ПОЛ ГРЕЙГ РОБЪРТС: „ДОВЕРЧИВИТЕ ПРОСТОФИЛИ” ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ ЗА МАЙДАНА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ

Pan.bg 08 май 2014 | 23:06 views (6953) commentaries(26)
img blog.bg


Известният американски икономист и публицист Пол Крейг Робъртс на сайта си анализира ситуацията в Украйна. Според него киевските протести бяха организирани от Вашингтон, за да разположи бази на НАТО край границите на Русия и „да разграби” Украйна, като й натресе кредит от МВФ.
Този „грабеж”, пише Крейг, вече започна. А идеалистите, които протестираха на Майдан, се оказаха „доверчиви простофили”.
В момента Украйна се сблъсква с редица проблеми. Сама по себе си тя представлява „невъзможно съединение” между украински и руски територии, включени в едни граници от Ленин и Хрушчов. Крим вече се присъедини към Русия, но по този път може да тръгнат и югоизточните области в Украйна, особено ако „подставеното” правителство продължи да проявява враждебност към рускоговорящото население.

Освен това назрява конфликт между „Десния сектор” и „марионетките” на САЩ, добавя Пол Крейг Робърт. В случай на въоръжен конфликт Вашингтон може да се притече на помощ на своите подставени лица и ако войски на НАТО се появят в Украйна, Путин ще присъедини и останалите рускоезични части на Украйна.
Освен това западните СМИ не казват цялата истина за „пакетите помощ” на МВФ. СМИ съобщават и украинците им вярват, че МВФ ще спаси страната, като й отпусне милиарди. Но в действителност, пише Робъртс, Украйна „никога няма да види и един долар от МВФ”. Всъщност МВФ ще даде парите, които са уж за Украйна, на западни банки, а те с тази сума ще намалят дълга на Украйна. В крайна сметка Украйна ще бъде длъжна на банките, а не на МВФ.
Условията на МВФ предполагат строг режим на икономии: ще бъдат намалени пенсиите, правителствените разходи, субсидиите за купуването на важни стоки, например за газа. В резултат на тези мерки и без това ниското жизнено равнище в Украйна ще се понижи още повече, прогнозира авторът. Държавното имущество и частните производства ще бъдат продадени на западни купувачи. Украйна ще бъде принудена да премине на плаващ курс на гривена. За да предотврати падането на гривена и високите цени на вноса, страната ще задлъжнее още повече и корупцията ще се развихри.
Така, резюмира Робъртс, „прекият резултат от наивните протести на Майдан е: по-ниско жизнено равнище, растеж на корупцията, загубата на суверенитета в икономическата политика и предаването на държавната и частната собственост в ръцете на Запада”. Попадайки „в ноктите на НАТО”, Украйна ще се окаже във военен съюз срещу Русия и руските ракети ще целят нея. За Русия и Украйна с техните тесни връзки и обща история това е равносилно на трагедия. Ако „западното мародерство и стремеж на Вашингтон към световна хегемония” разделят Украйна и Русия, това ще е позор и престъпление, отбелязва американският икономист.
В заключение той отбелязва, че правителствата на държавите длъжници подписват програмите на МВФ и ограбването на народите си, защото са корумпирани. „В сравнение с корупцията, която се стоварва в момента върху Украйна, предишният режим ще изглежда честен...” – убеден е Робъртс.
В крайна сметка „доверчивите простофили” ще съжаляват за Майдан до края на живота си, завършва икономистът.
Пол К. Робъртс е помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в правителството на Р. Рейгън, бивш редактор и наблюдател на вестниците „Уол Стрийт Джърнъл”, «Businessweek» и «Scripps Howard News Service».
В момента е старши научен сътрудник в Хувърския институт, автор на редакционна колонка във вестник «The Washington Times». През 2009 г.Робъртс критикува „цветните революции” в Грузия и Украйна; той ги нарече планирани акции на ЦРУ. През 2014 г. публицистът характеризира Евромайдан и държавния преврат в Украйна като целенасочена операция на САЩ срещу Русия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 26

 1. #1
  SUH 08 май 2014, 23:29
   
  0
   
  0

  Дубруй утру, винаги става въпрос за пари и влияние чрез пари

 2. #2
  Varna 09 май 2014, 06:05
   
  0
   
  0

  mnogo to4na na prav pogled i pou4itelna statiq , 6te q prepora4am na priqtelite

 3. #3
  kostov 09 май 2014, 10:16
   
  0
   
  0

  Пол Робъртс е известен със своето скудоумие.Навсякъде му се смеят.Изключително слаб икономист.Абсолютна издънка.

 4. #4
  conejos 09 май 2014, 11:11
   
  0
   
  0

  Костов....Костов...
  Точо ти ли даваш оценки?

 5. #5
  conejos 09 май 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Craig_Roberts

 6. #6
  Мърморкото 09 май 2014, 12:27
   
  0
   
  0

  Костов, абсолютно си прав! Но щом помощника по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в правителството на Р. Рейгън и старши научния сътрудник в Хувърския институт Пол Робъртс е слаб икономист и е абсолютна издънка, то съгласно научните методи за оценка трябва да оценим и правителството на Роналд Рейгън за издънка. За Хувърдския институт дори не ми се приказва - от тях значи могат да излезат само метачи на улицата...
  Съгласен си, нали Костов?

 7. #7
  kostov 09 май 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  Всяко стадо си има мърша.Този е от мършата.Екипът на Рейгън беше съставен от велики икономисти.Този е изключение от правилото.Нали ********** *****?

 8. #8
  SUH 09 май 2014, 13:28
   
  0
   
  0

  Вие не разбрахте ли че Костов е най-великия, каквото той каже идва директно от Господ, извънземните и т.н. кои сте вие че да му противоречите

 9. #9
  Rebel shooter 09 май 2014, 14:43
   
  0
   
  0

  Костов, и ти си известен със своето скудоумие и всички ние тук постоянно ти се смеем, но ти пак си продължаваш в същия дух. Остави човека намира, нека и той си пише и да ни "манипулира".
  А, щях да ти кажа и една тайна, дано никой да не ни чуе. Една приятелка на сестрата на съседката ми, онзи ден на опашката в данъчното чула едни жени да си говорят, че тоя Робъртс май бил от онези рубладжиите, представяш ли си, направо ужас!

 10. #10
  russian smile )) 09 май 2014, 15:20
   
  0
   
  0

  От всичките теми, които съм прочел в pan.bg, най-интересни са ми темите на Костов. Той винаги дава повод човек да се усмихне )) Но кой е Пол Крейг Робъртс та да се противопостави на великия Костов хаха

  По темата : Статията е много точна и показва в действителност какво е положението

 11. #11
  Червенков 09 май 2014, 15:38
   
  0
   
  0

  Предлагам всички постове на kostov да бъдат събрани и издадени като безценно духовно наследство!

 12. #12
  МиГ 09 май 2014, 15:53
   
  0
   
  0

  Не препоръчвам видеото на хора със слаби нерви. Но който иска може да види как фашистите, управлявани от киевската хунта разстрелват мирни и невъоръжени граждани с вдигнати ръце!!!

 13. #13
  dogan 09 май 2014, 16:31
   
  0
   
  0

  по повод линка на N 12 това е някакво малоумие, което се случва в украйна хората си ходят по улицата в един момент почва да се стреля падат окървавени останалите се въртят наоколо все едно нищо не е станало продължават да падат нови .....това наистина не е държава

 14. #14
  Незнайко 09 май 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  Ха, то ако трябва да му събираме на тоя "кон с капаци" Kostov - коментарите, едва ли ще излезе четиво повече от една страница, само дето ще си изгубим времето да махаме повтарящите се.

 15. #15
  Освалдо 09 май 2014, 17:31
   
  0
   
  0

  Я, костовчето и тук ли се насра?

 16. #16
  :-) 09 май 2014, 19:32
   
  0
   
  0  Хитмена обяснява модела - първо е подкупа, след това идва джакото и накрая се праща армията. При Саддам се отива на третото, просто защото първите две не работят.

  Така, че корупцията е част от модела на НСА, първото действие. Ако Турчинов и другите глупаци на слушат, снаиперисти около тях дал господ, грузинците не са под техен контрол ;-).

  Така, че влезте им в положението на днешните управляващи, вие какво предпочитате, милиони в банката в зелено или куршум в слепоочието :-)?

  Хората в Украйна нямат думата и вероятно няма и да я имат.

  Иначе ако има звезда на САЩ, по подобие на звездата на СССР именно Робъртс би следвало да е първия и носител, за заслуги по разпадането на СССР. Но щом "бог" Костов не разрешава , няма какво да се прави :-)!

 17. #17
  1 09 май 2014, 21:29
   
  0
   
  0

  Разбирам желанието на администратора на сайта да има разнообразни мнения и коментари, но също така го моля, най-искрено, спирай коментарите на този Костов, той човека не е виновен, че още не са го пратили на 4-ти километър. И само още нещо до това недоразумения в повечето коментари на почти всички статии тук Костов, за теб става въпрос, ако екипа на Рейгън беше слаб, как според теб успя да разруши най-голямата страна в света и толкова държави сателитни на нея, и добре че е бил "слаб", представете си ако беше силен какво щеше да направи.

 18. #18
  ТАС 10 май 2014, 21:30
   
  0
   
  0

  Великолепна статия! Всъщност е описан съвсем точно и механизма, по който България се превърна в колония на Европа,(по точно привилигированите Германия, Франция и Англия) със силата на личното облагодетелстване на наши политици.

 19. #19
  Krasimir Dimitrov 10 май 2014, 22:32
   
  0
   
  0

  Лошото е, че има примери преди нас, а ние не виждаме истините и повтаряме известни грешки. Неотложно е да се измете партийната смрад и да почнем на ново.

 20. #20
  ТАС 10 май 2014, 23:04
   
  0
   
  0

  Да, да започнем от начало. Но нали за да стане трябва да се почувстваме и да бъдем едно цяло. А как да стане то........, на каква основа? Това е трудното!?

 21. #21
  Krasimir Dimitrov 10 май 2014, 23:47
   
  0
   
  0

  Като за начало да вземем пример от Украйна. И те са на нашия хал. Украинската хунта не се различава от нашите управляващи, платени от западните демократи.

 22. #22
  :-) 11 май 2014, 20:26
   
  0
   
  0

  ПОКАЗАНИЯТА НА СЕКРЕТНАТА ЖЕНА

  Бившата служителка на ФБР Сибила Едмъндс разкри информация за тайната роля на САЩ в подготовката и провеждането на терористични актове на територията на Русия

  http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/05/09/pokazaniiata-na-sekretnata-jena.1263602

 23. #23
  :-) 11 май 2014, 20:39
   
  0
   
  0


  В допълнение на текста на Сибила да допълня, че например един от принцовете и бивш шеф на тайните служби на управляващата върхушка на Саудитска Арабия е завършил Джорджтаунското Уни, американското МГИМО ;-). Там са минали обучението си Барозу, Тенет, Клинтън и т.н.

  Но те са просто изпълнителите, далеч по-интригуващи са идеолозите. Подобна е и днешната история с "новите" "демократично" избрани управници на Украйна :-).

 24. #24
  глас народен 12 май 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  "#3 Пуснато от kostov(регистриран) на 09 май 2014, 10:16

  Пол Робъртс е известен със своето скудоумие.Навсякъде му се смеят.Изключително слаб икономист.Абсолютна издънка."


  "Присмял се хърбел на щърбел"

 25. #25
  пут далек 18 май 2014, 07:37
   
  0
   
  0

  Путин спал ,спал и се събудил след олипиадата и видял че американците наляли 5 милиарда в Украйна.Еба си кагебееца съучастник.

 26. #26
  Чичо Ото 06 юни 2014, 16:22
   
  0
   
  0

  Бе че на Paul Craig Roberts отдавна му се подигравят яко р САЩ си е факт. Него нещо го тресе старческата деменция вече и го е ударил на теория на конспирацията....

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка