Бойно поле Украйна. Целта са Русия и ЕС.

Pan.bg 05 юли 2014 | 22:21 views (4651) commentaries(33)
img strogosekretno.com


Това е краят на еднополюсния свят

Връщането на Крим в Русия е много важно събитие. Това всъщност е край на най-позорната ера за Русия, която започна в Малта на 2-3 декември 1989 г. когато Горбачов предаде абсолютно всичко на Буш старши, без даже да искат това от него, в това число унищожи и съюзниците на СССР от Източна Европа.


Последва предателство по целия фронт – на едро и в детайли.

Лъчи на надеждата се появиха по-късно, към средата на администрацията на Путин. Това беше войната на 8 август 2008 г. с Грузия. Но след това Путин и Медведев направиха огромна грешка, като предадоха Либия. Компенсираха до известна степен спрямо Сирия, но тя все пак е далеч от руските земи.

Украйна и Крим обаче са напълно различна история.

Елцинизмът доведе до появата на група хора, които по-късно бяха определени като национални предатели от самия Путин. Това е петата колона във властта, бизнеса, медиите. Те се проявиха и сега, по време на събитията в Крим и Украйна.

Ситуацията в Украйна има много аспекти, като всяка голяма ситуация. Много причини доведоха до сегашния взрив. Не става дума само за сблъсък между Русия и Запада. Действат и други фактори.

На първо място, всичко започна с конфликта вътре в украинската олигархична класа, така наречените украински бизнескланове. Още през 2013 г. се появиха прогнози, че през 2013 г. ще избухнат брутални конфликти между украинските олигарси. И това се случи.

Какво се разбира под кланове в Украйна.

Има четири основни клана.

На първо място е Донецкият клан на Ринат Ахметов, чието богатство се оценява на 16 милиарда долара, и който действа предимно в минодобива и металургията на стомана. Този клан включва Борис Колесников, Клуеви, Юри Иванюшченко.

Вторият клан е кланът на семейство Янукович. Те контролират митниците, фермерството и инфраструктурата. Този клан е сравнително по-беден, но има силни позиции в администрацията. По времето на Янукович Украйна затъна напълно в кризата. Затъването започна още по времето на Кучма, Юшченко и Тимошенко. Янукович довърши започнатото от тях.

Интересно е да се проследи ръстът на украинската класа на милиардерите. През 2010 г. бяха 8 души, през 2011 г. – вече 21. Янукович действаше също в тази посока. Неговите основни спонсори бяха Ахметов и Дмитрий Фирташ. Имаше разделение на труда – Ахметов контролираше правителството, Фирташ – президентската администрация.

Следващият клан е на Фирташ, с РосУкренерго, производството на енергия и на химикали. Те са и основният партньор на глобалния клан на Ротшилд в Украйна. Един от основните съветници на Фирташ е Роберт Шелдън Джонс. Той е от групата на Ротшилд и от английската шпионска централа MI-6.

Следващата корпоративна група е Приват. Тя е най-интересната. Това е групата на циониста Игор Коломойски с лично богатство от около 3 милиарда долара. Негов партньор е Генадий Боголюбов. Коломойски е основният двигател на онова, което се случва в Украйна. Евреин, роден през 1963 г. Активно подпомага хасидистката група на Шабад, която не е секта, а движение. Стар приятел на Борис Березовски. Притежава 200 компании, контролира 40 процента от украинските медии. Притежава и футболните отбори Днипро, Днепропетровск, Арсенал – Киев и Апоел – Тел Авив. Вицепрезидент на футболната федерация на Украйна.

Информациите за връзките на Коломойски с международната организирана престъпност са стотици. Той е спонсор на Юшченко, Тимошенко и Кличко и на нациста Тягнибок. По този начин става спойката между ционизма и нацизма. По-точно евреите плащат на нацистите. Не е странно, че евреинът Коломойски действа заедно с нациста Тягнибок. Основната цел на Тягнибок е да накара руснаците и украинците да воюват помежду си.

Има още една група, за която никой не иска да говори – групата на Виктор Пинчук. Той е племенник на Кучма. Хора на Пинчук са сегашният и.д. премиер Яценюк и Тигипко. Пинчук е тясно свързан с ЦРУ и MI-6.

За групата на оръжейната търговия, военните технологии и наркотрафика също никой не иска да говори. Споменават се различни имена – Вадим Рабинович, гражданин на Израел, Украйна и Унгария, Сергей Максимов и семейство Деркач. Старият Деркач беше шеф на украинската държавна сигурност. Сега действа в оръжейната търговия.

Рабинович също е интересна фигура. Подкрепя гей-лесбийската партия Радуга и киевските феминисти Фемен, но често се кара с другите еврейски олигарси.

Онова, което характеризира ситуацията в Украйна, е, че няма изразен политически център. Това се отнася и за украинската еврейска диаспора. Те също нямат център и са затънали в конфликти. Така например през 2011 г. Коломойски създаде Европейския еврейски парламент, който има връзки с хасидизма и шабадизма.

Другата група евреи е на Вячеслав Кантор. Между тях има постоянни конфликти. Тези конфликти кулминираха през 2013 г. и нещата станаха страшни.

От тази гледна точка поне част от онези, които отидоха на Майдана могат да бъдат разбрани. Хората, които живеят лошо, нямат какво да губят. Могат да бъдат разбрани и лозунгите "евреите вън от Украйна". Но страшното е, че те са манипулирани именно от тях и са насочвани срещу руснаците и Русия, като техен "основен враг".

Други играчи на украинското бойно поле, за които не се пише и не се знае са Рокфелер и Ротшилд. И те не липсват. Кланът Ротшилд навлезе в Украйна веднага след като Украйна излезе от състава на СССР.

По принцип всички по-основни западни централи имаха пълна свобода на действие в Украйна – ФБР, ЦРУ, немската БНД и Моссад.

Споменатият Фирташ стана основният агент на Ротшилд и инициатор на газовата война. Групата на Ротшилд работи в източната част на Украйна. Това е районът, който искат да завладеят, особено Днепропетровск, където банката Rothschild Europe и тяхната Royal Dutch Shell действат.

Интересите на Ротшилд обаче се сблъскват с интересите на Русия.

Групата на Рокфелер има по-скромни интереси. Така например Chevron, която е империята на Рокфелер, действа в Ивано-Франковск, който им беше предаден от Янукович. Трудно е да се разбере дали Ивано-Франковск принадлежи на Украйна или на корпорацията Chevron. Рокфелер действа предимно в Западна Украйна.

Следващият играч в Украйна е Израел, който се представлява на местна почва от Моссад и от други израелски централи, чиято задача е физическото отстраняване на противниците на Моссад.

Тези структури убиха и иранските ядрени специалисти Аман е военното разузнаване, Шабак е служба на вътрешна сигурност, Шин Бет и Натив също присъстват в Украйна.

Сегашният посланик на Израел в Киев е Рувен Дин Ел, предишен президент на Моссад в страните от ОНД, който беше изпъден от Москва, но приет от Киев като посланик. Влад Лернер от Натив е първи секретар на посолството на Израел. Моссад действа тясно с ЦРУ и МІ-6. Това е единна мисия на шпионажа, която си върши работата в Украйна добре.

В по-широк глобален контекст на битката в Украйна на второ място е войната срещу Китай. И на трето място, войната в Близкия Изток.

Това е глобалното геополитическо и геоикономическо преразпределение на богатствата на планетата, заради сегашната икономическа криза.

Позицията на Запада спрямо Русия и Путин се промени рязко след войната с Грузия през август 2008 г. и особено сега, заради позицията на Москва за Сирия.

Тук заслужават внимание две неща.

На първо място Обама съобщи нова военна доктрина в своята реч в парламента на Австралия на 17 ноември 2011 г. Същото се отнася и за новата военна доктрина на САЩ, съобщена от Обама на 5 януари 2012 г. Според доктрината, САЩ могат да водят само една война и няколко непреки акции в други части на света. Предишната предвиждаше водене на две войни едновременно.

Обама в Австралия на 17 ноември 2011 г. издигна доктрината на политико-икономическо възпиране на Китай и контрол над движението на енергията към Китай. Заради това американските военноморски сили бяха изпратени в проливите на Индийския и Тихия океан. Заради това сухопътните енергийни доставки стават все по-важни за Китай.

На второ място започна силно давление върху Русия като стратегически партньор и съюзник на Китай. Това съвпадна със съживяването на Русия при Путин.

Основният район, откъдето тръгна атаката срещу Китай и Русия е Близкият Изток.

Обама или по-точно американските кланове зад него, започнаха маневра за подобряване на отношенията с Иран, за сметка на охлаждане с Израел.

Да си представим Иран партньор на САЩ. На първо място той е много по-голям от Израел, има огромни ресурси. Ако Иран е партньор на САЩ, значи ще изгради оста Иран и Индия срещу Китай и Русия.Израел има постоянно напрежение с арабите, докато Иран е шиитски. Там напрежението е със сунитските монархии и Саудитска Арабия. Това напрежение, според САЩ, трябва да бъде запазено.

Обама предприе цяла серия отстъпки за подобряване на отношенията с Иран, като някои източници даже твърдяха, че има намерение да изостави Израел. Но Обама попадна под мощното давление на силното произраелско лоби. Подобряване на отношенията с Иран засега няма.

Едновременно САЩ трябва да решат два проблема.

Единият е войната в Сирия, Башар Асад и елиминирането на Хизбула, която САЩ и Израел считат за терористична организация. Тя обаче е шиитска структура, която постепенно стана глобална благодарение на силната ливанска диаспора по целия свят. Още преди 100 години ливанците започнаха да се изнасят в Африка и Южна Америка. Те навлязоха в добива на диаманти в Сиера Леоне, Либерия и Ангола. Участват и в наркотрафика на кокаин, за който използват подводници в Западна Африка. Досега имаха подводници, купени от украинците. Сега имат и други. Кокаинът е доставян до Сиера Леоне, където е заменян за диаманти, с които са купувани оръжия.

Този триъгълник Иран-Сирия-Хизбула отдавна се е еманципирал от американците. Отстраняването на Асад в Сирия сега е задача номер 1 за САЩ, както и за Израел и Саудитска Арабия.

Оказа се обаче, че арабската пролет не работи в Сирия и трябваше да бъде предприета военна интервенция. Но тя се провали благодарение на позицията на Русия и Китай.

Агресията на Запада срещу Сирия беше първата наистина сериозна военна фаза за преформатиране на геополитическата карта на Близкия изток.

Първата военна фаза беше Либия, но тя не се брои. Либия и Сирия са различни страни с различен потенциал. По този начин американската акция срещу Русия и Китай на сирийския военен театър се провали. Това принуди западния елит да търси други маневри.

Те започнаха да търсят някой друг за атака. И се появи Украйна, тъй като ситуацията там е взривоопасна на всички равнища - между олигарсите, между олигарсите и населението. И би било срам за американците и европейците да не използват това, въпреки че американците и европейците имат различни цели в Украйна. САЩ се нуждаят от контролиран хаос и гражданска война. европейците искат цяла Украйна като пазар, на който могат да продават своите стоки. И пазар на евтина работна сила. Нов пазар от 44 милиона души за обхванатата от дълбока криза Европа е нещо важно.

По принцип Украйна не е член на НАТО. Но НАТО включваше Украйна във всичките свои четири военни кампании. Така че въпросът в Украйна е къде ще премине границата между Русия и НАТО. Няма значение дали Украйна ще влезе в НАТО де юре, или не. Ясно е, че тя ще стане страна от НАТО. Още по-ясно е, че тази страна трябва да бъде абсолютно антируска, крайно националистическа и нацистка в разбирането на Хитлер.

На какво се дължи, това е друг въпрос. Сега най-важното за САЩ и НАТО е да бъде изградена такава антируска държава и да се оказва давление върху Руската федерация постоянно, след което Русия ще стане средство за натиск върху Китай. Най-добре е да бъде разпалена война между Русия и Китай. Това е идеалният сценарий за Запада.

Но тези 30 дни – от 15 февруари до 17 март, промениха всичко. Промениха и света.

Ерата, която започна през 1989-1994 г. завършва или вече завърши. Често са цитирани думите на клиничния русофоб Бжежински, на който неясно защо са приписвани извънредни качества, а той е един обикновен мухлясал полско-чешки русофоб – че без Украйна, Русия няма да е евразиатска империя. Това не е вярно. Русия може да е велика сила и без Украйна, въпреки че за това се изисква повече време и ще е по-трудно.

Какво всъщност е Украйна. Източната част на Украйна никога не е била част от Украйна. Стана такава при болшевиките, които трябваше да увеличат дела на пролетариата в Украйна за сметка на Донбас. Това беше единствената причина за преместването на тези райони в Украйна. Но думите на Бжежински са плагиатство. Той повтаря немския генерал Паул Рорбах, който в началото на ХХ век написа: "За да се елиминира опасността, която Германия среща в лицето на Русия, е необходимо напълно да се отдели украинска Русия от московска Русия". За немския генерал Украйна и Московия са Русия. Той говори за необходимостта от вътрешно разцепление. Но и Рорбах не беше оригинален. Той развиваше идеята на немските политици от края на ХІХ век, в това число на Бисмарк, който предложи някои мерки за решаване на проблема и сочеше необходимостта от насъскване на Украйна срещу Русия "Трябва да култивираме сред украинците народ, чието съзнание да бъде променено до такава степен, че да мразят всичко руско".

Така че става дума за историческа психооперация и психологически саботаж, чиято цел е появата на русофобски славяни – орки, на служба на западния Саруман. Тя беше разработена в рамките на Проекта Галиция, от шпионските служби на Австро-Унгария и кайзерова Германия, наследени от службите на Третия Райх на Хитлер, а след това на ЦРУ и немската БНД.

Така стигаме до работата на шпионажа в полза на Четвъртия Райх на немците.

Първата оранжева революция в Киев през 2004 г. беше организирана от местните неолиберали. Онези, които стояха зад нея на Запад считаха, че ще е достатъчна за създаването на антируска Украйна, както успяха в Полша, Чехия, България. Но не беше. Заради това при сегашните събития се появи съюзът на неолибералите и неонацистите, т.е. неолибералите са фасадата на Запада. Неонацистите и шуровите групи са онези, които свалиха Янукович и сега тероризират Източна Украйна.

Съветваха Янукович да не си играе с огъня и с Тягнибок и да не му помага да развива своето движение. Идеята на Янукович беше проста – ще помагаме на Тягнибок, а при избори Изтокът, изплашен от него, ще гласува за Янукович. Но Западът използва тази ситуация за различни цели.

Появява се въпросът защо това се случва именно сега.

На първо място, Украйна е напълно изкуствена конструкция, която можеше да функционира нормално само в рамките на СССР. Въпреки че имаше шанс наред с Русия и Беларус да бъде единствената постсъветска държава, която да застане на собствените си крака, тя не можа. Украинската ССР беше важна за СССР. Но извън СССР Украйна не е способна да развитие. Украинските олигарси изяждаха постепенно наследството, оставено от СССР, но както са казвали римляните – "Съдбата не дава нищо вечно". И през 2013 г. това наследство беше изконсумирано напълно. Русия повече не можеше да ги спасява. Но това беше нежелателно за САЩ.

На второ място, след 2004 г. западните кукловоди мислеха, че Юшченко и Тимошенко ще могат да решат проблема. Но те не можаха. И Янукович дойде на власт. Но той играеше с американците, играеше и с Русия, и накрая загуби всичко.

Резултатът от тези 20 години е положителен за Запада. Те бяха много ангажирани в Украйна. И американците помпаха пари в различни неправителствени структури и организации, фасади на ЦРУ и други служби. През всички тези години в Украйна действаше и бандеровското подземие в сътрудничество с американските и немските шпионски агенции.

Разбира се, имаше много сериозни вътрешни причини за събитията декември-януари 2014 г. Крайното обедняване и лумпенизиране на населението, недоволството от олигархичния режим на Янукович. Но какво стана – Янукович го няма и на негово място е кланът на Тимошенко – един олигарх е заменен с друг. Западът поставя други олигарси начело на градовете в Източна Украйна. И какво стана? Въпреки че Киев не е Галиция, 90 на сто от украинската интелигенция подкрепя галицийския проект. Това означава, че Западът си е свършил работата добре.

Акцията на Русия в Крим показа, че въпреки че загуби първия рунд, може да спечели мача. Мачът на 17 и 18 март беше спечелен, той не беше само за Крим. Наред бяха Източна и Южноизточна Украйна.

Сега да погледнем какво искаше Западът и какъв беше неговият план.

План минимум – Западът изгражда база на неонацисти, бандеровски райх за постоянно давление върху Русия и провокация с всички средства. Ако Русия реагира "огромната тоталитарна мечка обижда свободна Украйна". Същото като в Югославия – "вижте тези бедни албанци какви жертви са на лошите сърби".

План максимум – същият като на хитлеристкия нацистки Райх от 30-те години на ХХ век. Да се изгради сила, която в полза на Запада ще поеме основната част от войната срещу Русия. Това не е фикция. Всяка агресия срещу Русия през последните 200-300 години идваше винаги от Запад. Що се отнася до Чехословакия през 1968 г., това беше според договореностите на Варшавския договор. От перспективата на времето се оказа, че влизането на социалистическите страни в ЧССР беше напълно оправдано. Защото там за първи път след войната се разиграваше голямата геополитическа битка Изток - Запад, Варшавски договор - НАТО, Евразия срещу атлантизма, маршал Огарков срещу световния ционизъм. Но тогава социализмът проспа исторически шанс по време на майските събития 1968 г. в Париж. Москва спря подкрепата си за френските комунисти и профсъюзи по неясни причини, според убеждението, че "сме спечелили завинаги и няма къде да бързаме". Не разбраха, че целта на северноатлантическия елит и олигархия е била и ще бъде елиминирането на Русия независимо от строя, който е в нея. По-просто казано, Западът се нуждае от несъществуваща въобще Русия. Това е стратегическата цел.

Бандеростан – това е целта, която Западът си поставя в Украйна – олигархична, терористична русофобска държава, с външно администриране, под командването на ЦРУ и Международния валутен фонд.

Корупцията на олигархията е най-доброто средство за външния контрол. На последно място, ако хунтата в Киев оцелее, тя ще провежда политика на терор срещу изтока и Югоизтока, които са промишлени и се модернизират. Западът е селскостопански.

Ясно е, че Западът иска източните индустриални Южмаш, Мотор Сич. Те са съперници и трябва да бъдат елиминирани. Западът не се нуждае от украинската ядрена енергия. Но се нуждае от украинската земя за складиране на западните ядрени отпадъци, особено в района на Чернобил, който ще стане ядреното сметище на Европа.

Какво е най-важното от тези украински събития? Да стигнем до същността на нещата. За първи път след 1991 г. Западът и САЩ започнаха пряка и лошо прикривана агресия срещу руския свят, тъй като Украйна е на територията на руския свят. Те организираха агресията далеч от собствените си брегове. Украйна не може да е в сферата на интересите на САЩ по никакъв начин. Мексико – може би, Куба – също. Но Украйна е далеч, Ирак – също. Въпреки това агресията срещу Русия е именно в Украйна.

Крим каза "край на Америка". Нещата приключиха. Но Западът и ционизмът не могат да простят това на Путин. Те се концентрират срещу Путин, както срещу Сталин и Брежнев. Ако Путин е имал някакви илюзии, че това няма да му се случи, вече е разбрал огромната си грешка. Дано не е късно. Западът вече няма никакви спирачки, защото трябва да се спасява. Те ще вървят напред докато се ударят в стената или докато не ги ударят по муцуната. Но Русия и Путин имат да решават огромни проблеми.

Първият е несъвместимостта на новия им курс към възстановяване на статута на велика нация с капитализма вътре в Русия, наричан, неясно по какви причини, неолиберален. Русия не може да спечели конфронтацията със Запад на основата на неолибералната си икономика. Това може да стане само на основата на мобилизационна икономика, изоставяне на долара и въвеждане на собствената валута, т.е. възстановяване на рублата като национално платежно средство. Мобилизация на икономиката е възможна само на основата на мобилизирана социална система.

С други думи, Русия се нуждае от много сериозни вътрешни промени в икономиката и нейното общество.

Нужни са репресии срещу петата колона на Запада. След това трябва да се предприемат мерки в икономиката и социалната структура. Западът няма да остави нито един свободен ден на Москва за тези мерки и към есента всички натрупани икономически проблеми ще изплуват на повърхността.

Оптимистичният вариант за ръст е само 1 на сто. Но Русия се нуждае минимум от 5-6 на сто ръст. Разбира се, недоволството на руснаците от тяхната икономическа ситуация ще бъде използвано от същите кръгове, които сега използват и Украйна. И в Русия олигарсите ще бъдат поставени пред избор – или парите им, или срещу Путин.

Революциите са нещо, което променя социално-икономическата структура. Нито една от така наречените цветни революции досега не промени социално-икономическите структури. Режимите бяха заменени с прозападни клики. Нищо повече.

Ако Русия премине към система за мобилизиране, друг изход няма. Ако иска да оцелее и активира съюза с Китай и Иран, северноатлантическият елит, англосаксонската върхушка и ционистката мрежа в Русия ще се опитат да свалят Путин под лозунга за борба с корупцията според сценариите, използвани срещу Саддам Хюсеин, Кадафи, Башар Асад, Милошевич. Тук Западът играе една и съща пиеса.

Вторият проблем е тясно свързан с първия и се дължи на него. Петата колона са онези, които Путин вече нарече национални предатели. Количествено това е малка група предимно с еврейски произход, крайни ционисти в бизнеса, медиите, интелигенцията, образованието. Това налага елиминиране на петата колона с политически мерки и прекъсване на техните връзки и захранване от Запада.

На второ място е превключването към мобилизационна социална система, като съставен елемент ще бъде мобилизационната икономика.

На трето място е реформатиране на правовата зона и елиминирането на прецедентите на върховенството на международните закони над националното законодателство, защото нямат такива прецеденти в САЩ, Англия и Израел.

На четвърто място е укрепването на военния съюз с Беларус.

На пето място е контраатакуването на врага и агресора не само около собствените граници, но и във всяка възможна част на света, както по времето на Студената война. Москва трябва да започне да действа срещу Запада по същия начин, по който Западът действа срещу Русия.

На шесто място трябва да се очаква мощна информационна контраатака на руските медии срещу северноатлантическия елит.

И на седмо място – да бъде събудено общественото чувство за самозащита и разбирането, че светът и Русия живеят във времето на нова световна война – военна информационна, културна и цивилизационна.

И накрая – да не се губи темпо. Крим показа, че Русия може да бъде една крачка пред Запад. С Украйна нещата ще бъдат по-сложни, но в крайна сметка ще завършат по подобен начин.

Във войната е така – който пръв направи крачката, той изпреварва. Срещу него може да има само реакция. Значи той определя дневния ред на войната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 33

 1. #1
  Nash 06 юли 2014, 02:17
   
  0
   
  0

  Доста добра статия за дълбоките корени, конкретно на украйнската криза но и много важна за БГ и бъдещето му!
  Първо, може би е доста добър удар върху мирогледа на многото почитатели на "западната демокрация", "цивилизован начин на живот", "по-развит и по-прогресивен модел" и т.н.. НО за съжаление това са фактите за големите игри, които се разиграват и са се разигравали винаги около всичките войни, открити или зад завесите, но и около начертаването и живеенето по този план, по който живеем за сега....
  Всеки, който иска, може да намери маса информация и даже доста документи в интернета, доказващи правотата на повечето твърдения тука, но за тази цел не трябва да се ограничава само в преведеното, ами се чете и на немски, руски и английски езици....
  Темата е доста дълбока и засяга всички, понеже каквото стане зад завесите, това ще е и историята на БГ и естествено на нашият народ в бъдещето...
  В момента става преформатиране на системата и има възможност БГ да се върне към "славянският модел", т.е. към "руският цивилизационен модел" на развитие, ако той успее да се наложи естествено. НО в статията виждаме колко ще е трудно на Путин и Русия и какви титанови задачи трябва да се решат, за да успее Русия да има някога самоопреленеие. Не успее ли Русия, считайте че това е бил последният опит на славянската народност да се наложи изобщо и може да се развива по нейният си път, култура и т.н... БГ е малка групичка със славянски произход... Знам, че сега ще се нахвърлят всичките тука в този форум, които са про-западно ориентирани, обожават америка и ЕС и техният "цивилизован" начин и модел на живот... НО фактите са си факти. Има нещо в нашата народност, което е славянско, колкото и да отричаме. Пример: ако се срещне някой българин, не знаещ изобщо никакви чижди езици с един немец, американец и руснак някъде по света и му е много важно да разбере нещо и се ориентира, то вероятността да се разбере с руснака е най-голяма, понеже езиците са много близки, но и менталността донякъде.... Обратното, колкото и време да си живял в америка или Германия, колкото и добре да им знаеш езиците, да ги разбираш добре и познаваш менталността им, тя в повечето случай си ти остава чужда.... Това показва че някога в миналото сме били близки с тях (руснаците), в една имерия, съюз от племена или имаме общ корен. Езиците идват от дълбка древност и макар сега да има доста чужди думи и във българският, то коренът му още е жив...
  Накратко: имаме само два пътя: Западният или руският път (ако успеят естествено да оцелеят те, в тази многоаспектна война на много фронтове едновременно...). В момента сме 100% на западният, нато и ЕС и т.н.. НО самят запад сам отива към гибел. С тази "култура" или по-точно безкултурие там, с разните гейовски истории, с разните "стратегии по намаляване на населението" или по-точно физическото и духовното му унищожение, бъдете сигурни, че нашият народ е един от първите на тази листа - определен за абсолютно унищожение... На запад нашият народ отдавна го считат за излишен, това не значи буквално, че утре ще дойдат пред вашата врата и ще ви убият, но значи, че на детето ви ще поставят ваксина, която ще го направи безплодно, алергично... Че ще отидат в училището и ще правят там пропаганда на еднополовите бракове ( с цел колкото се може повече българчета да се ориентират така и да няма естествено голям прираст на нашето население...), ще свалят нивото на учебната система, ще препишат нашата история с разни лъжи за да ни убият самосъзнанието и горостта да си българин, за да ни затъпяват поколенията, ще им ангажират вниманието в разни губещи направления, за да затъпеят окончателно,... ще ги ориентират към нездравословен начин на живот, за да са болни, безплодни и слаби...., значи също, че ще подпомагат всячески разните "малцинства" във БГ материлано, политически и т.н.. с цел да се отслаби българското изобщо и с крайна цел унищожението му... Многокултурност ала америка означава безкултурност или дебелизиране на всички народи - да се създаде една сива маса от някакви индивиди, които нямат нищо общо по между си и естествено са добри роби, държани в невежество и безсилие.. Обратното: едно силно самоопределение и гордост на един народ, с неговата история, традиции и култура, оцелял през вековете е здрава опора. И за това точно и една от целите на "световните кукловоди" на унищожението е да се премахне това народно самосъзнание... не само на БГ, но и на всички други...
  Крайната цел на запада и америка или това течение в момента е унищожение на по-голямата част от населението на земята и БГ-народа също. Установяването на един открит фашистки режим, в който ще има само роби и аристократи. Целта и смисълът на живота на робите е само да обслужват аристократите. Установи ли се, че някой роб не става за това нещо, то той незабавно ще бъде унищожен, понеже смисълът на неговият живот (според аристократите) се е загубил.... Така, че може и да имат някой сега разни илюзии, че "БГ ще живее и ще се развива със запада и америка много по-добре.." Може и в момента така да изгежда това, но в дългосрочен план там сме обречени на гибел, 100%-тен гибел...
  Ако руският модел успее, то там в дългосрочен план имаме някакв шанс да оцелеем като народ изобщо и ние...
  Знам, че сега може би ще се открие гореща дискусия в този форум, ще има индивиди които ще нарекът твърденията ми тука за "пълен идиотизъм" и т.н.. но позицията ми по отношение на БГ и неговото бъдеще се определя от доста дълги години изучаване на разни документи и информации по света, включително на английски, немски и руски, не само това, което е преведено...
  Естествено в краткосрочен план "всичко е супер" в момента или поне така изглежда... Но ако се мисли за нашият народ, за нашите внуци и изобщо какво ще стане от нас дългосрочно, то изборът на запада е унищожителен за нас...
  В тази война на цивилизациите или западният и руският модел е напълно възможно на някакв етап от "сраженията" даже да се изправим във война с Русия или някоя от другите славянски държави, което съответно е и план на кукловодите - ако може сами да се самоунищожим и им улесним плана по-бързо да се отърват от нас.... Така, че стига заблуди вече! Ако можем да разберем и оценим правилно света е въпрос на оцеляване! Ако не можем - край на БГ като народ, като история, като наш самобитен начин на живот... Дори и правилно да сме се ориентирали, също няма никаква гаранция че ще успеем да оцелеем, та какво остава ако живеем в заблуда! Всеки индивид може да си каже "...абе аз съм добре за сега, какво ме интересуват другите...? " Но това "добре" е само сега и временно, докато още не се е изяснило до край всичко....Ще видим какво ще се случи на световната сцена и съответно с нас изобщо!
  Но се вижда, че в последно време става доста интересно, определящо и трагично.... Нас не ни унищожават така открито, както сега юго-изтока на Украйна, но унищожението е бавно и който умее да наблюдава и мисли, го вижда и усеща!

 2. #2
  random 06 юли 2014, 02:26
   
  0
   
  0

  Nash, хората за съжаление в момента търсят само пари и то бързи пари. Никой не го интересува какво ще стане след 10 години, защото след 2 той/тя да няма и пукнат лев. Всеки живее ден за ден, но никой не мисли,че не е само настояще,а има и бъдеще. Но как човек да мисли за бъдещето като едвам свързва двата края ?

 3. #3
  Nash 06 юли 2014, 02:43
   
  0
   
  0

  До #2 Пуснато от random...

  random, напълно сте прав за съжаление... Но това е и част от плана.. Ако ни занимават само с оцеляване и живеене "ден за ден", то това е гаранция, че вече са ни победили....
  "... Но как човек да мисли за бъдещето като едвам свързва двата края ?..."
  Това даже го милсят и хората на запад, при условие, че имат заплата от няколко хиляди евра или долара... Германките например казват, че "...понеже материлано са зле, не могат да си позволят да имат дете..." А разните други народи (предимно мургави, които са дошли във Германия според плана на развитието на мултикултурността...) не разбират пропагандата по медиите на немски и имат по 3 и повече деца а немската държава ги храни от данъците на онази "изплашената" германка :)....
  Имаш или нямаш "много", оцеляваш или живееш "добре" е повече субективно възприятие... Някой със 100 долара в джоба си, ще се чувства щастлив, а друг с милион може да се самоубие от "бедност" :)...

 4. #4
  KOREKTOR 06 юли 2014, 12:26
   
  0
   
  0

  Мислите ли, че една не малка част от народа български ще съумее да есимилира написаното в статията?

  То това да не е като да слушаш ЧАЛГАТА, да гледаш разните му там БИГ БРАДЪРИ, БАЙ БРАДЪРИ, СТАР БРАДЪРИ, КЪРТИЦИ разни в ДЕБИЛЕН ЗОМБИ ЗАХЛАС И ТРАНС ОЛИГОФРЕНСКИ.

 5. #5
  Teraflop 06 юли 2014, 14:24
   
  0
   
  0

  Статията е хубава и показателна.Нас,българите също западът ни ползва да си докарва боклуците тук-стари автомобили,храни,които западняците не ядат,за да ни тровят и разболяват.Държат ни в бедност,за да ни манипулират с простотиите си.Ние сме една шепица хора.Толкова останахме.България умира,трябва да се направи нещо.Нещо радикално и народополезно.Или племеполезно.Защото даже и народ не останахме вече.

 6. #6
  Техният Ноев ковчег 06 юли 2014, 16:57
   
  0
   
  0

  Тая наша територия,както и на другите балкански народи е жизнено необходима някому,който има информация и познания какво предстои в глобален мащаб и като политика ,и като икономика,и като неизбежни промени в климата.Афтентичните балкански народи са пречка и в открита агресия каквато беше в Югославия ще окажат по-малко или повече съпротива,пък и Русия и Китай може да им светне да стопират процесите като в Сирия.Затова балканците трябва да престанат да се размножават,да се увеличат третополовите,Кончитите Вурст,гейове и лизбийки ,а зомбираните балканци да бягат за препитание вън от Балканите,а и да се насърчават да си продават земите.Когато слънцето след 10-20-30 години изпържи богоизбрания народ,и нивото на световния океан подгони англичани,холандци,белгийци,датчани,немци,норвежци и шведи от родните им земи Балканите ще са техният Ноев ковчег.

 7. #7
  капитанче 06 юли 2014, 17:41
   
  0
   
  0

  Мдааа, болните мозъци се развиват. Всички си спомняме как до 1989 Москва громеше капитализъма по всяка точка на света. И стигнаха до пълен провал. Сега пак ще настъпваме, само дето освен всички Изтоноевропейски държави, останаха и без повечето от СеСеСеРе. Вовата от едни мижави санкции усети, че есента няма да има откъде да вземат пари за да плащат за най-енергоемкия труд на света и милиардните кредити, които обслужват държавните им фирми. Както писах преди два месеца - блядта рано или късно ще се изнесе там където и е мястото. Днес от Славянск, утре от Донецк. Успех на украинците, които сега се борят за своята истинска независимост и само в същия дух да продължават.

 8. #8
  Дугин 06 юли 2014, 17:55
   
  0
   
  0

  ВИДЕО: Дугин раскрыл тайну Путина
  http://novorossia.su/ru/node/3556


 9. #9
  С какво си 06 юли 2014, 18:24
   
  0
   
  0

  Капитанче май наистина си капитанче и през 1989г. в най-добрия случай си ходил прав под масата на татко си.СССР прекрати своето съществуване не през 1989г., а през 1991г.Ти момченце против комунизма ли си или въобще против руснаците,против славяните?Комунизмът е роден в Западна Европа и акушер му е бил дядо ти Карл Маркс.В Русия комунизмът е насила присаден от съплеменниците на Марск,защото до 1917г. Русия е най-антикомунистическата държава.Маркс като всички днешни глобалисти ненавижда руснаците и въобще всички славяни.Вземи прочети книгата на първия хърватски президент Франьо Туджман"Историческата съдба на народите".Понеже със сигурност не си изучавал "научен комунизъм " не е зле и да прочетеш и "Комунистически манифест " в оригинал,защото там пише "пролетариатът няма родина".Същото искат и сегашните неолиберали и глобалисти - не им трябват национални държави,национални култури,национални езици,бит,танци,песни,а още по-малко чеверме,шкембе,таратор,кисело мляко,ракия и всякакви там национални носии и финтифлюшки.И с какво си по-различен от най-примитивните расисти щом руснаците за теб са бляд?

 10. #10
  Иванн 06 юли 2014, 19:21
   
  0
   
  0

  Капитанчето е напълно право и затова комунистите тук се ядосват. Ако думите му са лъжливи, комунистите ще го засипят с похвали.
  Западът си е запад такъв, какъвто винаги е бил-прогрес,еволюция, борби, притоворечия, войни, примирия и пр. Но не се е готвил никого да унищожава и да бута в пропастта. Ако някой комунист покаже поне една западна държава и западна политическа партия, която е искала да прекроява
  Света или да бута други държави в пропасти и пещери, веднага отивам да се запиша и в двете комунистически партии в България- БСП и БКП на Чакъров, пък може да има и други.
  Втората стъпка ще бъде организиране на партизанско антикапиталистическо и антиимпериалистическо движение, но няма никого да убиваме , цистерни във въздуха няма да вдигаме, мандри няма да крадем и палим, архивите на общините няма да горим. Нашата борба срещу капитализма и олигархията ще бъде мирна безкръвна. И ако Русия стане нормална, цивилизована държава и ни върне архивите, които заграби през 1944г . отново ще се свържем навеки с нея. Дори може да станем неин протекторат и ще изгоним всички американци и западняци. НАТО ще напуснем незабавно и после ще сложим кльонове по всички граници, включително и на българо-румънската граница.
  И ще построим двойно повече паметници на съветските освободители от 1944 , но ще бъдат два пъти по- високи. Навити ли сте драги колеги на сайта. Пишем, говорим , спорим до небето, но нищо не правим. А времето лети, така ли ще продължаваме , когато следващото зло ни сполети.

 11. #11
  Krasimir Dimitrov 06 юли 2014, 20:21
   
  0
   
  0

  Иванне, ти като какъв се изявяваш? От пре-дългите ти постове не казваш нищо смислено! Правиш един миш маш и просто търсиш изява. Какви комунисти виждаш тук? Комунистите още 89-та година станаха капиталисти и са на страната на запада. Ти водиш тяхната политика и защитаваш комунистите. Русия също се отърси от комунизма, но вие с капитанченцето още не сте го разбрали и продължавате да пропагандирате като зкпч- та.

 12. #12
  KOREKTOR 06 юли 2014, 21:27
   
  0
   
  0

  До #10 Пуснато от Иванн

  Иванн,

  Тук си се олял, та направо си се залял в
  тоталното си объркване:

  "Капитанчето е напълно право и затова комунистите тук се ядосват. Ако думите му са лъжливи, комунистите ще го засипят с похвали.
  Западът си е запад такъв, какъвто винаги е бил-прогрес,еволюция, борби, притоворечия, войни, примирия и пр. Но не се е готвил никого да унищожава и да бута в пропастта. Ако някой комунист покаже поне една западна държава и западна политическа партия, която е искала да прекроява "


  Иванн-е,

  Не една , не две западни държави и западни политическа партии, а всичката СТАРА ЕВРОПА барабар начело с КРАВАРИТЕ ПИНДОСТАНЦИ не прекроиха ли тотално картата на ИЗТОЧНА ЕВРОПА и постсъветското пространство както се казва?

  А асега тези същите КРАВАРИТЕ ПИНДОСТАНЦИ и ЕВРОГЕИТЕ сега не са ли се втурнали да бутат други държави в пропасти и пещери.
  Атаката макар и индеректна срещу Русия какво е Иванн-е?

  А след Русия това го очаква и останалия свят почти. Китай, Индия, Иран.

  На КРАВАРИТЕ ПИНДОСТАНЦИ и ЕВРОГЕИТЕ са им необходими ресурси,земя и роби. Това е Иванн-е.

  Това ако го отречеш Иванн-е извенявай, но освен лицемер по друг начин не мога да те определя.

  Така,че нищо друго не ти остава освен веднага даотиваш да се записваш и в двете комунистически партии в България- БСП и БКП на Чакъров.

 13. #13
  капитанче 06 юли 2014, 21:51
   
  0
   
  0

  Нямам нищо против руснаците, ама тези дето са си в Русия, онези дето правят метежи в суверенна държава са бляд. Аз съм българин, като първо, което значи, че не съм чист славянин, за моя голяма радост. Защо да обичам славяните повече от арийците или маджарите, или пък монголите? Обичам България, това е, и ненавиждам всички, които са и навредили, а там Масква бие по всички показатели и Турция и САЩ и кой ли още не. Ама сега говорим за Украйна - апропо, украинците са повече славяни от нас, ама защо и те мразят, ама истински рашките. Май и с поляците е така, аз ли съм крив или просто всички народи, поживяли под руската подметка са си направили масова лоботомия?

 14. #14
  Sold-er 06 юли 2014, 22:07
   
  0
   
  0

  До #13 С такива ****** като теб, който "обичали" България...страната ни дори няма нужда от врагове!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 15. #15
  Иванн 06 юли 2014, 22:12
   
  0
   
  0

  Капитанче, аз те мислех ,че си сериозен човек,
  а и ти като комунистите- обичаш цели държави и навярно цели народи. Което е нечовешко, защото нито един човек няма физическата , душевна и физиологическата възможност да обича и мрази такива неща. Дори и родната си страна, дори и най- добрата страна , дори и най- културната
  Втората ти жълта фланелка е също базирана на комунистическата пропаганда която днес най- силно е утвърдена в рамките на Скопската пропаганда. И те казват, че българите не са славяни. А иначе говорят слаянски език при това български. И ти ли си същия- родния ти език е славянски , а не си славянин.

 16. #16
  KOREKTOR 06 юли 2014, 22:53
   
  0
   
  0

  До #10 Пуснато от Иванн

  Иванн,

  Написа ли си молбите за записване до и двете комунистически партии в България- БСП и БКП на Чакъров?


 17. #17
  Много торби зоб 06 юли 2014, 23:25
   
  0
   
  0

  Абе Капитанчооо,кат си невеж относно произхода на арийците и кои народи са арийски....,не се изхвърляй като чекия на пасък.По-горе с образователна цел ти препоръчват няколко четива,но явно още трябва да зобиш и генетика, и етнология, и лингвистика за да се изказваш по теми от които засега нямаш и лаишки познания.

 18. #18
  Иванн 07 юли 2014, 00:02
   
  0
   
  0

  Ще ги напиша бе Коректор, но с твоя препоръка. Навремето така е ставало- с пропоръки от двама дългогодишни партийни членове.

  А сега за обичта и омразата
  Нашата страна Народна Република България мразеше по законен, конституционен път Запада, капитализма, империализма, буржоазията и най -много американските империалисти.

  Къде е сега нашата държава Република България, начело с комунистическата партия????
  - Член на империалистическия блок НАТО
  - Член на капиталистческо- буржоазна Европа-ЕС

  И какъв е резултата от тази голяма омраза?- побратимиха ни с ненавижданиете и презрените капиталисти и империалисти. Кой ни побратими?- как кой, комунистите, те са единствените специалисти по побратимяване. И съедимяване на пролерарии.....

  Какво стана и с обичта ни към Съветския Съюз.
  Нашата стрнаа
  Народна Република България и Българския народ също по закон обичаха Съветския Съюз и съветския народ.
  Какво стана с тази обич?Съветския Съюз го няма, няма го и съветския народ. И обичта ни остана да виси във въздуха, съвсем нереализирана. И автоматически комунистите пренесоха обичта ни към Русия и руския народ. ОК, допустимо е да се обичат държава и народи и като изчезнат да се обичат техните заместители.

  Да, ама става смешно, исторически смешно. По- добре никой никого да не мрази и обича, че с тези силни чувства става за смях.

 19. #19
  KOREKTOR 07 юли 2014, 00:21
   
  0
   
  0

  До #18 Пуснато от Иванн

  Иванн,

  Нямаш никакъв проблен с препоръките. Ставам ти поръчител.

  Не се засягай, но мисля, че направо се оля с този :

  "Западът си е запад такъв, какъвто винаги е бил-прогрес,еволюция, борби, притоворечия, войни, примирия и пр. Но не се е готвил никого да унищожава и да бута в пропастта. Ако някой комунист покаже поне една западна държава и западна политическа партия, която е искала да прекроява "

  Не си ли съгласен с моите доводи с които ти противореча?

 20. #20
  Една малка крачка на Армс 07 юли 2014, 06:50
   
  0
   
  0

  В писанията на Иванн има наченки на "елементи на диалектиката" - навремето тези писаници на Ленин задължително се изучаваха по марксистко-ленинска философия.Дето се вика достигнал е фазата на империализЪма и му остава една крачка до социализЪма.Да вземе да прочете интервюто с ген.Леонид Решетников във вестник "Преса" от 04.07.2014г.Може би това е необходимата крачка за пълното му разбиране на кАмунизЪма.

 21. #21
  Nash 07 юли 2014, 09:49
   
  0
   
  0

  До #13 Пуснато от капитанче...

  Става ми смешно като чета тези неща за "обич" и "омраза" на държавни, национални или други нива. От къде се вземат тези "...омрази на украинците против рашките..." :)?
  Обществата са повече или по-малко "стада" от умни същества (повече или по-малко)..
  И сега пак опираме до "умните" индивиди и разни сектанти от рода на ротшилдовите, рокфелерите, варбургите, морганците.... и подбните такива, чиито прадеди са успели да натупат огромни състояния на времето и сега вече техните пра-внуци са стигнали до извода че са "нещо особено" и са хвърляли и продължават да хвърлят милиони долари за проучване на психиката на отделните индивиди и на "стадата" от тях - обществата, разни организации, като партии, спортни клубове и т.н... И тези типове са разбрали една проста истина: Ако повтаряш една лъжа многократно в едно "стадо" то полека с времето ще й се появят привърженици, после все повече и повече индивиди ще започнат да "обожават" тази лъжа и почнат да защитават каузите в нея.... а също така можеш и изкуствено да генерираш "любов" и "омраза" към други "стада" и т.н...
  Такива практити се използват за стратегическите цели и който иска да разбере, че ги има, да прочете "Протоколите на сионските мъдреци" и след това например "Директивата на Алан Далас за борба против Съветският съюз: на руски език: http://www.economics.kiev.ua/index.php?id=549&view=article
  Но който иска, може да намери този документ на американските тайни служби и на английски в нета....
  Интересното е, че ако с това нещо се занимават на професионално ниво, то такива изменения в менталната сфера на друг народ не са лесни, но възможни.... Какво стана с бившият СССР, вече всички знаем. Но малко знаят, че някога си още след 2-та световна война в 6татите са разработили такъв план и са действали по него през времето на студена война... Същото нещо и сега с Украйна... Държваният департамент в 6татите открито казва, че от края на СССР до сега са "инвестирали" цели 5 милиарда долара за "демократизирането" на Украйна... И резултатите са налице днес... С такива суми са успели да превъзпитат цяло едно поколение в ненавист към Русия, нищо че имат братовчеди и баби там а 6татите и педерският ЕС са им много "по-близки".... В голямата политика почти няма случайни неща. И боксьорът Кличко не от "голямата си любов" към родината си мръзнеше по Майдана зимата там с разните други "замътени глави" ами за 20 милиона долара и да получи поста на кмет на Киев.... И който се интересува знае, че държавният департмент на 6татите (Виктория Нюланд) и посланника им в Киев определиха кои ще бъдат на власт в Киев след Янукович много преди Радата да "гласува" за тях и всички други да разберат и след това те и ЕС веднага да признаят това "правителство" за "законно"....
  С много пари и добри знания как работи психиката на хората като отделни индивиди и в групи е възможно много да се направи по въпроса за "любовта" и "омразата" на разни нива и в разни общества.... И всичко с някакви си цели да се владее света....

 22. #22
  Росен 07 юли 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  До Nash
  Горките руснаци...Добре, че имат такива адвокати.
  Все пак сериозно, само два въпроса:
  - защо всички отиват при дивите капиталисти;
  - ти руснак ли си???

 23. #23
  Nash 07 юли 2014, 10:43
   
  0
   
  0

  До #22 Пуснато от Росен...

  "- защо всички отиват при дивите капиталисти; .." Повечето защото са гладни а олигарсите, понеже там могат да се снабдят с разните самолетчета, яхти, футболни отбори ..... и да "се изживеят" като велики....
  "...- ти руснак ли си???.." Да си виждал нйкой руснак, да знае така добре български? Освен ако не е роден във БГ или не живее много години във БГ?

  "...Горките руснаци...Добре, че имат такива адвокати. ..."

  Не става въпрос дали защитавам руснаците или някой друг ами да се опитаме да намерим причините зад всичките неща... Който се интересува, намира много документи, вече даже има и оригинални речи на разните "вождове" и "фюрери" от рода на Хитлер или Сталин в нета... Ако Русия беше оти6ла в Мексико и от там стреляше по Америка, сигурно щях да защитавам американците, които умират от снарядите на руснаците.....
  Ако ми беше все едно, дали детето ми е "обратен" или не, щях да се радвам на "хуманните" и "демкратични" течения на запад в това направление....

 24. #24
  Sold-er 07 юли 2014, 10:50
   
  0
   
  0

  Чудя се докога тъпите украйнци ще се водят по акъла на САЩ и ще се перчат на заспалата мечка? Оня ден пак снаряди паднали край руски граничари....тези тъпаци не се ли усещат, че скоро някое Топол-М-че може да им падне връз простите кратуни!?!

 25. #25
  Nash 07 юли 2014, 11:14
   
  0
   
  0

  До #24 Пуснато от Sold-er...

  Руснаците ги търпят, понеже момента не е добър да воюват... На 6татите им трябва една по-сериозна война, за да може някак си да се измъкнат от предстоящият им фалит.... и ако може безнаказно естествено... Ако Русия нападне Украйна, то ще има голям повод да "се защитават свободата и независимостта на Украйна" и ще се намерят достатъчно наемници и разни "съюзници" от нато, които "доброзорлем" ще се нахванат да воюват с Русия.... И какво по-добро от това: "Русия е виновна за това че е агресор"; 6таите начело с нато я побеждават и след това си делят огрмоните ресурси там... От празната кесия на америкосите, става пак пълна и партито продължава....

  НО сметката май е без кръчмаря..
  Ако Русия се захване да воюва с нато и тех, то май много малко америкоси ще останат живи и то по подземните бази там само е възможно.... Другото, заедно с нас, макар и статисти, сме пътници.... Така, че за това може би е по-добре да изтърпят жертвите в Новорусия без да се намесват... Иначе вместо 6 милиона души, може и цял свят да потъне....

 26. #26
  KOREKTOR 07 юли 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 27. #27
  Росен 07 юли 2014, 11:29
   
  0
   
  0

  До Nash
  Сега много често чета в украински сайтове. Там нещата стоят доста по различно. Склонен съм да им вярвам, защото руската пропаганда на този етап ,колкото и да е активна, е прекалено прозрачна.
  Ако приемем, че фашизма и комунизма са двете лица на едно зло, защо в западна Европа няма бивш фашист при управляващите. Защо Русия се управлява от бивш комунист и чекист? Докато те ни управляват и там и тук, винаги нещата няма да вървят. Ще си търсим врагове и ще ги намираме.
  Ако не ти представлява проблем погледни и в "Ехо Москва" какво пишат мислещите руснаци.

 28. #28
  Nash 07 юли 2014, 12:19
   
  0
   
  0

  #27 Пуснато от Росен....

  "...защо в западна Европа няма бивш фашист при управляващите..." А защо да има, когато народите на запад вече така и така са поробени?

  Например: Министърпрезидентът на Бавария Зеехофер, открито си казва, че ЦИТАТ "...тези които са избирани не решават нищо а тези които решават, не се избират..." Слу6ай го в оригинат по АРД, официалният, и най-важно ДЪРЖАВЕН немски канал....

  Какъв тип демокрация и свобода е това? Къде е Умният тука във форума, който така им вярва, че на запад имало някаква демокрация и подобни???
  Е, какво иска Украйна от запада? Да имат подобна свобода и демокрация ли? Ами те и сега си ги имат. Порошенко да не би да е избиран от тех? Избраха го американците, преди всички други. И да сме чували, че някой олигарх някога да се е заинтересувал за народа??? Украйнците по моему са жертва на чужда намеса, но не на руснаците ами на американците.... НО ако бяхме ние например на мястото на руснаците, то щехме естествено също да се сьпротивляваме, нато да има бази на нашата граница и някога да се превърнем и ние в Ирак, Либия, Сирия, Югославия .... или Украйна каквато е сега.....
  По отношение на пропагандата: Всички имат някаква пропаганда, свързана с разни цели на управляващите.... Но е добре когато интервюират обикновенни хорица, бабите в Луганск например, които са си спали в къщи и украйнски снаряди са им разбили къщите и по чудо са останали живи... Онези родители в Славянск, на които детето на 12 г. беше разтреляно от украйнски снайпер, понеже е имало закачена георгиевка лента.... Онзи мъж, който се прибираше от работа и 30 годишната му жена, го чакаше на балкона... Снейпер и я убиха на място... Според украйнските медии, всичкото това го правят "терористите" и "сепаратистите" - които тероризирали населението там... А журналистите - дето бяха арестувани от разните там Нацгвардии и СБУ и ги измъчвали няколко дена а други директно си ги застрелват.... Клкото и да се правят на "пострадали от Русия" масовото избиване на мирно население настъпи тогава, когато започна официалната, украйнска т.н. АТО в юго-източните райони... И защо ли трябва това население там, дето иска да говори и пише на руски език, нямат право на това? Какви са тия нови "демократи" в Киев, които ще ти казват на какъв език да си четеш рецептите на лекарствата и какво ще разбереш ако този език не го разбираш???? И какво ще ми забраняват да гледам руска ТВ ако това искам? Това да не е е времето на Тодор Живков и Брежнев?

  "...Защо Русия се управлява от бивш комунист и чекист?.."
  Русия се намира във война... Така, че нямат друг изход ако искат да оцелеят и останат независими... 6татите "копаят" под всяка страна ако има какво да се вземе или им е важно с някакви други цели... Защо не копаят във БГ? Ами ние сме се предали без бой... С нас могат да си правят каквото си поискат вече... Дойде Маккейн тука и веднага се спяха работите по Южен поток, нали? Ето, точно това не искат много руснаци- да се кланят на някой друг и да зависят от 4ужди маймуни в собствената си страна.... За това само такива, като Путин са в състояние да се съпротивляват на това и за сега уж успяват...
  А кой друг такъв там, би успял да се справи с америкосите? Например оня Ходорковски ли, дето лежа в затвора и наскоро го пуснаха? Този има братовчеди в Израел и 6татите и не е руснак по народност. (Порошенко също е еврейн междувпрочем.... ). Такива като него и в Русия много...
  Я сега се върнете назад в нашата близка история и проверете, кой беше външен министър когато БГ влезе в нато? Името да му е българско :) ? Май не, нали?
  Накратко дали някой си е бил чекист или комунист е важно, но е по-важно сега, в състоянието на война със запада и 6татите, какво прави, дали защитава руски национални интереси или като Паси, дава Русия на нато?

  "...Докато те ни управляват и там и тук, винаги нещата няма да вървят. Ще си търсим врагове и ще ги намираме..." Вече изяснихме кой управлява във БГ....Не винаги тези, които се виждат и се "избират", както във Германия, Украйна и във БГ е същото... Русия се съпротивлява все още, но ако не успеят и там някои си еврейн ще ги предаде на братовчедите си в 6татите без бой, само с разни договори, ще им измъкнат под носа газа, нефта и всичко друго....

  "Ехо Москва" - ще погледна разбира се... те по интернет доста добър стрееминг имат, без прекъсване е....

 29. #29
  KOREKTOR 07 юли 2014, 12:21
   
  0
   
  0

  ********************

  За пореден път го доказваш.

  ********** "Ехо Москва" за мислищи руснаци ли ги броиш?

  Те са вземаши руснаци. Вземат с пълни и препълнени шепи от паричките дса Държания департамент на УСА-та от разните му там фондове и организацийки за НПО-тата в Русия.

  И не са само "Ехо Москва".

  Анадъмно **** Росен-чо?

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 30. #30
  Иванн 08 юли 2014, 03:11
   
  0
   
  0

  Росене,ти какво знаеш за фашизма, имал ли си допирни точки с фашизма и къде е имало фашизъм. За кой фашизъм говориш- българския, или италианския.
  Не ти ли прави впечатление, че официалната комунистическа преса не говори много- много за фашизма. За капитализма съвсем. Един ден ще спре и за фашизма да говори
  Но по- лошо е, че обикновените комунисти все още дъвчат старата комунистическа пропаганда.
  Ето, досега нито един комунист не е дал нито един мотив , на чието основание той смята за правилно да се завземат територии на съседни страни от Русия.

  Няколко читатели на сайта молеха поне един комунист да каже, ако българските турци действат по същия начин както украинските руснаци. Не, не искат да се поставят на тяхно място. За тях всички държави и народи са случайни величини. Само Русия е права, по презумпция. Винаги и по всички проблеми. Русия е безгрешна и точка. Ако сега руснаците решат да влязат в НАТО, първо българските комунисти ще им стиснат ръцете. Както през 1939-41 г. , когато те бяха приятели и съюзници с германците.
  А пък Наш говори за робство.... Западните страни и народи са под робство, докато руския народ е щастлив, свободен и безгрижен, може и комунизма да е построил, но не казва. Може, всичко може под слънцето на мира и капитализма.

 31. #31
  Sold-er 08 юли 2014, 08:25
   
  0
   
  0

  До #30 А други читатели на сайта молеха поне една еврейска подлога да обясни каква е разликата между албанците в Косово и руснаците в Украйна? И защо САЩ и НАТО подкрепиха едните и са против другите? Не ми трябва да се поставям на ничие място за да разбера, че както Сащ имат право да нападат Ирак, Афганистан, Сирия и много други....така и Русия има право да нападне Украйна с цялата си военна мощ! Но не го прави, защото е "комунистичека" страна. Виж ако бяха демократическа и капиталистическа такава....

 32. #32
  Sold-er 08 юли 2014, 08:36
   
  0
   
  0

  До #30 P.S И още нещо, г-н "демократе".....защо американците са наложили ембарго в Куба от сума ти години? Защо когато Русия поиска да строи ракетни бази в Куба американците скочиха като ужилени, а сега когато Сащ искат да правят бази и ракетни щитове в Украйна, Русия трябвало да си мълчи и да си трае? Отговор не чакам естествено....знам че вие, "демократите" много обичате да задавате неудобни въпроси, но не обичате да отговаряте на такива. Как беше там......."свобода на словото и зачитане на мнението на другия" ха ха ха!

 33. #33
  Nash 08 юли 2014, 09:35
   
  0
   
  0

  Дистанцирам се от всичките тези категории на "комунисти", "фашисти", "демократи",... и тем подобни. Според 6татите те са нещо "изключително" и за това така се получава. На тях всичко им е позволено. Всичко което е в тяхна полза, е "правилно". Дори и да отидат някъде по света, там да намерят някаква страна и народ, които си живеят мирно, но единствената им "грешка" е, че имат нещо, което 6татите искат да си присвоят, тогава веднага "справедливото" е да им се отдаде това, понеже са "изключителни" и "правото" винаги е на техна страна....
  Така и с Косово, Украйна и Куба с базите..и т.н.. и т.н...., същият "хуманен" и "демократичен" принцип. Русия ще е супер "добра", "нормална" и "демократична" страна, ако им даде всичките си ресурси доброволно и безплатно и политически се превърне в същото нищожество, както ЕС... Това е техният Best Case. Но това няма да спре до тука... Следващите са Китай... Затова си мисля, не може ли още от сега Китай и Русия заедно да ги смачкат най-после? Защо да чакат поотделно да воюват, когато така и така всичко вече е ясно? Китай са масата а Русия са оръжието....
  И да се отърве земята най-после от този фалшив модел.....

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка