Пентагонът още не вярва на руснаците, че украински щурмовик е летял до Боинга

Pan.bg 22 юли 2014 | 21:45 views (3656) commentaries(17)
img blitz.bg

И Вашингтон, и Киев обаче не показват какво са засекли техните радари и спътници

Пентагонът, както и Киев, смята че изнесените данни на пресконференцията на руското министерство на отбраната за присъствието на украински щурмовик до малайзийския Boeing 777 не съответстват на действителността. Това е заявила за РИА Новости официалният представител на американското военно ведомство Айлин Лайънз."Насочвам вашето внимание на последното заявление на президента Порошенко по CNN, в което той посочи, че това не е истина", казва Айлин Лайънз. В това интервю Порошенко увери, че по време на инцидента всички украински военни самолети са били на земята.
Тя не уточнява дали американците са започнали да изучават предоставените от Русия данни и ще публикуват ли свои спътникови снимки. Непосредствено след инцидента Вашингтон, позовавайки се на данни от своите спътници, обяви, че ракетата, свалила Боинга", е изстреляна от опълченците.


Вчера обаче, както БЛИЦ вече съобщи, американският разследващ журналист Робърт Пери (http://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/), позовавайки се източник от разузнаването на САЩ, обяви, че тези снимки показват как украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии.

След като Петро Порошенко обяви в разговора си с френския президент Франсоа Оланд, че и Украйна има спътникови снимки, те също все още не са станали достояние на обществеността.

Неизвестна е и съдбата на иззетите от Службата за сигурност на Украйна записи на разговорите между диспечера от контролната кула и пилотите на малайзийския самолет. Тези разговори най-вероятно крият тайната защо диспечерите са допуснали самолетът да се отклони от курса и защо са го инструктирали да се снижи с повече от 400 метра. Според руския авиационен експерт Олег Смирнов, конфискуването на тези записи от "експертите на Майдана", крие реална опасност от фалшифицирането им преди те да попадната в ръцете на международната комисия, която трябва да разследва трагедията.

В понеделник началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал Андрей Картаполов заяви на брифинг, че самолет Су-25 на украинските ВВС се е намирал на разстояние от 3 до 5 километра от Боинга. (видео: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BrhEzecCdTI). Същевременно руски спътници за засекли на 17 юли смяна на позиции на украински батареи "Бук" и активизиране на украинските радиолокационни станции 9С18 Купол-М1.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  SUH 22 юли 2014, 22:03
   
  0
   
  0

  Както казах в другата тема, още не са ги направили "достоверни"

 2. #2
  OP 22 юли 2014, 22:27
   
  0
   
  0

  И Кремъл не може да повярва как така обърка нещата. Вече няма полезен ход за императорчето Спичкин.

 3. #3
  МиГ 22 юли 2014, 22:28
   
  0
   
  0

  Пентагонът има голям опит с "доверието".
  1. Довери се, че в Ирак има оръжия за масово поразяване - доказа се, че няма.
  2. Довери се, че сирийската армия е обстрелвала с химически оръжия - доказа се, че това са го направили бунтовниците.
  3. Сега не се доверява на доказателствата - ???

 4. #4
  Nash 22 юли 2014, 22:33
   
  0
   
  0

  Не били вярвали..... А кой пък им вярва на тех изобщо? Те са специалисти по манипулациите и лъжите... Но до там се самозабравят, че предлагат на масите обяснения, нарушаващи законите на физиката..... Например при разясненията на случая 9/11 2001 показаха една малка дупка в стената на пентагона, която била уж направена от Боинг, тежък 54 тона... И също нямаше нито един пътник на местопроизшествието, даже едно копче от пътник нямаше.... Е, какво да им вярваме пък ние на тех????

 5. #5
  KOREKTOR 22 юли 2014, 22:35
   
  0
   
  0

  До #2 Пуснато от OP

  OP

  И какво е объркал Кремъл. Като пишеш дай поне факти за объркване.

  Всичко друго твое е ала бала.

 6. #6
  Не съвсем 22 юли 2014, 22:52
   
  0
   
  0

  Като гледате Пърдушенко по телевизора въобще не му слушайте думите,а наблюдавайте изражението,жестовете и мимиките.Има несъответствие между вербалната информация,която подава и невербалната.Невербалните източници на информация са по-достоверни от вербалните.Човек може да говори лъжи,но много по-трудно прикрива мимиките,жестовете ,изражението,стойката.Пърдушенко има изглед на наакано четиригодишно дете - знае ,че е направило нещо нередно,ама не съвсем.

 7. #7
  SUH 22 юли 2014, 23:20
   
  0
   
  0

  Малко встрани от темата ама...

  Според дефиницията на Кофи Анан за тероризъм се касае при онези действия, които са насочени към причиняването на смърт или телесни повреди на цивилни лица, а не на воюващи, с цел да се сплаши населението или да се принуди международна организация или правителството да извършат или да не извършат нещо. При това не е необходимо да се дискутира дали държавите биха могли да се обвинят в тероризъм, тъй като неограничената употреба на въоръжена сила от страна на държава срещу цивилно население вече е забранено от международното право.

  http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
  Обърках се малко, кой е терориста в Украйна. Реторичен въпрос.

 8. #8
  OP 23 юли 2014, 00:15
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 9. #9
  Nash 23 юли 2014, 08:59
   
  0
   
  0

  ...#7 Пуснато от SUH...
  Точно за това първото нещо от страна на украйнските "нови" власти беше да дефинират недовоството и стремежа на Луганска и Донецка област да се независими или да се отделят и активистите за това, като "тeрористи". Но до "вчера" само, преди щатите да ги определят, кои да са управляващите в Радата, тях пък ги определяха като "революционери", "активисти" на "народното недоволство" против "дикататора Янукович"....
  Виж колко важни са термините! Ако някой е "терорист", то "официалните власти" имат право да се борят против него, да го арестуват, да го съдят или да го застрелят, преди да се е стигнало до това.... НО ако е "революционер" или "демонстрант" против "официалните власти", то той се явява "опозиция" а с нея властите нямат право да прилагат по-горните мерки... (Във всеки случай ако се смятат за т.н. "демократично" общество...)
  Точно по тези причини и "новото" правителство, начело с "полуизбраният президент" в Украйна поставиха такива термини, за да могат пред света да стрелят и провеждат военни действия в регионите, без да ги осъждат западните медии. (Е, това че има убито и мирно население, се приписва на нещастни случаи по време на тази "АТО"...). Мился, че на тех акъла не им е стигнал чак до там, но техните консултанти от ЦРУ са ги научили.

 10. #10
  Георги Ковачев_ 23 юли 2014, 09:14
   
  0
   
  0

  Нда, хванаха ги че лъжат - нормално е сега да се правят на ударени.

 11. #11
  SUH 23 юли 2014, 09:58
   
  0
   
  0

  #9 друго имах предвид, по това определение излиза че към момента нац.гвардия са терористите

 12. #12
  Nash 23 юли 2014, 10:08
   
  0
   
  0

  ...#11 Пуснато от SUH

  Е, да... Така излиза на практика.. Коя нормална държава стреля с армията си по населението? Но понеже живеем в свят, в който "черното" се дефинира като "бяло" а "бялото" като "черно" в зависимост от това, какво е изгодно на едни, се получават тези "недоразумения"....

 13. #13
  KOREKTOR 23 юли 2014, 10:19
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 14. #14
  И.М. 23 юли 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  До #13 KOREKTOR
  - "Когато съм прибягвал до обида е било в отговор на такав отправна към мен ..."
  - "Затова дай да се възържаме от обиди ..."


  Колега, нали това го писа ти, при това снощи. Какво ти стана за една нощ бе моето момче, кошмари ли сънува нещо? Имаш малко смекчаващо вината обстоятелство, ако ти си въпросният Гошко, ама не се издавай бе човек, кой те знае? Пий една студена вода, успокой се.

  То пък - като гледам статията - буря в чаша вода. ПовЕрвали били, не били повЕрвали. Ама тука вече го изяснихме - и да се е моткал там някакъв бомбиер - все тая. Само джафкат там Путинчетата, колкото да кажат и те нещо, ама то като не могат да измислят нещо смислено ... Жалка история, приятелю.
  Поздрави!

 15. #15
  Nash 23 юли 2014, 12:05
   
  0
   
  0

  Ами най-добре е да намерят (като свидетел) "испанеца", който е седял пред екрана и е видял двата украйнски самолета, а също е чул и разни разговори и написа това и в нета...
  Тоя човек трябва да се скрие от украйнците и от американските агенти, иначе е "пътник".... Ако не е избягал до сега, може и да не се чуе нищо повече за него.... А може там в жегите да е препил вода или умре от високите температури, "съвсем случайно".....

 16. #16
  KOREKTOR 23 юли 2014, 12:12
   
  0
   
  0

  До #14 Пуснато от И.М.

  И.М.

  Така е. Така беше и е.

  Я погледни какво пише в "#8 Пуснато от OP"

  Ей затова и за неща от този род говорих сноши.

  Не се отмятам от думите си.

  Хайде чао, че съм на режима от детската градина ако ме разбереш.

  Късния следобед пак.

 17. #17
  Актюер 23 юли 2014, 14:16
   
  0
   
  0

  До #15 Nash: "А може там в жегите да е препил вода или умре от високите температури, "съвсем случайно"....."
  Актюерите по света с много голяма точност знаят колко хора ще умрат през следващата година. А сицилианските актюери знаят и кои точно! Да не се окаже въпросният испанец, туй духче неизвестно, между точно ония.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка