Путин използва "патриотите" в Украйна, но не ги харесва

Pan.bg 27 юли 2014 | 20:33 views (3181) commentaries(12)
img e-vestnik.bg


Катрин Хил, в. Файн. таймс
Когато Владимир Путин положи венец на гроба на Незнайния воин пред стените на Кремъл завчера, това бе мирен жест, който да възпомене нашествието на нацистка Германия срещу Съветския съюз преди 73 години.

Отношението на руския президент към боевете, разразили се днес в Източна Украйна, изглежда далеч по-двусмислено. Въпреки че обеща “да подкрепи намеренията” зад примирието, предложено от украинския му колега Петро Порошенко, той за пореден път хвърли вината за продължаващото насилие върху всеки друг освен проруските бунтовници .

При условие, че конфликтът в Украйна изглежда върви към прелом, Москва се застрахова, като разпределя залозите си. От една страна, Путин се включи в трескаво обсъждане на пътищата към политическо решение - в телефонни разговори с Порошенко и с президента на Франция Франсоа Оланд (по два с всеки от тях), и с канцлера на Германия Ангела Меркел - разговори, в които според дипломати Русия показала насърчителни признаци на прагматизъм.

От друга страна, Украйна и международни наблюдатели твърдят, че Русия все още снабдява бунтовниците с тежки оръжия и връща обратно военните сили, които обяви, че изтегля от границата.

Що се отнася до Запада, там подобна тактика насърчава призивите за още санкции, като мнозина са убедени, че Москва работи за пълномащабно разцепване на Украйна. Но вътре в Русия, според анализаторите, картината е по-сложна,.

“Да се вярва, че Русия се поготвя да се намеси военно, би било сериозно подценяване на интелектуалните възможности на Путин”, казва Дмитрий Тренин, шеф на московския център “Карнеги”, филиал на американския мозъчен тръст. “Обратно на това, което може да ни се стори на пръв поглед, има шанс за припокриване между това, което иска Путин, и това, което иска Порошенко. Те са на път да сключат сделка”.

Източници, информирани за заседанието на Путин миналата седмица с неговия съвет за национална сигурност, казаха, че въпреки отказа на Порошенко да обмисли превръщането на Украйна във федерална държава, за което настоява Москва, предложенията му за по-голяма децентрализация, включващи пряко избиране на регионални правителствени глави, биха могли да са приемливи за руския президент.

Според руски външнополитически представители Москва преди всичко иска “структурна блокада” за членство в НАТО на Украйна. Те казват, че преки преки избори на регионални правителства биха мотли да постигнат тази цел, давайки по-голямо влияние на източноукраинските политици, които са против ориентацията на Киев към пълна интеграция със Запада.

Според анализатори, макар че Москва е насърчила (а възможно и организирала) бунта, защото той спомага за натиска над Киев, бунтовниците не са съвсем по вкуса на Путин. “Те вършат работа на Москва, но само толкова”, заяви Тренин.

Насоката напоследък в руската пропагандна кампания подкрепя това мнение. Докато държавната телевизия водеше атаката в ранните фази на украинската криза, разпалвайки страхове и подозрения към “фашистките сили” в Киев, отразяването и коментарите вече са станали по-предпазливи. Почти напълно липсват явни нападки срещу Порошенко.

След като използва Украйна, за да засили патриотичните страсти сред мнозинството от руснаците, Путин сега не може да си позволи прекалено да прилича на миролюбив “гълъб”, смятат анализатори. Първоначалната му огнена реторика породи очаквания сред руските националисти, че ще продължи анексирането на Крим през март, като “върне” и Източна Украйна. След като руската инвазия не се сбъдна, някои идеолози - и крайнодесни, и крайнолеви, започнаха да критикуват президента.

Преди седмица Александър Дугин, философ националист, който през последните месеци преживя тренсформация от ексцентрична маргинална фигура в идеолог на доминиращата нагласа, обвини руския президент, че е предал бунтовниците, както и собствената си страна.

“Сега Путин предава не само Донецката и Луганската народна република, а и себе си, Русия и всички нас”, написа Дугин на страницата си във Фейсбук. “Те (бунтовниците) имат нужда от РЕАЛНА помощ, ефективна и незабавна, но такава няма”.

Владимир Кучеренко, апологет на Съветския съюз и идеолог на патриотизма, нарече нежеланието на москва да застане открито на страната на бунтовниците “престъпление на Кремъл”.

Според Михаил Касянов, бивш министър-председател, станал критик на Путин, руският президент се опитва да изпълни труден номер на еквилибристика: след като е малко вероятно Русия да нахлуе в Украйна, президентът все пак трябва да покаже на привържениците си, че Москва не е изоставила рускоезичното население в Изтона Украйна.

“Играта е към края си”, каза той, “а основната задача на Путин е да сведе до минимум политическите загуби и да спаси репутацията си”.

БТА
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Nash 27 юли 2014, 21:14
   
  0
   
  0

  "....От друга страна, Украйна и международни наблюдатели твърдят, че Русия все още снабдява бунтовниците с тежки оръжия и връща обратно военните сили, които обяви, че изтегля от границата...." Бла, бла.... бла...

  Аз пък твърдя, че има много нефт и газ на луната и Русия с един голям тръбопровод, ги тегли от там към земята :)...
  Тази Катрин Хил и подобните журналисти като нея знае ли изобщо какво пише? И ако има руски войници и "тежки оръжия" на украйнската граница то това може много лесно да се докаже и покаже на международната общественост и тогава да се обвинява оправдано Русия... За какво са скъпите им спътници, с които са напълнили космоса, отделно летят постоянно някакви безпилотни разузнавателни самолети на големи височини и имат системи за подслушване на всеки и всичко а за доказателства ни дават някакви постинги от ютюб и други съмнителни източници...
  Доказателства моля! Щом имате такива сериозни обвинения, които могат да станат даже повод за по-сериозна война с Русия, то не трябва да ми изтъквате някакви си глупости, измислени от въздуха....

 2. #2
  Krasimir Dimitrov 28 юли 2014, 00:07
   
  0
   
  0

  Тази статия е пълна шльокавица! Толкова ги е яд, че Русия не влезе в Украйна, че измислиха мярка за глупост - 1 Псаки.И какво зависи от Порошенко? Той прави каквото му кажат американците, те не са споменати в статията, а са основни играчи!

 3. #3
  Иванн 28 юли 2014, 03:53
   
  0
   
  0

  Никога "нацистка Германия" не реализрала нашествие срещу никакъв Комунистически Съветски Съюз

  В окопите нама и не може да има нито нацизъм,нито болшевизъм.

  Тези отворковци изобщо не знаят какво е това война-кръв,пот и сълзи.Студ,глад и лудост.

  Ще стоя аз под дъжд от шрапнели,куршуми и танкови вериги и ще си мисля за социализъм и фашизъм.

 4. #4
  Избирай 28 юли 2014, 08:43
   
  0
   
  0

  Краснов....,Карлуково или Курило - избирай!

 5. #5
  Христофор 28 юли 2014, 10:09
   
  0
   
  0

  Иванчо, от твоите писания научих, че не е имало Втора световна война.Германия не е влизала в Русия и подробни разсъждения за това, какво са си мислели войниците.Не може ли малко по- точно и с по прости думи да пишеш, какво искаш да кажеш?Аз, по принцип уважавам всяко мнение.

 6. #6
  Nash 28 юли 2014, 10:15
   
  0
   
  0

  #3, #4....
  Ами всичко си е нормално при Краснов....
  Човека почва да разбира, че в света нещо не е наред... Имало е някога разни царе, барони и баронеси, които са се смятали за "важни" и "велики"...
  Когато от скука не са знаели какво да правят, са правели войни... Събирали са простолюдието, давали са му разни мечове, щитове и са го пращали да мре в бой с другите нещастници от другата страна...
  По-късно нещата стават "по-цивилизовани"... И "бароните" стават банкери.. Започват да рисуват разни знаци на хартия и ги дават на простолюдието... Тази хартия са могли да я разменят за разни неща, нужни им за живота... Бароните или банкстерите са седели по цял ден пред печатницата на тези хартии и са си мислели, как да завладеят целият свят и един път да се почувстват "най-великите" и "най-умните"...?
  Да, може ако подчинят всички други "по-слаби" барони по света... Тогава пак правят армии, произвеждат танкове, самолети, ракети и т.н.. дават ги на простолюдието да ходи на фронта и се бие и мре против простолюдието на другите "по-слаби" барони....
  Естествено бедните хорица по фронтовете са мръзнали, умирали ранени или от снаряди, бомби, куршуми, отровни газове и т.н...

  Това донякъде е опростен вариант на войните, без да включваме ролята на разните идеологии от рода на фашизми, комунизми, капитализми и т.н...

  По принцип нещатата са много по-прости. В корена на всички войни стои егоизмът, желанието за власт, богатства и т.н.. на едната от страните а другите са принудени да се отбраняват или да им се предадът доброволно...
  Естествено разните "царе", "президенти", олигархи и т.н.. , които страдат от тази мания за власт, повече власт и "величие", богатства и т.н.. няма да тръгнат сами на бойното поле да си чупят главите с другите там.... За тази цел има мотивационни средства:
  - Може да е някаква идеология
  - Може да е някаква религия
  - Може да са напечатани хартийки които се декларират за "пари"
  -Може да е някаква друга "рекламка" или психологична заблуда...
  -Може да е принуда, затвор ако не искаш да воюваш...
  ....
  И с помоща на тези мотивационни средства събират армята си и ги насочват към другите.... Започва се касапницата...
  И накрая някой от тези страни ще надделее и ще победи другият...
  След това причинителите на войната ще се почувстват действително "велики" успели още една страна да превземат... да ограбят каквото е останало там, може да се опитват да ги превъзпитават там в "демокрация", в "социализми", в "капитализми" или други такива... Може да ги заблуждават, че сега са "по-свободни" и по този начин да ги хванат да работят за тех... и т.н ...

  Война за нормалният гражданин има единствено смисъл ако е принуден да защитава родината си.... И е добре да имаш силна армия, ако на някой друг му хрумне да дойде да те завладява, да го унищожиш и се отървеш... Също има смисъл ако се усетиш, че живееш в робство и не ти харесва, някой друг да е на власт в страната ти... и определя живота ти...

  Но ако някой ламти за чуждо, иска да се изживее като "велик" и т.н.. и се опитва да "те хване" да му воюваш за да си реализира целите а ти да мреш на чужда територия, то какаъв е смисълът? Даже и милиарди да ти дават за да те мотивират, каква ти е ползата ако там те убият или те осакатят да не ставаш за човек след това???? Плюс това защо да унищожаваш мирното население на "врага"? Нали и те са като тебе, имат жена, деца, кола, вила, работа в офис някъде...? Който иска да ограбва и става "велик" сам да се справя.... Днес няма повече будали по света....

 7. #7
  думи на Отец Виктор 28 юли 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  Пророчески и Светоотчески думи на Отец Виктор

  Нашият събеседник е ветеран от войната в Авганистан, после – милиционер, а сега – йеромонах (монах-свещеник). Това е всичко, което можахме да разберем за него. И той, като всеки монах, не счита за нужно да говори за себе си: «Защо да говоря? Господ знае всички, които е призовал в този свят. От земя съм и в земята ще отида».
  Отец Виктор е «нашият поп - боец», – с безгранично уважение го величаят бойците от легендарното подразделение... Той беше с опълчението в Семьоновка, в периода на най-страшните боеве изпълняваше своя свещенически и воински дълг, стоейки на молитвенна стража.

  В блиндажа, под лютия минометно-гаубичен обстрел, той разсказваше на бойците за промислителното значение на случващото се, за сакралния смисъл на монархическия строй; поясняваше, че да произнасяш толкова привичните за мнозинството воюващи ругателни псувни, «значи, да радваш бесовете и да лишаваш себе си от ангелска защита... Войникът е като монаха, но води, не вътрешна борба с духовете на злобата, а външна».

  Този разговор се проведе в последните дни на май, далече преди на напускането на Славянск от опълчението. Отеца молеше да не публикуваме това интервю, „докато не падне големият самолет“, след което всичко ще се измени, и войната ще стане неприличаща на нито една от предишните”. Самолетът вече падна, и всичко стремително се променя…

  – Политическите, икономическите и социално-културните причини на тази, и на всяка друга война, винаги са вторични, а главното е - духовното измерение. Каква е главната, дълбоката духовна причина за тази война?

  – Отговорът е в думите на апостол Павел, от посланието към Ефесяните: «Нашата борба не е против кръв и плът, но против началствата, против властите, против световните управници на мрака, на този свят, против духовете на злобата поднебесна», - и така е във всяка война. Видимите материални причини на войната не обясняват нищо, а са само уловка на тъмните сили.

  Истинският воин винаги воюва с бесовете, и е противник на бесовските сили. Ние воюваме с молитва и със словото Божиие. Сега тези сили се събраха около Славянск, защото това е духовният център на Новорусия, а Святогорският манастир е една от опорите на Православието. Тези, които отбраняват Славянск и другите градове, всичките защитнци на православната вяра, скоро ги чакат страшни изпитания… Но тези изпитания ще са от полза за православното воинство и ще го направят духовно по-силно. Както е казал светия благоверн княз Александър Невски: «Не в силата е Бог, а в истината». Правдата Божия е са нас, и победата ще е за нас.
  – А страшните изпитания, какво ще са…

  – …това е, което се допуска от Господа. Ние ще си отидем, ще отстъпим отбраняваните градове. Ще си отидам, за да се върнем, вече други, очистени в скърбите. Както златото се изпробва и очиства в горнилото, от примесите, така и Господ изпитва нашата чистота. Защото и тук, сред опълченците, има такива, които са прелъстени и изповядват вяра в сакндинавски богове и други езически глупости. Скърбите се изпращат за нашето очистване и избавление от греха. Когато ще изглежда, че всичко вече е изгубено, че врагът е непреодолим, че няма помощ Свише, - тогава отчаянието на онези, които от тъмата на безизходността покайно ще призовават Христа-Спасителя, - ще бъде превърнато в разум и непоколебима вра. А другите ще останат отвън, в тъмнината на безбожното безумие, и това ще е техният избор, за който няма да има оправдание, защото на всички, – и на нашите воини, и на нашите врагове, и на топлохладните обитатели – ще се отворят очите за истината, за тази война. И всеки, който има очи, ще разбере, кой и защо върши масовите убийства. И мнозина ще се ужасят, и ще се опитват да не гледат, да не чуват и да не разбират – толкова страшно ще е вразумлението. Ще се опитват, както и преди, да лъжат себе си и да обясняват всчико ставащо, само с идеологически и политически причини, и че всичко се свеждало до материалното. Но “обясненията“ им ще са саморазобличителни, защото на всички ще е ясно, че това е лъжа. А кой е бащата на лъжата, е известно...

  – А истина ли е, че е толкова дълбок духовният есхатологичен смисъл, именно, на тази война?

  – Установяване на глобално сатанистско правителство. Това, което се случва сега е началото на глобална война. И не за ресурси и територии, - това е вторично. Тази война е за унищтожение на истинското христианство – Православието. Мирогледът на най-богатите хора (евреи), владеещи почти всичките материални блага на планетата, е сатанизмът. Те, които предизвикаха стихиите на Първата и Втората световни войни, и положиха стотици милиони убити на олтара, на техния баща – сатана, започнаха Трета световна война. Те са против Божественния порядък и искат да приближат царството на антихриста…, в което човек няма да е образ и подобие на Твореца на видимите и невидими светова, а безлична, программируема и управляема от банкерите, биомаса…

  Духовете на злобата измислят много фокуси, за да могат подчиняващите им се «господари на света» да започнат масово изтребление. Ще падат самолети, които никой не е свалял; ще звънят мъртвите, като живите, на близките си; въоръжените до зъби, ще са като обезоръжени, а невъоръжните ще са по страшни от арми...

  Мнозина мислят, че наказателните отряди разстрелват мирното население, от военно-политически съображения. Но не е така. Така внушават на редовите изпълнители, които вярват, че убивайки на всяка цена, украинците, ще запазят единството на Украйна. А политиците, които издават заповедите на убийците да воюват, всъщност, правят жертвоприношение (на техния бог – дявола)... И безумците (банкери - евреи), покланящи се на златния телец, въобразяващи си, че са управници на света, правят същото. Те са «избраните» които «очистват света» от «излишните непълноценни човеци». И единственното, което пречи на сатанинските им планове, е Православната Църква, и защитницата на Православната Вяра – Русия. Затова и се стремят враговете на огромния Руски свят, в който влиза и Украйна, да я превърнат в (еврейски) нацистски плацдарм, в стартова площадка за нова световна война, в която планират «да очистят света от излишната биомаса», и да принесат толкова много жертви на тъмните сили, че може би защитниците на единна Украйна просто и да не оцелеят физически…

  – «Историята, - според един писател - е изпълняване тайните желания на народа». Нима тайните желания, не само на украинския, но и на мнозинството народи, са – да се избавят от живота с Христа, заради всепозволенността на скотския грях, който сега се натрапва навсякъде, като европейски либерални «ценностеи»?

  – Войната е Божие допущение, за вразумление. Сега настана такова време, че и много първосвещеници отстъпиха от истината. «Ще се прелъстят и избраните», според думите на Йоан Кронщадски.
  Ето че се готвят да проведат – осми Вселенски събор. Враговете на Православната Църква и на Русия, вече отдавна готвят такъв събор, и мечтаят да ни натрапят екуменизма - ерестта на ересите, и затова сега стрелят срещу нас с оръдия, и убиват жени, деца и старци. Но, светите отци са заповядали: осми събор няма да има. А войната ни напомня, че: «В окопите, под огъня, няма атеисти». Хората трябва да осъзнаят, колко мрак и зло имат в душите си, и да се покаят. Да се върнат при Небесния ни Отец, като блудния син, който "беше мъртъв и оживя, изгубен беше и се намери".

 8. #8
  SUH 28 юли 2014, 15:35
   
  0
   
  0

  Може ли някой немско говорящ да преведе за какво става въпрос тук
  wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622

 9. #9
  Иванн 28 юли 2014, 17:45
   
  0
   
  0

  Абе момчета сто пъти ви казвам, че без четене на документи, архиви, преса, свидетелства на съвременици на дадени събития не може да се стигне до истината. Ето отговорете си на елементарния въпрос:

  С коя държава Съветския Съюз има дипломатически отношениея до 22 юни 1941г.?
  - с нацистка, фашистка, хитлеристка Германия, или
  - с Германия

  Не е важно какво пишем тук, важно е какво се е пишело в официалните държавни документи на СССР
  Владимир Деканозов в коя държава е бил посланик( пълномощем министър или пълномощем представител)?
  - в нацистка и фашистла Германия, или
  - в Германия

  Граф Фон Шуленбург в коя държава е бил посланик?

  - в болшевишка Русия , комунистическия Съветски Съюз, сталинския СССР или
  - в Съюзна на Съетските Социалистически Републики


  Нашата държава Царство България с кого е имало дипломатически отношения до 5 септ. 1944г.?

  - със Съветския Съюз , или
  - с болшевишко-комунистическа Русия(Съветски Съюз)


  Съветския посланик Александър Лавришчев в коя държава е бил изпратен като такъв?

  - във "фашистка България),или
  - в Царство България

  На кое правителство Съветския Съюз обявява война на 5 септ 1944?

  - на "фашисткото Българско правителство", или
  - на Българското правителство  Народна Републка България с кого имаше дипломатчески от отношения?
  - с комунистическия СССР, или
  - със СССР


  Уважаеми комунета, стегнете се веднъж за винаги- здраво, сериозно, по мъжки, по войнишки и не допускайте никой да ви люля с пропагандни фрази и квалификации. Говорете и пишете така, както са говорили и писали държавните ръководители и държавните органи на отделните страни.

  Уважаеми комунисти, казвам още веднъж само за вас:

  НЯМА СЪВЕТСКИ РЪКОВОДИТЕЛ, който някога да е определял нашата страна Царство България като ФАШИСТКА ДЪРЖАВА.

  Когато пеез 1934г се възстановяват дипломарическите отношения между нас и руснаците, Съветският Съюз установява такива с Царство България и неговия първи посланик Фьодор Расколников е такъв не във "фашистка България", а в Царство България.
  Нашия пък посланик Никола Антонов е посланик не в " Съветска Русия" , а в Съветския Съюз!

 10. #10
  Cyber 28 юли 2014, 19:18
   
  0
   
  0

  Иванн Иванич пък ние за 200-ен път ти казваме, да си пиеш редовно хапчетата за да си в настоящето. Не знам точно на "какво" и къде във времето си заседнал, даже не ме интересува.
  Уважаеми господа с параноидна олигофрения тези към които се обръщате отдавна са под земята.
  Правителство създало Бранник по подобие на Хитлерюгенд на 29.12.1940г. си е фашистко.
  И си оправи правописа.

 11. #11
  Иванн 29 юли 2014, 20:11
   
  0
   
  0

  Драги Христофор, благодаря ти за вниманието. Ето специално за теб:

  Втората Световна война се подготвя от свете държави- Германия и Съветския Съюз.
  Като най-силни , най-големи и най- влиятелни в Европа, за тази цел те подписват двустранен, обръщам ти(ви) внимание ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР.
  И на подписването на този " Договор за ненападение между Германия и Съветски Съюз" не са поканение представители на нито една друга държава. Не че е трябвло, разбира се. Затова има е Секретни протоколи към договора.

  Първата война в "състава" на ВСВ е Германо-Полската, започнала с нападението на първата срещу Полша. Втората е т.нар. "Европейска", която се счита акта на обявяването на война от страна на Великобритания и Франция срещу Полша- 3
  Септ. 1939

  Третата война е "Съветско-Финската", започнала на 30 ноември 1939г. с нападението на Съветския Съюз срещу Финландия. Завършила на 12 март 1940г. с подписването на мирния договор в Москва.
  Четвъртата война е Германо-Френската и срещу други Западноевропейски държави. Наречена публицистично и пропагандаторски "Западна кампания"
  Малко по-късно и Съветския Съюз започава своята "Западна кампания" срещу Латвия, Естония,Южна Буковина и Бесарабия- Молдова(Молдавия). След като двете супер-сили приключват своите "западни кампании", двете правителства започват сондажи за договаряне по отношение на страните на Балканите.Тук нещата са много по-комплицирани , защото Турция се смята като локална сила, подкрепяна от САЩ и Британия.
  Но т.к. Турция има голяма територия и граничи с други държави на Изток, този фактор е смущавал както властите на Съюза, така и на Германия. Двете държави се концентрират върху абсолютно безпомощна и малка страна, а това е нашата България
  След взимните разговори между делегациите на Германия и Съюза се стига до силно напрежение, което става пречка за взаимна договореност. Тогава, буквално след две седмици Съветите изпращат не кого да е в България, а Секретаря на НКИД и "дясна ръка" на неговиПрдседател Вячеслава Молотов.
  Комунистите отделят голямо внимание на това посещение, но никога не казват защо такъв високопоставен държавен служител от Съветското правителство посещава такава нищожна държава като България и защо се искат две военни бази на нашето крайбрежие. Отделно от това съгласно комунистическата пропаганда , Съветския Съюз и другите компартии водят борба стещу "световноя и германския" фашизъм и няма регистрирано прекъсване на тази борба нито от страна на Съветите, нито от страна на Коминтерна.

  Драги Христофор, задайте си само един въпрос- на 25 ноември 1940 г. Съветския Съюз водил ли е борба срещу някакъв фашизъм и по-специално срещу "българския фашизъм". А борбата на българските комунисти срещу българския фашизъм в този момент с какво се характеризира или е преустановена временно. И какво казва Георги Димитров от Москва по повод това посещение.
  След само две седмици, Германското ръководство с ръката на Канцлера Хитлер подписва плана "Барбароса"-18 дек. 1940.
  Но на 15 окт.с.г. и Съветското ръководство подписва подобен план за нападение срещу Германия.

 12. #12
  Иванн 29 юли 2014, 22:33
   
  0
   
  0

  Следва "Петата" война в състава на ВСВ-на 6 април 1941г. Германия напада двата наши съседа-Гърция и Югославия.Съветския Съюз поздравява своя съюзник за операцията "Марита" и продължава подготовакта си за войната срещу Германия.Тя прави същото и усилено дислоцира войски на общата 1200 километрова граница със своя съюзник-Съветския Съюз.

  На 22 юни започва "Шестата война" в състава на ВСВ.С нападенитео на Германия срешу СССР за почва "Германо-Съветската война".

  На 07 дек.започва "седмата война" "Японско-Американската",продължила до 02 септ. 1945г,когато е и края на ВСВ.

  Тук е много важно да се отбележи този военно-дипломаически статус,който е между три страни-Съветския Съюз,САЩ и Япония.


  Япония води война срещу Щатите,тя е в Тристатния пакт с Германия и неин съюзник.Но Съветския Съюз свъсем не се обижда или изплашва от съюзническите отношения между Япония и неговия съюзник Германия,която пък е агресор срещу Съюза.Американците пък не се ядосват на Съветския Съюз,че подържа дипломатически отношения с техния враг Япония.
  Съветския Съюз и Япония имат отделен двустранен договор,подписан на 13 април 1941г. в Москва.Подписват го Председателя на НКИД Вячеслав Молотов и Министъра на Външните работи на Япония Мацуока.

  И двата съюзника на Германия,подписали Тристранния договор-България и Япония не нарушават дипломатическите си отношения със Съветския Съюз на основанието,че имат дипломатически отношения и двустранни договори.

  Н както всеки човек( НЕкомунист) прекрасно знае,Съветският Съюз е възможно най-толерантната и прнципна държава и за благодарност обявява война точно на тези държави,които не са демонстрирали нито един антисъветски акт,докато трае войната между Съветския Съюз и Германия.

  Благодарността на Съветите към нашата страна е изразена на 05 септ. 1944г. с обявяването на войната от Съветското правителство срещу нас,а към Япония съветската благодарност е изразена по абсолютно същия начин,само че след почти една година-на 08 август 1945г.Съветския Съюз обявява война на Япония, с което нарушава едностранно и безпричинно Съветско-Японския договор от 13 април 1941г.

  Това е накратко историята на ВСВ.Има и още войни,по-скоро конфликти-Англия и Съюза нападат Персия,Иран-Ирак не помня точно.

  Много интересна война започва Съветския Съюз на 25 юни 1941г. Три дни след като започва агресиата на Германия срешу Съветския Съюз,последния напада Финландия и така започва "Втората Съветско-Финландка война" в състава на ВСВ.Тя завършва на 19 септ. 1944г.също с подписване на примирие както и при първата и то е подписано също в Москва.

  Във всички войни,които Съветския Съюз е водил,без разлика дали той е започвал войните,или някоя друга държава срещу него,ПОБЕДИТЕЛ е единствено той.

  Но съветските комунисти,а с тях и бългаските празнуват само една-единствена победа,тази срещу Германия.Защо ли? Всеки д асе сеща,всеки да мисли и всеки да си прави изводи.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка