Какво рискува Европа, ако въведе нови санкции срещу Русия?

Pan.bg 09 авг 2014 | 00:16 views (5244) commentaries(103)
img petel.bg


Европа е на път да въведе по-строги мерки срещу управлението на Владимир Путин. С този ход обаче редица европейски страни рискуват загуби в ключови икономически отрасли. Един анализ на интересите на големите страни.

Европейският съюз е на път да въведе нови, по-строги санкции срещу Русия. Този път обаче допълнителното изостряне на отношенията с източната съседка на съюза може да доведе до значително загуби за големите европейски страни. Ето защо членките на ЕС не са единни в това как точно да бъде наказана Русия. Така например британците не искат финансови санкции, французите искат да не прекъсват доставките на военни кораби, а белгийските фермери на ябълки и круши. Кореспондентът на германския вестник FAZ в Москва анализира интересите на всяка една от водещите икономики.


Германия

Русия се нуждае от високотехнологични стоки от Запада, за да продължи модернизирането на икономиката си. Германия ги осигурява - особено в отраслите енергетика, машиностроене, инфраструктура или автомобилостроене. Благодарение на тях търговията между двете страни достига през 2013 година 76.5 млрд. евро. Новите санкции обаче заплашват именно тези отрасли. Бърз пример: от машиностроителния сектор в Германия вече алармираха, че няма да успеят да доставят вече произведени поръчки и съответно няма да получат плащания за тях.

Франция

Франция има ясен бизнес интерес - оръжейната търговия с Русия. Страната се опитва да изключи тази търговия от евентуални нови санкции. Ако все пак не успее, Париж рискува да бъде замразена поръчка за четири носача за вертолети от типа „Мистрал", които руската армия е поръчала за своите военноморски сили. Първият от тях с името „Владивосток" е с планирана доставка през октомври тази година, а руски специалисти вече се обучават във Франция за неговата експлоатация. Втората машина с името „Севастопол" е планирана за догодина, като само първите два вертолетоносача ще осигурят приход за военната промишленост на страната от 1.2 млрд. евро.

Париж не иска да санкционира Русия и в областта на банките и то поради съвсем прозаична причина - двата най-големи френски трезора BNP Paribas и Societe Generale са силно зависими от руския финансов пазар.

Енергийният сектор на страната също иска да бъдат избегнати санкции. Шефът на гиганта Total Кристоф де Маржери наскоро заяви, че се надява той да бъде изключен от планираните санкции.

Великобритания

Готови ли са британците да жертват лондонското сити, за да накажат Москва? Ясно е, че евентуално финансово ембарго ще засегне най-много града край Темза. Лондон е на практика финансовият филиал на Русия в чужбина. Английската столица е най-важния офшорен финансов център за руския икономически елит, а на лондонската борса са записани много руски компании.

Великобритания обаче не рискува само финансовия си сектор. Енергийният концерн British Petrolium например притежава 20 процента от руския петролен гигант „Роснефт".

Холандия

Страната е един от най-важните търговски партньори на Русия в ЕС. Ниската земя внася стоки за 20.5 млрд. евро и изнася за 6.8 млрд. евро.

Холандия обаче поставя във фокуса не толкова икономическите проблеми, колкото евентуално забавяне на разследването на катастрофата с малайзийския самолет от 17 юли, където загинаха 194 граждани на страната. За правителството в Хага разрешаването на случая е от ключово политическо значение.

От икономическа гледна точка страната притежава известна свобода с оглед на това, че сама осигурява нуждите си от газ. Някои местни компании обаче като финансовия гигант ING Group са силно свързани с руския пазар, където имат голямо количество клиенти.

Белгия

Добър бизнес с Русия прави и Белгия. Химическата и фармацевтичната индустрия в страната може да загуби важен пазар с евентуални санкции срещу Москва. Освен това диамантената индустрия в страната внася някои суровини именно от Русия, които би затруднило обработката на скъпоценните камъни. Според медийни публикации фермерите в страната също изразяват опасения от евентуални санкции - браншът продава ябълки, круши и ягоди за 160 млн. евро годишно в Русия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 103

 1. #1
  09 авг 2014, 01:18
   
  0
   
  0

  В Европа може да има корпоративни загуби, а в Русия ще се влоши пряко и беэ това ниското качество на живот на руския народ!

 2. #2
  KOREKTOR 09 авг 2014, 07:37
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от

  Ти в Русия живял ли си?

  Не си?

  Е, тогава какво лопчиш с **** си?

 3. #3
  Георги Ковачев_ 09 авг 2014, 09:06
   
  0
   
  0

  Нда, в Западна Европа се усетиха (най-накрая), че тези санкции са нож с две остриета, и че рано или късно ще порежат и тях.

 4. #4
  капитанче 09 авг 2014, 09:41
   
  0
   
  0

  Холандия Страната е един от най-важните търговски партньори на Русия в ЕС. Ниската земя внася стоки за 20.5 млрд. евро и изнася за 6.8 млрд. евро."

  Пак питанка - кой ще гризне дръвчето при положително за Русия салдо от почти 14 млрд само с Холандия? Мужика Иван и бъргъра Ханс?

 5. #5
  Глобалното село 09 авг 2014, 09:42
   
  0
   
  0

  Сега не сме 80-те години на миналия век и възможностите за заобикаляне на технологично ембарго са много по-големи,защото в т.нар. Запад има огромни колонии от руснаци,китайци и от бившите соц.държави.Заблуждава ли се някой,че една част от тия емигранти не са отишли там точно за такава обстановка - да надупчат като швийцарско сирене всеки опит за ембарго от времето на Студената война.Ха да видим с кого по-напред да се занимават спец.службите на Запада - със шпионажа на китайци,руснаци или откачените ислямисти? Нали точно американците са най-големите адепти на глобализма?Е сега ще видят наистина глобализъм в действие - и технологиите им ще изтичат,и храните им няма да се продават.Русия много бързо ще компенсира внос на храни от Турция,Сърбия,Бразилия и Аржентина.

 6. #6
  KOREKTOR 09 авг 2014, 10:18
   
  0
   
  0

  Защо пък си мислите, че има изоставане на руснаците в технологиите, а и да има чак пък да е нещо отчайващо. Има направления в които са назд, в други области пък те са напред.

  Да разкажа ли на някои как в годините на Студената война висикотехнолигична Америка и НАСА потрошиха 1500000000 долара за да направят космическа химикалка за употрба от астронавтите им в безтигловност да си водят записки, а "тъпите и некадърни изостанали" съветски учени и конструктори изпращаха съветските космонавти да пишат с моливи от книжарниците по за 2 копейки молива.

  Е, какво излиза сега, кои са тъпите и некадърните?

  Химикалка за 1500000000 долара или молив за 2 копейки?

  И едното пише и другото пише в космоса.

  Е, чакам коментари.

 7. #7
  Опорна могила 09 авг 2014, 11:42
   
  0
   
  0

  Тия технологии на запада му трябват за да печели от тях.За това френците ламтят за зделката с мистралите.Никой не ще да си окичи технологиите на стената като трофейна риба.Та такива ми ти работи запада иска да продава технологиите на Раша повече от на Китай щото китайците крадат и не купуват повече.

 8. #8
  Оги 09 авг 2014, 12:08
   
  0
   
  0

  KOREKTOR
  Ако съдим по твойта логика, развитието на технологиите ще спре! И може би, нямаше да можеш да си пишеш глупостите online, а щеше да използваш "карандаш" да пращаш своите мисли до вестник "Работническо дело" в рубриката "Напред към светлото социалистическо бъдеще" величайки руските постижения!
  Да, във военното дело са напред, но във всички други направления са назад и то с години, ако не откраднат някоя друга технология.Доказаха го по време на социализма!Не е ли важно народа на една държава да живее добре?! Така че, руския народ ще го понесе с вдигане на цените, инфлация,съкращаване на работни места, затваряне на производства, фалити на търговци и т.н.

 9. #9
  Опорен обелиск 09 авг 2014, 12:26
   
  0
   
  0

  Драги ми Оги социализма никога няма да се върне явно не си прочел това което съм написал голям праз де.Та накратко годината не е 80-та нещата са много по-сложни старите железни завеси са невъзможни.

 10. #10
  Cyber 09 авг 2014, 12:33
   
  0
   
  0

  Стига сте гледали Русия.
  Оги е прав. Тя ще го понесе по един или друг начин.
  Макар, че наложените ограничения по този начин ще доведат до увеличаване на собственото производство и създаване на нови работни места. Нали липсата на определени стоки трябва да се компенсира. За други ще се смени доставчика извън ембарговите държави.

  По скоро гледайте България и как тази краварска простотия подкрепена от ЕС ще се отрази на българските производители.
  В четвъртък ЕК се събира да решава как да преодолява последствията. Много от губещите членки започнаха да реват за компенсации. Не мога да прогнозирам как тези загуби ще се отразят на общия растеж на страната.
  Но както е тръгнало с този постоянно увеличаващ се натиск и от двете страни нищо добро не ни чака.

 11. #11
  Fulcrum 09 авг 2014, 12:41
   
  0
   
  0

  Русия няма да го отнесе просто вместо месо от Германия и Франция ще купи ор Аржентина.Та само германия и франция ще загубят.Така е в пазарната икономика като някой се прави на интересен му показваш среден и отиваш на другата сергия а това че ние сме страхливи и от страх да не ги обидим щото били немци примерно сме на тоя хал.Като не им продадат багери либхер ще си купят хюндай на двойно по ниска цена пак немците ще изгубят.Просто всички играят по свирката на сащ ще се усетят в един момент че само те губят.

 12. #12
  KOREKTOR 09 авг 2014, 12:43
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от Оги

  Оги,

  ******************************

  Откъде я **** тази ****** за спирне на технологиите **************?

  А сега слаботехнологичните и изостанали рашки като спрат старите технологично изостанали ракетни двигатели от началото на 70-те години РД- колко беше там за сегашните американските ракети кво ша прайм?

  Такива двигатели АМЕРИКОСИТЕ още нямат защото са много напреднали и не се резилят с ракетни двигатели.

  Хайде изчезвай щото си невалиден!

  Бягай!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 13. #13
  Teraflop 09 авг 2014, 12:54
   
  0
   
  0

  Какво рискува Европата ли?Рискува да остане на студено през зимата.

 14. #14
  Cyber 09 авг 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  Ето още едно мнение, което ми се вижда обективно:
  http://galivlad.blogspot.com/2014/08/blog-post_9.html
  Аз мисля, че раздаването още не е приключило.

 15. #15
  KittyHawk 09 авг 2014, 13:19
   
  0
   
  0

  До #12 Пуснато от KOREKTOR
  Колко хора използват "ракетни двигатели от началото на 70-те години РД" в живота си ?
  Човека ти говори за технологии използвани в всекидневието или на работните места с цел улесняване на работника ! Нима Русия е напреднала в компютърни системи и технологии , автомобилната промишленост , машиностроене, селскостопанска техника и много други ?

 16. #16
  KittyHawk 09 авг 2014, 13:26
   
  0
   
  0

  Cyber да статията има доста истина , но за САЩ не е така ,поради това че Русия и САЩ почти нямат обмен на стоки . Загубите за двете страни са нищожни на база БВП . От всичките санкции губещи са Европа и Русия .

 17. #17
  Cyber 09 авг 2014, 13:47
   
  0
   
  0

  До №16
  Е нямаше нужда дами обясняваш. Нали се сещаш, че не бих пуснал линка без да го прочета до края.
  Преките губещи да, но не коментираш прогнозата за последствията от вдигането на долара.
  Колкото до руските двигатели РД-180 за ракетите Атлас 5, руснаците са ги проектирали през 70-те но в момента за нуждите на САЩ са им направени доста модернизации.
  Вярно е, че никой не ги ползва у дома си, но американските космонавти също нямат вариант за достъп до МКС. Не си прав,че руснаците нямат технологии. На практика могат да си произведат всичко, но им е много по-изгодно да купуват готови проектирани неща. Като френски кораби, или германски коли например. Производството на електроника в Китай скоро ще убие Корейското и Японското производство - това ти го гарантирам.
  Много скоро Samsung ще бъде изместен от лидерската позиция при смартфоните и таблетите.
  Така, че махни си очилата с които гледаш към Русия. Просто рамките и стъклата ти ограничават зрението.

 18. #18
  KittyHawk 09 авг 2014, 14:02
   
  0
   
  0

  Cyber всяка по-голяма държава може да си произвежда кораби и коли ! Но никога на това качество като немското . Не ми казвай , че един руснак иска повече една лада калина пред BMW, Audi или Mercedes . Същото е и за селскостопанската техника new holland и CLAAS или УМЗ ? За машиностроене и компютърни системи дори няма да говоря ! И какво споменаваш Китай като говорим за Русия .

 19. #19
  KittyHawk 09 авг 2014, 14:06
   
  0
   
  0

  А за Samsung да може да го изместят но ще бъде или от LG(Корея) , Apple(САЩ) или Sony(Япония) . Китайската фирма huawei наистина има големи ръстове в продажбите но продължава да губи позиции спрямо изброените горе Фирми .

 20. #20
  Cyber 09 авг 2014, 14:23
   
  0
   
  0

  KittyHawk, ти защо споменаваш немското качество за кола? Ето ти един линк за чуждото производството (сглобяването) на коли в Русия.
  http://newsruss.ru/doc/index.php/%D0%A1%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B9-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BA_%D0%B2_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8
  То не само руснака иска да кара нов мерцедес. Да не би в германия всички да карат германски коли?
  Всеки ползва това което може да си позволи, макар за българина това въобще да не е вярно.

  Но ти сам потвърждаваш, че което е нерентабилно да се проектира, да се изграждат мощности за производството му е по-добре да се внесе от вън.
  Никой не го интересува автомобили ли са или ракетни двигатели. Всеки се е специализирал в някакво направление и съответно има постижения в него. Така, че не е коректно да изтъкваш само какво "нямали" руснаците.
  Затова ти писах за очилата, да ги свалиш, ама явно съм те надценил.
  Ти каква кола караш? Ако можеш да си позволиш германска кола е добре. Аз предпочитам новата.

  И какво споменаваш Китай като говорим за Русия .
  Това въпрос ли е? Не виждам въпросителен накрая.
  Споменавам Китай защото там в момента върви свръхпроизводство на битова електроника, на ниски цени и на Русия не и е нужно да инвестира в такова производство.
  Ти сигурно не разбра, че любимите ти кравари нито са целия сват, нито могат вече да го командват. 21. #21
  KittyHawk 09 авг 2014, 14:32
   
  0
   
  1

  Същото е с Русия Cyber ! Не са господари на цялата налична газ и нефт в света .
  Ти сигурно не разбра, че любимите ти рубли нито са целия сват, нито могат вече да го командват.
  И Европейската продукция може да се замени с друга и Руската газ също ! Патово положение !!!

 22. #22
  Fulcrum 09 авг 2014, 14:50
   
  0
   
  0

  Не са господари ама краварите не успяха да убедят СА да намали цените на нефта както бутнаха СССР 91-ва времената са други.Има по важни неща от колите лабораторно оборудване примерно там ще е трудно на руснаците но и там има швейцарци италианци и тн.А клаас имат завод в Русия който изнася за всички републики нищо няма да направят.А ако направят има трактори и комбайни от Италия.А и повечето френски и и някои немски компании са с китайски и правителствата нищо не могат да им кажат.Мистрал ги произвеждат ДЦНС която е държавна за това Оланд се ежи.Кити Хоук разбирам ги нещата бая запада ще губи тепърва много.Ще им поумекнат крачката.

 23. #23
  KittyHawk 09 авг 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  Fulcrum както фирмите имат заводи в Китай и Русия , така има газ и в Казахстан , Иран , Ирак , Катар , Саудитска Арабия , Оман, Кипър, Израел и цялата северна Африка . Всичко може да се замини но на каква цена ?

 24. #24
  Енчо Добрев 09 авг 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  Cyber, понеже спомена да гледаме България. Ами не искат да работят бе. Сериозно ти говоря. Българинът не иска да работи сериозно и упорито. Това ми е наблюдението. Хотели, заведения, там където идат бързи мангизи от туризма. Ами то една вялост, отпуснатост, непрофесионализъм, сервитьори и обслужващ персонал с цигара в устата. Чакаш ги по един час да ти обърнат внимание. В магазина или банката по пет пъти ти задават един и същ въпрос. Очакват ти да знаеш всичко и се нервят, като зададеш въпрос. Вялост и отпуснатост все едно че гледаш на забавен кадър. Сега внимание- говоря със собственик на заведение в Бургас. 1000лв. заплата за сервитьор, 1500лв. заплата за готвач. Човекът казва не мога да намеря хора, ако кандидатства някой трябва да го карам насила да работи. Видях го с очите си, персонала се скатал на групичка и пуши (пусти и цигари) а отвън имаше две маси с хора няма кой да ги обслужи. Позната картинка нали. А иначе тоз или оня ни виновни за всичко. Да не говоря Армията, и там е същото. Запомни от мен, братле, в България се ОТБИВА НОМЕРА. Това е в ума, в съзнанието на болшинството от българина, с това е закърмен. Това, ако се промени ще цъфтим, имаме условия. Само на едно приморско тук гъмжи от руснаци, поляци, украинци, словаци. Това е свежа пара, но и тя ще секне, ако продължаваме в тоя дух. Поздрави.

 25. #25
  KittyHawk 09 авг 2014, 15:16
   
  0
   
  0

  Енчо като толкова ни мързи българите как така си в Англия ? Те там мързеливци не вземат , или ти си от работните ? И я ми кажи къде е това заведение в Бургас да дават 1000лв. на сервитьор ? Има хора да не им се работи , но на кого му се бачка за 300-500 лв. ??? Ако има нормално заплащане нямаше да ръсиш бисери от този сорт !

 26. #26
  Фълкръм 09 авг 2014, 15:32
   
  0
   
  0

  Има но нещата са малко по-сложни на каква дълбочина е рентабилно ли е добиването му подводен или наземен способ да се използва има ли инфраструктура безопасно ли е за работниците ако не е колко ще струва наемането на охрана.Това оскъпява добиването.Как ще се прекара до западна европа има ли тръби какъв е релефа откъде да минават ще минават ли през конфликтни региони колко ще струва изграждането ако са танкери има ли терминали екологично безопасно ли е и тн.А от Русия до Западна Европа всичко е вече построено.Та това дали има изкопаеми е най-малкият проблем.

 27. #27
  Енчо Добрев 09 авг 2014, 15:34
   
  0
   
  0

  Да де, това е въпросът, защо навън работят сериозно. Защото там ще те изгонят, ако не работиш сериозно. И после не е лесно да си намериш друга работа с такава препоръка. В Англия ?1000 е заплата, която болшинството получава в този сектор. А заведението е Черно и Бяло в Бургас. И не ръся бисери, не бъди жлъчен, говоря това, което съм видял и чул. Поздрави!

 28. #28
  СС 09 авг 2014, 15:48
   
  0
   
  0

  до KittyHawk , че как да не са добри Рашъните, вече 30-40 години правят високотехнологичните Лади, дори измислиха на новите модели да им слагат летни джанти, капандури.:D

 29. #29
  Христофор 09 авг 2014, 15:58
   
  0
   
  0

  Малко ме притесни ситуацията с ембаргото.Бюджета е 400 милиона, а очакваните загуби, 9.5 милиарда.

 30. #30
  Фълкръм 09 авг 2014, 16:00
   
  0
   
  0

  Новата лада си е дачия отвсякъде а те крепят продажбите на цялата група рено.Така че ладата си е доста сносна кола в момента.Те и на фолксваген имат завод и на пежо и тн.Това за руските коли е остаряла работа от 90-та година.Естествено има хора които живеят още тогава но това си е техен проблем.Света се развива и само те губят.Повечето немски компании са частни та леля ти Меркел нищо не може да им каже тя може само да изкомандори някоя държавна компания или там където държавата има златна акция да отклони поръчки но дори и с рейнметал се видя че не става.На всяко авио изложение в Москва гледам че белгииците от Херстал си рекламират автоматичните оръдейни системи защо ли да не би да откажат на руска поръчка рено отказа двигатели за руските бронирани машини защото шведското правителсвто не разреши а те са собственост на волво но нищо те губят.Та така е в глобалният свят и краварите ще си научат урока по трудният път.

 31. #31
  Енчо Добрев 09 авг 2014, 16:10
   
  0
   
  0

  Добавка. Единственият спец по ръсене на бисери е Коректорът. Лидерството му е неоспоримо.

 32. #32
  KittyHawk 09 авг 2014, 16:22
   
  0
   
  0

  Фълкръм ти сериозно ли си мислиш че Путин ще врътне крана ? Има си договори които няма как да не се изпълнят ! Иначе по същият начин парите на Русия могат да бъдат недостъпни за тях за неопределено време нали ? Та нали се сещаш , че както европа не може без газ , така и Русия не може без пари от продаденият газ ! Ето ти и статия за колко е зависима Европа - http://gas.bghot.com/gas-evropa.php

 33. #33
  KOREKTOR 09 авг 2014, 16:24
   
  0
   
  0

  До #15 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Питаш:

  "До #12 Пуснато от KOREKTOR
  Колко хора използват "ракетни двигатели от началото на 70-те години РД" в живота си ? "


  Използват ги твоите идоли богове КРАВАРИТЕ днес и сега на своите днеши високотехнологични ракети, защото и до днес почти 50 години след рашките нямат такива ракетни двигатели.

  Разбра ли отворко? Става въпрос за два вида ракетни двигатели РД-180 и К-33, които се използват от САЩ за тежките ракети носители Атлас-5.

  Днес и сега.

  Какво? Увисна ли ти ченето? Вържи си го с връвчица да не падне.

  Аман от пишман капацитети

 34. #34
  KittyHawk 09 авг 2014, 16:30
   
  0
   
  0

  Аз говоря за Европа , той ми говори за САЩ ! Прост човек с ограничено мислене .

 35. #35
  Фълкръм 09 авг 2014, 16:31
   
  0
   
  0

  Не съм казал че ще врътка крана не и в този момент.Но ако развие мрежа за доставки на газ из Азия а именно Китай Индия Виетнам Лаос Камбоджа както и с танкери до латинска америка и тн няма да му пука какво прави Европа не че ще откаже пари от тях но няма да позволява да го командорят.

 36. #36
  KittyHawk 09 авг 2014, 16:39
   
  0
   
  0

  До #35 Пуснато от Фълкръм
  "Но ако развие мрежа за доставки на газ" а Европа не може да го направи ?? И тогава и Европа няма да позволи да я притискат ! Та пак стигаме до там , че е патово положение а не както ти го изкарваш , че само Европа ще страда !

 37. #37
  KOREKTOR 09 авг 2014, 16:43
   
  0
   
  0

  #28 Пуснато от СС

  СС,

  Боже, боже,

  Как може толкова некадърност и толкова простотия бе тъпако?

  Като не вдяваш от руски мълчи си и не се обаждай бе конски.

  Къде ги видя тези "летни" джанти за ладите бе некадърник.

  Сигурно си прочел за ладите, че ги комплектоват с "литие диски" .

  Това означава ляти джанти бе бунак. Или си чел български превод на някой некадърник като теб.

 38. #38
  KOREKTOR 09 авг 2014, 16:52
   
  0
   
  0

  До #34 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Къде си споменал Европа *******************.

  Не се отмятай като чамова талпа.

  И виж що за тъпотии си написал *************:

  "Нима Русия е напреднала в компютърни системи и технологии , автомобилната промишленост , машиностроене, селскостопанска техника и много други ?"

  Точно пък за това се **** на метеното.

  Искаш ли да те зарина с линкове с които да ти докажа , че си *** и *****. Искаш ли.

  Мога още сега да започна , но няма да ти слугувам.

  Преди ****** като те заринах с линкове с фото и видео за "18+" за доказателства на
  зверставата на фашагите УКРОПИТЕКИ ти какво направи?

  Какво *********. Кажи тук пред всички какво отговори!

  Нищо не отговори. Скри се ************ в мишата си дупка.

  И сега пак нахален. Хайде изчезвай некадърнико.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 39. #39
  KittyHawk 09 авг 2014, 17:04
   
  0
   
  0

  "Нима Русия е напреднала в компютърни системи и технологии , автомобилната промишленост , машиностроене, селскостопанска техника и много други ?" Точно пък за това се изсра на метеното.

  Искаш ли да те зарина с линкове с които да ти докажа , че си тъп и прост. Искаш ли.

  Давай да се посмеем малко . Трудно се намират толкова ************** да ни дават линкове за напредналата технологична Русия !

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 40. #40
  KittyHawk 09 авг 2014, 17:16
   
  0
   
  0

  Ето ти руска техника от бъдещето :
  http://fakti.bg/technozone/48019-zapoznaite-se-s-parvia-savetski-laptop
  Прочети най-долното изречение !!!

 41. #41
  KOREKTOR 09 авг 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  До #39 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Може да се повтарям за някои и да стана досаден, че се повтарям в известен смисъл, но ако ти дам линкове с които да ти докажа, че в тези споменати от теб области си гола вода и мокра слама ще капитулираш ли?

  Ще се съгласиш ли тук пред всички да заявиш, че ти който носиш никнейм KittyHawk си един ****************************.

  Тези думи ще ги заявиш ли тук пред всички?

  Само това и без излишни овъртания и финтове и лиготии.

  Ще заявиш ли тук тук пред всички веднага, че ще изчезнеш от сайта PAN.BG веднъж завинаги.

  Само това и без излишни овъртания и финтове и лиготии.

  Кажи "ДА" на всичко това и започвам да събирам доказателсвта с линкове.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 42. #42
  galivlad 09 авг 2014, 17:27
   
  0
   
  0

  Гледам има постнат линк за последствията от санкциите за Русия и контрамерките! Не забравяйте, първоизточника за самите санкции. Какво и защо се случва в Украйна? http://galivlad.blogspot.com/2014/07/blog-post.html Русия и Путин наистина действат в дългосрочен план, те не целят икономическа вреда сега и на мига, не че я няма... Не забравяйте БРИКС, Путин създаде икономически съюз много мощен, има слухове, че Германия желае да се включи в него!

 43. #43
  Cyber 09 авг 2014, 17:35
   
  0
   
  0

  До KittyHawk
  Значи руснаците можем да плюем и да подчертаваме какво могат и какво не, а твоите сводници краварите да не коментираме?
  Колкото до световното господство. Руснаците не са наливали 5 милиарда долара в Канада. В момента не канадските фашисти избиват мирни хора в Аляска.
  Не Русия е разпалила 201 от 248 конфликта след ВСВ, според доклада American Journal of Public Health

  от които 70 в арабския свят:
  http://unarosa.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/07/31/gibelta-na-amerika-2chast-nezavisim-analiz.1285612

  Но прогнозите за падението на САЩ се множат и тогава се надявам, че ще живеем в един много по-добър свят.
  Колкото до мързела на Българина, бате Енчо донякъде е прав. Българина в по-голямата си част, особено тези които са родени след 85-та, е мързелив.
  Младото поколение се нагледа на бързите печалби, на лесните пари, на липсата на постоянна и доходна работа. Затова е виновен донякъде и българския тарикатлък, който е станал пословичен.
  Трябва да отчитаме и фактора географска ширина. Чувал съм, че и испанците и италианците като нас "се скъсват" от работа. Особено лятото.
  Аз имам една бройка подчинен личен състав от различни възрастови групи и мога да кажа, че особено младите нямат трудови навици.
  Нас едно време постоянно ни караха да ходим по всякакви бригади и стажове. Като се замисля, ходил съм да работя в почити всички заводи в града.
  Най-готино беше в млечна промишленост. Пакетирахме кашкавал по цял ден и на края вадеха една бака сладолед, естествено всеки си носеше лъжица.
  Сега трябва постоянно да ги обикаляш и да им даваш конкретни задачи, иначе се отнасят.

 44. #44
  KittyHawk 09 авг 2014, 17:39
   
  0
   
  0

  Хайде *********** , почвай да събираш доказателства за руската технологична промишленост (без военни и ракетни глупости) .Технологии използвани от хората в всекидневието им който превъзхождат Европейските !И да са Руски не по някой чужд лиценз :D
  "Кажи "ДА" на всичко това и започвам да събирам доказателсвта с линкове."
  ДА!!!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 45. #45
  KittyHawk 09 авг 2014, 17:46
   
  0
   
  0

  До #43 Пуснато от Cyber
  "Но прогнозите за падението на САЩ се множат и тогава се надявам, че ще живеем в един много по-добър свят."
  Как не разбрахте , че не защитавам САЩ а Европа ???
  Никога не съм казвал , че харесвам или симпатизирам на политиката на САЩ . Защитавам само Европа и това е . И аз искам ЕС да не е толкова зависима от САЩ , искам и държавите от ЕС да не бъдат в НАТО а в обединена армия на Европа , но не е така . Та не ми пробутвайте номера , че съм луд фен на чичо Сам !!

 46. #46
  ??? 09 авг 2014, 17:57
   
  0
   
  0

  Защо ни лъжат, че това е препечатано от petel.bg? Като гледам, нито е петел, нито е бг.
  Сигурно ще да е някой, много загрижен за Европа.

 47. #47
  KittyHawk 09 авг 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  Интересна новина излезе преди малко :
  "Патрулите на руския Северен флот открили и идентифицирали на 7 август чуждестранна подводница, за която се предполага, че била от клас Вирджиния на ВМС на САЩ", уточни представител на щаба на руския флот, пожелал анонимност.

  "Морско формирование за борба с подводници бе изпратено на мястото заедно със самолет срещу подводници Ил -38. Подводницата бе прогонена чрез маневри на тези части от района в близост до руските териториални води", казал още представителят на щаба на руския флот, допълвайки, че радарите следили 27 минути чуждестранна подводница преди тя да изчезне от тях.

  Та ИЛ-38 някой знае ли какво е , че не съм го чувал . И от кога се следят подводници с РАДАР :D Бая тъпи журналя !

 48. #48
  KOREKTOR 09 авг 2014, 18:01
   
  0
   
  0

  До #44 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Ще ти давам линкове на руски производители от споменатите от теб области и други свързани с тях. Гледаш им продукцията колко е изостанала и нетехнологична и, че изобщо съществува и си правиш изводите.

  Това стига ли ти?

  Сега излизам. че имам работа за около час и се връщам.

  Говорим за :

  "компютърни системи и технологии , автомобилната промишленост , машиностроене, селскостопанска техника и много други"

  Чакам отговор. Ако си съгласен. Ако не ************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 49. #49
  KOREKTOR 09 авг 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  До #47 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Сега прочетох като написах горното от мен до теб:

  "Та ИЛ-38 някой знае ли какво е , че не съм го чувал"

  На момента отговарям, дано не греша.

  Самолет за морско разузнаване на база на старите Ил-18.

 50. #50
  Cyber 09 авг 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  До №45
  Как да разберем като си се кръстил на американско творение и нападаш руснаците затова, че им се налага за пореден път да обясняват, че нямат сестра?
  И какво точно и защитаваш на Европата? То е видно, че САЩ си я клеца от където я подхване. Независимо, че германците се възмутиха на НАС, че подслушвала Меркел, в крайна сметка продължават да им играят по свирката. За евроценностите и Кончита Вурст въобще не искам да те занимавам.
  Аз също съм за идеята Обединена Европа плюс Русия.
  Само, че това ще ускори фалита на краварската икономика и затова целта на краварите е да разпалват такива конфликти.
  Колкото до заръката до Коректор, защо без военни и ракетни глупости? Защото не ти изнася ли?
  Хайде бъди обективен, няма да ти спрат финансирането.

 51. #51
  Cyber 09 авг 2014, 18:14
   
  0
   
  0

  Ето специално за KittyHawk. Руски летец хвали едноименните американски самолети Curtiss P-40 Warhawk или наричани галено KittyHawk:
  http://www.airforce.ru/history/ww2/golodnikov/part2.htm

 52. #52
  KittyHawk 09 авг 2014, 18:17
   
  0
   
  0

  До #50 Пуснато от Cyber
  Никът ми е такъв поради това , че точно до това американско творение се срещнах с много важен за мен човек !
  А защо да не защитавам Европа ? Нима ТАТУ (грозни лесбийки) открили олимпиадата в СОЧИ не са Руски ценности ? Просто Европа ако не се обедини ти мислиш ли , че ще бъде някакъв фактор след време (икономически или военен ) ?

 53. #53
  KittyHawk 09 авг 2014, 18:22
   
  0
   
  0

  Cyber не е самолет , до това чудо бях :
  http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Kitty_Hawk_(CV-63)

 54. #54
  Cyber 09 авг 2014, 18:31
   
  0
   
  0

  Аз лично искам Европа да е икономически фактор и най-вече икономически, не военен. Войната е лошо нещо и си мисля, че е добре да се заобикаля като вариант.
  Колкото до ТАТУ. Те са толкова лесбийки, колкото Кончита е жена. Ти май не правиш разлика между скандален имидж и педалска същност.
  Вярно е също, че по онова време и на руснаците започнаха да им се изплъзват някой ценности, но като гледам Пуси Райът, нещата в крайна сметка започнаха да си отиват на мястото.

 55. #55
  KittyHawk 09 авг 2014, 18:36
   
  0
   
  0

  Cyber и трябва ли да сравняваме цяла Европа с единични личности ? И аз не харесвам доста неща , но все пак няма съвършена държава или общност !

 56. #56
  Cyber 09 авг 2014, 18:40
   
  0
   
  0

  До №53
  Е няма лошо, ама точно ето това чудо е създадено за да осигурява и поддържа имперските амбиции на САЩ по света. И то по целия свят. И руснаците могат да строят големи работи в случай, че им се наложи да отговорят:
  http://www.factor-news.net/index_.php?cm=4&id=673

 57. #57
  Fulcrum 09 авг 2014, 18:47
   
  0
   
  0

  Kittyhawk q sravni kakvi sa durjavite prez koito trqbva da doidat truboprovodite i dali sa stabilni i mirni.I vij posle kakvi sa Kitai Vietnam Indiq i tn.

 58. #58
  Cyber 09 авг 2014, 18:56
   
  0
   
  0

  Cyber и трябва ли да сравняваме цяла Европа с единични личности ? И аз не харесвам доста неща , но все пак няма съвършена държава или общност !

  Прав си, не цялата Европа. Тя само половината Европа гласува за него на финала. Ето ти един линк да му се нарадваш, (прочети и коментарите наоколо):
  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/05/11/2296894_konchita_vurst_ot_avstriia_specheli_evroviziia_video/
  Ето един цитат:
  Но е показателно, че от 36 страни, гласували на финала на конкурса, цели 13 са дали максимален брой точки (12) именно на Кончита Вурст.
  Напоследък обаче е все по-трудно изборът на победителите на „Евровизия“ да бъде наречен музикален. Наред с геополитическия вот, почти перманентно съпровождащ конкурса, се залага най-вече на атракцията, която вече граничи с циркаджийството.
  http://infobalkani.wordpress.com/2014/05/13/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D1%83%D1%80%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/

 59. #59
  BaiVan 09 авг 2014, 19:05
   
  0
   
  0

  http://rt.com/business/179200-exxonmobil-rosneft-arctic-drilling/

  хахахахахаха...

 60. #60
  KittyHawk 09 авг 2014, 19:13
   
  0
   
  0

  Ето пак се въртиш около това същество ! Ето ти и наградите на лесбийките ТАТУ :https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4_t.A.T.u.
  Това значи ли , че цяла Русия си обича обратните връзки ? Та то и аз им харесвах песните преди години , но не ми харесваше че са обратни ! Че същото и с тва изчадие кончина ! Всеки се отвращава , но доста и му харесват песента !

 61. #61
  KOREKTOR 09 авг 2014, 19:37
   
  0
   
  0

  До KittyHawk

  KittyHawk,

  Като заявяваш на всеуслушание , че не си прехласнат по САЩ-тите, а си върл фен на Европата защо тогава си във възторг от Страшно обтегнатите отношения между Русия и тази твоя Европа.

  Не си ли разбрал, че от тази ситуация полза имат единствено КРАВАРИТЕ.

  Загубите ще са за Русия и твоята Европа.

  Май по-големи ще са за старата и вехта госпожа Европа, защото тъпите руснаци май си опекоха в голяма степен алтернативи на санкциите.

  А еврюпейците ще духат супата.

  Проумей го най-сетне, УСА-та трепери от страх от едно единидействие между Русия и Европа и по всички начини и поводи се стреми да работи срещу него.

  Ей това се правят, че не разбират и сегашната ЕВРОГЕЙСКА върхушка.

  Явно чичко Сам по някакъв си негов начин ги е хванал много яко за топките и няма мърдане.

  Да ти пускам ли линкове на руски разни производители?

 62. #62
  KOREKTOR 09 авг 2014, 19:43
   
  0
   
  0

  До KittyHawk

  KittyHawk,


  Да допълня , че забравих.

  Позаинтерисувай се за инициативата на Путин която той презентатира мисля в Лисабон миналата година.

  Негова , по-точно руска е идята за Европа от Атлантика до Владивосток.

  Представяш ли си го това чудо.

  Ако това се осъществи, УСА-та ги пиши бегали.

 63. #63
  KittyHawk 09 авг 2014, 19:48
   
  0
   
  0

  Пускай линковете !
  Европа от Атлантика до Владивосток. Супер идея , но на дали ще се случи !

 64. #64
  KOREKTOR 09 авг 2014, 20:07
   
  0
   
  0

  До #63 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Не може да стане за 2-3 минути.

  Чакай ги тук на тази тема.

 65. #65
  OP 09 авг 2014, 20:29
   
  0
   
  0

  "Европа от Атлантика до Владивосток" - велика глупост на един капутин. Егати тъпотията!
  Нито географски е вярно, нито фактологически. Точно Русия на Путин всячески избягваше всички европейски инициативи за по-широка интеграция.
  Това "демократьi" откъде дойде?

 66. #66
  своята паничка 09 авг 2014, 20:30
   
  0
   
  0

  Добре ,че всеки се заглежда по УСА, ЕС , Раша ... гледайте си в своята паничка и преди да говорите за Кончити ТАТУ и разни други хомо пародии , вижте какво става в собствената ви страна с голите каки по ТВ-то и любимия ви Азис , на който шракате с мазни пръсти. Аз съм млад човек в България и ми е тежко,че именно ВИЕ хората от старото поколение сте изпуснали положението и вместо да гледате своята паничка правите като 7 годишните пред блока. Спорите кой е по-силен Америка или Русия. Много безотговорно според мен... и много жалко за вашето поколение ... а моето дори не ми се коментира.

 67. #67
  до 55 във връзка с 23 09 авг 2014, 20:33
   
  0
   
  0

  "Fulcrum както фирмите имат заводи в Китай и Русия , така има газ и в Казахстан , Иран , Ирак , Катар , Саудитска Арабия , Оман, Кипър, Израел и цялата северна Африка . Всичко може да се замини но на каква цена ?"
  Ти си бил много умен! Патентовай тези мисли. Ще спечелиш луди пари в България. Нито едно българско правителство не се е сетило за това. Всички мислят да купуват газ само от Русия. Управляват ни някакви идиоти. А то Кипър ейго де е.

 68. #68
  Енчо Добрев 09 авг 2014, 21:14
   
  0
   
  0

  Кончита не е европейска ценност, песента е хубава между другото. По същия начин и Азис е олицетворение на България и нейните ценности. Всъщност за европейски ценности се говори май само в България. Ние както винаги си измисляме понетия и с див патос ги рецитираме до пълна умора. Ние обичаме лозунгите. Преди беше Партията, Съветите, братската дружба и на всичко това се усмихвахме под мустак. Лакейски народ сме, съжалявам, че трябва да го кажа. Айде, че Арианата се стопли!

 69. #69
  OP 09 авг 2014, 21:20
   
  0
   
  0

  #66,
  Поздравления за разсъжденията, но покварата започна още по социалистическо време. Увлечението по чалгата, кючеците и сръбската музика оформяха вкуса и културата. Така родените през 80 години раснеха в халтура под ръкоплясканията на родителите си.

 70. #70
  арменец 09 авг 2014, 21:28
   
  0
   
  0

  **********************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 71. #71
  KOREKTOR 09 авг 2014, 21:41
   
  0
   
  0

  До #69 Пуснато от OP

  OP-ко,

  *******************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 72. #72
  KOREKTOR 09 авг 2014, 22:06
   
  0
   
  0

  До KittyHawk

  Mалка част от медицинска техника:
  В нея има от всичко

  http://rht.ru/

  Сескостопанска техника:

  Едно филмче:
  http://my.mail.ru/mail/dmitriy_ivanjvich/video/180/771.html

  http://ru.rostselmash.com/

  http://kirovets-ptz.com/

  tplants.com

  http://chtz-uraltrac.ru/

  http://kzk.tplants.com/ru/products/

  Стига земеделска техника, защото има още доста.
  Без да споменавам и съвместните произвоства със западни партньори и на други трактори и комбайни и още и още

  Малко за руски компютри:

  http://4pda.ru/2011/11/03/49340/

  http://www.notebook-center.ru/articles_51.html

  http://www.irbis.biz/led_tv.htm

  http://www.aq.ru/

  Стига руски компютри, защото има още доста.

  Електроника:

  http://www.ruselectronics.ru/produce/

  http://www.ruselectronics.ru/enterprises/

  http://www.fastwel.ru/

  Руски сматрфон:

  http://yotaphones.ru/

  Ако започна с машиностроенето няма да ти стигне времето.

  То е необятно и цивилно и военно.

  За автомобилите ще съм максимално кратък.

  За тези с повишена проходимост да ти говоря ли?

  Има ли смисъл?

  За ВАЗ в Толиати , а ладите.
  не означава
  Това, че не си виждал новите (не вече) ЛАДА ГРАНТА и КАЛИНА 2 не означава че ги няма.

  Това са изцяло руски модели, е не са върха на автоиндустрията, но са напълно дотатъчни и пролични за масовия клиент със всички екстри за съвременен автомобил.

  Сега от април в Толиати пуснаха нов DATSUN ON-DO на база на ЛАДА ГРАНТА с ладови мотори. Само купето малко си барнаха японците и инериора.

  Заинтерисувай се за новата ЛАДА ВЕСТА.

  Чист проект на ВАЗ на база проект С. Сега новия шеф на дизайна Тот Мартин налага на нея новия стил на ладите.

  Шефа на ВАЗ Бо Андерсон обяви обартното броене за старт на производството за Септември 2015г.

  Самата ЛАДА ВЕСТА ще я покажат на МИМС 2014 с други нови лади

  Има ли смисъл да се води спор и за оръжита и техниката и самолетите с всичко вътре в тях и механика и електроника и всичко.

  Това от изостанала държава не се прави.

 73. #73
  KOREKTOR 09 авг 2014, 22:16
   
  0
   
  0

  До #69 Пуснато от OP

  OP-ко,

  А бе тъпчо ,

  Я пак кажи от кога започна покварата, че не те чух нещо. Я пак.

  Ти тъпако по бай Тошово време чалга и чалга халтура и всички възможни пошлости по национални медии да си видял и чул?

  Хайде изчезвай оттука тъпако, че да не те запукам!!!

 74. #74
  Енчо Добрев 09 авг 2014, 22:44
   
  0
   
  0

  Този отново подлудя, ужас!

 75. #75
  KOREKTOR 09 авг 2014, 22:55
   
  0
   
  0

  До #74 Пуснато от Енчо Добрев

  Енчо Добрев,


  Как няма да полудее нормален човек като е принуден да общува с такива диванета и тъпаци като наш OP-ко?

 76. #76
  капитанче 09 авг 2014, 23:08
   
  0
   
  0

  Леле русофилчета-българопредавчета (не обиждам, но всеки русофил преди всичко е предател на българския интерес, иначе не му заверяват билета в руското посолство) вие се побъркахте. Руски лади, смартфони и кво ли не. Алоу, има един квартал-городок, затворен тип до Москва - оттам сутрин излизат:Бентлита, Ягуари, Ролсове, Мерцедеси и тук таме БМВ и Ауди. Кой е тоз квартал и що не драпат с лади хорцата там? Ще спрат газта - и какво - в Европа няма държава, която да разчита на руски газ над 40%, освен Бг и Словакия. Ще минат на мазут, ще си купят по скъпа, немците ще отворят АЕЦ-програмата, а рашките ще реват, щото договорът с Китай знаете ли на какви цени и какви пари ще кярат докат си платят масрафа. Не сте в час, ама хич, няма къде другаде да продават 1000 кубика на цена 50 евро за 400-600 евро, освен на Европа. Дано да спрат газта, след една година ще се върнат на изходната 1989г.

 77. #77
  KOREKTOR 09 авг 2014, 23:45
   
  0
   
  0

  До #77 Пуснато от OP

  OP-ко,


  А бе тъпчо ,

  Ти грамотен ли си, не си ли?

  Попитах те кога по онова бай ти Тошово време си гледал, слушал пошлости и халтури по национален ефир бе говедце?

  За каква тотална поквара ми говориш тогава бе тъпане?

  А това в днешната действителност е повсеместно.

  Телевизии пълни с чалга, пошлост и цинична халтура във всички видове. Музика, филми, разни тъпи реалита.

  Новите постановки на театрите и те глупости и халтура за нискокачествена публика за да я има все още някаква. И там хора си вадят хляба.

  Въобще ЧАЛГАТА, ХАЛТУРАТА И ПОШЛОСТТА са държавна политика насаждана целенасочено. И от там и масовата чалга в мозъците на доста хора.

 78. #78
  KittyHawk 09 авг 2014, 23:52
   
  0
   
  0

  #72 Пуснато от KOREKTOR
  Мерси за линковете
  Така сега аз ще ти дам линкове :
  http://www.volvoce.com/constructionequipment/europe/de-de/Pages/introduction.aspx
  http://www.newholland.com/Pages/index.html
  http://www.caseih.com/de_de/Pages/Home.aspx
  http://www.sc-international.it/en
  http://www.atlasgmbh.com/en/index.aspx
  http://www.liebherr.com/de/deu/start/startseite.html
  http://www.terex.de/de/products-services/equipment/index.htm
  http://www.thyssenkrupp.com/en/produkte/vollmobile-brecher.html
  http://www.phmining.com/en/PHMining/Mining-Equipment/WheelLoaders.htm
  http://www.deere.dk/wps/dcom/da_DK/regional_home.page
  http://www.deutz-fahr.com/de-DE/
  http://www.lamborghini-tractors.com/en-EU/
  Това са само от европа и са още много но не ми се търси ( Сравни всяко руско производство с европеиското по-параметри и сам си направи извода)

  За Руските компютри имаше само един с руски части и параметрите му бяха двуядрен процесор 500 mhz i 128 Ram . Дори няма да коментирам ! Останалите бяха с части на NVIDIA и ASUS с процесори на INTEL и AMD !

  За всичко свързано с комуникации и информатика, автоматика и контрол, енергетика, транспорт, медицина, осветление, строителството, битовата техника, водопречиствателните технологии и бизнес услугите и още много други :
  http://www.siemens.com/entry/cc/en/
  няма смисъл да слагам други поради това , че няма по-голяма фирма за тези неща в света от тях !

  За руския смартфон ще напиша малка извадка от ревюто : "Главна особеност на руския YotaPhone, който се произвежда в Китай с японски и тайвански компоненти, е наличието на два 4,3-инчови екрана. "
  Така ето ти Европейска дано си я чувал :
  http://www.nokia.com/bg-bg/
  Ericsson.com
  За машиностроенето аз трябва да не пиша защото фирмите са хиляди и то само в Германия .И не напразно повечето германски фирми работещи с Русия са именно от този сектор !

  За автомобилите по-добър от европейски няма , нито японските нито американските камо ли руски !
  И Коректорче не съм казал , че Русия няма а , че не е на качеството на европейското !

  А за руската военната техника не мога да кажа лошо . Но не мога да кажа и за Европейската . Нямало е конфликт за да се види коя е по-добра и по-добре да няма !

 79. #79
  OP 09 авг 2014, 23:53
   
  0
   
  0

  Чалгата беше индустрия още по живково време! Баща ти е друсал гьобек, затова и ти подрусваш! А ако можеш да четеш пробвай с Йовков и ще откриеш, че и по негово време българинът е друсал гъз в чалгоритъм.

 80. #80
  KittyHawk 09 авг 2014, 23:57
   
  0
   
  0

  За чалгата си има един лаф : Не си тъп, защото слушаш чалга, а слушаш чалга, защото си тъп!

 81. #81
  KOREKTOR 10 авг 2014, 00:38
   
  0
   
  0

  До #78 Пуснато от KittyHawk

  Че кой оспорва качествата на немската техника.

  А с това :

  "И Коректорче не съм казал , че Русия няма а , че не е на качеството на европейското ! "

  Не съм много съгласен. Не говоря за леките автомобили.

  И има много други европродукти.

  Това, че ние тука не ползваме руски стоки е друг проблем.

  А, на момента се сетих за един елементарен пример.

  Предишната фирма в която работих произвежда машини и съоръжения за кланници и месопреработка.
  и покрай други дейности е и дистрибутор на ножовете и други джажджи на немската фирма за професионални изделия GESSEMESER.

  Та купих си аз за нашето домакинство няколко ножа, найстина не най-висок клас, но достъчно скъпи и прескъпи. Най-големия универсалния за 36 лева.

  Е аз в нашата къщна употреба все се налага да ги дозаточвам постоянно. Как работят професионалистите с тях при интензивна работа не зная. Трябва заточвачките и масатите постоянно да са им в ръцете.

  В същото време още използвам други два ножа купени преди 20-тина години от битака когато беше пълно с арменци. Съветски два ножа и са като оси още. И тях ги заточвам но много по-рядко. Два елементарни кухненски ножа за копейки. Купих ги по за 1-2 лева някога.

 82. #82
  KittyHawk 10 авг 2014, 00:50
   
  0
   
  0

  За ножовете и аз съм със старото матерял :D Един познат от Казанлък работеше преди доста години в "Арсенал" ,че му бях поръчал 3 ножа да ми направи . Не знам каква стомана е използвал но ако ще и нож за 1000лв. да ми дават не ги сменям :)

 83. #83
  KOREKTOR 10 авг 2014, 00:52
   
  0
   
  0

  До #79 Пуснато от OP

  OP-ко,

  А бе тъпчо ,

  Гьобеци е хвърляля леля ти гламако.

  Що ли ти удисвам на акъла да се занимавам с теб и да си губя времето.

  Айде мъна. Пускай си там ПЛАНЕТА ТВ и гледай и слушай БЛЬОНЧО.

 84. #84
  KOREKTOR 10 авг 2014, 00:58
   
  0
   
  0

  До #82 Пуснато от KittyHawk

  И съпругата ми има един кирливанко от 65Г. Някой и го правил преди повече от 25-28 години в завода. Вече изтънял от заточване, ама не го изпуска.

  За моите GESSEMESER-и неще и да чуе.

 85. #85
  своята паничка 10 авг 2014, 02:33
   
  0
   
  0

  Вижте пак на какво го обърнахте. Не искам да внасям конфронтизъм между вас ( конкретно ОР и KOREKTOR ) просто казавам, че вместо да се обедините около това ,че при нас положението е зле и именно някога е трябвало да се хване момента , в който нещата са били още в зародиш и лесно обратими . Не ме интересуват нито американци, нито руси , нито европейци НЕ ИСКАМ техните ценности или да знам кой е по-силния на деня , уважавам всеки народ и неговите ценности , но просто не ги искам. Всички ние тук сме БЪЛГАРИ (поне по паспорт)и като такива имаме своята уникална идентичност дори и чалгата да е част от нея...преди да плюем по другите да погледнем нас , да закърпим ценностната си ситема преди да плюем по чуждата и да не се оставяме да бъдем подлоги, а още по-малко лакей както се изрази Енчо Добрев, за което не му адмирирам. И за да е все пак свързано със самата статия искам да добавя, че като Българи трябва да си гледаме преди всичко нашия НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ( на цялата нация не на 240 човека от нея ) и да извличаме полза от политическата ситуация , а не негативи. Не бъдете БЪЛГАРИ само по паспорт и на 3-ти Март , а по самосъзнание и всеки ден. За псевдо-патриотизма е писано още в края на 19 век , че по-вреден от него няма... дано не сте забравили нашите писатели. Аз искам да живея в силна и сплотена държава , а не в една бъдеща Украйна ...където хората са разделени на проруски и прозападни .

 86. #86
  KOREKTOR 10 авг 2014, 08:22
   
  0
   
  0

  До #85 Пуснато от своята паничка

  Минавам в разяснителен режим за последен път.

  Онзи ден обяснявах същото и на бай Варимезов.

  Не е само в мен ключа за бараката.

  И за да не описвам пак всичко наново само ще спомена, че с колеги с които сме се джавкали сега си комуникираме нормално, човещки дружески даже. Поне аз така ги виждам рботите. Като пак всеки си отстоява мненията които и често са различни.

  Давам пример със Загрижен и И.М.

  Сега като мина време от вчера започвам да си променям мнението си за KittyHawk. Струва ми се и той е разумен човек.

  И аз мога да сгреша. Ще се постарая и с него да си корегирам комуникациите.

  Виж за наш Ор-ко засега такива думи не мога да кажа.

  Както писах на бай Варимезов преди време бях готов с Ор-ко да си стиснем ръце, но той това го изкоментира като педеращини и си продължи с простотиите си и неуката си некадърност. И продължава да показва колко е зле горкия.

  И му го доказмаме това постоянно не смо аз, а и още много колеги тук.

  Обаче тъпа овча тиква не разбира и не разбира.

 87. #87
  OP 10 авг 2014, 09:40
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 88. #88
  KOREKTOR 10 авг 2014, 13:49
   
  0
   
  0

  До #87 Пуснато от OP

  *******************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 89. #89
  OP 10 авг 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 90. #90
  KOREKTOR 10 авг 2014, 17:43
   
  0
   
  0

  До #89 Пуснато от OP

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 91. #91
  KOREKTOR 10 авг 2014, 18:14
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 92. #92
  OP 10 авг 2014, 18:39
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 93. #93
  KOREKTOR 10 авг 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 94. #94
  Krasimir Dimitrov 10 авг 2014, 20:39
   
  0
   
  0

  Хора, нека поразсъждаваме над ситуацията във форума? цру води пропагандна война по целия свят. Имат отдели за работа с форуми. Целта е да се обработва общественото мнение.Този форум е за военни и има важно значение. Вижте статистиката, всяка тема е видяна от няколко стотин човека, някои теми от хиляда и .... Целта на пропагандата не са тези десетина човека, които пишат тук, а тези които четат на бързо и си вадят мнение. В тази връзка може да си извадите изводи, кой от пишещите тук, води чужда пропаганда,анти-българска и платена. За да се спасим като нация може да започнем от тук, да изгоним провокаторите.

 95. #95
  KOREKTOR 10 авг 2014, 21:07
   
  0
   
  0

  До #94 Пуснато от Krasimir Dimitrov

  Krasimir Dimitrov,

  Красьо, тези провокатори тук са двама, трима, петима.

  Аз НЕ ги слагам под общ знаменател с хората имащи различно мнение с мен, с теб, с трети идруги.

  Имат си мнение и си го отстояват.

  А тези другите двама, трима, петима или колкото са, те свое си мнение нямат.

  За да имаш собствено мненеи трябва да мислиш.

  За да мислиш трябва да имаш с какво.

  И така стигнахме до необходомист от наличие на мозък.

  А при тези другите двама, трима, петима или колкото са за наличие на мозък няма данни.

  И затова поставената задача от куловодите на тези мижитурни марионетки, тези другите двама, трима, петима или колкото са е да дразнят хората и да тровят атмосдерата в сайта. Да, те са провокатори.

  Аз бих ги сравнил със зараза. А най-сугурната борба със заразата е една.

  Заразата се изгаря безжалостно.

  Тези са провокатори, зараза по-страшна от зараза с вируса ЕБОЛА.

  Между другото и ЕБОЛА е КРАВАРСКИ
  продукт.

  След време исрешу рака и срещу СПИН-а и срещу ЕБОЛА ще има лек.

  Само срещу ТЪПОТИЯТА и ПРОСТОТИЯТА и ПОДЛОСТТА човешка няма да се намери лек.

 96. #96
  KOREKTOR 10 авг 2014, 21:15
   
  0
   
  0

  Има ли смисъл да ги упоменаваме поименно тези другите двама, трима, петима или колкото са вирусчета.

  Според мене не е необходимо.

  Всички ги знаете предполагам.
  И те също се знаят предполагам.

  Те списъци на инакомислещи правиха лани едни други най-красиви, най-богати, най-умни, най-интелегентни, най-ранобудни, най-демократи.

  А бе най-големите помияри с няколко думи.

  И сега доста от тях са в служебното правителство на Плювню.

 97. #97
  OP 10 авг 2014, 22:15
   
  0
   
  0

  Дааа... И Трайчо Костов не си трая и направи списъци по които отстреля и изби елита на държавата и войската, а после чичко Димитров го обеси....
  Леко със списъците!

 98. #98
  KOREKTOR 10 авг 2014, 22:43
   
  0
   
  0

  До #97 Пуснато от OP

  OP-ко,

  ******************

  Ти некадърнико някъде списък да виждаш.

  Някое име да съм споменал в горния ми коментар.

  Няма име, няма списък.

  Накой да вижда списък с имена.

  Това, че ти ****** **** и просто се самоотъждествяваш с някакъв "МНИМ" измислен от твоята кофа списък на ***** и ****** хора си е лично твой проблем *******.

  Както се казва:

  "Хитрата сврака, с двата крака."

  Та и ти OP-ко гузен негонен бягаш.


  Г-н Admin,

  Ако решите да триете този ми коментар, моля ви помислете първо не е ли редно повече хора да видят и прочетат как този индивид забележителен OP-ко този път как сам си го нахендри яко , ама така яко, че дълго ще му държи влага там въте.

  Аз за всеки случай ще си го сейвам някъде

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 99. #99
  OP 10 авг 2014, 22:50
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 100. #100
  KOREKTOR 10 авг 2014, 23:23
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 101. #101
  OP 11 авг 2014, 09:48
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 102. #102
  капитанче 12 авг 2014, 23:16
   
  0
   
  0

  Ех комунета, комунета, искате да ни изтребите, като заразата, нали така. Искате да ни няма, хората, дето могат, знаят и искат. Така ви учеха вашите московски благодетели - диктат, терор и убийства. Ама няма да стане, щото образованата и прогресивна част на България е на Запад, ползва техните блага да храни вас, дето само хленчите по руския ботуш, който мачка и рита българина от както ни има като държава след Освобождението. Не можете обувките да си вържете без Масква зад гърба, но иначе сте смели, но нищо ще ви излекуваме, бавно, полека, но завинаги.

 103. #103
  KOREKTOR 13 авг 2014, 00:04
   
  0
   
  0

  До г-н Преслав Панчелиев

  Г-н Панчелиев,

  Ето поради такива откачени индивиди Ви писах преди малко в друга новина свързано с един друг подобен екземпляр.

  Ще го поместя и тук.

  "До г-н Панчелиев,

  Г-н Панчелиев,

  Не е ли време вече да се помисли преди да се даде достъп до сайта на желаещите да се изисква по някакъв начин документ от психодиспнсер доказващ психическата нормалност и стабилност на кандидата.
  Мисля, че има възможност за това.

  Знам, че някои индивиди ще започнат да ме одумват меко казано, но аз наистина взех да се притеснявам за някои индивиди вече тук .

  Ако мислите за целесъобразно преложението ми съм готов в близките дни да представя необходим дукумент, че НЕ СЕ водя на отчет и наблюдение в психодиспнсер и нямам симптоми водещи до такава необходимост.

  Аз мога, но някои индивиди дали могат?"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка