Путин постави ултиматум на Украйна и ЕС: Сега вече ще е с лошо

Pan.bg 19 юни 2014 | 16:13 views (6842) commentaries(44)
img Президентът на Русия Владимир Путин е провел открито заседание с членовете на руското правителство. Подобни срещи с участието на журналисти обикновено се провеждат за публично огласяване на важни решения. Този път бе обявен ултиматум към властите на Украйна и Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС.

“Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС създаваше заплахи не толкова за икономиката на Украйна, колкото за икономиката на Русия. След подписването на документа щеше неизбежно да започне неконтролируемо затрупване на руския пазар с безмитни стоки от Европа и трети страни, което би ударило болезнено всички руски производители.

Нещо повече, на Украйна би се наложило да прекрати с Русия десетки и стотици споразумения, противоречащи на условията на евроасоциацията. В резултат на това предложеният вариант на асоциацията носи заплаха именно за Русия – би унищожил двустранни взаимно изгодни търговско-промишлени връзки между Русия и Украйна и би довело до изолирането на руски стоки за сметка на стоки от други държави.
image

Ние искахме да решим тези въпроси по най-добронамерения начин, човешки… Опитвахме се да преговаряме и договаряме, но всички предложени от нас компромиси и конструктивни предложения бяха отхвърлени от ЕС. Жалко… Сега ще действаме с лошо”, заявил руският президент.

“Въпреки всичките усложнения в отношенията, въпреки мощната антируска и фашистка реторика на новите киевски власти ние изпълнявахме всичките си задължения и запазвахме всички връзки, осигурявайки по този начин на украинската промишленост поръчки за 15 милиарда долара в брой. Всички аванси се изплащаха в срок и в пълен обем. Не искате с добро – тогава нищо няма до получите. Русия е готова напълно да се откаже от украински стоки и украинско производство”, категоричен беше Владимир Путин.

“Украйна няма газ, няма и да има повече. От сега нататък ще отпускаме толкова гориво, за колкото Украйна предплати за месец напред. За осигуряването на транзита в Европа през сезона есен-зима 201-2015 г. в подземните хранилища на Украйна трябва да се достави газ за 4-5 млрд. долара. Ако Украйна не намери тези милиарди, то към есента Европа ще остане без газ”, предупреди Путин.

Президентът на Русия припомни, че “икономиката на Украйна стремително деградира. Задълбочава се спадът в промишлеността и строителството. Расте бюджетният дефицит. Рязко се влошава състоянието на валутната сфера, към отрицателното търговско салдо се добави изтичане на капитала от страната. Украйна се приближава към фалит, към спиране на производството и към огромен бум на безработицата”.

Путин предупреждава, че или Европейският съюз, САЩ и Украйна незабавно приемат огласените от руското външно министерство условия и още сега започнат да ги изпълняват, или Русия се отказва от всички промишлени поръчки на Украйна.

“Безвъзвратните загуби на Украйна ще бъдат по 15 $ милиона годишно”, посочи Путин.
“Русия повече не гарантира на Европа газови доставки през близките есен-зима, ако Украйна не изкупи и не зареди подземните хранилища за газ за обезпечаване на тези доставки в необходимия обем на горивото за сумата от 5 млрд. долара.

Ако Европа започне да замръзва – нека всички претенции бъдат отправени към нейните приятели в Киев”, категоричен беше руският президент.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  реакция 19 юни 2014, 17:52
   
  0
   
  0

  Къде сте сега всички защитници на Путин да обясните колко е прав да ни заплашва - да, нас българите, защото всички други имат алтернативи за доставки - че ще седим на студено, защото украинците не му се подчили...

 2. #2
  Sold-er 19 юни 2014, 18:09
   
  0
   
  0

  До #1 Естествено, че Путин е прав.....време е и ние като нормалните хора поне веднъж да се поучим от грешките си! Тази зима като измръзнем от студ, до другата зима "Южен Поток" ще е готов!

 3. #3
  KOREKTOR 19 юни 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от реакция

  А бе #1 реакция,

  На Путим му дреме за теб и за твоята реакция.

  Още повече му дреме за нашите си български проблеми.

  Да сме мислили преди да се репчим. Да сме мислили и скъпите ни политици и скъпия ни чалга народ.

  А га се репчихте по форуми и коментари. На много ербап се правихте. А сега аман заман Путин лощ.

  Ами оплачи се на Обама, на баба Меркел, на Оланд, на ония рапон Ромпой, на папуняка Барозу, на цялата ЕНП (ЕВРОГЕЙСКА НАРОДНА ПАСМИНА) и другите им там ЕВРОГЕЙСКИ чиновничета.

 4. #4
  AngelУ 19 юни 2014, 18:28
   
  0
   
  0

  До #1
  Колега, ти не прочете ли статията ? Човекът казва "Баста". И какво искаш да направи за нас- член на НАТО и ЕС, спираща ЮП, с външен министър,който преди всички останали от ЕС притича до Киев да поздрави новата власт. А тя, знаеш ли, че НЕ беше законна?
  Знаеш ли какв е цаната на газа з аБг и каква цена искат Украинците - 268 $/1000 и да имат право на РЕЕКДСПОРТ!

 5. #5
  re 19 юни 2014, 18:44
   
  0
   
  0

  До 2 и 3 - това 'Москва е права дори и когато не е права' сме го играли доста време. Подигравай се на Меркел, Оланд или Барозу, но първо виж те как са си оправили държавите, после виж на какво приличат Русия и вървящата по нейните стъпки България...

 6. #6
  iulian 19 юни 2014, 19:27
   
  0
   
  0

  Вчера изказване на военния министър че армията е готова за всякаква ситуация,днес това изаявление на Путин.Започват да втвърдяват тона.Аз продължавам да се чудя от къде това търпение в Путин.Дали не се разбраха за Крим в замяна зарязване на източна Украйна.

 7. #7
  KOREKTOR 19 юни 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  До #5 Пуснато от re

  И в какво не е права Русия re-контра такава

  Или пишеш само колкото да си чешеш дирника?

  Били си били оправили държавите.

  А бе колко са ги оправили то е отделен въпрос. Той балона ще се спука кога да е.

  А бе аланкоолу (нали тука един Енчо все разправя ,че съм Вучков поне да го имитирам) добре, добре са за твоя, за моя, за наша сметка в доста голяма степен. За сметка на половината свят който грабят бе аланкоолу.
  А па Барозу така е оправил Потругалия, че не ми гавари.

 8. #8
  BaiVan 19 юни 2014, 19:58
   
  0
   
  0

  Путин защитава интересите на Русия.Нещо което е ТАБУ за бъгарските политици.
  Може да е приказно богат,може да краде,да лъже,обаче каквото е казал го е направил.
  И затова е най-уважаваният световен лидер в момента.Докъто американският му колега си е кукла на конци,с неясно минало и сексуални наклонности.Но това е друга тема.

  Само дано не се размирише.Щото тръгне ли пуканицата всичко губи смисъл.

 9. #9
  re-Korektor 19 юни 2014, 20:03
   
  0
   
  0

  Приятелю Коректор,

  този спор е отдавна решен, не познавам някой да е тръгнал да емигрира за Русия, за да живее под мъдрото ръководство на другаря Путин. Другите от коментара познавате ли?

  А за какво да е права Русия? Че ако Украйна подпише някакво споразумение с ЕС и Русия ще рухне. Та като ние сме в НАТО и ЕС да не сме случайно заплаха за Русия? Ще я нападаме ли или ще я завземем икономически? Като е толкова страшно защо идват милиони руснаци на морето? Е, по-богатите отиват в Западна Европа... където разбирам от вас било много гадно :)

  Поздрави на всички, вярвайте на пропагандата, но вярвайте и на очите си. 10. #10
  До re 19 юни 2014, 20:25
   
  0
   
  0

  "......Руснаците, накупили жилища в България, са поне 300 000, а парите, които са вложили, са към 18 милиарда евро. При това интересът ни най-малко не спада, а ефектът за българската икономика е благоприятен, казват експертите....." явно са си оправили държавата, след като имат пари да си купуват жилища в чужбина и то тия дето купуват у нас не са от много богатите, а ето какво става в Лондон:"....Смята се, че в момента в Лондон живеят 300 000 руснаци. Част от тях са супер богати, като някои са по-богати дори от кралицата......" според FOX Life,които от 16 февруари излъчиха 9-те епизода на поредицата "Посрещнете руснаците". Можеш да отвориш Гугъл и да прочетеш за руснаците по света! Ще научиш доста интересни работи! Че са собственици на суперлуксозни яхти, футболни отбори и каквото ти дойде на ума.

 11. #11
  KOREKTOR 19 юни 2014, 20:27
   
  0
   
  0

  До #9 Пуснато от re-Korektor

  re-Korektor-е,

  Слушай ме сега много, ама много внимателно. Става те смешни ти и подобни на теб с този :

  "Ама що никой не емигрира в Русия"

  За твоя и подобни на тебе ще отговоря, емигранти българи в Русия има не един и двама. Скоро четох нещо за над 30-35 хиляди.

  Точната бройка като си толкова любопитен искай от руското посолство ли или някой друг.

  В няколко форума попадам вече на няколко българи работеши в Русия по специалностите си без проблеми. Даже са ги приели много радущно. За разлика от западното направление. И тези българи пишат само най-добри отзиви. И получават заплати дстойни за Русия и превърнати в левове още по-достойни за България.

  А като сравнение стойността на живота в Русия и България хич, ама хич не е в българска полза.

  И за твоя информация имам лично познати трима които заминаха за Русия и работят там и те по специалностите си и потвърждават горе казаното.

  И пак за твоя информация и онези от форумите и моите познати не са в Москва или Петербург. Всички са "ДЪЛБОКАТА, ДИВА и КРЕПОСТНА ПРОВИНЦИЯ"
  като мислите вие. Даже зад Урал.

 12. #12
  Георги Ковачев_ 19 юни 2014, 20:48
   
  0
   
  0

  Учудващо е, че Путин ги търпя досега. Някои други щяха да са вкарали "умиротворители" явно и откровено в Украйна още преди два-три месеца .

 13. #13
  Cyber 19 юни 2014, 21:07
   
  0
   
  0

  Значи имам си градинка и си садя домати.
  После отивам на пазара и ги продавам за 2 лева килото. Идва обаче хохол и казва понеже не ме кефиш и си лош съсед на мен ще ми ги продаваш за левче. Ако не си съгласен ще те съдя.
  При тези условия и аз спирам да продавам.
  Новите в Киев май нещо много ги надъхват и скоро ще патят.

 14. #14
  Pavel 19 юни 2014, 21:17
   
  0
   
  0

  Мда ето това е истински политик, колкото до промитите евромозъци на тях и децата им взеха за прислужници ама те си лаят колко било хубаво.
  Това е съвсем нормална реакция в политиката, след като кухите тикви от ЕС не оставиха никаква алтернатива.
  В крайна сметка видно е че тази зима ще се зъзне и то не заради някой друг а заради кратуните от Европа.
  Единствените държави в тоя изгнил съюз които са добре са Германия и до някъде Франция, останалите леко-полеко отиват към дъното.
  Само ще ви кажа че дори Германия да се откаже от ЕС и той ще даде фира на момента.
  Глупаците от ЕС за пореден път се вързаха на САЩ и ще си платят прескъпо за това.
  В подкрепа на KOREKTOR мога да кажа че съседът ми замина в Русия преди малко повече от 30 години, замина като електротехник и след като се връща един два пъти сподели че там е доста добре, стига да искаш да работиш получаваш пари и живееш.
  Е човекът каза последният път, заминавам окончателно и няма да се връщам, не се е върнал и до сега.
  Та къде сме ние в цялата картинка?
  Ние не сме нищо повече от пограничен и забравен район накрая на един безумен съюз.
  Нима не забелязвате че всичкият боклук втора употреба се изсипва тук, нима не забелязвате че сме превърнати в гето за всичката паплач която "добре уредените" държави не искат?
  Да ви попитам драги ЕС-олюбци, колко бежанци има във "добре уредените държави"?
  Колко паразити, пардон цигани интегрираха в своите страни?
  От ден на ден виждам колко по-зле народът живее, малцината които изкарват някакви пари и си позволяват я някоя почивка, я "нова" кола втора употреба си мислят че ще е вечно така.
  Само че проблемът е че много скоро няма да е така.
  Това ли сме ние днес, мършави останки от народ който вече е и втора употреба не само материално а и мислено.
  И докато се наумувате кой е чугун и кой е кончита вурст вече ще е прекалено късно!

 15. #15
  боен 19 юни 2014, 22:32
   
  0
   
  0

  Нормално се е изказал ,нима трябва да наведе глава пред Американския сенатор-ветеран от Виетнам Джон Маккейн ,където е заливал невинни хора с напалм

 16. #16
  Cold War Veteran 19 юни 2014, 22:37
   
  0
   
  0

  Браво на Руссия! Крайно време беше руската мечка да си покаже зъбите... Но не само приказки, а и действия са необходими срещу украинските фашизоиди и покровителите им... Като се сринат икономически и дойдат до нашето, че и по-лошо дередже, да минат на издръжката на братята янки!!! Федералният резерв ще напечата специална емисия долари за новите бандеровци!!! Имат и мастило, имат и хартия. Пускайте печатницата за полско-руската мешавица, наречена Укайна!

 17. #17
  Иванн 19 юни 2014, 22:56
   
  0
   
  0

  Коректоре, пак си прав, ама недостатъчно. В Америка има близо 600 хиляди българи, като всяка година играят на лотарията за спечелване на зелена карта поне още толкоз.
  И знаеш ли защо има 30- 40 хиляди българи в Русия. Защото те работя в сектори, които са създадени от западняци и американци, японци и евреи. Москва е много скъп град и начина на живот там е чисто западен.
  Съвременния живот и прогрес идва от запада и Амерката. Политиката е нещо по-различно.
  Казвах няколко пъти,е щом Тодор Живков е избрал да се вози в капиталистическа кола, изборът му е бил съвсем мотивиран, а не хаотичен. Все заставаш на страната на комунистическата пропаганда, а никога не се учиш от личния пример на комунистите. Как да те разбира човек давол да го вземе.

 18. #18
  Nash 19 юни 2014, 23:00
   
  0
   
  0

  Путин много добре реагира. Даже много търпеливо, месеци вече търпи онези фашистки издънки и новият им т.н. президент, който преди е тичал в американското посолство да "се съветва" и сега също се вижда, че не управлява страната изобщо. Всичко което правят управниците сега в Киев се стреми към провокация и как да изкарат Русия из нерви и да се намеси за да може западът начело с щатите да започнат окончателната война за Русия. На тях им пречат Русия и Китай, но май имат различни стратегии, как да се справят с Русия и как с Китай.
  По отношение на този евросъюз: Това е чист проект на американските кукловоди. Да не би на Германия да и трябва този тъп съюз? Нали и преди, когато беше само обединение за икономическо сътрудничество без еврото, Германия си експортираше без никакав проблем. С това Евро си го "нахакаха" да плащат дълговете и на другите евространи. Във Германия евроопитимистите са все по-малко. И то има и защо. Преди, когато границите не беха така широко отворени, нямаше толкова много емигранти от целият свят. Сега е пълно с паплач от всякаде. Големите градове като Франкфурт на Майн, Мюнхен, Хамбург и т.н. вече има много мърсотия и бездомни скитници, около гарите и в центровете... Криминалната статистика расте постоянно.. Цели квартали са вече "превзети" от други народи... Ако някой е имал възможността да отиде в някой провинциален град, то може да се види все още хубав, чист и добре организиран немски град... На последните евроизбори се показа, че не само Франция и Великобритания но и във Германия има доста, които избират против този съюз. Не само икономически е "лошо конструиран" но и морално е на дъното вече... Но това е и целта на кукловодите в щатите. Защо да има някои друг, по-силен от тях? Значи ще се прави всичко така, че и обединената Европа, да си остане под тяхна зависимост.
  По отношение на БГ и спирането на газта от Русия: Ами БГ е избрало да е в Нато и в евросъюза. Преди около месец в Русия един губернатор в областите на Русия ме пита, защо ние българите сме толкова неблагодарни? Много пъти са ни спасявали я от Турция я от Хитлер а сега напълно сме им обърнали гръб? Той и негови приятели имали жилища по черноморието и сега нещо се притесняват, че нещата между Русия и евросъюза и естествено и с БГ може да не им дават визи да си идват в жилищата. Поне сред народа ако си българин си много добре приет. За сравнение дори да знаеш езика много добре, дори да си живял години сред немците, те все си те смятат за гастарбайтер. Но и менталитета им е доста по-различен от нашият.
  По отношение за Русия и дали е добре там за работа и живот?
  Ние имаме в повечето случай мнения от миналото. Ситуацията там се мени бързо. Знам много сърби, които напуснаха Германия и вече работят и живеят в Русия. Когато ги питам защо, те отговарят: "Овде гледу круз пръсти, може да минеш тако..." Имат в предвид, че в Русия данъчните служби все още не са толкова строги, както във Германия а на един чужденец какво му пука за държавата? Той е тука, за да може да заработи повече пари и да се чувства по-добре... Не работи с кеф във Германия за да плаща разните неустойки на Гърция, Португалия или други....
  Русия и на мене ми харесва доста. Има повече свобода, народа си е "наш" там. Във Германия ако пробиеш една дупка в стената в неделя, съседите ще викнат полицията да те глоби а в Русия можеш с тях да се разбереш без проблем, на чашка водка :). Плюс това там страната е огромна. Ако искаш по-топъл климат, отиваш към Краснодар или сега в Крим, ако искаш студове - отиваш в Сибир. Ако нещо не ти хареса, то винаги можеш да се върнеш в този изкукуригал евросъюз с разните еднополови бракове и масовото изменение на структурата на населението. Скоро в службите ще седят разни черни от Пакистан с които едва ли ще можеш да се разбереш а като поотраснат милионите им деца и в Европарламента и навсякъде ще решават те всичко. Българите и белите изобщо ще са малцинство... И тогава въпроса дали избираш да живееш в славянска страна или в "Близкият Изток" май ще се реши по-бързо :).....

 19. #19
  Браво батушка Путинка 19 юни 2014, 23:11
   
  0
   
  0

  Сигурно е прав най-най...Путин - мечтата за всеки "стински български патриоте". А ТОВА НАПРАВО МЕ ВТРЕЩИ: "...и би довело до изолирането на руски стоки за сметка на стоки от други държави." За пръв път от десетки години разбирам, че на тоя свят имало и руски стоки. Ами прав е товаришч Путин, трябва да защитава това постижение, че най-после са произвели нещо родно от две десетилетия насам и понеже никой никъде не ги иска тези стоки, а само Украйна и подобни заробени държави - яростно се захвана да брани и този изплъзващ му се пазар.

 20. #20
  KOREKTOR 20 юни 2014, 00:16
   
  0
   
  0

  До #17 Пуснато от Иванн

  Иванн,

  Чети за какво изпбщо не съм съгласен с теб:

  "Съвременния живот и прогрес идва от запада и Амерката".

  Така. Ще ти посоча два елементарни примера и ще ти задам еин въпрос след това.

  Първо:

  Кончита Вурст.
  Това съвремие и прогрес ли е?

  Американският посланик в България даже и не знам името му, а и не ми е необходимо, та този индивид който се води зачовек от мъжки пол дошъл в България забележи не с кой да е, а с мъжа си . И на него не му знам името, а и не ми е необходимо да го знам. Ония дето уж има пишка в гашите си дошъл с мъжа си. Да се смееш ли или да плачеш.

  Иванн-е!!!

  Това съвремие и прогрес ли е?

 21. #21
  KOREKTOR 20 юни 2014, 00:46
   
  0
   
  0

  В подкрепа думите на Nash за работата в Русия.

  Скоро гледах по "РОССИЯ 24" (сега следя доста често защото дават пресни и актуални новини от Украйна) предаване на икономическа тематика. Ставаше въпрос, че в Русия все повече се усещ глад за ръботна ръка. Като пример репортаж от КнААПО Комсомольск на Амуре. Там се произвеждат самолети на Сухой:

  Су-30МК2, сега вече новия Су-35, пътническия СС100 Суперджет, а и прототипите на ПАК ФА Т-50.
  Това последнито какво е който се интерисува знае
  какво е е това.

  Та в едно изречение. Един от шефовете на КнААПО заяви ,че канят специалисти и работници от цяла Русия, от цялото бившо ОНД и цял свят да заповдат. Подсигуряват хората работа жилише, детска градина за децата и училише. Посочи като примери заплати по разни позиции, които превърнати в левове набърже и приблизително звучаха доста оптимистично.

  И това не е само в КнААПО Комсомольск на Амуре.

  А сега като спряха Руснаците поръчките си в Украйна и Украинския ВПК, тази тенднция още ще се засили. Зашото сега русия възстановява производстава наново и ше започва други нови производства и заводи вече започнаха нови да правят. И това трябва да стане за година две. А за това ще трябват и хора.

  Всичко това само като факти.

  И както пише Nash за това как гледат на теб в Германия примерно и как все още в Русия.

  Просто факти.

 22. #22
  Такъв е живота 20 юни 2014, 01:02
   
  0
   
  0

  Човека си го казва в прав текст "... След подписването на документа щеше неизбежно да започне неконтролируемо затрупване на руския пазар с безмитни стоки от Европа и трети страни, което би ударило болезнено всички руски производители."
  Това преведено на още по-прост език като за форумни русофанатици означава "руското производство е неконкурентно способно дори на вътрешния пазар, въпреки достъпа до много по-евтина енергия от тази за европейските фирми". С още по други думи може и да си направите извода, че колкото и гениални да са руските инжинери и композитори, в условията на Путиноцентрична плутокрация няма как да се изгражда конкурентноспособна икономика. Няма как цяла нация да работи за шепа нескопосани търтей, които закон не ги лови и да се жънат успехи от честен труд. Могат да се жънат успехи само на гърба на друг - печалба от 100 за един чрез грабителство на 200 от всички.

 23. #23
  KittyHawk 20 юни 2014, 01:18
   
  0
   
  0

  До #20 Пуснато от KOREKTOR
  Коректор стига сравнява цяла Европа с един педал . Все едно да сравня Русия с една от най-известните им групи ТАТУ ( с тяхна песен дори откриха олимпиадата в Сочи) които са лесбийки ! А да кажеш че Русия е по-добре от запада е смешно ! Бил съм в Русия само два пъти и един от тях беше в Москва . В столицата наистина ми хареса много . Но втори път бяхме в четири по-малки градове и разликата е от небето да земята ! Водиха ни в един голям завод за хидравлични изделия и това което видях хич не ме впечатли ! Стари машини от СССР , порутени цехове , работниците ни гледат с омраза едва ли не че ние не сме им дали пари ! В един от цеховете ни показват нови стругове и център машини HAAS (по-късно разбирам че е американска фирма) и са доста доволни , но са едва 5 на брои , а в завода има повече от 1000 машини . Но ни казват че ще продължават да купуват нови . Та с страни като Германия и Франция които сам посещавал съжалявам но няма как да ме убедиш , че Русия е по-добре от тях !!!

 24. #24
  AGD 20 юни 2014, 01:25
   
  0
   
  0

  Лошо, Коректоре, лошо.
  С такива изказвания изглежда, че отношението ти към Русия е по-скоро грешка, отколкото разумно и обосновано. Чети защо американският посланик има мъж http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/ambassador.html и вземи и преговори българския - дано научиш защо посланик не значи автоматично лице от мъжки пол.
  Иначе Путин от една страна е прав да втвърди тона, но от друга е ясно, че всички действия на американците и слугите им в Украйна това целяха. Засега руснаците са винаги поне един ход напред. Или както четох в един коментар - Путин срещу Обама е все едно гросмайстор срещу играч на морски шах.

 25. #25
  KOREKTOR 20 юни 2014, 01:26
   
  0
   
  0

  До #22 Пуснато от Такъв е живота

  Такъв е живота,

  Това го тълкуваш ти. Но откъде си сигурен, че тези така нречени твои тълкувания-разсъждения са миродавни, а още повече и верни и смислени.

  Хайде молим не ни натрапвай тези така нречени твои тълкувания-разсъждения.

  Тълкувай си ги на ум.

  Тук има хора които сами могат да расзсъждават и да тълкуват думите на Путин,

  Имаше едно време в България един дето се водеше за министър-председател. Викаха му фил дългото изречение. та той като кажеше нещо и след него говорителят му Валентин там кой беше после 24 часа ни разясняваше какво казал премиерът Фил.

  А за разлика от това Путин е точен, конкретен, кратък и лаконичен. Думите му с ясни и категорични.

  Така, че в случая тези така нречени твои тълкувания-разсъждения са напълно излишни.

 26. #26
  KOREKTOR 20 юни 2014, 01:41
   
  0
   
  0

  До #23 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  А ти къде прочете, че аз някъде съм те убеждавал някога за нещо си. Хайде отворко посочи ми.

  Посочи ми къде убеждавам някого!!!

  Писал съм за впечатленията на мои познати и какво съм гледал по телевизията.

  Аман от философи и то дървени!!!

  Да съм ти вързал въже на гушата и да те водя в Русия? Какво си е разпищял? А стой си и паси в Германия и Франция. Ама HAAS-овете там ще ги гледаш през крив макарон. Я те пуснат да ги барнеш я не. Те там за HAAS-овете само теб чакат. 27. #27
  KOREKTOR 20 юни 2014, 01:50
   
  0
   
  0

  До #24 Пуснато от AGD

  Добре, добре. В грешка съм. Посланика на САЩ сега е жена. Прав си.

  Заблудил съм се. Значи е ставало въпрос за посещение на някакъв друг високопоставен чиновник на администрацията на САЩ.
  Но, че се води, че е с пишка в гащите си и идваше с мъжа си съм абсолютно сигурен.

  Да разликата в постовете е вярна , но не толкова важна отностно същността на фактите за пример за съвремие и прогрес както ни убеждава Иванн.

 28. #28
  Nash 20 юни 2014, 02:18
   
  0
   
  0

  Относно: #22 Пуснато от Такъв е живота

  Всяка страна си има специализация. Руснаците са на 2-ро място по експорт на оръжия в света, на 1-во са щатите а на 3-то Германия.
  Плюс това те имат достатъчно ресурси и не са и толкова принудени да се напрягат да оцеляват чрез разни производства и да са конкурентноспособни.
  И климата там донякъде пречи да се мотивираш нещо да произвеждаш, когато зимата навън в 14:00 часа вече е тъмно :)...
  Факт е че Путин и правителството искат да се отърват от зависимостта от експорта на енергоресурсите а за тази цел трябва да станат конкурентноспособни и в много други отрасли. Но военната им техника действително в момента е "върха"...
  Преди 2 години една от най-новите им подводници изплува на километри от Манхатан и американците напълниха гащите, понеже изобщо не са я забелязали как е достигнала толкова близко до тях:
  http://dokwar.ru/publ/novosti_i_sobytija/sobytija/rossijskaja_podlodka_proekta_955_quot_borej_quot_vsplyla_u_mankhehttena/10-1-0-302
  А "Борей" е в състояние да унищожи 2/3 от америка с 16-те си ракети "Булава"... Па нека американците да са си "супер конкурентноспособни". Ама май се о4ертава че са непобедими в пе4атене на зелени долари на хартия, в това ги бива...
  А ако вземем евросъюза, то кои са толкова добре? Немците ли? Да, имат БМВ и Даймлер, Порше и разни машини, но са роби... Америка им е седнала яко на врата и те определят какво да казва и как да реагира Меркел.... А покрай Германия и целият ЕС е подчинен...
  "Путиноцентрична плутокрация" или американо-подчинена бюрокрация в евросъюза е все едно. Поне Путин си гледа за държавата и народа а в евросъюза вече не се знае какво става... Дали произвеждат разни машини, хладилници и т.н.. е все едно. Наскоро американците разбраха че може и да си се хвалят с разни икономически санкции от ракетни двигатели, импортирани от Русия не могат да се откажат, понеже ще им отнеме години докато произведът нещо подобно....

  http://topwar.ru/47578-raketnye-dvigateli-okazalis-vne-sankciy.html
  Така че не бива да мислим че Русия е "изостанала". Във БГ като няма "Путиноцентрична плутокрация" какво експортираме пък ние толкова?
  В Русия все още ме питат защо вече няма български компоти в магазините им, това са запомнили от "татово време" :)....
  Във Германия само бяло сирене съм виждал в магазините от БГ, друго нищо.... и многото емигранти вече.. Експортираме "работна ръка", даже и проститутки има от БГ вече по Европата...

 29. #29
  KOREKTOR 20 юни 2014, 02:32
   
  0
   
  0

  До #23 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Специално на теб да ти разкажа една историйка.
  Свързвам я с твоята за стария руски завод за хидравлични изделия с машини от времето на СССР.

  Та така. действието се развива вече в един бивш завод от вече почти бившия ни български ВПК през далечните вече среда или почти край на 80-те. В този бивш вече завод се произвеждаха и бронирани машини няма да кажа кои. Не е БЕТА Червен бряг. В ходовата част на машините за един детайл "БАЛАНСИР" трябваше специализирана дълбокопробивна машина. И шефовете в съдейсвие с ДСО "Металхим" поръчват две сециалзирани машини дълбокопробивни в завод на SIG Sauer в Швейцария. И една моя много добра позната отива с група специалисти от завода да получат машините. Там на място е било проведено и кратко основно обучение за работа с тях. Та тази моя позната разказваше като се върна тогава, че за нейно огромно учудване в цеха в който са били те и в два-три други цеха през които са минавали в този високореномиран и високоизвестен оръжеен завод машините вътре в доста, доста голяма част са били още от времето на ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

  Разбра ли ме скъпи ми KittyHawk?

 30. #30
  Иванн 20 юни 2014, 04:00
   
  0
   
  0

  Коректор, ти си свястно момче, но комунистче. Комунизма е страшно бреме, той унищожи близо 100 милиона човека по света и поне още толкова морално. Толкова ли е трудно сам да се замислиш защо комунизма не беше построен поне в едно селце в Съюза, или поне в един квартал в Москва или Ленинград. Не слушай никого , не слушай и мен.Такава огромна и богата държава , с такава армия и милиция не построи дори подобие на комунизъм, прототип, както се казва
  Има само два варианта-или построяването на комунизма е невъзможно по принцип, или строителите на комунизма не са си свършили работата. Значи или са некадърници, или измамници. Никой не пречеше на Съюза да строи каквото си поиска. Добре, нека допуснем, че строителството е било погрешно, но плановете му са били правилни.Защо обаче руските комунисти не направиха втори опит да го построят в новата си държава Русия. Тя пак си е голяма, пак си е най-богата, пак си е най-силна и пак си има най- мощните и вискотехнологични оръжия. По време на комунистическата диктатура комунизмът не можа да бъде построен, но може би в условията на демократичен порядък , какъвто несъмнено е налице в Русия да бъде построен. Путин обаче думата комунизъм не изговаря никога.
  Дайте тук на сайта да разнищим този въпрос, защо руските комунисти- чекисти не желаят да се опитат отново да достроят комунизма.
  Този живот върви по някакви норми, принципи, традиции, има причинно- следствена връзка, не може всичко да е хаотично. При това става въпрос за най- голямата и богата държава в света. Американците били попречили на руснаците да построят комунизма. Дрън-дрън. Защо руснаците не разрушиха американския капитализъм тогава, не помните ли колко планове имаше за тази цел. Не знаете ли колко пари и нерви изразходваха комунистите по линия на разузнавателните служби. И вместо Америка да се озове в пропастта, там падна нейния противник-Съветския Съюз. И после нека пак някой да каже ,че съм теденциозен. Ами такива са световните тенденции- да оцелява по-здравото и по - силното. Кой взе чужда територия наскоро , Украйна от Русия ли, или Русия от Украйна. Ами Русия взе, защото е по-силна. И ако поиска още ще вземе и пак по същата причина- силата.
  Така стана и с Германия навремето. Съветския Съюз я победи защото беше по- силен от нея. И ако след няколко години тя отново го беше нападнала, пак щеше да яде пердах, защото Съюза беше още по - силен. Уж тук някои сте военни , а на силата не отдавате никакво внимание.
  Така беше и с комунизма. Съветскияя Съюз не падна,че беше слаб и беден, а че беше болен и неправилен. Нали виждате камерунците и ганийците какви силни и бързи са, но са слаби в друго отношение.
  Така е, някой път побеждава силата, друг път правилността

 31. #31
  Sold-er 20 юни 2014, 06:34
   
  0
   
  0

  До #30 Забрави ги тези идеологии бре.....колкото в Русия е имало и ще има комунизъм, толкова и в Сащ е имало и ще има демокрация!В идеологиите вярват само идиотите....единствената "идеология" са парите!

 32. #32
  KOREKTOR 20 юни 2014, 07:34
   
  0
   
  0

  До #30 Пуснато от Иванн

  Здрасти Иванн,

  Първо, не съм военен бе хора. Защо така все ме военизирате. Офицер от запаса, опала, от резерва съм. но никога освен в казармата не съм бил под пагон. А и два пъти в запас по за 15 дни.

  И второ, кога според теб Крим е бил Украинска територия. Аз съм слушал, че откакто онзи украински мужик Хрушчов им го е шътнал ей така да си го имат. Но това не означава, че им е бащиния. Руснаците що кръв са проляли за това парче земя. Е през ВСВойна и друга кръв се е ляла, но руската е най-много.

  И третото, ти Камерун и Гана ги зарежи, ами нашите евро съсъюзници кво ша ги праим.

  Испанците световни и евро шампиони, най-големите техничари с най-техничното първенство поне в Европа си хванаха шуштаците.
  Англичаните, с най-силното първенство в света с най-борбената и най-динамичната игра и те май, май са пътници. Ще дават май дупе на жабарите за да се надяват на чудо.

 33. #33
  Гезел 20 юни 2014, 09:51
   
  0
   
  0

  Браво на Путин! Целта на САЩ е световно господство, вкл. контрол върху намаляващите енергийни ресурси. Опитват се да реанимират фалиралата си икономика за сметка на другите, навсякъде сеят хаос, войни, разруха. Контролът върху руските ресурси е основен приоритет са тях. За целта трябва да изтощят Русия като отрежат постъпленията от експорт на газ и нефт (над 50% от руския GDP). Сега щатски фирми преговарят изкупутането на украинската газопреносна система. Изводите си правете сами. Говорете каквото си искате, но истината е една, истината е "ленива като крокодил във вечния Нил", но рано или късно ще се стовари с пълна сила, и последиците ще бъдат катастрофални ....за всички нас....

 34. #34
  ahahaha 20 юни 2014, 10:31
   
  0
   
  0

  да не бива да режеш клна на които седиш или ина4е казано НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ОТ 25Г РЕЖАТ КЛОНА Е СЕГА ГО ОТРЯЗАХТЕ

 35. #35
  Nash 20 юни 2014, 11:00
   
  0
   
  0

  До: #33 Пуснато от Гезел

  И аз така мисля... Истината скоро ще ни се стовари на главите.... Америка години наред се разполагаше със света но вече Китай и Русия си показват зъбите. Ако се опитат американците да "задушат" Русия сега, то едва ли ще им се отдаде... Нека купят газопровода в Украйна или го получат безплатно от Парашенковците там, така само евросъюза ще пострада от липсата на газ или ако трябва да плаща многократно повече за замяната му с американски газ. Слънчевите колектори едва ли ще ни осигурят зимата отоплението, а вече в съюза се отказват и от атомните централи.
  Русия вече стратегически се преориентира към Китай, "брат по съдба". Путин и сегашното правителство вече много открито разясняват на народа си всичките международни проблеми, така че му имат пълната подкрепа. Което е трудно да подтвръдим за разните други "демократични" държави...
  Десните и националистите в евросъюза вече се наддигат, така че американският проект - "евросъюз" също вече може да се провали... Днес не може вече нищо така лесно да се скрие. За америка излезнаха ужасаващи истини в нета, колкото и да си за "демокрация" и "свобода" не можеш да си затваряш очите пред многото войни, без никакво друго основание, освен да се въведе хаос и да се вземе там каквото има а след това да се прибереш в америка и се радваш че си ограбил още някой народ. Каква е тази мания да владеят света? Да подслушват всички и записват всичко? За да ни поробят трябва или да са много силни или много хитри. Но май и двете не са на лице вече. Има естествено хххх хиляди българи, които искат да получат зелена карта и много други такива, но понеже са гладни. А когато вече си сит, започваш да мислиш по-трезво. Вместо да се радваш на боклюците от Мак Доналдс се преориентираваш кам "био храни"...
  Напоследък нещата се изостриха много. Войната стигна до границата на Русия. Русия знае, че макар и Украйна да е проблемът, зад тях са щатите и те са причината с техната геополитика. Но ако стане конфликт между Русия и нато или Русия и америка, то никой няма да остане след това.... Аз знам едно: Руснаците няма да станат роби и няма да си дават задника на америка, дори и всичките да измрът. Макар и щатите да се крият зад други страни, вече всичко е ясно и ако стрелят руснаците, те ще стрелят и по америка, нищо че уж война има тука в Европа.... Наскоро един от депутатите в Госдума (Рогозин) каза, че "в случай на нападение на някоя страна на Русия, то те няма да се спрат, ако трябва ще употребят и ядрени оръжия..." Но глупавият евросъюз не може да се отърве и да може най-сетне да не поддържа американците в техните амбиции поне тука в Европа. Така от глупост може да изгорим и ние. Украйна ни изпрати 1986-та година радиоактивен прах, но ако сега стане "мелето", то едва ли ще се отървем толкова лесно...

 36. #36
  Красьо 20 юни 2014, 13:07
   
  0
   
  0

  Путин защитава собствените си интереси, а не тези на Русия!

  http://www.dw.de/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B5-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-16206533

 37. #37
  KOREKTOR 20 юни 2014, 13:23
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от Красьо

  Красимире,

  Ако можеш да си конкретизираш твърдението с факти!!!

  Какви са собствените интереси на Путин?

  Аз имам друго твърдение и ще го конкретизирам.

  Да, Путин защитава собствените си интереси и тези интереси са да защитава интереси на Русия.

  Факти искаш ли?

  Ами всичко което прави Путин и хората около него са фактите. Е има един не млък проблем техен. Прекалено много търпяха и прекалено много време дадоха на ХОХЪЛИТЕ, на КРАВАРИТЕи на ЕВРОГЕИТЕ.

  Нищо. Със сигурност ще наваксат.

 38. #38
  lo6a rabota...... 20 юни 2014, 16:00
   
  0
   
  0

  Maj lo6oto za banderovcite naistina zapo4va:

  http://www.focus-news.bg/news/2014/06/20/1934416/silite-na-donetskata-narodna-republika-sa-poeli-kontrol-nad-tankova-baza-v-artyomovsk.html

  A tova koeto mi idva na um e 4e nikoj ne si pravi truda da pridobiva trofejna tehnika, ako predi tova nqma obu4eni ekipaji za neq

  Ako informaciqta e vqrna , toku vij sami zavzeli Kiev- bez rusnacite da minavat granicata hahahahahahahahahhahah:-))))))))))))))))))))

 39. #39
  Nash 21 юни 2014, 01:08
   
  0
   
  0

  Относно: #36 Пуснато от Красьо

  Първо искам да кажа нещо относно източника на тази информация: Дойче веле. Може и да разочаровам някой колеги тука, но според мене този източник на информация не е сериозен и не може да му се вярва. Германия е поробена страна. Още след като загуби войната 45-та година, Гемания получава статуса на административна зона, с временна конституция. Временната, е в сила още и днес за съжаление. Германия се намира още в същото състояние както след поражението на Хитлер. На немците е позволено да работят, да продават, но им е забранено да се бъркат в голямата политика. С една дума Германия е "кон без глава" - работи на пълна пара, но няма право сам да определя нищо. Тези които опрделят са ционистите, които също са обсебили и щатите, даже още преди Хитлер.
  НО аз не се застъпвам да твардя че Путин може би не е богат... Може да има милиони долари, евра и т.н. но е важно как ги е получил? Ако ги е откраднал или направил някакъв незаконен ход, според законодателството на Руската федерация, то едва ли само някаква малка групичка "опозиционери" биха реагирали така. Много по-вероятно е че масово би имало протести и то от хора на важни позиции в държавните структури. А също не забравяйте и медиите. Русия днес не е някаква "бананена република" в която Путин има право ей-така без съд и присъда да "затвори устата" на когото и да е било или даже да даде заповед да го убият, премахнат и т.н... Времената не са сталински, днес хората са много по-осведомени, по-свободни и ако имаше нещо такова, то руснаците които живеят например в другите страни (Тайланд, Щатите, Израел и т.н.. спокойно биха се обявили против Путин и щеше да има къде къде повече инфо за "вилите, резиденциите, часовниците и лукса" на Путин, който виждаш ли е на власт само и само, понеже му харесва да краде от държавата или да си използва служебното положение за да се обогатява...
  И друго: Представете си един крадлив президент, който постоянно играе на двуличие. Ами ако има какво да укрива, то все ще има хора, които знаят за това и леко полеко авторитет му на президент ще падне. Има достатъчно смели руснаци, които няма да се изплашат и биха казали истината и в Русия по медиите и биха я доказали.
  Но от къде тогава би имал толкова много пари, ако бил печелел само 100 000 евра в годината? Путин не е никак глупав. Едно негово изказване може да предизвика "земетресения" на финансовите пазари. А такива изказвания особено на такъв влиятелен човек, какъвто е той, се случват често. Достатъчно му е да си отвори едно депо с което може да търгува на борсите по света финансови продукти (особено финансови деривати с голям лостов ефект) и когато има някакво важно изказване просто преди това заема позиция сутринта и след като вече е станала известно новината и тези продукти са реагирали, затваря позицията с огромни печалби естетсвено... Това на запад е забранено, но по принцип за служители на фирмите, които представят финансови отчети и т.н.. и след като се публикуват, е ясно как ще реагират курсовете... НО до скоро не беше забранено в Русия, но и да е забранено, кой може да "хване" това, особено ако депото е на името на друг поставен човек и се намира в банка в Сингапур например?
  Тази сума от около половин милион евра, които той бил имал като състояние в часовници е направо смешна. На борсите по начина, който ви описах по-горе, Путин е в състояние да ги изкара в рамките на 10 минути само....И то 100% сигурно, понеже той самият знае предварително каква е новината и естествено знае как ще реагират пазарите след това... Така че поне за мене тази статия на Дойче веле не е никак сериозна...
  Още повече Германия тръгнала да се занимава с Путин, когато те самите са затънали до гуша в такива неща... Наскоро (преди около две седмици някъде) в баварският вестник Тагес Цайтунг имаше статия че разните там баварски чиновници години наред са си назначавали жените, братовчедите, децата на работа и то на доста "дебели заплати" фиктивно, години наред краднали от данъците естествено. И какво ги наказаха? Ами уж да били върнали парите, които бяха обаче милиони станали с годините... И интересното даже не ги уволниха за такова престъпление според мен... И се оказа също че са върнали съвсем малка част от парите до сега и никой не се интересува кога и дали ще върнат останалите.... И забележете, това не е някакъв един или двама души ами бяха доста на брой, който са се обслужвали от държавната хазна и нищо не ги наказаха... така че според мене и Германия и този евросъюз все повече се приближават кам бананените републики за съжаление... И такива примери, документирани естествено, мога да ви дам много... За мене немските медии не са независими, особено когато става въпрос за стратегическите ходове и желания на щатите...
  И актуално например сега: Войната в Украйна за тях почти "не е важна" . Всеки ден там убиват нормални граждани, жени, деца, старци. Армията, официалната армия на украйнската държава стреля по болници, детски градини, жилищни блокове и домове на хората. Употребиха даже забранени снаряди - бял фосфор в населено място, против собственото си население. Масово тероризират или направо убиват чуждестранните журналисти, за да им затворят устата и да не показват на света истината. Къде е тази "справедлива" и "демократична" Германия и техното "Дойче веле" да отрази тези неща????
  И за хилядите бежанци, които вече масово преминаха границата и са в Русия: Предимно жени, деца и възрастни хора... Какви ужасии разказват пък те.. Те са свидетели на престъпленията на украинското ръководство, но и тях никой не ги разпитва или показва в това "Дойче веле" ... А виждаш ли някакви си богатства на Путин били толкова важни че им отделят толкова внимание? Дори да е милиардер, то какво от това???? Нали сега в Украйна уж избраха някакъв милиардер, който до сега нищо не се е показал че е президент... В Италия Берлускони също беше милиардер и доказано си използваше даже властта съвсем открито за да забогатява още повече и правеше разни скандали... Путин не е е такъв. Поне за сега няма нищо доказано, че се е обогатявал незаконно по техните закони.... И действително, ако нещо такова се разбере, то авторитета му веднага ще се срине. А в момента руснаците му доверяват много...

 40. #40
  Николай. 21 юни 2014, 02:31
   
  0
   
  0

  Ако си мислите, че на ЕС, НАТО или Русия им пука за България или вас много се лъжете. Глупаво е да пишете, колко смешни били западните държави, след като винаги са били по-добре от нас и винаги ще са, без значение за спукването на балони и подобни глупости. Най-лошото е, че в ЕС и НАТО няма демокрация и ние като изтърсаци трябва да правим каквото ни се каже, било то и във вреда на държавата.

 41. #41
  Nash 21 юни 2014, 08:27
   
  0
   
  0

  Относно: #40 Пуснато от Николай

  Дискусията горе беше на съвсем друга тема. Но вашата забележка относно кого и какво го интересува сте прав.... Случвало ми се е професори да ми казват че Букурещ е столица на БГ. Но БГ според тех с нищо не е интересно за да знаят повече за нас.... И Русия ги интересува само дотолкова, доколкото могат да успеят да им откраднат ресурсите а че там имало някакъв народ, култура,... не им пука изобщо.
  Западните държави са материално по-добре и винаги са били по-добре, но и какво от това? Това е даденост и има много обективни причини. Няма сега да тръгнем от мъка да се самоубиваме, че видиш ли някой бил по-добре от нас. Но ако някой си мисли че наличието там на технически добре произведени продукти, съоръжения и т.н... донякъде дават право да ги милсим за "по-развити", се лъже. Те в други отношения са даже и по-зле от БГ. Ето това бездушие например и това че и там няма никаква демокрация, макар че се бият в гърдите, че уж били "демократични" и постоянно намират къде и какво да нападнат някой друг, както Русия например, че не била достатачно "демократична"... Вече отдавна не им вярвам на глупостите. Ако нещо напишат или покажат си го проверявам от много източници и фактите, за да проверя дали е така и в повечето случай се оказва, че провеждат целенасочена пропаганда а също с течение на годините се опитват да дебелизират населението, да му ограничат възможността да мисли само и т.н. Но това са съвсем други теми... Западът може и да има пълни магазини, да произвежда коли, самолети, да има работа и добре платена, но крайната им цел е да се отърват от хората, да ги премахнат и го правят по разни направления... Пак доста дълга тема....

 42. #42
  KOREKTOR 21 юни 2014, 10:37
   
  0
   
  0

  Ей сега току що чух по наша мастита медиа супер пропаганда и супер манопулация на плебса.

  Току що по БТВ (БОКО ТВ) една дропла говорейки нещо за световното в Бразилия намеси пак политиката казвайки нещо в този дух:

  "И докато в Браилия света се радва на футбола, то в Украйна в Донецк най-богатия украинец Ренат Ахметов с неимоверни усилия се мъчи да спаси футбола. Мъчи се казва тази така набедена журналистка да спаси отбора си Шахтьор. Знаете казва тази кикимора , че в Донецк по улиците се разкарват въоръжени бандити сепаратисти, които заплашват и тероризират местните хора. И за да спаси отбора и стадиона от бандитите Ренат Ахметов е наел негова частна въоръжена охрана."

  Е това е върхът на българския журналистически и медиен сладолед.

 43. #43
  ТАС 22 юни 2014, 21:57
   
  0
   
  0

  Най- после Путин реши да прояви твърда политика спрямо Европа. "Преклонена глава просто се отсича"- забравихте ли тази поговорка?-,а може ли и Русия да бъде преклонена? Поне аз не вярвам!

 44. #44
  Nash 23 юни 2014, 03:33
   
  0
   
  0

  Колкото и да се перчат с разни "справедливости", "демокрации" и др. простотии на практика важи правото на силния. Ето и сега цялата преса и медии на запада и някои на БГ включително напълно или изкривяват истината около украйнският конфликт или скриват важни факти, понеже америка така е решила, какво да се "проектира" за истина на простолюдието. Путин ги изплаши, понеже Русия ве4е не "свива уши" ами запо4на да отстоява своите интереси т.е. стана по-силна. Сега пък направо станаха смешни разните "вестникари". Пи6ат че Русия била виновна ако в Украйна се бил нару6ил обявеният от Поро6енко временен мир. Но в деня, в който се обяви това, украйнските военни нападнаха даже и един руски граничен пост и раниха там един руски митничар...
  Е, това ако беше америка, до сега да е сринала със земята Киев и с всичките там уж-парламентаристи, уж-президенти и т.н.. Но Русия не го прави, не че е по-слаба, ами че вижда. че си има работа с луди и ако реагира така, тези лудите може и 3-та световна война да започнат - която е безмислена за всички. Но "вестникарите" са или тъп или зависим народ. Колкото и да си зависим, ако на масата за игра стои такъв голям залог, който даже и живота на планетата засяга, би трябвало да се "събудят" и престанат да пи6ат и казват глупости..... Какво ги интересува някаква си америка, кончита вурст и т.н. ако има опасност всичко да потъне, заедно с тях....

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка