Владимир Путин: Русия не анексира Крим, а го защити

Pan.bg 29 авг 2014 | 16:09 views (4071) commentaries(46)
img pressadaily.bg

Русия не анексира Крим, а го защити", заяви руският президент Владимир Путин.

"Ние не анексирахме Крим, а дадохме възможност на хората да изразят себе си и да вземат решение, а ние се отнесохме с уважение към него. Ние защитихме Крим", каза руският президент. Той подчерта, че в противен случай в Крим щеше да се случи това, което в момента става в Югоизточна Украйна.

Според Путин населението на Крим осъзна, че трябва да възстанови историческата справедливост, която беше нарушена от незаконното прехвърляне на Крим към територията на Украйна. Според президента кримските събития са обединили и сплотили руснаците, в това число и опозиционните партии, които са критични към действията на правителството.

Руският президент заяви още, че Киев трябва да проведе много съществени разговори с проруските сепаратисти.
„Необходимо е да бъдат проведени важни разговори между сепаратистите и властите в Киев”, заяви Путин по време на свое изказване на летен лагер в подкрепа на Кремъл, който се провежда в Централна Русия.

Владимир Путин призова опълченците в Източна Украйна да отворят хуманитарен коридор за украинските военнослужещи, попаднали в обкръжение, и да им дадат възможност да напуснат района на бойните действия. В отговор на призива, т.нар. "Армия на Югоизтока" заяви, че опълченците са готови да осигурят коридор, но украинските военни трябва да се изтеглят без оръжието си.

Сепаратистите в Донецк отговориха, че са готови да предоставят на украинските военни хуманитарни коридори, предаде БНР. Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Украйна Александър Захарченко заяви, че поддържат инициативата на руския президент:

"С цялото ни уважение към Владимир Путин, президент на страната, която много ни помага най-вече морално, ние сме готови да предоставим на украинските военни хуманитарни коридори. Условието е те да предадат тежкото въоръжение и боеприпасите, за да не могат в бъдеще те да бъдат използвани против нас".

Въпреки очакванията Путин да коментира обвиненията на украинския президент Петро Порошенко, че руските войски са нахлули в Украйна, той не споменава и дума по този повод в обръщението си.

Днес командирът на едно от подразделенията на армията на самопровъзгласилата се Луганска народна република Алексей Мозговой на пресконференция в Ялта заяви, че редовни войски на Русия на територията на Новорусия няма и никога не е имало.
Близо 2600 души са убити от средата на април досега в конфликта в Източна Украйна, заяви днес на пресконференция помощник-генералният секретар на ООН за човешките права Иван Шимонович, цитиран от световните агенции.

Той представи нов доклад за нарушаването на човешките права в Източна Украйна. В него се казва, че между средата на април и 27 август в конфликта в Източна Украйна са загинали най-малко 2593 души - средно по 30 души на ден.

"Тенденцията е обезпокояваща. Има значително увеличаванена броя на убитите в източната част на страната", подчерта Шимонович.

Той уточни, че в посочените данни са включени и 298-те жертви на разбилия се малайзийски самолет
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 46

 1. #1
  Иванн 29 авг 2014, 16:48
   
  0
   
  0

  Точно по същия начин руснаците "спасяваха" съседните си страни в началото и края на Втората световна война-започнаха с Полша, после спасиха една десета от Финландия, после Литва, Латвия, Естония, Бесрабия, дори и Иран. През 1944 дойде ред да спасяват Румуния, Сърбия, Унгария, Чехия и Словакия.
  И защо тези страни се освободиха от своя "освободител"???? Явно не разбират нищо от освобождение. И сега се налага повторно да бъдат освобождавани от руснаците. Ще дойде и нашия ред. Ние си имаме предваеително пстровни памерници на руските освободители, нека само заповядат

 2. #2
  Енчо Добрев 29 авг 2014, 16:57
   
  0
   
  0

  Много точно казано, Иванн! Чудя се колко време ще отнеме на Коректора да те засипе с помия!? Тъкмо се е върнал от почивката си в Крим. Поздрави!

 3. #3
  ukrainec 29 авг 2014, 17:00
   
  1
   
  0

  До #1 Пуснато от Иванн-----Защо забрави България и Полша ?-Това са най -освободените страни.

 4. #4
  МиГ 29 авг 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  "Той подчерта, че в противен случай в Крим щеше да се случи това, което в момента става в Югоизточна Украйна."
  Безспорен факт. В резултат на действията на Путин, разбира се след напълно демократичните избори, се избегна масовото клане на стотици, а може би хиляди кримчани, каквото се случва в момента в Новорусия.
  Точно по същата причина влязоха войските на НАТО в Косово до колкото си спомням...един вид НАТО защити косоварите така, както Путин защити кримчани.

 5. #5
  Мислител 29 авг 2014, 17:22
   
  0
   
  0

  Само не ми е ясно: нашата преса се изпотрепва, когато става въпрос за ДНР и ЛНР да слагат "самопровъзгласилата се", но не забелязвам да го правят за Косово или някоя друга..

 6. #6
  Камен Кънев 29 авг 2014, 17:35
   
  0
   
  0

  в Косово имаше открити масови гробове, както и беше ясно какво се случва в републиките по времето на Милошевич.

  за масови гробове в Украйна и Крим досега слава богу не сме чули и дано и не чуем. да не говорим, че в самия Крим преди "предпазването му" нямаше реално и никакви инциденти, така че "операцията" е била превантивна, на фона на тази за Косово.

  това е може би основната разлика в двата случая.

  а, че нито НАТО е трябвало да се намесва в Косово, нито Русия - в Крим, е друга приказка.

 7. #7
  dogan 29 авг 2014, 18:20
   
  0
   
  0

  Е да ама се намесиха. С Косово се създаде прецедент, който в бъдеще ще се използва за щяло и нещяло. Границите на републиките в СССР имаха административно значение и нищо повече. Все пак в края на ХХ и началото на ХХI век да се променят националните граници, независимо от благовидния предлог не е много приемливо. Но както е казано - интереса, клати феса.

 8. #8
  Камен Кънев 29 авг 2014, 18:37
   
  0
   
  0

  и това е така, но в крайна сметка Косово е отделна държава, докато Крим стана част от Русия направо.

  но съм съгласен, че е прецендент, на който тепърва ще сърбаме последствията..

 9. #9
  Sold-er 29 авг 2014, 18:54
   
  0
   
  0

  Русия може да "анексира' Украйна за 15 мин........ама не иска!

 10. #10
  Тони 29 авг 2014, 19:16
   
  0
   
  0

  Добре, че сме в НАТО.
  Иначе щеше да защити и нас! :)

 11. #11
  Текумзе 29 авг 2014, 19:25
   
  0
   
  0

  Литва, Латвия, Естония, Бесрабия, .....
  Да, но ония в Крим и Донецк явно са на друго мнение.А нас пита ли ни някой кого искаме или не. Пита ли ни някой дали искаме да ни защитава от Русия? Никаква Русия няма да ни напада.Просто краварите се притесниха да не би някой да започне да води наистина собствена политика и бързат да окупират предадените и продадени държави като България.

 12. #12
  Варшава 29 авг 2014, 19:34
   
  0
   
  0

  Чакахме Альоша преди 70 г. да мине в настъпление, но той се мотаеше и гледаше как германците унищожиха надигналата се набунт Варшава. от днешна гледна точка, правилно е постъпил Альоша.Дори трябвало да ги досмачка изцяло.Както и ония в концлагерите и всички държави, през които е минал. и хич да не се правят на смачкани.Като самарянка е бил Альоша.А в Сърбия наистина са го приели като освободител и сега го считат за такъв.В България народа също го посрещна като освободител, но днес се навъди много модерна сволоч!

 13. #13
  Мунчо 29 авг 2014, 19:52
   
  0
   
  0

  Брилянтен е Вовота. Просто му се възхищавам. Ония мокасини от запада има много да се учат от него и от Серьожата Лавров, а и от целия им екип. Искрено им пожелавам успех, защото само те могат да ни отърват от юдеомонголите.

 14. #14
  МиГ 29 авг 2014, 20:03
   
  0
   
  0

  Камен Кънев,
  Да де, в Украйна нямаше масови гробове както в Косово защото там не ги погребваха. Те просто разстрелваха хората по улиците, пред камерите и гордо качваха това в социалните мрежи.

 15. #15
  българин 29 авг 2014, 20:25
   
  0
   
  0

  до #8
  Ще сърбаме последствията не на присъединяването на Крим към Русия, а на победата на Американските съюзници (следователно и наши съюзници)от Сирийската свободна армия. Вижте само какво правят с пленниците си. "Да са ни живи и здрави новите ни съюзници" от Ислиамска държава. Пази боже да не дойдат в България "Новите ни съюзници". А който иска да ги подкрепя (щом толкова обичате американците) да отива там да им помага, а Американците ще Ви пращат пари за оръжие.

 16. #16
  KOREKTOR 29 авг 2014, 20:45
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 17. #17
  l 29 авг 2014, 21:35
   
  0
   
  0

  #12, #13

  Да не би да страдате от някаква псхическа изостаналост?

 18. #18
  Мунчо 29 авг 2014, 21:43
   
  0
   
  0

  Не, просто сме изпреварили времето, в което живеем, а такива като теб - интелектуално.

 19. #19
  Cyber 29 авг 2014, 21:59
   
  0
   
  0

  Иванн правиш много грешки(Бесрабия, Румуния, пстровни памерници) и забрави да споменеш комунистите.
  Ако можеш пресметни колко им струва това на руснаците.
  После ни напиши колко народи са "освободили" краварите до сега и сметни колко им е струвало това.
  Да не забравиш към краварските изпълнения да включиш и Украйна.
  Да си направят сметка незнаещите.
  Иначе едностранното обвинение си е халтура, нали?

  Преди това се научи да пишеш, че да не се получи някакво недоразумение.

  А бате Енчо да не се радва като теле на железница и индианец на пишеща машина, ами да вземе да ти помогне.


 20. #20
  Владимир 29 авг 2014, 22:13
   
  0
   
  0

  Империите винаги така освобождават, че ти се доплачва. От една кръв са, колкото и да се правят на различни
  И САЩ и Мечката все освобождават, въпреки че не са канени.
  Създава се ситуация и единия играч решава да направи нещо. Такива като Роско или като Бъсеску само слушат и изпълняват.
  После с другия играч

 21. #21
  Иванн 30 авг 2014, 00:02
   
  0
   
  0

  Украинец, пак нещо не си внимавал. Не виждаш ли, че точно Полша съм посочил като първата "освободена" от руските комунисти, дори в съюз с германските нацисти. И по братски си я разделиха- 51% за съветските освободители и 49% за германските освободители. Подписаха и съответен "Договор о дружбе и границах".И пак в столицата на световния пролетариат. Това става на 28 септ. 1939г. и пак в Кремъл и пак в присъствието на Сталин. Подписалите договора са пак същите Молтов и Рибентроп.
  България не споменавам, защото както казваш много пеавилно, ние сме най-освободените. И заедно с паметниците на освободителите сме в съюз с техните врагове. Ако това не е сбъркан народ, здраве му кажи.

 22. #22
  Иванн 30 авг 2014, 00:20
   
  0
   
  0

  Абе Варшава, а като съветските войски са посрещани като освободители през септември 1944г., кде са окупаторите на българския народ. Колко окупатора са били убити, ранени и пленени. И какви жертви са дали и освободителите. Може ли цяла държава да бъде освобождавана, а да няма убит нито един олиоатор, нито пък един освободител. Егати окупаторите, егати освободителите. Явно е могло да се мине без това освобождение. И без тази война , разбира се. Да, ама комунистите нямаше как да вземат властта и да избият 30 хиляди нивинни българи.

  Енчо, благодаря за комплимента.

 23. #23
  KOREKTOR 30 авг 2014, 07:12
   
  0
   
  0

  До #22 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  Иванн-е,

  И Енчо е изкукуригалник като теб.

  И двамата сте откачалки за връзване на момента.

  Така, че намерете място и време другаде да си праввите един другиму комплименти и да си благодарите и ние тук да ви търпим лиготиите.

  Ако искате се целувайте даже, дрруго си правете, само не тук да ви четем резилите.

  Хайде по-бързо моля!!!

  Веднага.

 24. #24
  Иванн 30 авг 2014, 18:58
   
  0
   
  0

  Добре бе Преславе, а как целия свят е изкукуригал, само комунистите не са. От съединяването на пролетариите се отказаха и преминаха към съединяване на територии. Един ден пак ще пропаднат. Казвах ти сто пъти, но последния път ми изтри коментара. Не силата, не са кциите, не оръжието победи Съветския Съюз, а цивилизацията. Това е диалектиката в живота. Един ден пак тя ще победи наглостта и насилието. Как пъл нито една капиталистическа, западна стрна не присъедини някои съседни територии. Присъединявания прави най- голямата. И това го прави от векове насам. Успешно присъединявания! И после разкъсвания. Нали знаеш поговорката който вади нож от какво умира.
  Който анексира, от анексиране умира

 25. #25
  Sold-er 30 авг 2014, 19:32
   
  0
   
  0

  До #24 Ха ха ха..тъп си като гъз! Явно в проста ти кратуна всички, дето не мразим Русия сме "Преслав"...Велики при това! Аз си избирам ника "Преслав 1" и почвам да ти пиша с него ха ха ха хахахахах!

 26. #26
  KrasimirDimitrov 30 авг 2014, 19:51
   
  0
   
  0

  До №24.
  Иване, търсят хора за пилотируем полет до Марс. Кандидатирай се, сигурно ще те вземат.Няма какво да се мъчат да откриват там някакви форми на живот, ти ще откриеш там комунисти!

 27. #27
  Krasimir Dimitrov 30 авг 2014, 20:36
   
  0
   
  0

  До №24.
  Да добавя, наричат я Червената Планета.

 28. #28
  Коректен 30 авг 2014, 20:43
   
  0
   
  0

  Днес нарядът ви е в пълен състав. Няма ли почивка за зелените чорапи? Поне научете нещо от Иванн, не може само на нож.

 29. #29
  Sold-er 30 авг 2014, 21:40
   
  0
   
  0

  До #28 Какъв наряд те гони пък теб бре...и защо ни говориш в множествено число...ние сме един човек...Преслав!

 30. #30
  капитанче 30 авг 2014, 23:10
   
  0
   
  0

  Вовата голям го вади на набутаната в калта от многогодишно проруско управление Украйна. Всички неизгодни договори (подобно на тези с България) се правеха, когато в Украйна управляваха руснаците. Никой не се и съмнява, че Русия ще победи Украйна в един военен конфликт. Ама никой не се и съмнява, че Москвичите губят народ след народ, докато накрая ще загубят всичко. Което специално за нас българите значи глътка въздух от "братската" мечешка прегръдка.

 31. #31
  Sold-er 30 авг 2014, 23:46
   
  0
   
  0

  До #30 Ми ако хамериканците налеят и у нас 5 милиарда може и нас да загуби Русия....но дотогава dream on!

 32. #32
  капитанче 31 авг 2014, 13:54
   
  0
   
  0

  нас ни продадоха, не загубиха отдавна, сега се опитват да влязат през задната врата, ама не става. 1,5 млн българи избраха доброволно Запада с всички плюсове и минуси. Какво избират цигани, турци,пенсионери и москвофили - не ме интересува, те нямат принос към благоденствието на България. Русия води страната ни от неизгодна към още по-неизгодна сделка. Добре е, че има хора като украинците, които показват, че поговрката "преклонена главица сабя не я сече" се отнася само за робско мислещата част на България, за никой друг.

 33. #33
  Sold-er 31 авг 2014, 15:30
   
  0
   
  0

  До #32 Да бе, те щото сделките с новите ни "другари" отвъд океана са супер изгодни за България....само като видя договорите за ТЕЦ-овете и ми става ясно накъде ни води Сащ!

 34. #34
  капитанче 31 авг 2014, 16:34
   
  0
   
  0

  смешкарче, тец-овете имат инвестиции в сероочистване, без което района щеше да е като преди отровен нонстоп, за милиони, дават работа на повече от 15 000 човека в района на Раднево, Стара и Нова загора. АЕЦ великия "Козлодуй" дава работа на 1500 човека и на руснаците най-вече, има печалба за 2013 по малко от 10 млн.лева (смешка са големите печалби за държавата от АЕЦ Козлодуй). Какво даваха на България Бургас-Александруполис или Белене, да не говорим Южен поток? Голям буй, нищо друго, руснаците крадат държавицата ни нонстоп и в момента, а вие ги защитавате като същи матросовци на амбразурата.

 35. #35
  Sold-er 31 авг 2014, 17:19
   
  0
   
  0

  До #34 Абе, глупако ти къде си видял в пазарна икономика държавата да гарантира печалбите и тяхното ежегодно повишаване на частни компании!?!
  Ми то тва и по време на КомунизЪма го е нямало бре ха ха ха! Заради тях сме задължени да ползваме точно техният ток, вместо да си ползваме евтиният ток от АЕЦ...ми нали сме уж демокрация и пазарна икономика да си излязат на пазара и като не са конкурентно способни ще са на загуба и толкоз! Нека да се даде някаква възможност на народа да избира кой ток да ползва....на ТЕЦ или на АЕЦ! Но при Сащ финансовите загуби не са опция....

 36. #36
  капитанче 31 авг 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  Многоумно създание, много ясно, че народа ще иска евтино,даже и без пари. А ти виждал ли си 15 000 ядосани и безработни миньори какво правят за час-два, след като им кажеш, че вече няма да копат, щото народа иска евтино? Що не продават навън и да печелят много от Козлодуй, нали центрсалата вече се била изплатила и бачкала само на печалба? България не е пазрана икномика, щото има 90% енергийна зависимост от московските блядове, няма втора такава държава в Европа. Докато не идем на ниво 40-50% - ще сме руски протекторат в ЕС.

 37. #37
  Sold-er 31 авг 2014, 18:47
   
  0
   
  0

  До #36 Кой е казвал, че 15 000 миньора номало да работят!?! Просто казвам да приложим и на практика иначе хубавите теории за демокрацията и пазарната икономика. Що пък да е задължително точно ние да купуваме "американският" ток от ТЕЦ-а, а да изнасяме този от Аец-а!?! Нека ТЕЦ-овете да си продават тока в чужбина бе....чужденците ще го лапнат като топъл хляб;-)
  А кой е виновен, че сме зависими енергийно от Русия.....да не би Русия да прецака "Набуко"!?! Май май нашите нови другари от Запада си намериха по-изгоден проект и ни обърнаха гръб да се оправяме както можем....и ние така правим...купуваме газ от единственото възможно място в момента, Русия!!!

 38. #38
  Krasimir Dimitrov 31 авг 2014, 19:26
   
  0
   
  0

  До №37.
  Колега, защо се занимаваш с тоя провокатор капитанченцето? Казва ли нещо смислено, или логически издържано? Тоя си пее една песен и друго не знае! Него го изгониха тотално от другия форум като провокатор и тука се изявява като онбашия.

 39. #39
  Nash 31 авг 2014, 21:45
   
  0
   
  0

  Колеги, кой ви е обещавал, че някъде си има чиста пазарна икономика или демокрация?
  И в социализмите и в капитализмите интереса клати феса.
  На никой не му пука за никого, който е на губещата страна. Това че в т.н. "демокрация", някои са успели да "хванат" разните "управници" и правят каквито си искат договори, естествено само в тяхна полза, си е "нормално". За това един път ако успееш да станеш в богат в щатите, трябва да си много глупав, ако успееш пак да загубиш всичко... Понеже е много нормално цялата политика на държавата, да се "върти" само около интересите на богатите... А другите - духат супата!

 40. #40
  Sold-er 31 авг 2014, 22:01
   
  0
   
  0

  До #39 То там е работата, че никъде не е имали социализми или комунизми, че да сравним как е...навсякъде само капитализми! На мен винаги ми е било интересно как може да мразиш нещо, което дори не си го виждал!

  Едно време през 1944-та година някаква шайка казва на възпростоватият народ, че "ще градим комунизЪма"....но всъщност постояват нещо, което няма нищо общо с комунизъм! И понеже на възпростичният народ не им е харесало...вземат, че намразят комунизма!
  Ми то е същото някой да те излъже да ти сервира свинска пържола, но да ти сервира чиния с лайна! Ти какво ще намразиш....лайната или свинските пържоли?

 41. #41
  OP 31 авг 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  Висотата на метафората ти е умопомрачителна!
  Беше особено ценно да научим какво би ял....

 42. #42
  Sold-er 31 авг 2014, 23:00
   
  0
   
  0

  До #41 Ти пък какво имаш против свинските пържоли бе, кретениум!?!

 43. #43
  OP 31 авг 2014, 23:31
   
  0
   
  0

  Аз - не, ти имаш!...

 44. #44
  do 36 01 сеп 2014, 01:04
   
  0
   
  0

  Даже американските ТЕЦ-ове, са всъщност маскирани руски, нали...щом ни цакат най-много.
  Дае.. промитите мозъци продажни.
  Забрави да кажеш:
  Американските лай*на най-вкусни и ароматни.
  Американските ГМО, най-истинските.
  Капетанчето с най-висока заплата при Марси-то, пълниш ли бурканите, пълниш ли.
  За долари, майка си ще продадете, черното-бяло ще изкарате.
  Скоро ще имаш доста тоалетна хартия, която очевидно ще ти е нужна, като гледам как се напъваш.

 45. #45
  приходящ 01 сеп 2014, 21:23
   
  0
   
  0

  До #44: Даже не осъзнаваш колко си прав - сега не ми се търси статията, даваща инфо за офшорката-собственичка на тец-овете.
  А иначе, вие, като гледам, сте алтруист - играете ролята на Матросов безплатно :).

 46. #46
  Д 12 окт 2014, 00:21
   
  0
   
  0

  Да де,ама си мълчхте за Черобил-другарите пазарувахте от специални магазини а?
  Оствихте народа да се трови копелета...
  Само и само да не се изложи великия брат...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка