Япония и Швейцария одобриха нови санкции срещу Русия. Путин нареди на правителството да подготви ответните мерки в отговор

Pan.bg 05 авг 2014 | 21:44 views (3896) commentaries(42)
img дирбг

Руският президент Владимир Путин поръча на руското правителство да разработи мерки в отговор на западните санкции срещу Русия.
Путин нареди на правителството да подготви ответните мерки в отговор на санкциите на Запада срещу Русия заради ролята й в Украйна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Държавният глава подчерта, че отговорът на Русия на западните санкции трябва да бъде точен и да не нанася вреди на руските производители и потребители. Путин съобщи това по време на пътуване до Воронеж и среща с губернатора на Воронежка област Алексей Гордеев. САЩ и ЕС разшириха миналата седмица в един и същи ден санкциите си срещу Русия заради ролята й в украинската криза.

По-рано днес Япония одобри трети пакет от санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна, а Швейцария добави към своя списък със санкции още 26 лица.


Русия може да забрани европейски авиокомпании да летят през Сибир

Русия обмисля да забрани на европейските авиокомпании да летят през транссибирските коридори. Това би оскъпило значително полетите до Азия, съобщи bTV. Мярката се обсъжда от руското външно министерство и министерството на транспорта в отговор на европейските санкции срещу Русия. От Кремъл обаче не бързат с подобни контрамерки, които неведнъж са определяли като контрапродуктивни и за двете страни. Освен това обсъжданата забрана може да навреди и на руския държавен авиопревозвач "Аерофлот", който събира такси за прелитане от чуждите авиокомпании.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 42

 1. #1
  KOREKTOR 05 авг 2014, 22:16
   
  0
   
  0

  По-големи МИЗИРАБЪЛИ от лицемерните и двулики ЕВРОГЕИ едва ли им ана света. Естествено след КРАВАРИТЕ де.

  Санкции за какво?

  Че Русия нищо не прави ли?

  А доказателствата за престъпленията срещу човечеството извършшени от ХОХЪЛСКАТА ХУНТА кой ще види.

  Използване на РСЗО срещу населени места и жители кой ще го види?

  Използване на касетъчни ракети и авиобомби с касетъчни заряди кой ще го види?

  Използване на фосфорни бомби и снаряди кой ще го види?

  Използване на ОТРакети срещу мирно население кой ще го види?

  Използване на химическо оръжие кой ще го види?

  Масирания обстрел на химзавод "Стирол" в Горловка с цел предизвикване на екологична катастрофа водеща до геноцид на местното население в Донбас кой ще го види?

  А,че самата Горловка вече е изравнена със земята кой ще го види?

  Да задавам ли още въпроси?

 2. #2
  Krasimir Dimitrov 05 авг 2014, 22:26
   
  0
   
  0

  Хората са го казали - кой каквото прави, на себе си го прави! Ще има възмездие за всички. Всеки ще отговаря за делата си, рано или късно!

 3. #3
  OP 05 авг 2014, 22:30
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 4. #4
  KOREKTOR 05 авг 2014, 22:42
   
  0
   
  0

  До #3 Пуснато от OP

  OP-ко,

  Ще ************* и акъл няма да ти влезе в кофата.

  *****************************************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 5. #5
  OP 05 авг 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  Хааа...хааа! На Иран му трябваха десетилетия да се измъкне оттам, където Путин заби страната си за седмици!
  Тъпо, товарищи, тъпо!

 6. #6
  OP 05 авг 2014, 23:06
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 7. #7
  OP 05 авг 2014, 23:38
   
  0
   
  0

  Ейй! За новия министър, за стария на генщаба, за намсикой още - блокирано! Сега и за Путин ли не може да се каже нещо по-... весело?...

 8. #8
  к**ектор 06 авг 2014, 01:12
   
  0
   
  0

  Те щото Русия нищо не правят, седят си в кочината Русия и ей така случайно отскочиха на излет до Крим...

  **********************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 9. #9
  Nash 06 авг 2014, 01:13
   
  0
   
  0

  Абе тези васали.... Краварите са ги хванали здраво за яйцата и се правят, че уж сами им е хрумнало да мислят за "санкции"...
  Искат да принудят и Русия да стане като тях,"безгръбначните"... Надявам се да започне да търгува повече с Китай, Индия и Южна Америка и да остави тези от "зоната на поражението". Даже да им спре доставките на газ и другите ресурси...
  Двете с Китай са в състояние да преживеят и без краварите и педрата....
  Все някога ще се възстанови пак нормален свят!

 10. #10
  И.М. 06 авг 2014, 03:17
   
  0
   
  0

  Пичове, спомням си един много обемен (360 въпроса) психотест. Много въпроси в него се повтаряха с леки модификации, за да се провери дали отговарящият не попълва по инерция и наслука. Та там имаше един такъв въпрос: "Не Ви ли се струва понякога, че всички около Вас са малко луди?". При положителен отговор на такъв въпрос, на доктора веднага му става ясно кой всъщност е лудият.
  Русия е в позицията на пациент, който дава положителен отговор на горния въпрос.

 11. #11
  И.М. 06 авг 2014, 03:42
   
  0
   
  0

  П.П. "Русия е в позицията на пациент, който дава положителен отговор на горния въпрос."
  По-прецизно е да кажем, че отговора всъщност го дава Инч-Хай-Антигей-Активистът, идеологът на съвременния Путинизъм, като модерно извращение на съвременния фашизъм (не се извинявам на всички, които тука се прекланят пред него и неговата политика). Така ще направим необходимата диференциация между господина, от една страна, и руския народ от друга, макар първият да се радва на висок рейтинг в момента, ама то всяко чудо за три дни.

 12. #12
  KOREKTOR 06 авг 2014, 07:22
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от к**ектор

  *************

  Колко пъти да ти се каже, че Русия си взе нейното си бе галафон безмозъчен.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 13. #13
  KOREKTOR 06 авг 2014, 07:30
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 14. #14
  KOREKTOR 06 авг 2014, 07:36
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 15. #15
  Nash 06 авг 2014, 07:38
   
  0
   
  0

  ДО #11 Пуснато от И.М.

  И.М. Относно Путин и Русия. В момента не става въпрос за Путин и "неговата съвременна фашистка идеология". Даже който и да е там в Русия на власт и не се подчинява на краварите, говори по техен адрес истината и им казва в очите, каквито са (споням си за Либия мнението му), те започват всяческа война против него и държавата му. Някъде в коментарите на една друга статия бях писал вече:
  Предствете си че Русия:
  1. Се обади на Обама и веднага сключи договори, с които още днес напълно се предава в ръцете на краварите (капитулира по всички линии)
  Тогава още в същият ден от "пациент", от "луд" и т.н. техният президент ще станне "най-хуманният", "най-демократичният" и т.н.. държавен глава в света. Краварите ще се израдват, че и без война са успели да заробят поредната си жертва, а Русия има доста "трофеи". Населението там, което по неизвестни причини се намира и "седи" на "техните ресурси", не им трябва изобщо. Него ще започнат полека, хитро да го премахват (унищожават).

  Но докато Русия и там ръководителите й не искат да им се подчиняват а предпочитат да си останат независими, до тогава ще продължава против тях тази всяческа "война": медиите, санкции а на по-късен етап може и истинска завоевателна воийна с танкове, самолети, ракети и т.н.
  Не забелязвате ли, че хората там, населението на Русия тези изобщо не ги интересува?..

  Казвате "всички" били против Русия на "единно мнение", значи "пациентът" бил Русия? Другите всичките били "нормални"?
  А преди това кои бяха "пациентите"? Нали и на Япония й унищожиха два града с атомни бомби, преди да "стане на тяхно мнение"?
  Нали и Германия я разделиха след ВСВ и сега са я стегнали много здраво в пипалата си, а тя им обединява всичките тези малки и неосъзнати народи в Европа и те да са им безпрекословно подчинени. Нали и в Ирак сценарият беше подобен, но краварите нямат никакво чувство и се оказа, че при арабите нещо не са доразбрали и колкото и да слагат марионетки на власт след войните си, народа там се разбунтува пак и реагираха по съвсем друг начин, не както краварите си мислеха... Мисля че и при руснаците така ще бъде... Дори да се свали Путин от власт и дойде някой, когото не сме познавали до сега, народа там няма да иска да им е подчинен и правилно...

  И знаете ли каква им е крайната цел? За да няма никакви несъгласия, бунтувания против тех, те са измислили (освен физичското унищожение на несъгласните) като "хуманна мярка" да се вгради на всеки без изключение, на всеки индивид на тази планета един чип (микросхема) някъде в тялото, който ще бъде "паспорт", "банкова сметка", "карта за социална осигуровка", понеже ще има еднозначен и неповторим номер...
  И знаете ли какво ще стане, ако някой индивид тогава си позволи да не е съгласен с тях? Просто го изключват от системата (изтриват му номера от всички компютри по света) и тогава оставаш без "пари", без работа, без дом и без всякакви средства, имоти и всичко, каквото си имал до сега. Даже и едни цигари няма да можеш да си купиш, понеже "не съществуваш" в този свят повече.... Така, че несъгласието и неподчинението тогава ще означава веднага смърт! Това каква система е? Хуманна? Демократична? Нормална?

  И в това И.М. е цялата история. Ако краварите полека освен Русия а след това Китай, Иран и малкото други останали несъгласни по света превземат, така ще направят с цялото население (но преди това доста от него ще унищожат, понеже са ненужни, според тях...).
  Дали на вас като нормален човек и българин ви харесва такъв свят, който са планирали и за нас? Дори и да сте на години например и си кажете "все едно ми е вече", помислете за децата си, внуците си, какво ще стане с тях ако краварите победят всички?
  Е кой е пациентът? И кои са здравите?

 16. #16
  KOREKTOR 06 авг 2014, 08:43
   
  0
   
  0

  До #15 Пуснато от Nash

  Nash,

  Това е глобалния въпрос за България конкретно :

  "Е кой е пациентът? И кои са здравите?"

  Какъв ли процент от народонаселението на нашата България удари кьоравото от полъха и повея на ХАМЕРИКАНСКАТА ни свобода поднесена на тепсия?

  1%?

  3%?

  7%?

  10%?

  Последното едва ли.Множко ми се виждат.

  Почти съм сугурен, че и И.М. нищо не е разбрал от всичката далавера, но явно човека живее с едничката надежда и него да го лъхне.

  Е, то мъдреците казват, че надеждата последна напуска човека.

  Тя, НАДЕЖДАТА поне е безплатна за чакащите я и хляб и вода не ще.

  Само трябва да се подхранва чат пат с такива ситуациии като Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Украйна, сега пак Нагорни Карабах мътят.

  А бе патаклама да има. А има ли патаклама има и келепир за някоИ. А има ли келепир за някоИ има и желаещи за трохици от келепира на някоИ.

 17. #17
  Cyber 06 авг 2014, 09:25
   
  0
   
  0

  Редица западни експерти икономисти много пъти се изказваха, че подобни полвинчати санкции няма да навредят особено на Русия и обратния ефект ще е значителен. Само, че краварите се правят на глухи и слепи. Балонът САЩ, скоро ще се спука и тогава ще се окаже, че пак сме от страната на булката.

  Извинявам се за спама. Но защо всички теми за новия "военен" министър са заключени?
  Питам защото и аз исках да му пратя много ПО-здрави. На него на краварите налазили сайта. Хайде на конете и обратно в ранчото "Крлуково".

  ПП И още се чудя смешния ни "президент" защо не я изнесе тази реч и не направи същите обещания, когато назначаваше предното служебно правителство, след управлението на ПП ГРОБ.

 18. #18
  OP 06 авг 2014, 09:28
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 19. #19
  Bright 06 авг 2014, 09:59
   
  0
   
  0

  Рашата изпада в технологична изолация, особено след японските и швеицарски санкции. Видно е, че политиката на санкции работи и скоро ще има връщане на Крим на Украйна.
  А нашенските раша/лавърс е добре със същия плам да се пробват да мислят и за българските национални интереси.

 20. #20
  Teraflop 06 авг 2014, 10:26
   
  0
   
  0

  Правилен ход на Владимир Владимирович.

 21. #21
  KOREKTOR 06 авг 2014, 10:38
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 22. #22
  И.М. 06 авг 2014, 10:43
   
  0
   
  0

  До #18 OP: "Добре де! За Гошо Тъпото не мога да пиша, за Владко дето му потънал Курск-а тоже,..."
  Братя, гадните империалисти вече са превзели и този сайт, един от много малкото остнали стожери на истината, на цялата истина и само на истината. Да се обединим, братя, и да дадем отпор!
  Уважаеми г-н АДМИН, хората, народът се вълнуват и искат да коментират!
  Ама ОР, то пък на професора какво толкова има да му коментираш, между мутрите там горе той минава напрао за интеУект!

 23. #23
  OP 06 авг 2014, 10:51
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 24. #24
  Cyber 06 авг 2014, 10:55
   
  0
   
  0

  Прозрачен, виж първо какво включват санкциите на Япония и Швейцария (пише се "Й") и тогава пиши за технологична изолация. Няма как да изолираш най-голямата държава в света, разположена на 1/8 от сушата, без да си счупиш главата. Разширявали списъка с 26 души, голям праз.
  Колкото и да се опитваш да изпъкнеш ще си останеш прозрачен.
  А ти като краварлавърс какво си направил за българските национални интереси?

 25. #25
  KOREKTOR 06 авг 2014, 11:15
   
  0
   
  0

  До #23 Пуснато от OP

  OP-ко,

  Да ти разЯсня за Псакито, ама тарифата на консултантските ми не е по джоба ти.

 26. #26
  Bold-er 06 авг 2014, 11:26
   
  0
   
  0

  Говедарите да си ядат со кротце и благо поничките, бифстековете, 3-пластовите хамбургери Big Mac, и да спрат да дразнят Медведь Иванич, че ще налапат някоя друга космата меча лапа!

  Абе, бедни и наивни Им и Ор, Россия е най-самодостатъчното господарство на планетата! Сами могат да си съществуват на тази Земя и от нищо няма да страдат - имат от всичко в преизобилие и точно затова говедарите напират да им заграбят тлъстата "баница", щото руската е най-благатка, а ресурсите на планетата почти са изцоцани от "златният" милиард население, половината от което е с карварско поданство. Само че ВС на Россия е "залък", който е несъизмеримо по-голям от разчекнатата от лапане тяхна морда, за да могат да го преглътнат, без при това да се задавят смертельно.

  Анадънму?

 27. #27
  Припомням 06 авг 2014, 12:00
   
  0
   
  0

  Сталин признава "Без американската помощ нямаше да спечелим войната"! Червената армия е изхранвана четири години с американски консерви и возена на 450 000 Студебейкъра - пише в мемоарите си Хрушчов!

 28. #28
  И без... 06 авг 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  И без говежди студебейкъри и говежди консерви руснаците щяха да се справят. Къде Сталин признава, че "Без американската помощ нямаше да спечелим войната"? Звучи много пропагандно, за да е вярно?

 29. #29
  И Наполеон... 06 авг 2014, 12:30
   
  0
   
  0

  И Наполеон е победен с американски консерви! Гренадирите първо изяждали тушенката, а после снарядявали празните консерви с чер барут и ги мятали по франсетата... Кутузов също признава "Без американската помощ нямаше да спечелим войната"!

 30. #30
  Припомням 06 авг 2014, 13:49
   
  0
   
  0

  до 28
  Казано е от Сталин само пред Политбюро. Пише го в
  "Хора.Години.Власт" - Никита Хрушчов

 31. #31
  И.М. 06 авг 2014, 14:32
   
  0
   
  0

  До #26 Bold-er "Россия е най-самодостатъчното господарство на планетата!"
  Никой не спори, че Россия е господарство, напротив, на едно мнение сме. И всички знаем кой им е государь - Инч-Хай-Антигей-Активистът. Да си живуркат там, не ни пречат. Ако можеше да не пречат и на братската славянска страна Украйна ...
  А ние сме благодаря. Не ни се живее на нас, българите, в господарство, пък ако ще да е арабско петролно кралство. Твърдо Нье! Искаме да сме свободни, пък ако ще и с по-малко руска газ.

 32. #32
  Отбелязвам 06 авг 2014, 14:43
   
  0
   
  0

  До #28 И без...
  "И без говежди студебейкъри и говежди консерви руснаците щяха да се справят"
  И без руската помощ на българското опълчение ние щяхме да се справим с Турската империя. Ако не точно в 1878 г, то много скоро след това. Империята е в тотален упадък, а национално-освободителните процеси са силно заразителни и набират скорост навсякъде. Даже определено това щеше да е по-добрият вариант.

 33. #33
  Bright 06 авг 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  Ясно е, че и този път раша ще й се наложи да преглътне поредното отстъпление. Но както стана ясно, те са си самодостатъчни, ха ха. Ще минат на самозадоволяване, но без високи технологии. За велосипеди, лади и чайници може и да имат.

 34. #34
  И аз да припомня 06 авг 2014, 14:53
   
  0
   
  0

  "Искаме да сме свободни..."

  И.М., като искаш да сме свободни, защо не помислиш и за освобождаване от колониалното иго, чийто хомот ни е надянат от анкал Сем? Освободи ни, росим, и от игото на МВФ, СБ и сие презокеански банкстери и гангстери! Заради петродоларите всяко едно правителство на планетата Земя плаща косвен данък на американското правителство, ама не е само това! Американските скакалци пояждат всичко по пътя си и са далеч по-страшни от мароканските им събратя, които селскостопанската авиация обуздава лесно с пръскане на инсектициди. Обаче за американските скакалци си трябват настоящи стратегически бомбери, а не Ан-2 или "Баба Настя"...

 35. #35
  И.М. 06 авг 2014, 16:02
   
  0
   
  0

  До #34: "... като искаш да сме свободни, защо не помислиш и за освобождаване от колониалното иго, чийто хомот ни е надянат от анкал Сем? Освободи ни, росим, и от игото на МВФ, СБ и сие презокеански банкстери и гангстери!"
  Е чак такава свобода може да получим, ако отрежем връзките с целия свят, вкл. и с Русия и станем като тях самодостатъчни. Ама чак такъв краен Путинизъм не мисля, че ни е необходим.
  Очевидно истината е някъде по средата и мисля, че сме на прав път.

 36. #36
  И.М. 06 авг 2014, 16:07
   
  0
   
  0

  Леле, щом и независимите страни се отварят на Русия, работата е "ойде хорсиз ин дъ ривър ..."

 37. #37
  Коньо у ряката 06 авг 2014, 16:11
   
  0
   
  0

  До #36

  Ти четеш Евангелието като дявола, сиреч, както на теб ти изнася. Чиста загуба на време е да се спори с чипиран мозАк.

 38. #38
  до И.М. 06 авг 2014, 16:18
   
  0
   
  0

  Не ти ли се струва, че всички край теб са малко луди..., щом не мислят като теб?
  Айде сега доктора да си направи извод :)


  ПП: Сам си написа диагнозата!

 39. #39
  KOREKTOR 06 авг 2014, 16:43
   
  0
   
  0

  До #35 Пуснато от И.М.

  И.М.,

  И сега като играем вече 25 години под свирката на чичко Сам и под сурдинката на ЕВРОГЕЙОВЕТЕ свободен ли се чувстваш?

  Сигурно пърхаш волно с крилца и се наслаждаваш на волния и благодатен живот и процъфтяването на Родината?

 40. #40
  И.М. 06 авг 2014, 19:11
   
  0
   
  0

  До #38: "Не ти ли се струва, че всички край теб са малко луди..."
  Изобщо не, колега. Оня, големия тест съм го минал успешно, немай грижа. Посещавам доста сайтове, вкл. и някои, дето завършват на ***.ru и ***.su. Само в няколко сайта, вкл. настоящия, се наблюдава такова компактно настълпотворяване на задунайци и някои мурзилки (като оня Мухин, напр.). Затова в някои часове на денонощието същите добиват чувството, че са навсякъде и са болшинство. Но в рамките на цялата картина (big picture) сте миниатюрно малцинство, уверявам те.
  Но тука на мен ми харесва толерантното отношение към инакомислещите и сравнително ведрата и оптимистична атмосфера, за разлика от повечето други откровено задунайски антибългарски сайтове.
  Та в тоя смисъл, не мисля, че останалите са луди, просто имаме някои дребни различия в аперцепцията на някои събития и оценката за тях. Ама не може всички да сме на едно мнение, това не би било нормално, ще си помисля, че сме се върнали в бай-Тошовото време, ужас.
  Ама колега, вие защо имате такава повИшена нетърпимост към инакомислещите, които тук специално са в малцинство? Синдромът на болшевизЪмът ви гони май? Нали знаеш защо на болшевиките са им викали така?

 41. #41
  Krasimir Dimitrov 06 авг 2014, 22:55
   
  0
   
  0

  До №40.
  Кой голям тест мина успешно? Това поредния хумор ли е? Хвали се като циганка и си мисли, че някой му вярва! Ти нямаш дребни различия с другите, ти водиш пропаганда! Това е голямата разлика между теб и другите!

 42. #42
  OP 08 авг 2014, 00:00
   
  0
   
  0

  Балдър,
  Я сега преведи този цитат в духа на самодостатъчността на Русия:
  "защо при това „развито производство” през 80-те години опустяха рафтовете на магазините, а хората се редяха на опашки за хляб"
  Отнася се за Съветския Съюз, не за България!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка