Добре дошъл, Крим! Не забравяйте, че сте в Русия и вече сте ни врагове!

Pan.bg 27 мар 2014 | 23:07 views (4302) commentaries(23)
img Добре дошъл, Крим*
Аркадий Бабченко
*Текстът е публикуван в блога на руския журналист Аркадий Бабченко. Преводът е на "Дневник"


Здравейте скъпи кримчани! Радваме се да ви видим. И в първите редове на писмото ми позволете да ви поздравя с това, че току-що проведохте последния референдум в живота си.

Повече няма да имате никакви "волеизявления".

Повече няма да избирате - нищо и никога. Нищо и никога. Запомнете това веднага.

Второ, можете да се сбогувате с вашата телевизия.

Довиждане пряк ефир, токшоу и дебати. Здравейте очерняне, дебили и сексистки шеги. Само Кисельов, нападки и директни свързвания с Путин.

Трето, наборната армия. Това изобщо е отделна тема. За 23 години окупация вие, разбира се, вече сте забравили какво е това да взимат децата ви за войници. Е, нищо. Ще си спомните. А особено ще си припомните, когато вашите деца започнат в нашата - сори, вече вашата - армия да умират от болести, от които по света никой не умира от 100 години насам. От пневмония, например. След кримския климат ще служат някъде в Кунашир. Ще се нагледате и на надписи "Кавказ-сила" на остриганите им глави.
image
Впрочем, запишете си веднага този адрес: http://mright.hro.org/ Това е фондация "Правото на майките", която вече 20 години се занимава с подпомагане семействата на загинали военнослужещи. За миналата година фондацията е помогнала на семействата на 2465 загинали. От тях, впрочем, 20% са самоубили се, 20% са били докарани до самоубийство, 15% са страдали от заболявания, а 5% са били пребити до смърт. Както се пее в песента, "не тъгувай за мееееен".

И, да, пенсията на войнишките майки-инвалиди, изгубили главата на семейството, възлизат в Русия на 40 долара. Да, добре чухте. И ще се борите с години, за да я получите. Добре дошли в нашата съдебна система.

Разговорът за съдебната система е дълъг, затова само ще напомня: разпалването на ненавист, оскърблението към чувствата на вярващите, оправдаването на терористични действия, екстремистките изказвания, клеветата - всичко това се преследва по Наказателния кодекс.

Отричането на историята, възпрепятстване преминаването на гражданите, несанкционираното събиране на повече от 5 души, аморалното поведение - всичко това и още много, много други неща са административни престъпления.

Казват, че с нашите казаци вече сте се запознали. Красавци, нали? Е, нищо, нищо. Още не сте
виждали нашите попове.

Имаме си федерална програма за повишаване духовността и изработването на "духовни кламери". Под лозунга "Да втъкнем църквата във всяка цепнатина". Така че там, където сте си мислели, че ще има детска градина или удобно кръстовище, ще си имате църква. Нищо, че под прозорците ви ще се влачи задръстване - трябва да има църква. Нищо, ще го схванете с течение на времето.

И да, общината ще ви събира такса за храма - тази духовна иновация я сътвориха в кметството на Електростал.

Като заговорихме за квитанциите, да знаете че у нас върви реформа на комуналния сектор и скоро ще получавате по 5000 квитанции за всевъзможни неща. А, и нещо за социалните помощи - още ли не сте минали през замяната им с доплащания? Не? Направо ви завиждам колко чудни открития ви очакват.

Впрочем, да знаете, че от 5 години нашата дивизия "Дзержински" провежда учения по темата "разпръскване на тълпи недоволни пенсионери". Мисля, че биха предали с радост опита си на вашия "Беркут".

Изобщо няма да говоря за такива дреболии като присвояване на най-лакомите парчета земя под дворци и вили, превземане на чужд бизнес, разрушаване и палежи на жилища там, където трябва да има молове, и пр. и пр. Няма да ви говоря и за данъчните, санитарните, пожарните, прокуратурата, следствието, ФСБ, администрацията и пр. и пр. Казват, че там преживявате основно благодарение на туризма? Е, нищо, нищо. У нас това се нарича "да накараш бизнеса да сънува кошмари". Нищо. Ще се приспособите.

Да, по повод туризма. Частни хотелчета нещо имате там, а? На първа линия на морето, да? В Крим? Е, не е проблем.

Като се замислиш, повече няма да имате повече частни хотелчета на първа линия. Но пък каква вила на Ткачов ще имате! Дача на Шойгу! Дачи на всичките сенатори. Дачи на всичките депутати! Дачи на всичките от ФСБ! А след тях и цялото следствие и прокуратура! Какви яхти ще има на частните пристани! С какви огради само ще оградят вашето море! Всичките проклети бандеровци ще се спукат от завист. А на вас и градският плаж в Севастопол ви стига.

Препоръчвам ви да научите израза "Вие сте много, а аз съм сама!". Ще го чувате от гишетата на Пощата на Русия, "Сбербанк", Пенсионния фонд, социалните служби... всичко това вече е ваше. Поздравления.

А, да. За "Сбербанк" - отново страхотно ви провървя, защото тъкмо сме в поредната фаза на пенсионната реформа. То и преди не беше ясно как се начисляваха пенсиите, а сега въобще никой не разбира - ще ги има ли, няма ли да ги има.

Научете също така още два термина. КТО - контратерористична операция, и "хексоген". Важно е. Това вече наистина е важно. И в бъдеще се постарайте да избягвате местата, където се събират хора като гари, летища - гарите и летищата особено! - автогари, пазари, концерти и изобщо. На летището пристигайте поне 3 часа по-рано. Металдетектори ще има на всеки вход. С милицията по-добре не се шегувайте. Постарайте се да нямате брада. Изрусете си косите. Обръщайте си джобовете и при първо поискване давайте да ви обискират. И никога, никога не излизайте от дома си без лични документи.

Не забравяйте и за санкциите от нашите международни приятели, т.е. вече врагове. Вече сте в Русия.

И няколко дребни подробности:

- забранени са митингите в Русия

- забранено е оказването на съпротива при незаконен арест и незаконно задържане

- забранени са самоопределението на нациите, излизането от състава на Русия, сепаратизмът

- забранено е осиновяването на деца от чужденци

- забранена е пропагандата на хомосексуалност

- забранени са концертите на Мадона и "Океан Ельзи"

- забранени са несанкционираните плакати

- забранена е телевизия "Дождь"

- до няколко дни ще ви забранят онлайн преводите на пари

- в Москва цените са два пъти по-високи от тези в Киев, за всичко.

И, да - у нас (а вече и у вас) е забранена продажбата и употребата на алкохол от 23 до 8 часа. Сух закон.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 23

 1. #1
  глупости 27 мар 2014, 23:20
   
  0
   
  0

  само да не уплашите кримците с тази статия

 2. #2
  Бог Онан-изъм 27 мар 2014, 23:34
   
  0
   
  0

  Къде е Костов?
  Сигурно с едната ръка прелиства статията, а с другата мисли за нея...

 3. #3
  OP 27 мар 2014, 23:47
   
  0
   
  0

  Е, щом си мислите, че ние знаем по-добре от руснаците!...
  В подкрепа на тезата на автора идва заглавие от статия в друга наша медия: "Обещаните двойни пенсии от Путин засега са мираж".


 4. #4
  МиГ 27 мар 2014, 23:55
   
  0
   
  0

  Няма толкова неточна статия. Почти всичко, което се хване в нея е пълна простотия и всеки, които се интересува от процесите в Русия може да го потвърди.

 5. #5
  Русия 27 мар 2014, 23:57
   
  0
   
  0

  Нека някой русофил от тука пишещите отиде в Русия и види дали автора лъже

 6. #6
  Никито 28 мар 2014, 00:31
   
  0
   
  0

  Няма го.Има полов ден:)С Ердоган!!!!

 7. #7
  Сун Дзъ 28 мар 2014, 01:02
   
  0
   
  0

  Ама тази статия дали не се отнася за САЩ и други подобни държави?Че и там на първа линия(както и в РБ)са къщите на богаташи,прокурори,съдии и.т.н.,на летището те обръщат с хастара наопаки,полицията може да прави всичко което пожелае(или някой им нареди,без съдебно нареждане.Банките може да правят каквото си пожелаят и чрез ЧСИ да те наврат на кучето в ...Въобще не разбрах този чичко с какво ги плаши или може би им обещава?

 8. #8
  voyageur 28 мар 2014, 05:45
   
  0
   
  0

  Нелепостта на тази статия не е в това,че казаното от автора не е истина,може би дори е цялата истина;а втова че този истел се опитва да обяснява сложни процеси сравнявайки ги с прости такива.Глеадайте сега как работи това за човекоподобната маймуна качена на палма - представяме си,че в един щастлив момент на главата и пада един Самсунг Галакси,чисто нов.С ловък жест тя улавя небесния дар,оглежда го и с нргодувание го замята нейде , после с същич жест,ловко и съобразително си откъсва един банан,пак небесен подарък и си мисли: "Абе теа за ква ма мислат,аз ли не знам кво е хубаво!!!"

 9. #9
  xxxxx 28 мар 2014, 09:09
   
  0
   
  0

  Аз пък мога да ви кажа, че почти всичко е истина :) А това че по умиращи от пневмония, холера и туберкулоза са световни шампиони е факт (болести ликвидирани в най-бедната в ЕС България още през 60те години на миналият век).

 10. #10
  Сун Дзъ 28 мар 2014, 09:57
   
  0
   
  0

  За голямо съжаление ,туберкулозата и пневмонията от 15г. се завръщат в България а и в други части на "цивилизования" свят- не знам по каква причина,но не е заради Путин със сигурност.Сигурно всичко в статията е вярно,но то се отнася с пълна сила и за останалия свят.Все пак света не е тънката прослойка богаташи.

 11. #11
  ledeniq 28 мар 2014, 10:12
   
  0
   
  0

  Ало 5-те х - са.На кой свят живееш. Убягнало ти е че наистина през 60-те г. по време на проклетия социализъм наистина цитираните болести изчезват.Убягнало ти е че по време на медената демокрация същите се появяват/съгласно планът ран-ърт/.Убягнали са ти новините по независимите медии че има статистика за туберкулозно болните обаче липсва справка за работещите тубдиспансери.Ликвидирано ти е чувството за нормалност и критичност от промитата главица.По всяка вероятност автора на статията ще излезе на бозката на някоя неправителствена организация или фондация щедро спонсорирана ама въобще не мога да се сетя от кого.Въпроса е че го смятам за полезен - такива статии са много добър начин да сръчкаш приспано и полуизмито от реклами и внушения съзнание.Такива статии карат човек да се събуди и да е критичен към света около себе си.Да не приема за даденост нищо и да се опита поне да се бори за чувството си за нормалност и това което то съдържа.Голяма работа че е истина . Важно е да има промяна.И то не в полза на този които е платил статията.

 12. #12
  Advanced Fulcrum Blok 90 28 мар 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  Вие намерихте кого да цитирате.Пропагандният сайт Дневник на кръга Прокопиев.Ако не сте разбрали Америка са бита карта и ще им ритаме задниците навсякъде където ги видим.

 13. #13
  KOREKTOR 28 мар 2014, 11:12
   
  0
   
  0

  До xxxxx

  А да знаеш само тази година в "цветуща" България колко десетки починаха от пневмония провокирана от грипа?

 14. #14
  истината 28 мар 2014, 11:31
   
  0
   
  0

  Забранени са митингите в Русия -лъжа. Забранено е осиновяването на деца от чужденци -Само за американци се отнася това,пак лъжа.Забранена е пропагандата на хомосексуалност -С две ръце,ще гласувам това да стане и в България.Забранена е телевизия "Дождь" - Е как няма да я забранят,като се финансира от хамериканци.В Москва цените са два пъти по-високи от тези в Киев, за всичко,ама затова пък заплатите са 6 пъти по-високи.Откровението на това студентче е гледано през призмата на хамериканско огледало.

 15. #15
  христофор 28 мар 2014, 11:40
   
  0
   
  0

  Само не разбрах, защо трябва да бъдат врагове?Явно на някои хора в Украйна им е нужен враг , за да се оправдават за батаците , корупцията и кражбите.Чак сега разбрах, каква демокрация ред и законност има в Украйна и Крим ще се поболее от мъка.

 16. #16
  А дали е така? 28 мар 2014, 11:52
   
  0
   
  0

  Автора на статията да не завижда чак толкова,има индекси скоро Крим и Украйна да не са врагове а една страна.....част от Русия!!!

 17. #17
  Морски 28 мар 2014, 13:49
   
  0
   
  0

  Прочетох мненията по-горе и не можах да повярвам - каква фанатична вярност към Русия! Абе вие не сте ли българи, бе?!
  Статията е писана от руснак, които просто е споделил какво не му харесва в собствената му държава! А формата, която е избрал е обръщение към кримчани! И освен това, статията излезе доста преди от "Дневник" да я открият.
  Ако някой иска да разбере, дали написаното в статията е вярно, вместо първосигнално да реагира със "набитата" в главата му от комунистическото му детство мантра "В Русия всичко е най-хубаво!" да отскочи до Бургас. Там вече живеят много руснаци, които са избягали от Русия, за да живеят в България. Ще ви кажат нещо, което отдавна знаете от нашите българи в чужбина - обичам Родината си, но не ми харесва да живя в държавата си.
  Мислете, бе! :)
  И хайде спрете с това чуждопоклоничество! Защото на едните им измислихме буквите, а на другите компютрите!

 18. #18
  Сун Дзъ 28 мар 2014, 16:09
   
  0
   
  0

  Светът не върви на добре и това не зависи от"фанатичната вярност към Русия или Америка".То и доста българи(към 2 000 000)избягаха от"европейска" България,ама не казваме ,че сме по зле от Русия(ама не се знае).Процентно съм сигурен ,че са повече от руснаците.На доста руснаци семействата им живеят тук ,а те работят в Русия -така им харесва или им е по-изгодно.На тях не им харесва как е в Русия,а на нас не ни харесва как е тук -ами да направим така ,че да ни харесва,а не да гледаме в чуждата паница.

 19. #19
  ;-) 28 мар 2014, 22:14
   
  0
   
  0

  Просто една олигархия сменя другата. Нищо ново под слънцето в която и да е държава на планетата.

 20. #20
  до Морски 29 мар 2014, 18:42
   
  0
   
  0

  И като сме българи значи да не обичаме никой друг? Така ли? Всеки има право да избира кого и как да обича и не си ти човека който ще ни дава тон в живота! Ти защо мразиш руснаците? Нещо лошо ли ти сториха? Ееееееее, трябва и да има такива които първосигнално реагират със набитите им в главите от комунистическото им детство лозунг "В Русия всичко е най-хубаво"! Естестено, не всички сме еднакви! Има и такива като теб които имат и втора сигнална система нужна им да могат да ходят като дъвчат дъвка без да си застъпват обувките! А колкото до това, колко много руснаци "избягали" от Русия за да живеят във Бургас, хайде не пиши глупости! То пък и един град Бургас........ Колко много са 10-20 хиляди? На 145 милиона! Наистина сериозен процент! Руснаци има по целия свят да живеят, но не като гастарбайтери като каквито живеят нашите хора в чужбина, а да си харчат парите! Да си виждал от тия руснаци дето са във Бургас да работят строителни работници, зидари, мазачи, буклукчии и каквито искаш още от тоя род професии? Не нали! Няма и да видиш! А това че те дразни, че те живеят по добре от теб имат повече пари от теб и могат да си позволят лукса да си купуват жилища в чужбина, не са виновни те, а самия ти, защото те знаят да печелят пари и да ги харчат както им харесва на тях и затова имат самочувствие! Ти ако имаш пари няма ли да си купиш една къщичка някъде из курортите на Европа или да кажем в Маями и да си живееш там ако не през цялата година то поне през голяма част от годината? Сигурен съм че ще го направиш, ама няма как! Просто това е негативизма злобата завистта с която сме известни по света!

 21. #21
  Морски 30 мар 2014, 00:02
   
  0
   
  0

  #20, ами не, не може! Можеш да обичаш жена си, децата си, родителите си, ама да обичаш чужд народ си е родоотстъпничество. Заради такава обич (Георги Димитров) сега с македонците си делим историята, заради такава обич ,българският премиер (Станишев) стоя в приемната на Путин три часа, като... хайде, да не казвам какво! Тази обич е родила много предатели, затова не може!
  И защо реши, че мразя руснаците?!? :)
  И явно не си бил в Бургас... Аз съм си говорил някои от тези хора, бил съм и в Русия. И можеш да си сигурен, че ние в нашата бедна България живеем много по-спокойно и много по-добре от тях. А съм виждал как живеят всякакви - англичани, французи, немци, испанци, американци, италианци, гърци и не мога да разбера, защо могъщата Русия мачка така народа си?!
  И да, руснаците са ми симпатични, въпреки историите на баба ми, как "освобождаващите" ни съветски войници са й крадяли кокошките, за разлика от отстъпващите немски, ама все си мисля, че съветските са по различни от руските... :)
  Освен това, нас руснаците не ни обичат. Обичат да се възползват от нашето роболепие, това обичат и американците, защото пък има други българи, които пък таят безмерна обич към тях. Това са предателите от новото време, които за кратко време успяха да съсипят армията ни, защото "братята" отвъд океана са решили, че на нас такова нещо не ни трябва.
  Обичта към чужд народ е вредна! Ти самият, с това което си написал, стигаш до там, да създаваш внушението, че ние сме "боклукчии". А чрез мен, твоят сънародник, да обвиниш в негативизъм, злоба и завист собственият си народ!
  И само да те информирам, че инвестирането във ваканционно жилище е толкова неизгодно, че спокойно бих го нарекъл прищявка. Като го гледам Уорън Бъфет само вили и апартаменти си купува! :)
  И като стана въпрос за пари - да, прав си, руснаците си харчат парите, а онези "другите" ги инвестират и така печелят повече хора.
  Приятелю, бъди горд, че си българин и бъди сигурен, че несподелената любов съществува и нещастен винаги е обичащия! :)

 22. #22
  H5N1 31 мар 2014, 01:01
   
  0
   
  0

  Не вярвам кримчани да не знаят нищо за положението в Русия... и си задавам въпроса: Какво ли е тогава при тях, че масово са гласували да се присъединят?

 23. #23
  OP 31 мар 2014, 09:42
   
  0
   
  0

  Евала, Морски! Добре му го каза

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка