Украинските сили нанесоха първи въздушен удар срещу Донецк. Опасност от пряка военна намеса на Русия

Pan.bg 06 авг 2014 | 13:59 views (3782) commentaries(29)
img дир.бг

Донецк, бастион на проруските сепаратисти в източната част на Украйна, беше подложен тази нощ за първи път на обстрел от украинската авиация. Жертви няма.
Ударите са били нанесени от самолети на украинските военновъздушни сили по квартала "Калинински" на града, съобщи АФП, цитирана от БТА.

На една от улиците в резултат на обстрела се е образувал кратер с диаметър 4 метра и дълбочина 1,5 метра.


Същевременно украинската артилерия продължава обстрела по града. Тази нощ удари са нанесени по кварталите "Петровски" и "Кировски" и са загинали трима жители.Все повече жители напускат Донецк, заради непреставащите боеве и стесняващата се блокада на украинската армия. Повечето магазини са затворени, а по вратите на жилищните входове са разлепени инструкции как да се стигне до най-близкото бомбоубежище, отбелязва Франс прес, цитирана от БНР.В Луганск, блокирани от бойните действия, остават около 250 хиляди души, които нямат средства да напуснат района, съобщава УНИАН.Градът е на ръба на хуманитарната криза, алармират от градския съвет. Няма вода и електричество в много квартали, прекъснати са мобилните връзки и интернета. Хранителните продукти намаляват в малкото останали отворени магазини, но най-остър е проблемът с недостига на медикаменти.

Разрушени са и четири болници и три поликлиники.

Опасност от пряка руска военна намеса в Украйна

Полският премиер Доналд Туск предупреди, че опасността от пряка руска военна намеса в Украйна е нараснала през последните два дни, съобщи Ройтерс.

"Имаме основания да подозираме - за което получаваме и информация през последните часове, че рискът от пряка интервенция (на руските военни в Украйна) със сигурност е по-висок, отколкото беше преди няколко дни", каза Туск на пресконференция във Варшава.

Русия извършва военни учения край границата с Украйна, което поражда загриженост за обстановката на място и в редица западни столици. Москва настоя и за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради хуманитарното положение в Украйна.

"Ако се стигне до пряка намеса на руските сили в Украйна, това очевидно би създало качествено нова ситуация и, по мое мнение, никой няма добър, безспорен отговор как западната общност трябва да реагира на нея", отбеляза полският премиер.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 29

 1. #1
  дядя Вася 06 авг 2014, 14:13
   
  0
   
  0

  "Опасност от пряка руска военна намеса в Украйна"


  Все някога и това ще стане, само не е ясно дали ще е по-добре вторжението да скоро или малко по-късно. Неизбежно е, ама още време им трябва да нащамповат още бил/ци танкове и самолети, зер план "Шойгу" е до 2020 г.

 2. #2
  Видно е 06 авг 2014, 14:21
   
  0
   
  0

  Че и до сега руската военна намеса в Украйна е съвсем пряка, но никога няма да стане официално такава...

 3. #3
  Вещание от вещица 06 авг 2014, 14:22
   
  0
   
  0

  Не само Украйна руски ботуш ще я гази, топ врачка-рубладжийка зловещо вещае, че руските войски идат и у нас, СКОРО! Ще минат през нас транзит, в посока ЮГ, там щели да се бият с някого.

  Откъс от вещанието: "Стоя си аз у нас, ей тука, седнала съм на дивана и изведнъж всичко изчезва пред очите ми. Появи се първо една тънка мъгла, замрежи се пред очите ми и ... после ясно виждам. Един хубав ден и аз излизам от църквата „Св. Богородица” /една от църквите в Стара Загора - б.а../ Излизам от църквата и виждам на кръстовището, на пресечката между „Патриарх Евтимий” и „Цар Симеон Велики”, поставено едно колело, на което са набучени знамена на много държави. И си аз казвам: чакай да отида да ги видя по-отблизо какви са тези знамена, сигурно ще има някакъв парад, и тръгнах напред да ги приближа. Така стигнах на южния ъгъл на градината на „Алана” - пред светофара на бул. „Патриарх Евтимий” застанах. И като вдигнах очи нагоре – на север - гледам надолу по „Патриарх Евтимий” настъпва една голяма войска. Рекох:

  „Господи, какво ще стане?!...”

  И като прекрачих една крачка и като си вдигнах главата, виждам, войската наближава, наближава с маршова стъпка. Уплаших се и пак викам: „Господи, какво ще става?”. И чух глас, който ми отвърна: „Не бой се, чедо мое!”. А аз си викам: сега, като наближат, ще видя каква е тая войска, по униформите им ще я позная и зачаках. Войската ме наближи и както идваше от север, минава, минава покрай мен и продължава по булеварда. Заминават на юг с бодра маршова стъпка. И като минава тая войска край мене, виждам - униформата на руснаците?! Тогава чувам един силен мъжки глас, който кънти чак и ми казва: „Чедо, мое, запомни, пак руснаците ще ви спасят! Не се отделяйте от вашите братя и сестри! Вие сте една вяра, едно православие изповядвате. Вие сте братя и сестри, затова, за-пом-ни-го! Ето, те ще дойдат да ви спасят!”. Оттука минаха и... заминаха на юг. После... изчезна картината. Пак се намерих на дивана у нас. Не знам какво беше това, за какво беше и кога ще стане, но ми се даде. Видях го едно към едно. Бях там.

  - Но ние сме плътно с Европейския съюз, членуваме в него, каква тук е ролята на руснаците?!
  - Не знам?! Но запомни, че Европейският съюз ще се разпадне. Най-малко ще минат пет години и ще се разпадне, заради това, че той на едни държави ще дава, а на други – няма да дава. Ще се породи недоволство."

  http://bradva.bg/bg/article/article-16993#.U-IOdWP2lnW

 4. #4
  Див Диван 06 авг 2014, 14:27
   
  0
   
  0

  "Стоя си аз у нас, ей тука, седнала съм на дивана... Пак се намерих на дивана у нас."

  Врачката е с чин поне майор от диванните войски.

 5. #5
  И.М. 06 авг 2014, 14:58
   
  0
   
  0

  Спокойно, товаришчи. От няколко дни при нас, в НАТО, е депозирана молба от законното правителство на Украйна за защита от Россия, с оглед на нейното нахлуване в Украйна. Само датата е оставена да се попълни от нас при необходимост. В резултат на депозираната молба вече се вземат необходимите заблаговременни предохранителни мерки. Така де, братята славяни в Украйна на нас разчитат! Всичко е под контрол, отпуснете се, наблюдавайте филма. Ножът е дървен, змията е вводна.

 6. #6
  SUH 06 авг 2014, 15:05
   
  0
   
  0

  Офф, поредната махленска статия. Няма да коментирам.

  cs614825.vk.me/v614825367/1bbea/ahHf0bvGM64.jpg

 7. #7
  Do #5 06 авг 2014, 15:05
   
  0
   
  0

  "... законното правителство на Украйна..."

  Човече ти чуваш ли се какви ги говориш/пишеш??? Законно правителство след Майданлъшките сакатлъци??? Ето на това му се вика арогантност и гьонсуратлък! Аман! Точно по това - безпределни арогантност и гьонсуратлък, особено много приличаш на говедарските си господари!

  $$$$$$$$

 8. #8
  SUH 06 авг 2014, 15:15
   
  0
   
  0

  Сигурно за това пишат, но е Шахтьорск

  cs540106.vk.me/c7007/v7007221/1112c/R22ULkO7ilI.jpg

 9. #9
  Видно е 06 авг 2014, 15:20
   
  0
   
  0

  Пропагандата, освен платени тролове и сайтова, е пуснала в действие и "топ врачка - рубладжийка"!

 10. #10
  До #9 06 авг 2014, 15:27
   
  0
   
  0

  Видно е, че америкосите губят информационната война по всички фронтове, дори те чистосърдечно, почти разплакано си признаха! Остава да загубят и на едни по-други фронтове и Светът ще отпразнува своята свобода, иначе за всички иде страшна погибел. Цял свят към Москва днес гледа, с надежда и упование...

  Venceremos - we will win!

 11. #11
  И.М. 06 авг 2014, 16:17
   
  0
   
  0

  То ако сумираме всички свалени самолети по сайтовете ан руската пропаганда

 12. #12
  И.М. 06 авг 2014, 16:28
   
  0
   
  0

  (продължение, извинявам се) То, ако сумираме всички свалени самолети по сайтовете на руската пропаганда Украйна вече разполага с отрицателно число бойни самолети и вертолети. Как са нанесли удари, не е ясно.

 13. #13
  Фасул 06 авг 2014, 16:29
   
  0
   
  0

  Фасулски прост е отговорът, поляците им дават от своята съветска техника, само им слагат нови опознавателни знаци.

 14. #14
  И.М. 06 авг 2014, 16:46
   
  0
   
  0

  До #13 Фасул Вярно, не бях се замислил. Ами то, както е тръгнало, скоро ще допрат и до нас. Дайте отсега да помислим, дали да им дадем един, дали два или да им дадем и трите ...

 15. #15
  KOREKTOR 06 авг 2014, 16:54
   
  0
   
  0

  До #13 Пуснато от Фасул

  Фасул,

  Прост еотговораи е елементарен и напълно е ясен на колегата И.М..

  Само, че не му отърва на него и противоречи на спуснатите тезиси и затова се прави на такъв каквто НЕ Е. Демек паднал от Марс.

  Поляците не само техника дават а и месо за обстрел. И пилоти и артилерия барабар с артилеристите и пехота и всичко. И не са само те.
  Бая черни чисти украинци са се навъдели напоследък и разни и разнообразни.

 16. #16
  Teraflop 06 авг 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  И.М.,руснаците също са ни братя.Братя първо по кръв, второ по дух и трето по вяра.

 17. #17
  биоексперт 06 авг 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  До #13 Фасул: "Фасулски прост е отговорът ..."
  Кстати: "Просто, като боб" - това е оксиморон. Защото отговорът може да е прост, но бобът е СЛОЖНО двусемеделно растение!

 18. #18
  До #14 06 авг 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  "Дайте отсега да помислим, дали да им дадем един, дали два или да им дадем и трите ..."


  Сакън! Как ще дадем и трите? А замислял ли си се като резервист, на какво ще летите толкова много пилоти-резервисти, ако се наложи да защитавате Нато-то на родна почва? Само на Спартаните можете да се натоварите, ама само за шепа от вас ще има по щурвал в ръката, а останалите ще се возят отзад - карго, до фрако склада... По-добре сменете цвета от сини на зелени и вижте някакъв по-заземен ВОС да изкарате в допълнение.

 19. #19
  лингвоекперт 06 авг 2014, 17:09
   
  0
   
  0

  До биоексперт


  Колега, няма такова нещо като цитираното от вас - "Просто, като боб"! Има "Просто като бобена (или гъбена) чорба"!

  Визираното изречение не е оксиморон а е идиом, т.е вид устойчиво словосъчетание. Той и дяволът има рога и двойно копито, но не спада към разред чифтокопитни (Artiodactyla)!

 20. #20
  http://jj-bg.info 06 авг 2014, 17:26
   
  0
   
  0

  http://jj-bg.info/single.php?news/20140804084912
  За троловете, AEЦ-а и Греченевски
  Да, за интернет-троловете, особено за платените от отровеното на САЩ общество у нас писачи аз вече съм писал. И тук в този си сайт, а и навремето, мисля че беше в 'Политика', ми отпечатаха статия тогава за чичофичовците.
  Ето, и след написаното от мен за сваленият от украинците малайзийски лайнер, тук пак се опита да пише някакъв трол.
  Погледнете само що за аргументи против вади тролът: "Какъв е този испански диспечер и защо той може да се закълне, че са били украинските военни? (Не твърдя, че не съществува, просто не ми е ясно, защо да вярваме на думите на един човек. Аз например твърде, че са марсианците. Кълна се. И какво от това?". Или пък тази му мисъл: "Спускането на самолета е било с някакви 600 метра и то за да отиде точно на 10000 метра височина. Какво му е многозначителното в това?". Както виждате, тролът мълчи за отклоняването с километри не на височина а от маршрута му и насочването му насред зона за бойни действия. Тролът мълчи и не вижда никакво престъпление във факта, че един пътнически лайнер си лети и към него се приближава военен изтребител.
  Нямам желание да ви занимавам повече с това как платените от янките писачи се опитват да манипулират. Аз мисля че се оказах прав. Поне през изтеклата седмица го доказаха руснаците. Имаше обширна пресконференция на руското военно министерство, на която ясно се доказа, че лайнерът е бил доближен от украински изтребител и то точно на разстояние за стрелба 'въздух-въздух'. А това вече, както и да го въртим и сучем си е въпрос, на който някой трябва да отговори. Защо? Руснаците показаха сателитни снимки и на украински 'Бук', който буквално след инцидента е изтеглен от позиция. Дадоха му и номера дори. Но руските военни казаха и друго. Че над същото място по същото време е имало и американски спътник. Но кой знае защо янките и до ден днешен не искат да покажат снимки от спътника си. Тролът нека не вярва на испанеца. Нека не вярва и на многото свидетели от земята, че във въздуха е имало украински боен самолет до малайзийския. И няма ни един свидетел да е видял дебелата следа от пушек, която оставя зад себе си ракета 'земя-въздух'.
  Спирам вече със сваления малайзийски лайнер, защото след него янките продължиха още по-усърдно да се мъчат да набутат Русия в Голяма война в Европа.
  Голямата провокация се случи преди няколко дни, когато украинците изстреляха три балистични ракети тип 'Точка-У' уж по въстаниците. Стрелбата беше откъм Западна Украйна и насочена към Русия. Естествено, че и трите ракети са били незабавно свалени от руснаците. Покрай тия три ракети те си признаха и това, което аз бях писал тук. Че те са свалили и балистичната ракета на евреите, изстреляна от Средиземно море и насочена към Сирия на времето. Да се изстрелват, пак повтарям, балистични ракети към Русия няма как да не е игра с нервите на руските военни.
  Те наистина са вече нервни. Ето по какво съдя: През изтеклата седмица стана ясно, че янките са изпратили вече не само главорези от 'частни' военни компании в Украйна. Изпратили са вече и 180 офицери на Пентагона. Изпратили са ги тайно. По този повод американски сайтове се сетиха, че и във Виетнам всичко е започнало така. И нарекоха процеса и днес виетнамизация. Но аз говорех за нервниченето на руските военни. Как стана явна секретната мисия на 180-те? Един висш офицер на ГРУ, преди още да се знае каквото и да е за американските офицери и по повод случая с малайзийския Боинг каза, че 'има едни 180 в Украйна и аз мога да изпратя (в правомощията ми е) мои 'доброволци' и само за месец ще ги избия всичките 180, ако така продължават'. До тук десет от тези 180 са вече убити. При това се говори, че на 29 юли е ранен и ген. Ренди Алън, който фактически е управлявал украинците, вкл. и в процеса на свалянето на малайзийския самолет.
  Както виждате а ла гер ком а ла гер. Когато тази седмица някакъв руски политик беше запитан ще платят ли наложената на Русия глоба от холандски съд по повод 'ЮКОС', той отговори, че вече в Европа има война и кой кога ще плаща глоби ще се разбере след войната.
  Тролове ме упрекват и защо толкова често цитирам дядо Славейков, че 'не сме народ а мърша'.
  Ами защото думите му ежедневно се потвърждават и в наше време.
  Ето, преди да си замине правителството на орешарчето на МВФ пак извърши Голямо престъпление срещу нас всички ни. Но никой не излиза да протестира или поне да му търси отговорност.
  Става дума за сделката с американците за уж нов реактор в АЕЦ 'Козлодуй'.
  Бе как един, един Българин не се намери да запита орешарчето и министрите му защо ни залагат ново ограбване?
  Защо никой не запита какво означава, че реакторът щял да се изплаща с произведения, забележете, не само от новия реактор ток, ами и с токът от построените от руснаците по времето на Тодор Живков реактори? Което на практика си е хайдутизация от янките на целия ни АЕЦ! Само за това си престъпление орешарчето на МВФ трябва веднага да бъде изправен даже не и пред Народен, а дори пред днешния ни дори районен съд. Защото орешарчето на МВФ ни лишава от евтин ток и ни подлага на грабеж, на какъвто ни подложи и Костов с ТЕЦ-овете, дарени на янките в Марица-Изток.
  И никой и за нищо не протестира.
  Е? Не сме ли 'не сме народ а мърша'?
  Накрая искам да информирам читателите си тук, че получих писмо от Олег Греченевски. Навремето аз превеждах негови неща тук. Негови материали бяха превеждани и в 'Нова Зора'.
  Олег Греченевски, да напомня, е единственият засега руснак, който последователно разкрива истината за чекистката мафия и 'Преходът'. Неговата теория е, че в СССР два клана на КГБ са извършили това, на което станахме свидетели. 'Питърския' и 'Московския'. Освен, че описа кой кой е в Русия днес от тези кланове, Греченевски започна и описа кой кой е от чекистката мафия и в ГДР и в Полша например как и къде е вербуван Лех Валенца, и в Чехия кой е Хавел и останалите и в Унгария.
  Сега Греченевски ми написа, че най-накрая е готов и с материала си за чекистката мафия и у нас, в България. И ми го изпрати.
  Аз по-систематизирано описание на чекисткия ни 'преход' не съм срещнал.
  Греченевски започва, естествено, с Жельо Желев и завършва чак до днес, до Писанчев, Казаков и Цветлин Йовчев на ДанС.
  Там са и боко тиквата и 'царя' и вся остальная.
  Затова, аз ще започна с превода малко по малко на материала на Греченевски тук. Но ми се иска, ако се намери Българин с малко пари, да издадем превода и в книжно тяло и да поканим Олег Греченевски у нас по този повод. Човекът заслужава.
  Ето за начало един любопитен пасаж:
  "Когато изучавахме международните връзки на бившия президент Желев, то на първо място се набиваше в очи здравата му връзка с азърбайджанската президентска династия Алиеви. Например през юни 1995г. президентът Желев подписва Договор за дружба с Азърбайджан. При това Желев идва в Баку и след като вече не е президент. И през септември 2006 и през октомври 2012г. ...Затова отначало решихме, че Желев е част от мафията, към която са и президентите на Азърбайджан Гайдар и Илхам Алиеви, т.е. към семейния клан на КГБ. Но това се оказа грешка, защото нататък ни се изясни, че в хода на политическите борби в своята страна, Желев винаги е стоял на позициите на московския клан и против проамериканския клан на чекистката мафия. ...Както се оказа, московският клан в България е на първо място групировката на бившия министър-председател Андрей Луканов и тясно свързаната с него корпорация 'Мултигруп'. И за тях ще поговорим по-подробно, но по-късно...".
  Край на цитата.
  Аз самият бях навремето и член на НИС на либералите на Желев и даже и у дома му съм бивал канен в 'Младост'. Но и аз самият не се бях замислял за алиевата династия в Азърбайджан.
  Между другото, явно янките твърдо са решили да подпалят Голямата война в Европа и чрез Алиевите. Оня ден Азърбайджан е започнал масиран артилерийски обстрел на Нагорни Карабах. Армения е отговорила на огъня. А в Армения нали знаете, че има елитна руска военна база...
  Публикувана: 04.08.2014 08:49:12 в рубриката Новините днес

 21. #21
  Видно е 06 авг 2014, 17:26
   
  0
   
  0

  Доста пишещи са на Загорка - най-слабата българска водка...

 22. #22
  До "Видно е" 06 авг 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  Видно е, че ти липсва капацитет, за да кажеш нещо смислено по темата. ;)

 23. #23
  Фасул and Борш 06 авг 2014, 18:12
   
  0
   
  0

  #14 Пуснато от И.М.(нерегистриран) на 06 авг 2014, 16:46

  До #13 Фасул Вярно, не бях се замислил. Ами то, както е тръгнало, скоро ще допрат и до нас. Дайте отсега да помислим, дали да им дадем един, дали два или да им дадем и трите ...  "На брифинга Александър Бородай посочи, че украинската армия има огромен превес не толкова в жива сила, отколкото в техника, основно бронирана техника и авиация. Той бе категоричен, че Народното опълчение се сражава срещу огромна редовна армия, която е подсилена от бронетехника, доставена от много страни, участващи в бившия Варшавски договор."

  Ко стана БЕ И.М./ОР/Капитанче/Иванн и сие? Кой е на водка и кой на виски БЕ? Американски подлоги такива...

  http://pan.bg/view_article-62-24386-ALEKSANDYR-BORODAJ-BYLGARSKA-BRONETEHNIKA-VOJuVA-V-UKRAJNA.html

 24. #24
  Krasimir Dimitrov 06 авг 2014, 19:18
   
  0
   
  0

  До №23.
  Посочените от теб американски подлоги са на указания. Съвсем скоро ще избухнат с псувни към Путин и Русия, ще обявят, че това е руска пропаганда и ще са доволни от свършената работа.

 25. #25
  awiator 06 авг 2014, 23:28
   
  0
   
  0

  Много им се иска на всички от Майдана до голямата бяла къща отвъд океана най-накрая Русия да прегази границата и да нахлуе в Украйна и да даде повод за едни други действия, които няма да са икономически санкции, но не би....за сега поне не им се връзва пъзела. Но нещо се позатишиха и около случката с малайзийския Боинг. Май доказателствата са поели в много неприятна за някои хора посока, които не са с руско потекло май.

 26. #26
  Nash 07 авг 2014, 06:14
   
  0
   
  0

  "...Полският премиер Доналд Туск..."
  "Ако се стигне до пряка намеса на руските сили в Украйна, това очевидно би създало качествено нова ситуация и, по мое мнение, никой няма добър, безспорен отговор как западната общност трябва да реагира на нея", отбеляза полският премиер."

  Полският кравар Доналд Туск вече трепери....

  Предлагам Русия за един преди обяд, докато краварите още спят, с "Блиц Криг" - масиран десант да завземе Киев, избие всички членове на "Свобода", "Правии сектор", ордата на Ляшко, Коломойски и сие...., организира набързо про руска Рада от партията на регионите и компартията, която сега е забранена и постави Стреков там на власт. Към обяд да напуснат всичките Украйна....
  Да събере украинските кравари Турчинов, Яценюк, Потрошенко и сие, да ги натовари на един "Борей" напр. "Юрий Долгорукий" и откара този боклук в локвата пред "статуята на свободата" и ги изхвърли там в оня "змиярник", дето си им е мястото....

  Е Нато докато се осъзнае и чака указание от краварите, руснаците вече ще са напуснали Украйна и на власт там вече са "техни"... Те така и така налагат някакви си санкции без причини. Но ако Русия е напуснала Украйна до един, няма да имат повод за война. Вмешатеслтвото вече ще е завършило и "демокрацията" в Радата пак ще е възстановена.... И гражданската война вече ще е приключила...

 27. #27
  до 23 07 авг 2014, 09:24
   
  0
   
  0

  Той оня може да твърди, че Американците са изпратили Ф-22, ти ще му вярваш ли?

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 28. #28
  KOREKTOR 07 авг 2014, 10:38
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 29. #29
  Nash 07 авг 2014, 11:15
   
  0
   
  0

  "...Баси, що дебилни русофилски коментари има тука всеки ден..."

  Абе няма русофилиа или русофобия. Имаме армия и феодални орди, които убиват хора, гражданско неселение в една страна. От друга страна млади момчета изпратени да воюват - също умират всеки ден по таквете и БТР. Е, как да спреш това безумие? И то е организирано от краварите, за да ограбят руският нефт, газ и т.н... Е какво ги интересува тези украйнци, че краварите искат да си напалнят гушите с чужди ресурси? Но са ги хипнотизирали, че враг им е Русия, при условие, че са взели газ от Русия за около 6 милиарда долара без да го платят? Е кога краварите ще им дадат газ за толкова пари, без да са ги взели предварително? Русия им лекува даже войниците, които минават през границата, спасяващи се от войната... Над половин милион жени и деца - бежанци от войната, вече отидоха да живеят в Русия. И всичките там ги лекуват, дават им подслон и храна безплатно... Е, кой им е приятел и кой им е враг? Краварите ги обработват психически, да се самоубиват а Русия им помага на практика... нищо че я плюят!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка