Конфликтът заплашва съществуването на Украйна

Pan.bg 30 авг 2014 | 08:12 views (5156) commentaries(45)
img Набиращият скорост конфликт в Източна Украйна заплашва да погребе надеждите за запазване на целостта на страната в предишните й граници. Нежеланието да се търси политическо решение и крайно ограничените военни възможности на Киев водят украинското ръководство към дъното. А опитите да се разиграе картата със задържани руски десантчици едва ли ще оправят положението.

Поредната ключова точка от войната бяха събитията на 10-12 август. Тогава се активизира операцията на украинските сили, която имаше за цел да отреже самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики от границите с Русия, а след това те да бъдат раздробени на малки огнища на съпротива.

Планът за атака рухна

Тези планове обаче рухнаха заради подценяване на противника, което повлече след себе си контраофанзива. Ожесточените боеве, с които украинските сили се опитваха да разсекат републиките, не доведоха до очакваните от много резултати. Успехът бе мимолетен и основна причина за това са деморализираната необучена армия и немотивирана пехота под командването на Киев. Критична е ситуацията и във военновъздушните сили. Заради недостатъчната подготовка и лошо техническо състояние на машините подразделенията на ВВС не могат ефективно да подкрепят войската от въздуха.

Остаряла бойна техника

Още едно доказателство за влошаващата се ситуация бе обявяването на трета и подготовката на четвърта вълна от мобилизация. На фона на задълбочаващата се липса на техника Киев възнамерява да хвърли в боя машини, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век. В тези условия украинската войска се съсредоточи в артилерийски и ракетен обстрел над контролираните от бунта градове като реално преминаха към терористична тактика.

През август опълченците успяха да накарат противника да влезе в боеве в населени пунктове и там блокираха настъплението, като по този начин обърнаха изцяло хода на конфликта.

Още едно доказателство за това, че Киев в голяма степен губи контрол над ситуацията, е преминаването на руския конвой с помощи без позволението на украинските власти. Колоната от 238 камиона безпрепятствено стигна Луганск и след като остави там 1900 тона продоволствия и стоки от първа необходимост, благополучно се върна в Русия.

Закономерен резултат от тежките сражения са сериозните загуби на украинските бойци - според някои оценки те надвишават 10 000 души.

Атаката на донецките сепаратисти на юг и югозапад може да доведе до пълна загуба на боеспособните сили на Киев в този регион. Те или са разделени помежду си, или са напълно блокирани, много от доброволческите батальони избягаха в тила.

Да се предскаже развитието на събитията, е трудно, но недостатъците на украинската военна машина едва ли ще позволят на Киев да си върне изгубената инициатива.

http://pressadaily.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 45

 1. #1
  Георги Ковачев_ 30 авг 2014, 10:32
   
  0
   
  0

  "много от доброволческите батальони избягаха в тила" - докато разстрелваха невъоръжени цивилни по улиците пред камери бяха много смели. Когато се изправиха срещу добре мотивирани и добре въоръжени бойци - много чевръсто офейкаха.

  Личи си, че вземат челен пример от айнзац-групите през втората световна война - и те много смело разстрелваха невъоръжени руснаци, но първи бягаха, когато Червената армия започна да побеждава.

 2. #2
  Achtung 30 авг 2014, 10:35
   
  0
   
  0

  Явно трябвa дa пaднaт Хaрков, Зaпорожие и Днепретровск зa дa им уврaт глaвите нa упрaвлявaщите в Киев, че трябвa дa седнaт нa мaсaтa зa преговори и прекрaтят военните действия. Жaлко зa зaгинaлите цивилни, които никой не може дa върне......

 3. #3
  Цайт 30 авг 2014, 10:38
   
  0
   
  0

  Партушенко тайно желае да се оттърве от тези територии, но има поне два проблема - Господарите му не дават и рейтинга му ще падне.Остава му да се надява нато да го оттърве от резил, Русия да вземе насила териториите и той да врещи, че са агресор, или просто да се остави на течението и да се покрие някъде.Да, но Русия категорично не ще да взема тези територии и казва, че те са част от Украйна и Партушенко да си решава проблема със сепараторите.А той хич не иска да говори с тях и настоява да сложат оръжие, сякаш те, а не неговите батальони са обкръжени.

 4. #4
  Важно! Срочные новости! 30 авг 2014, 10:53
   
  0
   
  0

  Важно! Срочные новости! Сообщение от Стрелкова И.И. 22 июня 2015 года.
  "Нас опять выдавили на Лонг-Айленд. Джи-ай идут волна за волной, обстрел со всех сторон. Одолевает авиация, ребятам удалось подбить два Б-2, один упал в море, а второй, дымя, ушёл в сторону Канады. Перед внешним блокпостом догорает батальон "абрамсов", чад и копоть такие, что нечем дышать. Боеприпасы на исходе. Бруклин в руинах, выводим беженцев. От России помощи по-прежнему никакой. Где же "Северодвинск"?
  Мозговой сообщает, что без подкреплений он Алабаму не удержит. Моторола хорошо держится в Неваде, молодцы ребята!
  Если Россия немедленно не поможет, то господства в воздухе нам не видать."
  Оригинал взят у ampir в Сообщение от Стрелкова И.И.
  Следует продолжение...
  СРОЧНО! МАКСИМАЛЬНЫЙ РЕПОСТ! СООБЩЕНИЕ И. СТРЕЛКОВА ОТ 20 ИЮНЯ 2051 ГОДА!
  ...Нас выдавили с блокпостов на Фобосе и Деймосе. Держимся в долине Маринера и на Олимпе. Тай-файтеры атакуют постоянно. Парни подбили два Звездных Разрушителя, один взорвался в атмосфере, второй задымил и упал где-то в районе кратера Гусева. Захватили два АТ-АТ, один исправный. Центрополис горит, эвакуируем беженцев на луны Юпитера под непрерывным обстрелом. Пополнение пришло грамотное - вчера собрали две водородных бомбы из подручных материалов, но боеприпасов все равно не хватает катастрофически. Если так пойдет дальше, придется оставить Элизий и равнину Исиды - Моторола уже не справляется и готов отходить. Где же наши линкоры, черт побери? Передайте Путину, что дальше так продолжаться не может....

  Who Laughs Last, Laughs Best.
  US proverb

  ВИЦ НА ДЕНЯ
  По радиото излъчват как протича денят на Борисов: В 6 ч. Борисов става от сън. А Вие станахте ли? В 6.15 ч.Борисов прави своята гимнастика, а Вие направихте ли своята? В 6.30 ч. Борисов преглежда пресата, а Вие прегледахте ли я? …В 7 ч. Борисов сяда да закусва, а за Вас музика…

 5. #5
  :-) 30 авг 2014, 10:59
   
  0
   
  0

  Ей ви малко карти и обяснения, за да не ви води към "истината" публикациите на "обективната" "западна" "преса", като например Джейн Дефенс и подобни, да не говорим за ежедневниците дори когато цитират сателитни снимки извадени от контекста на операциите.

  http://colonelcassad.livejournal.com/1753474.html

  http://slavyangrad.org/2014/08/27/the-southern-front-catastrophe-august-27-2014/

  "Тут на деле нет ничего странного, после понесенных в августе потерь в самолетах и вертолетах, которые регулярно сбивали ополченцы (дошло до смешного - из-за нехватки штурмовиков, для сугубо штурмовых атак позиций ополченцев начали использовать Миг-29, что сразу привело к потерям и в этом типе самолетов), уже в середине месяца активность авиации противника резко оснизилась,превертолетный парк проредили еще в ар
  Сейчас же ситуация на фронте стала катастрофичной, поэтому нехватку сил на фронте и их плачевное состояние, попытались компенсировать массированным использованием авиации (чисто как немцы в 1945 пытались замедлить наступление советских танковых армий на Берлинском направлении массированными ударами авиации). При этом, по всей видимости не учли, что и без того не слабая очаговая ПВО ополченцев за прошедшее время укрепилась, за счет все новых трофеев и работы "военторга". Все это логично приводит к новым потерям, так как имеющиеся средства ПВО ополчения вполне достаточны, чтобы наносить неприемлемые потери авиации хунты, которая после нескольких сбитых машин резко снижает свою активность - потери вообще плохо влияют наа ис личный состав, да и материальная часть прямо скажем на исходе, если встал вопрос о поставке штурмовиков из Польши."

  http://colonelcassad.livejournal.com/1756624.html

 6. #6
  Sold-er 30 авг 2014, 11:01
   
  0
   
  0

  Грешка.....майданът предреши разпадането на Украйна!

 7. #7
  PRAVDA 30 авг 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !

 8. #8
  Христофор 30 авг 2014, 13:23
   
  0
   
  0

  До "правдата" Толкова общо има Русия, колкото Белгия в конфликта в Сирия.Как си мислите, дали белгийското правителство изпраща джихадистите в Сирия?

 9. #9
  Главорез 30 авг 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  Напомням, че отрязването на главата на Американския журналист бе извършено от гражданин на Великобритания.
  Дали правителството на Великобритания ще понесе санкции за това? И дали може да бъде обвинявано, че подкрепя джихадистите?

 10. #10
  Бай Тошо911 30 авг 2014, 18:07
   
  0
   
  0

  Народе неразумний!Докато бях жив - колко пъти ви заричах да ме погребете по очи...

 11. #11
  Иванн 30 авг 2014, 19:03
   
  0
   
  0

  Украйна действително е безпомощна срещу сепаратистите. Нищо не може да направи за да се върнат нещата в изходно положение. Има само два изхода- пълна мобилизация и ново въоръжение за да се направи мащаба настъпателна операция, но добре планирана, или да се предоставят тези територии на Русия. Сегашния старус е трагедия и позор за Украйна и украинския народ. Ненужни жертви и разрушения.
  Няма никаква теоретна възможност Русия да спре да подкрепя метежниците и по този начин, те още по- силно се мотивират.
  Запада и Америка са напълно безпомощни и стават смешни.
  Русия жъне слава за пръв път след смъртта на Съветския Съюз и комунистическия режим.

  Лицата на държавните й ръководители светат от задоволство, защото знаят, че не се очертава скоро да водят такава политика на агресия. Акваторията на Черно море и излаза в Средиземно и Атлантика са основните стратегически цели на Русия, които напълно съвпадат с целите на Съветския Съюз през 1936-1940г.
  Нищо друго!

 12. #12
  Иванн 30 авг 2014, 19:10
   
  0
   
  0

  ****

 13. #13
  Иванн 30 авг 2014, 19:30
   
  0
   
  0

  ****

 14. #14
  Nash 30 авг 2014, 20:19
   
  0
   
  0

  Тези ако успеят да превземат и Киев, УСА ще се сринат от яд, че са им пропаднали 5-те милиарда и всичките усилия до сега...
  Но така им се пада. Един пират не може всички кораби да превземе. Все ще се намери някой противник, който да го победи някога :)...

 15. #15
  коректора 30 авг 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  Обадих се на 112 да намерят дядо Иванннннн и да помагат. Три постинга с един текст! Сигурно е колабирал върху клавиша. Само да не е нещо по сериозно!!! Не знам адрес, казах да търсят там, където се чува химна на СССР и силно ухае на водка ,,Жириновски''. Ах, ах, ах!

 16. #16
  Енчо Добрев 30 авг 2014, 20:49
   
  0
   
  0

  До 15, объркал си, бе човек, това е адресът на KOREKTOR (bobo). Наздраве!

 17. #17
  Krasimir Dimitrov 30 авг 2014, 21:02
   
  0
   
  0

  Енчо, виждате ли се, колко сте смешни модерните ЗКПЧ-ета! Когато плюеш безогледно, без да мислиш стават такива грешки!?

 18. #18
  коректора 30 авг 2014, 21:18
   
  0
   
  0

  Енчо, той и Стамболов уж русофоб, а когато седнел на масата само руски романси и въздишки по Русията! Що сте такива объркани перекендета бе, Енча? Като Душко - хем му се яде печена тиква, хем го е срам да не го вземат за селендур.Хем искате да сте модерни, а нощем сънувате манифестации, 1 май и 9 септември.

 19. #19
  ukrainec 30 авг 2014, 21:19
   
  0
   
  0

  Браво на кремълската маймуна-ще вкара Украина в НАТО и Европа с предимство,че чак Швеция и Финландия завлече в НАТО.Молодец !Й.Т.М.!

 20. #20
  АВ 30 авг 2014, 21:34
   
  0
   
  0

  Украйна и България в НАТО!? горките съюзници–скоро явно ще фалират.

 21. #21
  KittyHawk 30 авг 2014, 23:56
   
  0
   
  0

  Руснаците отиват с танковете да си прикарат отпуската в Украйна (по-специално в Донецк и Луганск). Та защо НАТО не пусне войската да си почине малко и тя в Украйна . Хем ще си направят разходка с танкове до Донецк и Луганск и хем като знаят , че руските им колеги си почиват там ще обменят опит я на маса я на полето с танковете . Абе все неща дето ги правим в отпуск !

 22. #22
  Sold-er 31 авг 2014, 00:16
   
  0
   
  0

  До #21 Ами да действат Натовците бре, а не само да дрънкат глупости...мога само да им гледам сейра и да им се смея! А защо пък Русия да не си направи ракетна базичка в Куба например!?!

 23. #23
  :-) 31 авг 2014, 01:17
   
  0
   
  0

  Стамболов не знам дали е русофоб, или просто е бил куче на верижка на монарха, но е известно, че е правил парите си от търговия с месо за руската армия. Така, че интереса клати феса, вероятно са го отрязали от кокала и така е станал русофоб :-))).

  Ей ви още малко от един командир на спец-батальон ;-):

  http://colonelcassad.livejournal.com/1757008.html

  и коментаритре са не по малко интересни.

  Уса-то като влезе в Ирак и Афганистан заради нефто-долара и то с реални танкове и самолети си скрихте "съвеста", ако имате таквоз нещо, под мишницата, що ли???

  А много хора бъркат ако мислят, че Путин ще му е по-лесно да присъедини ЛНР и ДНР към Русия.

  Всъщност в ЛНР и ДНР има дело далеч повече личност като Томас Джеферсон отколкото федералиста Путин(Александър Хамилтън, обслужвал, както е известно интересите на една мноооого богата фамилия ) :-))).  По подобен на Порошенко(Валцман) начин фаша-иста Абраам Линкълн, избива много американци под фалшивия предтекст, че ги освобождава от робство :-))).

  Ей ви го Линкълн подпрян на тамън две фаши :-))).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lincoln_Memorial#mediaviewer/File:Lincoln_Memorial.jpg

  А ето и вярванията му, но в учебниците пише точно обратното, що ли :-)???

  http://www.lewrockwell.com/2014/08/thomas-dilorenzo/lincolns-racial-views/

 24. #24
  Nash 31 авг 2014, 01:54
   
  0
   
  0

  Относно #23 Пуснато от :-)...

  Винаги ми прави удоволствие да намеря някой, който мисли като мен :)!
  Но тежко на хората, които знаят много и виждат повече от тази трагикомедия, която се разиграва... worldwide, through time and space....
  Менше знаеш, крепче спиш! :)....

 25. #25
  Nash 31 авг 2014, 02:16
   
  0
   
  0

  Ако може да се вярва на Россия 24 събитията бързо се развиват...
  (http://www.vesti.ru/videos?vid=onair)

  И като армията му започна да губи, Порошенко вече започна да се изказва за мир :)...
  http://www.bfm.ru/news/270985
  Но ако са хитри бунтовниците от Донбас, би трябвало да "изчистят" и Киев от тази американска мраз, която се е насъбрала там и тогава може би Украйна ще има някакъв шанс да бъде наистина независима!

 26. #26
  :-) 31 авг 2014, 04:51
   
  0
   
  0

  Аз само да добавя каква вълна се надига в щатите. Щото много народец ще им се види изненада, като започнат разни процеси под удара на КРИЗАТА. А тя е монументална, дори сравнимо с 29-а.

  "Thomas Jefferson, the author of America’s July 4, 1776 Declaration of Secession from the British empire, was a lifelong advocate of both the voluntary union of the free, independent, and sovereign states, and of the right of secession. “If there be any among us who would wish to dissolve this Union or to change its republican form,” he said in his first inaugural address in 1801, “let them stand undisturbed as monuments of the safety with which error of opinion may be tolerated where reason is left to combat it.”

  http://www.lewrockwell.com/2014/07/thomas-dilorenzo/jefferson-was-right-5/

  Е хайде още малко, вече от Русия, за Суифта иде реч ;-):

  http://worldcrisis.ru/crisis/1626743

 27. #27
  KOREKTOR 31 авг 2014, 07:52
   
  0
   
  0

  До #16 Пуснато от Енчо Добрев

  Енчо,

  О-о-о-о-о , *****, какво да видят очите ми?

  Нещо си се затъжил за мен душицо.

  Липсвам ли ти?

  Не се тревожи *****. Ще те подкарам пак.

  ************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 28. #28
  АВ 31 авг 2014, 08:35
   
  0
   
  0

  до 21 Пуснато от KittyHawk
  Та защо НАТО не пусне войската да си почине малко и тя в Украйна- защото ще се срещне с грамотни и добре подготвени, отлично въоръжени и изключително мотивирани "почиващи" които ще им развалят цялата почивка!

 29. #29
  OP 31 авг 2014, 10:11
   
  0
   
  0

  Войските на НАТО са вече в Румъния и прибалтийските държави, ама вие в екзалта проспахте това...

 30. #30
  Sold-er 31 авг 2014, 10:53
   
  0
   
  0

  До #29 Пожелавам успех на воиските на НАТО......ще се моля за тях всеки ден! Дано не се върнат като насрани....

 31. #31
  АВ 31 авг 2014, 11:37
   
  0
   
  0

  Sold-er моли се не за тях, а за нас защото влезе ли НАТО в украйна Русия ще влезе в Донбас, а от там до нова световна война разстоянието е една крачка и за да се избавят от предстоящия крах американците ще я направят-победата ще бъде за хлебарките!

 32. #32
  Sold-er 31 авг 2014, 11:53
   
  0
   
  0

  До #31 Нали все пак сме съюзници с НАТО....каво друго мога да направя, освен да се моля за бедните им души!?! А ядрената война не можем да я спрем....даже ще ми интересно да видя лицата на американските подлоги в България, когато си изповръщат вътрешностите от радиационното отравяне......бих дал всичко да ги видя тогава и да им се излюя в гадните мутри!!!

 33. #33
  Nash 31 авг 2014, 12:23
   
  0
   
  0

  #31 Пуснато от АВ...

  Точно така. Вече на всеки би трябавало да му е станало вече ясно, че задкулисието в щатите иска една много по-разрушителна война.
  Те са на мнение, че ако не стане "тяхната", цял свят да им е подчинен и смешен като "старата Европа", то няма смисъл да съществува по друг начин.
  Те даже си мислят, че ако стане такова силно унищожение на земята, те "избраните", ще се скрият в подземните бази, дето вече години след ВСВ са изкопали и обзавели за себе си само... (Това са разните кланове на ротшилдовите, Варбургите, Рокфелерите и подобни...)
  НО не мога да разбера, защо другите по света, са толкова заблудени и се определят ту към едната страна, ту към другата, когато е ясно, че хванат ли се здраво на една война, за всичките нас, повече от 99% ще измрем, дори и да нямаме нищо общо с разните военни и политики?
  И за това Путин, колкото и да го плюем, до сега избягва да се включи официално, за да не стане този крах. На Путин родителите на са били от никой от тези "избраните". И дори и от тази гледна точка е един от нас.
  И даже генералите на Нато и нашите всички там президенти, военни министри и други "уж важни сега" и т.н.. и те са също на листата на загиналите... Е, тогава какво ги интересува някакво си Нато или да са приятели с робите от ЕС и УСА все още? Когато се изправиш сам пред смъртта, какво друго в този свят има някакво си значение???? Още повече не си заслужава да загинем, заради някакви си психично болни "богаташи" в америка.....
  По-добре е ако ние изобщо всичките престанем да им танцуваме по музиката и да им вярваме на разните измишльотини. Тогава има някакъв шанс, да не стане нищо... Аз поне изобщо не вярвам, че днешна Русия или Путин са решили да ни нападат или завладяват... Те не могат да стопанисват само техните си огрони ресурси и територии, та да искат още и нашите???

 34. #34
  Гечо 31 авг 2014, 13:01
   
  0
   
  0

  САЩ постигат целта си само като активират протежетата си.А тази цел в случая е Русия и Европа да нямат добри икономически взаимоотношения, ако може и никакви.Сами създадоха повод и въведоха санкции.Европа бе изкомандвана като малчуган - ,,Няма повече да си играеш с Русчо! Той е мръсно, зло и якичко дете.Може да ти посегне да те удари, а може и да те завлече в бъзаците и да останеш без гащи.Далеч от Русчо.Ще те чука Самчо!''

 35. #35
  ukrainec 31 авг 2014, 18:47
   
  0
   
  0

  Малко поезия за разведряване(цитат):

  Я прошу тебя, Русь!
  Русь Толстого, Есенина, Блока!
  Отзови своих псов
  С украинского Юго-Востока!
  Ты у самой черты,
  Ты у края над пропастью стала!
  Если сделаешь шаг,
  То тебе не покажется мало!

  Не мешай нам в семью
  Европейских народов вливаться.
  А сама, хрен с тобой,
  Можешь Азией ты оставаться!

 36. #36
  гюро 01 сеп 2014, 04:05
   
  0
   
  0

  Много шум за нищо. Украйна ще я разбият на малки държавици и ще ги приемат с времето в НАТО и ЕС. Както направиха с Югославия преди двайсетина години. Никой в Евросъюза не иска големи държави като Украйна, Турция или както беше Югославия.

 37. #37
  :-) 01 сеп 2014, 04:09
   
  0
   
  0

  "Украинец" препоръчвам ти да си намериш Хаусхофер и Макидер, единия германец другия британец, и да ги минеш поне по диагонала. Тогава се надявам да ти светне, че пишеш доста глупости. Емоциите са лош съветник, особено негативните.
  А ако ти се виждат старички като автори то си намери Фридман от Стратфор - американец. За Хънтингтън едва ли си чувал вероятно.

  Такива приказки, че можеш да се изолираш от една част от света, още по-малко Евразия, от която и ти си част, е меко казано смешно.
  Приличате ми малко на Енвер Ходжа, албанеца, вероятно знаеш кой е и с какво е известен ;-).

  А в ПанЕвропа ще влезете като се полатинчите изцяло. Така, че дерзай и не ми цитирай поезия на руски а на правилния език на ПанЕвропа :-):

  "All the world's a stage,
  And all the men and women merely players.
  They have their exits and their entrances,
  And one man in his time plays many parts,
  His acts being seven ages. At first the infant,
  Mewling and puking in the nurse's arms.
  Then, the whining school-boy with his satchel
  And shining morning face, creeping like a snail
  Unwillingly to school. And then the lover,
  Sighing like furnace, with a woeful ballad
  Made to his mistress' eyebrow. Then, a soldier,
  Full of strange oaths, and bearded like the pard,
  Jealous in honour, sudden, and quick in quarrel,
  Seeking the bubble reputation
  Even in the cannon's mouth. And then, the justice,
  In fair round belly, with a good capon lined,
  With eyes severe, and beard of formal cut,
  Full of wise saws, and modern instances,
  And so he plays his part. The sixth age shifts
  Into the lean and slippered pantaloon,
  With spectacles on nose and pouch on side,
  His youthful hose, well saved, a world too wide
  For his shrunk shank, and his big manly voice,
  Turning again toward childish treble, pipes
  And whistles in his sound. Last scene of all,
  That ends this strange eventful history,
  Is second childishness and mere oblivion,
  Sans teeth, sans eyes, sans taste, sans everything."

  Сам си определи в коя от фазите се намираш ;-))).

  Вие в покрайнините вероятно предпочитате да прочетете написаното на стената, както се изрзяват "цветно" доста американски експерти.

 38. #38
  Nash 01 сеп 2014, 09:06
   
  0
   
  0

  Относно #26 Пуснато от :-)...

  ..... (http://worldcrisis.ru/crisis/1626743)

  Тези протежета в Украйна си мислят, че цял свят го интересува, какво става с Украйна... Сега пък да се изключи Русия от SWIFT?

  Първо западна Европа ще бъде също засегната от такава мярка. Само от Германия има над 6000 предприятия, които активно работят с Русия а това означава, че тези много бързо могат да изгонят бабушка Меркел от Бундестага с другите там "американски протежета". То и сега вече една нова партия, която е против ЕС и американоплоколнничеството се наддига - АФД. А ако се продължават тези, за Германия също неприятни, сценарии, АФД може скоро да получи мнозинство и тогава "Гудбай ЕС". Без Германия ЕС няма и един ден да просъществува. А без него, американците няма толкова успешно да контролират цяла Европа...
  Второ, ако това се направи, Русия много бързо, ще премине на друга система:
  "... Заместитель министра финансов РФ Алексей Моисеев сообщал 27 августа, что Центральный банк и ведомства подготовили законопроект о создании в России аналога SWIFT..."
  Тази мярка няма да е в полза и на щатите. Техната финансова система и сега е доста зле а ако и Русия се откъсва все повече от нея, доларът ще получи още един силен удар... (Освен ако изкуфялите старци вече не искат да "съборят" америка и я унищожат...?? Maybe...)

  Мисля, че щатите няма да направят това. Още повече в ЕС ще има силна съпротива...

 39. #39
  ukrainec 01 сеп 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  До #37 Пуснато от----Допуснал си груби грешки-първо,смешно е да пускаш цитат на английски в преобладаващо русофилски сайт.Второ-Украина не ознзчава покраинина,а Родина (Наша държава).В още поне десет язика е така-Сръбска краина,Хърватска краина,Словенска Краина,Армия Краиова(родна армия-полски),и не на последно място-"роден край"(български).Така сте зомбирани от путиновата пропаганда,че направо сте ослепели-първо се отървете от зомбиранео,после учете български език и най-накрая ми цитирай английски.!

 40. #40
  :-) 02 сеп 2014, 04:06
   
  0
   
  0

  Вижте какво драги професоре, "западните" принцип-ници се изживяват на дедо Господ, а той не обича такива дето пишат по "паричните" си хартийки "In God we trust" а после му се присмиват.

  Така, че шоуто приближава, а "Окрайнините" е само една от точките по която губят. Тепърва започва шоуто у дома :-(. а там може да надмине "Окрайнините" одма :-(.

  http://worldcrisis.ru/crisis/1628712

  "With a combined population of 52 million and a GDP of $2.5 trillion, Alaska, British Columbia, California, Oregon and Washington are poised to emerge as a mega-region and global economic powerhouse driven by innovation, energy, geographic location and sustainable resource management, attracting new jobs and investment while enhancing an already unparalleled quality of life."

  http://cascadianow.org/about-cascadia/a-brief-history-of-cascadia/

  А както е известно добрата икономическа база обикновено се превръща в Политическа Платформа.

  Окрайнини - Думата е правилно изписана!

  http://83.228.116.3/pravopis/okrainini


  Окрайнини - вж. покрайнини

  Окрайнини - мн. окрайнини?, ж.
  1. Погранична област.
  2. Крайна част на населено място. Живея в окрайнините на града.

  Покрайнини - мн. покра?йнини, ж. Обикн. мн. Най-отдалечената част от центъра на селище, държава. Западни покрайнини на България.

  Най обичам небългарите да ми дават оценка на българския :-))).

 41. #41
  :-) 02 сеп 2014, 04:21
   
  0
   
  0

  Само да добавя, че към Каскадия обикновенно добавят и северноамериканската "Саудитска Арабия" :-))) - Албърта. Комбинацията е просто Икономическа Атомна Бомба за останалата част на континента ако се отдели като самостоятелна регионална сила :-))).

  Как беше - In God we trust :-))). И после печатаме на воля. Например ако допуснем, че в "Окрайна" са вкарали 1 милиард кеш по 100 доларови хартийки, което е много според мен но карай, Викито говори за 5 ама вероятно поне 4 са вкарани в "наши" компании, това им е коствало по данни на самия ФЕД 10млн, които вероятно са заети, при 10% резерви означава 1 млн долара реални пари изкарани от оборота на Америка за да купиш "окрайнините".

  Сделката никак не е лоша, вероятно само данъците, които ще ошмулиш от "окраинците" ще избият инвестицията за броени седмици :-))).

  А после париците капят от въздуха :-))).

  Казано е, че докато има балъци винаги ще има тарикати :-).

 42. #42
  :-) 02 сеп 2014, 04:29
   
  0
   
  0

  О-оопс грешка, забравих да умножа 10млн по 15 цента, сори.

  Значи 1.5 млн долара при резерв 10% означава 150 хиляди реални долара са зад "инвестицията".

  Леле малее да купят "окраинината" за цената на една луксозна лимузина :-))))))))).

  Направо шапка им свалям, бравос. Ей така се правят сделки с убийствен левъридж ;-))).

 43. #43
  Nash 02 сеп 2014, 05:44
   
  0
   
  0

  До #42 Пуснато от :-)....

  "...Леле малее да купят "окраинината" за цената на една луксозна лимузина :-)))))))))...."

  То и самите окрайнци са си такива комплексари... За това е възможно. Този тука напр. "украйнец-а" ми заявява, че от 400 години били мразели "москалите" и безплатно :)... Говорих и с други от "Киев", нормална учителка напр. в отпуска и за войната там какво ми казва: " ... Всичко дето знам и съм видял по тв - бежанци, дезертьори, убити мирни граждани.... било "измислено" от "москалите"...???? Нямало такова нещо..??? Русия била нападнала Окрайна и тя избивала мирните й жители и т.н... А те "бедните" се били защитавали.... За г-н Валцман не знае, че им е враг... и т.н.. За В. Нюланд, че определи яйцеглавия и Турчинов да я слушат в Радата, също било невярно и т.н..и т.н.. За снайперистите на Майдана, че след стрелбите са се укривали в амер. посолство - също не знае... Така са хипнотизирани, че дори и години да ходят всичките окрайнци на психотерапевт, няма гаранция, че ще се оправят някога... Сатанистите, които се подиграват с Бога, знаят много добре, кое стадо лесно става жертва и там действат първо...
  Нали виждате, че един от принципите им е ако може да стане всичко "доброволно" т.е. жертвата да се съгласи да е такава, но ако не стане, някой друг да им свърши мръсната работа... Така са извън закона на причинно-следствените връзки...
  И кой е бил убиеца на толкова хора в Окрайна? Ами те сами са се избили... Това и наблюдаваме на практика....
  В Ирак и в Либия и навсякъде другаде, наемници им вършат работата... Те самите са отзад и не убиват директно никого....

  Вижте този филм, малко е на години, но това показва че проблемът е много стар и си действа и днес... Казва се, че базира на истински факти, които са проверени от служебни лица тогава...


  А тука в Швейцария "Антицензурната коалиция" вече много се възмущава и открито показва истината: http://www.klagemauer.tv/index.php?a=showportal&keyword=terror&id=3792
  Особено заглавито е потресаващо: Klarheit im Vorhof der H?lle! (Яснота в предверието на ада!)
  НО за съжаление официална западна Европа е напълно в ръцете им. По нета слушах днес малко и баварски новини и какво казват:
  "...Руската армия воювала със силите на Окрайна и вече напредвала към Киев... За това западът и УСА били мислели как пак и с какви санкции да накажат Русия..." Много заблуждават народите там... И онази Меркел, забравила как е било в ГДР, сега напълно и тя им е в ръцете и също расказва тези приказки на заблудените немци....
  Мисля, че вече тези зелени хартийки нямат и за сатанистите никакъв смисъл. Май те скоро ще пристъпят съвсем открито и ще разчитат на заблудените овце, които никак не са малко по света, те да избият не заблудените...
  Последният game ще започне скоро.... Някъде говорехме и за златото... Мисля, че в новата система на света след това, то няма да играе голяма роля изобщо... Как да се снабдим с билети за подземните бази за по-сигурно :)? Но дори и там да останем, то пък един живот под земята???
  Ако беше жив Джеси Лайвермор едва ли би заложил сега "short" na S&P 500, понеже играта е на свършване :)! И за какво са му повече зелените хартии :)? Очаквам смяна на парадигмата! Или смятате, че няма да тръгнем по "worst case scenario"?

 44. #44
  д 11 окт 2014, 23:56
   
  0
   
  0

  Украйна и България в НАТО!? горките съюзници–скоро явно ще фалират.

  България е от доста време в НАТО,каун.Не са фалирали и няма да фалират палячо.Това да не е бензиниколонката Русия...

 45. #45
  д 12 окт 2014, 00:06
   
  0
   
  0

  Солджърче,опитаха се през 1962,ама не стана...и никога няма да стане.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка