Сепаратисти изкараха на парад в Донецк военнопленници за Деня на независимостта на Украйна

Pan.bg 24 авг 2014 | 20:01 views (5987) commentaries(68)
img dnevnik,bg

В деня, в които Украйна отбеляза Деня на независимостта с грандиозен военен парад в Киев, в Донецк проруските бунтовници прекараха по улиците десетки военнопленници. Те са пленени при боевете с украинската армия.

Шествието беше наблюдавано от стотици жители на Донецк, който се счита за крепост на сепаратистите. Войниците, взети в плен по време на сраженията в Източна Украйна, бяха събрани на площад "Ленин" в центъра на размирния град, където хората ги посрещнаха с освиркване и викове "Фашисти, фашисти!" и "На колене!", посочва "Франс прес". Някои тъпкаха жълто-синия украински национален флаг.

Групата бе предвождана от сепаратисти с немски овчарки и ескортирана от въоръжени мъже и жени с надянати щикове на автоматите и карабините.

image

Събитието е неприкрит опит за повторение на прочутия Парад на победените от юли 1944г., когато по улиците на Москва са прекарани 57 000 пленени немски войници. Тогава СССР демонстрира на света, че не са преувеличени съобщенията за успеха на Операция "Багратион", която за броени месеци унищожава десетки германски дивизии в Беларус и Полша.

Докато в Киев се провеждаше военен парад сепаратистите ескортираха в Донецк групата от небръснатите и опърпани мъже, някои от които бяха в цивилни дрехи, разказва "Ройтерс". Украински медии описват, че те са били прекарани по "коридор на позора" и по тях са хвърляни предмети, бутилки с вода и яйца.

От високоговорителите мъжки глас обявявал при пристигането на групата: "Сега виждаме преминаването на хората, които бяха изпратени да ни убият. Ние сме руснаци!"

Точно както през 1944г., в Донецк след украинците минаха коли, които измиха улицата "от мръсотията". Общината заяви, че няма нищо общо с това, автомобилите не са от комуналната фирма за чистота.

image

image
Част от присъстващите на площада в Донецк едва бяха удържани да не прибегнат до саморазправа с пленниците.

Накрая на централния площад "Ленин" се проведе "антифашистки митинг, посветен на борбата на гражданите на Донецката народна република против украинския нацизъм".

На площада бе изложена и военна техника, която по думите на организаторите, е принадлежала на украинската армия. Накрая звуча песента "День победы", емблематична за отбелязването на 9 май в бившия СССР и днешните Русия и Беларус.

В навечерието на Деня на независимостта на Украйна сепаратистите отмениха празнуването му, както и традиционня почивен ден след него.

Сред възгласи "Благодарим ти, Севастопол", на централни-я площад говори един от сепаратистите - Демян Ткаченко "Чайка", който заяви, че в Донецк има десетки негови съграждани.В Киев в речта си по повод националния празник президентът Петро Порошенко каза, че войната, която сега се води в Източна Украйна, е отечествена, защото "в защита на Родината се вдигнаха всички - от малките до големите".

По думите му тази година се е родила нова украинска армия, "силна с мошния си патриотичен дух". Той обеща на военните, че няма да отбелязват професионалния си празник на 23 февруари, когато е създадена Червената армия от болшевиките. "Няма да почитаме паметта на нашите герои по календара на съседна държава", добави той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 68

 1. #1
  Евгени Г. 24 авг 2014, 20:10
   
  1
   
  0

  Трябваше да ги намажат с катран и посипят с пера и така да ги разкарат по улиците.

 2. #2
  kostov 24 авг 2014, 21:03
   
  0
   
  0

  И това горното мнение трябваше да изтриете.Все пак е на ************.А руските *****трябва да ги *****************.Ще е прекрасна гледка.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 3. #3
  Евгени Г. 24 авг 2014, 21:11
   
  1
   
  0

  Нещо нервен ми се видиш. Явно усещаш че края е близко. И когато дойде и теб така ще те водят.

 4. #4
  kostov 24 авг 2014, 21:13
   
  0
   
  0

  Млък,алена *****!

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 5. #5
  Евгени Г. 24 авг 2014, 21:16
   
  1
   
  0

  И да пискаш и да се гърчиш, ако щеш и задника да си сцепиш, аз съм тука и ще те гледам.

 6. #6
  Krasimir Dimitrov 24 авг 2014, 21:27
   
  0
   
  0

  Какъв беше смисъла да се трият мнения - пременил се Илия и пак в тия?

 7. #7
  Георги Ковачев_ 24 авг 2014, 21:45
   
  0
   
  1

  Това си е направо подигравка с хунтата в Киев.

 8. #8
  Dimitar Krasimirov 24 авг 2014, 22:32
   
  0
   
  1

  А да сте чували нещо относно конвенция за третиране на военнопленниците?

 9. #9
  Евгени Г. 24 авг 2014, 22:41
   
  1
   
  0

  До #8 Пуснато от Dimitar Krasimirov

  Нито Донецката нито Луганската Републики са страни по нея.

 10. #10
  до 8 24 авг 2014, 22:55
   
  0
   
  1

  А да сте чували нещо относно конвенция за третиране на военнопленниците?
  А да сте чували нещо относно забрана за използване на фосфорни запалителни боеприпаси?

 11. #11
  Иванн 25 авг 2014, 00:02
   
  0
   
  1

  При комунистите никакави конвенции не важат, това са същества-античовеци.
  Противопоставянето е на фронта, а да се издевателства срещу беззащитни пленници е просто чудовищно. Така правеха рашибаните със съветските военопленници в Афганистан.
  То бива мерзост, ама като тази не бива.

 12. #12
  ***** 25 авг 2014, 00:07
   
  0
   
  0

  *****
  двоен пост. Admin

 13. #13
  Dimitar Krasimirov 25 авг 2014, 00:13
   
  0
   
  0

  Чудно ми е как функционират Донецката и Луганската републики под обсада? С каква налута? От къде ползват електро, газо и водоснабдяване? С какво продоволствие и стоки за бита? От 1 септември по какви програми ще учат в училищата?

 14. #14
  Dimitar Krasimirov 25 авг 2014, 00:18
   
  0
   
  0

  Поправка: С каква валута?

 15. #15
  М.М. 25 авг 2014, 00:23
   
  0
   
  0

  Обикновено воюващите дори и да не са страни по Женевска конвенция за отношението към военнопленниците я спазват, като така се надяват и противната страна да я спазва. В конкретния случай няма как да се надяват на това. Украинците официално обявиха, че водят антитерористична операция и тъй като никъде в официалните документи няма легална дефиниция на понятието тероризъм, в нарушение на основните принципите на международното право решиха, че за тях Женевските и Виенските Конвенции на ООН са неприложими. Ето защо си позволяват без притеснение да ползват даже оръжия за масово поразяване. Остава само моралната отговорност на лидерите.
  Докато не се урегулира в международното право: "що е това тероризъм, кои хора са терористи и какъв статут имат" ще е така. А това не се прави защото защото на някои им е много удобно да е така. Визирам американците, не им харесва някой и хоп обявяват го за терорист.
  Някой замислял ли се е кой санкционира спазването на международните конвенции. Ако си малка държава големите ще ти скочат на врата и ще те заставят по един или друг начин, но ако си Съединените щати например и решиш да не прилагаш някой клаузи. Тогава какво? Някой ще каже: „ааа... те американците не са такива“. Още древните римляни са казали: „безграничната власт развращава.“

 16. #16
  МиГ 25 авг 2014, 00:29
   
  0
   
  0

  #12
  Айде стига простотии бе! Руснаците това, руснаците онова. А Щатите като са толкова демократични и спазват всякакви конвенции я кажете как се отнасяха с военопленниците във Виетнам? Защо хвърляха напалм без да се съобразяват кой е долу? Защо посипаха Сърбия и Ирак с тонове обеднен Уран? Защо използваха бял фосфор във Фалуджа? Защо се гаврят изключително брутално със затворниците (много от тях лежащи без никакви доказателства за съпричастност към терористични мрежи) от Гуантамо? Защо се снимат как уринират върху трупове на техни врагове? Нали те американците са много добрички в сравнение с руснаците?!?!
  За парада в Донецк мога да кажа само едно БРАВО! По-добре унизени но живи, отколкото убити по особено жесток начин, както се разправят украинците с военопленници на опълченците!
  И за каква отечествена война говори този идиот Порошенко, след като обществото бойкотира неговата мобилизация и в частните батальони е пълно с паплач от цял свят???

 17. #17
  М.М. 25 авг 2014, 00:49
   
  0
   
  0

  #11 Пуснато от Иванн, #12 Пуснато от Иванн

  Половин час се блещих и си мислех че съм пил повече обаче се оказа че не е така.
  бай Иване май ти си пил повече и си забравил, че вече си пуснал коментара.

 18. #18
  ФБ 25 авг 2014, 00:59
   
  1
   
  0

  Бай Иван е трол на Нострадамуса(Боко),пише във всички новинарски сайтове.И този чудесен сайт ще **ере.

 19. #19
  Луч 25 авг 2014, 04:25
   
  1
   
  0

  Пленниците са много по охранени от сепаратистите. Но представете си Педро Потрошенко да притежаваше мощта на Русия, колко хуманен щеше да бъде.Русия не въоръжава, а дори изнесе военно оборудване при връщането на камионите от хуманитарния конвой, за да не попадне при сепаратистите.

 20. #20
  dogan 25 авг 2014, 07:12
   
  0
   
  0

  като си отишъл на война не трябва да позволяваш да те пленят ....тези хора не са ли учили история ....сащ се виждат в чудо с японците по този повод и затова използват ядрено оръжие ....отишъл да стреля и след това пленник ....смотаняк - загубеняк!

 21. #21
  тероро 25 авг 2014, 11:05
   
  0
   
  0

  Ами да, най-обикновени терористи. Военни от Русия, символично водещи се в отпуска, прииждащи в Украйна за да обслужат маниите на Путин, естествено срещу някой долар повече. Подиграват се с пленниците - нищо, насреща пък ще получат воени почести, когеато се завръщат в родината си с етикет на палеца на крака.

 22. #22
  Nash 25 авг 2014, 11:11
   
  0
   
  0

  Това показва колко е дълбока пропастта между централната власт и източна Украйна. Онези там в Украйна, американските агенти, си вярват, че някога ще стане "единна Украйна" и Меркел също "сънува", че такова решение е възможно за тях....
  Тези рускоговорящите или етнически руснаци в т.н. Новорусия вече едва ли някога ще искат да са част от Украйна. След тези боеве, многото разрушения и избито мирно население, безотговорното отношение на централната власт в Киев към тях и използването на какви ли не оръжия против тях, постоянно и в граждански обекти - детски градини, болници, училища, старчески домове и т.н... стрелянето по автобуси с бежанци и даже от злоба, след като вече са преминали границата и се намират в Русия... всичкото това показва, че тези народи са много различни, макар и някой някога да ги е "натикал" в една държава. Няма да останат повече заедно, каквито и да са желанията на запада и САЩ...

  Това е както в брака. Ако случайно двама са сключили брак, но след това разберат, че са много различни и нямат нищо общо един с друг, колкото и да се опитват или са толерантни един към друг, нищо не излиза и рано или късно се разделят....

 23. #23
  TPE3BEH 25 авг 2014, 11:45
   
  0
   
  1

  Сега правят парад с военнопленици, а следващата стъпка каква е?

  Разтрел по телевизията?

 24. #24
  МиГ 25 авг 2014, 11:45
   
  0
   
  0

  Вие забелязвате ли нещо - Порошенко говори за това колко пари ще дадат за въоръжаване, но нито дума за това колко пари ще се отпуснат за възстановяване на тези региони след края на т.н. от него антитерористична операция. Май и хунтата е наясно, че тези райони няма как да са в пределите на тяхната държава.

 25. #25
  Nash 25 авг 2014, 12:05
   
  1
   
  0

  До #23 Пуснато от TPE3BEH...

  "...Разтрел по телевизията?..."

  Всеки който е живял години в други страни, знае, колко различни са менталитетите на народите.... Който познава добре руснаците, знае, че те няма да показват такива неща... Онези там "Правий сектор", ордите на разните олигархи, Ляшко и "приятели"... са способни на такива неща. Нали Коломойски дава по 10 000 долара за главите на "сепаратистите"... Такива са способни да показват разстрел на пленници по телевизията.

  Руското население иска просто да го оставят на мира, да си живее както си иска и с когото иска да сътрудничи. Да не им налагат нищо. А какво им забраняват руска телевизия да гледат? Вече забраниха филми, разни книги и руска литература забраняват и т.н.... Времето на "желязната завеса" и радио "свободна Европа" отдавна е отминало...

 26. #26
  Separator 25 авг 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  25 08 2014
  Как в Иловайске моторолловцы гранатами закидали украинских карателей


  Спецподразделение "Кальмиус" ночная работа "ГРАДА"


  Ополченцы ведут обстрел украинских войск из РСЗО "Град". За Семеновку


  Потешный парад в Одессе Чуть не затонул ракетный катер 'Прилуки'

 27. #27
  М.М. 25 авг 2014, 14:11
   
  0
   
  0

  Трезвен украинец!? Това е някакъв вид оксиморон.
  Нещо като честен мошеник.

 28. #28
  Парад 25 авг 2014, 17:18
   
  1
   
  0

  Какъв е проблема плениците минаха на парад хората ги аплодират измиха площада. Нито са ги били, нито нищо подобно.

 29. #29
  Влад Цепеш 25 авг 2014, 17:55
   
  0
   
  0

  А да сте чували нещо относно забрана за използване на фосфорни запалителни боеприпаси? - ми не щото и ние във ОВД бяхме въоръжени с такива не са ги измислили украинците.пък и от показаното по тв става въпрос за саб.

 30. #30
  ... 25 авг 2014, 18:51
   
  1
   
  0

  Тея дошли да убиват, хванали ги и ги показали на парад и ой чудо голямо. Това са убийци на жени и деца. Трябва всички да ги видят и да ги заплюят в очите.

 31. #31
  mokshich 25 авг 2014, 19:31
   
  0
   
  0

  принципно сигурно сте прави, че са военно престъпници, но за това май си има съд.. а според съда - докато не си осъденен - си невинен.

  в този случай, когато е ясно, че се прави нарочно на национален празник в Украйна и се прави аналогия с парада от 44та в Моска на пленените немци - е очевидно доста конкретна заигравка и провокация и аз лично не я приемам, и не я приемам за достойна.

 32. #32
  simonm 25 авг 2014, 20:17
   
  1
   
  0

  Горкия български аналитичен ум В тези игри има правила щом ги нарушаваш ,ти си престъпник Да Ви са честити всички управления, лягайте да Ви газять

 33. #33
  ... 25 авг 2014, 20:47
   
  0
   
  0

  Като убиваха жени и деца всички си затваряхте очите, ама сега като ги разходиха вързани тези същите убийци и надавате вой до небесата. Ами кафенце да ги почерпят. Как не са се сетили!

 34. #34
  Иванн 25 авг 2014, 21:26
   
  0
   
  1

  М.М., вие комунетата винаги приписвате епитети без да се чудите. Както не вярвам в лъжи, така и не пия, нито пък пуша. Нито съм религиозен, нито съм атеист. Нито съм империалист, нито комунст, нито обичам цели народи, нито пък ги мразя.

  Само съм сигурен, че между комунисти и империалисти няма никаква разлика. Затова империалистите на драго сърце приеха в своите редици българските комунисти. Те пък от своя страна знаят, че са мръсници като империалистите и затова ги помолиха да ги приемат. И НАТО ги прие. Мръсник при мръсник отива, бандит при бандит. Всичко е ясно. Вие, по-примитивните комунета хем сте с империалистите , хем сте против тях, хем сте с Русия, хем сте против нея, хем подържате пробългарската кауза, хем сте против нея. Или се лекувайте, или се обесете. Ставате за присмех.
  Вие лягате и ставате с Русия и Америка. Вас България не ви интересува.
  А за пленените украинци, нещата са прости- само гадове могат да се подиграват с напълно беззащитни хора. Но ако украинските власти се подиграят по такъв начин с техни пленици, веднага ще се озъбите и автоматически ще ги наречете фашисти.
  Според вас всичко, което се прави от руснаци е правилно, а целия свят е погрешен и ненормален. Единствно е нормална Русия и руснаците.
  Не е нужно някой да спазва конвенции, ако се има за човек. Достатъчно е само да се постави на мястото на плениците с белезници.
  Дори това издевателство е нищо пред издевателствата, които ги описват затворниците в комунистическия ГУЛАГ. Ама какъв ГУЛАГ , вие не сте човеци.

 35. #35
  Иван ЙОНЧЕВ 25 авг 2014, 23:22
   
  0
   
  0

  *****

 36. #36
  Иван ЙОНЧЕВ 25 авг 2014, 23:28
   
  0
   
  0

  Колко е вярна максимата,че във всяко сравнение нещо куца.Ако сепаратистите си вярват,че са съветската армия през 1944 след операция "Багратион",означава,че в мисленето си са само с 70 години назад,и нищо повече.Каква проява на смелост и доблест е да издевателстващ и унижаващ безащитни хора,охранявайки ги с жени,въоръжени поставени на автоматите ножове...Сепаратистите искат да си повярват и да ни внушат,че и те като съветската армия ще победят,само че не им се получи!С нескопосаната им пиар акция показаха същността си на света и събраха овациите на духовните инвалиди-мазохисти,които не могат да живеят,ако не ги унижават или не издевателстват над тях...Позор!

 37. #37
  Иванн 26 авг 2014, 00:23
   
  0
   
  0

  Браво Г-н Йончев,явно сте на светлини години от възпитанието и нивото въобще на сайта.

  Бъдете абсолютно сигурен,че никой няма да се впечатли от Вашите думи на човещина и толерантност.

  С нетърпение очаквам какво думи ще използва Коректор към Вашето мнение.

 38. #38
  М.М. 26 авг 2014, 01:32
   
  0
   
  0

  Иванне Иванне ти може и да не пиеш но си вечно пиян и то не от любов а от омраза към всичко и към всички, нищо че си писал нещо обратното на това.
  Така сега по същество. Ти къде точно видя да съм писал,че всичко руско е вярно и правилно. Като не одобрявам американската външна политика, от това значи ли че съм комунист? Или ти като казваш че не си комунист по тази логика остава да си капиталист и империалист, така ли?
  Сега ако бях КОРЕКТОРа щях да да ти кажа едни други неща, ама защото все пак имам някакво уважение към възрастните хора ще ти ги спестя.
  А като си толкова загрижен за хората, защо нищо не каза когато стреляха с оръдия и тактически ракети срещу мирни граждани - жени, деца и старци, ами чак сега се събуди да защитаваш както обичаш да ги наричаш империалистите.
  После пак пиши: "не съм империалист, нито комунст ..". Защото по делата им ще ги познаете, не по лозунгите и думите.

 39. #39
  Nash 26 авг 2014, 02:10
   
  0
   
  0

  Относно парада на пленниците!
  Цялата работа е ненормална. Първо тези ги изпращат да си убиват съгражданите в друга област, те пък "изпълнителните" избиват всичко под ред и не гледат накъде сочат дулата им и какви снаряди са заредили (фосфорни, касетни и т.н...)... Убиват, убиват, убиват, разрушават и унищожават...
  Когато са в плен, пак е донякъде спасение, можеше и да бъдат убити до сега...
  Парад с вързани ръце.... Това може да е някакво унижение, но този парад беше направен повече за самите останали хора в Новорусия, не за нас.
  На тях им трябва малко кураж. Представяте ли си: Някои там са без вода, без ток, вчера са им убили двете деца, или майка или баща, или съпруг и т.н... Така поне вярват, че някога ще победят и ще се отърват от този кошмар на войната в къщи по улиците, в училище, в магазина,.....

  Не се знае как би реагирал някой от нас ако ги виждахме пред нас с вързани ръце а вчера са ми застреляли детето, което беше на 6 годинки само напр.???? Изобщо едва ли бих мислел за някакви си конвенции, да ги съдя и т.н... можех и с голи ръце да удуша някого.... та дори и да е Потрошенко - без значение...

  Така, че в рамките на тази ненормална ситуация, един парад само, не е кой знае какво престъплeние или унижение и задачата му е изпълнена, да ги обедини онези да се борят до край за земята си, въпреки кошмарът, болките и загубите...

 40. #40
  Иванн 26 авг 2014, 06:03
   
  0
   
  0

  Не драги М.М.,кълна се във всичко свястно и достойно,че действително не мразя никого и нищо.Такъв бях и на младини.И когато осъзнах като юноша комунистическата пропаганда,че трябва да мразя запада,капитализма , империализма и америката,аз направо се стъписах.Бях непригоден да мразя.Трябваше да обичам комунизма и Съветския Съюз,Китай и Албания( по-късно пък трявбаше да я мразя по заповед),но и за такава обич не бях готов.Сложи ръка на сърце,моля ти се,кажи ми честно,защото ти действително си честен човек-възможно ли е някой да обича Китай,защото е комунистическа държава и целия китайски народ,който е един милиард и 400 милиона жители.Давам вечеря на цялата ти фамилия ако ми посочиш поне един реално обичащ китайците ,или пък реално мразещ турците и американците,може и канадците.

  Третото разочарование от идиотизма на комунизма беше когато питах един преподавател по философия,доцент. Питах го защо БКП не направи списък на държавите и техните народи,които търябва да обичаме и които трябва да мразим.

  Той се вцепени и каза,че идеята е много разумна,но неосъществима.Питам го защо,а той каза,че много питам и подобни питанета не могат да доведат до нещо добро.С моя пубертетски манталитет не можах да разбера какво иска да каже,но след много години се видяхме и го подесетих за въпроса.Каза следното-ако се бях опитал да ти кажа истината,щяхме и двамата да "изгорим".Разбрах чак тогава,защо не е искал да отговаря.

  Да,за следното си прав,за правилността на всичко руско.Аз и не съм казал,че точно ти конкретно си казал,но понеже в общи лини се придържаш към комунистическата пропагнада,затова те причислих към отбора на комунистите.

  Давам пример с мой приятел-твърд комунист,който стопроцентово спазва правилото-всичко американско е лошо и гнило,нечовешеко и импералистическо.Добре де,ама съвсем нищо добро ли няма в тази пуста Америка.Той казва,абе какво да ти отговря,сигурно има.Пак го моля,дай задружно да открием едно съвсем малко,нищожно нещице,което е горе-долу добро в Америка,не най-добро,но съвсем мъничко добричко у американците.Не,до днес не посочи нищо подобно.

  На обратния въпрос за Русия също не каза едно мъничко нещице,което не е съвсем правилно в нейната политика.

  Синдрома на преклонение рпед всичко руско и съветско е синдром на комунистическа обремененост.
  Ако някой,вкл. и ти кажете,бре,онези америте са гадове първа класа,ама и руснаците някъде грешат,да,това не е комунистическо.
  Дайте да изброим с теб 99 добри неща от Русия и едно лошо.Мъничко,нищожно....

  Не,няма да стане.

  Дай да намерим един-единствен комунист,който да каже една половинка нещо неагтивно за Съюза и днешна Русия.Не,невъзможно е.

  Казваш-сега ако бях Коректора,а значи и ти притежаваш неговите възможности,само дето не искаш да ги покажеш.

  Коректора е познат на по-проиницателните читетели,вярно те останаха единици,но той е уникално невъзпитан човек.А как така Преслав го толерира.Кога го е скастрил за последен път,все пак Преслав е номер едно тук.И ти нямаш нищо общо с него,нали?

  За стрелбата с тактически ракети-няма никакво значение в такива действия кой с какво стреля и кой е убития.Стигне ли се до такива насилия,хуманността отива назад.На фронтовата линия има само две правила-убивай и се пази да не бъдеш убит.

  Тактически ракети имат всички силни държави и целите съвсме не могат да бъдат стриктно избрани.

  Английски градове през ВСВ бяха сринати от германската авиация-загинаха десетки хиляди мирни англичани.Англия протестираше и с право,но самата тя запази мълчние,когато англичаните сринаха Хамбург,Кил и дриги германски градове,където въобще нямаше военни цели.Не с али загинали германски деца и жени?Някой да е обвинил в Нюрнберг англичаните? Същото правеха и германците срешу съветския народ,както и руснаците срещу германския народ.Лошото е да не се започне тази вакханалия,че почне ли се,спиране няма.

  Ти ми кажи за империализма-нашата страна,като член на империалистическия военен блок НАТО,империалистическа ли е или антиимпериалистическа.Все е някаква ,не може да не е в нито от една от двете групи.Но както всички комунисти,така и ти няма да дадеш конкретен отговор.Защо ли,ами защото каквото и да отговориш,все ще е разобличаващо за комунистите,защто те и само те ни вкараха в НАТО.Точно затова моя преподавтел не е искал да ми отговори навремето.

  Ако ти дадеш твърд,мотивиран и конкретен отговор дали Република България е империалистическа, подарявам ти едномесечната си пенсия.Кълна се!

 41. #41
  UKRAINEC 26 авг 2014, 08:22
   
  0
   
  0

  Без съмнение русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми? Как другояче, освен като болест, може да бъде окачествено боготворенето, идеализирането и издигането в култ на един народ, който няма вътрешни сили и интелектуален потенциал да се самоорганизира, който няма дисциплина и чувство за отговорност, който няма трудови и хигиенни навици, който не може да стопанисва и използва ефективно природните си ресурси, който въпреки огромните си и неизчерпаеми подземни и надземни богатства живее скотски?
  Русофилите са хора, които практически не познават обекта на своето обожание. Ако имаха реална представа за действителното, изчистено от емоции и митология състояние на руското общество и за руската история, те никога не биха изпадали в такова умопомрачително идолопоклонство. Но не би!
  Русофилите доброволно се самозалъгват като си затварят очите за гигантските проблеми на руския народ – за ниския жизнен стандарт; за несъразмерно ниската продължителност на живота на руските мъже в сравнение с тази на европейците; за бедствието, което представлява алкохолизмът; за високата детска смъртност; за слабата производителност и анемичната икономика; за колосалното разхищение на националните ресурси; за неизмеримата корупция; за неспособността ефективно да се използват природните дадености и богатства; за чудовищното незачитане на човешките права и достойнство; за потъпкването свободата на словото; за ужасяващите престъпления и злодейства, извършени от руснаци срещу руснаци в различни периоди от историята им; за убийствата на неудобни журналисти; за репресиите срещу политическите опоненти; за трагичното състояние на руското здравеопазване с плъховете в болничните заведения; за полуфеодалните порядки и хищническия капитализъм, на които са подложени руските граждани и за много други недостатъци и нещастия на руския социум.
  Следователно, русофилът е човек, който драговолно е пожертвал своя интелект в името на сляпата и безусловна вяра в една лъжлива, изкуствена басня, и който е готов, подобно на религиозните фанатици, да я защитава с цената на безумни престъпления, включително и срещу родината си. Защото фанатизмът, незвисимо от предмета на преклонението му, винаги означава интелектуална слепота, която от своя страна е предпоставка за несправедливости и злодеяния. Ето затова русофилството не само е болест – то е и извънредно опасно, защото доверчиво и заслепено обслужва чужди сили, които откровено вредят на българските интереси.
  Всъщност едни от най-големите проблеми на българското общество са продукт на вредителската дейност на русофилите, които отклоняват България от пътя на независимата и прагматична политика, която се основава на полезното и взаимноизгодно сътрудничество с всички страни, включително и с Русия. Последната несъмнено е важен фактор не само в нашия регион, но и в световен мащаб, и ние сме длъжни да се съобразяваме и да се отнасяме към нея с необходимия респект. Но когато уважението прекрачи разумните граници и се видоизмени в ирационално боготворене и възхваляване, поставяйки любовта към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси, то се превръща в русофилство – последната, най-висша (или най-нисша) степен на национално предателство. (ЦИТАТ)

 42. #42
  Sold-er 26 авг 2014, 08:57
   
  0
   
  0

  До #40 и #41 Брей, що за дълги и безмислени постове!

 43. #43
  Nash 26 авг 2014, 09:34
   
  0
   
  0

  До #40 Пуснато от Иванн...

  "....дали Република България е империалистическа, подарявам ти едномесечната си пенсия...."

  Не ми трябва никаква пенсия, но мисля че имам някакъв логичен отговор!

  НЕ, България не е империалистическа страна и не може да бъде такава! Тя е една малка страна, измъчена от опитите на разни други, да я люшкат насам - натам в разни блокове и алианси. Нашият народ по принцип не е лош, но наивен. Във всяко стадо се намира на 100 овце някаква мърша, която може да ги затрие. И у нас няма изключение. И тези "мърши" ни люшкат към разни чужди интереси, идеологии, да се подчиняваме на някои други и т.н.. Дълго съм мислил по въпроса, дали е изобщо възможно на нас, да сме независима страна в такъв свят "навън"? И стигам до извода, че е възможно, но болшинството няма да искат това...
  Капитализма в т.н. развити кап. страни е направил разни привлекателни неща, като хубави коли, разни технически удобства за в къщи, за развлечение и т.н... След това, който има средства може да пътува и да лежи по разни чужди плажове или гледа какво има в други страни и т.н.. Ако ние се откажем от всичките алианси, съюзи и т.н... може да загубим тези неща (Подобно на Русия както сега й правят разни "санкции")... Някой е искал напр. да следва във Франция, но онези няма вече да го приемат, понеже нашата страна не е с тях... Друг е отишъл в Италия да работи, но онези го гонят от там, понеже ние не сме вече в техните "съюзи" и т.н.. Виза няма да ни дават, може да спрат износа на техни стоки към нас, да не приемат наши стоки на техните пазари,... и ние искаме или не, икономически животът ни ще стане по-зле, по-неудобен, по-безинтересен, по-труден... ако не сме с тях...
  Има естествено страни, дето уж се правят на независими и си живеят добре - Швейцария например, но в последно време и тях ЕС и щатите ги притиснаха да разкриват банковата тайна за да хванат техните, които укриват данъци там. Швеицария се поддава полеко и разните богаташи се преместват вече към Сингапур, там все още било по-сигурно....
  Изводът е: Не сме империалистическа страна (понеже ние самите нямаме имперски интереси, но не сме и способни да имаме), но не сме и свободни....
  Относно "комунизма" и т.н... Тази система е измислена от разни болни мозъци, които мислят, че могат да представят що годе сносен модел, организация за обществото... Може би такава система би функционирала добре, ако хората не бяха големи егоисти и не искаха колкото се може по-добре да живеят тук и сега?... НО все пак опита на СССР, България и другите такива с тази система показа, че все пак има хора, дето започват да й вярват, родени са в нея и не знаят нищо друго. Тогава имаше напр. убедени учители, дето с удоволствие се стараеха да научат децата колкото се може по-добре, даваха от себе си повече, имаше лекари, дето съвестно си гледаха работата и спасяваха хората и без големи егоистични претенции към пациентите и т.н... Имаше съботници и разни бригади, дето хората по принцип работеха заедно и безвъзмездно... А днес как е? Егоизмът е залял душите на масите и никой няма да ти лекува нищо или учи детето ти, ако не му дадеш пари... Ако нямаш пари или не си в състояние да получиш от някъде, си жертва в днешната система... Ако имаш малки средства - мизерстваш, изключват си някои парното зимата и мръзнат, понеже не могат да го платят.... Системата е жестока, но някои казват "справедлива"....
  С една дума има пазари. И ако можеш да реализираш нещо на тези пазари, получаваш съответно от там пари и можеш след това с тези пари да правиш каквото си поискаш.... НО всяка система си има и "вратички"... Можеш например да влезеш в "европейските структури" и се правиш като тях на "умен", че уж "управляват" нещо и т.н... Там дават хиляди евра на месец заплати... Можеш да станеш "голям капиталист", да притежаваш някакъв бизнес и така да имаш милиони и милиарди долари, евра и т.н.. Стига да си способен да организираш такова нещо и управляваш доста хора, така че на теб да ти е повече това в полза, отколкото на тех... Че ако им даваш на тех колкото са си заработили, то няма да расте много бизнеса ти... А, те щом не са способни, те да организират такъв бизнес, продават по-малко труда си и способностите си в твоя бизнес, за да могат да живеят от нещо...
  Има още по-хитри неща в капитализма... Можеш да търгуваш ценни книжа (акции, бондове, деривати, сертификати.....и т.н...), можеш и разни валути на форекс да "прехвърляш" от "пусто в празно" с огромен лостов ефект и т.н.. и ако те бива, можеш от това да живееш много добре, без да си зависим от някого си.. Трябва ти само компютър и надежден интернет... и естествено главата ти :)...
  Може да измислиш интересна книга (като Хари Потер напр.) и ако милиони я купуват и четат, пак ще живееш доста добре...
  Ако си технически надарен, можеш да откриеш някакъв природен принцип и как да се използва. Ако се намери кой да ти го финансира да правиш някакви устройства за пазара или купи принципа, също си добре... С една дума капитализма е джунгла. Много зависи от случая, но и много зависи и от теб самият, как ще живееш в такава система... Някогашният социализъм нямше такива възможности, но "държеше всички на повърхността". Да не са гладни и боси, да им е топло...., но на много ниско ниво...
  В капитализма имаш чувството, че си повече свободен, понеже има много повече възможности. Но дали и до колко ти самият ще ги реализираш, си зависи от тебе...
  Ако не се занимаваш с политика, е по-добре да си освободиш главата от разните идеологии, така ще живееш по-дбре...
  И остави и миналото вече. То вече е "отминало" и не може да се измени... Кой какво ни е казал, лъгал, бил ли е комунист, империалист и т.н.. някога, това няма днес никакво значение повече. Дори и като пенсионер можеш чудесно да си живееш. Измилсяш нещо, с което да си увеличиш наличните средства.... А след това ако не ти харесва БГ, можеш да си купиш напр. къща на морето в Гърция, Испания ... и по цял ден да се разхождаш по плажовете.... (или "свалиш" някоя френска бабка :)... ако още имаш интерес към жените.. ). Системата предлага огромни възможности, поне в рамките на един живот... В дългосрочен план е обречена на гибел така и така!
  Така че дерзай :) !!! Забрави разните комунисти, империалисти и подобни....Животът е отброено време, докато се усетиш е отминал вече....

 44. #44
  Nash 26 авг 2014, 10:49
   
  0
   
  0


  ...До #41 Пуснато от UKRAINEC

  "Русофилството"... От къде накъде предполагаш, че във БГ има толкова фанатични русофили? Ако беше така, ние щяхме сега да сме нещо като Беларус "приятели" и съюзници на Русия....
  И честно казано, вие там украйнците имате такъв голям проблем с Русия. Ние нямаме такъв!!! И е илюзия да се мисли, че другите са "по-добри". Че западът начело с УСА били много "демократични".... В последно време американците масово провеждат разни войни и революции, избиват хора по света, налагат някаква си неразбираема демокрация и т.н... Може и руснаците мъже да не живеят толкова дълго колкото немците, но това си е техен проблем там. А американците или немците ако живеят по-дълго, това не значи автоматически че са "по-добри", "по-демократични" и се стремят на нас да ни е "по-добре"....
  Лично на мен Русия ми харесва в някои неща, в други не ми харесва. Но това не значи че съм "русофил", "американофил", "русофоб" или подобни разни категории... Миналата седмица бях там и си изкарах доста добре. Естествено и в Русия има много народ който мизерства и много, които живеят добре. Но това навсякъде по света е така... Моите приятели и познати там, живеят чудесно. Не мога да кажа, че Русия е "ужасна страна". И те пътуват много и по другите кап. страни, но си им харесва в Русия, макар, че могат навсякъде по света да живеят... Ако имаш много пари, вече мислиш по друг начин.. Аз не бих живял постоянно в Русия, но така да ходя понякога там е добре... И от къде накъде смяташ, че УСА напр. била много "прогресивна"???
  Нали тя ви постави Порошенко да ви е нов президент, не Русия? Тя ви съветва, вместо да прегваряте с разните бунтовници, да правите война с тех? Тя ще ви доведе до икономическо "блато" а след това ще ви пороби с огромни кредити... Вашата страна Украйна, никога няма да стане като Швейцария или като Германия както и България също... Проблемът ви в Украйна е, че сте много и различни етноси на едно място и не можете да се разберете... Щом имате много население руснаци или поне такива, дето искат с Русия да сътрудничат - дайте им тази възможност, а другите, дето искат със запада - на там да се ориентират... Не може едните групи да принуждават другите да са като тях! Забранявате 14 тв канала? Защо???
  Или си виждал във БГ циганин ядрен физик, пилот на самолет, полковник в армията... :)? Народите са рзлични и колкото и да искаш не можеш да ги измениш бързо... Можеш в една диктатура да ги принуждаваш нещо си, но ще се бунтуват, ще стават революционери, "сепаратисти", "терористи" и т.н.. С една дума не е въпрос на русофилство как живеем. Поне аз мисля, че има много малко "русофили" във България, такива за които ти пишеш, че били фанатици... Русия и руската култура може в нещо и да ми харесва, но това не значи, че забравям всичко друго по света и съм съгласен да робувам на Русия... Чуж сабачая!!! Мен и Германия ми харесва в нещо, но в друго не ми харесва, Гърция ми харесва със спокойствието си и жегите там, но мързелът им, не ми харесва и т.н.. Японците ми харесват, че могат за една идея да умрат... Самураите имат някои хубави принципи, дето славяните нямат и т.н... На английски език е много по-лесно, когато искаш нещо сложно, техническо да обясниш - с него става много бързо.... от колкото на български или руски... Можеш да харесваш много неща по света, без да им робуваш или искаш да преобразуваш страната си така...
  Вие двамата с Иванн май сте "зациклили"? Той на темата комунисти а ти на Русия и русофилство....
  Човек живее много по-добре ако не става фанатик на нищо и се чувства духовно и физически свободен при избора си... Който "зацикля" в нещо, сам се измъчва и не разбира, къде му е проблемът. Ето ти казваш, че си украйнец, обожаваш Украйна и стремежа й да се ориентира на запад.. Тогава защо не отидеш да помагаш на американският агент Порошенко и не се биеш в Новорусия за вашата "свобода" от москалите? Така ще помагаш да станете точно това, дето искаш.... А ако ни обвиняваш тука нас, българите, че сме били про-руски и т.н... това нищо не помага на страната ти.... нито на тебе лично... И ние ако бяхме с Русия, сега щеше да имаме по-добре въоръжена армия. Но западът щеше да ни е враг... Всичко си има плюсове и минуси в този свят!

 45. #45
  Sold-er 26 авг 2014, 11:19
   
  0
   
  0

  До #44 Абе не виждаш ли, че този малоумник не е никакъв украйнец? Някакъв пъпчив нехранимайко с мания за виртуално громене на комунизЪма от типа"костов"....ако не и същият....

 46. #46
  UKRAINEC 26 авг 2014, 16:50
   
  1
   
  1

  До Наш ---"Естествено и в Русия има много народ който мизерства и много, които живеят добре. Но това навсякъде по света е така.."----Ами не,не е така.В Швеция,Норвегия,Дания и Германия не видях мизерия.В Русия съм виждал цели групи от старци-ветерани от Втората световна,които плачат и се молят за някоя копейка пред входовете на пазарите,по същото време в победена Германия същите ветерани,макар и често с патерици бяха весели и усмихнати(и в двете Германии).Нещо гнило има в Русия,да знаеш.

 47. #47
  Иванн 26 авг 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  Украинец, въпреки неимоверно многото правилни разбирания, които имаш, допускаш голяма грешка с т. нар. "русофилство".
  Това в новото название на комунистическата доктрина. Русофилията ако реално съществува е чувство , защото е "филия" , или привързаност. Но съвсем не политическа категория. Затова нито един български русофил не е амтикомунист.
  Няма политическа партия с такова име.
  Но в рамките на русофилията влизат всички атрибути и "достойнства" на комунистическата доктрина. Кой критерий от русофилията е антикомунистически или антисъветски.
  Комунистите бягат от нарицателните си сройности и казват , от днес сме социалисти , а от други ден сме русофили. И на този идиотизъм се връзват почти сто процента от хората, дори много антикомунисти.

  Всичко, което произлиза от комунистическата партия лъха на комунизъм. Абсолютно всичко. Компартията има много силен оперативно- пропаганден център и си прави харакири със пияния и заспал народ. Комунистите измислят всевъзможни партии и движения, блокове и съюзи, само и само да се заемат местата в политическото пространство. Резултатът е един- властта в България никога не е била антикомунистическа, дори при СДС.

 48. #48
  Nash 26 авг 2014, 17:40
   
  0
   
  1

  До #46 Пуснато от UKRAINEC....

  "...Ами не,не е така.В Швеция,Норвегия,Дания и Германия не видях мизерия...."

  Не знам кога и къде по света си бил, но да вземем за пример най-богата страна в Европа - Германия!
  Когато отидеш по центровете (или около гарите им) на най-големите й градове (Берлин, Хамбург, Мюнхен...), няма начин да не видиш някой, мръсен, изцапан старик, да се търкаля някъде, където има по-голям поток от хора... Повечето от тях остават и да спят нощите там, завити с някакво парцаливо и мръсно одяло.... Немците ги наричат "Penner"...
  Германия има разни социални програми за бедни и ако тези искаха да ги използват, нямаше да се търкалят по улиците, да мръзнат и гладуват... НО както навсякъде по света и там си има Penner-и... Всичко тръгва и завършва с главите на хората.
  И Русия както и другите, също не е изключение....
  Онзи ден в петък, гледах пред главния вход на "НИИ им. Н.В. Склифосовского", граничещ на "Садовое кольцо" (в Москва) на пейките там, да лежи някакъв такав, руснак си, на около 40 г., но се облякъл с военни дрехи и се вижда, че живее на улицата от много време.... На другия ден пак минахме от там и го видяхме там пак да си лежи на същото място.... Е, при условие, че в Москва има работа в момента колкото си искаш и на неговата възраст, може да се вреди някъде да е охрана например на някой вход, ако не му стига акъла за друго, да получава някъде 20 000 до към 30 000 рубли на месец, а той не се и опитва.... Въпрос е на личен избор. Не му знам съдбата, може пък и да е болен от нещо....

 49. #49
  М.М. 26 авг 2014, 23:02
   
  0
   
  0

  Бай Иване, ще си загубиш пенсията, късмет имаш че не съм толкова лош. Причината е че това което си мислиш, че не мога да изрека всъщност мога и то с лекота, защото не съм комунист, за както ме набеждаваш. През целият си съзнателен живот съм се борил за справедливост и съм подкрепял справедливите каузи без значение дали си ги водили комунисти, империалисти, индианци, марсианци и каквито там други има. Само тотално обременен мозък може да си избере една страна и да я поддържа и възхвалява без значение какви извращения си позволяват.

  На украинеца (който не е украинец и най-вероятно е жена или малък женчо) искам да кажа следното: Когато някой води справедлива външна политика, това няма нищо, ама нищо общо със стандарта на живот в съответната страна. Аз по свое вътрешно убеждение след като се запознах с доводите и амбициите и на двете страни в украинската криза реших за себе, че достойната и справедлива е именно страната на бунтовниците и поради тази причина съм изказвал мнения в тяхна защита, както и против украинското правителство, чийто политика смятам за напълно погрешна и даже античовешка.
  На следващо място хвалиш ми живота в щатите. Аз никъде не съм твърдял обратното. Да за американците в Америка си е супер, само че дали се сещаш, че като отидеш там ще си на дъното на социалната им стълбичка. всички дори и най-големите тъпанари, ще гледат на теб като на най-големия боклук и ако си мислиш, че е иначе значи това е поредната заблуда в която живееш.
  Както е казал народа - "гладна кокошка просо сънува". Ако и тука си на дъното на социалната стълбица, тогава там може и да ти е по-добре.
  Като ми копваш разни работи, де що видиш /повечето със съмнителен произход или взети от контекста/, не мислиш ли че и аз може би съм ги видял и то даже преди теб. Обясняваш по-горе някакви работи, тъй било инак било. Само че това е било - едно време. Нещо не отчиташ променливите. Когато света беше двуполюсен и аз харесвах американския начин на живот. Само че откак страната отвъд голямата вода стана толкова велика, че обитаващите я в изблик на криво разбран патриотизъм я провъзгласиха за едноличен господар на света, тогава господата от голямата бяла къща съвсем го удариха през просото. Империализмът и меркантилизмът станаха основния двигател на външната им политика. А това не е добро нито за България, нито за която и да е друга страна, даже и за самите американци не е добро. Ползват се само шепа богоизбрани корпорации и хорицата дето ги управляват. Е как сега искате да кажа нещо добро за това. Аз като видя нещо добро и казвам: "ей това е добро", без дори да се замислям, като повечето тука, и да преценявам руснак ли го е казал американец или турчин и в зависимост от това да си нагласям реакцията.
  Хайде със здраве, че ако се отпусна, ще има да пиша простотии докато съмне.

 50. #50
  :-) 27 авг 2014, 06:48
   
  0
   
  0

  Демокрацията е като Комунизма, Утопия, Морков, не го ли схващате ;-))).

  Трика е в друго, да минимизираш риска за да станеш богат. Другото е пуффф-ффф, огромна Понзи схема, толкова огромна, че дори икономиксистите трудно я вдяват да не говорим за останалите.
  И комунизма и демокрацията правят едно и също нещо, апропо отворете устава на БКП и прочетете кой е ГЛАВНИЯ и организационен принцип, да осигуряват безумно богатство на партийния елит с минимален риск. Комунизма го организира по един начин, Демокрацията по друг ;-))).


  Между другото потвърждението за приликата на Комунизма и Монархията го дава Северна Корея - династията там е вече четвърто поколение ;-))).

  Затова и нашенските "десни" са толкова фалшиви, щото са и толкова десни :-). За ББ-то дори не си заслужава да се говори, но ще ви го изберат за премиер, щото му е толкова акъла, а на тях такива точно им уйдисват, без много акъл, като циониста Порошенко(Валцман) :-))).

  Все пак препоръчвам ви това филмче,

  http://watch32.com/movies-online/margin-call-568

  актьорите са в час с материята и ще става все по актуална, забелязахте ли, че вчера измерено в номинал(долари)Ес-енд-Пи-500 надхвърли 2000 :-))). Сърби ме да ви цитатна "вълка" Джеси Ливърмор, както неговия "партнер" Бърт Селигман :-))), но не ми се рови из Пецето ми сега.

  Идат интересни времена, нали сте чували за това китайско проклятие :-). И вервайте ми Украйна ще ви е безразлична. Депресията е истинско нещо, не е просто думичка в речника, Джеси Ливърмор се самоубива :-( !!! Като един гениален комик наскоро :-(:
 51. #51
  UKRAINEC 27 авг 2014, 08:29
   
  0
   
  0

  Do #48 Пуснато от Nash-----Най-богатите държави в Европа са както следва:Норвегия;Люксембург;Швейцария;Швеция;Дания.Германия е направо трагедия в сравнеие с Швеция например-в Швеция няма бедни и небръснати и много германци се натискат да работят там.Разликата между Германия и Норвегия е колкото между Германия и България.

 52. #52
  Nash 27 авг 2014, 10:09
   
  0
   
  0

  .....#51 Пуснато от UKRAINEC...

  "...Най-богатите държави в Европа са както следва:Норвегия;Люксембург;Швейцария;Швеция;Дания..."
  "...Разликата между Германия и Норвегия е колкото между Германия и България...."

  Как дефинираме "богата"? Може да се вземе доходи на глава от населението, може да се вземе наличие на индустрия и възможности за работа и натрупване на богатства, може да се вземе натрупаното национално богатство с времето на глава от населението или пък борсовата капитализация на най-големите им предприятия, борсовият индекс например... и т.н...
  Но във всеки случай Германия има доста добри възможности за всеки, който не е мързелив, да постигне нещо и да не живее мизерно... А това беше нашата дискусия.

  Тази Норвегия може и по някои от тези индикатори да надминава сега Германия, но да си се возил в норвежка кола, да си видял някъде по света нещо техническо или други някакви продукции "Направено в Норвегия"? Аз поне през целият ми живот и в които и страни да съм бил, си спомням много малко стоки да съм виждал на пазара от тази страна. Преди време видях някакви палатки или нещо друго за туризъм от Норвегия, друго нищо...
  А даже и в Африка, дето няма какво да ядът "аборигените" и там ако чуят за Германия, казват "Мерцедес" :)....
  Германия има голям прблем, че я ограбват. Тя работи и работи..., но след тези военни поражения я ограбват постоянно... За това много гермаци вече отиват по други страни, понеже им е омръзнало да си дават половината от заплатата за разни данъци... А тези които са понатрупали пари, си купуват вили в други страни и там живеят по-спокойно... Без много работа :)! Виж, даже и Украйна сега се надявали били на Меркел.... Е, ако тя им даде някакви пари, тя ги взема от немците... А Гърция, там "закопаха" милиарди и никога няма да се върнат тези пари....
  Така че Германия ако се погледне справедливо е най-богатата и икономически силната в Европа, но са я хванали за "балък" да "помага" на всичките неуспешни и корумпирани европейски страни.... пък и не само на европейските. Четох, че била подарявала и подводници на Израел.. А една подводница колко струва? Норвегия едва ли би могла да произведе и нитовете само, за такова високо-тенологично оръжие, НО била "богата"....

 53. #53
  Евгени Г. 27 авг 2014, 10:48
   
  0
   
  0

  Има страни със висок стандарт има и страни със голямо политическо и икономическо влияние. Има и страни с нисък стандарт на живот но с огромно политическо и икономическо влияние. В Китай да не би да е с висок стандарта, ама като икономика скоро време ще изместят САЩ от първото място.
  В Норвегия стандарта може да е висок, но възможностите им за някакво международно влияние са съизмерими с тези на България.
  UCRAINCE като си търсиш страна за живеене се гледат едни други неща. Обяснили са ти го поне двама от по горе писалите. Не е все едно дали си "шеф диригент" в България и мияч на чинии в Норвегия. Ама то толкова ти е акъла. Ти му говориш, а то все към мръсните чинии гледа.

 54. #54
  Nash 27 авг 2014, 11:31
   
  0
   
  0

  До #50 Пуснато от :-)...

  "...Депресията е истинско нещо, не е просто думичка в речника, Джеси Ливърмор се самоубива :-( !!!..."

  И аз вчера погледнах S&P 500 и знам, че всичко там е илюзия. Огромната доларова пирамида скоро ще рухне. (Особено сега вече и Китай и Русия преминават на други валути... Защо им трябваше да ядосват Путин :) ?? Всеки който се е заванал с тях е съжалявал след това :) ... ).
  НО ние българите сме свикнали да оцеляваме и сега ще се справим :)... Ако имаш покрив над главата и не си държиш парите в банките или на хартия - значи си готов :).... А който няма излишни, също е готов :)... Една къщичка на село и ще се научим пак да копаем домати, поне няколко години :)...

  А спекуланта Ливърморе се е застрелял, понеже живота му е бил доста "бурен". Два пъти става много богат и два пъти - пълен банкрот...
  Мисля, че не всеки би издържал на такива "сътресения". Още повече такъв спекулант има особена психика. Всеки, който се е докоснал до големи пари ако е с лабилна психика, може да направи същото... Според мен е сметнал, че животът му вече се е изчерпал и си е казал: "..dump it..", както на борсата :)...

 55. #55
  Nash 27 авг 2014, 11:37
   
  0
   
  0

  Още нещо до #50 Пуснато от :-)...

  Вече "клона" им се "клати".... Русия може да си е "примитивна", но там не са глупави... След "Перестройката" си направиха изводите....

  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/f-william-engdahl/eurasische-soz-laender-bedrohen-die-hegemonie-der-nato.html

 56. #56
  088 27 авг 2014, 17:03
   
  0
   
  0

  Съвпадението на този ..парад с националния празник на Украйна и аналогията с 44 г. са прекалено тенденциозни. Оставаше след парада в Киев, да пуснат пленените руски наемници-сепаратисти...Добре че не се подлъгаха да правят подобен цирк.

 57. #57
  Иванн 27 авг 2014, 23:52
   
  0
   
  0

  ММ !!,
  Моля ти се без детински приказки, нито ти нито аз нито екипа на сайта никога не са имали възможност да избират да служат на някаква кауза.

  По времето на НРБ в страната и за народа имаше само една единствена кауза, определена категорично по конституционен , официален и държавнически път.

  Строителство на социализма и комунизма под ръководството на БКП- организатор, вдъхновител и ръководител на българския народ, начело с работническата класа.

  Ти, повтарям, точно ти ли си имал да реализираш кауза, която е различна от горепосочената. Моля ти се , не ни будалкай. Който не се придържаше към тази кауза беше обяввн за контрареволюционер и рушител на социалистическите порядки.
  Какво си отстоявал ти? Отстоявал си дръжки както всички ние.
  А да говориш, че комунистите са водили справедлива кауза, все едно да кажеш, че си оставил кофа с вода на слънце за да замръзне. Или си пържил лед.

  Ако при комунизма имаше поне минимална доза справедливост, Съветския Съюз все още щеше да го строи. Да,ама не!

  Затова няма нито един комунист по света, който да е отчел нивото на строителството на комунизма. Абе поне десетина процента да бяха отчели за построени.
  Дай да се върнем на въпроса ми, питам те максимално вежливо и приятелски- Република България империалистическа държава ли е или антиимпериалистическа.

  Дай да направим поне едно откритие на сайта. Впрочем Г- н Йончев го направи--публикува Нотата на СССР за обявяване на война срещу нас българите.

  И нито едно комуне не мецна, един звук не обели, а за благодарност към него и другите да не говорим.

  Ти също не каза нищо за Нотата. Значи си комунист. Само комунистите се правят че такава нота няма. И Съветско- Българска война, в която победителя е Съветския Съюз.

  И това било сайт а военно-патриотична и национална тематика и кауза.

  Хайде кажи две думи за тази война, все пак е последната засега срещу нас

 58. #58
  М.М. 28 авг 2014, 02:12
   
  0
   
  0

  По повод #57 Пуснато от Иванн
  Няколко думи само предвид късния час.
  Ако ти си бил комунист, аз не съм. Най малкото защото времето, което описваш съм бил малък и въобще не си го спомням, поради което няма как и да го включа към съзнателния си живот.
  Казах ти веднъж, че си в дълбока заблуда за мен ама нейсе. Сега искаш и приказки за лека нощ да ти разказвам. Едва ли чак толкова ти изневерява паметта, че и сам да не можеш. А ма не ти искаш специално да ги изопача така щото на теб да ти харесат.
  В заключение стигам до извода, че нещо си гузен по отношение на комунизма и комунетата, което би обяснило неистовата ти омраза и постоянните нападки. Познавам хора наистина пострадали сериозно от този строй, но никой от тях не е чак токова озлобен като теб. Подозирам някаква особена минала обвързаност между строителите на комунизма и твоята личност, която сега се стремиш всячески да прикриеш, като се изкарваш най-големият им враг, а всъщност точно това те издава. Така че тези горните приказки да ги беше говорил тогава, сега щях да чета книги за теб.

 59. #59
  Иванн 28 авг 2014, 05:58
   
  0
   
  0

  ММ, все пак ще се опиташ ли да кажеш, каква е нашата страна, член на буржоазно- експлоататорския ЕС и член на военния империалистически блок НАТО.

  Иначе говори каквото си поискаш. Гузен не съм за нищо, защото твърдя, че не съм лъжец. Установих с абсолютна категоричност идиотизма на комунизма в периода 1967-1970.

  Може би си прав, че изпитавам неистова омраза. Но към кого - към тези, които всичко мразеха и ни караха и нас да мразим

  Ето и един лозунг, който е мое лично мото:

  БЕЗОБРАЗЕН СЪМ КЪМ БЕЗОБРАЗНИЦИТЕ.
  Нещо неморално да виждаш в него?


  Тези, които безобразно ни лъгаха половин век и едно съжалявам не казаха. Тези, които от борци срещу империализма станаха империалисти.

  От строители на новия строй ни върнаха към стария.

  Е, кажи ти твоите чувства към тези безбожници, които станаха божи чеда и всеки ден се кръстят като за свтовно.

  Аз лъжците не ги понасям. Наивен съм до болка, но докато пукна няма да лъжа никого за нищо.

  Говоря за тези, които ни караха да се изкарваме от бедни по- бедни и да се гордеем с бедността си, а те окраднаха милиардите на държавата и народа.

  Ами да пукнат дано. Да, ама не пукат, а все бълбукат и по тъпите глави ни чукат. Докога- никой не знае, както се казваше в един сръбски филм

 60. #60
  М.М. 28 авг 2014, 11:31
   
  0
   
  0

  Добре съгласен съм старите комунисти са сегашните империалисти дето ни управляват и то независимо коя партия печели изборите. И да пукнат други ще дойдат на тяхното място още по- най- най ....
  Като си изливаш яда и ме набеждаваш за какъвто си искаш, нещо променя ли се?
  Кажи какво друго искаш да кажа и да го кажа, защото трябва и да поработя малко, не съм цял ден айляк.

 61. #61
  Иванн 28 авг 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  Абе ММ, въпросът ми е елементарен , прост, лесен и ясен.

  Ние имаме с теб една страна- държава, тя се казва Република България.

  Тя е член на военно- империалистически блок НАТО.
  Е, тази наша Родина, това наше Отечество по горния факт-членството , империалистическа държава ли е или не.

  Кажи сега, разбираш ли въпроса или не го разбираш. Моите познания по български език не ми позволяват да го формирам по- правилно.


  В твоя помощ можеш да ползваш аналогията с Варшавския договор. Това беше военна организация за защита на комунизма в Източна Европа.
  И по тази причина нашата страна беше комунистическа.
  Нито една страна не построи комунизма, нито пък Варшавския договор го опази. Хем комунизма умря, хем самия той.
  Но след комунизма, налице е капитализъм, който беше наложен също от комунистите по абсолютно мирен и безкръвен начин. Вече четвърт век нашия народ строи капитализма. Когато се разви, комунистите ни записаха в организацията на империалистите. Логично според тяхното учение.

  Аджеба, сега в момента нашата страна империалистическа ли е, или не?
  По- добре не мога да формулирам този въпрос, ако можеш формулирай го ти.

  Защо го задавам ли? Ами защото досега нито един български комунист не ни е казал дали нашата страна е империалистическа или не. Както навремето ни казваха, че сме социалистическа и комунистическа държава.
  Просто и по- просто от най- простото...........

 62. #62
  Sold-er 28 авг 2014, 15:51
   
  0
   
  0

  До #61 Цитат: "Е, тази наша Родина, това наше Отечество по горния факт-членството , империалистическа държава ли е или не."

  Глупако, нека аз ти отговоря на тъпият въпрос.....човека ти каза, че имал работа, на мен ми ставш досаден ствоите идеологични терзания!!!
  Отговор на Въпроса:......Нашата Родина не е империалистическа, но държавният ни апарат е империалистически...или поне силно се натиска да бъде!

 63. #63
  М.М. 28 авг 2014, 19:15
   
  0
   
  0

  Знаеш отговора ама не спря да мрънкаш да ти го кажат. Някакъв душевен оргазъм ли очакваш да получаваш не знам.
  Казват хората че на дъртите акъла им като на децата, ама аз идиота чак сега го разбрах.
  Вместо да вземеш в предвид, че аз съм един от малкото дето ти отговарят на писанията, ти не спря да ме обиждаш, комунист съм бил не знам какъв си що си и това от човек дето всичко лошо на света преписва на комунистите. Е нормално е да се обидя. Излиза че аз за теб съм олицетворение на всичкото зло. А между другото точно от твоите постове лъха стила на комунистически апаратчик със заучените фрази и порядъчно празнословие.
  *************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 64. #64
  Иванн 29 авг 2014, 04:01
   
  0
   
  0

  ММ, въпреки твоето гостопримество с препоръката ти за посочения деликатес, аз не ти се сърдя. На това са те научили комунистите , това ми предлагаш. Аз като съм на по-ниско ниво от комунистическото възпитание, бих ти предложил една бира Пилзен с порция печен на скара лефер. Или с хайвер , внос от Русия.
  Тези деликатеси съм ги пробал и те уверявам, че са вкусни. Когато имаш възможност, пробай твоя и кажи как е.

  Убеди ли се най-после, че комунизма не е политика и идеология, а манталитет. Изтъкан от въпиюща неграмотност, безпардонност и примитивизъм.
  Стария комунизъм на убийства и репресии е отминал, но новия, капиталистическия комунизъм няма никога да умре както направиха родителите му.
  Българския народ е обречен на новия комунизъм.
  И ти не се обиждай, че те оприличавам на комунист- ти сам го доказваш, но в интерес имаш много правилни мисли, а следната ти е направо феноменална, казвам това без ирония. Тази мисъл трябва да се изучава от всички честни комунисти. Ето какво казваш:"...старите комунисти са сегашните империалисти, дето ни управляват и то без значение коя партия печели изборите".
  Тази мисъл трябва всеки ден да се чете през пет минути по всички радиостанции и телевизионни канали, та дано този пияно-заспал народ се събуди. Аз ще я запомня докато съм жив. Свалям ти шапка и действително си честен човек, но все още подвластен на комунистическата пропаганда. Такава мисъл може да изрече само скромен и честен човек. Тя няма да бъде публикувана никога в комунистическата преса, защото разобличаваш комунистите на 100%. Не , направо ги убиваш комунистическите измамници- по всички параграфи.

  И техните олигарси и кукловоди както е модерно да се обозначават комунистите.

  На нашия сайт аз я слагам на първо място. По- силна и обективна мисъл не съм чел. Не влиза в добра комбинация с десерта, ама какво да се прави, пълна шестица няма в живота.

 65. #65
  М.М. 29 авг 2014, 10:13
   
  0
   
  0

  Не ги разбираш работите и това си е. Поговорката е който прави добро после яде лайно. Къде съм казал че ти си правил добро. Точно обратното, Аз ти ям лайната за награда.
  Повече нито ще ти отговарям нито дори ще ти чета коментарите. То даже не са коментари ами някакви душевни терзания на изветрял мозък. Пиши си ги, чети си ги сам и си отговаряй сам.

 66. #66
  Иванн 30 авг 2014, 03:29
   
  0
   
  0

  ММ, подведох се малко и допуснах, че си свестен и честен човек, но ти си далеч от тези критерии. Топката е в теб, но едва ли някога ще я ритнеш.
  Ето, вземи комунистите- те са бетонирани от пропагандата и сега не знаят какво да отговорят за империалистическа България.
  Само Преслав се опита да отговори, но напълно нескопосано. Но поне направи опит, докато ти не искаш да кажеш и две думи, значи си неадекватен за въпроса ми. Кажи нещо, дори да не е правилно, ние не сме всезнайковци.
  Иначе за десерта съм допуснал грешка, извинявам се.

 67. #67
  Sold-er 30 авг 2014, 08:51
   
  0
   
  0

  До #66 Глупако, България не е империалистическа...както и никога не е била комунистическа! Просто ние(нормалните хора)правим разлика между Родина, държава и държавен апарат! Ето аз например бих дал всичко за Родината, дори живота си ако се наложи, но не давам и пукната пара за държавата и за управляващите ни 25 години селяци! Винаги, когато имам възможност ще укривам данъци, няма да плащам осигуровки и тн.....защото тези пари ги крадат управляващите байганьовци! Това че сега банда крадци, лъжци и мошенници води страната към империализъм е друг въпрос....щото никой не е питал народа! Всеки опит за забогатяване на една страна за сметка на друга може да се нарече империализъм....и всеки сам да си прави изводите кой ги прави тези зулуми в днешният свят!!! Както едно време никой не ни е питал дали искаме да сме във Варшавският договор ....така и сега никой не ни пита дали искаме да сме в ЕС и НАТО....май колкото повече УЖ се променят нещата, толкова повече си остават същите! Ако важните държавни въпроси се решаваха с референдуми, може би щеше да е различно!

 68. #68
  Sold-er 30 авг 2014, 08:56
   
  0
   
  0

  До #66 P.S....И между другото Преслав ми се струва културен човек! Може би той никога нямаше да си позволи да те псува, както правя аз! Разбрали ме добре, лайнояд, мама ти проста да поразкарам!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка