Американски генерал, бивш шеф на въздушното разузнаване: При евентуална война руската армия ще унищожи американската!

Pan.bg 23 авг 2014 | 12:32 views (9141) commentaries(51)
img Ген. Дейвид Дептула: При евентуална война руската армия ще унищожи американската

/Поглед.инфо/ Ген. Дейвид Дептула, бивш зам.началник на американското въздушно разузнаване изрази мнение, че Съединените щати не са в състояние да победят Русия в евентуална война

Генералът смята, че Съединените щати са твърде изтощени в много отношения, заради многото войни, в които са замесени.Коментирайки кризата в Украйна пред изданието „Тhe New York Тimes“ бившия зам.началник на въздушното разузнаване на САЩ заяви, че САЩ не е в състояние да победи Русия при евентуална война. Генерал Дептула е изключително разочарован от политиката на САЩ и остро критикува политиците, обвинявайки ги, че рушат американската армия, използвайки я в безмислени войни.

„През последните десетилетия Съединените щати привикнаха към упражняването на наказателни войни и операции, в следствие на което станахме недостатъчно боеспособни, за да се противопоставим на Русия. Глобалната война на Вашингтон срещу тероризма, водена от шепа изкуфели старци сериозно окастри боеспособноста на американската военна авиация и военноморски сили, за това сега САЩ се опитва да организира нова „студена война“, но не осланяйки се на собствените си въоръжени сили, а чрез други способи, които са очевидни в украинската криза“, заявява Дептула.
image
По-рано главнокомандващия силите на НАТО в Европа – Филип Брийдлъв предупреди, че Украйна трябва да е внимателна, защото не е в състояние да се противопостави на Русия, намеквайки на правителството в Киев да не се увлича с провокациите срещу Русия като например изстрелването на ракети от границата на Украйна в руската територия:

„Русия разплага с толкова силна армия, че ако водеше война срещу Украйна то тя щеше да превземе страната и да победи за броени дни“, заяви главнокомандващия на силите на алианса в Европа
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 51

 1. #1
  независим 23 авг 2014, 12:57
   
  2
   
  0

  Русия ще превземе Украйна за 15 часа. Но там конфликтът не е между Украйна и Русия. Бюджетът за отбрана на САЩ е в пъти по-голям от руския, но американската армия има специфични задачи - да гарантира стабилността на долара, доставките на суровини, да осигурява ниши за американският бизнес. Затова военните получават огромният си бюджет.Във войната е важна психиката. Когато войникът директно не защитава родината си , а се бие някъде , без да знае защо, той не 100 процента отдаден. Обществото не подкрепя военните. Това са предпоставки за "Виетнам".

 2. #2
  АК 47 23 авг 2014, 13:25
   
  1
   
  0

  Умно и правдиво!

 3. #3
  Хмм-ммм! 23 авг 2014, 13:26
   
  1
   
  0

  „Русия разплага с толкова силна армия, че ако водеше война срещу Украйна то тя щеше да превземе страната и да победи за броени дни“, заяви главнокомандващия на силите на алианса в Европа''
  --------------------------------------
  Не са глупави тея американоси! Това е открито подстрекаване към Русия да си сложи таралеж в гащите, а те да се хилят отстрани.Няма да ги превземат, а ще ги смачкат дистанционно.Така действа самата Америка.

 4. #4
  Енчо Добрев 23 авг 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  Сравнението е тъпо. Не уточнява едно ако: кой ще напада? Там е разковничето. А и кому ли е нужно? Има други методи. Там американците са ненадминати (за съжаление).

 5. #5
  Христофор 23 авг 2014, 13:53
   
  1
   
  0

  До "Енчо". Как на кого?То се вижда отвсякъде, че една малка война на руска територия е повече от желана за САЩ.Ако не виждате това, значи не искате да го видите.

 6. #6
  украинец 23 авг 2014, 13:55
   
  0
   
  3

  Значи излиза,че спортистът колкото повече тренира,толкова по слаб става !нещо тук е фалшиво.Ако Америка не беше водила тези войни ,до сега да беше избухнала 3 световна-тя затова и ги води-да предодврати световна война нали така русофилистичета?

 7. #7
  FALLAF 23 авг 2014, 14:00
   
  0
   
  0

  Нелепо е да сравняваш спортиста с армия. Но да, ако спортиста тренира усилено без почивка, резултатите падат, при него трябва да има време за възтановяване /треньорите го знаят най-добре/. А това, че руснаците ще съсипят американците в една директна война, мен лично ме съмнява много...

 8. #8
  ? 23 авг 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  Аз пък не разбирам друго:
  Оплюхте го набързо и го обявихте за невярно. Добре, ако беше написано от руски генерал щеше да е разбираемо и въобще нямаше да се налага да пиша каквото и да било. Обаче това го е казал американски генерал и то от разузнаването.
  Оказва се че и сред американците има честни хора.

 9. #9
  ukrainec 23 авг 2014, 14:52
   
  0
   
  0

  Въобще не се съмнявай-те руснаците разсипаха германците в директна война( е наистина бяха 27 държави в антихитлеристката коалиция и 90 % от руските танкове и самолети бяха американски ),но това са подробности-от Марс ако им помогнат сега що да не ги сасипят ?

 10. #10
  KittyHawk 23 авг 2014, 15:09
   
  0
   
  0

  "Съединените щати не са в състояние да победят Русия в евентуална война " - Aко САЩ нападне Русия ще загубят (Конвенционална война) . Русия ако нападне САЩ , Русия е губеща ( не , че има с какво да стигнат до САЩ) . Не напразно САЩ създадоха НАТО, за да може при евентуална война с помощ от другите световни сили да се справи с Русия . Сама САЩ на руска територия няма шанс , и обратното !!!

 11. #11
  Христофор 23 авг 2014, 15:30
   
  0
   
  0

  До "Украинец". Голям специалист се извъди по процентите.Я пак направи справка, дали не са100%?А, непрекъснатото повтаряне на "русофилистици" ме навява на мисълта, че имаш нещо общо със известната болест.Хайде малко по-коректно.Тук, във форума се надявам да няма малоумници.Всички сме учили и работили различни неща, но и мислим различно.

 12. #12
  ukrainec 23 авг 2014, 15:40
   
  0
   
  0

  До #11 Пуснато от Христофор---А дали ще може да направиш същата забележка на Коректорчето ? И ако я направиш-дали ще има файда ?

 13. #13
  капитанче 23 авг 2014, 16:12
   
  0
   
  0

  Генералът никъде на казва "ще унищожи", пише, че многото войни са уморили армията и т.н. Нормално за всеки военен. Рашките пожънаха "големи" успехи в Грузия, Чечня и Украйна и помислиха, че пак са СССР. Грешка, ошибка болшая.

 14. #14
  Естествено 23 авг 2014, 16:54
   
  0
   
  0

  "Ген. Дейвид Дептула: При евентуална война руската армия ще унищожи американската."

  Естествено, ако не бе така, американците отдавна да бяха нападнали, толкова ресурс има там, а за сега не им са достъпни, направо сън не ги хваща, ама няма. Докато е бай Путин там, само ще се облизват като хиени и ще подскачат, както беше при бай Сталин.

 15. #15
  дрямка 23 авг 2014, 17:10
   
  0
   
  0

  Последното /14/ е доста логично.Световните разбойници са показали, че хич не се церемонят да налагат демокрация, когато няма кой да ги цапне по носа.Ако бяха последователни и не се респектираха от Русия, щяха да я бомбардират още по времето на Елцин.Както Югославия. А това изказване е само гъделичкане към Русия да се нацепи в продължителна каша.

 16. #16
  Александр Дугин 23 авг 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  Пиррова победа возвращенца
  http://novorossia.su/ru/node/5541
  Александр Дугин
  Седьмой сталинский удар: Ясско-Кишинёвские Канны
  http://topwar.ru/56647-sedmoy-stalinskiy-udar-yassko-kishinevskie-kanny.html

 17. #17
  Георги Ковачев_ 23 авг 2014, 17:25
   
  0
   
  0

  №10: Не си съвсем прав - Русия и САЩ имат обща граница, нещо повече - най-късото разстояние м/у американска и руска територия е под 4км (става дума за Диомидовите острови в Беринговия проток - малкият се води американски, а големия руски).

  А и тази зима руските ВДВ провеждаха усилени тренировки в арктически условия на терен, доста сходен с този на Аляска, Юкон и Северозападните територии (но тази информация мина доста незабелязано на фона на бъркотията в Украйна).

 18. #18
  Евгени Г. 23 авг 2014, 17:42
   
  0
   
  1

  След Крим идва ред и Аляска да си върнат.

  Вставай, страна огромная!
  Вставай на смертный бой!
  ....

  :P

 19. #19
  KOREKTOR 23 авг 2014, 17:43
   
  0
   
  0

  #9 Пуснато от ukrainка

  ukrainке,

  А ма ***** ХОХЪЛСКА, Колко си компетентен и на ти с историята човек можеда разбер само от тази глупост каято си *******************:

  "90 % от руските танкове и самолети бяха американски"

  Браво ма, браво ма ХОХЪЛКЕ.

  Страшна си ввъв фалшификациите и манипулациите.

  Не 90%, а 297% от руските танкове и самолети бяха американски.

  **********************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 20. #20
  Мърморкото 23 авг 2014, 18:12
   
  0
   
  0

  Аз не си падам по стила на KOREKTOR-a...

  А иначе, ако вярваме на едните коментатори, не 90% от танковете и самолетите във войната СССР-Германия са американски, а 99%. А ако вярваме на другите - то тази цифра е по-малка от 15%.

  Честно си признавам - не съм сигурен коя цифра е по-вярната. Но ако се брои само това, което е стигнало до съветската земя след прехода през океана, то тази цифра не може да бъде по-голяма от някъде около 30%. При автомобилите тя е значително по-голяма.

  Но както и да е. Не ми е много ясно, защо тук, в този сайт PAN.BG, непрекъснато под най-различни съобщения, коментарите почват да отиват към договора "заем-наем" и разните други неща от Втората световна война и в частност войната СССР-Германия. Изглежда съм нещо повреден.

  Ако се опитам да коментирам тук пуснатото съобщение, бих казал следното: За мое съжаление, ако сега възникне конфронтация САЩ-Русия, то победител не може да има. И всички тук, които поне малко са се занимавали с военно дело, ама истински са се занимавал, знаят, че една такава война задължително ще премине в термоядрена. Защо - който не знае да пита и чете. А в такава война победител няма и не може да има. И все още нито едната страна, нито другата, може да се похвали с оръжие, което да я защити от ядреното оръжие на другата.

  А що се отнася до война Русия-Украйна, естествено е че ако започне, Украйна ще загуби за не повече от седмица. И Щатите и НАТО само ще приказват, но няма да се намесят. Както през 56 год. след унгарските събития и 68 год. при потушаването на Пражката пролет. Между другото през 68 год. след получаването на тази информация събудили Шарл де Гол. А той им казал - Това си е тяхна работа. И сега ще има подобно изречение!!! Но Русия няма интерес за води война с Украйна. Дори няма интерес да завзема югоизточните части на Украйна, така наречената "новорусия", където населението е в голямата си част рускоезично.

  Хайде, стига толкова...

 21. #21
  Nash 23 авг 2014, 22:03
   
  0
   
  0

  Ако америка се почувстваше много по-силна, отдавна да е взела Русия и вече да й "тегли" ресурсите безплатно...
  От друга страна, Путин ако се чувстваше много слаб, нямаше да им противоречи постоянно. Абе май е нещо като "пат" ситуацията.

  И за това америка може само да се опита да убеди някой друг да воюва с Русия, а те ще "помагат" от страни и ще чакат на края да делят.
  Това е много по-вероятен сценарии и кандидати има достатъчно, я Китай, я Украйна.... Япония също има желание да вземе някакви си острови :)...
  От страна на Русия няма такава опасност, сама да напада америка е изключено, но няма и да ги търпи повече и няма да им се подчинява....

 22. #22
  dreamsin 24 авг 2014, 00:11
   
  0
   
  0

  ***************
  Този генерал на четири очи ли ви каза тези простотии?
  Няма толкова предатели сред тях, да знаете!
  Има ги сред вашите чугунени глави!
  Каква война ще спечелите, вие едни макарони не можете да дадете на хората си, да не говорим за обувки, сакън за телевизори, леки коли (манееее, какъв Москвич имах преди 20 години, Форда е година "назад"), за лаптопи да не говорим!!
  Рейгън ни трябва, и Тачър, за има-няма 2-3 години да ви ******** тотално!
  *************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 23. #23
  koroin1980 24 авг 2014, 02:40
   
  0
   
  0

  Едно бебе ако не реве не го хранят. Генерала реве за пари :)

 24. #24
  :-) 24 авг 2014, 03:00
   
  0
   
  0

  Ей ви едно разпитче на тез дето следва да се бият за тез изкуфели старци :-).  Макар, че според мен генерала бърка, изкуфелите старци са в бордовете на банковите копорации, не в армията ;-).

  Когато ти предстои да платиш с живота си глупоста на банкерите едва ли ти пука цвета на хартийките с които ще ти плащат ако ще умираш, затова им е необходимо да те изкарат или безсмъртен или малък бог та да не мислиш за последиците :-(.
  Виж под климатика на банкерския кабинет е лесно да вземеш решение, когато сметката с живота си я плашат такива като тоз наивник в униформа :-(.

 25. #25
  :-) 24 авг 2014, 03:05
   
  0
   
  0

  Ей ви за пример един друг генерал, далеч по-честен за "службата" си от преобладаващата част от "генералите" на служба :-).

 26. #26
  iv40 24 авг 2014, 09:30
   
  0
   
  0

  dreamsin;
  Абе пич вземи се събуди.Сега не сме 84 та а 2014. Ти кога се върна от Русия че си взел за на баба ти Москвича да разправяш. Едно време ние се присмивахме на руснаците и се правехме на западняци пред тях, а сега те ехидно ни гледат сеира европейски уж.
  Това което средния руснак може да си позволи средния българин ще го има 2020г. Сещай се руснака тогава къде ще е . Щото са много зле за това 12000 руснака са с имоти само по севрното 4ерноморие, а в Камчия има спортно образователен комплекс руски в какъвто детето ти не би могло и да сънува 4е ще ползва.

 27. #27
  Sold-er 24 авг 2014, 09:54
   
  0
   
  0

  До #22 "Рейгън ни трябва, и Тачър....."

  Ха ха ха ха.....не, не ВИ трябва Рейгън и Тачър! Трябват ви продажни пияндета като Горбачов и Елцин! Путин Ке бие шамари и на Рейгън, и на Тачър!

 28. #28
  UKRAINEC 24 авг 2014, 11:24
   
  0
   
  0

  Коректорче,ето ти някои данни,пък ти сам си изчисли процентите (за домашно ти го давам пак): Цялата помощ възлиза на 13 процента от тогавашния бюджет на Съединените щати. Какво е получил Сталин от Рузвелт?
  2.3 милиона тона стомана за цялата война;
  229,000 тона алумин, който всъщност е поддържал самолетната и танкова промишленост за две години;
  3.8 милиона тона месни консерви, салами, масло, шоколад, яйца на прах и т.н.;
  423,000 телефона и няколко десетки радиостанции, рафинерни петролни инсталации, полеви хлебарни, палатки, парашути, а също така 15 милиона чифта военни ботуши.
  Директната военна помощ предоставена на Сталин включва 595 кораба, в това число 28 фрегати, 105 подводници, 77 траулера, 22 торпедни катера и 140 противоподводни кораба. Съветските въздушни сили са получили 4,952 самолета Аерокобра и 2,410 изтребителя Кингкобра. Автора на статията привежда за пример три пъти героя на СССР Александер Покришкин, който се е бил с Аерокобра. От тежката авиация Съветска Русия получава 2,700 бомбардировача А-20 и 861 Боинг-25. Съветските танкови дивизии получават 7,056 танка, 8,218 зенитни оръдия, 131,600 картечници и друго въоръжение.Авторът на статията Станислав Корольов подчертава особената чувствителност на съветската пропаганда, която крие информацията за американската помощ. С това всъщност тя крие огромните слабости на съветската икономика и желанието на Съветска Русия да пробутва себе си за най-важния фактор във войната.

 29. #29
  simonm 24 авг 2014, 11:29
   
  0
   
  0

  Интересно .Питам-Защо Русия загуби всички войни или победите са съмнителни

 30. #30
  Иванн 24 авг 2014, 11:48
   
  0
   
  0

  За какви съмнителни победи говориш бе колега. При победите няма съмнения. За Русия ли говориш или за Съветския Съюз. Не съм чел Съюза да е губил война след 1920 г. Ти знаеш ли за такава война нещо

 31. #31
  Sold-er 24 авг 2014, 12:02
   
  0
   
  0

  До #28 Я сега напиши и колко руснаци са загинали във войната и после колко америкаци.....и ще ти светне защо американците са пращали "помощи" на Русия!

 32. #32
  Nash 24 авг 2014, 17:08
   
  0
   
  0

  Поинтересувах се малко и намерих два интересни проекта, още от времето на студената война:
  "Вулкан" и "Меркурии 18"!
  Става въпрос за тектонично оръжие. СССР е бил много години напред в това.
  Натрупаният опит и оръжия си съществуват и днес. И още повече УСА е много лесна за унищожение с такова оръжие, докато Русия има т.н. "Сибирска платформа", една доста стабилна геологическа платформа, дето нито е земетръсна, нито пък изкуствено може да стане такава...
  Русия не е такава, че да използва това предимство и унищожи щатите, без даже ядрени замърсявания, но за щатите не съм много сигурен.
  Ако те имаха някъде такова оръжейно предимство, те обезателно биха го използвали....

 33. #33
  UKRAINEC 24 авг 2014, 17:45
   
  0
   
  0

  До #31 Пуснато от Sold-er------Всеки знае,че руснаци са загинали повече,но война не се печели с купища трупове а с икономика ,оръжие,технологии и т, н.-все неща,които Русия никога не е имала.Америка успя да победи втората по сила армия в света-японската без чужда помощ, а Русия едва не я прегази една 70 милионна даржава срещу която се биеха 27 държави с население над 1 милиард.

 34. #34
  Nash 24 авг 2014, 17:51
   
  0
   
  0

  До #33

  Немците по времето на ВСВ са били много силни във военно отношение и не бива да ги подценяваме... НО загубиха войната, понеже тази война не беше техна и ги "натикаха" за да унищожат Германия... И успяха...
  СССР успя с "голям зор" и огромни загуби да ги победи...

 35. #35
  украинец 24 авг 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  До #30 Пуснато от Иванн---Аз знам--руснаците бяха смачкани от бой във Финландия-1939 г.--справка--генерал Манерхаим,това е най позорното им поражение след 20-та година(за преди няма да говориме щото ще трябва да споменеме вйната с Япония 1904 г.,където рашките са бити последователно по море--Цушима--и още по як бой по суша--Порт Артур! Ама като говориме за след 20-та-най голямото и най позорно поражение--войната в Авганистан.Ако не стига ,обади се пак.

 36. #36
  Sold-er 24 авг 2014, 19:00
   
  0
   
  0

  До #33 Ми нали си говорим с цифри бе...знаеш колко танка е дал Сащ на Русия, а не знаеш колко руснаци са заплатили тези танкове с живота си.....американците като са имали техника...защо не са си я изпозвали сами? И знаеш ли колко украйнци са се присъединили към СС-овците?

 37. #37
  UKRAINEC 24 авг 2014, 19:23
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от Sold-er--Не знам колко украинци са се присаединили към СС,но затова пък знам колко руснаци са се присъединили към СС-над 1 милион и като следва :
  Добровольческий полк СС «Варяг».
  1-я русская национальная бригада СС «Дружина».
  15-й казачий кавалерийский корпус СС.
  29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская).
  30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская).
  36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер».

  КОРПУСА ВОЙСК СС ГЛАВНОГО ОПЕРАТИВНОГО УПРАВЛЕНИЯ СС ФХА-СС

  15-й Казачий русский корпус войск СС ФХА-СС- 3 дивизии,16 полков.
  СС ФХА-СС (ВОЙСКА-СС)
  29-я Русская ФХА-СС — 6 полков.
  30-я Русская ФХА-СС, 1-го формирования 1944г., — 5 полков.

  БРИГАДЫ ГЛАВНОГО УПРАВЛЕНИЯ ИМПЕРСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СС РСХА-СС

  1-я Русская национальная бригада СС «Дружина» — 3 полка, 12 батальонов.
  1-я Гвардейская бригада РОА «Зондеркоманда Љ113? СД — 1 батальон, 2 роты.
  Бригада СС»Центра противобольшевистской борьбы» (ЦПББ) — 3 батальона.
  Разведовательно-диверсионное соединение Главной Команды «Россия — Центр» зондерштаба «Цеппелин» РСХА- СС — 4 отряда спецназначения.

 38. #38
  Sold-er 24 авг 2014, 19:35
   
  0
   
  0

  До #37 Ами май си научил само това, което ти е изгодно....типично българска, байганьовска черта!

 39. #39
  simonm 24 авг 2014, 19:36
   
  0
   
  0

  Иванн, От 1920 г до 1989 Русия и Съветския съюз чисто губят всички войни с изключение на една ВОВ 1921 Руско полските -Будьони добре знае,Далеко-источната република,Съветско- филандската Кубинската криза,Ангола,мозамбик,етиопия Афганистан А сега сметни последните 25 години ,преброй жертвите и горките Американски диалетанти ще ги съжалиш Само вътрешни над 20 ,аз преброих 18 но доста съм изпуснал и броя жертви има различни данни но са много

 40. #40
  Krasimir Dimitrov 24 авг 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  До №39.
  Може ли да обясниш малко повече за тези войни, водени от СССР и Русия, че ми стана интересно? Как да смятаме последните 25г. Тези вътрешни 20 какви са? Дай повече информация, да разберем и ние?

 41. #41
  Евгени Г. 24 авг 2014, 20:40
   
  0
   
  0

  #33 Пуснато от UKRAINCА

  "война не се печели с купища трупове а с икономика ,оръжие,технологии и т, н."

  Много ми е интересно как така както си описала се печели война. Ако беше МЪЖ щеше да знаеш че танковете не вървят сами ами трябва някой да ги кара. Също то се отнася и за другата техника.
  Едно време и византийците така като американците плащаха на други да се бият вместо тях и къде са сега.
  Безстрашните американци един Су24 като им прелетя над кораба и напълниха гащите, чак Procter & Gamble отбелязаха скок в продажбите на памперси.

 42. #42
  ОЗ 24 авг 2014, 21:17
   
  0
   
  0

  "Украинец",пак ти напомням,преди да правиш коментари, научи правописа!!

 43. #43
  Nash 24 авг 2014, 21:19
   
  0
   
  0

  До #41 Пуснато от Евгени Г.....

  Този СУ 24 им е превърнал "супер" ПВО-то "Иджис" в безполезен метал :)....
  За това са се отказали от служба някои. Когато седят пред компютрите си и гледат един "блек аут" само, може "рашаните" в ръкопашен бой да ги убият :)....

 44. #44
  Nash 25 авг 2014, 16:01
   
  0
   
  0

  Относно #43...

  Подобно на "Хабини", комплекс за радиоелектронна борба на руснаците, Нато имат "Suter system". В нея даже казват, че е възможно да получи информацията директно от сензорите на противниковата техника, да ги измени и да я "върне" обратно, така че бортовите системи (и пилотите напр. също) да получат "лъжливи" цели или лъжливи координати или пък да направят себе си "невидими" за противника...

  (...BAE and the Suter system developed and used in 2010 have made major advances in abilities. Not only can the system Spoof location, bearing, heading, and target size, but it can also project misleading information on aircraft in the vicinity....)

  http://www.chiptatum.com/index.php/articles/27-spoofing-spooky-stuff

  Ако така се продължава, скоро няма да има много смисъл от модерни електроники в армията :)!

 45. #45
  бивш 25 авг 2014, 21:55
   
  0
   
  0

  UKRAINEC, бот, тия неща ги пишеха майданутите в ютюб коментарите преди 3 месеца, много си изостанал в "доводите". сега просто пишат "***ло". тъжна работа.

  @#44 Nash - не че нещо, ама такава система за спуфване руснаците имат от 1975, даже у нас е имало 3 самолета, които са я носили и е включвана само на едно учение. отметката на радара е между 600 и 2000 встрани от самолета-носител. "Хибини" е нещо съвсем различно - система за активно подавяне, която се "самонастройва" според откритите честоти, които "облъчват" носителя.

 46. #46
  Цър Пър Мин 25 авг 2014, 23:34
   
  0
   
  0

  А защо е целият зор на Русия за Крим, за Украйна, защо драпа все на Запад, при условие, че има огромни и напълно празни източни територии, при това супер богати на какво ли не.... Да, бута се с всички сили на Запад, защото предусеща как изтокът й ще стане китайски! По един или друг начин, язовирът от китайци ще се скъса и ще залее руската Азия.

 47. #47
  Nash 26 авг 2014, 03:03
   
  0
   
  0

  #46 Пуснато от Цър Пър Мин...

  "...Да, бута се с всички сили на Запад, защото предусеща как изтокът й ще стане китайски!..."

  Че има китайска "инвазия" има, но как да се спре? Те идват да работят, женят се, имат деца, купуват си жилища и т.н.. и остават по руските територии... Подобно на турците в Европа бавно и полека завладяват чужди територии демографски, без война...
  НО причината за Крим или Украйна е съвсем друга. Там опасността е, че чужди армии и въоръжение ще се постави директно под носа им... А така времето за реагиране при евентуално нападение става още по-малко... Ако не си го беше взела Русия Крим, да е станал сега "американски"... И то съвсем "нормално": "Американецът" Порошенко, който играе ролята на украйнски президент (уж избран от украйнците) , просто прекръщава използването от руският черноморски флот на Крим и вместо това, го дава на щатите безплатно да го ползват те за техни бази и т.н..
  Съвременната война е станала доста хитра и не винаги се вижда ясно кой къде е, какво прави, каква роля играе и по какъв начин завладява чужди територии или подчинява или унищожава там местното население... Физическото оръжие е най-ниският приоритет на войната и най не-ефективният!!!

  #45 Пуснато от бивш...
  Такива радиоелектронни смущения, използвани целенасочено и т.н... е имало отдавна. Когато са взривявали още първите атомни бомби, са наблюдавали мощни смущения на радиовръзките и им е хрумнало, че по някакъв начин е възможно да се използва това разумно.
  Но "Хабините" доста добре "изваждат от строя" цяла една такава сложна система като "Иджис" и я правят безполезна. (А Иджис преди години свали един американски спътник на почти 250 км височина!...). Ясно е, че ако се включат до някакво сложно и скъпо оръжие и успеят така добре да го "изключват", след това е много лесно да се превземе и без големи разрушения... Противникът остава въоръжен само с обикновенни пистолети, автомати и т.н... даже не е в състояние и да съобщи за случилото се или пък поиска помощ.

  Интересно е, дали и една ракета, ако има такава техника, може да "заобиколи" ракетите на (чуждото) ПВО и достави бойните глави до целта?

 48. #48
  :-) 27 авг 2014, 04:35
   
  0
   
  0

  Не случайно ви дадох ген. Смедли Бътлър, но вие вероятно дори не го изслушахте :-).

  Не мислите ли, че Сталин си е платил за това което е получил. Що не проверите колко и с какво ;-).

  Толкова е могъл да плати, толкова е получил, ако е могъл да плати повече, вероятно са щели да му дадат повече :-).

  НИЩО ЛИЧНО, ПРОСТО БИЗНЕС.

  Не случайно и днес, поне официално, златните резерви на САЩ са около порядък по-големи от руските ;-))).

  Изслушайте генерала, заслужава си, особено как обяснява изобретението на Наполеон :-))).

 49. #49
  Nash 27 авг 2014, 09:26
   
  0
   
  0

  ...#48 Пуснато от :-)

  "...Не случайно и днес, поне официално, златните резерви на САЩ са около порядък по-големи от руските ;-)))..."

  Е, й? Какво от това? Има в нета оригинални речи, както на Хитлер, така и на Сталин, относно златото. Онези "магйосници" във ФЕД са хитри и къде с открити завоевателни войни, къде с коварни измами са успели да присвоят от целият свят тонове злато. Но и двамата диктатори, които доста добре са познавали и масите и производствено-икономическите отношения, имат интересни мнения по въпроса. И двамата декларират златото за НЕНУЖЕН МЕТАЛ! Поне за нашата цивилизация на земята този метал не е от значение. Можем и без него да си живеем добре.... (Има интересни мнения, че бил важен в цивилизацията на фараоните в Египет, я за летателни апарати, я за поддържане на младостта на привилигерованите или подобни хипотези...)

  Отнсно генерала, човека доста истини казва. И от тогава до сега, само технологиите на унищожение са се развили. Във всеки случай му поддържам последното заключително изречение: "..I say, to hell with war..."
  Който иска, сам да воюва! Няма смисъл от такъв раздут егоизъм или жажда за владеене... Всеки който е роден, има отброено време и колкото и да се прави на велик, да хитрува и т.н... също умира. И в това има някаква природна справедливост. Game over!

 50. #50
  До 47 27 авг 2014, 09:27
   
  0
   
  0

  По въпроса за ракетите - навремето, преди да влезем в НАТО, нашите ВМС си правеха експерименти със P-15M (по натовската номенклатура SS-N-2) комбинирани със система за заградителни смущения.

  По американска оценка (не наша) шансът за проникване на една такава ракета през корабното ПВО била 85%.

  А щом миниатюрни ВМС (в сравнение с тия на съседните) като нашите могат да го направят, руснаците могат да се справят къде-къде по-добре.

  Естествено, след като влязохме в НАТО, нашите ВМС вече не си правят такива експерименти. Мисля, че даже покриха рапортите.

 51. #51
  Nash 27 авг 2014, 16:49
   
  0
   
  0

  ....#50 Пуснато от До 47

  Ами значи тогава действително новите им междуконтинентални ракети ще успеят с голяма вероятност (дано не се налага) да достигнат щатите... Руснаците специалисти уверяват, че ракетите им са способни да "...обходят сегашните и перспективни ПВО-ни на вероятен противник..."

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка