Фондове на НАТО ще засилват армията на Украйна

Pan.bg 25 юни 2014 | 19:18 views (3311) commentaries(7)
img Фондове на НАТО за помощ на Украйна ще бъдат насочени към усилване и контрол на украинската армия, заяви генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен преди заседанието на Комисията Украйна-НАТО на равнище на министри на външните работи.

По-рано Расмусен съобщил, че НАТО планира да създаде нови целеви фондове за дългосрочна помощ на Украйна. Както съобщил на журналисти представител на НАТО, пожелал да остане анонимен, експерти оценяват обема на тези фондове на 12-13 млн. евро.

Според Расмусен, страните от НАТО ще продължат да подкрепят усилията на Украйна за създаване на силна армия и провеждане на реформи в сектора на сигурността, за да може страната да защитава своя суверенитет, единство и демокрация.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  СЕГА Форум 25 юни 2014, 20:41
   
  0
   
  0

  СЕГА Форум - Мнения:
  Dekers
  24 Юни 2014 10:47
  Военно-политическото ръководство на Новорусия е трън в очите на украинските феодали- олигарси и техните бизнес партньори от либерасткото лоби в Кремъл.
  Търсят се пътища за елеминирането му и заместване с колоборационисти. Това е същността на "мирния" план и т.нар. "преговори" . Затова вкараха в действие Медведчук /на чийто дъщеря Даря кръстници са подполковника и Светлана Медведева/ и Царев . В Луганск програмната декларация включва създаването на държава със силна социална политика и равноправни форми на собственост, експроприация на заграбеното от укроолигарсите.
  В ДНР Стрелков говори за военен автократизъм, за съд на хунтата преди каквито и да са действия по укрепване на държавността.
  Това е като пръскане с ДДТ за петата колона и либерастите в Русия .
  В руските блогове и форуми се появиха силни критики към президента Путин, че е предал Новорусия и това част от цената е Южен Поток и запазване на Запад активите на либерастката прислойка в Кремъл, която очевидно засега диктува събитията .
  В отговор подполковника днес заяви във Виена ,че ще защитава рускоговорящите в Украйна като част от руския мир.
  Засега очевидно неуспешно.
  Dekers
  24 Юни 2014 10:47
  Нищо съществено не се е случило.
  Както форумът акцентира, Вальцман и либерасткото обкръжение на подполковника в Кремъл имат общ враг - военно-политическото крило на Новорусия и в този смисъл ще търсят колоборационисти, за да изтласкат Стрелков и компания от Новорусия.
  За момента е намерен такъв - Медведчук. Подполковника и Айфончиковица са кръстници на дъщеря му Даря . Самият Медведчук е бил някога съосновател с Вальцман на Украинската Социалдемократическа партия, после шеф на администрацията на Кучма. В преговорите налагат и друг колобороционист - Олег Царев.
  В същото време , в Украйна ще бъдат разположени EU полицаи - около 2000 , аналог на EULEX в Косово , което само ще зачисти терена по косовски сценарий за разполагане и на войски на НАТО . След толкова много жертви на деца, жени и разруха , Новорусия никога няма да се съгласи на това .
  Тази язва ще продължи да пуска кръв и инфектира самата Русия , което е целта на упражнението от страна на САЩ. Единственият правилен ход беше вкарване на руски миротворци- още преди два месеца .
  trend
  24 Юни 2014 13:50
  ...ако мога да перефразирам Бенковски, "В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей; а на Русия - нека тя заповяда!"
  Въстанието и обявяването на ЛНР и ДНР след проведените референдуми там, изигра своята роля, каквото и да говорим. Каквито и преговори да има оттук нататък ЛНР и ДНР ще имат най-малкото особен федеративен статут, връщане назад към унитарна Украйна няма. Чест и слава на самоотвержените борци за независимост на Новорусия, дето се вика!

 2. #2
  UKRAINEC 26 юни 2014, 15:43
   
  0
   
  0

  Tакова нещо като "Новорусия"-няма-това е Украина и такива като теб скоро ще го разберат.

 3. #3
  ivo 26 юни 2014, 18:10
   
  0
   
  0

  те такова нещо като Украйна няма както няма и Македония. но са измислени от запада на база стария принцип разделяй и владей. по тоя начин ще ги накарат да се избият помежду си и да свършат мръсната работа на САЩ за да могат след това на спокойствие братята американци да изпият кръвчицата на провинция Украйна а ако могат и на цяла Русия

 4. #4
  KOREKTOR 26 юни 2014, 19:23
   
  0
   
  0

  До #2 Пуснато от UKRAINEC

  UKRAINEC,

  И кога ще го разберем това скорото нямане на "Новорусия".

  Чака ме го и слушаме заканите на такива дървеняци като теб още от ФЕВРУАРИ месец.

  А бе пиликуку, ти не виждаш ли, че вече твоите героични УКРОПИТЕКИ без авиация останаха.

  Сега вече щяли да мобилизират де що видят МОТОДЕЛТАПЛАНЕРИ и МОТОПАРАПЛАНЕРИ с тях да бомбят.

 5. #5
  Чичо Ото. 27 юни 2014, 14:20
   
  0
   
  0

  Само бой по сепаратистите - до пълното им физическото изтребление. Тепърва ще се разгръщат нови и патриотични подразделение - вече иде батальонът Донбасс 2, а доброволческите сили на Националната Гвардия ще станат бригада.
  Слава Украине!

 6. #6
  бай Счетоводител 27 юни 2014, 21:56
   
  0
   
  0

  Страхотно, 12 - 13 милиона! Сума за семки, като става дума за армия. Просто глупости на търкалета.

 7. #7
  KOREKTOR 27 юни 2014, 23:13
   
  0
   
  0

  До #5 Пуснато от Чичо Ото.

  Чичо Ото.,

  Явно не си сам. Еди се прегледай.

  Я вземи прегледай новините, но не хохълските.

  Макар, че и те ачик , ачик си пишат за огромните загуби.

  Ти изобщо можеш ли да четеш?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка