Катастрофата на Boeing 777. Мнение на италиански експерт

Pan.bg 13 авг 2014 | 01:44 views (3571) commentaries(4)
img ruvr.ru


Трагедията на катастрофиралия в източна Украйна малайзийски Boeing 777 напълно очаквано предизвика цяла вълна от всевъзможни политически спекули. Обстоятелствата на катастрофата тепърва предстои да се изяснят, а от всички страни вече се сипят обвинения.

Въпросите са много и главният от тях е - как се случи така, че небето над зоната на бойните действия не беше затворено за полети на граждански самолети?


Ето какво сподели по въпроса главният редактор на италианското списание „Анализ и отбрана“ Джанандрея Гаяни:

КОРЕСПОНДЕНТ: Как бихте коментирали факта, че веднага след аварията, без каквито и да е доказателства, западни медии, в това число италиански, обвиниха Русия в станалото?

Джанандрея Гаяни: Обвинения по адрес на Русия и опълченците прозвучаха не толкова от страна на медиите, колкото от страна на Киев и САЩ. Джон Кери веднага беше заявил, че за всичко е виновна Русия, която уж била предоставяла оръжие на опълченците. Европейският съюз подкрепи тези обвинения, при това че никакви съществени доказателства няма. Украинските опълченци вече свалиха близо 20 хеликоптера на украинската армия, но го направиха с помощта на мобилни оръжия, предназначени за стрелба по ниски цели: 3-4 километра. Съгласно някои сведения, те са свалили и един транспортен самолет „Ан“ на височина 6500 метра. В края на юни те казваха, че са завзели една батарея ракети на системата „Бук“, но е известно, че тя е в неработно състояние. За съжаление, при отсъствие на доказателства позицията на Запада пак се диктува от политиката: Русия е враг и американците всеки ден ни го напомнят. За съжаление, ние, европейците, продължаваме покорно да слушаме, какво ни казва американската пропаганда, и отказваме да си отговорим на главния въпрос – дали сме заинтересовани от конфликт с Москва?

КОРЕСПОНДЕНТ: Нормално ли е, според Вас, че районът на бойните действия не е бил обявен за зона, забранена за полети? Това е нещо редовно ли в други световни региони?

Джанандрея Гаяни: Това е нещо ненормално и неправилно. Днес войни не се обявяват и често пъти ги развързват нередовни военни части. Граждански самолети продължават полети над Ирак, Либия, източна Украйна, Сирия. Но което ме порази в случая с Украйна, е, че авиацията участва в бойните действия от самото начало, с помощта на мобилни зенитни комплекси опълченците свалиха вече немалко самолети и хеликоптери на войските на правителството. Именно Киев преди няколко седмици разгърна тук батареи „Бук“ непосредствено до линията на фронта в района на Донецк. Възможно за борба незаконното нахулване на руски самолети, както казват украинските власти. Дори ако Киев се беше готвил за въздушни боеве там, тогава изобщо не е ясно, защо самите украински власти не бяха затворили въздушното пространство. Въпросите са много, в това число, защо Европейската служба за безопасност на въздушната навигация затвори въздушното пространство над източна Украйна за всички граждански самолети едва на следващия ден след трагедията на Boeing?
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_24/Katastrofata-na-Boeing-777-Mnenie-na-italianski-ekspert-7216/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Nash 13 авг 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  "...За съжаление, ние, европейците, продължаваме покорно да слушаме, какво ни казва американската пропаганда, и отказваме да си отговорим на главния въпрос – дали сме заинтересовани от конфликт с Москва? ..."

  Точно това е добър въпрос!!! Защо трябва да поддържаме имперските цели на щатите, при условие, че ние самите губим от това?

 2. #2
  Broadsword 13 авг 2014, 14:22
   
  0
   
  0

  ... Щото в глупавия ЕС има все още твърде силно про-американско лоби. Направо тотално отвращение с това дупедаване и подгъзуване на американците, при условие че става дума за нещо което е с критична важност за Европа. А аз си мислих че само в България може да има тотално политичско извращение в пълен разрез със закони и на разум и на елементарен национален свян ...

 3. #3
  BaiVan 13 авг 2014, 14:23
   
  0
   
  0

  "Защо трябва да поддържаме имперските цели на щатите, при условие, че ние самите губим от това?"

  За да не загубим още повече.

  В момента губим историята си,традициите си,моралните ценности които са ни определяли къто нация,само и само за да можем да нахраним децата си..И сме доволни,и ще продължаваме да "поддържаме имперските цели на щатите".

  За съжаление,решенията засягащи България,не се вземат в България..

 4. #4
  Nash 13 авг 2014, 22:00
   
  0
   
  0

  #3 Пуснато от BaiVan...

  "....В момента губим историята си,традициите си,моралните ценности които са ни определяли къто нация,само и само за да можем да нахраним децата си..."

  Еее, чак пък до там да сме стигнали? Загубата на историята, на моралните ценности, на традициите ни са важни ПРИОРИТЕТИ в тоталната стратегия на кукловодите в щатите по преобразуването на света. Това важи не само за България, но и за всички други страни... Целта е да се създаде едно глобално село от индивиди, нямащи никакви ценности, не помнещи никакви традиции, без никакав морал, без да си спомнят някаква история или да са горди с нещо от миналото си... Дори и обучението не трябва да им е много добро, понеже по-примитивните са по-лесни за управление и унищожение... Така, че ситуацията е трагична почти навсякъде дето се въвежда глобализацията, по целият свят.

  Така, че това: "...И сме доволни,и ще продължаваме да "поддържаме имперските цели на щатите". ... е ПРИЧИНАТА за всичките ни беди и по-горе изброените също.... Даже е гибелно да сме с тях и ги поддържаме....

  "...само и само за да можем да нахраним децата си..." Въпросът не е опрял чак до там. На хората винаги им малко. Ако са гладни им трябва храна, ако са сити, къщи, коли, вили, отпуски по чужбина и това няма край... А как са живяли някога нашите пра-дядовци по турско робство? Тогава всичко са си произвеждали сами и са живяли, щом нас сега ни има.... Живяли са си и без американците...

  "...За съжаление,решенията засягащи България,не се вземат в България....." А пък това е основният ни проблем. Когато решим него, можем да говорим за другите.... Трябва пак освобождение от невидимите владетели....

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка