ПУТИН МЕЖДУ ВОЙНАТА И ПОЗОРА

Pan.bg 16 юни 2014 | 10:07 views (4781) commentaries(6)
img ПУТИН МЕЖДУ ВОЙНАТА И ПОЗОРА - Константин Душенов
Превод - Любомир Чолаков


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това няма да срещнете в българските медии - нищо, че демократите уж били готови "да умрат, за да може и другият да каже своето мнение"...
Ако избирате между война и позор, и предпочетете позора - ще получите и война, и позор.

Този мрачен афоризъм на Чърчил се появява през 1938 г., когато западните лидери уговарят с Хитлер „мюнхенското споразумение“, опитвайки се да задоволят нарастващия му апетит.

image


Днес именно тази фраза най-добре описва състоянието, в което се намира Кремъл по отношение на украинската криза. Защото, след кървавите събития от последните няколко месеца, вече стана съвсем очевидно: по-ната­тъшните опити за умиротворяване на киевските бандеровци и техните западни покровители са най-малкото безполезни и лишени от практически перспективи.
Нима в Кремъл не разбират това? Разбират, естествено, но... Русия е все още твърде слаба, за да влезе в открита конфронтация със Запада. Без съюзници (Китай си има своите проблеми, а отвратителният белоруски интригант не се брои), с огромна "пета колона" сред политиците, чиновниците, бизнесмените...
Ето защо Путин гледа да печели време.
Путин ма­неврира.
Путин чака, избира удобния момент.
Но тези маневри не могат да продължат безкрайно. Моментът, когато ще трябва да се вземе принципно решение, наближава.
Преговорите със Запада са безполезни. Западът никога няма да пусне Украйна с добро. Защото възсъединяването на Украйна с Русия означава пълно и окончателно рухване на цялата западна стра­тегия през последните 70 години, пълно преразглеждане на ре­зултатите от разпадането на Съветския съюз и възражда­нето на историческата Руска империя в новата ? геопо­литическа форма на Евразийския съюз.
А извън Русия Украйна може да съществува само като анти-Русия, противо-Русия, като средство за война и унищожава­не на Русия. Бандеровският фашизъм, дивата западна русофобия, инферналната униатска омраза към Православната църква - това са единствено възможните мирогледни, идеологически и религиозни основи на „украинската независимост“.
Ето защо, рано или късно, ще ни се наложи да воюваме за Украйна, за възсъединяването на Новорусия и Малорусия с Русия. Тук от Путин нищо не зависи. Такава е логи­ката на историческия процес, такава е божествената, провиденческа неизбежност на Руската съдба.
Важно е само правилно да се избере моментът за влизане в тази неизбежна война. И тук вече отговорността и ролята на Путин е огромна и неза­менима.
Той е човекът, който трябва да определи точно кога, в каква форма и с какви сили ще влезе Русия в тази война.
Той е човекът, който трябва да създаде най-благоприятни между­народни условия за нашата победа.
Той е човекът, който трябва да сплоти около себе си всички здрави патриотични сили в страната.
Той е човекът, който трябва да неутрализира "петата колона", съставена от предате­ли и врагове на Руския народ.
Как можем да му помогнем?
За начало поне, като не му пречим. Да не изпадаме в истерия по всеки повод, да не изискваме незабавни резултати "тук и сега", да не пеем в унисон с национал-предателите за "краха на кървавата кагебейщина".
Е, а после вече всеки сам, на своето място, да реши какво е готов да направи за Родината си в този труден момент, какво е готов да пожертва, с какво да допринесе за общото дело...

.
Задачите, които стоят пред Кремъл като цяло и лично пред Путин, са необикновено сложни. Неговата отговорност е огромна. Силите, които му се противопоставят, са многоброй­ни и опасни. В тази ситуация да се намери единствено пра­вилната стратегия е изключително трудно, почти не­възможно. Постоянно изглежда, че всеки ход, всеки план, всяко движение неизбежно ще бъдат съпроводени с твърде големи рискове и огромни загуби.
Ако Русия да въведе свои войски в Украйна, това ще бъде началото на пълномащабна военно-политическа криза в сърцето на Европа, съпоставима с Карибската криза от началото на 60-те години на миналия век. Казано по-просто, ще постави света на ръба на Трета световна война. Освен това, активната военна намеса на Русия може да има смисъл само, ако крайната цел е реализация на "кримския сценарий" - тоест, освобождението на Киев от бандеровските глутници, които са окупирали "майката на руските градове", и възсъединяването с нас не само на Новорусия, но и на Малорусия.
Но в съвременните условия такава мащабна военна операция, съпоставима по своята сложност и размах с най-големите операции през Великата отечествена война, ще изисква напрягане на всички наши сили. И загубите в нея ще бъдат съответни: десетки, ако не и стотици хиляди жертви и от двете страни.
Нека гледаме истината в очите: повечето жители на Западна и Централна Украйна не горят от желание да се влеят в Русия. Вече четвърт век в условията на дива русофобска пропаганда израсна цяло поколение, което искрено си вярва, че са "наследници на великата украинска цивили­зация", Русия смятат за "вековен агресор и потисник", а руснаците - за "смесица от монголи и и угро-фини". И тези ще воюват сериозно срещу нас, не се съмнявайте... И ще партизанстват...
Няма нужда да се обяснява какви ще са последиците в областта на външната и икономическата по­литика от такъв ход на събитията. Дали Русия е готова за това в сегашното си отслабено състояние? Не знам. Може би, да. Рисковете обаче, и това е съвсем точно, са безумно високи!
Ако пък Русия не се включи в гражданската война в Украйна и Кремъл само наблюдава безпомощно как бандеровците провеждат полити­ка на геноцид: убиват руснаци, "прочистват" градовете, бомбардират мирното население, възстановявайки своята фашистка "незалежность", тогава...
Тогава всички постижения през последните години , всички надежди за Руско Възкресение, за съюз между властта и народа в общото дело за възраждане на Светата Рус в нейните исторически граници, за преодоля­ване на последиците от безпощадния либерално-сата­нински погром - всичко ще се превърне на прах и пепел. И това не ще го простят на Путин нито руските хора, нито историята.
Или "маршал на победата", нов Сталин, наследник на великата Руска традиция за военни победи от Александър Невски до Суворов, Кутузов и Жуков.
Или - "втори Горбачов“, презрение от съвременниците и проклятия от потомците.
За Путин няма друг, среден път!
И ние трябва да му помогнем да направи правилния избор.
Но за това трябва да променим самите себе си. Да се отърсим от унинието и леността. Да докажем, че на нас може да се разчита, че можем да му помогнем в борбата. Че сме готови не само да мърморим и да пишем в интернет, без да ставаме от дивана, но да преодоляваме изкушения и скръб, да жертваме, да воюваме и да побеждаваме.

Послепис:
Четеш възванията на Стрелков (полковник Игор Стрелков, министър на отбраната на Донецката народна република - б. пр.) и сърцето ти плаче:"1. Ако имахме достатъчно оръжие, само опълчението в Славянск щеше да наброява няколко хиляди бойци.
2. Ако имахме възможност не само да въоръжаваме (обличане и обуваме) воините, но и материално да подпомагаме техните се­мейства поне на нивото на средната местна ра­ботна заплата (та нали хората идват, за да риску­ват живота си!), тогава в Славянск щяхме да имаме вече цяла дивизия и щяха да се редят на опашка за оръжие.
3. Ако имахме тил (а за една воюваща армия той е абсолютно необходимо), вече щяхме да извършваме мобилизация, която би ни дала десетки хиляди бойци - и хората, които все още работят, масово и с готовност щяха да се включат в нея.
Помощта, която идва от Русия сега, трябваше да дойде пре­ди месец, тогава можеше да доведе до голям успех. Сега тя едва-едва ни помага да се държим, но вече без шанс да обърнем резултата в наша полза.
Ние нямаме нищо, всичко закъснява дори не с дни, а със седмици...
А укрите, колкото и да е смешно, вече ни изпреварват. Тяхната машина е тромава, но тя сега се управлява от компетентни хора, дошли отвъд океана. И тези типове гонят с ритници разнебитената машина напред - мачкайте и изтривайте от лицето на земята! А с другата ръка подхвърлят на Кремъл залъгалки от типа на "частично плащане на газа", "пре­говори" и т. н.
И дните се превръщат в седмици, а седмиците - в месеци... A реална помощ все няма и няма, и вече целият потенциал, който беше набран в началото, е изразходван...
Пръчката се огъва и огъва, тя пука, но засега все още се огъва... Когато се счупи, вече ще е късно. Помощта от Русия ни е нужна като въздух!
Ние сме готови да умрем сред развалините на Славянск, но с твърдата вяра, че нашите убити и ранени под масирания и безнаказан гаубичен огън не са били напразни жертви!
А тази вяра се къса, като найлон от силен вятър - всеки ден все повече и повече".

Източник: ruskline.ru
Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.
Препубликуването му, изцяло или отчасти, се разрешава
САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/06/10/putin-mejdu-voinata-i-pozora.1272243
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  l 16 юни 2014, 12:08
   
  0
   
  0

  Майко мила...

 2. #2
  Hristo Stoianov Radev 16 юни 2014, 20:19
   
  0
   
  0

  poddargam izcialo gn.ministara i sam gotov kato pravoslaven hristianin da tragna na voina za Rusia.Az sam po sarce i ducha rusnak makar che sam balgarin,i sam sachto zapasen oficer i savetski vazpitanik.Gotov sam da se bia srechu mrasnite i dolni amerikanci i tehnite evropeiski sateliti.Gore glavite mili bratia ,nie sme mnogo koito sme s vas.Samo podavate signala.Niama po velika sila na tozi sviat ot RUSIA.DA GIVEI RUSIA I PRAVOSLAVIETO.URA BRATIA.

 3. #3
  Новорусия 16 юни 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  Война ще има явно.Дано нашите управници не ни изправят срещу Русия,а се замислят-ДА ПОГЛЕДНАТ КОЙ КАКВО ПРАВИ А НЕ КАКВО ГОВОРИ.ЗА РУСИЯ !!!

 4. #4
  :-) 17 юни 2014, 07:34
   
  0
   
  0

  Каквото и да си мислите и сте готови да направите, не забравяйте влиянието на ционистите както в Русия, така и в Украйна а и не само там :-).

  Да не стане накрая да платите с живота си печалбата в касита на разни олигарси и т.н. :-(.

  В една друга тема дадох генерал Смедли Бътлър, изслушайте го ако имате време и прочетете Дъглас Рид, книгата е в съседната тема. А сега ето ви друг запознат, вече с украинската история в детайли и не само нея ;-))).


  #

 5. #5
  Nash 17 юни 2014, 22:59
   
  0
   
  0

  Нещата са много по-дълбоки... Тия войни нямат край. Не е за вярване, че Украйна толкова ожесточено ще унищожава и ненавижда руснаците. Но колкото и да ненавиждаме американците или по-точно ционистите (които дърпат конците там) , трябва да признаем, че са виртуози в дългосрочното изпълнение на плановете си - създаването на новият световен ред... В него няма да има място нито за руснаци, ното за украинци или пък за българи.
  Ще остане много малка част роби, някои от тях квалифицирани, като лекари, пилоти и т.н.. други обикновенни слуги и "аристокрацията"... Към "аристокрацията" ще принадлежат разни известни семеиства от рода на Ротшилдовите, Варбургите, Рокфелерите, разните кралски семейства... Планирано е да останат някъде 500 милиона души общо на земята а останалото - под ножа. Войните и разните "революции" и "борби за демокрация" , "граждански войни", както тази сега в Украйна - всичкото това е свързано с тази крайна цел. Тези, които ще останат като роби след това, ще бъдат чипирани, т.е. ще им се вгради микросхема в организма и по този начин ще бъдат постоянно в наблюдение. Не знам дали е за завиждане, на тези, които ще бъдат робите? По принцип дори т.н. олигархи (както руските, така и от другите страни, също ще бъдат унищожени). Листата на аристократите не е много дълга, може да се прочете в книгата на Джон Колеман "Комитетът на 300-те" ... Може на някого да се струва това фантазия или идиотизъм? И на мене ми се струваше до сега, но сценарият все повече и повече показва накъде отиват нещата... Цялата западна Европа или т.н ЕС също вече е превзета и под техен контрол... Инче защо изобщо мълчат и нищо не казват за геноцида в Украйна? Или ако кажат нещо, то че ".. Русия била виновна там за всичко..." Дори за хилядите бежанци от Луганска и Донецка област в Русия също мъчат. Те лъжат своите граждани или им скриват истината. Защо? Ами защото този фашизъм скоро ще се прояви и тука в тези т.н. западни страни. Планът е масовото унищожение и няма значение, немец ли си, французин, българин или руснак.... Наскоро във Германия приеха един нов "европейски закон" . Според него армията може да бъде включена вътре в страната да защитава реда и системата от масови протести или опасни за системата личности. Т.е. подобно на това в Украйна, ако не си угоден на властите те обявяват за "терорист", "сепаратист" и вече армията има право да те разтреля, понезе си "опасен за системата"...
  Така че не е известно, Путин дали ще успее да направи нещо против ционистите. Войната в Украйна показа, че те работят дългосрочно. Тука се проявява визшият пилотаж на войната изобщо: На ниво мироглед едната част на населението се настройва против другата (украинци против руснаци) и те сами се избиват. Какво могат да ти помогнат въоръженията от рода на модерни подводници, изтребители и т.н..? Нали с тях ще избиваш пак други хора като тебе, даже роднини, които ционистите така и така са осъдили на смърт, т.е. ще им вършиш черната работа а накрая и тебе ще те убият по техният коварен и дългосрочен план...

 6. #6
  :-) 18 юни 2014, 09:03
   
  0
   
  0

  Удоволствието е изцяло мое господин професоре :-):
  http://oyc.yale.edu/economics/econ-159


  Проблема е че много малко хора разбират еквилибриума по Неш, а той е много важен :  В такъв случай мъжката половина по правило субституира главата на раменете с главата между краката ;-))).

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка