Това е война САЩ – Русия, а не Украйна – Русия

Pan.bg 09 юли 2014 | 11:19 views (6267) commentaries(37)
img strogosekretno.com


Перспективите на военния сценарий

В момента, когато пиша тези редове, кървавата баня в източните райони на Украйна – рускоезичният Донбас, продължава. Киевската хунта провежда война на геноцид срещу мирното население.


Новият президент на Украйна Порошенко изпрати на Москва някакъв "мирен план" във вид на ултиматум. Защо на Москва, не е ясно.

Но ясно е, че украинската криза е съставна част от процеса, който може да се определи като край на англоамериканската хегемония над света. Ясно е също така, че оттук нататък, каквото и да се случи, никой няма да може да предотврати връщането на Донбас в Русия.

Ясно е, че "операция Украйна" е част от плана за обкръжаване на Русия и Китай от атлантическата "геополитическа" анаконда.

Арогантността и глупостта на самопровъзгласилия се световен "елит", чиято матрица е контролирана от Лондон, стават все по-очевидни. Стратегията към изграждането на еднополюсен свят, под командването на световния жандарм – САЩ, претърпя крах не толкова заради позицията на Русия, колкото заради невероятния възход на Китай, който в момента изгражда с Русия силен съюз.

В Украйна кървавата баня ще продължи в явна или скрита форма с много жертви, предимно сред мирното население на Донбас. Спокойните градове Славянск и Крематорск са превърнати в руини, като градовете в Сирия.

Какъв ще е изходът от конфликта и по какъв начин?

Според законите на логиката всяка война завършва с мир. Но войната има и друга логика. Според нея една война прераства в друга, още по-голяма. Засега тази перспектива в Украйна е по-вероятна.

Ситуацията напомня онази, която беше в навечерието на Първата световна война. Основните актьори на световната политика тогава попаднаха в стратегически капан. Да не воюват, след убийстото в Сараево, беше за всяка от европейските държави невъзможно. Така е и днес. Русия вече не може да изостави рускоезичния югоизток на Украйна. САЩ пък не могат да изоставят хунтата в Киев. За тях това ще е политическо самоубийство и капитулация.

От друга страна, капитулация на Русия ще означава падане на Путин и на властовия вертикал, изграждан от него в течение на много години.

В това се състои и капанът – да не се воюва вече не е възможно, да се навлезе в още по-активна фаза на войната – също. За Запада разгромът на хунтата ще катализира разпадането на западноцентричната система. Онези държави, които все още плуват във форватера на американската политика, ще получат сигнал за опълчване срещу глобалистите.

Военният сценарий може да премине в мирен в случай на явна победа на една от страните, разгром на противника или заради невъзможност да наклонят везните на победата в своя полза. Но победата на една от страните няма да означава победа на никоя от страните в конфликта в Украйна. Даже, ако хунтата превземе с щурм Донецк или Луганск, това няма да е край на войната.

Украйна беше и е нужна на Запада като плацдарм за войната срещу Русия. Това означава, че целта не са Донецк или Луганск, а Москва.

Разбира се, войната може да премине и във фаза на позиционно противостоене с последващо укрепване на статуквото. Но на фона на глобалната борба това ще бъде само временно примирие. При някаква нова неустойчивост – локална или глобална, тлеещият конфликт отново ще се подпали от пламъка на войната.

Войната е традиционното средство за изход от кризите на Запада. Кризисното състояние на западната икономика продължава да се задълбочава. В тази ситуация военният сценарий става повече от очевиден.

Така стигаме до въпроса, който се задава от 3-4 месеца – дали Путин ще въведе войски в Украйна. Патриотичната общественост в Русия е убедена, че вариантите за разрешаване на украинския конфликт са два – или Русия /Путин въвеждат войски като смело поемат цялата тежест за възможните последствия, или Русия /Путин "предават Новоросия", "избират позора и извършват политическо самоубийство".

Горните тези се дължат на успеха на блицкръга в Крим. Някои мислят, че в Източна Украйна нещата ще се случат също толкова ясно, като в Крим, и единствената причина да не се случат е предателството на върха и лично на Путин.

На първо място обаче тежестта от възможните последствия при военно вмешателство на Русия в Украйна ще са много тежки. Русия, освен с хунтата в Киев, ще се сблъска челно с Европа, което е и целта на САЩ. Може да се стигне и до военен сблъсък на Русия с НАТО, което ще е още по-голяма радост за САЩ.

Да припомним какво се случи в Крим.

Проруските сили ефективно взеха в своите ръце политическата власт.
Проруските сили незабавно поискаха от военните и спецслужбите да получат клетва пред новата република или да я напуснат.
Мирното население активно оказваше морална и материална помощ на тези действия.
Мирното население взе участие в разоръжаването на военните.
Някъде на този етап получиха и подкрепа от Русия от така наречените "вежливи хора".
След като взеха властта проруските сили проведоха референдум за самоопределение и присъединяване към Русия.

В Донецка и Луганска област обаче събитията се развиха по обратния път. Започнаха от референдум вместо от превземането на реалната власт. До референдума се ограничи и подкрепата на населението, което вместо да печата бюлетини би трябвало да копае окопи, да разоръжава едни и да въоръжава други части и т.н. Но го направиха и получиха пълноценна война, в която хунтата има шансове за победа.

Сега плановете трябва да се променят и Украйна трябва да бъде освобождавана по друг начин.

Пасивността на местното население е въпреки стотиците жертви, бомбардировки на училища, болници, жилищни квартали и т.н. Това все пак е гражданска война в Украйна на всички срещу всички. Всъщност това е и целта на САЩ – хаос на границите на Русия.

Хунтата под диктата на САЩ е убедена, че воюва срещу Русия, но унищожава собствената си икономика и галопира към пълен колапс, който е неизбежен. Заради това откритото вмешателство на Русия не е в неин интерес.

Но има и друга причина, която може да доведе до военна намеса на Русия – ако се появи риск от постоянно разполагане в Украйна на американски или НАТО-вски войски и техни ракети, насочени към Москва.

На този фон оценките, че Путин "предава Новоросия" под диктовката на олигарсите и на петата колона на Запада, стават несъстоятелни. Нещата са с много по-голям мащаб и величина.

Залогът е колосален. Всъщност в момента по-голям залог няма.

Американската администрация разбира, че Путин не иска да въвежда войски на Русия на територията на Украйна, значи, трябва да го принудят.

С този императив се определя и цялата политика на САЩ на европейското пространство. Киевският режим е изпълнителят, Евросъюзът – клакьорите. За реализацията на тази цел на Киев е даден карт-бланш за убийството на мирни жители в източните райони на Украйна. Трябва да бъдат убити колкото се може повече мирни жители на Донецк и Луганск. Колко? Толкова, че да се постигне исканият от САЩ резултат и Путин да даде заповед за влизане в Украйна.

Да се избегне войната е винаги по-добре отколкото да се затъва в нея. В момента обаче шансовете да се избегне превантивна военна операция за спасението на мирните жители на Новоросия са много малки, не по вина на Русия. След изчерпването на всички мирни средства ще последва операция "принуждаване към мир". Ако се стигне до нея, тя ще премине в стадий на стремителна реализация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 37

 1. #1
  moshe 09 юли 2014, 14:53
   
  0
   
  0

  Ами,ами-не е толкова страшно-скоро украинците ще изтрепят всички москалски терористи и нещата ще се оправят.

 2. #2
  .... 09 юли 2014, 16:10
   
  0
   
  0

  Вече от 10 нови статии за деня тук, в 8 се наблюдава "Америка е виновна за войните", "САЩ ни готви унищожение", "Русия е принудена да воюва"... Ако всички кажем, че сме съгласни и се вречем във вярност и вечна дружба на братушките ще спрете ли да ги поствате тези статии?

 3. #3
  l 09 юли 2014, 16:38
   
  0
   
  0

  >'Мирни граждани'

 4. #4
  МиГ 09 юли 2014, 16:50
   
  0
   
  0

  #3
  Защо, не трябва ли да се пишат фактите такива каквито са?
  Или трябва всичката информация да преминава през американската цедка за дезинформация и манипулация, както примерно това става с големите медии?

 5. #5
  ИванМиленков 09 юли 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Путин знае че не може да възтановиови СССР.Целта му е да пази власта си в Русия игаейки на струната на примитивния руски национализъм.Същото правеше и Милошевич започвайки започвайки 4 воини една след друга.Накрая Сърбия загуби много наистина сръбски земи а синовете му станаха богати олигарси в Русия.Путин води не руския народ ,а една каста яхнала богатствата на Русия.

 6. #6
  .... 09 юли 2014, 17:09
   
  0
   
  0

  #5
  Не съм за американската цедка. Просто ми писна тук всички статии с някаква нечувана компетентност да определят едните за вечно добри и онеправдани, а другите за зли тирани. Такъв поглед на нещата може да имаш ако гледаш битка на джедаи и сити в киното, в реалния живот е смешно и изглежда даже по-зле от американската пропаганда.

 7. #7
  МиГ 09 юли 2014, 17:11
   
  0
   
  0

  #6
  "Путин води не руския народ ,а една каста яхнала богатствата на Русия."

  Посочи ми една страна в която това да не е така? Това е капитализма - 90% от богатството да е съсредоточено в по-малко от 5% от обществото. А който владее парите, има и властта да управлява останалата част. Нали това е строя, който победи в Студената Война и към който всички се стремяха?

 8. #8
  МиГ 09 юли 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  #7
  Е да, и на години (особено последните 10) да се опитват да ме манипулират от екрана с проамериканска пропаганда (тук въобще не включвам 99% от американските филми, защото и те могат спокойно да се причислят към нея).
  Погледни го от тази страна - тук имаш правото да изразиш мнението си напълно демократично. А аз мога ли да кажа примерно на Ани Салич или Юксел Кадриев, че не искам повече глупостите, които безуморно ръсят от екрана? НЕ. Забелязвали ли сте примерно, че (особено) по БТВ почти не се дават чужди новини с изключение на това кой от принцовете на Великобритания се оженил, коя певица тръгнала на турне и т.н.? Т.е. нищо съществено което да ме интересува. Нищо за Украйна, за Ирак, за Сирия. Нищо за природните бедствия в Русия, в Китай. Ако не са сайтове като pan.bg и чуждите сайтове, просто няма да знаем какво става по света. Не искам да адвокатствам на сайта, просто изразявам мнението си.

 9. #9
  KOREKTOR 09 юли 2014, 17:51
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от moshe

  moshe,

  *****************,

  Преди в друга тема бях ти казал, че си **********. Сега пак ти го казвам, че си.

  Ти като си такъв герой и страшилище какво правиш тук, ами не вървиш при братчедите си да бомбиш беззащитни жени и деца в Газа и да ги мачкаш с МЕРКАВИТЕ.

  Само,че Хизбула да не ги дупчат тези МЕРКАВИТЕ както беше през 2006 година с РПГ-32 Баркас или Хашим.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 10. #10
  abe 09 юли 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  администраторее, направо му трий целия пост, какво му слагаш звездички! то смисъла си се разбира и със звездички!...

  ако ще слагаш звездички - то тогава редактирай и мойте коментари по този начин!
  тоя ****** няма елементарно възпитание щото са го изпуснали първите седем години, затова е такъв *******!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 11. #11
  KOREKTOR 09 юли 2014, 18:57
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 12. #12
  abe 09 юли 2014, 18:58
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 13. #13
  abe 09 юли 2014, 19:06
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 14. #14
  KOREKTOR 09 юли 2014, 19:11
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 15. #15
  abe 09 юли 2014, 19:17
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 16. #16
  KOREKTOR 09 юли 2014, 19:31
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 17. #17
  KOREKTOR 09 юли 2014, 19:38
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 18. #18
  К? ОКОДИЛ 09 юли 2014, 20:49
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 19. #19
  Есаул 09 юли 2014, 21:20
   
  0
   
  0

  Русия отново е нападната, както много пъти в миналото.Тогава тези, които са я нападали са причинявали на големи страдания, но накрая са били изпращани с гръмотевичен шут.Да помага Бог и народа на Сун Ятсен така да бъде и сега.
  ..И не разговаряйте прекалено много с .... . Подобни екземпляри не се нуждаят от аргументи, а от ....

 20. #20
  abe 09 юли 2014, 21:21
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 21. #21
  KOREKTOR 09 юли 2014, 21:57
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 22. #22
  abe 09 юли 2014, 22:06
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 23. #23
  АAF1 09 юли 2014, 22:10
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 24. #24
  KOREKTOR 09 юли 2014, 22:33
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 25. #25
  К? ОКОДИЛ 09 юли 2014, 22:50
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран,не е по темата. Admin

 26. #26
  KOREKTOR 09 юли 2014, 22:52
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 27. #27
  abe 09 юли 2014, 23:26
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 28. #28
  KOREKTOR 10 юли 2014, 06:49
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 29. #29
  Някакъв си там 10 юли 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  В Бьлгария, всички разбираме от политика и от футбол. А най-вече от работата на другите, и им даваме съвети как да си я вършат. А всъщност трябва да си вършим своята, и то с професионализъм. Аз съм на принципа: Върша си своята работа, и оставям другите да си вършат тяхната, без да поставям нещата на личностна основа. Една статия е поглед върху нещо от една страна, но може да има и други погледи върху същата тема. Статията, е повод да се замислим върху нещата, а не да се правим на много знаещи и разбиращи. Обективността преди всичко дами и господа. И в края на краищата повече уважение към събеседника отсреща.

 30. #30
  Сун Дзъ 10 юли 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  Каквото има да става -ще стане.Независимо от нашето мнение или желания.Тук някои хора се палят прекалено ,вместо да погледнат обективно на трагичните събития в Украйна,разпалвани от Запада.Прочетете стиховете на Вазов (Македонски цикъл)и ще разберете къде се корени проблема вече повече от век.

 31. #31
  свободен гражданин 10 юли 2014, 11:32
   
  0
   
  0

  Какво става тука?! 20 от 30 коментара само с някакви звездички. Имам чувството, че чета строго засекретено досие. Ами разменете си скайпове, телефони или там каквото и си се плюйте и псувайте на воля. Не мога да разбера какъв е смисъла да пишеш нещо, като от напред знаеш че ще бъде цензурирано. Някакви пари ли ви дават за брой написани коментари, що ли?

 32. #32
  Сун Дзъ 10 юли 2014, 11:44
   
  0
   
  0

  Варвари сме!

  Написано по повод псувните на френския печат, който в яростта си ни прикачи етикета "варвари".

  Да, варвари сме ние! Сто пъти туй писахте,
  на гласове различни таз песен разпевахте.
  Под външност европейска крийм хуни зверовити,
  тръбяхме правда, братство, а с кръв сме днес опити.
  В гърди ни християнски сърце на демон бие -
  да, варвари сме ние!

  Пристанищата френски с гранати ги рушихме,
  на Англия селата плячкосвахме, горихме,
  деца и старци клахме, безчестихме жените,
  окови пак тургахме от другиго разбити,
  срама ни океанът дори не ще измие -
  да, варвари сме ние!

  През бурните морета пратихме наште флоти,
  топове, пушки в помощ на мръсните деспоти,
  борци идеалисти с картечници косихме,
  кат тигрите бенгалски с патрони "дум-дум" бихме!
  Под маската на ангел същ звяр у нас се крие:
  да, варвари сме ние!

  Апостоли - на думи, пирати по делата -
  ний паднахме по-ниско от хищните вандали;
  кощунствувахме с бога и с чест, и с идеали,
  "Марсилиеза" пяхме, а клахме свободата -
  о хора просветени, съвсем сте прави вие:
  да, варвари сме ние!

  Декември 1915 г.

 33. #33
  Мън Дзъ 10 юли 2014, 12:34
   
  0
   
  0

  Както е ни учи Конфуций "Да убиваш хората, без да си ги поучил – това се нарича жестокост".

 34. #34
  Сун Дзъ 10 юли 2014, 12:37
   
  0
   
  0

  Земята и небето ни вричаха без страх,
  и всичко, всичко - само да бъдеме със тях.

  Тогава бяхме прави, достойни и добри,
  сега сме зли, по-черни от дявола дори!

  Дъжд ласки и милувки приимахме тогаз
  днес сляпо и сакато възбуждат срещу нас.

  За слабите тъжаха, а душат ги сега.
  За малките плакаха, днес тям - юмрук, нога!

  Защо? Защо? Защото в лъжа светът расте!
  Понятьето за правда така го сфащат те.

  Ах, правдата е тамо, де тям е користта,
  прибулена лукаво под външна красота.

  Ех, вий големи, силни, на вашите слова
  във бъдещето вече не можеме верва.

  Лъгахте ни вий много, вий лъжете и днес:
  вий давате милувки, но на покорен пес.

  Но щом народ поиска за себе да живей,
  той става вам омразен, изменник и злодей.

  Ех, вий, големи, силни, на сладки ви слова
  тъй, както на лъжата, не можем веч верва!

  Януари 1916 г.

 35. #35
  Мън Дзъ 10 юли 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  Идеята за литературно соаре или вечеринка никак не е лоша.

 36. #36
  Сун Дзъ 10 юли 2014, 13:26
   
  0
   
  0

  Намирате ли нещо променено в политиката за последните 100 години?Тези думи са на И.Вазов ,написани преди 100 години по повод политиката и действията на "великите сили" срещу България,има и още много ,например"Allons, enfants de la patrie!".Ако толкова ви харесва отидете на :http://slovo.bg/old/vazov и се насладете.За съжаление ни прожектират един и същ филм вече 100 години и ние всяка прожекция я възприемаме като премиера.Не се ли научихме най-после?Докога ще продължава?

 37. #37
  calmy54 11 юли 2014, 18:25
   
  0
   
  0

  Отлична статия. Истината не може да бъде заглушена!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка