Украйна да нападне Русия?..

Pan.bg 26 авг 2014 | 09:14 views (6476) commentaries(63)
img /АГЕНЦИЯ КРОСС/

Не, няма грешка в заглавието, драги читатели, нито целим да преобърнем обратно разпространяваните понастоящем в публичното пространство твърдения на редица страни и мнения на политици, които обявяват Русия за агресор, а Украйна за обект на тази агресия. Просто ще поразсъждаваме заедно над редица факти, за да си направим изводите и се опитаме да предскажем въз основа на тях развитието на ситуацията близо до България.
image
За начало: може ли Украйна да спечели войната в Донбас? Първо, нека да се дефинира какво се има предвид в този случай думата "победа". Разбиване армията на противника или завземане неговата територия - това все още не е победа. Саддам Хюсеин през 1990 г., за един ден "победи" Кувейт, но в крайна сметка как свърши всичко това? Наполеон в Русия печели победа след победа, превзема Москва ... , но войната свърши в Париж. От гледна точка на стратегията- победа в една война е, когато вследствие на нея бъде постигнат мир, по-добър от предвоенния.

Например, популярната представа , че Русия е загубила не само първата, но и втората чеченска война, вследствие на което, Москва отдава "дан" на победителите. Е, тази представа може лесно да бъде разобличена с цифри и факти. Ако за такава „дан"се счита нивото на субсидии на глава от населението на региона от федералния бюджет, най-голямата част отива в Чукотка, въпреки че с чукчите никой не е воювал наскоро, нито пък въобще някога.

Русия след войните в Кавказ най-очевидно си подобри позициите в региона и измени ситуацията, сложила се през 1999 г., при това не само в Чечня. Най-парадоксално в тази ситуация, че чеченците (в смисъл хората, а не елита) също спечелиха, те се чувстват като част от Русия по-комфортно, отколкото при бандитската "независимост". Така победата е безспорна. Въпросът-на каква цена разбира се, но няма победи без жертви.

Сега да пресметнем, какъв мир ще получи Украйна в случай на пълен успех на ATO („антитерористичната операция"), тоест, когато бунтовниците бъдат напълно победени, част от тях избити, част избягат в Русия , отказвайки се от проекта "Новороссия". Украйна в този случай ще получи контрол над региона с разбита и унищожена инфраструктура и озлобено население, нарушени взаимоотношения с Русия (най-големия й търговски партньор), разпадаща се под тежестта на военните разходи икономика, непосилен външен дълг, крах на европейските илюзии и ръст на социалните тежести върху бюджета (държавата трябва да съдържа инвалиди и вдовици). И колкото по-дълго траят бойните действия , толкова по-остро ще се проявят по-горе описаните „плодове на победата". Управляващия режим в светлината на влошаващата се икономическа ситуация ще загуби подкрепата на населението и ще падне от власт.

Какво очаква страната в случай на поражение? Поражение, ние дефинираме като загуба на контрол над територията на Донецка и Луганска „републики". Ще се получи почти същото, с изключение на това, че Украйна не трябва да поема разходите за възстановяването на разрушената инфраструктура на тези области и озлобеното население ще остане в „чужбина". Въпреки това, поражението във войната обикновено предизвиква остра политическа криза и дори революция. Режимът несъмнено ще бъде пометен. Това е разбираемо: хората могат да простят на правителството и бедността, и цинковите „пратки" от фронта, ако всички тези жертви са били принесени в името на националното единство и на победата над "терористите". Но ако "терористите" спечелят, и след това се окаже, че всичко е било напразно? Такова унижение населението не ще прости на режима!

Други варианти по принцип няма. Гражданската война, след като тя е започнала, никога не свършва на масата за преговори. Или безусловно побеждава една от страните (виж пример от САЩ, Испания, Китай, Русия, Виетнам, Куба, и така нататък), или държавата се разпада(виж пример от Корея, Етиопия, Югославия, Молдова, Грузия и т.н.) . От това следва, че войната е необходима на управляващия режим в Киев за самосъхранение, защото докато се води война, всичко може да се припише на нея. Войната може да оправдае абсолютно всичко - и срутване на социалните гаранции на населението, и икономическата криза, и фашизирането на политическата система.

Можеха ли управляващите в Киев да избегнат войната? Хипотетично да. Това щеше да изисква конституционна реформа за прилагане на федерализация, да се даде право на руския да бъде вторият държавен език, да се пристъпи към постепенност на интегрирането в европейското пространство, по-скоро като мост между два икономически съюза и най-главното - да се дефинира ясно и завинаги непринадлежността на Украйна към никакви военноблокови формирования. На практика това, разбира се бе нереализуемо, тъй като сегашният режим дойде на власт с подкрепата на фашистки и агресивно настроени националистически групи от населението, главно от западните региони. А такова „предателство", те не биха му простили, не затова скачаха на Майдана. А да разчитат на един „чужд" рускоезичен изток, новите управляващи не се решиха , тъй като изборът „мир", означаваше хунтата да бъде свалена веднага-спомнете си, че основополагащите нормативни актове, закрепващи на власт сегашните управляващи, бяха приети от Радата с „лек" недостиг в кворума, но за сметка на това в присъствието на въоръжени лица от „десен сектор" в залата?! Но искам да подчертая, аргументи за мирните алтернативи са чисто хипотетични, тъй като в резултат на февруарската революция дойде на власт „коалиция на войната" и войната е естественото продължение на нейното съществуване.

В такъв случай е прието да се съпоставят или противопоставят интересите на управляващите и интересите на хората. Но има един проблем - общите интереси на „украинския народ" не се наблюдават. Или да го кажем по-остро: ако една част от народа, жадува да подчини с цената на кръв другата част, това един народ ли е !? Съответно, режимът е принуден да избира на коя страна да застане или, естествено ако има наличие на политически разум, да предложи като краен - чехословашкият вариант на „развод" .

Да, перспективите за управляващия режим са незавидни, в шахмата това състояние се нарича Zugzwang, където всеки ход води до влошаване на ситуацията и трябва да се избере от опциите: лошо, много лошо и фатално погрешно.Но това за сегашната върхушка не е толкова лошо... Те са готови да погребат проекта „Украйна", т.к. имат шанс да скочат от "Титаник" не на един крехък сал, а на удобна яхта за ВИП-лица. Шансовете са призрачни, но в отчаяната ситуация „удавника и за сламка се хваща".

В какво се изразява същността на подобно предположение. Погрешно е да се смята, че киевската хунта преследва определени национални интереси. Всички настоящи украински лидери са само марионетки на външни сили. В общи линии всички, абсолютно всички, без изключение украински националисти са били нечии марионетки - полски, австрийски, шведски, турски, немски. Склонността да се ангажират с държавна измяна е основната характеристика на украинския елит. Някои са успявали да изменят на народа си с повече от веднъж, като хетманът Петро Дорошенко, който е предал народа си в полза на поляците и след това се е преметнал от поляците към турците.

Грушевски помагал на Хабсбургите да „украинизират" Галиция, а след това е канил Германия да окупира страната. Mазепа и Oрлик са прошведски колаборационисти. Петлюра „продавал" Украйна пак на поляците. Скоропадски изпълнявал инструкциите на германския комендант на Киев, а Бандера и Шухевич прислужваха на нацистите и след това на американците.

Сегашните управници на Киев са изцяло американски марионетки. И ако те са готови да направят това, което е необходимо на техните собственици, има шанс да получат подкрепата отвън, от която се нуждаят. След изпълнение на своята мисия могат да получат билет за VIP-яхтата, с която да отплават от борда на потъващия "Титаник". Най-вероятно те със сигурност ще бъдат измамени, но засега е по-добре да вярват, че всички украински „Юди" са свършили зле, но на тях ще им провърви. В противен случай депресията ще ги смаже.

Така че в цялата тази ситуация има нов фактор - американските интереси. Понятието „американските интереси" не трябва да се тълкува като интересите на американската нация, а по-скоро като интересите на транснационалния корпоративен елит, който се задвижва от долара. Тези интереси са доста очевидни: да се развърже война в Европа и да се отслабят ЕС и Русия. Не защото Русия е заплаха за Америка или равна на САЩ по хегемония над останалия свят -не, няма да ласкаем Русия, знаем реалността! Логиката тук е различна: Америка е издишващия хегемон, чиито сили стават все по-малко, а усилията за натрапване на нейната воля върху останалата част от света стават все по-големи. Ако Америка не е в състояние да стане по-силна отколкото е, очевидно единственият начин да отслаби други страни по целия свят е да разшири съществуващите зони на нестабилност и да създаде нови, където те не съществуват.

САЩ - това е голям магнит за пари. Докато входящите капиталови потоци (заеми, инвестиции, борсови балони и т.н.) превишава отлива, страната е във възход. Ако изходящият поток надвишава входящия поток, Америка ще бъде изправена пред крах. Капиталите също имат склонност да избягват от зоните на нестабилност в юрисдикциите, където спокойствието не е в опасност. Войната в Европа е удар за икономиката на ЕС - ето е защо Вашингтон маниакално изисква от ЕС налагане на санкции срещу Русия, което ще засегне основно Европа. Отслабване на ЕС означава отслабване на еврото, поток на капитали от еврото към долара. Отслабването на Руската федерация означава, че капиталите, които са се изнасяли от страната и се заселвали в Европа, ще избягат в Америка. Ако ли пък останат в Русия им грози амортизация заради обезценяване на рублата, пак заради войната.

Изчислението е просто: сблъскайте главите на своите конкуренти в борбата за място под слънцето, да се отслабят взаимно и после ги преместете в задния сенчест двор на света. Точно същата политика Вашингтон преследва в Латинска Америка, Азия, Африка, Близкия Изток. Така че ролята на Украйна в този случай е ролята на жертвена пешка за първия ход. Тя вече е отписана, а на шахматната дъска чрез нейната загуба се „бият" по-сериозните фигури: ЕС и Русия.

Както се вижда от последните дни на събитията, ЕС не желае силно да закриля „амбразурата" Украйна в духа на съветските традиции „по Матросовски"... и освен това, май не желае особено силно да се кара с Москва.

Какво може да следва от това? Представете си, че украинския елит минава на план Б на своите стопани- въвлича Руската федерация във война. Всъщност, руско-украинската войната решава програмата максимум на САЩ : независимо от въпроса дали Европа ще пази неутралитет или подкрепя Украйна или Русия, то удара за ЕС ще е под кръста, транзита на газ през линията на фронта няма да бъде възможен, еврото ще падне отново, повече отколкото през 1999 г (войната в Югославия). За Русия една сериозна война може да доведе до срив на икономиката и падането на режима. В този случай, зоната на нестабилност ще доближи до Китай - на това се вика „с един куршум два ( и повече) заека".

Пропагандистката подготовка на населението на Украйна с цел превръщането му в пушечно месо е успешно завършена.На всички е ясно: за бедите са виновни „клятi москалi" и че всяка сутрин Путин пие кръв от украински младенци. .. Така че следва обявяване на война на Русия!

Правилно сте прочели...именно към такова жертвоприношение готвят Украйна в последно време! За да включи Русия във войната, Киев може само по един начин - да я нападне...

Да разгледаме хипотезата :

Ако Украйна загуби войната с голямата руска мечка , тя може да бъде горда от това поражение, както и финландците са горди от загубата в „Зимната война" ...загубили, но демонстрират превъзходството си над врага с финландския дух и по-големите загуби на руснаците в жива сила. Така че, атаката на Украйна спрямо Русия, без значение колко налудничаво изглежда , е естествен завършек на играта BigBrother срещу „конкурентите" на установения PaxAmericana. И това че управляващия елит в Украйна се спасява в хаоса на войната, по-трудно би се забелязало от народа, тоест бягството има шансове да бъде успешно. Ще ми позволите да припомня един филмов сценарий на Холивуд: терористите, които всъщност са обикновени крадци, планират да разрушат огромен небостъргач и да взривят заложниците, само и само в суматохата да избягат и да не се разбере, че всъщност са откраднали ценни книжа за милиарди долари. Сегашната „малка" война не дава шансове за спасителен изход лично за управляващите в Киев, както бе отбелязано по-горе. Виж, голямата война е друго нещо - по време на хаоса бягство с награбеното, в стил Холивуд!

Но има един нюанс -за да атакува Русия, Украйна трябва да направи така, че за "международната общност", т.е., за Запада, всичко да изглежда доста по-различно, а именно - че Русия атакува Украйна!

И тук идва обяснението със ситуацията около присъединяването на Крим. Малко вероятно е, че Путин решил да приеме Крим в състава на РФ, без да потърси одобрението на някои международни кръгове. Нищо чудно да е получил „зелена светлина", именно заради възможността да бъде вкаран във война.

Навремето , Щатите бяха намекнали на Саддам че нямат нищо против Ирак да си възвърне своята историческа провинция Кувейт, отрязана от британското „преразпределение" на наследството на Османската империя. Ирак нахлу в Кувейт бързо, но спечели впоследствие създаване на международната коалиция срещу Ирак от която и загуби.

Ако се поразкопаем по-дълбоко в историята, Великобритания през септември 1939 г. най-категорично даде на Хитлер да разбере, че няма нищо против да се върне към лоното на „фатерланда" град Данциг, насилствено откъснат от Германия според Версай. Кой би си помислил, че заради Полша може да избухне Втората световна война? Както се шегуват поляците с чувство си за хумор към собствената си държава : „ние сме си добре, само дето от столетия имаме един, единствен проблем- откъде ще минава поредната руско-германска граница!"

Но нека сериозно да разгледаме такъв сценарий (но не холивудски) , написан пак някъде далеч от нас:

Тъй като повечето страни не са признали включването на Крим в Русия, от тяхна „международна" гледна точка полуострова е украинска територия. Съответно, ако украинската артилерия от региона на Херсон удари по обектите в Крим- това няма да е акт на агресия срещу Русия. Но ако бъде отвърнато от базите на руския черноморски флот с огън по позициите на украинската армия на континента- това ще е атака срещу „бялата и добра" Украйна от страна на Русия.

Опции за разгръщане на конфликта могат да се дадат много, има вероятност да бъдат включен татарския фактор в Крим ( Щатите много обичат да се заиграват с исляма ) и т.н. ...

А цинизма на управляващите в Киев не е от вчера, има корени в старата поговорка „след нас и потоп"- това е мотото и на всяка „компрадорска буржоазия" от по-новата колониална епоха.

Още повече, че война между Украйна и Русия е напълно „безопасна" за останалия свят (този отвъд Атлантика) .Едната държава не притежава ядрени оръжия, а другата няма да ги употреби.

Е, какво трябва да се прави в лицето на възможност за такова развитие на нещата в региона където живеем ние? Ами всичко което съвестта човешка подсказва. Да няма война, в която ще загинат и от двете страни хора от близки нам народи! Дори и повече -украинските българи! Това, което за съжаление нашите политици,всички без изключение, не правят.

Напомняме че България е не само много близо до Украйна, тя е в самата Украйна. На всички ни е ясно защо е така...освен може би на нашите управници. Нещо се позагубиха в последно време тези, дето ни говореха за история...За Кубратова Велика България, оставила трайни цивилизационни следи в земите на част от Русия и териториите на днешна Украйна; за гроба на Аспарух оттатък Дунава, загинал в битката за защита на границите на новата България; за княгиня Олга Киевска - основателка на Киевската Рус и покръстила народа си (дала началото на руската държавност и духовност),която май се оказа, че е българската принцеса Елена от потеклото на Симеон Велики; за българите от всякакви покрайнини и Ботийовия дух в Болградската гимназия...

Вместо тях, техните приятели, „началници", съпартийци дружно гракнаха срещу Русия и най-вече срещу „Южен поток", услужливо и чинно изслушаха посланика на сегашните украински управляващи, който ни предупреди, че зимата може да сме на студено без газ в името на „свободата".

И никой не му зададе въпроса : „А бре, байо, ти нас пита ли какво ние, тези дето и вярата, и четмото и писмото сме ви дали, искаме за нас и на‘ште чуляци /„чуляк" -„човек" на диалект в Бесарабия /по вашата земя ?! Свобода ли е туй вашето или слободия, бре?!

Автор: Марин Тенев

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-voiina-1427110.html#ixzz3BTYbr3Sr
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 63

 1. #1
  random 26 авг 2014, 11:25
   
  0
   
  0

  Е как няма да я нападне. Генерал Костов ще води армията.

 2. #2
  Бай Тошо911 26 авг 2014, 11:35
   
  0
   
  0

  Интересно защо уса троловете мълчат...Ще останете май без надница за днес

 3. #3
  TPE3BEH 26 авг 2014, 11:42
   
  0
   
  0

  Ще коментирам тази статия с цитат от друга статия:

  „Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля“, пише във „Визия 2020“.

  Източник:

  „Сега“: България – обект на руска информационна война

  http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sega-bylgariia-obekt-na-ruska-informacionna-vojna-6020853

 4. #4
  UKRAINEC 26 авг 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  Е защо пък Украина да не нападне москалите ? Нали Полша я нападна през 1939,Финландия също я нападна през 1939,България я нападна на 9 септ.1944,тя цялата Источна Европа я нападна,че и прибалтииските всичките.Ами Афганистан и Грузия не я ли нападнаха?Какво толкоз?

 5. #5
  Nash 26 авг 2014, 13:46
   
  0
   
  0

  Първо, такава война е безумие, както и гражданската война сега в Украйна!

  Второ, за нас българите независимо от историята ни, е много по-добре ако тука, недалеч от нас, няма никакви войни. Но да не забравяме също, че при един по-лош сценарии на събитията, може да се окажем бързо на нечия страна.... А за какво да воюваме пък ние? Какви интереси имаме там?

  Трето, кога украйнците ще разберат, че ги водят за носа не руснаците, ами щатите? Нима щатите са им подарили газ за около 6 милиарда долара? Нима щатите им купуваха до скоро продукцията на индустрията? Нима щатите имат толкова много братовчеди в техната страна? Нима в Украйна има толкова много хора, говорещи английски и имащи корени оттатък океана? Нима Порошенко, Яцеюк, Турчинов и останалата мафия да е поставена от Русия там на власт? Може да се каже че Янукович беше про-руски президент... Е, нима този "про-руски" управител да е избил по своето време на властване толкова много мирни и военни украйнци??? Нима този бивш президент, макар и коруптен, крадец и т.н.. да е свалял чужди пътнически самолети??

  Четвърто: Ако този неблагоприятен сценарии се развихри, то Русия много вероятно, да направи десант в Киев и да смени там властта, вместо да убива по границите около Крим обикновенни "пешки"... Руснаците не са глупави....

  Пето, нито щатите, нито пък останалите от Нато не биха посмели да се намесят, колкото и да "крещят" около конфликта.... Ако ли се намесят, то първите които ще паднат, ще е УСА а Русия след това ще се справи и със "съюзниците" им... Ясно е, че една истинска война с Русия, на никой няма да е от полза. И даже може да означава и някакв нов световен ред след това, ако остане някой....

  Шесто, за една Украйна никой в Европа или в Америка няма да иска да умре. НО самите тези страни също са "черупки". И там на власт са някакви психопати или марионетки на такива, а от такива болни, може да се очаква всичко...

  Седмо, Русия в момента може да унищожи целият свят, по грешка или ако я притиснат до стената, ако я нападнат и почне да губи... Самата тя не иска такъв сценарии.... На никой и там не му се умира.... Така, че е добре да се успокои топката... И за какво ли? За някакв си малък полуостров, малка точица на картата, да се постави цял свят под въпрос е пълно безумие..... Малко ли несправедливости гледахме и гледаме и днес от страна на американците по света? Ами Ирак за какво унищожиха??? Че бил имал ОМП? Ами това "голям грях" ли е в нашият свят?

 6. #6
  konstantin rizov 26 авг 2014, 13:51
   
  0
   
  0

  http://vk.com/wall-45353152_217969?offset=20

  ето какво става
  русия напада украйна

 7. #7
  Nash 26 авг 2014, 14:07
   
  0
   
  0

  Абе това видео нищо не доказва...

  Къде са тези "руски военни", документите им, да говорят с тех като с пленници, да ги покажат???

 8. #8
  Cyber 26 авг 2014, 14:09
   
  0
   
  0

  Rizov внимавай с пропагандата.
  Утре може твоя снимка, с име от долу, да излезе в някой сайт, че са те заловили в Украйна и си от някоя част на руските ВДВ.
  Ако се разминеш само с едно ново име ще е добре, защото в линка който си дал има един с две имена:
  Митрофанов Артем Васильевич и
  Мєльчаков Іван Васильович

  голям смех.

 9. #9
  Nash 26 авг 2014, 14:44
   
  0
   
  0

  Тези на снимките са толкова десантчици, колкото Украйна е свободна и независима...

  И не можете ли да разберете, че ако Русия води война с Украйна, то отдавна да е победила?
  И ако се прави деверсия на чужда територия, то никой не си взема истинските документи с него!
  Понякога даже има международни скандали, за воюване с чужди документи.. Прди време Великобритания обвиняваше Израел, че са правили такива операции а на хората си, са раздали великобритански паспорти....

 10. #10
  kosio rizov 26 авг 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  За съжаление, това са реални лица, с техните профили в мрежата.
  още повече говорят логично и верни нещица.
  На вас може да ни ви се иска да е така но....
  Много от Вас се прекланяха пред АБСУРДНАТА новина за 30 - те психясали моряци от американския крайцер, които моля ви си при вида на допотопния руски самолет се побъркали от страх.
  НЕКА ДА СИ ПРИПОМНИМ РЕАКЦИИТЕ НА ПОВЕЧЕТО ОТО ТОЗИ ФОРУМ ТО НЕ БЕШЕ ПОДИГРАВКА С АМЕРИКА ТО НЕ БЕ ЧУДО.
  А СЕГА ПРИ ТАЗИ НОВИНА ФАЛШИФИКАЦИЯ БИЛО, ЩО БРЕ ПИТАМ АЗ.
  И НЕ ИСКАМ АНОНИМНИ МИШКИ ДА МЕ ХУЛЯТ

 11. #11
  Nash 26 авг 2014, 15:12
   
  0
   
  0

  ....#10 Пуснато от kosio rizov...

  Ако е така, скоро ще "ревнат" и западните медии.... Те и без това, само такива поводи търсят...

 12. #12
  приходящ 26 авг 2014, 15:38
   
  0
   
  0

  Ала-бала портокала, смърт на капитала :).

  Преди години, изпитвайки очевидни затруднения да фрмулирам участието на Ми17П в отбранителната операция на БА, помолих един колега за помощ. Той направи това с няколко изречения, след прочитането на които: 1) забравяш какво е било началото и 2) оставаш с убеждението, че те са направени именно с такава цел :).

  Та нещо подобно е и тази статия. Явно авторът творчески е претворил лозунга на един небезизвестен писател: "Най-добрия начин за запазване на мира е войната!" :) :)

 13. #13
  UKRAINEC 26 авг 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  Do #9 Пуснато от Nash ----Цял свят знае ,че руската армия воюва в Украина,само ти не знаеш.Местните глупаци се разбягаха още при първите обстрели.

 14. #14
  Иванн 26 авг 2014, 17:05
   
  0
   
  0

  Украинец, твоята информация е напълно вярна, но се заклевам, че нито един комунист няма да й обърне внимание.
  Съветския Съюз беше най- миролюбивата страна в света и никого не е нападал и от никоя съседна страна не е отнемал територии.

 15. #15
  христофор 26 авг 2014, 17:17
   
  0
   
  0

  "Украинецо", моли се на господ руската армия да не воюва в Украйна, защото с тези пушкала, така наречените "сепаратисти" ви разказаха игрите, а когато ви зачеше с авиацията си руската армия, не знам къде ще бяга Порошенко и яйцеглавия.

 16. #16
  Cyber 26 авг 2014, 17:34
   
  0
   
  0

  До №10
  Ей смешник, няма нужда да викаш (пишеш с големи букви).
  Ако ти напиша, че съм Ангел Колев, това ще ти помогне ли нещо.
  Ти и името си пишеш с краварската азбука. Колко ти плащат да се казваш konstantin rizov?
  Самата истина е да. Хванали десет, публикували 9 снимки, като едната се повтаря.
  Хайде усети се малко, много лесно са те изпързаляли.

 17. #17
  Гост от Грузия 26 авг 2014, 17:42
   
  0
   
  0

  Братски поздрав за народите от републиките! Не горюйте братцы, опять вместе будем жить!

  Однажды русский генерал,
  Вдоль по Кавказу проезжал,
  И грузинскую он песню
  По мингрельски напевал -
  Тая, тая, тая, вататаята,
  Мака ладжи радарая,
  Цхели пури, хачапури, цицила ... 18. #18
  Cyber 26 авг 2014, 18:08
   
  0
   
  0

  Ето нещо в отговор от руска страна:
  http://itar-tass.com/politika/1399996

  Дезинформацията и пропагандата от двете страни в конфликта продължават.

 19. #19
  Nash 26 авг 2014, 18:08
   
  0
   
  0

  ...#13 Пуснато от UKRAINEC

  "...Цял свят знае ,че руската армия воюва в Украина,само ти не знаеш..."

  Ако беше така, то Америката още днес да е превзела Русия. Да не мислиш, че Украйна с нещо щеше да е интересна за тях, ако Русия беше толкова слаба и вече месеци да не може да победи Украйна? Там има много повече, дето може да се вземе, отколкото в Украйна. В Украйна почти всичко вече е изкрадено от разните олигархи....
  САЩ са силни, но предпочитат да побеждават слаби противници...
  Когато на 12 април онзи СУ 24 им показа, как един стар руски самолет можеше да унищожи с лекота, есминеца им "Донълд кук", на който е инсталиран даже "Иджис", почнаха да се съмняват в намеренията си....

 20. #20
  до 13 - Урко 26 авг 2014, 18:15
   
  0
   
  0

  ,,Цял свят знае ,че руската армия воюва в Украина...''
  ------------------------------
  Златна ти устица, Урко! Откога чакаме това откровение!Ние не сме дипломати и да го усукваме.Русия е воювала, воюва и ще воюва, щом Родината има нужда от това.

 21. #21
  Волдемар Скжипчак 26 авг 2014, 19:25
   
  0
   
  0

  Руската армия може да стигне до Варшава само за 3 дни, твърди в интервю за сп. Wprost бившият заместник министър на отбраната на Полша генерал Волдемар Скжипчак, предава УНИАН. Той рязко критикува полското военно ръковоство и смята, че там няма нито един началник, който да може да приема важни решения в случай на война.

 22. #22
  simonm 26 авг 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  Русия спечелила войната в Кавказ ,Другари Българския народ не е в таман /това го разбират истинските Българи/ама чак толкова ,Белрекет версим/това и Българските журналисти не го разбирать/ Ако гледате онзи шут Кадиров Пленен, Бит и --- После с Руска генералска униформа и Руски ордени накичен, така изглежда Това е държава в държавата,както Приднестровско феодално княжество,както и по -голяма част от Русия Путин властва в Москва и тук таме ,Феодалите в останалата част на Русия Донецк и Луганск ги чака същото Славянски народ в своята история не е имал държава

 23. #23
  анализ 26 авг 2014, 22:09
   
  0
   
  0

  Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере 21-ви век и да се разграничи от алкохолизираните мужици . . .

 24. #24
  поправка 26 авг 2014, 22:22
   
  0
   
  0

  г-н анализ, леко си в грешка с цифрите, но щом тъй ти уйдурдисва на душата - карай да върви!

  Апропо, сегашните санкции само ще стимулират и задълбочат отдавна започналите оздравителни процеси в икономиката на РФ. Тази огромна земя си е напълно самодостатъчна - светът отдавна ще е измрял от глад и мизерия, а руската мечка ще продължи да си смуче косматата лапа в блажен зимен сън, защото под кожуха й има твърде много тлъстинки и със сигурност ще преживее зимата.

 25. #25
  Sold-er 26 авг 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  До #23 Ха ха ха...много смешен аналЛиз.....

 26. #26
  BaiVan 26 авг 2014, 23:44
   
  0
   
  0

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/ostukraine-russische-soldaten-kaempfen-an-der-seite-der-separatisten-a-988155.html

  Накратко

  -в Псков има база на ВДВ,два пресни гроба,единия от погребаните името му съвпада с това на "сепаратист".
  -Заловените войници се били загубили
  -Танкове не са пращани

 27. #27
  Атанас Пчеларов 26 авг 2014, 23:57
   
  0
   
  0

  До 10-Косьо Ризов:Моряците са 27, а не 30 ! И те не са се уплашили от вида на самолета. А от невъзможността да реагират в дадената ситуация. Блокирането на РЛС-екраните и управлението на ракетите е УНИЗИТЕЛНО ! Това го знаеш, но го премълчаваш. И не се бъркай в работи, които не разбираш.ПП: Името ми е истинско!Не съм анонимник.И да четеш повечко!

 28. #28
  Деян Славов 27 авг 2014, 00:54
   
  0
   
  0

  Пчеларов, никакво блокиране няма! Корабът не е искал да стреля по Су-то, а руснакът е издевателствал с бръснещ полет на малка височина!!
  И погледайте поне малко в тубата кадри от многочасовите руски серии "УГАДАЙ СТРАНА" и "НЕТ ТАКАЯ СТРАНА", за каква ТОТАЛНА МИЗЕРИЯ, ДЕГРАДАЦИЯ и РЕГРЕС става дума в руския 21 век...

 29. #29
  Sold-er 27 авг 2014, 05:54
   
  0
   
  0

  До #28 Ами че то колкото е по-голяма една държава, толкова повече хора живеят в мизерия......такива филмчета има достатъчно и за любимият ви Сащ! Или американските бедни са по-богати от руските бедни ха ха ха!

 30. #30
  Nash 27 авг 2014, 10:33
   
  0
   
  0

  #28 Пуснато от Деян Славов...

  Паднах от смях при някои от тези филмчета :)... Особени са те... И там има много мизерия естествено.

  Абе то и Германия мислеше едно време така, че нищо не ставало от руснаците, имаха даже летящи чинии, секретни бази на Антарктида (база 211, Нойшвабенланд...), цяла Европа беха завзели, а в Русия си счупиха главите.... Руснаците и тогава са яли с дървени лъжици каша за закуска и много население е имало примитивни тоалетни вън на двора... Е, и...? Какво от това?

  Всеки народ живее, както си иска и какви представи има...
  И циганите сами едва ли някога ще си конструират и произведът самолет. Но демографски скоро Република България, ще стане Република Цигания за съжаление.... А ние "умните" се "топим" с всеки ден като количество....

 31. #31
  Евгени Г. 27 авг 2014, 11:13
   
  0
   
  0

  То пък тука като сме много напредничеви и затова тази сутрин преди по-малко от 4 часа видях един как се облекчи както си беше по средата на тротоара. Щото и ний сме една Европейска страна.

 32. #32
  UKRAINEC 27 авг 2014, 11:23
   
  0
   
  0

  Do Nash-- цяла Европа беха завзели, а в Русия си счупиха главите....
  Не си счупиха главите в Русия,а в Америка.Ако не ги бяха въоръжили,облекли и нахранили американците,сега щеше да се говори немски в Русия.

 33. #33
  Евгени Г. 27 авг 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  Великата Америка, едни дръпнати им разказаха играта добре че бяха немските учени за да им направят бомба и така да се отсрамят като убият хиляди беззащитни граждани.

 34. #34
  Евгени Г. 27 авг 2014, 11:54
   
  0
   
  0

  UKRAINKE точно ленд-лизът е причината САЩ да влязат във войната като страна която даже никой не е слагал в сметките си а да излязат след края на войната като най-силната. Това е инжекцията която напомпва дава тласък на икономиката им да произвежда и ги изкарва от рецесията в която са били до преди това.
  Докато руснаците с техните безгранични ресурси със ленд-лизът или без (можеби по бавно и с още повече жертви), но резултата щеше да е същия.

 35. #35
  Nash 27 авг 2014, 12:22
   
  0
   
  0

  До #32 Пуснато от UKRAINEC...

  Нали сега Украйна получава помощи (храни за войниците...), говорят за въоръжение, има американски военни в Киев и ги "съветват", има вече и от други европейски страни разни доброволци и т.н.... Е, защо още не може тя да се справи с някакви си "сепаратисти", "терористи" и т.н...???

  След "Перестройката" руснаците се учудиха, че разните "помощници" от рода на Джорж Сорос и подобни, са "преписали" учебниците по история на децата им и сега победител във ВСВ се оказва, че били щатите???? Да, да ама не... Щатите са дошли вече за да делят Европа... Дали са някакви материални неща, но това е било техната стратегия: Да стоят от страни и да си запазят силите за СЛЕД ТОВА...
  (Bait and bleed is a military strategy... http://en.wikipedia.org/wiki/Bait_and_bleed )

  Онези са доста хитри... Знаят, че един от начините да измениш бъдещето на един народ, е като му измениш историята. НО Русия също вече се осъзна. Миналата седмица, когато бях в Москва се изненадах, че на места в града има вече "информационна защита" или "информационна контраатака" за населението. По високоговорители "върви" като фон "...Это всё моё родное..."
  Опитват се на подсъзнателно ниво да ги "възпитат" в "родолюбие", когато отвсякъде "навън" западната пропаганда, стоки, реклами "бият" руснаците всеки ден по главите....

 36. #36
  UKRAINEC 27 авг 2014, 13:20
   
  0
   
  0

  Срещу Украина се бият спецподеления на Руската армия-целият свят го вижда,плюс това москалските бандюги се крият в училища,детски градини и домове.Порошенко не е като лилипутин,та да заповяда да стрелят срещу 300 деца,както той(лл-пут.)направи в Беслан преди години.
  А US армията не е стояла през войната а смачка Япония.

 37. #37
  Nash 27 авг 2014, 14:08
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от UKRAINEC

  "...US армията не е стояла през войната а смачка Япония...."

  За тях двете атомни бомби в Япония са били тест във истински военни условия и то на мирни жители... Това е тази USA... Нямат нищо човешко. И англичаните на 19 февруари 1945-та година без никакъв смисъл от военна гледна точка са сринали Дрезден във Германия до основи с бомбандировки... Измират много хиляди мирни граждани... Колкото и да сме негативно настроени по отношение на Русия и тя е могла да подложи, ако е искала, немското население на геноцид, но не го е направила... Тези англо-саксонските страни (Великобритания и USA) има нещо сатанинско в тях...
  Те даже не уважават и не щадят и "своите" си... На 11.09.2001 направиха такъв сеир у тях си, а след това започнаха тези интензивни войни и революции по света.. Против "злото". Но трябваше да погледнат първо в огледалото, за да видят "злото", а не да го търсят навън....

  Украйнците, пък и много други по света, са заблудени. Смятат USA за "нормална", "цивилизована" страна, че им "помага" и т.н... Но историята показва, че USA си следва грубо само своите интереси, без никакъв морал, без нищо човешко у тях.... Скоро и Украйна ще се "опари" от тях....
  Изменят ли им се интересите в този регион, веднага ще забравят и за Украйна...

 38. #38
  UKRAINEC 27 авг 2014, 14:28
   
  0
   
  0

  Интересите на Щатите са опазване на всяка цена на световният мир, ако ще и със война-още по-грубо трябва да действат.Но не срещу невинни както Русия подложи на геноцид цивилното немско население в Источна Прусия,или както потопи кораба "Густлов"със 10 хиляди жени и деца в Балтика или както подло разстреля в гръб 22 хиляди полски пленници през 1940 година.

 39. #39
  Деян Славов 27 авг 2014, 14:40
   
  0
   
  0

  Наш, с коментара си №30 ми се вдигна в очите, значи може и да си обективен...
  А като си бил в Москва не забеляза ли, че руснаците са най-големите поклонници на Запада? 99% от колите им са западни и американски!

 40. #40
  До 39 27 авг 2014, 16:21
   
  0
   
  0

  Еми, нормално. Имат хората пари, могат да си позволят да купуват боклуци. А имат пари, защото не си подаряват страната, както правят нашите политици. Може и да се продават - но се продават скъпо.

 41. #41
  Nash 27 авг 2014, 16:32
   
  0
   
  0

  ...#39 Пуснато от Деян Славов...

  "...А като си бил в Москва не забеляза ли, че руснаците са най-големите поклонници на Запада? 99% от колите им са западни и американски!..."

  Да. Колите са повечето западни, но има и корейски и от Япония също. Но без да съм се занимавал със статистиката, най-много като че ли са немските....


  "...най-големите поклонници на Запада ..."

  В света едни првят едно - други друго. И има една универсална мярка: value for money
  Тя показва например, че един мобилен телефон с приемливо качество на цена, приемлива на пазара, не е възможно да се произведе във Германия например. За това същите тези 99% мобилни телефони в тази страна идват я от Китай я от други страни.... Е, дали Германия е голям почитател на Китай? Ами целият свят вече купува компютърната техника от Китай. И IBM си продаде бизнеса на PC-ри на Китай (Леново). Шведите си продадоха "Волво" на китайците също. И сега си купуват китайско "Волво" :)....
  Русия също не е в състояние да конкурира с цена/качество, нито китайците в телефоните нито пък немците в колите...
  Но от както съществуват, те произвеждат оръжия. Цял свят знае "Калашников" :)...
  Циганите например, не могат да произведът нито телефони, нито коли, нито пък "Калашников" но за това пък бият рекордите в децата :)....
  Ние къде сме? Май "изнасяме" млади и умни студенти по света?

 42. #42
  UKRAINEC 27 авг 2014, 16:50
   
  0
   
  0

  Няма такова нещо като "Калашников"--това е немски щурмови автомат "Щаиер",откраднат патент.Руснаците не могат да измислят нищо.

 43. #43
  Sold-er 27 авг 2014, 17:16
   
  0
   
  0

  До #42 Глупако, "Щаиер" също е копиран и леко преправен от преден модел автомат! И в "Щаиер" няма нищо невиждано и нечувано досега!

 44. #44
  Nash 27 авг 2014, 17:21
   
  0
   
  0

  #42 Пуснато от UKRAINEC

  Вече ми става смешно с теб :)! Ако сега се приземи космически кораб от друга цивилизация, ще се окаже, че извънземните са американци според тебе :)?
  Разбирам, че ненавиждаш руснаците, ама това не може да изкриви фактите... Ние сме сега някакви си "българи", понеже някога руската армия (дори и според техни си имперски интереси...), ни е спасила от потурчването. Нито Левски, нито Ботев са се справили, понеже задачата за нас - една шепа народ, е била непосилна!

  По-добре да стане тази западна Украйна колкото се може по-бързо американски щат и след време ще настъпи и при вас "американският начин на живот"... Който е беден, се явява "ненужен" на страната и го убиват като куче на улицата. (макар, че изразът "като куче" за България не е много верен; в София бездомните кучета си живеят паралелно с хората...). Тогава може би американската полиция ще ви види сметката, понеже вече цялата страна отивате към бедност..... И съответно сте "не нужни" по американската логика!

  Виж сам: http://www.cbsnews.com/news/albuquerque-pd-under-fire-for-deadly-police-shootings/

  "...Boyd's death marks the 22nd deadly police-involved shooting since early 2010, ..." На БГ: Убийството на Бойд се явява 22-ят такъв случай, свързан със стрелба на полицаите и смъртоносен изход за гражданите от 2010 година насам...".

  И то само в този малък град Albuquerque.. По цялата Америка кой знае колко граждани са застреляли за това време?

 45. #45
  Деян Славов 27 авг 2014, 18:05
   
  0
   
  0

  Наш, щом са застреляни от полицията, значи е било неизбежно! Съгласен съм да се посмеем на службите сретнали лунното шоу и 11.9., но американската полиция е най-подготвената и най-екипирана в света!
  Украинец, защо да се краде патента на Щайер? Руснаците отвличат самия Хуго Шмайзер заедно с цялото му конструкторско бюро за две години в СССР, които им правят Калашников...

 46. #46
  Nash 27 авг 2014, 18:53
   
  0
   
  0

  #45 Пуснато от Деян Славов...

  "...Наш, щом са застреляни от полицията, значи е било неизбежно!.."

  Не мисля така... там не уважават живота изобщо. И най-противното е, че и в Европа вече прилагат тези "неизбежни" "случай"...
  ЕС например, прие наскоро такъв закон, че ако има "бунтове и безредици", които "са опасни" за системата и реда, армията има право да се включи и въведе ред, даже ако трябва да има и убийства на мирни граждани...
  По тези параграфи "Майдана" напр. в централна Европа не би бил възможен изобщо, понеже армията на съответната европейска страна е имала право да застреля всичките "революционери"... От една страна добре, но от друга една такава система става завинаги "циментирана" подобно на някогашният социализъм... Властта става неограничена... Ако има бунтуващи се или разстрел или "Белене".... Историята се повтаря... Ако се отървем от тези фашистки тенденции ще е добре...

 47. #47
  Teraflop 27 авг 2014, 19:21
   
  0
   
  0

  Ще нападне баба си.

 48. #48
  черният капитан 27 авг 2014, 19:27
   
  0
   
  0

  #46 Пуснато от Nash(нерегистриран) на 27 авг 2014, 18:53 ако има "бунтове и безредици", които "са опасни" за системата и реда, армията има право да се включи и въведе ред, даже ако трябва да има и убийства на мирни граждани
  няш-мяш ако армията излезе ти гориш първи

 49. #49
  Cyber 27 авг 2014, 20:10
   
  0
   
  0

  Що бе, калпазан черен?
  На теб какво ти пречи нашия?
  Или не ти стига интелект да му опонираш?
  Той пише за документите даващи право на американската армия да потушава вътрешни безредици и бунтове с употреба на оръжие.
  Ти какво разбра?

 50. #50
  Nash 27 авг 2014, 20:13
   
  0
   
  0

  ....#48 Пуснато от черният капитан...

  Не става въпрос за отделни хора или, че такова нещо утре може да се случи. Става въпрос, че юридически вече е въведено и може някога да се приложи. Пък и кой ще проверява след това, какво точно е било? Дали случаят е бил "системно опасен" или не? Какво става сега с този пътнически самолет, дето беше свален в Украйна? Загиналите - загинали. А разследване? Май няма да има... На такива неща ще трябва да свикваме...

 51. #51
  Евгени Г. 27 авг 2014, 22:38
   
  0
   
  0

  #42 Пуснато от UKRAINEC(нерегистриран) на 27 авг 2014, 16:50

  Няма такова нещо като "Калашников"--това е немски щурмови автомат "Щаиер"

  Въх Божкеее...
  Ама то хохалска женка, и пръчка да му покажеш пак ще мисли че е друго.
  Михаил Калашников има международен патент за "Калашника" и не само за него,което драга ми палячке означава, че за света той има изключителното право върху него. Обаче се оказва че тука си имаме една безподобна палячка - украинка разбирачка, дето толкова много ги разбира работите, повече даже и от специалистите които са разглеждали искането за патент, че даже се чудя как от Щайер не се и изпратели предложение за работа на някакъв отговорен пост или дори за главен инженер на компанията. Недей да скромничиш гордост на инженерната мисъл. Пък ний тука будалите да не знаем какъв капацитет има сред нас.

 52. #52
  Иванн 27 авг 2014, 23:20
   
  0
   
  0

  До Анализ

  България е държава и не може да избира, народът е избледнял, единствените, които могат да избират са комунистите- те са избрали империализма и капитализма и са обърнали оръжието срещу тези, които им ги дадоха.
  Българските кимунисти ги пазиха половин век руснаците, а следващите векове ще ги пазят американците.
  Изборът е завършен- напред към Европа през Русия, под прикритието на НАТО.

 53. #53
  Иванн 27 авг 2014, 23:25
   
  0
   
  0

  Солджър, Наш ,МиГ и поне още петича са едно и също лице. Който познае, печели каса Хайнекен

 54. #54
  Sold-er 27 авг 2014, 23:37
   
  0
   
  0

  До #53 Пак се обърка...аз съм поне 2 лица!

 55. #55
  Nash 28 авг 2014, 05:26
   
  0
   
  0

  До #53 Пуснато от Иванн....

  "...печели каса Хайнекен..." Тази бира изобщо я "няма" на вкус, но и печеленето й е невъзможно...

  "..Солджър, Наш ,МиГ и поне още петича са едно и също лице. .."

  Ако "Наш" е равно на "Nash" мога да те разочаровам Бай Иванне...
  Може с тези колеги да имаме понякга подобни мнения, но поне "Nash" е еднозначно едно единствено лице...., което не обича да пие бира :)...

  Понякога имам чувството, че ти живееш само в двумерно пространство. В този свят (двумерното ти пространство) има само "комунисти", "империалисти" и второто измерение, са такива, които не са "комунисти" и "империалисти"....
  Погледни света от друг ъгъл. Той не е само "двумерен" ами по отношение на хората е "многомерен"... Не можеш ли да си представиш, че може да има и хора, които изобщо не се интересуват от разни идеологии и пак добре и то даже доста добре да си живеят?

  Писах ти някъде тука в пан един доста дълъг майл, в който специално за теб ти показвах разни варианти (без да ти искам пенсията :) ), как можеш да живееш материано доста добре и без да си "комунист"....
  Убежденията на човека са понякога доста голям проблем за самият него. Но има възможност коренно да се измени всеки, стига да поиска това..

  На твое място бих отишъл да живея в Гърция на морето, сам без никой друг, поне за една година. Там бих се разхождал по брега на морето и бих се занимавал само с някакъв спорт, четене на книги а понякога бих взел на гости и някоя чужденка, за по една нощ само... Нали си пенсионер?
  Нищо не ти пречи. Чемодан, автогара, автобус, Гърция и там на ферибот до някой от островите... (Може и със самолет с едно прехвърляне в Атина, но не ти знам колко ти е пенсията?) Бих ти препоръчал Крит. Най-южният е и на мен много ми харесва... Не е въпрос и на средства, а на желание. Там гърците се мотаят и те и не изглежда да са много "богати". Един път на един завой изведнъж ми се появи някакво бабе с магаре на извънградски, тесен път. Успях да я заобиколя, но разбрах, че там е по-добре без кола :)...
  Те си живеят там спокойно и тихо и когато им се свършат парите искат от централна Европа. И пак така, до следващият път :)!
  Там при такива условия. човек може да си се развива духовно ако иска или просто да си живее на топло :)... За една година ще забравиш всичките "комунисти" и "империалисти"..... От тех така и така няма никаква полза :).... Ще ни липсваш обаче в пан :). Никой друг не е толкова впечатлен от "комунистите" :)...

 56. #56
  Nash 28 авг 2014, 05:53
   
  0
   
  0

  До #42 Пуснато от UKRAINEC

  "..Руснаците не могат да измислят нищо...".
  Чак пък да са толкова неспособни?

  И без "Калашников", Русия доста добре произвежда и продава по света оръжия... Всяка година експортират за милиарди долари почти на равно с щатите...

  http://pro-tank.ru/blog/1277-us-russia-arms-exporters

  "Это не самолет, это просто НЛО" - руско производство

 57. #57
  Иванн 28 авг 2014, 06:12
   
  0
   
  0

  Няма друг ъгъл колега- моя "ъгъл" беше Народна Република България.
  Ако ти и ракива като теб се правите че не знаете къде сте се родили и учили, аз прекрасно си спомням.

  Сега се правите на всякакви и всичко знаете, но историята на страната си не знаете.


  Кажи колко читатели и колко човека от екипа на сайта обърнаха внимание на Нотата, която трима колеги тук откриха. Кажи, много те моля.


  Сайта се чете от генерали, офицери, сержанти и дори министри на отбраната.

  Кой каза две думи на кръст нещо за Нотата.


  Ама какви американци и украинци, руснаци и турци ви се въртят по цели дни и нощи в главите.
  Абе може ли професионален военен да не каже две думи за последната война, която е обявявана на нашата страна бе, ей смешници такива. Защо само харчите парите на народа. Ами като нямате мнение за тази война, как ще регирате ако се стигне до друга.
  Ами няма да реагирате разбира се, а ще се покриете като мишки когато трбваше да защитавате до последен дъх Социалистическата си Родина-НРБ.

  Не, вие не само до последен дъх не я защитихте, ами на един дъх я предадохте. И къде се навирате сега в Украйна и Русия. Ние си имаме НАТО. А нито Русия, нито Украйна са в НАТО.

  Вие просто не сте в час. Преслав пусна сума си статии по случай 10 - годишнината от членството ни , а вие пак против НАТО.

  Не, не сте ми ясни , честен кръст както казват сега комунетата, но нищо не разбирам.

 58. #58
  ukrainec 28 авг 2014, 08:45
   
  0
   
  0

  До #51 Пуснато от Евгени Г Украинец, защо да се краде патента на Щайер? Руснаците отвличат самия Хуго Шмайзер заедно с цялото му конструкторско бюро за две години в СССР, които им правят Калашников...
  Горното мнение също може да е вярно,но няма значение,важното е ,че не руснаците са измислили Калашника.Камионите Газ,Зил,Краз сущо са крадени-Краз е недодялано копие на Студебейкър,Камаз е Фиат,Чаиката е Шевролет,танка Т-34 е Ролс-Роис,прочутия на времето си изтребител Миг-15 също е Ролс-Роис (не само двигателя).Списъка е безкраен-няма да ни стигне хартията.

 59. #59
  Nash 28 авг 2014, 10:16
   
  0
   
  0

  До #57 Пуснато от Иванн...

  Ние, Народна Република България, някга наскоро станахме само Република България. И за това не беше виновна армията. Както винаги, имаме способността да сме на страната на губещите, така и тогава, загубихме т.н. "Студена война". Загубихме я, икономически и социално.
  Много от нас си спомняме, как едно време ходехме с червени връзки на училище на определени празници, спомняме си много неща от тогава, но няма смисъл да тъжим по онова време. На определен етап, нашият народ се реши да измени системата и я измени (Е, може и нашата "революция" да е била нещо подобно на "украйнската" и разните други по света, т.е. някой да ни е "помогнал"), но като цяло и ние сме си участвали или поне не сме били против... След това знаем какво стана: Един мъчителен процес на преобразуване на социализма в капитализъм, този който в учебниците ни по "Основи на комунизма" беше "лошият", "не прогресивният" и т.н... Много хора пострадаха от тези изменения. Понеже най-трудно е да се изменят убежденията на човека. Правени са опити: Вкарва се обикновен човек в дълбок транс и се докосва по рамота с обикновен молив, но го убеждават, че това е нагорещено желязо, до червено... И какво става? Човека получава изгаряне последна степен, лекуват го от "изгарянето", след това дълго време и даже след "лечението" на това място остава белег от "изгарянето"... Виж на какво е спосбен мозъка ако се убеди в нещо? Доказано е също, че здрав човек може да се разболее наистина от рак, само понеже се е убедил, че е вече болен от тази болест....
  Никой не може да живее без някакви свои убеждения. НО ако не са реални и не отразяват вече света, в който живее, той няма да може да живее "нормално" в този свят. Нали една от хипотезите е, че динозаврите са измряли на земята, понеже не са могли да се приспособят на НОВИТЕ условия?
  Това не значи, че трябва и всичките си "психически установки" да измениш, но поне да приемеш новият свят "навън", понеже няма друг и трябва в този да живеем вече.... Намираш положителното в тази система и залагаш на него. Например, сега можеш да пътуваш много по-лесно в други страни. Сега децата ти и внуците могат да учат където си искат по света. Сега можеш да отидеш в магазина и си купиш последен модел лап топ. А едно време трябваше да сменяваш нашите левове с арабите студенти "на черно" в други пари и тогава можеше да си вземеш от "Коре-ком" само това, дето беше изложено там... Сега можеш да отидеш в заводите на "Мерцедес" в Баден-Вюртемберг при швабите и лично си вземеш най-новият модел да си го изкараш от завода сам. За това обаче се иска, да намериш първо себе си! Какви заложби ти е дал "Господ", природата и какво правиш с голямо удоволствие? Капитализма е замяна. Ти даваш нещо от себе си и в замяна вземаш това, дето някои други са направили...
  Идеята с Гърция беше, понеже там се живее много по-безгрижно и е "чужд терен". Но щом не ти хареса, живей си във БГ. Само че във БГ живота като, че ли е доста по-труден, дори и да си обезпечен финансово? На запад ако имаш средства всичко става много бързо.
  Ей сега, ще ти открия една тайна, как да изкараш милиони долари, без много труд: В момента системата на американците с техният долар вече си "отива". На тяхната "смърт", може да се изкарат добри пари :)... Откриваш си сметка на форекс, за търговия с валути и се учиш безплатно как се търгува евро/долар, швейц. франк/евро, долар/яп. йена и т.н... Когато вече знаеш, дебнеш "гибелта" на долара. Тя се усеща вече, във въздуха е, както пред буря сме в момента... НО не само доларът е на "умиране", лихвите на 10-годишните бондове в Европа са под 1%!!!
  В момента са 0,91% !!! Такова нещо в Европа не е имало до сега! Сега знаеш вече как живеят добре банките? Вземат от ЕЦБ кредит под 1% а на народа и бизнеса дават кредити за много над 1% :)! Но в капитализма всеки може да стане "банка" :)... Това състояние е изключително и показва че скоро ще стане "яка буря" на финансовите пазари.... Истинско цунами!!! Когато усетиш точно момента, залагаш всичките пари които имаш на "падане" на долара и седиш пред комп-а и си щракаш с пръсти... За броени минути ставаш милионер !!! Ако искаш да изкараш малко пари за Гърция, разбира се :)!
  Ако ли не, си вземаш всичките пари от спестовни книжки и други налични, които сега са някъде по банките и ги "обръщаш" в нещо материално: недв. имоти, коли, трактори, каквото и да е, но да не остават в пари....Тези материални неща (след бурята), ще можеш да продадеш или смениш за нещо друго, дето ти трябва, а парите, няма да имат вече никаква стойност.... Скоро това ще стане! Тези, които управляват света, искат да направят свят само с електронни пари. След това всичките пари, ще са в компютрите.... Но за тази цел, трябва да минем през тази "буря" а може и да е съпроводено и от по-голяма война? Там вече "кукловодите" знаят! НО парите ще изчезнат скоро!

 60. #60
  Евгени Г. 28 авг 2014, 19:43
   
  0
   
  0

  До #58 Пуснато от ukrainka - mamina ubavica

  Точно обратното, кой измислил нещо може да има хиляди спекулации, някои дори да са верни, но за света е важно кой го е регистрирал и от там чий са авторските права.
  Така като се изказваш толкова компетентно, като Изпълнителен директор на Щайер, ти не оспорваш моето мнение ти оспорваш самата патентна институция. За какво въобще я има и за какво се плащат такива високи такси, като просто могат да дойдат и да питат украинката и тя да им каже.

 61. #61
  За сведения на 29 авг 2014, 10:11
   
  0
   
  0

  страдащият от логорея автор.
  "Е, тази представа може лесно да бъде разобличена с цифри и..."
  Цифрите са 10, от 0 до 9 и с тях нищо неможе да се разобличи. Най-много да лъсне нечия неграмотност.

 62. #62
  Манго 30 авг 2014, 11:35
   
  0
   
  0

  до #59 Пуснато от Nash(нерегистриран) на 28 авг 2014, 10:16
  "Ей сега, ще ти открия една тайна, как да изкараш милиони долари, без много труд"

  Чуй сега и аз какво ще ти кажа капиталист смотан:
  Хората нямат какво да ядът, нямат пари да си стъкмят децата за училище а то било толкова лесно да изкарат няколко милиони. Хубав план само че като го прочетеш и виж какво предполага:
  1. човек да имат поне няколко милиона в банкови сметки, ценни книжа или други бързо ликвидни активи;
  2. да чака някакво бъдеще не много сигурно събитие което може да се случи и след 2-3 години, а може и след 20-30 год.

  А ти сигурно вече си ипотекирал апартамента си в Лондон, къщата в Монако и вилата на Френската Ривиера и стоиш с пръсти на клавиатурата за да изкараш още някой друг милион. Аз пък се чудех защо постоянно си пред компютъра.

 63. #63
  Дими 07 сеп 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  Александър Петрович Вислъй – капитан на далечни плавания, участник в Северните конвои.

  Във връзка с нападението на нацистка Германия срещу СССР, министър-председателят на Великобритания, Уинстън Чърчил още на 22 юни 1941г. излиза с предложение: “Да се окаже на Русия и руския народ, цялата помощ, която може”. На 24 юни, аналогично по съдържание заявление направил и президентът на САЩ, Франклин Рузвелт. На 1 октомври 1941г. бил подписан първият Московски протокол за военните доставки за периода 01.10.1941 – 30.06.1942г. Съгласно този документ САЩ и Великобритания се задължили да изпращат в Съветския съюз ежемесечно 400 самолета, 500 танка, 152 зенитни оръдия, 756 противотанкови оръдия, 200 противотанкови пушки, 2 хил. т. алуминий, 1 000 т. бронирани листове за танкове, 7 хил. т. олово, 1,5 хил. т. калай, 300т. молибден, 1250 т. тулол и някои други видове масла, въоръжение, военни материали, а така и продоволствие. По-подробни протоколи определяли, следващите доставки на съюзниците за СССР до началото на септември 1945г. На 11 юли 1942г. във Вашингтон било сключено съглашение между СССР и САЩ, според което за Съветския съюз официално започва действието на американския закон за “ленд-лиз”, а товарите изпратени от САЩ и Великобритания в периода от август 1941 до 11 юли 1942г., също били разглеждани, като доставки по него. Това е само за 1 година...как е?Нямал значение лендлиизът,щяхте да шпрехате немски та пушек да се вдига...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка