Военният вятър над бойно поле Украйна

Pan.bg 10 юли 2014 | 22:37 views (4202) commentaries(44)
img strogosekretno.com


Украйна стана поредният етап от световната криза. Превратът и появилата се в Киев хунта, и отговорът на Русия с Крим и с Янукович бяха закономерни, тъй като в Украйна се пресичат икономически, геополитически и военни интереси на различни сили и държави, чийто вектор сочи към ликвидирането на еднополюсния свят и победа на Русия и Изтока във втората Студена война със САЩ и Запада.

Събитията в Украйна са следствие на глобалните проблеми, с които се сблъсква човечеството и които ще продължат да се задълбочават.


Изграждайки нова желязна завеса около Русия и Китай, Западът с изненада откри, че я е изградил около себе си и, че светът се оказа в нова реалност.

Това е същността на ставащото и на дилемите "САЩ или светът", "нова световна война или край на долара".

Крахът на САЩ не може да бъде спрян. Значи, онова, което САЩ правят е опит да продължат агонията си поне с един месец, един ден докато се опитват да ликвидират все по-силните си противници с войни, хаос, различни "пролети", цветни революции и т.н.

Русия и САЩ, Изтокът и Западът, се намират във война. Това е реалност, която трябва да се разбере. Да не се заблуждаваме от липсата на преки военни действия, която се дължи само на присъствието на ядрено оръжие от двете страни. Но те отдавна се намират в състояние на пълна мобилизация и целта на тяхната политика е унищожение на противника.

Така дойде и майданът в Киев, на който се очертаха контурите на залеза на еднополюсния свят.

Паниката на САЩ беше подсилена и от мерките на Москва за излизане от доларовите плащания и започналото изграждане на Митническия и Евразиатския съюз. Това е сигурна смърт за долара.

И, тъй като във Вашингтон никога не са били прекалено изобретателни в своята външна политика, стартираха спрямо Путин и Русия същия сценарий, както срещу Сададам Хюсеин и Ирак, Муамар Кадафи и Либия, Башар Асад и Сирия, Милошевич и Югославия и т.н.

Когато в Украйна ситуацията започна стратегически да се придвижва към Русия и Янукович отказа да подпише споразуменията за асоцииране с ЕС в САЩ срочно трябваше да измислят нови сценарии. И измислиха онова, което правят от години – бардак на централния площад, както в Кайро и Истанбул. Вероятно го готвеха за изборите в Украйна през 2015 г., но ситуацията ги изпревари и трябваше бързо да действат като взривиха Украйна. Този път използваха неонацистите от Западна Украйна, които се съюзиха с украинските ционисти. Това в Москва трябва да се разбира. Такива са подигравките на историята.

В капиталистическото общество основната стока са парите. САЩ досега бяха главният производител на стоката "пари", които, като всяка друга стока, трябва да имат постоянна привлекателност. И какво може да е по-лошо за тази стока от щастливото и безпроблемно съществуване и развитие на конкурентите - ЕС, Русия или Китай. Значи, трябва да им се създават проблеми без оглед на собствените разходи и поражения. Това е сблъсък на живот и смърт. В буквалния смисъл.

На САЩ въобще не им е нужна Украйна – нито единна, нито разделена, нито федеративна, нито руска, нито бандеровска, нито европейска. На САЩ е нужна територия на перманентен конфликт, на атаки в източно и западно направление, на война под всички възможни флагове и байраци, позволяващи да бъде спрян транзитът на руския нефт и газ към Европа, срещу които Русия получава европейски пари, които са "по-красиви" от американските.

За САЩ е удобен всеки резултат от ставащото в Украйна освен един – безконфликтният и мирният. За тях е добра и партизанската антибандеровска война в източните райони, и антируските банди в западните райони, война с танкове и самолети, или поне с тояги и камъни. С една дума всякаква – само да няма мир. Защото доларът и САЩ в съвременния свят могат да съществуват само в море от войни, хаос, пожари и т.н.

Бандеровската хунта в Киев беше едноразово явление, позволяващо на САЩ да прикрие временно кризата и проблемите с долара чрез давление върху Русия, ЕС и Китай. Украйна е идеална за провеждане на такава операция – смъртник с вече надут пояс на шахид, 15 ядрени реактора и най-голямата в Европа транзитна газова система.

В САЩ се изплашиха, че влакът може да отпътува без тях. Нарастващата мощ на Русия не може да не привлече обратно Украйна заради геополитика, бизнес, хора. Но за САЩ Украйна е само оръдие. И така е използвана.

Русия през последните 15 години започна да играе "дълга игра", както прави Китай, който е майстор на "дългите игри". Онова, което няма да стане при това поколение, ще стане при следващото. Путин започна да играе с десетилетия. Важно е да се помни националният интерес.

В това се състои политиката на Путин. Вероятно той е най-внимателният лидер на Русия в нейната история. Но истина е също, че му се падна най-сложният период от нейното съществуване.

Русия, като партньор на Европа, е кошмар за САЩ, Русия в съюз с Китай е още по-голям кошмар за САЩ. Това е краят на техния световен ред. Заради това американците разиграха украинската криза. Идеалът за тях е война на Русия с руснаци на руска територия. Биха приели и въвеждане на войски на Русия в Украйна, което ще прекрати икономическите контакти на Европа с Русия. Така ще пострада и ЕС, което също е приятно. Разделението на Украйна по Днепър също не е лошо. В западната част американците ще докарат своите ракети от ПРО или ще си построят ново Косово насред Европа, като резерват за терористи и наркотици. Заради това Русия иска единна и федерирана Украйна. Но САЩ командваха хунтата да атакува руския югозапад.

Особено внимание заслужават движенията на Путин. Най-накрая той разбра, че Западът е труп, който вече се разлага. Путин иска да направи Русия силна и велика и по този начин да остане в историята като силен и велик лидер.

За мен лично – въпросът е защо стигна до тази еволюция чак сега и дали ще има време. Защото нещата в света стигнаха до такъв етап, в който за да постигне своите цели, Путин трябва да промени целия световен ред и да му предложи нова концепция, конструкция и визия.

Действията на Путин спрямо Украйна съответстват на тази схема. Ставащото в Украйна е неин вътрешен проблем и тя трябва да го реши, но Русия иска да запази Украйна като съюзник в своята сфера на историческо влияние.

Разбира се, Путин предпочита това да стане по мирен път, но ако е необходимо, ще прибегне и към сила за защита на рускоезичното население.

В своята съвкупност това дава възможност на Путин да сложи край на позорния период в живота на Русия.

Март 2014 г. стана началото на руското възраждане и събитие, което надвишава всичко , което беше в постсъветския период.

На Запад пишат, че мечката се откъсна от веригата. Може и така да е, но тя се връща в своята гора. От тук нататък ще има различни събития и изненади, но векторът ще постоянен – към край на глобалния хаос и еднополюсния свят. Но няма да има връщане и към двуполюсния модел.

Ставащото сега е само етап по пътя към формирането на многополюсен свят, в който няколко основни цивилизационни центрове ще станат опора на новата система на световния порядък. В този смисъл не само Русия, но и целият свят се връщат на мястото си като основен субект на историята.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  Broadsword 11 юли 2014, 00:32
   
  0
   
  0

  Чудесна статия отново!

 2. #2
  Девоатин 11 юли 2014, 09:31
   
  0
   
  0

  Тук гумените глави могат да критикуват тезата, но не и начина по който е изложена.Но тях ги няма.Явно са респектирани,трудно асимилират, доспиват или наистина са се изнесли в някой болшевишко - педерастки сайт.

 3. #3
  Енчо Добрев 11 юли 2014, 11:07
   
  0
   
  0

  Много точно описано, браво!

 4. #4
  Teraflop 11 юли 2014, 14:46
   
  0
   
  0

  Този човек с очилата просто чака.Кога янките ще се издънят пак.За да може да ги спипа за врата,образно казано.

 5. #5
  Nash 11 юли 2014, 15:24
   
  0
   
  0

  Всичко е точно! Но макар и залязващи, 6татите са още много опасни... Ако утре се разпаднат, както едно време СССР, кой ще отговаря за огромните арсенали и военни бази с оръжията?
  Похвално е ако и Китай и Русия си получат някакво място в решаването на световните проблеми... Някакво равновесие на интереси и сили е много по-добре от "разюздената америка" с тяхната "изключителност". ЕС трябва също да се събуди най-после! Нерпиятно е да гледаш как велики народи, произвеждащи Порше, Мерцедес, БМВ... играят чудесен футбол, НО нямат изобщо думата на международната сцена и "пълзят" по 6татите....
  Поживём - увидим какво ще стане!

 6. #6
  нов ссср 11 юли 2014, 17:20
   
  0
   
  0

  и за няколко дена тайно и полека се появи съюзът на свободните славянски републики ссср

 7. #7
  simonm 11 юли 2014, 17:43
   
  0
   
  0

  пич, научи значението на думите фашизъм и хунта и тогава хвани моливчето

 8. #8
  calmy54 11 юли 2014, 18:02
   
  0
   
  0

  Страхотна статия!

 9. #9
  KOREKTOR 11 юли 2014, 19:29
   
  0
   
  0

  До #7 Пуснато от simonm

  simonm,

  Какво е според теб значението на думата "хунта".

  Обясни ни на нас твоя вариант за значението на думата.

  Защото виж как разбират нещата в Уикиречника:

  "Съществително нарицателно име, женски род,

  (В превод от испански) събрание. В Испания и испаноговорящите страни: различните органи на държавно управление, в това число и граждански. В съвременния език: военна диктатура, установена в резултат на държавен преврат. В съвременната история един от най ярките примери за хунта е хунтата на Пиночет.

  Етимология

  От испански: junta"

  Кое не си разбрал и с какво КЛИКАТА СЕГАШНА, ХУНТАТА в Киев се различава от описаното в Уикиречника?

 10. #10
  Иванн 11 юли 2014, 21:58
   
  0
   
  0

  Пълни фантазии. Как пък само запада и Америка грешат и все те са лошите. Как някой комунист, включително и автора на статията не видяха поне една грешка в Съветския Съюз и днешна Русия. Как целия свят по списък греши , или нв раБира живота, а само руснците не допускат никакви грешки. Как толкова са безгрешни, а иПуснаха държавата си през 1991г. И сега ако я изпуснат. пак няма да са в грешка, нали

 11. #11
  KOREKTOR 11 юли 2014, 22:15
   
  0
   
  0

  До #10 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  Ами направи си извод и си отговори на собствения си въпрос.

 12. #12
  Иванн 12 юли 2014, 05:48
   
  0
   
  0

  Ето изводите бе колега Коректор.
  Щом като Съветския Съюз(сила колосална) отпадна от живота по такъв нежен и фин начин, все пак има причини. Не може току- така да умират държави. А за най- голямата и най-силната да не говорим.
  Причините са само две. Или самия той е бил погрешно създаден и структуриран, или руснаците са некачествен народ и не можаха да спасят своята държава. Добре, сещам се че може и да има по - безболезнена причина-поради възраст, изчерпване, безполезност, пенсиониране , затормозено функциониране. Или по физиологически причини или безперспективност и невъзможност да се
  реализира обещания живот- комунизма. Все някой е закрил Съюза по някакви причини. От самосебе си това не е възможно.
  Много долно е нито един комунист в Русия да не даде мотивирано обяснение за причините за смъртта на Съветския Съюз. Това е върховна безотговорност и обида към целия руски народ. Знаеш ли Кор, колко човешки същества комунистите ликвидираха. От около 3500 български комунисти, избягали в Съюза, болшевиките убиват около 700. Някой ще каже, ама това са комунисти. Няма значение какви са, вяжното е че са наши сънародници. Нали вие комунистите твърдите, че руснаците много обичат славяните и славянството. Ами тези наши българи не са ли славяни.
  А, запада бил разрушил Съветския Съюз. Това означава, че той е бил по-силен от Съюза. Което пък прави лъжливо твърдението на съветските комунисти, че са по-силни и по-умни от запада и американците.
  Не, и това не ви уйдисва. Горбачов бил унищожл комунизма и Съветския Съюз. Един човек да унищожи самостоятелно най-мощната държава в света. Егати силата, моято е притежавал един руснак.... Но това пък зе връзва с твърдението, един друг руски комунизст пък създал Съветския Съюз.


  Но няма никакво значение колко човека са създали Съюза и колко са го закрили, важното е , че СССР комунизъм не построи, дори и бледо подобие на комунизъм. А днешна Русия бяга от комунизма като дявол от тамян. Защото този комунизъм посрами такъв голям и благороден народ като руския.
  Както и другия вид социализъм( нацисткия) посрами германския народ. Е, у нас срам няма , ние сме .......айде да не кажа нещо повечко.

 13. #13
  Sold-er 12 юли 2014, 09:11
   
  0
   
  0

  До #12 Нито в Русия, нито в България...още по-малко пък в този сайт има комунисти! Комунистите са само в болният ти мозък! Никой тук не защитава комунизма, но всички тук плюят по лъжливият еврейски капитализъм, който ни се налага от 25 години насам! Къде е капитализмът, къде е демокрацията и къде е пазарната икономика в договорите на американските Тец-ове например??? Мен ме задължават да използвам скъпият ток от ТЕЦ, а аз искам да ползвам по-евтин ток от АЕЦ....искам си демокрацията бе...някой питал ли е народа??? От къде накъде нашата "комунистическа" държава ГАРАНТИРА печалбата на частни компании...и то американски!?!
  И само не ми излизай с глупоста, че "комунистите били подписали тези недемократични договори"....защото комунист с американци бизнес не прави! Ако комунисти бяха подписали договорите за ТЕЦ....сега ТЕЦ-овете щяха да са руски!

 14. #14
  охболи 12 юли 2014, 09:52
   
  0
   
  0

  "Мен ме задължават да използвам скъпият ток от ТЕЦ, а аз искам да ползвам по-евтин ток от АЕЦ....искам си демокрацията бе...някой питал ли е народа??? "

  Ами то това е капитализъм. Никой няма да те бие в милицията, ако се опиташ да ползваш по-евтин ток. Няма да те накажат на партийно събрание, ако спреш да ползаш ток.
  Никой не те кара насила да ползваш ток. Никой не ти е длъжен да ти продава ток на цени, които ти харесват.
  Демокрация е, защото всеки може да участва в изборния процес като избирател или избираем.
  Кандидатирай се за депутат или кмет - никой не те спира.
  По време на комунизма, когато управляваше българската комунистическа партия, не можеше така демократично всеки да участва в избори.

 15. #15
  Ветеринарна инспекция 12 юли 2014, 10:08
   
  0
   
  0

  Охболчо нали и ти ток плащаш. сложи си ръка на сърцето и кажи, че си супер доволен, никога не си се ядосвал за сметките си за ток и даже искаш да ти повишат цената за тока защото вече е със супер високо западно качество.

 16. #16
  Sold-er 12 юли 2014, 10:22
   
  0
   
  0

  До #14 В грешка си...това не е капитализъм, нито е пазарна икономика...къде е конкуренцията??? Нашият Аец произвежда ток за 10-15 лв Кв/ч(примерно...не казвам че цените са точни!!!), а ТЕЦ-а произвежда ток за 500-600 лв.Кв/ч! При едни истински Демокрация, Капитализъм и Пазарна Икономика неконкурентноспособният ТЕЦ щеше да фалира отдавна....но понеже е на Хамерикански фирми сме задължени да ползваме техният ток, а тока на АЕЦ го продаваме в чужбина! Капитализъм е този с по-добрата оферта да печели.......а офертата на ТЕЦ е твърде далече от добра!

 17. #17
  Sold-er 12 юли 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  P.S...В горният ми коментак съм писал за квт/ч, а исках да напиша мгв/ч!

 18. #18
  ohboli 12 юли 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  То това е капитализма - става както иска по-силния. При комунизма (управлението на българската комунистическа партия) беше същото - пак ставаше както иска по-силния, ама комунистите загубиха Студената война и сега вече можеш само да злобееш и завиждаш на живота на бившите врагове. Тези, които живееха добре при комунизма (управлението на българската комунистическа партия) сега са обречени на изчезване, защото загубиха войната срещу капитализма и сега вървят по съдбата на победените - ядат кавото им дадат, правят каквото им кажат победителите.
  Нахален комунист - хем загуби войната с капитализма, която комунистите започнаха с техните революции, хем има претенции да папка каквото си избере.
  Трудно се забравя безплатното сиренце в курсантската столова, нали другарю?
  При капитализма човек експлоатира човека, при комунизма (управлението на българската комунистическа партия) беше обратното.

 19. #19
  Sold-er 12 юли 2014, 13:10
   
  0
   
  0

  До #18 Ха ха хахахахаха....ти май наистина си вярваш, че тези, който са живели добре преди 90-та сега живеят зле! Т'ва бате ти Бойко ли ти го каза.....ще ти издам една тайна.....и Боко Тиквата, Иван Костов и останалите уж десни политици си живееха доста добре преди 90-та, сещаш ли се ха ха ха! В България никакъв капитализъм не е печелил и никакъв комунизъм не е губил...тези който жиееша добре преди 90-та сега живеят още по-добре...направо отлично бих казал ха ха ха! А тези, който жевуркаха някак си преди 90-та сега живеят мизерно и ровят по боклукчийските кофи ....а ти подължавай да се радваш на "Великата пАбеда" на капитализЪма ха ха хахахахаха!

 20. #20
  Sold-er 12 юли 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  До #18 P.S А ти през 90-та си бил на баща ти в абитуриентските пликчета предполагам! Тъй че като говориш за комунизъм, капитализъм и Студена война първо поотвори "Уикипедия" и попрочети тук там!

 21. #21
  Sold-er 12 юли 2014, 13:25
   
  0
   
  0

  До #18 P.S 2.....И за да не вземеш да си внушиш още нещо, нека ти кажа.....не съм ял безплатно сирене в курсанска столова...90-та година съм бил нейде в 1(ПЪРВИ) клас, но поне не вярвам на никакви политици и съм чел, когато е трябвало!

 22. #22
  капитанче 12 юли 2014, 15:05
   
  0
   
  0

  Още чакам за един единствен пример на държава в добро икономическо, социално и духовно състояние след 40-50 годишно руско присъствие и благодатно управление. Моля за ви за един пример, и поне един пример за комунистически рай, от който всеки втори да не иска да емигрира.
  п.п Защо кльоновете и мините бяха само от нашата страна, а не от гръцка, турска или сръбска?

 23. #23
  Sold-er 12 юли 2014, 15:42
   
  0
   
  0

  До #22 А защо Куба не е добре икономически...заради Русия или заради ембаргото наложено им от САЩ? Страните, където Русия има влияние са подложени на репресии от американците, и затова са в лошо икономическо състояние! И глупостите ви за това кой къде емигрирал си ги спести.......то и жена ти сигурно се плющи с други, но вечер се прибира при теб.....сещай се тогава защо българите обичат Русия, но предпочитат да имигрират на Запад! Зададът го играе простият и богат чичка, при който българските емигранти се прибират след здрав руски секс!!!

 24. #24
  moshe 12 юли 2014, 16:24
   
  0
   
  0

  Първата грешка на Русия – разгръщането на информационна война с украинофобско, а след това и агресивно-враждебно по отношение на Украйна съдържание с цел противопоставяне на нейното рускоезично и украиноезично население.

  Рано или късно, и това вече е очевидно във връзка със станалите геополитически промени в Украйна, Русия ще бъде принудена да се откаже от нагнетяването на агресия сред росийския народ, за да не бъде разкъсана отвътре от тази агресия.

  Тогава излъганото рускоезичное население на Украйна много бързо ще разбере, че Русия го е преметнала: че никаква заплаха от фашизъм в Украйна няма и не е имало. Напротив, вместо националистическия фашизъм, който Русия приписва на Украйна, съществува много по-страшен имперски фашизъм, който съществува в Русия.

  И тогава рускоезичните украинци ще преживеят екзистенциална криза, тяхното недоумение и болка от лъжата ще се превърнат в ненавист към Русия.

  И колкото по-големи бъдат геополитическите промени, натрапени на Украйна от Русия, толкова по-силна ще бъде ненавистта на излъганите рускоезични украинци към Русия.
  /между другото, този процес вече върви – бел. ykpaina/

  ......

  Втората грешка на Русия – непризнаването на гражданския протест от 2013-2014 г. и последвалата го революция като народни. /вместо това сегашното правителство на Украйна е наричано „фашистко”, дошло на власт едва ли не в резултат на фашистки преврат/

  Русия се прояви като реакционна и контрареволюционна сила в една революция, която е неизбежна и за самата нея

 25. #25
  moshe 12 юли 2014, 16:36
   
  0
   
  0

  Революцията от 2013-2014 г. в Украйна е форма на сваляне на един олигархично-полицейско-бандитски режим, тоест режим, който съществува и в Русия.

  Но има и един по-съществен аспект на тази революция – световният сблъсък между старата унитарна териториална национална идентичност и новата политарна мрежова корпоративно-съобществена идентичност.

  Като цяло от успеха на тази революция е заинтересован целият свят. И в световен мащаб Украйна представлява полигон за това, което в най-близко бъдеще ще се случва и в други страни.

  В този смисъл Русия слага спирачки на историческото преобразуване на целия свят, опитвайки се да удържи своя архаичен свят.

  Тук против Русия ще въстане целият световен егрегор. И не става въпрос за икономическата война на Запада против Русия. Това е най-малкото, което може да се случи на Русия.

  Въпросът е, че сдържането на такива мащтабни световни процеси може не просто да разцепи Русия, а и изобщо да сложи край на съществуването ? като исторически и геополитически субект. Русия застана на пътя на развитието на света и световните сили ще я пометат като перце.

  ......

  Третата грешка на Русия – това, че приюти в държавата кървавия диктатор Янукович и го използва за разцепването на Украйна.

  Отхвърлен от цяла една страна, поскитал по цялата ? територия и ненамерил никъде пристанище, Янукович получи държавна защита в Русия. От чувство за мъст Янукович излезе с публичен призив за разрушаването на изгонилата го Украйна, а Русия подкрепи този призив.

  Така Русия зае позиция, подкрепяща неправедната мъст на отхвърления в собствената си страна кървав диктатор. Тази неправедност е ясна не само за Украйна и целия свят, но даже и в самата Русия.

 26. #26
  Korekten 12 юли 2014, 19:44
   
  0
   
  0

  Моше, много точен анализ. Рашките се самозабравиха. И падат в своя капан. Изгубиха и тая война. Сега ще ближат рани до следващия опит за заякване, може би след 30 или 50 години.

 27. #27
  KOREKTOR 12 юли 2014, 21:32
   
  0
   
  0

  До #25 Пуснато от moshe

  moshe,

  "Въпросът е, че сдържането на такива мащтабни световни процеси може не просто да разцепи Русия, а и изобщо да сложи край на съществуването ? като исторически и геополитически субект. Русия застана на пътя на развитието на света и световните сили ще я пометат като перце. "

  moshe,,

  Знаеш ли , че ти не си първия който е тръгнал да цепи Русия и да я слага край на съществуването и.

  Знаеш ли, че ДЯДО ТИ Збигнев Бжежински откакто е жив все това прави и говори. Знаеш ли той откога е заразцепвал и захванал да затрива Русия. Е па какво стана?

  ДЯДО ТИ Збигнев с единия вече е трапа, а Русия не само, че си стои, а и даже върви нагоре за твой УЖАС.

  А и колко още душмани на Русията по-велики от теб moshe, се провалиха,та теб изобщо няма да те шуркам в калабалъка.

  Така, че тези твои ТЕЗИСИ вземи да си ги прпишеш там на ЕМЕКА ли, на друга марка тоалетна хартия ли и отиди с тази хартия по предназначение знаеш къде и за какво.


 28. #28
  KOREKTOR 12 юли 2014, 21:38
   
  0
   
  0

  До #26 Пуснато от Korekten

  Korekten,

  А пък ти прочети какво съм писал на moshe-то.

  Валидно е и за твоята особа.

  Нямам време и с теб да се занимавам.

  "Казвам ти дъще сещай се снахо"

 29. #29
  Cyber 12 юли 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  Статията е добра.
  Това, че не се харесва на американските гъзоблизци е напълно нормално.
  Някой толкова са се надъхали, че пишат пълни глупости. По времето на комунизма това, по времето на комунизма онова.
  Не се сещам някога в България да е имало комунизъм.
  Простотия.
  Русия пропагандирала фашизма в Украйна. Бла бла.
  Евтина краварска пропаганда.
  Да припомня истината с два свързани линка:
  http://www.saprotiva.org/the-ukraine-crisis-what-youre-not-being-told/
  и на оригинала:
  http://scgnews.com/the-ukraine-crisis-what-youre-not-being-told
  Нека moshe да провери в кой град се хоства въпросния Storm Clouds Gathering. Ако интелекта не му позволява и ме помоли ще му помогна.

  За всичко са виновни краварите, не комунистите. Не може 25 години да им преписвате и солеността на средиземно море. Отърсете се от пропагандата и параноята.
  Време е да прогледнете, че за всичко са виновни
  новите ни задокеански господари и назначените от тях заподноевропейски управители.

  Задава се буря. Затова никой не иска да управлява. До скоро ревяха оставка, оставка ама май нещо всички взеха да се дърпат. Следва август с депутатска ваканция, депутатски кюфтета и ситен морски пясък.
  Септември ще ни сервират сметката и имам съмнение дали ще успеем да я преглътнем. Дано не съм прав. 30. #30
  капитанче 13 юли 2014, 12:43
   
  0
   
  0

  Комунист, според нормално мислещите хора не е човек, който има за цел постигането на принципите на Маркс и Енгелс, а човек, който е: завистлив, некадърен, озлобен, конкурентен, раболепен и много, много страхлив. Комунистът няма капацитет за конкуретна борба - той върви напред чрез доноси и предателста спрямо приятели,близки и роднини. Комунистът никога не може да свърши една работа докрай - той винаги чака някой друг да му я свърши. Комунистът не обича можещите и независимите хора - те са смъртоносни за идеята за "братство и равенство". В България комунистите по стечение на обстоятелствата бяха предимно кондурджии, кравари и обикновени крадци, та затова резултатът е най-плачевен.
  Все още чакам за държавата прокопсала под руско управление, моля без простотии, че навсякъде американците са прецакали русите. Значи хем американците вдигат жизнение стандарт на едните, хем руснаците вдигат на другите и накрая американците виновни , че руснаците освен от водка и оръжие от друго не разбират? Странна логика.

 31. #31
  Sold-er 13 юли 2014, 13:13
   
  0
   
  0

  До #30 Добре де.....посочи ми пък ти поне една малка държава, която е прокопсала под американско управление!?!

 32. #32
  KOREKTOR 13 юли 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  До #30 Пуснато от капитанче

  А бре капитанче,

  ********************

  А кажи *************** американците чий жизнен стандарт са вдигнали, че нещо не те разбрах **********

  И коя страна е прокопсала след натрапена и УНИЩОЖИТЕЛНА КРАВАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ?

  То хубаво човек да изказва мнение и да коментира, но ако има мозък да прави това.

  А ти капитанче,

  ************************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  капитанче 13 юли 2014, 15:29
   
  0
   
  0

  Ами например като почнем от 1945 насам, всички разрушени от ВСВ държави се развиват по американски модел и хич не им е зле - като почнем от Дания, Белгия и Холандия, минем през Германия и Франция и стигнем до Полша и Чехия, в които идеята за връщане на положението от преди 1989 се приема като лудост. Кой направи Турция и Гърция държави на светлинни години пред нас? защо хиляди кубинци се опитват по всякакъв начин, с риск за живота си да доплуват до Флорида всяка година? Кога поне един тръгна обратно или пък талази тръгнаха към Русия в търсене на великия рай? Кой изправи икономиките на Южна Корея и Япония, ако не е бяха американците онези щяха да са като Монголия или в най-добрия случай Виетнам.
  Коректор, ти си взимай хапчетата, спрял си ги напоследък, което не предвещава нищо добро.

 34. #34
  KOREKTOR 13 юли 2014, 16:36
   
  0
   
  0

  До #33 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  Не ме принуждавай пак да подчертавам колко си ******************. И да ми обясниш какво аджеба е било разрушено през ВСВойна и съсипано в Дания, Белгия и Холандия, че и франция като там дефакто бойни действия не са се водили почти или ако е имало са били като махленски битки в нашите ромските.

  Нещо не са ти удачни примерите капитанче.

  А за това ,че Чехия и Полша дръпнаха пред кой, пред България. То пък ти им намери една мерулка с която да ги сравняваш.

  Знаеш ли защо дръпнаха. Защото особено в Чехия си НЯМАХА двама наши ВЕЛИКИ ПРЕМИЕРИ ТИТАНИ.

  Чехите си НЯМАХА Фил Дългото изречение демек Филип Димитров да им скапе селското стопанство и воено-промишления комплекс най-вече и да предаде контрола на продажбите на оръжие на КРАВАРИТЕ.

  Чехите си НЯМАХА и един Иван Костов да им доскапе промошлеността и икономиката и да преватизира бандитскии мафиотски за без пари всички печеливши предприятия и последствие почти всички баталясани.

  И капитанче,

  Нещо да кажеш за страни които бяха посетени от ДЕМОКРАЦЦИЯТА НА КРАВАРИТЕ в малко по-далечно и по-близко минало и настояще.

  Нещо да речеш за Гранада?

  Нещо да речеш за Панама?

  Нещо да речеш за Никарагуа?

  Нещо да речеш за Ирак?

  Нещо да речеш за Афганистн?

  Нещо да речеш за Либия?

  Нещо да речеш за Египет?

  Нещо да речеш за Сирия?

  Нещо да речеш сега за Украйна?

  Бива ли да си толкова прост бре капитанче?

 35. #35
  KOREKTOR 13 юли 2014, 16:51
   
  0
   
  0

  До До #33 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  ***************

  Ти какво си мислиш, че Турция и равитието и последните десетилетия има нещо общо с КРАВАРИТЕ ли?

  Боже , Боже , свещенна капитанчова простотия.

  Какво общо имат КРАВАРИТЕ с развитието на Турция.

  Работата е там , че Турция в последните няколко десетилетия има ръководотели които имат цели за страната си и знаят накъде да я водят.

  Отделен е въпросът на нас това харесва ли ни или не.

  И ПАПУРКО, ако си забелязал политиката на Турция не е вече толкова ПРОАМЕРИКАНСКА и е доста балансирана.

  Или какво ще кажеш, ФИЛПСОФЕ ДЪРВЕН, че Турция върви напред понеже има доста бази КРАВАРСКИ на територията си.

  Същото в почти такава степен важи и за Южна Корея. Но там най-вече постигнатото е и заради пословичното трудолюбие на хората.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 36. #36
  капитанче 13 юли 2014, 17:47
   
  0
   
  0

  Коректорче няма такова животно "пословично трудолюбие". Такива са всички хора, поставени в нормална човешка среда. Такива са били и българите, които от 1919 до 1944 правят страната ни лидер на Балканите и в десетката на Европа по икономически показатели. Нечовешките условия на СОЦА навсякъде научиха хората, че тъпи и умни ще взимат равно, че щлосера, който освен да пили с пилата и да прави заварки, ще взема колкото инженера, който му програмира струга за работа. Соца научи хората да чакат от държавата, дори без и грам принос да имат към нея. Научи ги, че клепането пред Партия и ДС е най-сигурната гаранция за кариерно развитие. Какво ми пишеш страни, в които не знаеш какво е положението. Панама нещо да се вълнува от това, че американците ги превзеха? Цъфти държавата, имам познат там - хич и не мислят да ги гонят. В Никарагуа сандинистите ядо калъчката и вече ги няма никакви, какво по-хубаво от това? Другите дето си ги писал - и Ирак и Сирия и Украйна - бяха много дълго под съветско/руско влияние и е нормално да са в киреча, то няма държава, която да не е полуразрушена, щом е била под съветски/руски чадър. Украйна какво - тука се дуеха разни хора още май месец, не държали автомат през последните 20 години, че за две седмици т.н. опълченци ще превземат 1/3 от Украйна, а то какво стана - свиха се до половин област. И оттам ще ядат теслата, украините и техните съюзници бързо схващат и скоро подготовката им ще даде резултат. Имат да им връщат още от Гладомора на блядките.

 37. #37
  капитанче 13 юли 2014, 18:40
   
  0
   
  0

  б.р - шлосер, не щлосер, май бад.

 38. #38
  KOREKTOR 13 юли 2014, 18:46
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  ***************

  Всички тези страни кой ги унищожи бе ****************. Баба ти ли унищожи или КРАВАРИТЕ с ПОДОПЕЧНИТЕ ИМ ЕВРОГЕЙСКИ МАРИОНЕТКИ?

  Всички те с изключение на Панама когато бяха малко или много под Съветско или руско влиянив вървяха нагоре и се развивха бе *****************.

  Това може да го отрече само едно ******************************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 39. #39
  капитанче 13 юли 2014, 21:01
   
  0
   
  0

  Умнико велик, като са вървяли напред и нагоре, що се сринаха за един ден тогаз? Що загубихте Студената война великите спИциалисти всякакви? Ако имаше и грам истина в това, което казаш, руските войски от Полша, Чехия и Унгария щяха да ги изпращат със сълзи, а не с псувни и подигравки. Защо Путлер и Ко станах първи капиталисти, а не продължиха да налагат соцпростотиите? Видяха, че от нищо и никакви санкции излизат на червено и свиха перките.
  Русфилче ненагледно, питай ако имаш роднина по морето кои са най-кофти туристите, най-нахални и най-нагли в претенциите си, в момента. Питай хората в Поморие и Созопол какво им е мнението за "братята", тогава ми защитавай тая измет, дето си мисли, че цяла България им е длъжна за нещо.

 40. #40
  KOREKTOR 13 юли 2014, 21:56
   
  0
   
  0

  До #39 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  *******************

  Ти не ми говори шменти капели. ами ми дай отговор кои са тези държави които просперират слад като ги е ЛЪХНАЛА КРАВАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

  Чакам отговор *****************

  Кои са най-желаните и най-противните туристи по морето ли?

  Ами доколкото съм чул и чел най-желаните и най-платежоспособните и най-харчещите са най-многобройните, а те са РУСКИТе ТУРИСТИ.

  А за най-отвратителните, най-нахални и най-нагли в претенциите си и най-пияните и най-напиканите и най-оповърнатите доколкото съм чул и чел са най-вече англичаните, след тях германците, скандинавци , холандци и така НАНАтатък

  А бе всичката западняшка измет на по младото население и бедните пенсионери.

  Стойностни западняци в България не идват.

  Както и Паралии руснаци не идват. Тези които са в България са част от по-послабата средна класа и надолу.

  Така, че капитанче ********************* пак се провали моето момченце жалко.

  Като на картината:

  "Апять двойка".

  А сега веси нос като героя от картината.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 41. #41
  Korekten 13 юли 2014, 22:27
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 42. #42
  Sold-er 13 юли 2014, 22:50
   
  0
   
  0

  До #41 Ха ха ха....какво точно загуби рашата, че не се сещам? Ако не си се досетил СССР беше рожба на еврей и с неговият разпад Русия спечели! Пък и да е загубила нещо...надявам се Хамериканските ти господари да ти повишат дневната порция shit в кучешката купичка!

 43. #43
  KOREKTOR 13 юли 2014, 22:51
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 44. #44
  Добре 14 юли 2014, 11:10
   
  0
   
  0

  Уникална статия. Точна, ясна, малко пристрастна (но вече неутрални няма) и описваща кой кой е в съвременния свят. Браво

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка