НАТО: Русия иска да измени границите на Европа със сила, а ние сме за свободна Европа

Pan.bg 01 апр 2014 | 22:42 views (2713) commentaries(5)
img Шефът на НАТО: Русия иска да измени границите на Европа със сила

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Русия иска да измени със сила границите на Европа и да въведе нови разделителни линии на континента, предаде УНИАН, цитирана от „Фокус”.
Изказването на Расмусен дойде по време на откриването на заседанието на Северноатлантическия съвет, в което взеха участие дипломати от 28-те страни-членки на Алианса.
„Москва показа, че е готова да употреби сила, за да измени границите и да възобнови разделителните линии в Европа. Това е нарушение на международните ангажименти на Русия и предизвиква сериозно безпокойство сред тези от нас, които искат една свободна и мирна Европа”, заяви Расмусен.

image
[/url]
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Kiro K 01 апр 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  Великата Австро-Унгария се сви до държава по-малка от България (Австрия е по-малка, който не знае), а руснаците само ламтят за територии все едно ще цъфнат и вържат. На това е способна само Русия и Турция.

 2. #2
  МиГ 02 апр 2014, 00:23
   
  0
   
  0

  Киро, дай да мерим с цифри колко се разшири НАТО след 89-та и колко Русия? Руснаците не ламтят за кои да е територии, само за тези които винаги са били техни и по някакво стечение на обстоятелствата са дадени на други държави (дали от Сталин или от Хришчов). Разбирам, не може всички да харесват руснаците, но дайте да гледаме по-обективно и да мерим с един аршин, какво ще кажете?

 3. #3
  Сун Дзъ 02 апр 2014, 01:14
   
  0
   
  0

  А.ааа не само те.Бъди сигурен,че има още доста други,бивши империи.

 4. #4
  Kiro K 02 апр 2014, 11:10
   
  0
   
  0

  МиГ, НАТО не е държава. Да не би Турция да принадлежи на НАТО?!?! Като цяло и вътрешната и външната им политика сами си я определят.

  Други партньори на САЩ като: Япония, Ю. Корея, Сингапур, Австралия и Нова Зеландия въобще не са в НАТО (нали е евроатлантически съюз).

 5. #5
  МиГ 02 апр 2014, 14:34
   
  0
   
  0

  Няма значение дали НАТО е държава. Това е една чисто военна структура (ако питате мен-чисто терористична) и колкото повече се разширява, толкова е по-голяма опасността на суверенните държави, които по един или друг начин не са съгласни с провежданата политика. Пак казвам - няма значение дали става въпрос за държава или за военен пакт когато имаме нарушение на сувереността на някоя потърпевша държава (Сърбия, Ирак, Афганистан, Пакистан, Либия, Сирия...)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка