Меркел признава руската анексия на Крим, при сигурни доставки на газ?

Pan.bg 02 авг 2014 | 17:20 views (5040) commentaries(44)
img в-к Индипендънт

В деня, когато Европейският съюз официално въвежда нов пакет остри санкции срещу Русия заради ролята му в украинската криза, британският вестник Индипендънт обяви бомбастична новина за тайно споразумение между германския канцлер Ангела Меркел и Владимир Путин.

Позовавайки се на неназовани източници, близки до тайните преговори, Индипендънт пише, че мирният план се базира на две цели: стабилизиране на състоянието на украинската граница и силна финансова инжекция на разклатената украинска икономика, включително и нов енергиен договор, който ще гарантира сигурността на доставките на газ.

Въпреки че в международната общност рядко би се намерил някой, който щеше да се противопостави на тези цели, зад тях всъщност стои доста противоречива идея, която част от силните страни трудно биха приели. Тайният план, предвижда международно признаване на независимостта на Крим и на решението му за приобщаване към Руската федерация.

Първата част от стабилизиращият план би обвързал Русия да спре да дава финансова и военна подкрепа на сепаратистките групи в източната част на Украйна, а в замяна бунтуващите се региони биха получили по-голяма автономия в рамките на Украйна. Същевременно украинският президент трябва да се задължи, неговата страна да не иска членство в НАТО. Руският президент от своя страна би обещал, че няма да блокира или възпрепятства търговските отношения между Украйна и Европейския съюз, които се основават на договор, подписан преди няколко седмици.

На второ място, на Украйна им е бил предложен нов дългосрочен договор с руския газов гигант Газпром, с който биха били уредени начина и цената на доставките на газ. В момента няма никакво споразумение, украинските запаси на газ са все по-малки и вероятно до зимата ще бъдат изчерпани. Ако това се случи, страната я заплашват икономически и социален крах.

Една част от тайно споразумение предвижда Русия да компенсира Украйна с милиард долара , загубата на военните обекти в Крим. Преди анексията на полуострова, Русия с Украйна имаше дългосрочен договор за наем на земя и пристанищата за нуждите на Черноморския флот.

Всички тези детайли са очевидно договарани преди катастрофата на Малайзийския Боинг, след което тайното споразумение било поставено под въпрос. Въпреки това, Индипенден пише, че в сряда от участници в преговорите научил, че планът продължава да е актуален и че става дума за единственият план, който въобще съществува за решаване на украинската криза.

"Преговорите прекъснаха заради катастрофата с МH17, но се очаква да продължат след започване на разследването на катастрофата. Постигането на споразумение е в интерес на всички страни. Да се ??надяваме, че преговорите ще продължат, ако се стигне до споразумение за започване на разследването на причините за падането на МH17 ", цитира Индипенден един от своите източници.

"Това е план на Ангела Меркел. Тя говори директно за това с Путин. Канцлерът трябва да реши кризата, тъй като напрежението в Украйна или охлаждането на отношенията с Русия не са в ничий интерес. Никой не иска нова Студена война ", обяснил източникът на Индипендънт.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  Мърморкото 02 авг 2014, 17:32
   
  0
   
  0

  Е, к'во да си говорим... Ам'чи то си е ясно - икономическите интереси са преди всички други.

  Сега не сме нито в 20 или 19 век. В 21 век доставката на евтин руски пририден газ за Европа е нещо много важно. И да говорят Щатите, че е по-добре да се получава с кораби втечнен американски газ (забележете - шистов от пустините!!!), това няма да спре "Северния поток". И съм сигурен, че в края на краищата и "Южния поток" ще бъде построен... Каквото и да си говори Плевналийчето.

 2. #2
  Sold-er 02 авг 2014, 17:39
   
  0
   
  0

  До #1 Ама то и по време на Студента война икономическите интереси си бяха най-важни......само че го знаеха само политиците! Простите селтаци ще продължават се борят с я капиталисти, я с комунисти докато са живи!

 3. #3
  бай Димитър 02 авг 2014, 18:07
   
  0
   
  0

  Мисля, че е ползвана сериозна статия. Към енергийния фактор, можем да добавим и факта евентуално запазване на позициите на Украйна на руския пазар при мирно решение. Без него икономиката и особено индустрията на Украйна няма да може да се "освести" десетилетия, независимо от нови западни инвестиции.
  При получилата се почти патова ситуация с военното решение, времето до пълния банкрут на украинското правителство става все по-малко.

 4. #4
  И.М. 02 авг 2014, 20:04
   
  0
   
  0

  Тук статията е препечатана някъде до средата, но селективно. Изпуснат е параграфа, където е казано:
  " Във Форин офис не им е известно за такива преговори. Обаче нито САЩ, нито Великобритания биха се съгласили да признаят руския контрол над Крим.
  Ето линк към оригиналната статия (за по-любознателните): "http://www.independent.co.uk/news/world/europe/land-for-gas-secret-german-deal-could-end-ukraine-crisis-9638764.html?origin=internalSearch"

 5. #5
  И.М. 02 авг 2014, 20:43
   
  0
   
  0

  Ето още една извадка от един "Меморандум за гарантиране на сигурността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпрастранение на ядреното оръжие" (извинявам се, че не съм го превел, но мисля, че в този сайт съдържанието се разбира):
  " http://docs.pravo.ru/document/view/18560692/16244145/"

  "1. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного акта СБСЕ уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины.

  2. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство воздерживаться от угрозы силой или ее применения против территориальной целостности или политической независимости Украины и что никакие их вооружения никогда не будут применены против Украины, кроме как в целях самообороны или каким-либо иным образом в соответствии с Уставом Организации Объединенных Наций.

  3. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного акта СБСЕ воздерживаться от экономического принуждения, направленного на то, чтобы подчинить своим собственным интересам осуществление Украиной прав, присущих ее суверенитету, и таким образом обеспечить себе преимущества любого рода."

  Всеки сам да си прави изводите кой как си държи на думата и какво прави в Украйна.

 6. #6
  Иванн 02 авг 2014, 22:21
   
  0
   
  0

  Всичко това го имаше и ппреди ВСВойна, особено пък докато траеше. Съветските комунисти снабдяваха германските нацисти. Американските империалисти също снабдяваха германските нацисти. Но след като нацистите нападнаха комунистите, империалистите пренасочиха снабдяването си към съветските комунисти. Последните от своя страна прекратиха борбата си срещу империализма и закриха Коминтерна.
  След победата на комунистите срещу нацистите, борбата срещу империализма се възобнови. Но този път комунизма загуби. А запада продължава да получава горива както от комунистите до смъртта на Съветския Съюз, така и от дъщеря му Русия. И завинаги ще получава. Топлина в Европа ще има , но от руската зима.

  Живота без Русия е невъзможен.
  Дори още една анексия да направят руснаците, все тая. А най-добре България да анексират и така още по на Запад да се провират.
  Но и живот в Русия няма без запада.
  Затова разделението което болшевиките направиха през 1917 беше напълно ненужно.

 7. #7
  Sold-er 02 авг 2014, 23:00
   
  0
   
  0

  До #6 Важното е, че без Русия няма живот в България! Щото запада не ни иска и никога не ни е искал!!!

 8. #8
  Krasimir Dimitrov 02 авг 2014, 23:18
   
  0
   
  0

  До №5.
  Хубаво е, че четеш международни правни документи. Но как тълкуваш това което става в Украйна? Кой нарушава тези договори? Кой организира фашисткия преврат там? Това за теб е нормално? Чии бяха плановете за американска база в Крим? Изядоха си цървулите от яд, когато Крим се присъедини към Русия!Американците въобще не се месят там!!! Само, че са основни играчи и тази война се води именно от тях, с чужди ръце! Това е запазена марка на сащ!

 9. #9
  И.М. 03 авг 2014, 01:00
   
  0
   
  0

  До #8 Krasimir Dimitrov
  Щом казваш ...
  Плановете за американска база в Крим? АКо е имало такива, сигурно са били тайни, но как са ти доведени до знание, направо се чудя. Респект! Ама да не си ги научил от някой сайт ***.ru или ***.su? То и аз хвърлям по едно око, даже по-горе съм дал такъв линк, ама го правя с мярка. Ти от таз руска пропаганда направо си се зомбирал.

  Но, тъй и тъй сме на въпроса, да те питам: Кой има сега военна база в Крим? Русия, факт! Следователно, КОЙ е имал планове да направи такава военна база там? Не е необходимо да си инспектор Стрезов, за да се сетиш: твоята любима Русия. Пак факт! Какви американци те гонят, какви пет лева?

  " ... фашисткия преврат там?"
  Виж, изобщо не си наясно що е то фашизъм и къде има почва. Русия е много по-напред от Украйна по изпълнение на критериите за това. Само един от сигурните признаци е дивата демагогия и пропаганда, с която облъчва не само своите граждани, но ги разпръсква и навън. По нивото на национализма Украйна също е много назад от Путин. Да не говорим за експанзионистичната агресивна политика към съседите, Русия е No1.

 10. #10
  Sold-er 03 авг 2014, 08:05
   
  0
   
  0

  До #9 Не пиши глупости бе! Има разлика между руска база в Крим и американска такава! Сащ да има база в Крим е същото като Русия да има база в Куба или в Мексико, близо до границата със Сащ.....просто е невъзможно!

 11. #11
  Иванн 03 авг 2014, 08:39
   
  0
   
  0

  Преславе , остави фашизма на мира. Фашизъм е имало само в Италия. Но това е вътрешна работа на италианците. Техния фашизъм с нищо не е пречил на съветския болшевизъм. Както и обратното.а пък на нас българите съвсем, дори и на българските комунисти. Българските партии и властта не са имали абсолютно никакви връзки с италианскта фашистка партия. И после нито нацизма пречеше на болшевизма, нито болшевизма на нацизма. Да си чул някой нацст да се е изплашил от някой комунист. Да си чул Сталин да е треперил от Хитлер или обратно. Последния дори е наричал поне два пъти Сталин "умна глава"

  Всички са гадове и убийци, но най- качествени са комунистите. Както казват ескмосите в Сибир "сейм шит- дифърънт смел".

  Аз навярно докато отлетя при сегашния вожд на комунистите-Всевишния, никога няма да разбера вас, българските комунисти. Особено младите.
  Най-високопоставените български комунисти, които са и най-известни в света са избити от съветските комунисти. А някои са затваряни за изключително дълъг период от време без да са виновни с нищо. Избягали да се спасят при своите братя в Съюза, те взели та ги убили и малтретирали.
  Досега не съм чул нито един от вас да каже, че това не е правилно. А за протест е направо неприлично да се допусне , че може да изразите.
  Ако турците са ни избивали, клали и унижавали, това е лошо, трагично, и с право ги ненавиждаме, но ако руснаци избиват наши сънародници това е в реда на нещата. При това изключително известни хора и държавни ръководители.
  Всеки български комунист се гордее с тримата българскки комунисти, които несправедливо са били обвинени от властите в Германия през 1933 г. А всъщност няма защо да се гордеят. Те са арестувани съвсем случайно и по повод че са били с фашшиви документи за самличност и са пребивавали на територията на Германия напълно незаконно. А всяка държава по света , нзависимо дали е нацистка или комумистическа има законното основание да задържа лица с фалшиви документи, незаисимо дали са чужденци или местни граждани. Нима в България преди Девети или след Девети, пък и след Десети не са задържани и обвинявани хора с фалшиви документи.
  Но както и да е,право е на всеки да се гордее с каквото си поиска и с когото си поиска.
  И комунистите спират да се интересуват кой и как е завършил живота си.
  Васил Танев умира първи в съветски концентрационен лагер по време на Германо-Съветската война. Няма гроб, няма кръст.
  Георги Димитров умира втори- на 2 юли 1949г.в Съветския Съюз. И никой не знае и не пита кога и как е отишъл там. Виж справка в-к Дума от мин. година. Там се твърди, че Сталин е наредил да бъде убит
  Благой Попов прекарва 16 години в съветски концентрационни лагери. Убит в София пре 1968г.

  Кажи сега драги Преслав, колко български комунисти е трябвало са бъдат убити от съветските комунисти, та някой от вас да изрази недоволство. Явно 700 човека са малко. Няма нито един паметник на тях. Как нормален човек да ви разбира, кажи.

  Върнах се за сетен път в историята на България с цел да се опитам да те убедя да разбереш, че картата с фашизма в Европа е фалшива и не бива днес да се показва отново. Както и картата за славянството.
  Станете на здрави човешки и мъжки позиции и не се подавайте на лъжи, че имате деца, ще имате и в внуци и ако и на тях им пълните главите с лъжи това ще е грях.
  Повявай ми.

 12. #12
  Иванн 03 авг 2014, 08:47
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради двоен пост. Admin

 13. #13
  Изследовател 03 авг 2014, 08:47
   
  0
   
  0

  Тоя ИванН пак става досаден поради използването на понятието ФАШИЗЪМ. Всички, които са чели достатъчно прекрасно знаят що е това фашизъм и нацизъм и на кои държавни територии са били тези "управления". Но че в България по една или друга причина понятието ФАШИЗЪМ се смята за съвокупно на двете "управления" - не виждам в това нищо лошо.

  Но не, ИванН веднага на тази основа почва да строи своите обяснения. Строй си ги ИванН-е, ама за себе си...

 14. #14
  До И.М. 03 авг 2014, 09:00
   
  0
   
  0

  Руските бази в Крим са от 1783 година. Крим никога не е бил украински! Административното прехвърляне на Крим към Украйна е в разрез с конституцията на Русия и СССР тогава. И тук спорът приключва! Ако ти си откраднал 5 милиарда от някого, ти си крадец! Ако той реши да си ги вземе от теб обратно, той не е крадец, защото парите са негови! Предразсъдъците ти пречат да го разбереш!

  Зомбираният си ти в случая! Ако имаше малко поглед върху американската политика след 1991 насам по отношение на Русия, щеше да ти стане ясно, че Украинската криза е просто поредният епизод след 2008 авантюра на психично болния Саакашвили, и след провала на САЩ в Сирия. Вече стана ясно, че те стоят за химическата атака. Още тогава беше ясно. Сега е ясно кой организира преврата и защо. Ти не гледай само CNN & Fox News!

  Защото Русия провежда експанзивна политика, затова НАТО вече е на границата й, а САЩ искат Грузия и Украйна в НАТО - заявено от Буш през 2006 и през 2008 година.

  Бъди си русофоб и си мрази руснаците колкото си искаш, но докато не погледнеш нещата през техните очи, никога няма да разбереш защо реагираха по този начин. На България не й беше хубаво, когато я нападнаха по време на Междусъюзническата война от всички страни. Е, и на Русия не й е хубаво да се чувства уязвима отвсякъде!

  https://medium.com/the-bridge/crimea-russia-is-harvesting-the-seeds-sown-in-the-1990s-54892d22ccbb - Ето ви нещо написано от стратегически анализатор в Американската армия. Не, не е рубладжия!

  http://www.offiziere.ch/?p=15652 - и тази може да прочетете!

  Срамното за вас е, че даже враговете на Русия понякога са далеч по-обективни от вас.
  Не мога да разбера откъде тази омраза към Русия.
  Обвинявате я, че се била срещу нас в ПСВ, а забравяте, че ние сме били на страната на нейния враг Германия и на нашия поробител - Турция! Вие не сте патриоти, а мишки!

  Комунизмът е западна разработка с цел унищожаването на Русия. Само тъпаци продължават да свързват Русия с комунизма, при положение, че пропагандата и дезинформацията на Запад, явно и в България е далеч по-голяма отколкото тази преди 1989 у нас. За мое учудване, след над 10 години прекарани в САЩ (вече съм в България) разбрах, че там е меката на манипулацията, пропагандата и лъжата.

 15. #15
  Nash 03 авг 2014, 09:07
   
  0
   
  0

  #9 Пуснато от И.М.

  Щатите за какво се занимават изобщо с Украйна? По принцип всяко техно "демократизиране" някъде по света има главно две цели:

  1. Ограбване на ресурсите на дадената страна.
  2. Военно-стратегически цели: установяване на военни бази, военно присъствие, стациониране на техника и/или оръжия, контрол на района или интерес и наблюдение на съседни райони за бъдещи операции, някои страни ги "взема" и в Нато пак по същите военни причини, плюс използване на "глас-а" им пред международната общественост, за да показват на света, че "много народи, цялата "цивилизована" общественост мисли като тях" и ги подкрепя, продава им оръжие, използва ги за разни операции по света, като ефтини наемници или безплатно да им вършат работата...

  Ето това е цялата "любов" на щатите към другите страни по света!

  В Украйна режима дойде на власт с тяхна помощ и си е фашистки!

  Няма никакво сравнение с Русия. В Русия живота е съвсем друг, в някои отношения много по-свободен и демокртичен даже и от този в централна европа.
  В Украйна убиват една част от населението си, поради това, че не ги признават. Провеждат в момента етническо зачистване на цели райони!
  А за какво да ги признават, когато те налагат само един език - украйнски (техният) а някои райони само руски цял живот са говорили и даже не знаят добре украйнски и не го и искат (На една позната професорка, баща й е бил доцент в университет в Украйна и ми казва, че след като са се отделили от СССР не са могли даже да намерят доценти, можещи да преподават на украйнски език, нямало такива изобщо...). Как да ги признават, когато дойдоха с насилие и преврат на власт, след това забраниха също и руската телевизия, като я обявиха за пропаганда, в училищата се забранява да се говори за руската култура, история и т.н... а етническите руснаци, живеещи там се гордеят с дедите си, те обичат руската култура, традиции и история - това е груба намеса в живота на населението, да се опитваш насила да ги "претопиш" и то в нещо изкуствено? Какво е Украйна? Къде са вековните й традиции и култура като такава? Болшевиките я създават за първи път а до тогава винаги са били "окрайна" - пограничен район... И какво плачат за Крим, когато те самите не са никаква държава а пък и Крим искат.... По времето на изборите за нов президент, "новата власт" с насилие унищожаваше и отстраняваше всеки друг кандидат за президент, неудобен за тях. От региона имаше двама кандидата. И двамата ги преследваха, биха, похищаваха и заплашваха, докто си оттеглиха кандидатурите, преди изборите. Царйов например го похитиха и биха и когато обяви, че си оттегля кандидатурата по телевизията, беше целият в рани и трепереше... Същите тези "политици" влезнаха в една от телевизиите и за това, че са показали церемонията по присъединението на Крим, биха управтелите на телевизията, принудиха отговорният пред тях да подпише уволнението си и даже го показваха спокойно на всички, за да се знае, че в страната се прави само това, което те позволят... Вече имат планове за построяване на концлагери в които ще "претопяват" населението от други националности в "украйнска". Сега забраниха и комунистическата партия. (Дали я харесват или не, тех все пак някои са я избирали от населението, такава забрана не е допустима, ако се мислят за "демократични" и даже мислят да се присъединяват в ЕС).
  Е каква власт е това? (Управляват с насилие и война.... Всеки ден умират в държавата им техни граждани от насилието им!
  На всичкото отгоре ЕС и Щатите ги признават за "официалната власт" на Украйна, понеже Потрошенко е американски агент!

  http://scgnews.com/leaked-documents-ukraines-new-president-works-for-the-us-state-department

  Можем да се замислим, защо го правят? НО народите в Европа вече бавно, но сигурно с помоща на независими информационни източници разбират истината и ЕС губи постоянно от това... Вече има много в Европа, които се обявяват открито за разпадането на ЕС... Няма и те да се удържат дълго!

  Щатите отдавна са фашистка държава и сеят техният фашизъм по света! Русия е една от малкото демократични и все още независими държави!
  Който не вярва да си вземе билет и да отиде в Москва да се убеди сам... В Украйна рядко вече би се наел някой да отиде, свалят там даже и пътничските самолети!

 16. #16
  До Иванн 03 авг 2014, 09:38
   
  0
   
  0

  А това, че България е на страната на нацизма? Това че българите избиват 41 хиляди мирни граждани в Гърция и още два пъти по толкова в Сърбия? Ние сме били на страната на онези, които само в СССР са избили над 17 милиона мирно население! Трябва да си благодарен на Сталин, че не е разпокъсал България между Гърция и Югославия, както Чърчил е искал! САЩ и Великобритания ни бомбардираха и избива мирни граждани с хиляди, а няколко хиляди сгради са унищожени и повредени не само в София а в страната. Днес, ние сме съюзници с тези същите. Съюзници сме и с Турция. А ми ревете. Виждате ли колко злобни твари сте русофобите! След 1878, ако Русия е искала да ни прави задунайска губерния, е щяла да ни направи, а не да ни създава държавност и собствена армия! Това, което сащ се опитват да създадат от десетилетие във всички от тях разрушени страни, Русия успяват само за няколко години да направят у нас. Само че, когато разглеждате ходовете на Русия спрямо България, имайте предвид, че Русия не е единствената страна в света и това, как тя действа много пъти зависи от останалите играчи на шахматната дъска. Русия обаче винаги е била принципна. Щом е съюзник с някого, не го предава, а ние предаваме всички, рано или късно. Много плюем турците, но днес сме в НАТО заедно. Е, на какво основание ще упреквате руската политика срещу България, след като ние винаги сме били против Русия. Ако СССР искаше да ни превърне в 16 република, щеше да го направи, но не го направи, нито направи свои военни бази, нито ни пращаше да умираме за неговите интереси в Азия, Африка или Южна Америка. Днес, онези които ни бомбардираха, не само че ни използват, а тотално разрушиха армията ни, икономиката ни и отнеха суверенитета ни. България няма право да има свои интереси! Против бяхте АЕЦ Белене, а какво стана сега? Русофобията ви пречи да мислите в интерес на България! Русия има 50 войни срещу Турция, но имат стратегическо партньорство в областта на икономиката. Същото важи и за Германия с Русия. Унгария днес си гледа собствения интерес, а това означава добри връзки с Русия, а не превръщане на Русия във враг, което правите вие, русофобите. Упреквате македонците, а вие сте същите! Русия ни освободила за имперски интереси. Хубаво, въпреки че не е така, но нека приемем твърдението! Важното е, че това е съвпадало с нашите интереси! В крайна сметка, Русия нищо не спечели, а ние не бяхме роби, поне до 1989. За какви избивания ми говориш, след като само по нацистко време, българското правителство вкарва в лагерите над 20 хиляди протестиращи срещу присъединяването ни към нацистите?! Почти още толкова са избити от жандармерията. Лагерите не са руско/съветско изобретение, а западно - първо се прави в Африка, а после в Далечния изток - от британците, където се затварят руснаци. Това става след революцията, докарана от САЩ чрез Германия. Ако малко прочетеш за нацизма, щеше да знаеш, че най-големият му враг е точно комунизмът! Хитлер го пише и в книгата си "Моята борба" Комунистите в Германия са избити до един, а партията им забранена. Разбира се, асоциацията на комунизма е със СССР. Не комунизмът е врагът на Хитлер или на запада след ВСВ, а и преди това (потвърждава се от Труман, Айзенхауер и всички след това), а именно Русия и руското православие. Преди комунизма, Русия пак беше основният враг на запада. Защо? Защото от Петър Велики - 17-18 век - Русия вече е фактор. Русия се разширява и става огромна, но без да унищожава народи или да други страни. На Изток почти е нямало хора, а страни - никакви. Даже Грузинските крале се молят на руския цар да се присъединят към Русия за да не бъдат изядени от мюсюлманите под тях. Войните на Русия срещу прибалтиките и полша датират още от 12 век - тогава започват полските набези срещу руснаците им.Не Русия първа е хукнала да завладява запада, а обратното. Даже и западните исторически източници го потвърждават. 1240, 1242 година - германци, шведи.. 1612, поляци... Все опити за католицизиране. След 1453, когато Русия става трети Рим, тогава се започва тотална кампания за унищожаването на Русия. Днес е същата работа. Русия няма нужда от нови територии - те едва си пази сегашните. Но западът има нужда от руските земи и ресурси - Олбрайт, Бжежински - казват го директно.

  http://www.globaltimes.cn/content/850447.shtml - китайците говорят за същото. Никой от вас, русофобите, няма никакво желание да вникне в същината на конфронтацията между запада и изтока, за да я разбере! Вие си построявате вашето твърдение, след което на негова база търсите "доказателства", а всичко останало, което не пасва на вашето разбиране, бива просто пренебрегвано.

  Аз съм завършил International Studies - University of South Carolina. Във всеки университет в САЩ, най-добрите преподаватели по тази специалност, направление СССР са именно от региона. Американците са разбрали, че без познаване на особеностите на русите, няма как да се справят с тях. Затова днес тяхната политика търпи критики, защото изобщо не виждат действителността - една чиста русофобия и принуда на американските сателити да се съгласяват с политиката на САЩ. Потвърди го и посещението на МакКейн. Къде бяхте вие, патриотарчета, че да протестирате срещу намесата във вътрешните работи на България? Ако това беше направено от руски политик, щеше да оревете света! Драскате по руските паметници, а в САЩ на няколко места има и руски Т-34 даже, но НИКОЙ не го драска, а напротив - стоят си с оригиналните надписи още от ВСВ - За Сталина, за Родину! Интересното е, че добрите аналитици се стараят да мислят обективно, защото само така могат да победят противника си. А вие само си чешите езиците, сякаш сте политици, при това от класата на костов, рамадан радев и Кунева.

 17. #17
  Д-Р.ИНЖ.ИВАН НЯГОЛОВ 03 авг 2014, 09:46
   
  0
   
  0

  НАТО ПОД НАТИСКА НА САЩ ОТДАВНА ШСЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ,ЗА ДА ДА ИМА УСПЕХ ТЕ СЕ ОПИТВАТ ЗА ТОВА ПЪКЛЕНО ДЕЛО ДА ПРИВЛЕКАТ НА СВОЯ СТРАНА УКРАЙНА.,МАКАР ДА ЗНАЯТ,ЧЕ ВОЙНА С РУСИЯ ГИ ОЧАКВА СЪДБАТА НА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР.

 18. #18
  Полввой 03 авг 2014, 10:10
   
  0
   
  0

  Иванн, ние не сме комунисти! Ние сме просто хора! Е, не чак толкова значими като теб, а най - обикновени хора с нормално усещане за човешкото, за добро и зло, за истина и за правда и за това, кои са носители и изразители на тези незначителни нещица.Но ти си Величието и апологет на това Величие.А комунист е понятие, което напълно се припокрива с понятието ,,истински човек''.Капиталист е много по отвратително същество и то не всеки задължително.В твоята глава има повече мисли, отколкото тя може да побере, колкото и да е обемиста.Затова, трудно ще се разберем, а и няма нужда от това.С враг - дурак нам окончена дискусия....

 19. #19
  Sold-er 03 авг 2014, 10:20
   
  0
   
  0

  Оставете го тоз Иванн бе.....момчето е намерило начин да запълва дългите, самотни дни и нощи, борейки се с "лошите" комунисти по сайтовете....к'во да прави като жените са кът! Не му разваляйте кахъра и продължавайте да се правите, че му обмисляте постовете!

 20. #20
  шахматен фен 03 авг 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  Путин знае много добре, кой клати феса и че всичко и всеки си има цена...Меркел също. Путин знае какво е гамбит, Обама-едва ли, той знае само какво е блъф, но при Путин блъфове не минават. Тепърва ще се потвърждава "лафа" за шахматистите и покерджиите.

  "Power is nothing without control"- тази стара раклама на Пирели, е много актуална в днешни дни, особенно относно конфликта САЩ-Русия.

  До местните соросоиди(им и иван):
  Жалки сте, ако не ви плащат добре, за тва което пишете!

 21. #21
  Иванн 03 авг 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  Абе човек, една власт, която управлява държавата е или избрана по демократичен път, или е взела властта с насилие. В българската история ги имаме и двете "явления". Но нито една власт , освен комунистическата не е служила на доктрини, които са щели да бъдат реализирани в необозримо бъдеще. Нито една власт у нас не е служила на други държавни интереси , при това съвсем официално и легитимно. Нито една власт не е обещавала че ще строи общества, които са непознати на човешката цивилизация. Освен комунистическата власт.
  Нито една власт не е разделяла народа и обществото на класи, освен комунистческата.
  Нито една власт у нас не се е обявявала за фашистка или нацистка.
  БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА УПРАВЛЯВАНА ОТ ФАШИСТКИ И НАЦИСТКИ ПАРТИИ.
  Не може да има фашистка държава, а да няма официална фашистка доктрина, представена от властта.


  Нито един български комунист не знае кога нашата страна е станала фашистка.
  Стотици български комунисти- историци, политици, държавници, журналисти, публицисти, партизани, генерали и офицери от МВР, особено от ДС , както и от БНА и мн . др. са написали стотици книги и студии за антифашистката борба и края на фашизма в България, но никой, АБСОЛЮТНО НИКОЙ от тях не е посочил НАЧАЛОТО НА ФАШИЗМА.
  И кой е първия български фашист, коя е първата българска фашистка организация и кога взима
  властта. Кое е първото българско " фашистко правителство". Не може една държава да бъде квалифицирана като фашистка, а да няма фашистка власт и фашистко правителство. Ето, при комунистите всичко е ясно и точно. Има начало на комунистическата власт, има и край.
  БКП прави нашата държава комунистическа, БКП я двкомунизира. Има дати, актове, личности и какво ли не.
  За началото на българската фашистка държава няма нищо подобно и нито един днешен историк не е открил това начало.
  Затова предложх на екипа на моя любим сайт и неговите многобройни читатели и коментатори с общи усилия да направим това откритие. Какво пречи на един сайт да допринесе с нещо към историческата наука в нашата страна.
  И да открием първия български фашист и задружно да го прокълнем , дори посмъртно.
  След Девети комунистите избиха над 30 хиляди "фашисти", като около две хиляди бяха осъдени на смърт. Но съдебните състави съдебните заседатели не намериха сред подсъдимите първия фашист, или поне някой от първите. Що за принципност. Що за справедлив и законен подход. Бяха избити над 20 генерали, но никой от тях не беше посочен като първия български генерал- фашист. Отделно от това следствените власти и не търсеха първите фашисти за да понесат най- голямото наказание и презрение. Какво пречи ние да ги открием. България не е голяма страна и всичко се знае. Всички вестници се пазят в Народната библиотека.
  Дайте първо да открием първия български вестник. Не може нашата сържава да е фашистка, а да нямаме фашистки вестници.
  Истината ореди всичко, пък после ще се разберем кой крив кой прав- фашистите или комунистите.
  Комунистите твърдо се проявиха като лъжци или неграмотници- комунизъм не построиха и не се готвят да го строят никога. Дайте да видим с какво фашистите са били по- измамни.
  Но до истински резултати може да стигнем само по честен път.

 22. #22
  Иванн 03 авг 2014, 11:08
   
  0
   
  0

  Преславе, кажеш сума си верни неща, но като включиш комунистическата пропаганда, всичко отива на кино.
  Кога пък америкнанците са станали фашисти. До Десети какво ли не бях чел за тяхната държава, ни и най-върлия комунист не е казвал, че САЩ са фашистка държава. Гадове, лъжци, империалисти , да да , да и ДА , но фашисти. ...... е , малко по -скромно.

 23. #23
  Sold-er 03 авг 2014, 11:09
   
  0
   
  0

  Нито една власт по света никога не искала да "построи" нито комунизъм, нито демокрация и тн.
  Властта мисли как да подлъже овцете за да им повярват и кротко да очакват Нирваната.....докато ги стрижат до кръв!

 24. #24
  Sold-er 03 авг 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  "Тайната война" или "Тайната битка" винаги е била Народ срещу Политици! Но понеже политиците са по-умни от Народа....са ни подлъгали да воюваме помежду си, вместо срещу тях!

 25. #25
  Nash 03 авг 2014, 11:36
   
  0
   
  0


  Самите АМЕРИКАНЦИ го казват вече, че са ФАШИСТИ! Само ние във България ги смятаме за "супер"!!!

  ВИЖТЕ КАКВО КАЗВАТ И ПОКАЗВАТ!

  Между впрочем режисьорът Руссо е еврейн и те вече за наказание го УБИХА! Той открито разказа крайната цел на Рокфелерите и самозваният елит...

  Гледайте!


  Ако убиваш гражданите си също, че са бездомни и бедни, не знам дали и това е признак на фашизъм или е просто зачистване от неудобните в страната?



  В този американски град Albuquerque полицията от 2010-та година насам са застреляли над 10 човека само понеже са "скитници" и бедни...
  Не съм чул в Русия или във БГ да са застреляли някой, само понеже бил беден?

 26. #26
  до 25 03 авг 2014, 11:47
   
  0
   
  0

  Това не е вярно, щом не са го казали Псаки, Обама или CNN.

 27. #27
  Nash 03 авг 2014, 11:53
   
  0
   
  0

  #26
  Псаки, Обама или CNN са за будалите по света!

 28. #28
  до 5 03 авг 2014, 12:08
   
  0
   
  0

  Русия не е нарушила нито една точка от този договор!
  Всичката войска , т.нар. "Вежливие люди" в Крим са наемници, наети от кримските влсти.
  На документи Путин уволнява всички, който са изпратени в Крим, буквално дни преди да заминат,след което веднага са назначени в частна международна охранителна компания (над 95% от акциите са на държавата Русия)също и въоръжението им се "бракува" и продава на същата фирма. Има договори и документи за тази операция, всички представени където трябва, за това не могат да барнат Русия от никъде документално, за някакво присъствие в Крим, преди изборите, който всички международни наблюдатели признаха за действителни.
  Гросмайстора си е гросмайстор!
  Много четеш #5, а малко.....

 29. #29
  Хониат 03 авг 2014, 12:35
   
  0
   
  0

  Законността и договорите! Ето един пример! - Отива византийска делегация да моли цар Симеон да освободи знатни пленници от висшите византийски родове.С тях имало гадатели и звездобройци.Симеон политал какво вещаят звездите.Те витиевато обяснили, че хъката - мъката, понеже той е един добър, великодушенм високообразован, прозорлив, миролюбив човек, но и опитен и мъдър държавник и т.н. звездите показват, че ще освободи пленниците.... Симеон ги пизгледал и казал, че са много вещи в занаята си и умението да четат по звездите,че той наистина е възнамерявал да ги освободи, но щом те и звездите мислят така, той решил да не ги освободи. Имало е и такива моменти в нашата история.....!

 30. #30
  Слава 03 авг 2014, 12:42
   
  0
   
  0

  А госпожа Меркел прилича на съветския Альоша.

 31. #31
  Nash 03 авг 2014, 12:56
   
  0
   
  0

  #30 Пуснато от Слава

  Тая овца! Самите немци я наричат вече "Американският канцлер"!



  Тя е като Потрошенко, но играе играта по-скрито!

 32. #32
  Иваннчо Олигфренчов 03 авг 2014, 13:14
   
  0
   
  0

  Иваннеее Краснов,Красньо Иванскииии.....,пак си се охайлазил.Вица за краставицата на Мирча Кришан ни омръзна да го слушаме.Вариантите Карлуково и Курило за твоята особа да знаИш въобще не са отпаднали.

 33. #33
  И.М. 03 авг 2014, 13:33
   
  0
   
  0

  До #14 До И.М. "Руските бази в Крим са от 1783 година. ... Административното прехвърляне на Крим към Украйна е в разрез с конституцията на Русия и СССР тогава. И тук спорът приключва! Ако ти си откраднал 5 милиарда от някого, ти си крадец! Ако той реши да си ги вземе от теб обратно, той не е крадец, защото парите са негови!"
  Това направо цепи мрака. Първо става ясно, че Украйна не е откраднала от никого нищо. Това е признато от РУСИЯ с Меморандум от 05 декември 1994 г - виж информацията в моя пост #5. Къде ни хвърляш в музиката отпреди два века? Кой има предръзсъдъци?

  Значи руснаците са ни завладяли от турците през 1878 г. и малко след това, щото са били на кеф и срещу около 30 тона злато (!), са ни оставили да се самоуправляваме. И сега, видиш ли ти, те имат моралното право за вечни времена, да се завърнат по нашите зами и да поемат отговорността за държавното ни управление?

  Или пък това може да го направи Турция? С още по-голямо морално основание? Защото даже и обезщетение не са получили за ония събития от 1878г?
  Всичко това е абсолютно несериозно!

 34. #34
  И.М. 03 авг 2014, 13:48
   
  0
   
  0

  До #14 До И.М. "Бъди си русофоб и си мрази руснаците колкото си искаш"
  Колега, Вие разсъждавате по стереотипа "Който не е русофил е русофоб!" Всички български патриоти, на които руснаците са им индиферентни, за Вас са русофоби? Смешно е.
  Освен ако Вие не можете да си представите българският патриотизъм без русофилията? Познах ли? Един вид, българският патриотизъм може да израсте единствено около русофилството, като негово ядро?

  Аз съм на друго мнение. Патриотизмът и русофилството са абсолютно несъвместими, защото вие, русофилите, обичате Русия както ние, патриотите, обичаме България. Затова съществува онази народна мъдрост, че "Русофилията е национално предателство!". Е, Вие не можете да сте по-мъдри от народа!

 35. #35
  И.М. 03 авг 2014, 13:55
   
  0
   
  0

  До #28 до 5: "над 95% от акциите са на държавата Русия"
  И ти твърдиш, че Русия си няма нищо общо? Поне да се бяха постарали да регистрират фирмата като някоя офшорка и да преперат малко парите, за да не си личи кой дърпа конците. Просто образец за наглост и безочие. Подобен номер могат да ни спретнат утре и на нас - и не само Русия, но и всеки друг отворко с много пари.

  Ами подобен е случаят с АЕЦ Козлодуй. Някаква фирма щяла да сключи договор за 3-4 млрд, но държавата си нямала нищо общо - нищо, че фирмата била държавна. Айде, моля ви се.

  "... изборите, които всички международни наблюдатели признаха за действителни."
  Изборите били действителни? Ама то Референдумът е незаконен и затова само Русия го е признала. Ама тя пък защо ли го е признала? Сигурно е имала някакъв интерес?
  А нашият интерес какъв е? Това е най-важното!

 36. #36
  Nash 03 авг 2014, 14:41
   
  0
   
  0

  Относно #35:

  "...Ама то Референдумът е незаконен и затова само Русия го е признала.... "

  Вижте какво мислят немските професори по международно право, относно присъединяването на Крим към РФ.:




  А този е бил официален наблюдател по времето на референдума в Крим и е депутат от ЕС. Какво казва той?:


 37. #37
  до И.М. 03 авг 2014, 15:28
   
  0
   
  0

  Голямото напъване води до голямо ...., гледам ти напоследък много се напъваш. Колкото и да се пънеш, на всички, долу-горе нормални хора, четящи този форум, стана ясно че с връщането си на Крим, Русия възстанови една историческа несправедливост и заби много як "чадър" в задните "територии" на "някой си" например, сега остава само да го отвори. Става дума за ПРО и ПВО чадър, нали, да не си помислите, че става дума за някаква метафора :)
  Дерзай капетанче!

 38. #38
  И.М. 03 авг 2014, 15:31
   
  0
   
  0

  До #36 Nash
  Благодаря ти, колега, за линковете. Не можах да разбера какво казаха, защото немският ми е като матерен (колкото майка ми го знае, толкова и аз го знам).
  Но се сещам какво е казал още г-н Бисмарк за професорите: "И никога НЕ позволявайте на ПРОФЕСОРИТЕ - да управляват !!!" Което обяснява защо анексирането на Крим не е признато засега и няма да бъде признато (така ми се струва).

 39. #39
  Иванн 03 авг 2014, 17:42
   
  0
   
  0

  Не,момчета вие не знаете къде сте.

  Казвах ви сто пъти,че щом като сина на един от тримата най-големи съветски комунисти като е станал американец,вие все едно че ви разказвам приказки за марсианци.
  Сега ви казвам,че и правнучката на Никита Хрушчов,Нина живее и преподава в САЩ,вие пак ще тъпеете.Е точно те ли те не знаят какво е комунизъм и какво фашизъм.Как пък точно тая шибана фашистка държава избира за живеене и просперитет една от най-изявените съветско-комунстически фамилии.

  Казвам ви че не кой да е,а дъщерята на Сталин избяга в САЩ.И тя ли е тъпо капиталистическо-фашистко създание.
  Казвам ви че внуци и правницу на нашия Тодор Живков живеят в САЩ и Англия,ама и те ли не се страхуват от американско-английските фашисти.

  Дъщерята на Началника на Трето управление на ДС(ВКР) Ген.-лейтенант Петър Чергиланов също е избрала фашизма,а сина ку Владимир като живее в Канада остава и Канада да е фашистка.Явно няма живот за българските комунисти и техните наследници без фашизма.
  Аз съм си добре-България нито е фашистка,нито,а ами сега какво да кажа.Нашата страна стана хем капиталистическа,хем империалистическа и по вашата логика задължително един ден ще стане фашистка.Може ли покрай нашия фашистки съюзникСАЩ,ние да останем невфаписти.И тогава комунистите задължително ще започнат нова борба против фашизма( но не против капиатализма),начело с БАС и Съветския Съюз.Не, тоз пък без него,няма го и няма да го има.Успех,аз ще се запиша в първия антифашистки отряд.
  Преславе,ти ще ме последваш ли? Без теб и сайта не мърдам никъде.

 40. #40
  Иванн 03 авг 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  № 16,я пак повтори,България е на страната на нацизма,на кой нацизъм бе главо комунистическа.

  А Съветския Съюз от 23 авг. 1939г до 22 щни 1941 г. на чия страна беше.На станата на ескимостите в Аляска ли?

  Чакай бе човеку комунистически,сто пъти съм казвал най-искрено,казвам само на теб-не съм нито фоб,нито филАз не изпитвам никакви чувства към никакви държави и народи.Ама съвсем никакви-не обичам и не мразя никого,дори комунистите.Имам доста приятели комунисти.

  За убитите гърци през време на 19141-44 г. виновни са си самите гърци и комунистите,които се ръководят от съветските служби.

  Теритариите между Места и Струма са изконно български и компактни маси българи,които и ДО ДНЕС са унижавани от гръцките васти.Наричат ги елини-славянофони.Даването на тези зами в наша територия от страна на Германия е било посрешнато с голямо задоволство от напите сънардоници.Ако ти не си българин,напълно те разбирам.

  Но си лъжец братле-убити 41 хиляди души.как не те е срам бе родоотстъпнико.В Сърбия също е имало жертви,но съшо провокирани от сръбските комуниси-партизани на Тито,който съшо е изпратен от Съветския Съюз.Защо не започнеш борба за връщането на Южна Добруджа обратно на Румъния,Я иди в тази част на старната и веднага ще ти отрежат главата,продажник такъв.Ами дай ит половината България на Турция,защото имаме много турци. Дай на Румъния и тези райони,където живеят власи.

  Такъв лъжец досега не се е появявл тук.Може всичките да сме грешни и измамници,но ти си номер едно.Кога Съветския Съюз е искал да ни прави 16-та република бе лъжец такъв.Я кажи.


  Преславе,този лъжец обижда сайта и цялата държава,като ни вменява нацизъм и съюз с нацистите. Ние сме имали съюз с държави,а какви са те,това не е наша работа.Съветския Съюз като е имал сума си договори с Германия,да не би да е станал нацистки.Е такова нещо досега не бпе писано тук.

 41. #41
  Слава 03 авг 2014, 19:58
   
  0
   
  0

  Комунисти и нацисти са били унищожавани за това, че са били добри българи.Това е определящото за враговете на България и техните интереси.Щом българинът бил той нацист или комунист работи за доброто на България и пречи на чуждите домогвания тук,той бива унищожаван, приписват му се квалификации, името му оплюто за поколенията от една шайка овладяла медии, образование, икономика и цялата държава.Това не е в миналото.Виждаме го и днес.Тогава направо са ги бесели, а сега за тази работа си има телевизор, безпристрастни медии и различни съсипващи похвати.

 42. #42
  И.М. 03 авг 2014, 23:42
   
  0
   
  0


  Това видео е много информативно по въпроса за Крим и Украйна!

 43. #43
  И.М. 04 авг 2014, 00:24
   
  0
   
  0

  До #41 Слава
  Ех, как хорошо сказал!

 44. #44
  до 42 04 авг 2014, 17:45
   
  0
   
  0

  Тоя с англосаксонския диалект от клипа е чистокръвен руснак, кавказски джигит щеше да има по-руско произношение!
  BTW:
  Върви ли заплатата? Ще събереш за море май...или септември!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка