На Европейския съюз не му е нужна фалиралата Украйна

Pan.bg 08 май 2014 | 18:16 views (4074) commentaries(17)
img wordpress.com


Президентът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че Украйна няма да се присъедини към ЕС в близко бъдеще, с което основното обещание на европейските политици към протестиращите в Киев вече се оказа поредната евтина лъжа и първото голямо разочарование за украинците, които подкрепят и настояваха страната да се присъедини към ЕС

Вчера президентът на ЕК Жозе Барозу даде да се разбере, че Украйна скоро няма да бъде приета в ЕС, въпреки че именно това обещаваха европейските политици на протестиращите в Киев и именно това беше основното тяхно искане.


„Украйна не е готова нито днес, нито ще бъде готова в близко бъдеще за такава стъпка. Също и Европейският съюз не е готов да приеме такава страна като Украйна”, заяви Барозу.

Както писахме още в разгара на протестите – Украйна никога не е била канена в ЕС, нито едва ли ще бъде приета в съюза. Единственото, което ще получат от Европа са красивите приказки, придружаващи нежната колонизация и превръщането на Украйна в американски сателит. В същото изказване Барозу разочарова про-западно настроените украинци, жиумиратвеещи в Западна Украйна и присъствали на „Евромайдан“, че няма да бъдат приети в ЕС, но пък пое ангажимента, че ЕС ще помага на Украйна „по пътя на стабилизацията и демокрацията“.

САЩ и ЕС постигнаха своето в Украйна и идва добре познатия момент, в който надеждите на Западна Украйна започват да една по една, заедно с обещанията на техните „спасители“. По този повод в пика на протестите в Киев, когато насилието, предизвикано от крайно-десните радикали и отговорът на БЕРКУТ взеха връх уважавания германски публицист Юрген Рот заяви следното:

„Европа говори за ценности, но става дума за сметкаджийство“

Рот изрази мнение, че „светлото европейско бъдеще“, което обещават на Украйна е евтина лъжа. Германския публицист припомни, че Юлия Тимошенко не е много по-различна от Виктор Янукович, заявявайки че тя дори е по-корумпирана и припомняйки факта, че тя е един от най-могъщите олигархи в Украйна. Единственото, което я различава от сваления незаконно от Върховната Рада Янукович е, че тя е удобна на Вашингтон. Иначе лъжите, съпътстващи преврата в Киев и опита на САЩ да превърне Украйна в свой сателит са безкрайни. Една от тях беше, че след като бъде освободена осъдената за корупция Тимошенко няма да се кандидатира за президент. „Тежко болната“ Юлия Тимошенко веднага се появи на инвалидна количка в центъра на Киев, за да говори пред протестиращите. Три дни по-късно тя „чудодейно“ се изправи на крака и проходи в американското посолство – там наистина се случват благодейни чудеса.

Наскоро Тимошенко заяви, че ще участва в президентските избори. Тоест на украинците се предлага заменянето на Янукович с Тимошенко. Ако погледнете как е гласувано на последните избори в Украйна ще видите, че Янукович получава подкрепата на цялата Югоизточна Украйна, като процентно по градове получава подкрепа в порядъка между 60-80%. Тоест, Тимошенко, както и временното правителство въобще не са желани от поне половината от 50-те милиона украински граждани. Нито пък превръщането на страната в поредния НАТО-вски буфер срещу Русия.

Едва ли имаше някой, който е очаквал различен развой на събитията, след като САЩ и ЕС получиха това, което искаха. Те не само отвориха пътя за икономическото колонизиране на Украйна, но и успешно успяха да откъснат цялата западна част на държавата, докато Русия пък вече откъсва за себе си от източната. Сега НАТО дори е на път да разположи ядрено оръжие в Украйна, насочено срещу съседна Русия. Протестиращите в Киев бяха цинично употребени от западните политици, които им обещаваха всичко, което сега едно по едно започват да обясняват защо няма как да се случи.

Реално Украйна може да влезе единствено в НАТО, но тя няма да спечели нищо от това да бъде боксова круша срещу Русия. На Запада не е нужна фалиралата Украйна, а само територията, пазарите, житото и всичко, от което могат да се възползват от своята нова метрополия. В замяна предлагат десет пъти по-неизгодните условия на МВФ от тези на Русия за финансова помощ, включващи шокираща приватизация, огромно увеличение на сметките за газ и енергия, замразяване на заплатите и пенсиите и прочее изисквания, които само ще задълбочат тежката икономическа и социална криза в страната. Но това е целта на МВФ, защото по този начин Украйна няма да има избор освен да моли за още и още финансова помощ Международния Валутен Фонд, превръщайки я в неговата поредна робиня. Практически Украйна се намира там, където беше България през 1997г. С огромната разлика, че населението на фалиралата Украйна е 50 милиона души, а не 6-7, както в България и няма как да бъде приета в ЕС.

Тези дни отново чухме заплахата, че Европа може да спре всички Еврофондове за България. Обвинението е, че сме били много корумпирани. Въпреки че за изминалияв програмен период сме получили едва 30% от договорените европари и сме внесли в евробюджета малко повече, отколкото въобще сме получили. Реално сме получили около 5 млрд. В последния доклад на ОЛАФ обаче най-сетне Европа призна, че е затънала до уши в корупция. В доклада е посочено, че затъналия в икономическата криза Евросъюз губи около 323млрд. евро годишно заради корупцията. Сравнени с тези пикливи 5 млрд., които сме получили, а и сме внесли малко повече в европейският бюджет обвинението на ЕС е просто извинението за това, че не получаваме нищо. И за следващия програмен период за България са определени най-малко средства от всички държави-членки. Ние постоянно чуваме как европейските политици сочат с пръст българите и румънците и гледат на цяла Източна Европа като на свой заден двор и бунище, в което американците могат да разположат своето ядрено оръжие или тъй наречения „щит“ Евро-ПРО, насочен срещу Русия. Бунище сме и тъй като в съседна Румъния, на границата с България, вече няколко хиляди арабски радикали бяха заселени от САЩ по договорка на двете правителства, а в България щели да пристигнат около 14 000 африканци от Либия, които американците ще тренират в нашите военни бази, които са на тяхно разположение. Това е ролята на сателитите на Вашингтон. Наричат ни „партньори“ единствено от благоприличие. И то само публично.

На ЕС не предвиждат да излезе от рецесията, с изключение на Германия, в близките 10 години. Бюджета на ЕС е на червено, дори ни предупредиха, че ще има забавяния по изплащането на средствата за новия програмен период ден след като обявиха, че ще получим и най-малко средства. С неохота подхвърлят подаяния към Румъния и България, а някои хора вярват, че фалиралата Украйна и 50-те милиона украинци ще бъдат приети в Евросъюза. Това е просто несериозно.Автор: Уго Чан
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  kostov 08 май 2014, 18:40
   
  0
   
  0

  Този автор Уго Чан ли е,Джеки Чан ли е,е написал уникални глупости и лъжи.Туземците населяващи тази територия ще повярват,защото са икономически неграмотни,а и са некадърници в голямата си част и този пасквил може да им послужи за утешение.Абе,зле сме си казва нашенецът,ама не сме си виновни ние.Виновни са САЩ,ЕС,евреите,Ротшилд,интернационалните банкери,които искали да унищожат световната супер сила България.Ние сме трън в техните очи,въпреки че повечето не знаят,че съществуваме.Или ни се радват само,когато не им даваме повод да се сетят за нас.Това се нарича посткомунистическо травматизирано съзнание.

 2. #2
  Менделеев 08 май 2014, 18:57
   
  0
   
  0

  Ама земете си я Украйа бе, демократизирайте си я. Халал да ви е. Нали много зор давахте? И циганите си земете да си ги интегрирате. И педалите гейски и тях си съберете. Ае холан.

 3. #3
  dogan 08 май 2014, 19:03
   
  0
   
  0

  а още не ме в шенген след толкова много години в ес .....това, че не усвояваме повече пари не е виновна само европа, но така или иначе, ес иска да го наречен "самоучатие" при голяма част от програмите т.е. при липса на готови пари е необходим кредит, а не всяка фирма може да го получи....

 4. #4
  dogan 08 май 2014, 19:08
   
  0
   
  0

  ....а украинците какво е учудват ....за пореден път ще е окаже, че са употребени и излъгани.....съвсем скоро ще е разпадне тази държава

 5. #5
  Българин 08 май 2014, 19:15
   
  0
   
  0

  Костов е стопроцентово прав.
  Ако Барозу действително е изрекъл тези думи точно в този момент, това означава , че той е напълно неадекватен и циничен човек. Украйна не е нужна на Европа, косвено се оказва нужна на Русия. Ами дайте си я на руснаците обратно и нека украинците да се облагодетелстват. Защо да гинат за своята независимост и териториална цялост. Който се обяви в подръжката на Украйна, веднага да бъде наруган. А в бъдеще нека Европа да помогне за възстановянето на Съветския Съюз. Защо ли бе нужно унищожаването му. Знаете ли колко нерви щяха да бъдат спестени.

 6. #6
  Sold-er 08 май 2014, 19:32
   
  0
   
  0

  В интерес на истината и в този сайт се появиха персони, който плюят жлъчка......защото 99% от българският народ не възприема Русия като враг! Нищо, че сме в НАТО, от сега да се знае......почнат ли война с Русия мен да не ме броят,..... както и 99% от армията ни и народа ни! А пък останалия мижав 1%....прав ви пър границите са свободни и ограниченията паднаха...Goodbye, Farewell!

 7. #7
  sapunka 08 май 2014, 20:25
   
  0
   
  0

  Пълна лъжа, вижте само източника, "wordpress", не се пънете да коментирате, знаете кой има интерес от дезинформация

 8. #8
  ГЕРБ – ДПС 08 май 2014, 20:31
   
  0
   
  0

  ГЕРБ – ДПС – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ПАРТИЙНА ГРУПИРОВКА, КОЯТО ЩЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!


  Публикувано на 08.05.2014 / 20:25 ч. от afera  ДПС и ГЕРБ напускат Външната комисия при гласуване на резолюция против санкции на Европейския съюз срещу Русия по повод кризата в Украйна…
  Логично е да се предположи, че ДПС и ГЕРБ са “за” санкции на ЕС срещу Русия…


  Излиза, че ДПС и ГЕРБ са най-европейските партии, представени в сегашния български парламент!

  Впрочем, ако не знаете, нека да ви кажа, че следващата партийна групировка, която ще иска да управлява България е ГЕРБ – ДПС – Реформаторския блок!
  Нищо лично, просто като информация…

  Проф. Людмил Георгиев

 9. #9
  Тодор Гинчев 08 май 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  №6, мнението ми съвпада напълно с твоето - уважавам те.

 10. #10
  wordpress 08 май 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  Няма такъв източник, "wordpress", не се връзвайте и не коментирайте, сапунка

 11. #11
  булгар 08 май 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  Присъединявам се към "sold-er". Да ме брои и мен.
  Давал съм клетва да воювам за Родината ако се наложи да я защитавам, но на никого не съм давал клетва да воювам за чужди на мен държави и пактове (Америка и подобни) и да ставам маша на чужди интереси прокарвани от плужеци като мекотелото Паси например.
  И ако дойде време да избирам, ще избера това което ми е по-близо до сърцето и до корените ми като Българин.
  Ако някой иска да вкара българския войник във война, която не е негова, тогава да вземат и да променят официално текста на клетвата.
  След което да накарат всички да се закълнат на ново.
  Да видим тогава колко ще го направят.
  Не се учудвам на хората които ги сърбят ръцете за пари и кръв чрез конфликти, учудвам се на хората, които ги сърбят задниците, като гореупоменатия. Щото ако работата се "нагрее", на тези като него много ще им запари точно там където ги сърби.
  И ще падне едно чесане....

 12. #12
  hjiop 08 май 2014, 20:38
   
  0
   
  0

  Не знам кой я е писал тази статия, но още по време на Майдана Франция се обяви против Украйна в ЕС, а Германия също посрещна доста хладно идеята, да се приемат 44 млн. бедняци (Украйна е два пъти по-зле от нас), които да залеят континента и да влошат отношенията с Россия.

 13. #13
  Cyber 08 май 2014, 20:46
   
  0
   
  0

  Това, че украинците бяха подведени е вярно, но лъжите тепърва ще лъсват. Защото дори и самият главен готвач, забъркал този буламач, не е очаквал да се разнесат такива миризми.
  Още в началото на конфликта прогнозирах, че нито ЕС нито Русия могат да извадят нужните пари за възстановяването на цяла Украйна и затова ще си я поделят за да я възстановяват всеки неговата си част.
  Ето, че ЕС започна да дава заден ход.
  Това може да означава само, че бъдещата колония е толкова дълбоко фалирала, че инвестирането в нея няма да има очакваната възвращаемост.

  Тези които са си наврели главите в задника на Обама няма как да видят и чуят истината, защото очите и ушите им са пълни с ....

 14. #14
  Русия 08 май 2014, 21:12
   
  0
   
  0

  Sold-er, Русия не може да бъде враг на България, защото двете държави са несъпоставими. Нито можем да бъдем противници. Врагове може да бъдат съпоставими фактори. Русия ако рече ще ни прегърне, но ако рече ще ни гръмне или направо погълне. Все едно някой да каже, кокошката е враг на лисицата, или агнето на вълка. Противопоставянето може да бъде само по морален признак.
  Последната война, която е обявена на нашата страна е от руснаците. Тя не се състоя, защото е много смешно и самоубийствено да се съпротивляваме на такава сила. Това нещо го е знаел прекрасно Министър- председателя Иван Багрянов, който издава декларация до всички органи на властта по никакъв начин да не се оказва съпротива на съветските войски на българска територия. Което беше изпълнено блестящо и съветските войски окупираха съвсем цивилизовано нашата страна без никави жертви от двете страни. Български военни и граждански духови оркестри приветсвуваха съветските войници и офицери при навлизането им на българска територия. Така народа и държавата бяха спасени от жертви и разрушения. Днес трябва да се следва същото поведение- въпреки членството в НАТО, България категорично трябва да отказва каквото и да е противопоставяне на руската политика. Ако се наложи да влязат руски войски в България, да влизат. Всеки друг вариант би бил гибелен за всички нас. Така направиха нашите власти по време на Германо- Съветската война, чийто край ще бъде отбелязан утре.
  Нашите казват на германците- искахте да минете през България, ние се съгласихме без бой. Искате да
  се бием срещу руснаците- не, това няма да стане в никакъв случай. Ама вие сте наши съюзници, как може така? Ами може, всичко може, ако искате да ядете дървото от руснаците, яжте го, нас не не ни закачайте, няма да стане. Е, изядоха ли германците дървото от руснаците?- ами изядоха го та все още го дъвчат. И нека после някой да каже, българите не са познали. Историята учи , който не учи няма да сполучи.

 15. #15
  Sold-er 08 май 2014, 21:30
   
  0
   
  0

  До #14 Не ме разбирай погрешно, аз не искам да сме врагове и противници нито на Русия, нито на Сащ и ЕС! Но точно Сащ и ЕС ни натискат да се "зъбим" на Москва! Изобщо не говоря за военни действия и войни....достатъчно е някой наш "огъзен" на запад политик да ни вкара в пререкания с Русия, и е достатъчно да ни врътнат кранчето на газта и сме дотам! Защото Сащ и ЕС газ НЯМА да ни докарат...справка-Набуко!

 16. #16
  Х.Бакалов 08 май 2014, 22:26
   
  0
   
  0

  Sold-er бих ти стиснал ръката! А на онези наведени с изхлузени панталони за НАТО и "братски"USA ще кажа,че не заслужават героите,които има България!!!

 17. #17
  mg42 09 май 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  Поредния фитил на пан бг.. къде е линка??

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка