Опасения на ЕС от руското ембарго: свръхпроизводство, срив на изкупните цени и фалити

Pan.bg 08 авг 2014 | 13:12 views (4445) commentaries(44)
img дир.бг

Европа обмисля как да реагира на забраната за доставки на хранителни продукти в Русия. Опасенията са за свръхпроизводство, срив на изкупните цени и фалити.Русия забрани за една година вноса на на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти от САЩ, ЕС, Австралия, Канада и Норвегия, след като президентът Владимир Путин нареди да се вземат ответни мерки заради санкциите срещу Москва заради кризата в Украйна.


Европейският съюз ще организира следващата седмица среща на равнище експерти за обсъждане на щетите, нанесени от руската забрана за внос на хранителни продукти.Еврокомисията трябва да реши дали да обезщети европейските земеделци от фондовете на ЕС за пропуснатите им ползи от руските санкции.По данни на европейската статистическа агенция Евростат, на Русия се падат 10% от целия износ на земеделска продукция на 28-те страни на ЕС на обща стойност 12 млрд. евро. Ако целият обем на тази продукция остане в Европа, това може да доведе до срив на цените и фалит на някои земеделски стопанства, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Паника в Гърция и Кипър

Представители на земеделските сдружения в Гърция изказват опасения, че наложените от Москва ограничения са сериозен удар за тях, тъй като руският пазар поглъща значителни количества гръцка продукция. В. "Етнос" пише, че заради указа на Путин ("За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация") вече били замразени товарите с пресни гръцки плодове, предназначени за Русия. Вследствие на това хиляди тонове гръцки праскови са останали във фризерите на сдруженията, а продажните им цени главоломно падали. Производителите са отчаяни, отбелязва изданието.

Като катастрофално се определя и руското ембарго за износа на гръцки компоти и сокове от праскови. Представители от бранша алармират, че руският пазар поема около 6000-7000 тона гръцки консерви с праскови и 15000-20 000 тона сокове от праскови на обща стойност около 40 милиона евро.

Износът на гръцки пресни плодове и зеленчуци в Русия миналата година е бил на стойност 108 млн. евро (12,8 на сто от целия гръцки износ от земеделския отрасъл в света), а обемът му е възлизал на 140 хиляди тона. От тях 122 хиляди това са били изнесени директно от Гърция, а около 20 хиляди тона са влезли в Русия през Литва, Молдова и други страни. За последната година 41 на сто от целия гръцки износ на пресни праскови е бил за руския пазар.

Като "смъртоносен удар" определят кипърските издания руското ембарго. Най-сериозно ще пострада износът на мандарини.

Франция, Полша, Белгия под тревога

Франция, която е един от основните земеделски производители в Европа и има изключително влиятелно селскостопанско лоби, е дълбоко обезпокоена от последствията на европейския пазар на селскостопанска продукция. Това стана ясно след среща вчера на европейския комисар за селското стопанство Дачиан Чолош и френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан Льо Фол.
Именно след тази среща е станало ясно, че ЕС събира експерти за оценка на щетите и набелязване на мерки за реакция.

Полският министър на селското стопанство и развитието на селските райони Марек Савицки заяви, че ЕС трябва да финансира износа на плодове и зеленчуци в страни от Азия и Африка, след като Русия въведе ограничения върху вноса им на своя територия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Трябва да се разбере, че с транспорта на продукти в Москва или Санкт Петербург няма никакви проблеми, а износа им за Дубай, Алжир, Иран или Виетнам вече е проблем. Смятам, че ЕС трябва да доплати за износа и най-малкото да финансира транспорта", заяви Савицки. Той изтъкна, че ЕС е съумял да предостави 100 милиарда евро помощи за Гърция и следователно може да финансира и непродадените на Русия продукти от целия Европейски съюз."Тази сума не надвишава 10 милиарда евро", отбеляза той.

Спреният от Русия внос на продоволствия от Европа може да предизвика криза за европейските млекопроизводители, смятат експерти от Конфедерацията на млечната промишленост в Белгия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Въведените от Русия търговски ограничения ще доведат до свръхпроизводство и намаляване на изкупните цени на млякото и млечните продукти в Европа, от което ще пострадат преди всичко фермерите. И това - в навечерието на отмяната на квотите за млечната продукция, предвидена за 1 април 2015 година.Надяваме се, че конфликтът в Украйна ще бъде регулиран бързо, заяви Ренат Деберг от белгийската конфедерация.

Ще пострада ли България?

България няма да пострада сериозно от наложените санкции от страна на Русия за внос на хранителни продукти от ЕС, заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители. По думите му страната ни отдавна е загубила присъствието си на руския пазар.
Не изнасяме суровини за Русия, с изключение на плодове. Изнасяме главно вино, сирене и някои видове консерви, посочи Върбанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  От другите махали 08 авг 2014, 13:23
   
  0
   
  0

  Нали САЩ и европейците тръбяхя,че светът вече е едно глобално село?Ами Русия няма вече да си купува от махалата Европа,а ще се купува от другите махали - Бразилия,Аржентина,Турция.

 2. #2
  Георги Ковачев_ 08 авг 2014, 13:47
   
  0
   
  0

  Нима ЕС си мислеха, че само те могат да налагат санкции? Май не бяха дообмислили последствията какво ще се случи, ако Русия реши да им отвърне със същото - все пак санкциите са нещо, което могат да бъдат ползвани и от насрещната страна.

 3. #3
  Тик Так 08 авг 2014, 13:58
   
  0
   
  0

  Паника... нека ви сега баламурняци нека ви уврат тиквите прости.
  Отново сащ печели от това.
  Накара Европа да наложи санкции на Русия. Сега след като Русия наложи санкции кой ще страда?
  Европа ще страда сащ отново ще печелят от закъсването на европа.

 4. #4
  KittyHawk 08 авг 2014, 13:59
   
  0
   
  0

  отбелязва ИТАР-ТАСС
  А защо не отбелязва ИТАР-ТАСС че руската икономика за 1 година ще изгуби над 100 милиарда от санкциите наложени от Европа?? А защо ИТАР-ТАСС не отбелязва , че руската икономика е едва 15% от Европейската и тази игра ако продължи всеки що годе може да смята ще ви каже кои ще загуби ?

 5. #5
  Варимез Варимезов 08 авг 2014, 15:14
   
  0
   
  0

  "България няма да пострада сериозно от наложените санкции от страна на Русия за внос на хранителни продукти от ЕС, заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители."

  България гарантирано ще пострада (при това най-много от всички членки на ЕС) по много преки и косвени начини, вЕрвайте ми!

  Бас се басям, на кашон "виски", че никакви компенсации няма да видим. Cyber да каже дали не съм прав...

 6. #6
  И.М. 08 авг 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  "Спреният от Русия внос на продоволствия от Европа може да предизвика криза за европейските млекопроизводители"
  Абсолютно всяка криза има оздравителен характер. Гнилото отпада, здравото продължава да се развива и ползва отпадъците от гнилостните процеси.
  Бай Варимезе, ама нЕкой да е споменал нещо за компенсации? Ако си впрегнете цялата тази енергия да се чудите откъде кой какво ще ни "даде", в нещо градивно, няма да имаме стигане. Ще задминем и Европа, и Щатите.
  Прочете ли онзи новина за външнополитическата ни ориентация, че не получих квитанция "Разбрано"?

 7. #7
  Варимез Варимезов 08 авг 2014, 17:31
   
  0
   
  0

  "Гнилото отпада, здравото продължава да се развива и ползва отпадъците от гнилостните процеси."

  Драги, И.М. формално почти винаги си прав и затова ти предложих жезъла на Велик магистър на Йезуитския орден, но си прав само формално. Формалната логика и софистиката не са достатъчни, когато в корема на сиромасите свири оркестъра на глада, драгий! Зер, ситият на гладния не вярва, а гладният на сития още по-малко!

  Дебелогъзият Запад за пореден йезуитски ни казва "дайте да дадем/пожертваме, всеки по нещо, в името на идеята", но ти го разбирай "дайТЕ да дадеТЕ/пожертваТЕ, в името на идеята". Докога БЕ!? Таз държава я отръскаха като брашнян човал в дувар и я обраха всички възможни пладнешки капиталисти и среднощни "инвеститори" на света! Бактън, бактисахме вече от западни доброжелатели! Гнилостните процеси ликвидираха вече меките тъкани, та е резонно да се запитаме - след като гнилото месо отпадна и ни останаха само едни "здрави" кокали, от где ще вземем назаем други мишци, та да раздвижим скелета на държавата?

  Относно въпроса ти за прочитането на новината за външнополитическата ни ориентация, и че не си получил от мен квитанция "Разбрано" - да, прочетох и разбрах! Доложих!

 8. #8
  Ханс Гудериан 08 авг 2014, 18:57
   
  0
   
  0

  Майнщайн и други германски пълководци отбелязват, че руският войник в сравнение с германския е много по малко зависим от доставки, храна, снаряжение, добри условия.Успява по някакъв начин да се препитава и воюва.

 9. #9
  Иванн 08 авг 2014, 19:17
   
  0
   
  0

  Сто пъти казвам,че никой никга със сила не е победил Русия.

  Нито санкции,нито каквото и да е.С нея или не се рпави ноищо,или се оставя тя да прави каквото си иска.
  Чак пък такава тъпотия от запада и Америка не е за вярване.Имат какво ли не институции,разузнавания и какво ли не,а това нещо не гои знаят.

  Дори в Аляска да влезе Русия,ниокой няма да й направи нищо.

 10. #10
  Иванн 08 авг 2014, 19:29
   
  0
   
  0

  Варимез,как така Сайбър да тим отговори,като ти и той сте едно и също лице,пък и Ваш и Наш и още някоко ваши.Хайде отсвете тази безмисленя игра.

 11. #11
  капитанче 08 авг 2014, 20:22
   
  0
   
  0

  Алоу, русофилчета-българопредавчета, вижте какво става с рублата, вижте, че руснаците ОТМЕНИХА 7 емисии на ДЦК, щото на първата не се явиха желаещи и не емититраха почти нищо. "Никой не бил победил Русия"? Ами 1917 как излезе Русия от Първата, а после 1988 в Афган, и накрая срива през 1989г. с края на Студената война, която завъши с разпад на СеСеСеРе? Много ми е интересно как ще го направят това със забраната? Мужика Иван няма да види качествена западна стока, а КГБ-иста Путлер ще се вози на последен модел мерцедес. Тоя мач сме го гледали, да видим кога ще дойде края - след 45 или 4,5 години.

 12. #12
  Иван Бориславов-2 08 авг 2014, 20:23
   
  0
   
  0

  Ако си спомняте писмото на запорожците до турския султан, там има един риторичен въпрос: дали султанът може да убие таралеж с гол ЗАДНИК? Може би Путин трябваше да го зададе на европедалите, когато се хванаха на въдицата на краварите, да налагат санкции на Русия. Сега "ОЛЕЛЕ, АМА ЗАЩО...?"

 13. #13
  SUH 08 авг 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  "Как верно заметили товарищи, в список продуктовых санкций не попала братская Швейцария. То есть, на данный момент под крики "Мы превращаемся в Северный Иран! Кровавый диктатор запретил все иностранное! Будем жрать лапти и запивать водкой!" нам придется перейти с французских сыров на швейцарские, с австралийских стейков - на аргентинские, а с йогуртов Valio - на йогурты Valio (финны опровергли информацию о закрытии производства в России и, вроде бы, наоборот, сейчас в срочном порядке хотят его расширять). Кроме того, сегодня Япония сделала заявление, что с радостью расширит поставки чего угодно на российский рынок. Про турецкие оливки взамен греческих или израильскую клубнику взамен голландской и говорить нечего. А крупнейшая российская ритейл-сеть "Магнит" уже заявила о массивных инвестициях в построение логистики, которая бы позволила закупать фрукты внутри России (довел страну кровавый Путлер, наконец-таки до закупок у местных производителей!).В связи с чем вопрос: друзья, а в чем вообще проблема? Вы уже настолько зажрались, что швейцарский сыр в горло не лезет? Или чего?"

  Ироничен коментар в мрежата по отношение на противниците (руските) на наложената забрана за внос от ЕС. "Няма да ядем френско сирене а швейцарско, вместо австралийско месо, арежентинско и т.н."
  Моето мение е че руснаците много добре са си направили сметката, ние да му мислим.

 14. #14
  KOREKTOR 08 авг 2014, 21:13
   
  0
   
  0

  Някой пак не си е пил **************.

  Лошо. Ше трябва да му се надява *******************.

  Някой дето си играе на офицерчета.

  Само, че на него ще му е необходима усмирителна ******* по ****** му тиква.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 15. #15
  Cyber 08 авг 2014, 21:27
   
  0
   
  0

  Иванн Иванич, напиши нещо смислено най-накрая.
  Сложи си един спеллчек, поне елементарни глупости оправя.
  И стига с тази шизофрения.
  Капетанче, ти тези глупости дето си ги написал провери ли ги от различни и независими източници?
  Да не стане като руските кандидати за зелена карта?
  Или се опиташ да си поддържаш реномето на комедиант?

 16. #16
  ДО ************KittyHawk 08 авг 2014, 21:27
   
  0
   
  0

  Защото не е това темата! Тези хипотези колко ще загуби Русия на някого друг, русофобе-антибългарино!
  ТОлкова сте ****, че когато има една тема, никога не смеете да се държите по нея, особено ако не ви изнася.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 17. #17
  Cyber 08 авг 2014, 21:35
   
  0
   
  0

  До №16
  Този въобще го отсвири. Поне аз хора с по-ниско образование от моето не коментирам.
  Ако почна да не коментирам и с по-малко дипломи от моите, то трябва да пиша веднъж на месец.

 18. #18
  KOREKTOR 08 авг 2014, 21:59
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 19. #19
  KittyHawk 08 авг 2014, 22:23
   
  0
   
  0

  Cyber като гледам как пишеш по-темата , язък че си толкова "образован" . Освен да казваш на другите колко са глупави аз друго не чета от тебе ! Коректор ти се завърна , дано си си обогатил речника с нови ****** , че взе да се изтъркваш вече .

 20. #20
  KOREKTOR 08 авг 2014, 22:26
   
  0
   
  0

  До #19 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Не се тревожи. Докато има такива ************* като теб винаги ще съм актуален и валиден.

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 21. #21
  [][][] 08 авг 2014, 22:44
   
  0
   
  0

  "Тъй знае баба, тъй бае" казали хората. Това знаят някои редовни посетители, това пишат, какво да ги прави човек, нали има още една много хубава поговорка:"Нищо ново не научили, нищо старо не забравили"! И понеже някой тука пита как излязла Русия от войните, нека той каже как излязоха неговите любимци - американците от войните в Корея, Виетнам, Ирак, Афганистан? Май като победители нали!
  Но на темата за ембаргото:
  ".......По изчисления на Европейската комисия, "анти-санкциите" на Москва ще засегнат износа на хранителни продукти и на селскостопанска продукция на сума 12 млрд. евро. За намерението да поискат компенсации за загубите вече обявиха Финландия, Полша, страните от Прибалтика, България, Гърция, Румъния. Но еврокомисарят по търговията Карел Де Гюхт предупредил, че Еврокомисията разполага с фонд едва от 400 млн. евро за компенсация на на европейските производители на селскостопанска продукция......"
  И естествено гърците като най-хитри веднага действат:
  ".....Гърция, където фермерите почти на 50% зависят от износа в Русия, в опита да се спасят от приближаващия крах в агросектора, тръгнали по-далеч от всички останали колеги от ЕС. Министърът на външните работи на Гърция, вице-премиерът Евангелос Венизелос обявил, че Атина вече води преговори с Москва за ограничение на въздействието на санкциите......."
  А къде са нашите хора? На плажа сигурно!

 22. #22
  KittyHawk 08 авг 2014, 22:58
   
  0
   
  0

  До #21 Пуснато от [][][]
  ".....Гърция, където фермерите почти на 50% зависят от износа в Русия"
  Къде прочете това ??? Защо в гръцките медии се казва 9% ? Ти да не би да си финансов министър на Гърция , че си толкова осведомен колко са зависими гръцките фермери ?

 23. #23
  KittyHawk 08 авг 2014, 23:07
   
  0
   
  0

  Износът на гръцки пресни плодове и зеленчуци в Русия миналата година е бил на стойност 108 млн. евро (12,8 на сто от целия гръцки износ от земеделския отрасъл в света), а обемът му е възлизал на 140 хиляди тона. От тях 122 хиляди това са били изнесени директно от Гърция, а около 20 хиляди тона са влезли в Русия през Литва, Молдова и други страни.
  Между 12.8 и 50 правиш ли разлика мамин рубладжия ?

 24. #24
  KOREKTOR 08 авг 2014, 23:34
   
  0
   
  0

  До #23 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  А ти тъпчо това къде го прочете:

  "Износът на гръцки пресни плодове и зеленчуци в Русия миналата година е бил на стойност 108 млн. евро (12,8 на сто от целия гръцки износ от земеделския отрасъл в света)....."


  От dir.bg.

  Малей, страшна медия. ФаКтор №1 в света.

  Хайде скривай се жалък платен зелен гущерджия.

 25. #25
  staria voin 08 авг 2014, 23:59
   
  0
   
  0

  Лоша работа-оттъй атлантика дърпат конците...санкции...ОТСАМ АТЛАНТИКА ядем хурката..на края сметката ще я платим ние,боли ги ...довия нашите политици,ей,сега е лято,но след някой друг месец друга песен да не заБлеят... Гърците си имат ПОЛИТИЦИ,горецитирания от #.21 с тази фамилия е поне 2-ро поколение политик..,знае значи откъде иде и как се брани родното...

 26. #26
  SUH 09 авг 2014, 00:01
   
  0
   
  0

  Основен принцип 3 независими изсточника. Много пъти съм го казвал българските медии не са независим изсточник, нито пък достоверен.

 27. #27
  staria voin 09 авг 2014, 00:05
   
  0
   
  0

  Лоша работа-оттъй атлантика дърпат конците...санкции...ОТСАМ АТЛАНТИКА ядем хурката..на края сметката ще я платим ние,боли ги ...довия нашите политици,ей,сега е лято,но след някой друг месец друга песен да не заБлеят... Гърците си имат ПОЛИТИЦИ,горецитирания от #.21 с тази фамилия е поне 2-ро поколение политик..,знае значи откъде иде и как се брани родното...

 28. #28
  SUH 09 авг 2014, 00:06
   
  0
   
  0

  KittyHawk а на тебе 12,9% от целия земеделски износ на гърция по света малко ли ти се вижда!?!?

 29. #29
  SUH 09 авг 2014, 00:11
   
  0
   
  0

  Щото ако за Гърция е 13% то за някой бай фермер може да е 100% на него какво ще му кажеш?
  Само се дребнавите, някой тука, нещата са глобални, ама по типично български минаваме на битовизми и междусъседски драки

 30. #30
  KOREKTOR 09 авг 2014, 07:30
   
  0
   
  0

  До #29 Пуснато от SUH

  SUH,

  Въпросаът е да са контра. Като кукички на гъз.

  Това им е философията на нашите ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТА.

  Тъпи. прости и страшно нагли.

 31. #31
  капитанче 09 авг 2014, 09:19
   
  0
   
  0

  Мамини златни рубладжиичета, отваряте руската търсачка, слагате "емисия на държавни ценни книжа 2014". Виждате официалните резултати - планирани 8 аукциона за 2014 с разчет събиране на 120 млрд. долара. Проведен един - РАССИя предлага ДЦК за 8 млрд, продава едва 4 млрд (Бг емитира 500 млн. евро по същото време, а купувачи с епоявиха за почти 3 млрд. - който поне малко разбира от финанси, знае какво значи това). Рашките отмениха всички останали аукциони за ДЦК, вижте че няма един проведен от март насам? Според самите руснаци за покриване на кредитите на предприятитя от енергодобива само им трябва между 70 и 100 млрд за 2014г.
  По отношение "ембаргото". Пак повтарям БВП на ЕС от износа към Русия е под 5%, за Германия под 3,5%, БВП на Русия заради износа към ЕС е над 20%. Задача за малоумни - кой ще гризне дървото, когато ЕС наложи ембарго на рашките - мужика Иван или бъргъра Ханс?

 32. #32
  Nash 09 авг 2014, 10:08
   
  0
   
  0

  Ще има и икономически загуби и в ЕС и в Русия. Важно е, но много по-важно е доверието, което се губи тука в Еврпа. Сащ налагат на ЕС какво да прави и те послушно го правят и по този начин влизат в конфликт с Русия. Точно това е и целта, но ЕС не се усеща. Щатите не искат в никакъв случай ЕС да се сближи много с Русия, понеже тогава техното влияние в Европа ще отслабне... И успяват, понеже в ЕС на власт са тикви, техни марионетки...

  По отношение на емитиране на ДЦК в доларова номинация. Русия щом се опитва да е независима от щатите, то ще трябва също, да се абстрахира и от доларовите финансирания. Има методи как да се отърве и от тази зависимост също.

  Пък щатите бяха и пред банкрот миналата година. Цялата техна финансова пирамида се държи само на вярата, че "...все някак си тази игра ще продължава да върви.." Но вече китайците се замислят, дали да купуват повече техните treasury bonds. А кой е много по-зависим от чужият капитал, краварите или Русия? Мисля, че днес и златото вече не представлява голяма ценност. Какво като техната ФЕД ограби златото на цял свят?
  Могат ли да го ядат това злато? Или да го налеят в колите си вместо бензин?
  В света скоро и тази истина ще стане ясна. Златото е един метал само. Някои си правят зъби от него, други го използват за изводи на интегрални схеми понеже му е малко ел-съпротивление.... За да живее добре една страна, трябва да е силна в производствата, да е иновативна на международните пазари или поне да има нещо друго за продаване, както в случая на Русия - нефт, газ и други ресурси....
  Скоро ни предстои и това - пълен финансов крах на познатата ни система до сега, с доминирането на доларите! Кризата между запада, щатите и Русия само ще ускорят този процес... Който има още гущери по банките - обърете ги в нещо реално, докато не е станало късно...

 33. #33
  Fuzzy_Logic 09 авг 2014, 10:57
   
  0
   
  0

  капитанчето както винаги чете както дявола евангелието. Бухаха, 20% от БВП на Русия бил от износ към ЕС. Въпроса е какво изнася? От тези 20% сигурно 90% са от газ. Нито Русия спира да изнася газ, нито ЕС спира да внася.

 34. #34
  Cyber 09 авг 2014, 12:44
   
  0
   
  0

  Пуснато от капитанче-калпазанче
  Мамини златни рубладжиичета, отваряте руската търсачка, слагате "емисия на държавни ценни книжа 2014".
  Мамино диамантено соросоидно гущерче ето го отговора:
  По вашему запросу ничего не нашлось
  Аз ти казак да излезеш от обяснителен режим и да си утвърдиш личното планче преди да пишеш тук, че иначе си поддържаш реномето на комедиант.

 35. #35
  nyrs 09 авг 2014, 13:47
   
  0
   
  0

  Тоя нашенеца дрънка глупости - пловдивска млекопреработвателна фирма съвсем пряко вече пострада, като почти натоварено сирене с тонове и традиционен износ за Русия вече беше спряно.. И това само един пример за два дни....

 36. #36
  Сун Дзъ 09 авг 2014, 16:10
   
  0
   
  0

  Нека отиде някой и да обясни на хората от фирма"Маджаров",че няма да пострадат никак от тези санкции,защото ЕС ще ги компенсира,ама друг път.Това не са виртуални загуби, а съвсем реални загуби на истински хора -губят си доходите и средствата за съществуване.

 37. #37
  капитанче 09 авг 2014, 18:56
   
  0
   
  0

  http://www.rusbonds.ru/cmngos.asp

  Отиваш на графата "емитиране на държавни облигации" и виждаш - кукиш. После малко се ровиш в архива, влизаш в няколко линка и виждаш какво е станало на последния аукцион. Помощ - има обширен материал и по руска телевизия за аукциона, и за дълговете на държавните предприятия и за нуждите от свежа пара. Ама потърсете малко, все пак срамота е да съм повече в час от вас, това е вашата любима Страна огромная (напоследък смаляваща се)....
  Маджаров като вземе да намали малко цените на сирене и кашкавал за нас българите - тогава щего мисля. В магазина сирене и кашкавал - бол, това е война - диктатурата на путлер срещу западната демокрация, какво тук значи някаква си пита кашкавал, но пасаран и рот фронт, ще ядем пасти...

 38. #38
  Cyber 09 авг 2014, 20:36
   
  0
   
  0

  И какво трябва да видя от линка по-горе.
  Доходността на някой облигации ги видях. Някой са на горе, други са надолу. Един свестен линк не можеш да дадеш, ако въобще го има.
  Ако не си разбрал тук се обсъждат евентуалните щетите върху ЕС и Русия, които ще нанесат руските санкции. Не ме хвърля на върбата момче( в архива да съм ровил). Смешник.

 39. #39
  капитанче 09 авг 2014, 22:58
   
  0
   
  0

  Смешник, не смешник, нямате довод срещу мен и само това знаете. Аз не писах "някоИ облигации" говоря само и единствено за държавните такива, защо са отменени всички търгове и няма нито един оо началото на годината (освен мартенския, пълен провал). Нищо не казвате за рублата - да не би аз пак да не съм разбрал, ама четвърти месец девалвира - вярно, че бавно, но сигурно и все по-надолу. Питах одеве - задача за малоумни: Ако Русия изнася за Холандия стоки за 15 млрд., а Холандия за Русия - за 5 млрд евро, кой ще гризне дръвчето от санкциите?

 40. #40
  Иванн 10 авг 2014, 00:57
   
  0
   
  0

  Капитанче, а ти ходил ли с в Русия, или при покойния й родител СССР. Изглежда че не си, както и всчки тук.

  Не 7, а 107 емисии да отменят руснаците на валутата си, все тая .Русия е толкова богата, че може да съществува и без пари. Дори така ще се изпълни поне едно от обещанията на комунистите за построяване на общество без пари.
  Никакъв внос или санкции на вноса от Европа не може да повлияе на живота на руснаците. Те могат да живеят и без този внос. Руският народ издържа на всякакви условия.
  Все пак, бих желал един ден някой да унищожи империализма. Много са интересни комунистите на сайта, умирам от смях. Дават за лош пример ( и той си е действитлно лш) американския империализъм по света преди години, а не протестират против включването на България в състава на организацията на империалистичските държави.
  Какъв е този дуализъм, това е унзително. Също като към периода на ВСВойна- хем са на страната на защитниците на държавата, хем са на страната на нейните врагове.
  Никой не ходи на футболен мач, за да подкрепя и двата отбора- хем за ЦСКА, хем е за "Левски".
  Не, комунистите могат всичко- в началото на войната бяха хем против нацизма, хем с него. Абе комунистически фокуси.

 41. #41
  Nash 10 авг 2014, 01:21
   
  0
   
  0

  #40 Пуснато от Иванн...

  "...Капитанче, а ти ходил ли с в Русия, или при покойния й родител СССР. Изглежда че не си, както и всчки тук...."
  Аз често ходя към Русия и ми харесва и там... Имам приятели, живея там доста добре, макар, 4е много се оплакват, 4е Москва е скъп град - така си е.... Но е хубав град, нищо не ми липсва там...

  С тези санкции има естествено и там хора, дето не им харесва, че сега няма да имат по магазините западни храни. Но войната си е война...
  Западът и щатите им я налагат. Прав си Иванне: Руснаците няма да се изплашат от тези санкции, о6те пове4е при4ината им е 4е не се предават на запада и америка.. А те имат такава поговорка: "Руснаците не се предават"...
  Путин успя да им отвори о4ите, че не трябва да са зависими от щатите и сега има доста и други, които мислят така. Те могат да си го позволят да не са зависими, понеже имат доста ресурси и ще издаржат.

 42. #42
  Sold-er 10 авг 2014, 10:22
   
  0
   
  0

  До #39 Абе простако прост, 100 пъти ти обясниха и пак не можа да схванеш с простата си капитанска главица.......Русия може да мине без европеиското сирене, плодове и тн, но Европа не може да мине без руският газ!!! Пък ти пак си повтаряй кой колко милиарда внос и износ имал.....ти си типичният пример за баснята с магарето, вкарано във ВВУ!!!

 43. #43
  грифин 11 авг 2014, 01:00
   
  0
   
  0

  Умни,по-умни,най-умни и всички ВИЕ хабещи се,НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА АМЕРИКА,ЕВРОПА,РУСИЯ...гледайте във Вашият/НАШИЯТ/ДВОР,че пак ние ще го отнесем...Гърция не са идеалисти ще изнесат за Сърбия/те неса в ЕС/ети Русия си получи нейното,от другата страна Турция....и кой остана с пръст в устата българчето.../това е най-елементарното/.......А до цифрите,процентите,квотите и борсите това не това което е И Е МНОГО,МНОГО ЗАВОАЛИРАНО за да го прочетеш като елементарна информация...

 44. #44
  запасняк 12 авг 2014, 00:02
   
  0
   
  0

  Може, ама колко може и в името на каква кауза може? Някой да е нападнал Русия?
  Като им се изчерпа тоблерона, аудитата и маоборото друга песен ще запеят...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка