойни в ЕС,Световната банка,МВФ и ЕС ,направо ни закопаха.Това не се случи ,защото сме били мързеливи,злобни,завистливи и гадни.Просто масово се разкостиха над 3000 предприятия ,а всички които можеха да захранват със суровини и материали западни фирми ,бяха заграбени за жълти стотинки - в обичайния случай между 10 или дори 20 пъти под себестойността им.Това се случи дори и с естествените монополи ,за които на запад казват ,че по лош от държавния монопол е само частния монопол.Безработните ,вследствие на тази политика в България са около 500 000 човека и още над 2 000 000 емигранти,които ако бяха останали ,щяха да умрат от глад.Голямата част от тях са извън България от немай къде.Е за какво редовия българи да е доволен от членството ни в ЕС -че то е по лошо и от СИВ.Затова все повече хора не искат да сме в ЕС в този му вид.И колкото и да не харесвам Карбовски ,тази му статия е право в десетката.

 34. #34
  капитанче 23 мар 2014, 00:10
   
  0
   
  0

  За Ахтунг
  През1939 г. доходът на селското население нараства с 37% в сравнение с 1935 г. Средната надница на професионален работник е 66,60 лв., средната месечна заплата на чиновниците – 2500 лв., а средната пенсия – 1400 лв.
  ……..Цени на основните хранителни стоки през 1939 г.
  ……..Артикул…………..Цена, лв.
  ……..Бял хляб……………..5,78
  ……..Прясно месо…………5,08
  ……..Телешко месо…….20,48
  ……..Сирене ………………25,73
  ……..Яйца …………………..1,55
  ……..Ориз………………….16,50
  ……..Захар…………………25,13
  ……..Олио………………….14,32
  .
  В страната настъпва ред, спокойствие и сигурност. В селата къщите не се заключват. Между хората съществува уважение и взаимопомощ.
  Икономическият възход на България в навечерието на Втората световна война още по-добре се откроява, като се направи сравнение на нейните постижения с тези на съседните държави:
  Селскостопанска продукция на глава от населението в кг през 1938 г.
  …………….
  България …. Гърция….Румъния….Турция….Югославия
  Пшеница……..280 …….142………..245 …………258……..197
  Ръж………… ……38…………9 ………….26 ………….31……….15
  Ечемик… ………52……….35 ………….42 …………58………..27
  Тютюн…… ……..5,60…….5,99………..0,63………3,22….. …0,96
  Брой на домашните животни през 1938 г. на 100 души от населението
  …………..България Румъния Гърция Югославия
  Овце ……..140………122………… 60………62
  Крави………29,6…….14,2… ……22………26,4
  Коне………….8,41 ……7,1………. .1,3……..7,89

  Ахтунг, ето ти официалната статистика, така както се учи в УНСС, данни от 1939 г. Златният лев през 1939 знаеш ли колко валути са имали неговата покупателна спсобност? За Буров чувал ли си?

  Солджър, теб те питах отдавна от 1878 до 2014 има ли един случай, в който Русия/СССР/Русия да не действала срещу българския национален интерес? Чакам, ама няма да дочакам отговор.

 35. #35
  Сун Дзъ 23 мар 2014, 00:15
   
  0
   
  0

  Почти никой в България не е очаквал ЕС да му натъпче джобовете с пари.Но и почти никой не очакваше такъв пладнешки грабеж ,какъвто се случи през последните 15 години в България.Вместо да подпомогне българската икономика ,за да бъдем поне донякъде равностойни в ЕС,Световната банка,МВФ и ЕС ,направо ни закопаха.Това не се случи ,защото сме били мързеливи,злобни,завистливи и гадни.Просто масово се разкостиха над 3000 предприятия ,а всички които можеха да захранват със суровини и материали западни фирми ,бяха заграбени за жълти стотинки - в обичайния случай между 10 или дори 20 пъти под себестойността им.Това се случи дори и с естествените монополи ,за които на запад казват ,че по лош от държавния монопол е само частния монопол.Безработните ,вследствие на тази политика в България са около 500 000 човека и още над 2 000 000 емигранти,които ако бяха останали ,щяха да умрат от глад.Голямата част от тях са извън България от немай къде.Е за какво редовия българи да е доволен от членството ни в ЕС -че то е по лошо и от СИВ.Затова все повече хора не искат да сме в ЕС в този му вид.И колкото и да не харесвам Карбовски ,тази му статия е право в десетката.

 36. #36
  Sold-er 23 мар 2014, 07:39
   
  0
   
  0

  До #34 Ха ха хахахахах как да ти отговоря бре, капитанче като ме питаш глупости!!! Я ти ми кажи тогава... от 1878 до 2014 има ли една страна, която да е действала ЗА българския национален интерес? Може би Русия е виновна за Ньойския договор или руснаците са ни виновни, че и в двете световни войни тъпоглавите русофобски национални предатели избират да се бием СРЕЩУ тях и все ни ритат задниците, а??? Чакам, ама явно няма да дочакам отговор!

 37. #37
  Sold-er 23 мар 2014, 09:20
   
  0
   
  0

  До #35 Прав си, освен за едно.....това разграбване не дойдоха от ЕС, Световната Банка и тн да го направят......беше по тяхно нареждане, но си го направихме ние.....точно защото сме мързеливи,злобни,завистливи и гадни!!!

 38. #38
  voyageur 24 мар 2014, 00:14
   
  0
   
  0

  OP

  Моят род е казашки,и донски и кубански...защото семейството ми е било голямо и са се смесили ....Ти,пич неси бутай помашко - турската гага в историта на народи,който не можеш да разбереш.Публикуваното от мен,не е писано от мен и найстина е взето от интернет.Втзвръщането на Крим към Русия голям празник за всички нас,който носим в кръвта силата на един народ, който повече никога, ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ЗА НИЩО НА СВЕТА ДА ВИ ПОМОГНЕ....НИКОГА....А СЕГА ВИ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ И КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПИЩИТЕ,ШОТО ШЕ ВИ ЯДАТ БАВНО НА ШИШ, ДА НЕСТЕ ПОСМЯЛИ ДА ПИТААТЕ КАЗАЦИТЕ ПАК ДА ПРОЛИВАТ КРЪВТА СИ ВАС.....ХУБАВО ГО ПОМНЕТЕ....!!!

 39. #39
  капитанче 25 мар 2014, 23:03
   
  0
   
  0

  Солджър ние сме на грешната страна, защото 1885 и 1913 "братята" ни ПРОДАДОХА два пъти на сърби и гърци, а 1939 те първи сключиха договор с фашистите. Ние нямаше как да сме в отбора на Гърция и Сърбия. СССР до 05.09.1944 даже не беше прекъснал дипломатически отношения с България, а ни обявява война, когато вече сме декларирали неутралитет и изилизане от Оста!
  Вояджър - на казаците лекарството е ген. Колев, питай ги как са усетили българската сабя, от таквиз "освободители" мерси, по-добре да се връщат турците.

 40. #40
  OP 26 мар 2014, 19:22
   
  0
   
  0

  Вояджър,
  Кой ви каза, че казаците са руснаци? 70 години комунистите са ви промили мозъка! А дано повече не ни помага Русия!

 41. #41
  Сун Дзъ 29 мар 2014, 21:31
   
  0
   
  0

  Да ни пази господ от "освободители",независимо от къде са.Заради тази психика на "политиците"ни ,които все се оглеждат за поредния "освободител"и месия от изток или запад,сме на това трагично положение.Сакса беше прав само в едно -трябва да си сменим "чипа"(и да изритаме политиците ,управлявали ни досега).

 42. #42
  ксения фобос 08 апр 2014, 23:03
   
  0
   
  0

  проевропейските фашаги да мълчат

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка