Професор Нина Дюлгерова: В Украйна започва геноцид

Pan.bg 05 май 2014 | 09:49 views (5104) commentaries(35)
img blitz.bg

В НАТО са доволни от ескалацията на напрежението в бившата съветска република.

Кризата в Украйна няма да се разрасне в Европа. Имаме стратегическа енергийна война. Във войната винаги има жертви, каза проф. Нина Дюлгерова пред TV7.Според професор Дюлгерова тази енергийна война не може да подпали цяла Европа. Живеем в икономическа консолидация, но политическо разделение, уточни професор Дюлгерова, специалист по енергийна сигурност. Даже да има конфликти, те ще са регионални. Нито Русия, нито ЕС ще влезе в Украйна.

"Събитията в Украйна са отзвук на динамичните политически и дипломатически спорове как да се дестабилизира Русия и ЕС, не толкова за Украйна. Това е основната идея", каза проф. Дюлгерова. "Нека се позамислим дали НАТО не е много доволен от тази ескалация, до преди месеци НАТО си търсеше цел, за да може да съществува. След края на Студената война, Иран и Сирия вече не са проблем. НАТО си намери врага в очите на Русия, каза професорът.

"Първият приоритет на САЩ - дестабилизиране, вторият - налагане на шистовата газова диверсификация, категорична е проф. Дюлгерова. Сега транснационалните компании действат, не държавите. Украйна е буферна зона, преди дни Киев официално заяви, че не може да контролира ситуацията в Украйна", повтори проф. Дюлгерова.

Нина Дюлгерова каза, че тя използва термина "федералисти", не "сепаратисти". "Те не се борят като сепаратисти, искат да останат в Украйна - многоезична, многокултурна. Проблемът е, че Киев прави всичко друго, освен да омиротвори ситуацията. Започва геноцит. Борят се за ликвидиране на рускоезичното население", каза проф. Дюлгерова.

По думите й напрежениeтo се провокира. "Организацията за сигурност и сътрудничество /ОССЕ/ няма военно присъствие. Провокация е да бъдат изпратени военни наблюдатели на територия, където може да има военни действия. Говорим за провокация и диверсия, която ескалира противопоставянето между източна и западна Украйна", заяви проф. Дюлгерова
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 35

 1. #1
  agreer 05 май 2014, 10:38
   
  0
   
  0

  А ние сме член на НАТО. Колко българи са доволни от факта, че НАТО има интерес от нова война. Ами ако при нас ескaлирa проблем с турското население, а пък и Турция е членкa, НАТО кого би подкрепилa? Може би ще ни изпрати по равен брой "миротворци" и по равен брой бомби. Е, поне няма да им увеличим производството на бомби с обеднен уран, зaщото на нашата територия 4 бомби стигат. Не си струваме и керосонa им дори.

 2. #2
  kostov 05 май 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  Тази е поредният псевдо професор и 100% чиста комунистка.Смятайте как е станала професор и какви са ни професорите.Особено интересно е тълкуването и за шистовата газова диверсификация като нещо лошо сякаш.Или поне така звучи.Според червената Дюлгерова трябва да плащаме милиарди долари на Русия всяка година,за да купуваме природен газ от там,вместо да направим проучване какви са ни залежите от шистов газ,да го добиваме и да не плащаме милиарди долари на терорист номер 1 на планетата крупният червен боклук Путин.

 3. #3
  Sold-er 05 май 2014, 11:41
   
  0
   
  1

  До #2 Коце, стига си разправял приказки от Ангел Каралийчев! Аз не искам да си превръщаме земята в пустиня с това шистово недоразумение...само и само да не купуваме газ от омразната някому Русия. И дори и да започне добиване на шистов газ....сигурно нашите мили политици няма да подпишат безумни договори с "еврИпейски" компании, който ще благоволят да ни го продават после на десеторни цени.....а мармота завива ли завива пустия шоколад. От многото "еврИпейско" сладко на народа взе да му се повдига!

 4. #4
  BaiVan 05 май 2014, 11:52
   
  0
   
  0

  Аз съм с kostov:

  1. фрак дъ хел оут оф бългерия
  2. УСА да дисолцират един самолетоносач в язовир искър
  3. да се забрани българският език! - В Европа сме,ще говорим европейски!!!
  4.дай да забраним и четенето - само аудио/видео с радка пиратка и други "класики"
  5.комунистите са виновни!
  6. ай стига вече
  .
  .
  .
  х.отивам да си докопя картофите

 5. #5
  Освалдо 05 май 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  Я, костовчето пак се изходи...

 6. #6
  Fulcrum 05 май 2014, 13:37
   
  0
   
  0

  Костов Борисов Политковская Елцин и тн.Боклуци от класа само по първите им думи разбирате че от тия хора не стават.Не се занимавайте с него.

 7. #7
  Conejos 05 май 2014, 14:29
   
  0
   
  0

  Костов!
  Когато се научиш да си бършеш задника сам можеш да започнеш да се опитваш да изказваш мнения, и то относно състоянието на времето. За професори няма да доживееш.

 8. #8
  МиГ 05 май 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  Костов за пореден път показва абсолютна некомпетентност по даден въпрос. Явно не знае какви химични елементи се вкарват в земята при добива, чрез фракинг (шистов газ). Аварията от Чернобил ще бледнее в дългосрочен план пред това, което ще се инжектира в нашата земя!

 9. #9
  НЕ КОСТОВ, 05 май 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  А ВИЙ, ВИЙ СТЕ СЕ ИЗХОДИЛИ...!

 10. #10
  До Костов ! 05 май 2014, 17:10
   
  0
   
  0

  г-н Костов, явно имате някакви мазохистични наклонности. Нормален човек не би си причинявал това, а вие го правите ден след ден. Сякаш ви доставя някакво извратено удоволствие да провокирате негативни реакции по ваш адрес.

  Първоначално читателя може да се заблуди, че става въпрос за различно мнение от всеобщото сред читателите на форума.Но това не е така.
  А именно подбора на думи и фрази във вашите писания, с тях целите само едно.

  Да задоволите мазохистичните си желания, провокирайки останалите.
  Това не е здравословно и трябва да потърсите лекарска помощ.

  Защото днес изпитвате удоволствие, докато ви плюят във интернет, утре това няма да вие достатъчно и ще пожелаете да отидете на футболен мач с фланелката на противниковият отбор, в сектора на противниковият отбор.

  Защото вече няма да ви е достатъчно само да ви обиждат, ще искате и да ви бият !

 11. #11
  dido3 05 май 2014, 17:35
   
  0
   
  0

  костов,не слагай това звание на путин ,то се полага по пражо на друг,а именно на онова недоразумение барако о'бамата .колкото до тожа кой е боклук и кой не,най-добре се прибери в контейнера откадето си изпалзял,нещастник миризлив.

 12. #12
  ПЗРК 05 май 2014, 18:23
   
  0
   
  0

  05.05.2014 - 18:54

  МОЛНИЯ: повстанцы уничтожили второй за сегодняшний день вертолет ВС Украины


  МОЛНИЯ: повстанцы уничтожили второй за сегодняшний день вертолет ВС Украины | Русская весна
  Это МИ-8, он приведен в полную негодность на земле огнем из крупнокалиберного пулемета.

  Как уже сообщалось ранее, сегодня около 14.00 выстрелом из ПЗРК был сбит вертолет МИ-24 ВСУ.

  Подробности уточняются.

 13. #13
  kostov 05 май 2014, 20:33
   
  0
   
  0

  Ах,болшевишките ми грухтящи прасенца,за ваше нещастие технологиите се развиват и добива на шистов газ става много по-екологично,отколкото при класическия метод наречен фракинг.Тези червени грухтящи прасенца искат България да плаща на терориста Путин милиарди долари и така индустрията ни да е неконкурентноспособна заради скъпия природен газ от Русия и парното на хората да е скъпо,които се отопляват с парно естествено.

 14. #14
  МиГ 05 май 2014, 21:46
   
  0
   
  0

  Костов, айде обясни как се развива технологията по-точно като стана спец и по добива на газ? Чакам. Ако не обясниш с конкретни доказателства как става извличането на шистов газ без токсичния коктейл, просто си един смешник, който се опитва да манипулира много по-умни от него в този сайт!

 15. #15
  Thunder 05 май 2014, 22:08
   
  0
   
  0

  Каква нова технология, какви глупости.
  Тук мераци за шистов газ имат Шеврон, а те казват само едно фракинг, фракинг и пак фракинг.
  А техните лобисти от американското посолство ни обясняват колко са полезни химикалите при фракинга.

  Вашите приятели отвъд океана ни предлагат само, токсични химикали, генно модифицирани храни, дефектни автомати и летящи отпадъци.

  А, да и честа да мрем за техните интереси в техните войни !

 16. #16
  Krasimir Dimitrov 05 май 2014, 22:09
   
  0
   
  0

  Преди години, в Долна Митрополия имаше и класно "политически офицери". Те ставаха ЗКПЧ-та по бойните летища.Бяха мародери с власт, колкото и командира на летището. Познавам такива, станаха отявлени американчета и използват същите похвати в пропагандата, както и преди.Този костов, ако не го е изтрескал някой руснак на морето, ми прилича на ЗКПЧ.

 17. #17
  kostov 05 май 2014, 22:29
   
  0
   
  0

  Не ми се иска да нарушавам принципите си,но все пак ще се опитам да проведа диалог с комунист.******** назоваващо се МИГ или по-точно свален МиГ,новата екологична технология за добиване на шистов газ я имат американците,а и канадска фирма е разработила иновативен метод.Трудно ми е да ти го обясня,особено като иде реч за *** **** ***,но все пак.Използва се плътен гел от пропан,вместо хидравличен разрив,където се използват токсични субстанции.Това е специфична тема за експерти.Технологиите се подобряват за твое нещастие.Разработват се екологични методи.Ти си руска ****** и не можеш да разбереш всичко това.

 18. #18
  kostov 05 май 2014, 22:33
   
  0
   
  0

  На този Красимир Димитров сигурно ***** му са я ******** руснаци или него самият.През 1989г съм бил на 9 години и незнам какво ЗКПЧ съм бил могъл да бъда.Не вярвате на новите екологични технологии,защото сте руски ******** и искате България да е подчинена на варварска Русия.

 19. #19
  Вече е започнал геноцида 05 май 2014, 22:43
   
  0
   
  0

  Вече е започнал геноцида

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ylKHCauXQr4

  свалете си клипа на компа
  защото много скоро ще го славалят от ютуба.

  Това са невъоръжени местни жители които са убити в крематорск

 20. #20
  Krasimir Dimitrov 05 май 2014, 23:05
   
  0
   
  0

  Костов, щом не си бил ЗКПЧ, остава другия вариант, дано не те е ****** много.

 21. #21
  Sold-er 05 май 2014, 23:15
   
  0
   
  0

  До #18 Ха ха ха.....коце, ами като 1989 си бил на 9 години, защо не си е**ш п*****а майна и не ни отървеш от ненужното си присъствие? Вчерашен пикльо тръгнал да ми говори за руснаци и комунисти. В тази държава всеки е тръгнал да говори за нещата, дето най-малко ги разбира....то и затова сме на дъното!

 22. #22
  МиГ 05 май 2014, 23:20
   
  0
   
  0

  Костов, сигурен ли си, че се ползва "гел от пропан" вместо гел за коса? Наистина си голям клоун и лично мен ме забавляваш изключително много с глупавите си коментари. Не знам дали аз съм руска **** (каквото и да значи това) но ти определено си американска **** и защитаваш американските антибългарски интереси, които ни съсипаха икономиката, армията и ценностите на обществото.

 23. #23
  SUH 05 май 2014, 23:55
   
  0
   
  0

  Как сообщают "Известия", израильское Общественное движение против террора и насилия батальон "Алия" активизирует усилия, чтобы прибыть на Украину в качестве миротворческого корпуса.

  "Алия" сформирована в 2002 году из уехавших в Израиль профессиональных военных Советской армии и армий стран СНГ. Часть из них служила затем и в Израильской армии. В составе батальона – десантники, спецназовцы, саперы, кинологи, медики и другие специалисты. В настоящее время батальон занимается охраной израильских поселений на палестинских территориях
  http://lifenews.ru/news/132682
  А евреите как обичат нацистите и фашистите

 24. #24
  Българин 06 май 2014, 00:43
   
  0
   
  0

  Костов е напълно прав. Мнозинството от публиката тук е все още с комунистически убеждения. Тези хора посмъртно не биха изразили нищо негативно за руснацие. В смисъл за руската политика. Бяха с нея при комунизма пак са с нея и при капитализма. И няма никакъв шанс да попитат руснаците защо не построиха комунизма.
  Америте са гадове, империалисти , войнолюбци и подстрекатели. Добре другари , прави сте, а нима Съветския Съюз и днешна Русия са символи на мира , човещината и цивилизацията. Нима руснаците не са направили нито една погрешна стъпка в политиката си?
  Никой не иска да пита и управляващата партия какво мнение има по въпроса. А точно комунистите най- добре знаят какво трябва да прави нашата държава и с кого да е съюзник. Ако някой допуска, че комунистите не са добре информирани, значи е пълен неграмотник. Щом като БСП държи на НАТО и ЕС, значи така трябва. В живота има нови неща, но и в политиката също. Вчера сме били с руснаците, днес сме с американците. Какво лошо има в това. Вчера сме строили социалиализъм , днес капитализъм. Ние си имаме наши приоритети и поведение. Не пречим на никого и не искаме никой да не ни пречи. Който не е доволен от България спокойно може да отиде в друга страна. Който иска в Русия , който иска в Америка. Но да мразим руснаци и да обичаме американци , това е смешно , както и обратното.

 25. #25
  Освалдо 06 май 2014, 01:06
   
  0
   
  0

  А бе, това костовче нещо, разстройство го мъчи. Цапа гащите здраво. А относно онова, дето българче се зове, ще му кажа само едно. Не обичам американци или руснаци. Но дълбоко мразя фашистите и всеки, който е с тях.

 26. #26
  Sold-er 06 май 2014, 10:49
   
  0
   
  0

  До #26 Кажи ми пък ти що е то български комунизъм и какво по дяволите са комунистическите убеждения.....аз такова животно не съм виждал!

 27. #27
  Ватманчето 06 май 2014, 16:18
   
  0
   
  0

  До Костов: Няма никакви високи технологии или специфична тема за експерти! Разбери младежо, щом разбиваш скали/по каквато и да е технология/ --- има вероятност да измениш подводните питейни реки. А това е фатално за Добруджа и гъстонаселената Европа. Това може да се прави далече от градовете, както в САЩ. Проумя ли нещо ?! ПП: Много си малък да пишеш за комунизъм и тн. И един съвет-вземи да продаваш палачинки на младите майки в някоя градинка, ще ти подхожда повече.Не пречи на старите тарикати да си обменят мнения !!!

 28. #28
  Освалдо 06 май 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  А бе, българче, Освалдо си пие ракията в момента. Ти няма ли с какво друго да се занимаваш? Я какво нещо си изписал. Кой ще ти го чете? Съберете се с костовчето и пийте по една ракия и вие, белким ви поолекне малко...

 29. #29
  apolo75 06 май 2014, 19:13
   
  0
   
  0

  И сега делово:
  Къде се сформира доброволчески корпус за отпор на Руският агресор в подкрепа на Европейското бъдеще на Украйна?! Скоро ще честваме 100 години от славните победи над руските мераци за доминиране над чужди народи. Служил съм с украинци в Ирак и ако пожелаят, ще се справят с руснаците много бързо както го направиха с поляците преди 10 години........

 30. #30
  Broadsword 07 май 2014, 11:55
   
  0
   
  0

  Професорката съвсем правилно го е казала ... Американците губят водещите си позиции и наливат пари в разпалването на конфликти за да хвърлят света в хаос за да могат да се задържат като нацистки хегемон на планетата. Факт е и че НАТО при липса на цел ще спре да съществува и тогава частния им клуб (на САЩ) от бабаити и гъзолизачи ще се разформирова. Тогава и Европа ще се отдели със самостоятелна военна организация и ще заеме мястото което (ни) й се полага като елемент с качествата на супер сила и основен играч в света. Тъпата инсценировка 9/11 и измислената медийна кампания наречена "Война срещу тероризма" избледня тотално, та сега им е нужен нов враг. Такъв си осигуряваш като настъпиш една поотслабнала, но съвземаща се велика сила по обичайната й сфера на влияние. САЩ са напаст за света - те са модерния наследник на Нацистка Германия, по целенасоченост (световно доминьонство и прегазване на чужди народи), по методи, по агресия, по геноцид, по гнусната тотално изопачена пропаганда и т.н.

 31. #31
  хайдутин 07 май 2014, 16:31
   
  0
   
  0

  въпрос:колко руснаци или турци живеят в България? Русия или Турция не са решили ,не са присъединили България като Крим.Нито САЩ,нито РУСИЯ са цвете за мирисане,всеки си гледа интереса,трябва да вземем пример,а не да се навеждаме на всички.
  БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

 32. #32
  Sold-er 07 май 2014, 22:30
   
  0
   
  0

  До #31 Абе и аз така мисля, ама как да го обясниш това на простите ганьовци........те от 650 години са свикнали все да се дупят на някого и май отдавна е взело да им харесва!

 33. #33
  Българин 08 май 2014, 00:50
   
  0
   
  0

  Преславе, отговорих по възможно най- вежлив начин на коментатора Sold-er, но изглежда не си имал време да прегледаш отговора ми. Имам много голяма молба да го прегледаш и се надявам да го одобриш, защото човека задава добри въпроси. Благодаря предварително.
  Тъсенето на истината е винаги по- добро нещо отколкото потайността и лъжата. Твоята мисия не отхвърля отговора ми към читателя.

 34. #34
  Българче 08 май 2014, 01:03
   
  0
   
  0

  Статията е дълбоко манипулативна. Само обърнете внимание как започва:
  В НАТО са доволни...
  Добре, но нашата страна е пълноправен член на този блок, а досега ня нито едно изказване на нито един високопоставен държавник, че властите в България са доволни от конфликта.

  И всички наивни читатели трябва да допуснат , че българите изпитват голямо задоолство от трагичните събития и жертви.

 35. #35
  Авиатор 06 юни 2014, 11:45
   
  0
   
  0

  Страшно е! В Украйна геноцида не е явление от вчера. Наблюдаваме го от няколко месеца насам.
  Костов, престани с глупостите си! Цяла Европа казаха НЕ на Шистовия газ защото е опаснен за хората и за екологията. Унищожава цели еко системи и причинява смърт и заболявание при хора и животни. Във водата ни попадат съставки като арсеник... Ти ако искаш да се тровиш, трови се. Ти първо нямаш образование, което да ти дава прво да изказваш експерно мнение! Счетоводителче с купена диплома. Ето ти реалността за Шистовия газ и защо Европа каза НЕ на добива му!!!  Ако искаш ще ти пратя и малко информация от хора страдащи от това в Щатите. Деца с тежки ракови заболявания. Безплодни жени. Мъртви хора, натровени с арсеник и прочие. Всичко това, доказано, от шистовия газ дето толкова много обичаш. Не търси само информация дето компаниите за добив ти дават. Потърси и отзиви малко, продажнико! Аз не искам моето дете да живее в отровен свят.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка