Финален щурм за Украйна!

Pan.bg 13 май 2014 | 15:49 views (4121) commentaries(9)
img БЛИЦ

Украинците са в очакване на финален щурм срещу позициите на проруските сепаратисти в Славянск. Властите в Киев заявиха, че антитерористичните операции ще продължат до успешен край.Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков беше категоричен, че акциите в Източна Украйна не са спирали. Дори нещо повече, по думите му те вече са навлезли в последния си етап. Наблюдатели на събитията прогнозират, че този път битките ще са изключително кървави с много човешки жертви.
„Не сме прекратили операциите и няма причина да го правим. Сепаратистите тероризират населението в Донецка и Луганска област”, заяви той.
Обстрелът на покрайнините на Славянск с артилерия не спира. По думите на местни хора взривовете ехтят през няколко минути. Хората са изплашени. В имота на Евгени досега са паднали 5 снаряда. За щастие щетите не са големи.
„Страшно е! Особено, като ти казват, че това е финалният щурм!”, откровен е мъжът.

Сепаратистите обаче са убедени, че ще удържат позициите си.
„Украинската армия ще загуби много хора. Всяка улица, всяка къща ще се отбранява. Дори и тези, които нямат оръжия ще се защитават. Ще хвърлят бутилки със запалителна течност, всичко ще пламне. Хората са доведени до крайност и знаят, че единственият им шанс да се спасят е като се отбраняват”, казва Юри.
Засега украинските части се въздържат да обстрелват жилищните райони на Славянск, въпреки че твърдят, че именно оттам сепаратистите ги обстрелват с тежко оръжие.
И двете страни разбират, че фронтално настъпление би означавало твърде много човешки жертви. Градът остава в напрегнато очакване.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Мърморкото 13 май 2014, 15:53
   
  0
   
  0

  Е, това ще заприлича на гражданска война. А е известно, че при такава война жертвите сред гражданското население, всред хората без оръжие, са най-големи...

  Затова такава война не бива да се допуска. Не мога да препоръчам мерките за такова недопускане, не съм нито експерт в тази област, нито страна в тази война. Или поне привърженик на една от страните. Аз симпатизирам и на двете страни!

 2. #2
  Христофор 13 май 2014, 16:06
   
  0
   
  0

  Армия срещу граждани няма да доведе до нищо добро.Насилието, поражда насилие.Турчинов не е ли учил история?

 3. #3
  KOREKTOR 13 май 2014, 17:14
   
  0
   
  0

  На Турчинов само като му види човек лицевия циферблат и може да предцени колко му е интелекта. От тази по-бльонска и олигофренска мутра едва ли ще има.

 4. #4
  Fulcrum 13 май 2014, 17:43
   
  0
   
  0

  Държавата Украйна е пътник.Което е прекрасно.Това е бъдещето на всички измислени държави.

 5. #5
  kostov 13 май 2014, 17:47
   
  0
   
  0

  Едва ли ще е финален щурм,но проруските ***** трябва да бъдат *********.За всичко е виновен Путин и шайката му от тежко корумпирани комунистически дебили.Това невзрачно крадливо кагебистче иска да анексира части от Украйна и подклажда конфликта.

 6. #6
  SUH 13 май 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  Комиссия Рады: На майдане по митингующим стреляли не бойцы "Беркута"По данным ее руководителя Геннадия Москаля, первый выстрел в Киеве был сделан по сотрудникам милиции.Согласно версии комиссии, стрелять по людям могли представители вышедших из-под контроля общественных организаций. При этом Москаль не уточнил, о каких именно организациях идет речь.

  - Любой мог влиться в ряды протестного движения под видом борьбы против действующей власти, - отметил глава комиссии.

  Ранее он выражал недоумение по поводу того, что не были проведены баллистические и другие необходимые экспертизы, а также не были изъяты снайперские винтовки, которые могли фигурировать в февральских событиях.

 7. #7
  Кептън 13 май 2014, 19:00
   
  0
   
  0

  Учебник “История на Украйна. Въведение” 5 клас, автор В.С. Власов Превод от украински. Учебникът е препоръчен от Министерството на образованието, науката, младежста и спорта (Заповед на Министерството на образованието, науката, младежта и спорта на Украйна от №10/04.01.2013г.)
  През 1951г. в Украйна под ръководството на Сергей Лебедев е създадена първата в Европа електронно-изчислителна машина – компютър.
  Княгиня Олга е единствената жена, на която съдбата възложи да управлява държава в хилядолетната история на държавата по нашите земи.
  Княгиня Олга е българка от Плисков града, съответно от български царски род и е племенница на великият български цар Симеон (родна дъщеря на княз Владимир - Расате). Сега да не говорим и за другата българска княгиня, която е била кралица на Франция и на чиято библия (написана на български) са се клели френските крале при коронацията си в катедралата на Реймс, ама пак нейсе. Освен това множество руски императрици са управлявали т.нар. “покрайнина”.
  В началото на 19 век в тази част на Украйна, която се е намирала в състава на Руската империя ...
  Значи в началото на 19 век е имало и остатъчна друга част на Украйна, която засега не е известно къде точно е била.
  Учебник “История на Украйна ” 9 клас, автор О.К. Струкевич превод
  Новите украинци били много образовани хора, познавали обстановката не само в Украйна и Русия, но дори и в Европа.
  Ако новите украинци са по образ и подобие на новите руснаци, то тежко ни доколкото нови руснаци е синоним на нашенските мутри.
  Новите украинци станаха създадоха украинския проект за преобразуване на украинския етнос в нация, а Малорусия и Галицката Рус в Украйна.
  Защо ли това ми напомня как се създаде македонската нация – ами то създаделя е един чичко ни Джо Джугашвили с прякор Сталин.
  ... ликвидацията на автономията на украинската Слобода и Хетманщината, разоряването на Зопорожката Сеч ... даде възможност на Руската империя да укрепне за сметка на включването на украинските територии в нейния състав и тяхната експлоатация. За да се възползва от украинските богатства и преди всичко то нейните човешки ресурси, на Руската империя се наложило да ги притисне в желязната хватка на руското административно-териториално устройство.
  Коя точно част от украинските човешки ресурси не е съвсем понятно.
  Учебник “История на Украйна ” 11 клас, автор О.К. Струкевич, И.М Романюк и др. превод
  В Западна Украйна съветският тоталитарен режим се сблъска с обществото на европейската цивилизация.
  Те преди са живели в азиатските сухи и солени степи
  Учебник “История на Украйна ” 11 клас, автор Е.И. Пометун, Н.Н. Гупан. превод
  В навечерието на Втората световна война етническите украински земи се намират в състава на 5 държави с различно социално-политическо устройство
  Етнически украински земи – по тази логика етнически земи на арменците, евреите, арабите, циганите, българите (земите на които живеят съответните представители на тези националности в колко съвременни държави са), ами да не забравим и Косово, да не би да не е етническа земя на сърбите, ами тогава къде са например, албанците с техните претенции ...
  Бнаревоци се опират на силите и възможностите на народа.
  На кой именно народ – на който устроиха Бабий Яр, Хатин и т.н.
  На украинците бих препоръчал да се обръщат към класиците като започнат от Гогол Тарас Булба, Набоков - Дни Турбиных, Паустовски – Книги от жизни и т.н.
  Петлюровцы распускали слухи, будто французы уже идут на выручку Киеву, будто они уже в Виннице, в Фастове и завтра могут появиться даже в Бояре под самым городом бравые французские зуавы в красных штанах и защитных фесках. В этом клялся Петлюре его закадычный друг французский консул Энно.
  Слухи при Петлюре приобрели характер стихийного, почти космического явления, похожего на моровое поветрие. Это был повальный гипноз.
  Слухи эти потеряли своё прямое назначение - сообщать вымышленные факты. Слухи приобрели новую сущность, как бы иную субстанцию. Они превратились в средство самоуспокоения, в сильнейшее наркотическое лекарство. Люди обретали надежду на будущее только в слухах. Даже внешне киевляне стали похожи на морфинистов.
  При каждом новом слухе у них загорались до тех пор мутные глаза, исчезала обычная вялость, речь из косноязычной превращалась в оживлённую и даже остроумную.
  Были слухи мимолетные и слухи долго действующие. Они держали людей в обманчивом возбуждении по два-три дня.
  Даже самые матерые скептики верили всему, вплоть до того, что Украина будет объявлена одним из департаментов Франции и для торжественного провозглашения этого государственного акта в Киев едет сам президент Пуанкаре или что киноактриса Вера Холодная собрала свою армию и, как Жанна д'Арк, вошла на белом коне во главе своего бесшабашного войска в город Прилуки, где и объявила себя украинской императрицей.
  Одно время я записывал все эти слухи, но потом бросил. От этого занятия или смертельно разбаливалась голова, или наступало тихое бешенство. Тогда хотелось уничтожить всех, начиная с Пуанкаре и президента Вильсона и кончая Махно и знаменитым атаманом Зеленым, державшим свою резиденцию в селе Триполье около Киева.
  Эти записи я, к сожалению, уничтожил. По существу это был чудовищный апокриф лжи и неудержимой фантазии беспомощных, растерявшихся людей.
  Киев, как это с ним бывало довольно часто, оказался без власти. Произошла, как говорят театральные рабочие, "чистая перемена декораций", но никто не мог угадать, что она сулит изголодавшимся гражданам. Это могло показать только время.

 8. #8
  Teraflop 13 май 2014, 20:46
   
  0
   
  0

  Война ще има.Въпрос е на време.

 9. #9
  nadejdaromanovna57 15 май 2014, 15:39
   
  0
   
  0

  kostov kolko si glwpov

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка