ЗАЩО САЩ ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ ПРЕД РУСИЯ?

Pan.bg 18 май 2014 | 13:16 views (13546) commentaries(50)
img Posted by infobalkani

ЗАЩО САЩ ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ ПРЕД РУСИЯ?

Преди 18 години, на вълната на общите демократични настроения и надежди, характерни за онези времена, отидох да уча политически мениджмънт в САЩ.
Там, в процеса на обучението ми, успоредно с вникването в същината на американското политическо мислене, трябваше да преживея коренно презареждане (дори може да се каже: пълно разрушаване) на тогавашното ми политическо съзнание.

А през 1999 г. се завърнах с ясното съзнание, че САЩ винаги са били и ще бъдат главният враг на Русия – и не бива да се вярва ни най-малко в тяхната искреност и в техните добри намерения спрямо руснаците.
Вторият извод, който направих като равносметка на моето 3-годишно обучение по американски политически мениджмънт, беше следният: демокрацията по американски в своята същина е само и единствено следното: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит.
В процеса на обучението ми чух и узнах такива неща, които и досега са за мен като камбанен звън за „тревога“.
Те са следните.
image
Първо: ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ.Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога – а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг. През онази 1998 г. беше шокиращо да се слушат такива неща, когато у нас в Русия все още беше разпространена еуфорията от свободата и от сътрудничеството с Америка – която еуфория за много руснаци достигаше до обожание.

През далечната 1998 г. в Америка чух за плана с цел разрушаване на Русия, който трябваше да бъде осъществен за 15 години. От официални трибуни открито се разказваше как след 15 години Русия вече не би трябвало да съществува като самостоятелна държава на земното кълбо.

Началото на процеса на разрушаване трябвало да бъде поставено с война, която да бъде разпалена между Украйна и Русия. Това щяло да доведе до разделяне на Украйна по Днепър, а после, като главна цел на конфликта между Украйна и Русия – до разпадането на Русия на множество самостоятелни квази-държавни образувания.
Подчертавам: това не бяха нечии болни мечти или частни мнения – а напълно официални, публични (пред студенти от университета) заявления на публични личности.

Между другото, един от първите „американски“ шокове, които изживях, докато изучавах американския политически мениджмънт, беше осъзнаването на факта, че всичко, което се случваше в Русия по времето на Елцин, беше не просто естествен резултат от действието на различни обществени сили на фона на фанфаронството на Елцин – а строго съответстваше на официалните полит-технологични инструкции по разрушаване на комунистическите държави. (За различните типове държавност са разработени отделни планове с инструкции за реализацията им. Изучаването на различните начини за извършване на държавни преврати влизаше в учебната програма).

Всичко, което се извършваше в Русия, съответстваше на предписанията в американските учебници по политически мениджмънт. Всичко, а не само действията на екипа на Чубайс. Включително такъв, на пръв поглед чисто руски, феномен като особеното влияние на началника на службата по сигурността на президента, строго съответстваше на сценария по разрушаване на държавност от комунистически тип.

Следващият шок беше относно това, доколко хуманизмът е истинският ориентир на американската политика – за което западните политици, медиите и нашите руски „демократи“ тръбят 24 часа в денонощието.

Така например, в курса по етика се изучаваше т. нар. „въпрос за вражеското дете“. Въпросът се формулираше по следния начин: може ли да се допусне убийството на дете на врага (или самият ти да го убиеш), ако това е необходимо, за да се защитят интересите на твоя електорат? Правилният отговор беше зашеметяващ и звучеше така: не само е допустимо, но е задължително. И ако политикът или лидерът чувства, че не е способен да го извърши, той трябва да отстъпи мястото си на хора, които са в състояние да го извършат, без да се колебаят.

Подчертавам: става дума не за „сълзата на детето“ (алюзия за прочутата фраза на Достоевски: „Цялото щастие на света не струва една детска сълза“ – б. пр.) – а за неговото убийство.
Още една тема от курса по етика разтърси из основи моята руска душа. Тя се формулираше така: в малък град е изнасилена и убита бяла жена. Шерифът заповядва по най-бързия начин да бъде обесен първия бездомен негър, който се мерне пред очите на полицаите. Въпросът се задаваше така: прав ли е шерифът?

Правилният отговор е: шерифът е напълно прав, и добре, че го е направил по най-бързия начин. Това, че бездомният негър няма отношение към криминалния случай, е без особено значение. Лошо е само едно: че реалният насилник все пак е останал на свобода и може да повтори престъплението си. Но, след като е видял какво са направили с бедния негър, може би сам ще се откаже. Съдбата на бедния, бездомен негър не интересува никого. Понятието „справедливост“ не само се изнася извън скобки, то просто въобще не се взема предвид.

Друг мой американски шок беше свързан с прословутата американска свобода на словото. Да, днес вече разбираме, че нещата далеч не са така, както ни ги представяха преди и по време на перестройката. Защото в американския живот съществува такъв термин: политическа коректност. Всъщност, американската „политическа коректност“ представлява тотална цензура, доведена в своята всеобхватност до състояние на самоосъществявано автоматично действие.

Никой в Америка не ще се реши да каже нещо против интересите на Америка, никой никога не ще посмее да осъжда открито действията на своята страна. А дори, ако някой посмее, той от само себе си ще излезе извън пределите на каквато и да било публичност. Пък и специалните служби няма да дремят… Американският тоталитаризъм е автоматизиран, силен и всеобхватен. Това особено личеше по време на бомбардировките на Белград.

Никой от американците не смееше не само публично, но дори само пред двама души да осъди действията на Америка. Само насаме, на четири очи и като се оглеждаш настрани, можеше да се каже, че това не е съвсем хубаво – но нищо повече.

Завръщайки се към острата тема за взаимоотношенията между Русия и Украйна, искам да подчертая още веднъж: онова, което сега се разгръща на територията на Украйна, беше не само планирано, но и официално заявено в американската политически среда още преди 15 години. Именно началото на военни действия между Русия и Украйна трябваше да бъде необратимия момент, след който да бъдат включени дезинтеграционните процеси не само в Украйна, но и в самата Русия.

Ето защо Русия не бива в никакъв случай да се поддава на провокациите да въведе свои войски в Украйна. Иначе ще се окажем в трагедия, разигравана по сценария на Вашингтон. И да бъде спряно развитието на тази страшна трагедия ще е много трудно.

За щастие, кримските събития нанесоха нокаутиращ удар по американските планове – и сега вече не САЩ, а Русия диктува дневния ред. Това е много добре, тази инициатива не бива да бъде изгубена.

Главната надежда, която придобих по време на моето обучение сред американския политически истеблишмънт, беше свързана с осъзнаването, че, независимо от икономическото превъзходство на Америка над Русия, съществува огромно психологическо превъзходство на нашето, руско общество над американското. Ние се стараехме искрено да се сприятелим с тях, защото никога не сме се страхували от Америка. Нито по време на Карибската криза, нито по-късно съветското, после руското общество не е чувствало страх, даже неприязън към американците.

В САЩ е точно обратното.

В американското общество е налице дълбок страх от Русия, и този страх присъства навсякъде под формата на колективен психологически комплекс – като се започне от представителите на висшия политически елит и се свърши с делничното ниво на обикновените американци. Аз бих определила това като комплекс от Карибската криза, който комплекс американското общество така и не е изживяло, и той лежи в основата на отношението към нас, към Русия. И това беше по време, когато Русия беше полужива след всичко, което се случи с нея подир 1991 г. Човек може да си представи как този страх се развива сега, когато Русия с всеки изминал ден става все по-силна и независима.

За разбиране на американската психология е важно да се изследват последиците от неуспешния американски десант в Залива на свинете в Куба през април 1961 г., когато американците бяха напълно разгромени, унищожени и пленени. Много е важно да се изучи реакцията на американското общество на това позорно поражение. То стана началото на края на президента Джон Кенеди и положи началото на устойчив колективен комплекс за непълноценност на американците, който беше задълбочен от последвалата веднага след това Карибска криза.

Този колективен американски комплекс за непълноценност е ключ към разбирането за отношението на Америка към Русия. Той така и си е останал непреодолян, и ние трябва да помним това и да го използваме.

Какво означава това в съвременните обстоятелства около Украинската криза?

Нещо много просто: американците трябва да чувстват заплаха за своето мирно съществуване. Разбира се, те никога няма да стоварят нито един свой войник на украинска земя – а ще водят всички действия чрез самите украинци, поляци и прибалтийци, защото техният живот е дълбоко безразличен не само на ръководството на Пентагона, но и на самите обикновени американци. Тези обикновени американци трябва да осъзнаят, че заплахата за тяхното мирно съществуване е резултат от погрешните, а може би и злонамерени действия на американското правителство.

Тук няма да разсъждавам публично за конкретните методи на работа, които може да се използват по въпроса. Мисля, че те са известни на съответните структури за национална сигурност.
Друга характеристика на американското общество: това е страхливостта като елемент от колективното безсъзнателно. Американците не са готови да дават човешки жертви за своята страна. Това ги довежда до състояние на колективен неконтролируем ужас.

Американците с интерес и безразличие гледаха по телевизията как бяха избивани жителите на Белград – но техни два изчезнали войника ги хвърлиха в състояние на колективна психоза. Когато тези двама войници се загубиха някъде по време на югославските събития, цялата страна изпадна в истерична паника.

Американците не са готови да жертват живота си за каквото и да било. На тях не им говори нищо понятието „Родина“. Пък и как да им говори, след като те са събрани там като бездомници в една банда? Не патриотизъм, а психология на бандата – така може да се характеризира колективната психология на американското общество.

Накрая искам да кажа нещо за отношението на Запада към украинския „Десен сектор“. Не бива да се заблуждаваме: Западът много добре знае какво представлява Десния сектор. Всички всичко разбират. Нещо повече: именно Десния сектор е главната надежда и опора на САЩ за разпалване на така страстно желаната война между Украйна и Русия. Ето защо нито САЩ, нито зависимата от САЩ Европа никога не ще се борят срещу Десния сектор – а ще си затварят очите за всичките му зверства.

Трябва да се осъзнава ясно, че Украйна – това е проект на Америка в борбата й против Русия, а Десния сектор е твърде важен инструмент в този проект.

Америка ги подготвя с цел, ако сега нищо не се получи, да бъдат готови за бъдещо нападения срещу Русия. Децата, които крещят: „Москаляку на гиляку!“, крещят не, защото внезапно им е хрумнало. Пред тях стоят диригентите им. А диригентите си имат сценаристи. Тези сценаристи са зад океана и знаят, че трябва да възпитават омраза в новото поколение украинци. Те помнят това. Да ги възпитават с поглед към бъдещето, ако сега не успеят да разклатят и унищожат Русия. Подготвят събития, чието време ще дойде след 10 години. Ето защо не бива да се отпускаме. И трябва сериозно да се отнасяме към тази съвсем реална и сериозна опасност за нашата страна. Трябва да се борим за умовете и душите на младите украинци. Умело, задълбочено и постоянно, ден след ден.

Разбира се, ние трябва да мислим за братския украински народ и за украинската държавност – но вече е време да мислим сериозно и за нашата собствена сигурност; не само на възвърнатия Крим, но за сигурността и целостта на самата Руска държава. Въпросът вече не е за Украйна – войната чука на нашата руска врата.

Именно тази война срещу Русия, която трябва да доведе до разрушаването на Руската държава, е истинската цел на Америка. Украйна, макар и много да я жалим, е само средство, инструмент и оръдие на Америка в нейната борба срещу Русия.

А пък ако Русия е силна, това ще е добре и за Украйна. Макар, че мнозина украинци засега не мислят така. Но това е само засега.

С времето и те ще разберат, че не са нито интересни, нито нужни някому с техните проблеми.

Само на нас, руснаците.Наталия Лазарева

http://www.ruskline.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 50

 1. #1
  kostov 18 май 2014, 13:36
   
  1
   
  15

  Тази болшевишка лелка съвсем се е побъркала.Както знаем обаче комунизмът е патологично заболяване на мозъка.Пък и руските медии са контролирани от кагебистката паплач начело с Путкин.Само болшевишка помия има в тези медии и пропаганда.Срещу Америка.Лошото е,че облъчват и младите мужици в Русия с тези лъжи и манипулации.Руските свине не трябва да си подават зурлите от комунистическата си кочина.Трябва систематично да се тормозят по всякакъв начин, инак стават опасни за световния мир.

 2. #2
  димитър бяндов 18 май 2014, 14:06
   
  11
   
  5

  ПУТКИН Е ПРЕЗИДЕНТА ТИ КЕЛНЕРЛИЕВ.А СВИНЯ СИ ТИ,НЕ РУСНАЦИТЕ-МАЛОУМЕН КОМПЛЕКСАР-ПОГЛЕДНИ НА КАКВО ТИ ПРИЛИЧА ДЪРЖАВАТА СЛЕД 25 ГОДИНИ ЛИБЕРАСТИЯ.ИДИОТИ

 3. #3
  Джони Инглиш 18 май 2014, 14:22
   
  9
   
  2

  Костов, ти си се разпенил повече от американските ястреби и десен сектор взети заедно... Наистина ли си безработен и нямаш занимание, та пишеш по първосигналната система...!

 4. #4
  123 18 май 2014, 14:41
   
  5
   
  0

  разбира се че е безработен нали е на 13 години

 5. #5
  123 18 май 2014, 14:52
   
  5
   
  0

  хаха админите защо не сложите една табела на сайта, че костов е лапе та поне да не му се ядосват хората дето не го знаят:)

 6. #6
  Wladi 18 май 2014, 14:58
   
  7
   
  0

  Коцев успокой се със 70% (че и повече) дълг от БВП и постоянното печатане на долара САЩ ще стигнат до Русия от 90-те, всяка империя си има своя край.  Специален поздрав Костов :)

 7. #7
  random 18 май 2014, 15:03
   
  5
   
  0

  "А от Костов и нашичките ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТА какво очаквате, да си посипят тиквите с пепел. То при тях гламотията, тъпотията и простащината е с такива стойности, че умирват и не бялото ще казват черно и обратно." - Korektor

 8. #8
  wapros 18 май 2014, 15:17
   
  0
   
  6

  Hora, kashete mi chestno? Wiarwate li na tazi glupost ili wi dawat pari da publikuwate tazi propaganda?

 9. #9
  Доктор Фройд 18 май 2014, 15:58
   
  5
   
  1

  Преславе,блокирай завинаги достъпа в темите на това лайно Костов и повече не допускай неговите словоблудства във форума. Не знам защо още го търпиш освен ако не изпитваш някакъв извратен тип мазохистично удоволствие след всяка статия да четеш на първо място уродливите напъни на ментална дейност на този завършен кретен. Това все пък не е форум за епистоларна терапия и профилактика на лица с шизофренни, параноидални, социопатични и други разстройства на личността, на които да се дава широка трибуна за показност себеизява. Или може би греша?

 10. #10
  Cyber 18 май 2014, 16:12
   
  5
   
  0

  wapros Не ти разбирам щльокавицата. Виждам само два пъти ? ?
  Научи се да пишеш на кирилица.
  С тази азбука иди пиши на друго място.
  Успех!

 11. #11
  полковника 18 май 2014, 16:13
   
  0
   
  3

  Писанията на Лазарева и на Костов са като искането на героинята от вица за "паталогичния случай" - за да не й викат в махалата, че е ку... По правилата на информац. война, и в двете има истина, чиято цел е да служи на интересите на съответната държава. Колкото до "ВРАГА", военно-политич. ръководства и на двете държави от 1945г. насам, винаги са се сочили един друг с пръст, ракети и др. подобни неща.

 12. #12
  до кога 18 май 2014, 16:27
   
  0
   
  5

  ще се занимавате с Костов, вместо да коментирате по съществото на темата? Коментара на Костов и по смислен от коментара на Доктор Фройд!
  Не стига че в този сайт коментиращите са около 1% от четящите, не стига че смислените коментари са 10% от написаните, ами и "да блокираме" тези дето не ни харесват!
  А за Русия и САЩ всичко е ясно, това са еднакво вредни за планетата Земя империи! Разликата е, че милиони руснаци бягат или мечтаят да избягат в Америка, докато няма ямериканци преместили се да живеят в Русия!

 13. #13
  статистик 18 май 2014, 16:59
   
  1
   
  2


  " А за Русия и САЩ всичко е ясно, това са еднакво вредни за планетата Земя империи! Разликата е, че милиони руснаци бягат или мечтаят да избягат в Америка, докато няма ямериканци преместили се да живеят в Русия!"
  Само да ми помогнеш, твоя коментар към първите 10% ли да го зачисля или към вторите 90%?

 14. #14
  Националист 18 май 2014, 17:06
   
  7
   
  0

  Истината е една - Америка се опитва да разруши Русия за да разграби природните и ресурси както прави с България. Добре, че нашите политици да алчни иначе да сме станали Люксембург на Балканите. Крадът ни златото, използват ни пристанищата, военните полигони и на всичкото отгоре плащаме такси за това. За военна защита от НАТО не може да се очаква(спорът Турция-Гърция относно острова го доказа), нито каквато и да е друго - отказаха ни дори помощ за пожарите - отново Русия помогна - платихме само горивото. Не съм русофил, но някой по-възрастен да каже ползвала ли е някоя Русия нещо от България без да си е плащала за това? Правилната ориентация е към Русия в частност БРИКС. Не ми е ясон какво правим в този загубен европейски съюз, бяхме на дъното, вече копаем под него. Всеки в бизнеса знае, че е добре да имаш платежоспособен партньор от колокото такъв сиромах като ЕС(съюз на корпорациите), съюзът БРИКС - най-добре развиващите се икономики в света. Капитализмът е кенеф, вижда се ясно - не се ли изхранва периодично с икономики на по-малки държави(България, Румъния, Сирия, Украйна, Либия, Ирак и т.н.) умира. Интересно ми е ако е толкова добър защо беше нужно всичко това на демократична Америка, такива издевателства.
  Очевидно такива сороститутки ги има още като тоз Костов в началото. дето още не са разбрали, че заради такива дебили като нещо България тъне в мизерия(предполагам, че той и още около 1,5-2% от населението сана другата крайност). Русия не е изперия на злото. Нека не забравяме, че докато бяхме с тях вес още имахме икономика, армия, закони, справедливост, приличен стандарт на живот, образование, болници и т.н. Може да си има и недостатъци, но на фона на предиствата на тази "Американска" демокрация.

  Едно линкче за гледане от всички, най-вече от това платено л@йненце Костов.


  Сравнете и датите - кога е качено, кога е правено, кога започна конфликта "Украйна".

 15. #15
  BaiVan 18 май 2014, 17:20
   
  4
   
  0

  Интересна статия.Доста верни неща според мен.

  Костов и аз го съжалявам.Не съм съгласен,че да бъде премахнат е правилното решение.
  Тия като него ги има.За съжаление.
  10 коментара само заради костов до тука.С "глупоста" си той провокира доста хора,и те реагират
  .В това чилсо и аз.

 16. #16
  АВ 18 май 2014, 17:47
   
  3
   
  0

  Колкото и да реват костов и компания дамата казва истината при това без да каже нищо, което да не знаем. Ако някой не го разбира или е пълен идиот или му е набита програма записана в американското посолство. Да си зомбиран не е лошо - не е нужно да имаш собствено достойнство, собствено мнение, не чустваш в какво нищожество си се превърнал.

 17. #17
  реалност 18 май 2014, 18:28
   
  0
   
  2

  Ами разбира се, че Америка ще се страхува защото на КГбистка Русия НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА, за разлика от Царска Русия! Същото разбира се, се отнася и за Америка на службите, за разлика от Америка на Кенеди.
  ПАН, има едни показателни историйки от ХХ век - 25.12.1913, 7.12.1941, лунни кацания, 11.9., що не пишете за тях ами само блудкава пропаганда?

 18. #18
  Мунчо 18 май 2014, 19:17
   
  4
   
  0

  статистик, Сноудън отвратен от американското двуличие избяга в Русия. А той е човек с интелект и морални ценности.

 19. #19
  terli4k0 18 май 2014, 20:12
   
  0
   
  2

  Админе, стига комунистическа пропаганда, имах ви за по-сериозни!
  Кога почва лотарията за "червена карта" (за изток), че много хора сън не ги хваща?

 20. #20
  Cyber 18 май 2014, 20:34
   
  2
   
  0

  Като изключим малките залитания в зоната на пропагандата ,авторката ни поднася отдавна известни истини.
  Една държава с никаква история, населила една територия по насилствен начин. Избила безмилостно местното население, а което е останало, натикала в резервати. Какви ценности може да има сбирщина негодяи от целия свят, гонещи бърза и лесна печалба?
  Единствената им идея която ги обединява е да се подчиняват по един или друг начин територии и народи и да се източват ресурсите им за да сме добре ние американците. Говоря за онази върхушка от богаташи, която управлява в сянка тази огромна икономическа машина. Въпросът е какво ще последва , когато балонът огромен външен дълг гръмне?
  Те никога няма да имат ценностите формирани хилядолетия в нациите населяващи Европа, дори в Азия.
  Проблема е, че ЕС продължава по стара традиция да им подскача по свирката. Но като гледам реакциите по важни събития през последните 10 години европейските държави все повече се дистанцират от налаганата от САЩ политика.
  А след поредния финал на ЕВРОВИЗИЯ вече не знам къде наистина ни е мястото.

 21. #21
  Cyber 18 май 2014, 20:51
   
  0
   
  1

  Terli4ko ти знаеш ли какво е комунизъм?
  Какво общо има комунизма с отношенията между САЩ и Русия?
  Вземи прочети малко история и политикономика за да не се излагаш.
  И стига сте ги размахвали тези зелени карти. Вижте статистиките за кандидатите през всичките години на лотарията и ще разберете кои нации са се втурнали към САЩ. От държавите от които са насъбрали материал кандидатстването е забранено.

 22. #22
  Искрен 18 май 2014, 20:53
   
  1
   
  0

  Ей, терличко, благодарим ти от сърце! С твоя свеж лаф "лотария за червена карта" цялото ни семейство се смеем тази вечер! Да си жив и здрав!

 23. #23
  Мразя Костов 18 май 2014, 21:54
   
  0
   
  0

  Всяко зло си има име,фамилия и адрес-Костов- дай да сложа край на всичко !!!

 24. #24
  МиГ 18 май 2014, 21:59
   
  2
   
  0

  Статията фактологически е доста вярна. Вярно има и моменти, които са малко пресилени, но това отдавам на това, че статията е написана доста емоционално.
  Не може да се отрекат фактите какво се учи в САЩ. Да, много от нещата казани от автора, наистина се изучават. Дори нещо повече - в средното училище в някои щати се изучава примерно, че атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са пуснати от руснаците. Това е доказан факт.

 25. #25
  О, МиГ, поспри... 18 май 2014, 22:30
   
  0
   
  2

  "в средното училище в някои щати се изучава примерно, че атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са пуснати от руснаците. Това е доказан факт."
  С това твърдение може да се илюстрира до какви поражения в съзнанието на индивида води болшевишката пропаганда!
  А пък Cyber е прекалил с изучаването на политикономия...

 26. #26
  МиГ 18 май 2014, 22:41
   
  1
   
  0

  До #25
  Няма да спра за нещо, което беше доказано с представяне на учебниците по които учат учениците!!!! Това, че вие не го знаете или не искате да го научите не променя факта!

 27. #27
  Армагедон 18 май 2014, 23:05
   
  1
   
  0

  Миг, мисля, че това с учебниците и изопачаването на фактите относно източника на ядреното нападение се отнасяше за Япония. Там започнало отпечатване на нови учебни пособия /с щедрата подкрепа от неправителствени организации, гравитиращи около Сорос/, в които се посочвало само, че били извършени бомбардировки над въпросните градове, докато Япония се намирала във война със СССР, и така се създавало впечатление у децата, че Съветите са авторът на това варварско деяние.

  Тук поствам и едно интересно видео по темата САЩ и Русия, може да е изфабрикувана манипулация, може да не е ... времето ще покаже :)

 28. #28
  О, МиГ, поспри... 18 май 2014, 23:25
   
  2
   
  0

  Кой го доказа? Как го доказа? Кога го доказа? Пред кого го доказа?
  И защо трябва да коментираме чий задник е по насран - американския или руския?
  Нека да изясняваме белите петна от нашата история, които са хиляди! От много време се питам защо например не се дискутира един "детайл" от англо-американските бомбардировки над България през ВСВ, а именно десетките случаи на жертви сред населението ни от бомби-играчки, бомби-писалки, бомби-запалки, бомби-бонбониери и др. предмети-бомби. В 1-2 книги са посочени населени места, но без имена на загиналите... Доказано ли е това? Проява на отделни садистични екипажи или армейска стратегия е това? Ако това е държавна политика, то тя е по ужасна от всякакви други бомбардировки!

 29. #29
  Съмнявам се 19 май 2014, 04:26
   
  0
   
  0

  Добре, нека се съгласим. Съединените Щати не само треперят от страх , ами са напълнили гащите. Може би се готвят и да се обесят,или да отидат на друга планета.
  Но има кардинален въпрос, глобален, всемирен, кога са започнали да се страхуват от руснаците, все има начало на този страх, не може никой да не знае кога е започнал и по какъв повод.
  И втория въпрос, още по-кардинален, американците треперели ли са от страх, когато комунизма беше победен и Съветския Съюз изчезна от света.
  Има и трети , съвсем важен, а Съветския Съюз като умираше, трепереше ли от страх или умря без никакви страхове, ей така на майтап, с веселие и смях.


  Щатите са най-страхливата и най-страшната държава, ама дайте някоя по-смела и по-добра.
  Хайде и един малко освжаващ въпрос- защо най-богатите и най-безстрашни руснаци вкарват милионите си в тая идиотска държава. Дайте въобще да не обръщаме внимание на тия страхливци.

 30. #30
  МиГ 19 май 2014, 09:15
   
  2
   
  0

  До #28
  Доказаха го в една американска телевизия (не помня името в момента) където дадоха какво пише в тези учебници. И с риск да се повторя - казвам, че това го има само в някои щати, което не значи, че е държавна политика. Но го има! Пак повтарям-това, че вие не го знаете нещо не значи, че не се е случило.
  Също така голямо промиване на мозъци на запад е и омаловажаването на СССР за победата над фашистка Германия. Според много тамошни "историци" заслугите за победата над Германия имат най-много САЩ, Англия, Франция, а СССР заема чак 4-то място след тях. Това, което казвам е, че в статията има много истини. Нима САЩ не са смятали Русия винаги за техен враг? Само някой много наивен може да го отрече.

 31. #31
  Хамериканската етика 19 май 2014, 10:32
   
  3
   
  0

  Относно морално-етичните дилеми на американците авторката е права.Етиката на американците е утилитарна - т.е.няма престъпление което да не оправдаят,стига да е полезно на американската държава.Тоя манталитет американските заселници са си го донесли още от Великобритания.Та нали английската кралица е направила благородник и член на Парламента единн от най-големите пирати на всички времена - сър Френсиз Дрейк.Тоя манталитет го виждаме и при атомните бомбардировки,и при изгарянето на Дрезден.Да не говорим,че колорадския бръмбар с който американците напълно целенасочено са заразили Европа,както сега ни заразяват с ГМО.Това с бомбите-бонбони,писалки и играчки не е измислица,защото и мен като дете са ме предупреждавали и плашили дестки пъти дане пипам такива неща,ако ги намеря,ако и това да ставаже през 60-те години на миналия век.В Северозападна Бълтария това и тогава беше недоизживян шок,синдром и ужас.

 32. #32
  kostova 19 май 2014, 12:53
   
  1
   
  0

  Абе балъци с балъци, Америка е по-по-най! От 1300 години насам тъй е било и още 1300 тъй ще бъде! Америка носи свобода във всичко! Не виждате ли, че изостанала Русия е още в средновековието, а САЩ вече прекрачват в 23 хилядолетие на човешкото бъдеще? Америка даде на света феминизЪма - ето ви безкарно много примери да се убедите веднъж завинаги що е то демокрация:

  "Порно звезда е поканена да изнесе лекция в Университета на Северна Каролина в Грийнсборо. Темата е „безрискова содомия“. След лекцията й, феминистката-порнографка продава изкуствени фалоси с автограф на аудиторията.

  В Чапъл Хил на УСК има професорка феминистка, която вярва, че жените могат да водят щастливо съществуване и без мъжете. Това не е нещо ново. Различното е, че тя смята, че жените могат да създават партньорства за цял живот с кучета и тези взаимоотношения да са толкова пълноценни, че да заместят брачните отношения с мъжете.

  Преди няколко години в УСК в Чапъл Хил, феминистка група построи голям музей на вибратора в средата на двора на общежитията като част от тяхната „Седмица на осъзнатия оргазъм“.

  Феминист администратор в УСК-Уилингън спонсорира събиране в подкрепа на аборта. По време на него се продават тениски с надпис „Правила съм аборт“ на студентки… които са правили аборт. Точно така, Ед. Студентките са насърчавани да се хвалят с факта, че са убили собствените си деца. Ето как системата на университети в Северна Каролина пази бъдещето на нашия велик щат."

  И прочиие... и прочиее... великолепни примери за демокрация и свобода за изразяване на човека. А в Русия Путин дори забрани нецензурните думи на публично място и в медиите? Това Путиново безобразие и самоуправство вече на нищо не прилича! Да идват дроновете и да ликвидират тази просташка и селска нацийка от паразити!

  kostov ще потвърди правотата на моите думи!

 33. #33
  Отново Австрия 19 май 2014, 14:52
   
  1
   
  0

  След брадатата Кончита, Еврогейщината ескалира опасно! След третия пол ще измислят и четвърти, пети, шести... В момента на конвейер се създават армии от зомбита - така нар. трети пол! Какво търсим още в ЕвроГЕЙския съюз??? После защо европейските нации са застаряващи и защо се планират масови заселвания на "бежанци" от преобладаващи мюсюлмански региони на планетата. Хвърлете един поглед на това - "Демографическая революция в Европе: миграция как орудие глобализации": http://pereprava.org/jurnal-pereprava-article/1673-demograficheskaya-revolyuciya-v-evrope-migraciya-kak-orudie-globalizacii.html

  Но в чии потайни лаборатории се "мътят" тези адски яйца? Отговорът може да е само един - в новия Содом и Гомор на планетата Земя - САЩ (Содомитските Американски Щати).

  Направете сами "цивилизационния" си избор между това: http://i.frognews.bg/images/10-ti_noemvri/o-carmen-carrera-570.jpg

  и това: https://pp.vk.me/c605416/v605416526/9012/IhPaiLbEp8I.jpg


  "Трансджендър плакат на фотографа Давид Ла Чапел, който рекламира провеждането на събитието Life Ball, разбуни духовете във Виена. Скандалните плакати показва трансесексуалния модел Кармен Карера ( роден 1985 г като Кристофър Роман ), гол(а) в центъра на китна Райска градина- показан(а) в два пола: един път като жена и един път – с мъжкия си атрибут.

  На плаката има три надписа ”Аз съм Адам. Аз съм Ева. Аз съм себе си.” , а кредото на 51- годишния фотограф Ла Чапел е „Красотата няма пол”."

  http://frognews.bg/news_70164/Gol_falos_i_transdjendar_model_v_plakata_na_Laif_bala_vav_Viena/

 34. #34
  088 19 май 2014, 16:36
   
  0
   
  1

  Процесът е двустранен - навремето зкпч-тата казваха - какво чакаш, да дойдат американците ли? (те дойдоха, значи не сте се справили добре), от другата страна вероятно е същото. путин забрани нецензурните думи заради сходството с фамилията му...:) kostova, викай дроновете за теб, червен чугун бесен.

 35. #35
  SUH 19 май 2014, 18:29
   
  0
   
  0

  http://alterinformation.wordpress.com/2014/05/18/984014010334/
  Интересно четиво

 36. #36
  Защо ли? 19 май 2014, 18:58
   
  2
   
  0

  "Защо, когато българските гори горяха ЕС заяви, че не може да ни окаже помощ и тогава Русия изпрати техника, нали сме „семейство“?"

  пасаж от http://alterinformation.wordpress.com/2014/05/18/984014010334/

  Бърз коментар на края на въпроса: "нали сме „семейство“?" - "семейство" и ЕС "гейство" са две СЪВСЕМ различни неща! Вижте реакцията на матушка Рус, която еднозначно показва кой с кого е рода по кръвна линия.

 37. #37
  Щирлиц Холмсович 19 май 2014, 19:48
   
  1
   
  0

  Шерлок Холмс и Щирлиц се разхождат в Киев. Стигат до Майдана, а там народ и празна трибуна. Щирлиц се втурва към трибуната и започва да крещи:
  - Да живее Путин! Да живее Русия! Да живее СССР!

  Тълпата отвръща:
  - Слава на героите! На героите слава!

  Щирлиц се връща запъхтян при Холмс и го пита:
  - Шерлок, как мислите, защо не ме разкъсаха?
  - Елементарно, Щирлиц! Облечен сте в униформа на СС.

 38. #38
  Dobri 19 май 2014, 21:31
   
  0
   
  1

  terli4ko, ti gi ubi be bate....chervenite khmeri niama da zaspiat edin mesec sega...

  Ama te chervenite karti sigurno ti davat pari ili edin moskvich i togava kandidatstvash...hahahahah

 39. #39
  О, МиГ, поспри... 19 май 2014, 21:33
   
  0
   
  0

  рубладжия си ти или си с напълно промит от болшевиките мозък... Седем реда си написал да браниш руснаците-завоеватели и нито дума за българите жертви на англо-американските играчки-бомби!

 40. #40
  МиГ 20 май 2014, 00:13
   
  2
   
  0

  До #39
  Какво да кажа, след като съм го казал - американците са военни престъпници, това е истината.
  От къде съдиш, че мозъка ми е промит? Когато нещо не ви изнася, веднага правите обвинения на комунист, болшевик и т.н. Много ограничено мислене имате, драги. И явно трябва да сложите очила, защото в тези "7 реда" аз не браня руснаците, а обвинявам американците в промиване на мозъци и преиначаване на историята! Я, да започнете да четете какво точно пиша, защото повече няма да отговарям на кретенски забележки!!!

 41. #41
  до 40 20 май 2014, 13:25
   
  0
   
  2

  А бе жалка подлого, хем си прост, хем си нахален! Американците са военни престъпници, но няма тяхно престъпление, което да не е стократно надминато от руснаците!
  Да си чул, че Жуков подложи собствените си войски на радиацията от ядрена експлозия?
  Да си чул, че съветския капитан на подводница Маринеску потопи осветен червенокръстски пасажирски германски кораб с 10 000 деца и жени в самия край на войната без никаква военна необходимост?
  Да си чул за милионите изнасилени германки от червеноармейците в окупираната част от Германия!
  И този списък е безкраен!

 42. #42
  Xasan 20 май 2014, 19:31
   
  2
   
  0

  Доколкото знам,
  САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ в 153 точки на света.
  Най-шокиращото e,жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

 43. #43
  западни ветрове 20 май 2014, 22:12
   
  1
   
  0

  Фонд, работещ в системата на британското здравеопазване, предлага на деветгодишни деца да се предписват лекарства, които ще забавят началото на пубертета.

  Това ще бъде първата стъпка към операция за смяна на пола, пише в. The Telegraph. Такова предписание могат да получат деца, които биха искали да имат друг пол. Инициативата, разбираемо, предизвика вълна от протести в обществото.  Всъщност ставало дума за месечни инжекции с блокатори на хипоталамуса, които забавят образуването на половите органи, като блокират производството на половите хормони тестостерон и естроген. Като резултат от това у момчетата не мутира гласът и не се появява окосмяване по лицето, а при момичета се прекратява менструалният цикъл и развитието на млечните жлези. С такива инжекции операцията по смяна на пола ставала по-лесна задача.


  Според сътрудниците на фонда Tavistock and Portman клиничните изпитания на инжекции върху деца на 12-14 години показали успешен и обещаващ подход. Оттук следвало, че възрастовата граница можела да се измести още повече.

  Според д-р Поли Кармайкъл, ако предложената инициатива бъде подкрепена, инжекциите щели да се правят само на деца, отговарящи на строго определени критерии. Децата трябва да получат разрешение от родителите си и заключение за липса на психически проблеми.

  http://frognews.bg/news_70251/LUDNITSA!_Fond_iska_da_smenia_pola_na_nevrastni

 44. #44
  лол 20 май 2014, 22:18
   
  0
   
  3

  Тук бъка от промити болшевишки мозъчета. Хипер мега яко местенце.

 45. #45
  Cyber 20 май 2014, 22:36
   
  1
   
  0

  Не помня колко съм я чел политикономията но тука се изредиха една редица страхливци, които даже ги е страх да си сложат име.
  Никой не ви кара да си пишете имената. господа!
  О миг поспри, защо ли, до 40 и т.н
  Ако ви тресе параноята насята от бившето ДС не се притеснявайте него вече го няма. А ДАНС ако реши веднага ще ви излови.
  А да не забравя, нека №42 дали случайно пасажерите не са към 8000, а останалите са екипаж и тежко въоръжени военни.
  30 януари 1945 не ми се вижда хич да е в края на войната.
  И ако сравняваш 8000 с 50 милиона жертви в резултат на действията на един изперкал техен сънародник, значи са ти изкривени ценностите или и ти си изперкал.
  А изнасилените дами в нападнатите от нацистите държави някой броил ли е? А изгорените в концлагерите?
  И последно. Ти виждал ли си кораб през перископ на подводница? Ако видиш кажи ми с какво е натоварен?
  Хайде стига евтина пропаганда.

 46. #46
  Cyber 20 май 2014, 22:42
   
  0
   
  0

  До №45 лол
  лол ли си смешник ли си, не знам?
  Тука сме се събрали американофоби, не параноици, без мозък, които на където ида се обърнат, виждат комунисти, болшевики и червени.
  Първите умряха мноого отдавна, а червените вече не са фактор.

 47. #47
  SUH 20 май 2014, 23:58
   
  0
   
  0

  #47 Мдаа, забелязъл съм го, щом не харесваме американците, веднага сме комунисти, болшевици и т.н. тъпичко нали?

 48. #48
  Krasimir Dimitrov 21 май 2014, 13:22
   
  1
   
  0

  До №47
  Малко бъркаш за комунистите и болшевиките. В България те станаха капиталисти и сега са най-ревностните защитници на "американските ценности".

 49. #49
  Оцеола Винетуевич 21 май 2014, 22:48
   
  2
   
  0

  До №45 лол
  лол ли си смешник ли си, не знам?
  ---------------------------
  Не Cyber, "тролей" е, защото яко троли.

  Защо тролове и зомбита не разбраха най-накрая, че причината да се недолюбват Содомитските американски шати са самите Щати! Няма място за други литературни интерпретации по темата като напр. усопшите комунисти или болшевики! САЩ разориха и ликвидираха БА и РБ! САЩ ще разорят и ще ликвидират и ЕС, но с Русь ще ударят на камък...

 50. #50
  Cyber4o 46 23 май 2014, 11:21
   
  0
   
  2

  Това собствено или фамилно име ти е, че си започнал да се присмиваш на анонимните?
  Явно ти се страхуваш от ДАНС доколкото твоите писания са насочени срещу официалната държавна политика на Република България като член на НАТО и ЕС!
  А познанията ти по история са толкова примитивни, че всякакви коментари стават безпредметни...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка