Революцията като път към животуване

Pan.bg 20 май 2014 | 10:37 views (3114) commentaries(3)
img Поредицата т.н. „цветни революции” на пространството на бившия СССР демонстрира сериозните намерения на Запада да създаде „ивица на отчуждение” около Русия и неспособността на националния елит да мисли с геостратегически и исторически мащаби.

Страда, както винаги, народът – обещават му демокрация и просперитет, а получава беднотия и нестабилност. Молдова, Киргизстан, Грузия, а сега и Украйна изпитаха върху себе си онова, което е прието да се нарича „външно влияние”. Европа и САЩ негласно ги обявиха за зона на свои особени интереси. Разбира се, интересът не е от развитие или преобразуване на тези страни като такива, а от създаване на тяхна територия на елити с ясно изразено антируско лице. Залагаше се на политическия или дори прекия подкуп на политици, делови и обществени кръгове, които, съгласно замисъла на евроатлантическите режисьори, окончателно ще изведат страните си от влиянието на Москва.
image
Западните политически технолози и сега не се отказват от своите планове. Те трансформират политическия протест в социален. Задачата, впрочем, е все същата: да се посее в обществото неувереност в утрешния ден, да се убедят, че за всичко е виновна „имперската” Русия и да им се предложат свои услуги като гаранти на светлото бъдеще. Директорът на Института за национални кризи Николай Сорокин отбелязва, че реален организатор на тези революции винаги е Западът:

- Целта е една – да се включи една или друга страна, недостатъчно инкорпорирана, в сферата на своите интереси, окончателно да се да се преглътне и да се превърне в свой сателит. От друга страна, да се откъсне елита и народа на тези страни, както се вижда по примера на Галиция или Грузия, да се скъса историческата връзка с Русия, макар че и не задължително с нея.

В течение на дългите години на тази работа имаше всичко – и граждански войни, и обедняване на населението, и напрегнати отношения със съседите, и междуетнически и междурелигиозни разправии. Не излезе само най-главното, онова, което така горещо обещаваха западните стратези – жителите на постсъветското пространство така и не се доближиха до европейските или американски стандарти по жизнено равнище. Просто те се довериха на политици, които от сметкаджийски съображения избраха партньор, на който не може да се доверява.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_05_19/Revoljucijata-kato-pt-km-zhivotuvane-8536/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  България 20 май 2014, 19:58
   
  0
   
  0

  Нашата страна напълно опровергава статията. Нашата управляваща политическа сила е БСП , която по принцип е с положително отношение към Русия и не води антируска политика, но от друга стрна води и прозападна и проамериканска политика и няма никакви белези нейните схващания да се променят. Това че Русия и Съединените щати плюс запада имат разногласия и противостояния съвсем не променя характера на българските интереси и официалната политика на властта.
  Сравнително тесните отношения на Република България със запада досега води до сериозни позитиви и добра перспектива. Руснаците не бива да са недоволни от нашата държава, защото все още не са изразили съжаление че ни отклониха от европейските стереотипи на живот за половин век. Руснаците ни донесоха комунистическата държава, но комунизма не го построиха и дори не ни казаха защо. Все пак обективността и добронамереността изисква да се припомни историческата истина- Народна Република България беше напълно подчинена на Съветския Съюз за близо половин век и стриктно изпълняваше абсолютно всички негови нареждания във всички области на живота. Не би могло днес руснаците да имат дори минимални претенции към нас и нашата политика.
  Но веднъж така трагично измамени, всеки разумен чояек и комунист не би имал сериозни основания да вярва на руснаците. Поне дотогава , докато не се извинят за комунизма и докато не ни върнат държавните архиви до 1944г.

 2. #2
  Cyber 20 май 2014, 21:43
   
  0
   
  0

  "Сравнително тесните отношения на Република България със запада досега води до сериозни позитиви и добра перспектива."

  И какви са точно тези сериозни позитиви щото аз не ги виждам.
  Накараха ни да затворим блоковете в Козлодуй. Изкупиха перспективните предприятия, а тези които бяха конкурентни унищожиха. Подчиниха банковата система и ни натресоха нереални лихви. Да не говорим за монополите на търговските вериги, бензиностанциите, електроразпределителните дружества и концесиите и т.н.
  Вече трета година ни мотаят за Шенген.
  Виж какви са ни заплатите и пенсиите.
  Просто ЕС не ни третира равноправно, защото за тях ние сме колония с евтина работна ръка.

 3. #3
  :-) 25 май 2014, 01:55
   
  0
   
  0

  Така наречния КОМУНИЗЪМ е евр(оп)ейска идея а не руска или китайска. Ама не виждам някой там да се извинява за калпавите си идеологии - Москва и Пекин догматично, и за това си заслужават съдбата, и ние покрай тях, копират "напредничавите" евр(оп)ейски идеи и плащат цената на тоз евр(оп)ейски идиотизъм. И накрая когато някой трябва да носи отговорност разбира се ИДЕОЛОЗИТЕ са светци ;-).

  То е все едно краката да носят отговорност къде ги води главата, вероятно на това бихте се изсмяли :-).

  Ленин и Троцки са на обучение единия при банкерите в Швейцария другия в Ню–Йорк ;-))).

  А Евр(оп)ейците дори нямат фантазия да сменят имената на комисарите с нещо по-напредничаво, та и те като съветските комисари са ги нарекли комисари, само че евр(оп)ейски ;-))).

  И вие днес си избирате нови КОМИСАРИ, нали???

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка