Източници: САЩ нямат информация за пряко участие на Русия в свалянето на МН17

Pan.bg 23 юли 2014 | 10:13 views (3473) commentaries(40)
img Американците повдигат обвинения на база информация от социалните мрежи

Високопоставени представители на разузнаването на САЩ заявиха, че те не разполагат с доказателства за прякото участие на руското правителство в трагедията с боинга на „Малайзия еърлайнс“. По думите им, пътническият самолет, най-вероятно, е бил свален от ракета „земя-въздух“ SA-11, изстреляна от подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна и Русия „е създала условията“ за свалянето, въоръжавайки сепаратистите, съобщава АП. По думите на източниците, информацията им се базира на сателитни снимки и постове на сепаратистите в социалните мрежи, автентичността на някои от които е била доказана от американски експерти. Източниците са разговаряли с репортери във вторник, пожелавайки да запазят анонимност. По думите им обаче, те не знаят дали е имало руснаци на стартовата площадка на ракетата, както и дали екипът, управлявал установката, е бил обучаван в Русия. Един от високопоставените източници казва, че най-вероятно самолетът е бил свален от сепаратистите погрешка.
image
Американското разузнаване в най-скоро време ще представи информация, свидетелстваща за това, че малайзийският самолет е бил свален над територията на Украйна с ракета „земя-въздух“, изстреляна от район, контролиран от опълченците. Това заяви по-рано говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф.

"Разполагаме с информация, доказваща, че изстрелването на ракетата е било извършено от територията, контролирана от опълченците", каза Харф. При това Харф отказа да съобщи подробности, съветвайки журналистите да изчакат обнародването на разузнавателните данни, съобщава ИТАР-ТАСС.

Журналистите припомниха на Харф версията, според която в района на полета на боинга е бил забелязан изтребител на ВВС на Украйна. Говорителката на Държавния департамент отбеляза, че САЩ са готови да проверят тази версия, но Вашингтон не разполага с информация, която да я потвърждава.

В понеделник от руското министерство на отбраната съобщиха, че разполагат с доказателства за това, че разбилият се самолет е бил в зоната на действия на зенитно-ракетните комплекси „Бук“ на украинската армия. Военните също са засекли как украински изтребител е летял по посока на боинга, който се е бил отклонил от своя маршрут с 14 километра. Всичките събрани от ведомството материали ще бъдат предадени на международните експерти.

Държавният департамент на САЩ обвинява опълченците в свалянето на боинга въз основа на данни от социалните мрежи. От външнополитическото ведомство на САЩ определиха като стъпка в правилната посока допускането на международните експерти до мястото на падането на боинга. И въпреки това, че международните експерти тепърва започват своята работа на мястото на катастрофата, на брифинг във Вашингтон вече бяха назовани виновните за катастрофата, пише сайта на НТВ.

Без да дочака резултатите от разследването, американското правителство обвини опълченците в Източна Украйна в свалянето на самолета. И Белия дом, и Държавния департамент уверява, че разполага с данни от спътник, който е регистрирал изстрелването на ракетата от територия, контролирана от опълченците.

Но, както съобщава от Ню Йорк кореспондентът на НТВ, съдейки по брифинга в Държавния департамент, дори и това ведомство не е виждало въпросните сателитни снимки, а доказателствата се черпят от социалните мрежи. „Откъде знаете, че ракетата е изстреляна от територия, контролирана от руските опълченци?“, попита Матю Ли от АП.

„Знаем, че проруските сепаратсити са се сдобили със система „Бук“ в понеделник, 14 юли. Тези данни са взети от прихванати разговори. Те са публикувани в YouTube от украинското правителство“, отговори Харф.

„Имате ли друга информация, освен тази, която е публикувана в социалните мрежи?“, попита Ли. „Вече казахме как оценяваме случилото се... Ако има допълнителна информация, ние ще се радваме да я споделим. Но засега се основаваме на информацията от откритите източници. А тя е много логична. И ние знаем, откъде е била изстреляна ракетата, знаем и кой е имал такова оръжие“, отговори Харф.

По-рано американският разследващ журналист Робърт Пери, работил за АП и Newsweek, написа, че знае, защо Вашингтон отказва да покаже сателитните снимки. Според негов източник от американското разузнаване, снимките показват, че украинските военни са виновни за свалянето на полет МН17. /БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 40

 1. #1
  МиГ 23 юли 2014, 10:35
   
  0
   
  0

  "Американците повдигат обвинения на база информация от социалните мрежи"

  Мисля, че коментара е просто излишен! Само едно се чудя, защо наливат милиарди долари на данъкоплатците в разузнаването, след като със същия успех могат да използват безплатните за момента Facebook и Youtube...

 2. #2
  Георги Ковачев_ 23 юли 2014, 10:46
   
  0
   
  0

  След като техните хора в Киев не можаха да стигнат навреме то черните кутии, че да ги съсипят "случайно" - време е за PR-контрол на пораженията, ха-ха.

  Между другото, МиГ, имаше време, когато ЦРУ се осведомяваше за събитията по света от CNN, така че няма защо да се учудваш, че взимат казаното в социалните мрежи за чиста монета и доказан факт.

 3. #3
  Nash 23 юли 2014, 10:58
   
  0
   
  0

  Звучи много "правоподобно": :).....

  1. Украйнските диспечери са отклонили Боинга да мине през територията на опълченците и са му "свалили" височината и на всичкото отгоре са изпратили още и един техен военен самолет около него....
  2. От друга страна опълченците преди 3 дена са завзели установка "БУК" (в цял комплект и напълно в бойна готовност) и без много да разбират как да работят с нея, са решили да я изпробват, на първият самолет, появил се над територията им...

  Остава въпроса само, защо ли пък украйнската армия е решила да ги "учи как се стреля с БУК" :)? И кога са се договорили на това? :)....

  И друго: Ако беше така, "Черните кутии" нямаше да бъдат никога намерени от опълченсците или нямаше да искат да ги предават лично на предствителите на Малайзия.
  И защо ли украйнската армия не уважи тези чужденци, които идват по трагичен случай в техната страна ами ги стреляше и тех? А може би целта им е било да се унищожат "Черните кутии"?
  Америкосите ще трябва още да поработят на тази "версия".....

 4. #4
  Да им 23 юли 2014, 11:03
   
  0
   
  0

  Ееее...,макар и гузно,хамериканците направиха първата стъпка,макар и малка като тази на Армстронг на Луната.Следваата ще,че май е била украинска установка,управлявана от извънземни,а третата стъпка ще е че май са били пияни хохоли,неоторизирани от командването.Да им пикам на сателитите,АУАКС-ите и гъмжилото от наемници в Украйна.

 5. #5
  И.М. 23 юли 2014, 11:08
   
  0
   
  0

  - "пътническият самолет, най-вероятно, е бил свален от ракета „земя-въздух“ SA-11, изстреляна от подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна и Русия „е създала условията“ за свалянето, въоръжавайки сепаратистите";
  - "Разполагаме с информация, доказваща, че изстрелването на ракетата е било извършено от територията, контролирана от опълченците", каза Харф. При това Харф отказа да съобщи подробности, съветвайки журналистите да изчакат обнародването на разузнавателните данни".

  Това са всъщност някои от фактите, които ни се съобщават, доколкото мога да отсея фактите от редакторските коментари в статията.

  А колегата с авиационния ник в пост #1 прави коментар на тенденциозния плосък редакторски коментар.
  Ами казА му се ясно - да изчака! Ама това, мурзилките, нямат спирка. Някои даже са отишли и в щатите, на пресконференцията:
  "Журналистите припомниха на Харф версията, според която в района на полета на боинга е бил забелязан изтребител на ВВС на Украйна. Говорителката на Държавния департамент отбеляза, че САЩ са готови да проверят тази версия, но Вашингтон не разполага с информация, която да я потвърждава."

 6. #6
  МиГ 23 юли 2014, 11:11
   
  0
   
  0

  #2
  Е, да ама тогава CNN не беше жалкото подобие на новинарски канал, каквото е сега. За 1 седмица направиха 2 или 3 (поне толкова съм засякъл аз) огромни гафа.
  А относно социалните мрежи - ами там абсолютно всеки може да публикува каквото си поиска, без значение истина или манипулация. Социалните мрежи са последното място в интернет пространството откъдето може да се черпи достоверна информация.

 7. #7
  SUH 23 юли 2014, 11:20
   
  0
   
  0

  infobalkani.wordpress.com/2014/07/23/табута-около-сваления-над-украйна-бои/

  Още един анализ, който в голяма степен поставя въпроси, които и на мен ми се въртят в главата

 8. #8
  Nash 23 юли 2014, 11:24
   
  0
   
  0

  "....в района на полета на боинга е бил забелязан изтребител на ВВС на Украйна. Говорителката на Държавния департамент отбеляза, че САЩ са готови да проверят тази версия, но Вашингтон не разполага с информация, която да я потвърждава..."

  За това е необходимо да намерят в развалините някой смартфон на децата, които падащи с Боинг-а, са решили за последно да поснимат малко небето наоколо... И виждаш ли, на тези видеа няма никакъв украйнски военен самолет... :)...

 9. #9
  Варимез Варимезов 23 юли 2014, 11:40
   
  0
   
  0

  Драги И.М. видимо си вярвате, колко много сте умствено "красив", докато се оглеждате самовлюбено в "огледалото" на самомнението си! То бива-бива нарцисизъм, ама на един военнослужещ, пък бил той и бивш, хич не му приляга.

  Иначе сте симпатяга! Безспорно!!! Признава Ви се, че началното и средното Ви образование са без съществени пропуски - дори напротив, а общата Ви култура все още е в добра кондиция.

  В другата тема, ОБАЧЕ се изхвърлихте съвсем безпределно, като написахте на KOREKTOR следните знаменателни (и най-вече самовлюбени) "стихове":

  "...не сте ми от категорията, нито ти, нито всичките мурзилки там около тебе съвкупно, приятелю."

 10. #10
  SUH 23 юли 2014, 11:57
   
  0
   
  0

  #5 цитираното от теб изобщо неможе да се нарече факти. Фактите са подплатени с доказателства, а не с общи приказки

 11. #11
  SUH 23 юли 2014, 12:07
   
  0
   
  0

  Нали се сещаш колко е малоумно да представяш за доказателства записи в губери пуснати от неизвесно кого, да твърдиш, че са достоверни въпреки факта, че много бързо доказаха, че са сбирщайн и т.н. Хората не са чак томова малоумни, поне средно интелигентните и тези които не са си сложили капаците.
  Апропо цитирам излезлите коментарии по повод оня запис между уж опълчението и офицера от ГРУ

 12. #12
  Манго 23 юли 2014, 12:18
   
  0
   
  0

  Някои хора във форума правят ли разлика между факти и твърдения. Визирам конкретно пост 5 на "Имам Мозък" (което също е едно твърдение, не доказано с нищо). Едната страна показва снимки, които освен ако не се докаже по ясен и категоричен начин, че фалшифицирани са доказателство, а другата страна казва " а.., не е така" и готово. Бих казал "смешна работа" ама не е. Уж сме интелигентни хора, а сме слепи и пренебрегваме обективно събрани доказателства, в същото време вярваме на авторитети без каквато и да е аргументация само защото са такива. И за капак последната (за сега) глупост: "...информация публикувана в социалните мрежи". Как въобще да го коментирам?! Остава само да се радвам, че съм се писал Манго, а не Айман ал Зауахири примерно. 13. #13
  Daily Mirror 23 юли 2014, 12:46
   
  0
   
  0

  Огледалото на самомнението и... истината:

  http://i.frognews.bg/images/Ognyan_Stefanov/vlast.jpg

 14. #14
  Варисерсемов 23 юли 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  Жалки сте, противни и скудомни!
  В наглите ви самовлюбени коментари няма капка мъка за гибелта на хората, няма грам човещина! Точно вие рубладжии сте самовлюбените нарциси!
  Ежедневните ви обиди към един доказал се суперпрофесионалист, който толерантно се опитва само да изкаже собственото си мнение ДОКАЗВАТ ТОВА!

 15. #15
  Варимез Варимезов 23 юли 2014, 13:17
   
  0
   
  0

  Варисерсемов, вземам си бележка! Мъка има в мен, при това огромна и безутешна, мъка към целокупното човечество, което ускорено върви към всеобща погибел!

  И преди съм го писал - жаля за безсмислено похабеният живот на младите украински момчета, които бяха подлъгани като доброволци, жаля и за опълченците и техните семейства, жаля и за невинните пасажери, които бяха жертвани за чужд курбан, жаля и за убитите безчет палестински деца в ивицата Газа, жаля... и за нас, българите, които съвсем скоро ще останем кръгли "сираци", без собствен народ и без собствена Родина!

 16. #16
  Варисерсемов 23 юли 2014, 13:21
   
  0
   
  0

  Уважаеми И.М., не всички в тази страна са изроди, даже изродите са малцинство, а ти си направил най-важното - записал си името си сред най-достойните синове на майка България!!

 17. #17
  Манго 23 юли 2014, 13:36
   
  0
   
  0

  Умря едната циганка и веднага друга дойде да хвали.
  Мисля че назря момента да предложа И.М. за Президент. В тази връзка разпореждам: в най-скоро време да се сформира предизборен щаб и да започне събирането на подписи за издигане на кандидатурата на И.М. Аз лично с две ръце ще галасувам за този "най-достоен син на майка България".

  А си мислех, че коментираме нещо по темата.

 18. #18
  Nash 23 юли 2014, 14:08
   
  0
   
  0

  ...#15 Пуснато от Варимез Варимезов....

  Много печално бъдеще колега? Какво развитие на събития, би довело до такъв край?

  "...жаля... и за нас, българите, които съвсем скоро ще останем кръгли "сираци", без собствен народ и без собствена Родина! ..."

  Нали знаете, че докато не е още станало, можем да го предотвратим? Важно е само да искаме и се напрягаме в правилната посока...

 19. #19
  Хелкат 23 юли 2014, 15:52
   
  0
   
  0

  Не се тормозете! Руснаците имат съвсем сигурни данни, че потрошенковските престъпни некадърници са унищожили Боинга.Те се видяха в чудо, защото всеки ден падаха по няколко от тях.Умуваха и това можаха да измислят - да изтрепат пътнически самолет и да го припишат на опълченците.Само внимаваха да не е някой западноевропейски /американски там не ходят от месеци/. Русия обаче няма никаква полза да огласи данните.Ще бъдат оспорвани, а практическа полза никаква.Сега ще покажат всичко в муцуната на Пораженко, ще го хванат за мъдурките и ще го накрат да прави, каквото му кажат.

 20. #20
  Коректен 23 юли 2014, 16:48
   
  0
   
  0

  Вижте заглавието на този материал, споменават се някакви източници. Не става ясно тов материалче авторска статийка на пан ли е или е препечатана незнайно откъде. За мен това е недостоверно, даже и манипулативно, както си личи и от коментарите под статийката.

 21. #21
  KOREKTOR 23 юли 2014, 17:59
   
  0
   
  0

  До #20 Пуснато от Коректен

  Коректен,

  Значи така, щом материала се разминава със спуснатите ви директиви това означава,че е манипулативен и недостоверен.

  Точно така. Браво.

 22. #22
  KOREKTOR 23 юли 2014, 20:44
   
  0
   
  0

  До #5 Пуснато от И.М.

  И.М.,

  Снощи като си говорихме имах впредвид и такива неща като "мурзилките".

  Хайде чао засега.

  Може да се зсечем някъде тази вечер.

 23. #23
  И.М. 23 юли 2014, 21:08
   
  0
   
  0

  До #9 Варимез Варимезов: "То бива-бива нарцисизъм,.."
  Е-е-е, колега, точно от тебе не очаквах такива леко лековати реплики ... Ама точно на тебе разчитах да вдигнем тука малко нивото на форума.

  По същество: много насериозно си го взел това явно. Ами то е видно от пръв поглед, че го бъзикам Korectora. Ти къде се слагаш там да вземаш страна, при това - погрешната?
  Виж сега, познавам много хора, които са от умни, по-умни, инженери, доценти, професори и други интелигенти - а бе, китка неповторима. Когато трябва да се свърши нещо на практика - няма никой! Квалифицирал съм се вече да ги разпознавам от две три изречения само. Всичките ги слагам в една категория - "челюстните войски" - така определяхме навремето ЗКПЧ-тата, партийните секретари и пропагандистите. Сега към тая категория спокойно добавям и политиците, профсъюзните деятели и нЕкои други.

  Защо ти го разказвам всичко това? Ами просто се чувствам пълна противоположност на горните като нагласа и готовност за действие. "То лозето не ще молитва, иска мотика".
  В нашия случай имаме един форум, където гъмжи от простащина, дивотия и, според мен, вредни за България внушения и настроения. Вместо да щракна на някой друг сайт и да позяпам нещо безучастно, нещо, което не ме натоварва, смятам да направя нещо полезно. При това изхождам от убеждението си, че (само на тебе ще доверя) войнстващата посредственост трябва да се преследва, да се мачка и да не й се дава да диша, ако ме разбираш правилно. Стремя се при това, да спазвам добрия тон, доколкото е възможно, без да използвам квалификации, които попадат в обхвата на състава на членовете от Наказателния Кодекс за обида. Все едно си на площада и говориш с реален човек. И там, и тук, можеш да срещнеш всякакви хора, български граждани със собствено достойнство. При това се ръководя от една култова максима, която съм научил от един зъболекар в Н-ското поделение навремето: "С българите съм българин, с циганите съм циганин!".

  И като гледам, тука за има-няма две седмици виждам позитивни промени.
  Надявам се това малко да ти пояснява ситуацията. И колега, дръж се на положение и ... поздрави!

 24. #24
  KOREKTOR 23 юли 2014, 22:25
   
  0
   
  0

  От Отвага

  "Сегодня 18:26:50


  https://twitter.com/AP/status/491943480407883777

  даже не знаю, правда чи нет

  BREAKING: Dutch military plane carrying bodies from Malaysia Airlines Flight 17 crash lands in Eindhoven.

  Датский военный самолёт, перевозивший трупы пассажиров MH17 разбился под Эйнховеном."

  Някой да е срещал нещо подобно по световните новини?

  Това ако е вярно не станаха ли множко вече случайните неща?

  Ако това е вярно, това градче Айндховен В Русия ли е или в Луганска или Донецка област са накира.
  Щото според някои хора там само падали самолети.

 25. #25
  SUH 23 юли 2014, 22:33
   
  0
   
  0

  http://worldtodaybg.com/2014/07/23/ard-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0/

 26. #26
  SUH 23 юли 2014, 22:50
   
  0
   
  0

  Коректоре, ройтерс казва че са сиги посрешнали

  http://mobile.reuters.com/article/topNews/idUSKBN0FS23Z20140723?irpc=932

 27. #27
  SUH 23 юли 2014, 22:55
   
  0
   
  0

  Това също заслужава внимание ройтерс срещу риановости

  http://ru.reuters.com/article/topNews/idRUKBN0FS1YO20140723

  http://ria.ru/world/20140723/1017273394.html

 28. #28
  KOREKTOR 23 юли 2014, 22:56
   
  0
   
  0

  До #26 Пуснато от SUH

  SUH,

  Добре. Затова попитах наякой дали е чел нещо подобно или не.

  То и в самия цитат си го пише:

  "даже не знаю, правда чи нет "

  А също съм писал два пъти "ако"?

 29. #29
  Варимез Варимезов 23 юли 2014, 23:07
   
  0
   
  0

  Драги И.М., нека се стремим да спазваме добрият тон, независимо от изкушението или от възможността за изгодната позиция да сритаме някого по кокалчетата. Отлично знаете че най-действен е личният пример и недопускането на никакви двойни стандарти. Ако ще водим спорове, те трябва да почиват на принципна основа, а не на симпатии-антипатии.

  Максимата: "С българите съм българин, с циганите съм циганин!" не е особено продуктивна и на почит сред по-цивилизованите хора (към които, вярвам, че всички тук се стремим). Непродуктивна е по същият начин, както е непродуктивно всяко едно безсмислено насилие или унижение над човешкото достойнство. Всеки от нас си има своите кусури, но отговорността винаги пада върху по-зрелите, по-мъдрите, по-благородните...

  При все, че словесните и идеологическите "дуели" тук са неизбежни между нас, то поне нека временно по-силният и конюнктурно ощастливен "победител", да остави малко чест, а и достоен изход за поваления.

  Признавам, че и на мен добрият тон често ми се изплъзва, но по-важното за всички тук е да се стремим към опрятни взаимоотношения и професионална колегиалност.

  И да не забравяме най-важното - нека фокусираме съзнанието си повече върху общото и свързващото помежду ни - напр. патриотизмът и любовта ни към Отечеството, чувството ни за дълг и чест, колегиалност и морал, които са задължителни за всеки един военнослужещ (а знайно е, че бивши няма).

  Вярвам, че няма да ми възразите.

 30. #30
  SUH 23 юли 2014, 23:29
   
  0
   
  0

  По СМИ почва да върви информация за връзката на Коломойски със сваления боинг

 31. #31
  И.М. 23 юли 2014, 23:53
   
  0
   
  0

  До #22 KOREKTOR: "... имах впредвид и такива неща като "мурзилките" ".

  Вземи ти предложи някакво събирателно понятие за онези, които действат като рупори на пропагандата на официалната руска политика, дето няма да ти/ви е обидно. Онези, които дават само линкове към сайтове ***.ru и ***.su? Как е редно, според тебе да ги наричам?
  Ти онази статия за мурзилките я чете, нали?
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/04/25/2288038_kakvo_e_murzilka_ili_oshte_vednuj_za_ruskiia_internet/
  Ами то самите хора там, дето действат организирано в троленето из нета наричат себе си "мурзилки". Използването на тази дума не е обида, а обект на евентуално оспорване.

  Ако тези хора ги нарека "русофили" няма да е същото. Аз ги схващам като пропагандатори на официалната руската политика (ПутинизЪмът) и това е различно от руския народ, славянството, уникалната руска душа и други русофилски глупости.

  Кажи какво мислиш? Дай съвет!

 32. #32
  SUH 24 юли 2014, 00:07
   
  0
   
  0

  вие двамата вземете си разменете скайповете или фейса и си спорете там

 33. #33
  От мен 24 юли 2014, 01:16
   
  0
   
  0

  Ха сега пък ново 20 :)))

  Били "дезертьори" от украинската армия.

  http://consortiumnews.com/2014/07/22/the-mystery-of-a-ukrainian-army-defector/

 34. #34
  Ив.Бориславов 24 юли 2014, 03:31
   
  0
   
  0

  Мамка им и дезертьори!
  Те повечето от т.нар. опълченци са на такава възраст, че са служили в украинската армия, а не в съветската, след като гнидата Михал Сергеич разтури Импетията. И ако повярваме, че "Бук"-ът е изстрелян от разчет на опълченците, спокойно може да ги обявим за дезертьори. Краварите сега ще носят водица от девет дерета, докато измият глупостите, които изтаковаха по адрес на Русия.

 35. #35
  KOREKTOR 24 юли 2014, 07:40
   
  0
   
  0

  До #31 Пуснато от И.М.

  И.М.

  Не мислиш ли, че сам се опровергаваш като :

  " Онези, които дават само линкове към сайтове ***.ru и ***.su? Как е редно, според тебе да ги наричам? "

  А в същото време ми набиваш постоянно в очите :

  "dnevnik.bg/analizi/.............."

  Толкова обективни български медии има ти dnevnik.bg, та dnevnik.bg

  Хубаво ама dnevnik.bg изобщо не е фактор за обективност като всичко на Ивко.

  Виж за икономическите и финансовите материали в "Капитал" предполагам,че са доста на ниво и писани от компетентни хора. Не,че следя вестника, но съм срещал по други сайтове да ги цитират.

  Не те карам да четеш "Дума", но има толкова много обективни български медии.

  БГНЕС например. Предполагам си чел материали от тях.

  И още доста има.

  А онези хора си ги наречи както си го написал:

  " рупори на пропагандата на официалната руска политика"

  и може би не бих намерил повод да ти се обидя поне аз.

  Само бих се опитал да търся някакви доказателства против пропаганата.

  Чао.

 36. #36
  И.М. 24 юли 2014, 11:53
   
  0
   
  0

  До #35 KOREKTOR
  " Онези, които дават само линкове към сайтове ***.ru и ***.su?
  Добре де, "мурзилка" има и значение на "проститутка" и да речем, че е обидно.
  Но, сетих се за една точна и приемлива, доста красноречива и еднозначна дума: ЗАДУНАЙЦИ! Демек, не е русофили, а точно това, дето имам предвид.
  Нещо против? Тука е пълно с такива.

 37. #37
  KOREKTOR 24 юли 2014, 12:25
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от И.М.

  И.М.,

  Да се надяваме, че в процеса на работата ще се стиковаме и напасваме.

  Все пак е много по-добре от преди 36 часа. Съгласен ли си или не си.

  Хайде, че трябва да спазвам режима на детската градина.

  Довечера живот и здраве пак.

 38. #38
  И.М. 24 юли 2014, 12:52
   
  0
   
  0

  До #29 Варимез Варимезов
  "... нека фокусираме съзнанието си повече върху общото и свързващото помежду ни - напр. патриотизмът и любовта ни към Отечеството, чувството ни за дълг и чест, колегиалност и морал, които са задължителни за всеки един военнослужещ (а знайно е, че бивши няма)."
  Ей, как добре си го казал, Бай Варимезе. Направо ти предлагам да го броим за двустранен Меморандум по въпроса, ратифициран от двете страни, по-нататък цитиран като "Меморандума".
  Благородно ти завиждам за изящната словесност, демонстрирана в горния пост и се надявам винаги да я използваш за постигане на вече договорените цели в Меморандума.

  Аз ще си позволя още тук да изразя леко безпокойство от наклонената плоскост, по която се опитваш да плъзнеш по-доверчивите и непредпазливи читатели (мене не можеш, то е ясно):
  "Всеки от нас си има своите кусури, но отговорността винаги пада върху по-зрелите, по-мъдрите, по-благородните... "
  Ами не! Отговорността винаги трябва да пада на онези, които трябва да си я носят. Всъщност всеки трябва да е отговорен за собствените си постъпки, дела и думи. Иначе започва да се получава едно размиване ... Един вид, едните (да речем, бедните, онеправданите, нещастните и от сорта) нека да не бъдат чак пък толкоз отговорни ... И по-нататък ескалацията - Ето ние, ако сме на власт, ще ви освободим от отговорност да си плащате сметките за тока и водата, ще ви узаконим незаконните жилища, ще ви опростим еди какво си ..., защото вие не сте чак толкова "зрели, мъдри, благородни". Това е една идеологема, която отдавна е компрометирана, на хората им е писнало и жадуват за малко повече Ред, искат да видят малко повече Законност и Справедливост, ако ме разбираш правилно. Иначе, признавам ти, майсторски дърпаш точно тези нежни струни в състрадателната душа на българина. Но мисля, че това не е в посока изпълнение на Меморандума.

  И още: "... нека временно по-силният и конюнктурно ощастливен "победител", да остави малко чест, а и достоен изход за поваления."
  Никой не напада честта на онези, които ти ги възприемаш като повалени. Тя е дадена и се гарантира от Конституцията, но всеки може да си "изгуби" честта, ако не я пази. Никой не може да опази отделния човек от него самия! Що се отнася до достойния изход - изход винаги има. Само когато го положат човек в двата метра, чак тогава няма изход. Чувал съм от пилоти следната ситуация: На предварителната подготовка задават контролен въпрос на млад пилот за оценка готовността му за полети: "Летиш си в зона и изведнъж става нещо и не знаеш какво да правиш. Какво ще правиш? Тука настъпва едно неловко мълчание, младежът почва леко да се изпотява, защото на всички други въпроси вече е отговорил и трябва вече да свърши тоз контрол, пък точно накрая ... Инструкторът с назидателен тон му обяснява - Не знаеш какво да правиш? Катапултираш се! Така че, колега Варимезов, няма такива ситуации, дето няма изход. Няма! Мога да ти дам много примери от реалния живот за "повалени" хора - всички от типа "Шишо-Бакшишо", ама да не отегчаваме публиката.

  Моля те, още на първата оперативка с останалите Варимезовци да им доведеш до знание Меморандума, да не се обясняваме със всеки поотделно. Поздрави!

 39. #39
  И.М. 24 юли 2014, 12:57
   
  0
   
  0

  МОДИ, само аз май успявам да го бъгна шрифта. Не ме питай как го правя, щото и аз не знам. Извинявам се. Ако нещо не трябва да правя еди как си - кажете.

 40. #40
  И.М. 24 юли 2014, 15:02
   
  0
   
  0

  До #37 KOREKTOR: "... в процеса на работата ще се стиковаме и напасваме."
  Добре, заемай си мястото в строя на десен воден, дръж остър пеленг на дистанция 700-800 м и оглеждай въздушното пространство. Пази си мястото в бойния ред, не разкъсвай двойката и най-важното, като видиш противник, първо докладвай за да оценим обстановката, че иначе пак може да свалим някой Боинг ...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка