ВИДЕО:Сензационен филм разкрива кой офицер от ВВС на Украйна е свалил Боинга

Pan.bg 27 ное 2014 | 09:35 views (7918) commentaries(62)
img Сензационен филм разкрива кой офицер от ВВС на Украйна е свалил Боинга (ВИДЕО)
Актуализирана версия с името на пилота и бордовия номер на изтребителя в двучасова документална лента


Последните информации за катастрофата на малайзийския Боинг в небето над Украйна бяха обобщени в новия документален филм на журналиста Андрей Караулов: "Как катастрофира Боинга?". Своето независимо разследване за ужасната трагедия разказва и разследващият телевизионен журналист Аркадий Мамонтов. Свои версии споделят политици, военни и летци – Петр Дейнекин, Леонид Ивашов, Иосиф Дискин. Всички международни експерти изведнъж спряха да бързат да разкриват подробности от "черните" кутии. Интересът на Западния свят да разследва инцидента с малайзийския "Боинг" веднага изчезна, след като Русия даде на световната общност неопровержими документални доказателства, че страната не е имала никакво участие в тази трагедия и че повечето от фактите показват, че самолетът е свален от украинските сили, смятат те.

Във филма за пръв се посочват бордовия номер на самолета и името на пилотът, който е свалил самолета. На 17 юли във въздушното пространство в района на катастрофата са били четири изтребителя Су-25 от 299-та ескадрила на ВВС на Украйна с бордови номера 06,07,08 и 38. Малазийския Боинг, по версията от филма е бил разстрелян от Су-25 с бордови номер 08, пилотиран от подполковника от украинските ВВС Дмитро Якацуц От 8 июли до ден днешен той се намира в ОАЕ. Малайзийският Боинг е бил воден от киевската диспечерка Анна Петренко, която на 18 юли излиза внезапно в отпуска и повече не се е върнала на работа.

Изброени са много други доказателства, включително и интервю с първия помощник на днешния министър на отбраната на Украйна, който признава, че именно украинските ВВС са свалили Боинга.

ВИДЕО:

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 62

 1. #1
  приходящ 27 ное 2014, 09:45
   
  0
   
  0

  "...по версията от филма е бил разстрелян от Су-25..." - разстрелян??? Да, сигурно диспечерката го е свалила на 4000 метра и оттам с ГШ-то пилотът го е направил на решето :).
  Аман от притоплени манджи. И то откровено глупави. Поне да бяха "разследвали", че го е свалил някой МиГ-29, щото версията за Су-25 беше първата глупост, изказана от Кремъл, която след това мъниеносно бе подменена с друга. Явно се усетиха, че даже и руснаците не са толкова зомбирани, че да кълват на такава празна кукиШка.

 2. #2
  руснак 27 ное 2014, 09:55
   
  0
   
  0

  Западът и САЩ напълно се изложиха с подкрепата на фашистите в Украйна. Загубата на доверието към тях, вече и в собствените им страни е на лице.

  Е, къде са сега да се извинят официално на Русия и на новите народни републики: ДНР и ЛНР?

  Най-близко е до ума, че самте те са фашисти, щом "покриват" фашистите в Украйна и сега се отказаха да разследват повече случая.

  Ако действително беше Русия виновна, то по цял свят да са показали спътниковите снимки и другите налични доказателства, но нали са тяхните "приятели" - фашистите, трябва да си мълчат.... А Русия и сега се маркира от техните марионетки като "терористична държава". Крадецът вика - дръжте крадеца. Елементарен психо-трик, който днеска не минава вече.

 3. #3
  Спец 27 ное 2014, 10:08
   
  0
   
  0

  Штурмовик Су-25 вооружён встроенной пушечной установкой ВПУ-17А с двуствольной 30-мм авиапушкой ГШ-30-2[1][* 1] (индекс ГРАУ 9А623[10]), выполненной по схеме Гаста. Авиапушка предназначена для поражения бронетехники, открыто расположенной живой силы противника, а также воздушных целей на средних и близких дистанциях. Пушка является относительно компактной для орудий такой скорострельности и калибра: длина ствола составляет 1,5 м, а её масса без боезапаса 105 кг. ГШ-30-2 закреплена неподвижно относительно планера, наведение осуществляется маневрированием самолёта. Питание пушки — ленточное. Управление стрельбой — с помощью электровоспламенения, с использованием постоянного тока напряжением 27 вольт[10]. Полный боезапас составляет 250 патронов[11], причём авиапушка может израсходовать боезапас одной непрерывной очередью. Ствол позволяет сделать до 4000 выстрелов без ухудшения характеристик. Начальная скорость снаряда 900 м/с[10]. Темп стрельбы авиапушки составляет 3000 выстрелов в минуту.

 4. #4
  Teraflop 27 ное 2014, 10:24
   
  0
   
  0

  Айде сега,хората си отидоха мърцина,те щели да търсят под вола изтребител.

 5. #5
  Миро миротвореца 27 ное 2014, 10:59
   
  1
   
  0

  Не зная защо но тук в този форум има хора които нямат никаква правна култура.Ако ще и чукчата от далечния истао да са го свалили е виновна само украинската държава.Тя е страна по межд.договори и 14 конвенции.Ама имало бандити,имало ми там някакви си терористи, ти си отговорен за възд.пространство над страната си./сиреч Украйна/./межд.право/.
  Друг е въпроса за отговорността на компанията заявила
  този полет / и потвърдила/над страна където има бойни действия.
  Аман от разбирачи по всякакви катастрофи:въздушни,морски и т.н.

 6. #6
  KOREKTOR 27 ное 2014, 10:59
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от приходящ

  *****************
  "...... щото версията за Су-25 беше първата глупост, изказана от Кремъл, която след това мъниеносно бе подменена с друга."

  Нищо не е подменено *******.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 7. #7
  ukrainec 27 ное 2014, 11:10
   
  0
   
  0

  Do #5 Пуснато от Миро миротвореца
  Ами ако е свален от руска територия-пак ли Украина ще отговаря за действията на пияндурите?Кой свали южнокорейския Боинг-укрите ли бяха?

 8. #8
  княз мишкин 27 ное 2014, 11:14
   
  0
   
  0

  Коректоре,
  Моля, спрете да обиждате хората, колкото и глупаво да се изказват на моменти. В доста коментари виждам, че сте начетен човек, който може да изкаже мнение и без да обижда и да пише цинизми. Ако целите някой да прочете ваше компетентно мнение, моля, пропуснете попръжните, най-малкото от уважение към себе си. На мен като страничен наблюдател в някой теми, които не съм компетентен, манджата ми идва пресолена.
  Благодаря за вниманието!

 9. #9
  KOREKTOR 27 ное 2014, 11:21
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от княз мишкин

  княже,

  А Вие къде прочетохте попръжни и цинизми.

  Думите ДЕБИЛ, ГОВЕДО, ПРОСТАК, ИДИОТ, ТЪПАК попръжни и цинизми ли са княже?

  Не това са думи за окачесвтяване на падението на определени НЕЧОВЕКОПОДИБНИ ИНДИВИДИ от фауната наоколо.

 10. #10
  княз мишкин 27 ное 2014, 11:27
   
  0
   
  0

  Коректор,

  Предполагам думите, които използвате не са дори и обиди, защото явно е много нормално за вас. Нали не разговаряте така със всеки, който не познавате (най-малкото лично). Предполагам ако някой ви говори така, вие по ни никакъв начин няма да се обдите... Не знам, ваша си работа! Просто не смятам, че обидите засилват правдоподобността. Все пак това е форум, в които някои искат да прочетат нещо по темата, а не кой е дебил, примерно!

 11. #11
  KOREKTOR 27 ное 2014, 12:22
   
  0
   
  0

  До #10 Пуснато от княз мишкин

  княже,

  Ако не сте разбрали какво Ви писах, става въпрос за думи за окачесвтяване на падението на определени НЕЧОВЕКОПОДИБНИ ИНДИВИДИ от фауната наоколо.

  Изхождайки от вече многмесечните ми контакти с тях нямам ни най-малки причини да ги причеслявам към рода на нормалните ЧОВЕЦИ.

  Това са един подвид от околната фауна НЕЧОВЕКОПОДОБНИ с научното название DEMOPEDERASIKUS TАPAKUS.

  Нормалното комуникиране с тях се води и осъществява на база на ДЕБИЛ, ГОВЕДО, ПРОСТАК, ИДИОТ, ТЪПАК и други от този род поради простата причина, че те от нормален човешки език не разбират.

  Особено ярко валидно е това за определени индивиди НЕЧОВЕКОПОДОБНИ, които многократно превъзхождат останалите с изоставането в развитието си. Направете си труда да ги откриете.

  Сега стана ли Ви ясно княже.

  Ако е да, добре. Ако е не, проблемът е ваш.

 12. #12
  БАТЕ СТАВРИ 27 ное 2014, 12:27
   
  1
   
  0

  "Интересът на Западния свят да разследва инцидента с малайзийския "Боинг" веднага изчезна, след като Русия даде на световната общност неопровержими документални доказателства, че страната не е имала никакво участие в тази трагедия и че повечето от фактите показват, че самолетът е свален от украинските сили.Всички международни експерти изведнъж спряха да бързат да разкриват подробности от "черните" кутии..."
  ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!ДАЖЕ И БАТ БОЙКО..

 13. #13
  KOREKTOR 27 ное 2014, 12:27
   
  0
   
  0

  Ето на пак се намери екземпляр, който да засере темата.

  Както винаги при неудобни теми за DEMOPEDERASIKUS TАPAKUS.

 14. #14
  Mиро миротвореца 27 ное 2014, 12:39
   
  0
   
  0

  До ukrainec-/?/
  Ukrainec,прочети още веднъж това което съм написал и недей повече пиши неща които не се коментират защото е чиста загуба на време.
  Една суверенна държава е длъжна да осигури надежност на предварително определени въздушни коридори за времето от..-до по сключени договори.Украйна е членка в 6 ЕС комисии.
  Ако ще да има бойни самолети,хеликоптери,всякакви летателни апарати,наземно оборудване,зенитно-ракетни комплекси и т..н.24 часа във въздушното си пространство.
  Напр. при атаката на кулите близнаци в САЩ макар,че терористи ги сринаха,то виновна е държ.САЩ.Всички обещетения бяха към тях, а не към някакви си неидентифицирани терористи.САЩ плати за заведените дела на ответниците.
  Изключение е: фолсмажорни обстоятелства:
  напр. земетресение,пожар,гръмотевици и всякакви незав.обстоятелства при които независ. комисия ще установи.Ако пилота чука стюардесата и не си изпълнява задъленията ,то това не са фолсм. обстоятелства.Същото е при катастрофата с полски самолет с важни държавници./При малка видимост -президент или министър да заповяда на пилота да каца?./Доказано/./Да ,ама затова пилота е командир на летат.апарат/той е боса,шефа.Той е отговорен за всичко./

 15. #15
  Valcho 27 ное 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  Пак мурзилки.

 16. #16
  Аз съм! 27 ное 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  Украинец, а ти сигурен ли си, че е свален южнокорейски самолет с пътници на борда, щото има доста доказателства за други неща!? А кой свали над Украйна самолета с децата и до днес не си е признал, въпреки че цял свят го разбра!? Голем си ентусиазиран трол!

 17. #17
  Dedo Petko 27 ное 2014, 13:47
   
  0
   
  0

  Hehehe, fakt e che zapadnite medii mulchat kato NASRANI, I che nikoi ne uspya da predstavi I edno seriozno dokazatelstvo za ruskata namesa. Ukrainec, neshto ti kuca v poznaniyata. Za Sahalinskiya incident govorish, zashto ne prochetesh nyakolko knigi poveche, I nay-veche pri kakvi obstoyatelstva e svalen? I chiya e vinata vsushtnost? Neshto za redovnite spezoperacii na ZRU-to da si chuval?
  Kato te chete chovek mu stave yasno che si hlapak na ima nyama 19-20 godini, rogba na demokraciyata. No pak ne ti e prosteno.

 18. #18
  Dedo Petko 27 ное 2014, 13:56
   
  0
   
  0

  Eto link, za gramotnite da pogledat, I za onezi deto nyamat vreme da chetat... Inache knigata na Mishel Briun e prosto unikalna.

  Тайна корейского фантома:

 19. #19
  приходящ 27 ное 2014, 14:10
   
  0
   
  0

  До #6: Къректор-ке, обичта ни е взаимна, нали знаеш :).
  А иначе, кое от това, което съм написал, не успя да го разбере кратуната ти куха?
  Това, че Су-25 има практически таван към 5000 метра, това, че Су-25 няма РЛС за насочване на ракети (има само топлинни), че стрелбата с 30-мм. оръдие по Боинг-а практически може да става само от задна полусфера, това, че пораженията от стрелба с оръдието щяха да са съвсем различни и най-вече, че поражението е станало в предната полусфера. Тия неща бяха дъвкани, дъвкани, та чак на руснаците вкуса им не им допадна и ги изплюха, барабар с версията за Су-25.

  Тъй като знам, че руският ти е матерен, ето ти малко разсъждения по въпроса с "мистериозния" Су-25. Обърни внимание на датата - 09.09.14 (един светъл за теб празник :)).

  "Сбитый "Боинг" и низкая страна (обновлено!)

  Нидерландский Совет безопасности опубликовал предварительный доклад о причинах крушения малайзийского "Боинга"-777 в небе над Донбассом ( http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/701/b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf )

  Итоговый вывод составителей документа звучит так:
  "Повреждения, обнаруженные (видимые) на передней части фюзеляжа и кабине (экипажа), предположительно являются последствием воздействия извне большого числа объектов, обладавших высокой энергией. Характер повреждений, видимых в передней части фюзеляжа и в кабине (экипажа), не может быть последствием любого известного технического отказа самолета, его двигателей и систем.
  Тот факт, что многочисленные обломки конструкции самолета разбросаны на большой площади (земли), указывает но то, что самолет разрушился (рассыпался) в воздухе.
  На основании имеющихся не сей момент предварительных результатов, нет никаких признаков технических или эксплуатационных отказов самолета или экипажа вплоть до момента прекращения записи "черного ящика" в 13:20:03.
  Повреждения, обнаруженные (видимые) на передней части фюзеляжа и кабине (экипажа), предположительно показывают, что самолет был пронизан извне большим числом объектов, обладавших высокой энергией. Можно предположить, что эти повреждения привели к потере прочности конструкции, и самолет разрушился в полете (в воздухе)"

  Damage observed on the forward fuselage and cockpit section of the aircraft appears to indicate that there were impacts from a large number of high-energy objects from outside the aircraft. The pattern of damage observed in the forward fuselage and cockpit section of the aircraft was not consistent with the damage that would be expected from any known failure mode of the aircraft, its engines or systems.
  The fact that there were many pieces of aircraft structure distributed over a large area, indicated that the aircraft broke up in the air.
  Based on the preliminary findings to date, no indications of any technical or operational issues were found with the aircraft or crew prior to the ending of the CVR and FDR recording at 13.20:03 hrs.
  The damage observed in the forward section of the aircraft appears to indicate that the aircraft was penetrated by a large number of high-energy objects from outside the aircraft. It is likely that this damage resulted in a loss of structural integrity of the aircraft, leading to an in-flight break up.

  Из других обстоятельств дела, зафиксированных в многостраничном докладе, стоит отметить, по меньшей мере, еще два:
  а) по данным радаров службы управления воздушным движением ни один самолет не находился на расстоянии менее 30 (тридцати) км от погибшего "Боинга"
  б) последнее радио-сообщение от экипажа "Боинга" (вполне рутинное и спокойное) было получено в 13.19:59, т.е. всего за 4 (четыре) секунды до момента прекращения работы всех систем.

  Из того, чего в докладе нет, сразу же бросается в глаза отсутствие какого-либо описания тех самых "пришедших извне объектов, обладавших высокой энергией", которые развалили 300-тонный самолет в воздухе. Нет даже предварительных гипотез об их происхождении, размерах, весе, внешнем виде. Правда, изумление начинает сменяться другими чувствами после внимательного чтения отчета: the investigation team has not yet had the opportunity to recover these components for forensic examination ("команда экспертов еще не имела возможности направить эти обломки на следственную экспертизу"). С чем же они работали? Рhotographs from the wreckage indicated that the material around the holes was deformed in a manner consistent with being punctured by high-energy objects. Фотографии дырок разглядывали. Полтора месяца...

  На этом факты заканчиваются и начинаются мои оценочные суждения.

  Первая история, которая пишется прямо сейчас, на наших глазах - это те "ужимки и прыжки", с помощью которых российские СМИ пытаются уклониться от публикации сути дела. Насколько я мог заметить, на сей момент еще НИКТО не набрался жуткой смелости напечатать слова "на передней части фюзеляжа". И это правильно, т.к. эти три слова полностью обнуляют (впрочем, и без того совершенно феерическую) версию уничтожения "Боинга" силами низко-высотного штурмовика Су-25.

  Второе, и гораздо более печальное - это глубина падения нравов некогда гордой страны Тиля Уленшпигеля, отважных мореходов и несгибаемых гёзов ("если Бог с нами, кто ж тогда против нас?"). Уйма времени, бумаги и слов потрачены на фиксацию того, что было понятно специалистам в первые же часы и дни после трагедии. Как можно было не найти хотя бы один (из многих тысяч) поражающий элемент боевой части зенитной ракеты - уму непостижимо. Фюзеляж пассажирского самолета - это не пустая дюралевая труба; там полно всего: кресла, элементы декоративной обшивки, ручная кладь пассажиров, наконец, простите Бога ради, сами тела трехсот пассажиров. И ни одного ГПЭ не нашли? Или не искали? Или же полтора месяца потрачены на поиск иезуитской формулировки, которая позволяла бы не обидеть Кремль?

  ********************

  И напоследок, чтоб дважды не вставать - пару слов для последователей Секты Свидетелей Су-25. История эта, действительно, феерическая, и она еще войдет в учебники социальной психологии (психопатии). На вооружении ВВС Украины стоят, по меньшей мере, 20 истребителей Су-27 и 80 МиГ-29. Любой из этих сверхзвуковых высотных самолетов, вне всякого сомнения, способен обнаружить, догнать и уничтожить огромный "летающий амбар". Каким образом во время печально известной пресс-конференции в российском Генштабе прозвучали буквы "Су-25" - мне неведомо. Боюсь подумать о том, что наши генералы не знают ТТХ своей техники хотя бы на уровне любознательного школьника, поэтому будем считать, что девочка-машинистка пробила не ту цифру. Далее - как в известной байке про Брежнева: "О! О! О!... Леонид Ильич, это олимпийские кольца..."

  Штурмовик Су-25 предназначен для поражения НАЗЕМНЫХ целей. Ни одна из его систем вооружения (за исключением свободно падающих бомб, разумеется) не может быть эффективно применена с высоты более 3-5 км. На бОльшую высоту (статический потолок полета 7 км) ему имеет смысл забираться только для выхода из зоны поражениях систем войсковой ПВО малой дальности (МЗА и ПЗРК). На самолете даже нет бортового радиолокатора. Его использование для перехвата скоростной воздушной цели на высоте 10 км - дурь запредельная. Заметим, что и генералы тему Су-2(ошибочно напечатанного 5) шибко не педалировали, ограничившись всего лишь мутным намеком на то, что на расстоянии в 3-5 км от "Боинга" (причем непонятно - по дальности или по высоте) был замечен еще один самолет.

  Но "патриоты" услышали, возбудились, и тут такое началось... На десятках сайтов стали править потолок "сушки", блистательно повышая его до 10 км. В полном соответствии с известным анекдотом ("крокодилы летают, но только очень-очень низко") появилась и забегала по Интернет-форумам фраза: "Он может летать на высоте 10 км, но непродолжительное время". Точно! Может! И я могу летать на высоте 1 метр. Но "непродолжительное время".

  Объясняю. Есть понятия "статический потолок" и "динамический потолок". Статический (он же практический) - это та максимальная высота полета, на которой самолет может лететь, пока горючее в баках не закончится. Для Су-25 это семь километров. "Динамический потолок", "динамическая горка" - это, по простому говоря, прыжок. Из того, что видел (в кино) каждый, самым близким примером может быть трюк с мотоциклистом, который перелетает через пару-тройку автобусов. Крыльев у него нет, а полет на "динамический потолок" - вот он, перед нами. Физический смысл процесса - превращение кинетической энергии (скорости) в потенциальную энергию (высоту).

  В авиации высота этого "прыжка" ограничена тем, что по мере роста высоты горки и, соответственно, уменьшения скорости, снижается эффективность аэродинамических рулей управления, и в какой-то момент самолет сваливается в штопор. Резюме: во время "динамической горки" всё внимание летчика приковано к одному - как бы не "проскочить" тот роковой момент, когда рули уже не смогут вывести самолет в горизонтальный полет; заниматься в это время поиском воздушной цели (без радиолокатора на борту), прицеливанием и стрельбой невероятно трудно. А для пилота низко-высотного штурмовика, которого никогда к таким фокусам не готовили - просто немыслимо.

  Далее. Чем бы мог Су-25 обстрелять "Боинг"? Для целей самообороны в воздухе конструкция штурмовика Су-25 допускает подвеску двух ракет "воздух-воздух" с тепловой головкой наведения Р-60. Что это такое? Это ракета особо малого класса (веса). Изделие достаточно специфическое: по стартовой массе в два раза меньше самой известной и распространенной в мире американской ракеты с ТГС "Сайдвиндер", по массе боевой части - в три раза меньше; советский "одноклассник" американского "Сайдвиндера" (Р-73) весит почти в три раза больше, чем Р-60. Проектировали Р-60 как оружие ближнего визуального воздушного боя, низкую поражающую способность легкой боевой части (3-3,5 кг на разных модификациях) предполагалось компенсировать высокой вероятностью прямого попадания, однако, опыт боевого применения на Ближнем Востоке показал, что слабая БЧ не всегда приводила к уничтожению вражеского самолета даже при прямом попадании в сопло двигателя!

  В случае запуска Р-60 по гигантскому 300-тонному "Боингу" лучшим (худшим) вариантом могло бы стать попадание в огромный (занесен в книгу рекордов Гиннеса как самый большой и мощный в мире) двигатель с последующим выводом двигателя из строя; самолет при этом продолжил бы полет на одном моторе и совершил более или менее успешную вынужденную посадку. Вот и всё. Кроме того, характер поражений стержневой (в данном случае правильнее сказать - проволочной) БЧ ракеты Р-60 не имеет ничего общего с тем "решетом" от попадания шрапнели, которое видно на всех доступных фотографиях обломков "Боинга".

  Второй вариант - пушка. Пушка на Су-25 есть, и очень мощная: двуствольная 30-мм. Очень серьезный агрегат, разработанный для поражения легкобронированной наземной техники. Стрелять из пушки по самолету можно - но только вдогон. Кому чего не понятно - считайте сами: скорость сближения "Боинга" и "сушки" порядка 460 м/сек, максимальная дальность прицельного огня 1000 метров, минимальный радиус разворота Су-25 (при скорости 200 м/сек) порядка 800 метров. Всё понятно? К этому добавляем, что на 10 км Су-25 может вскарабкаться, только теряя сознание и устойчивость. К этому добавляем, что Су-25 был бы замечен невооруженным глазом экипажем "Боинга" на расстоянии от 5 до 3 км, что оставляет экипажу 5-10 секунд на то, чтобы что-то сказать, крикнуть, выругаться... Ничего этого на бортовом самописце нет.

  Сбить "Боинг" пушечным огнем мог бы нормальный истребитель (МиГ-29, Су-27), но только при стрельбе в заднюю полусферу и с совершенно другим характером повреждения цели (взрыв 30-мм снарядов внутри хвостовой части фюзеляжа вырывал бы обшивку огромными кусками). Абсолютно другая картина разрушения самолета.

  P.S. Дан приказ. 10 сентября утром абсолютно официальная "Российская газета" размещает материал с пересказом доклада. К тексту приложена картинка-схема, на которой Су-25, без тени смущения, летит на 10 км рядом с "Боингом". http://www.rg.ru/2014/09/09/samolet-site.html

  Вечером, почти в полночь, 10 сентября чуть не менее официальные "РИА-Новости" сообщают, что самолет был сбит "Буком", версия про Су-25 совершенно несостоятельна, и что "вероятно, именно это сегодня рассказал Шойгу малайзискому министру обороны" http://ria.ru/mh17/20140910/1023539819.html?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners
  "

  Разбира се, можех да ти дам само линка от статията:
  http://www.solonin.org/article_sbityiy-boing-i-nizkaya-strana
  но като знам, че за теб всеки, който пише срещу линията на Кремъл, е соросоид и т.н., едва ли щеше да си "оцапаш" браузъра, набирайки в адресното поле solonin.org :).

 20. #20
  KOREKTOR 27 ное 2014, 15:18
   
  0
   
  0

  До #20 Пуснато от приходящ

  пърдящ,

  ************

  Ся пък вече много го сниши това Су-25 бе ****************. Докара го до 5000м.

  А бе *********************, доказаха ти, че СУ-то може да се вдигне до 10000 и нагоре метра за времето което му е необходимо да си свърши работата бе ***************.

  И толкова си НЕКАДЪРЕН И НЕГРАМОТЕН по авиационните въпроси, че вземи да си разбиеш празната кофа на асфалта моментално.

  За какво ти е РЛС на Су-то бе ТЪПАКО, за какво като то е въоръжено и с ракети с топлинно насочване бе ********** НЕВЕЖО. Ракетата Р-60 е самонасочваща с топлина глава бе ************.

  А за оръдейните изстрели:

  "Тия неща бяха дъвкани, дъвкани, та чак на руснаците вкуса им не им допадна и ги изплюха, барабар с версията за Су-25."

  Изплюти, изплюти, ама само от твоята празна ТИКВА ПРАЗНА *****************.

  Нищо от тази верия не е отпаданало ******************

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 21. #21
  Наздраве 27 ное 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  Пърдухящия е соросоид на топлла държавна служба,синче на номенклатурни бекапейци и внуче на активни борци.Наздраве.

 22. #22
  приходящ 27 ное 2014, 15:49
   
  0
   
  0

  ************, че български не вдяваш ти е простено, ама явно и часовете по руски си проспивал. Дадох ти материал да четеш, ама не - чукча не читатель, чукча писатель :).

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 23. #23
  KOREKTOR 27 ное 2014, 15:58
   
  0
   
  0

  До #22 Пуснато от приходящ

  пърдящ,

  Ти на мен доклади на НАСМЪРКАНИ и НАБОЦКАНИ НИДЕРЛАНДИ не ми пробутвай.

  Ти изобщо погледна ли филма бе НЕКАДЪРНИКО?

  Или си джавкаш като помияр въз основа на опорните ви точки?

 24. #24
  Иванн 27 ное 2014, 16:10
   
  0
   
  0

  Драги комунета-маймунета,става още по-ясно,че украинците са свалили самолета,както казвах веднага след случая.Индиректно,по пътя на психоанализа на реакцията на украинските власти.За какъв фашизъм говорите бре.Вие,разбирате ли от грешки-човешки,технически и пр.Навремето руснаците като свалиха корейския самолет да не би властта в Кремъл да е била фашистка.

  Некоректно е от страна на Украйна да не признава все още грешката,но украинците са живяли много,ама много години в Съветския Съюз.А той лъжеше горкия та се късаше,затова и умря.

  Да,има и прпагандни версии от запдни страни,но официлано все още не са се произнесли ,което е допълнително,косвено доказатеслтво че украинците са го свалили.

  В случая обаче няма нищо фашистко и комунистическо.Но нали всичко лошо трябва да е оцветено като фашистко и вие го оцветявате.Не дай боже руснаци да направят грешка,и тях ли ще определите за фашисти.О,извинявайте,русници не грешат,целия свят греши,но те не!

 25. #25
  приходящ 27 ное 2014, 16:12
   
  0
   
  0

  ***************, пиша ти бавно, че четеш трудно :).
  Специално за теб отново ти копирам този пасаж:

  "Есть понятия "статический потолок" и "динамический потолок". Статический (он же практический) - это та максимальная высота полета, на которой самолет может лететь, пока горючее в баках не закончится. Для Су-25 это семь километров. "Динамический потолок", "динамическая горка" - это, по простому говоря, прыжок.

  В авиации высота этого "прыжка" ограничена тем, что по мере роста высоты горки и, соответственно, уменьшения скорости, снижается эффективность аэродинамических рулей управления, и в какой-то момент самолет сваливается в штопор. Резюме: во время "динамической горки" всё внимание летчика приковано к одному - как бы не "проскочить" тот роковой момент, когда рули уже не смогут вывести самолет в горизонтальный полет; заниматься в это время поиском воздушной цели (без радиолокатора на борту), прицеливанием и стрельбой невероятно трудно. А для пилота низко-высотного штурмовика, которого никогда к таким фокусам не готовили - просто немыслимо.
  "

  Ей това ми обясни, пък после минавай към по-сложните неща като ракети с топлинно насочване и т.н.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 26. #26
  KOREKTOR 27 ное 2014, 16:16
   
  0
   
  0

  До #25 Пуснато от приходящ

  пърдящ,

  Тези тинтири минтири потолоци ******************

  НЕГРАМОТЕН си авиационно НЕКАДЪРНИКО.

  НЕГРАМОТЕН си както всичките ти пасквили досега.


  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 27. #27
  приходящ 27 ное 2014, 16:26
   
  0
   
  0

  Куректор-ке, добре, нека за момент да предположим, че съм, както казваш, "неграмотен авиационно". Айде сега, ти като си "всестранно" "грамотен" (или по-скоро, "много-странно"), кажи, може ли Су-25 да изпълнява бойни задачи на височина 10 000 метра или не.

 28. #28
  KOREKTOR 27 ное 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  До #27 Пуснато от приходящ

  пърдящ,

  Първо. Не го казвам аз, а го казаха още лятото и в последствие и даже въвъ филма хора специалисти, компетентни експерти. Ако се напънеш и да потърсиш всичко е в мрежата.

  Да тези специалисти, компетентни експерти са категорични, че Су-25 може при допълнителни обстоятелства да извърши обстрела на конкретния самолет. А тези специалисти са не само руснаци.

  Само разгърни нещо различно от Уикипедията. И ако си спомняш, още лятото на много хора им направи впечатление как с редактираха данните за Су-25 имено в тази твоя Уикипедия.

  Докога ще те ограмотявам бе пърдящ?

  Докога?

 29. #29
  приходящ 27 ное 2014, 17:12
   
  0
   
  0

  "...как с редактираха данните за Су-25 имено в тази твоя Уикипедия." - да, редактираха се, но за да се вдигне тавана на Су-25.
  Ето ти още малко четиво, белким ти уври главата:

  http://www.popsci.com/article/technology/could-old-warplane-really-shoot-down-mh17

  On Monday morning, someone from an IP address in Moscow edited the Su-25's Russian Wikipedia page to increase the maximum height the plane can reach by about 10,000 feet.

  Виж, това пък е на руски - ще го разбереш:
  Су-25 — различия между версиями
  https://ru.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D1%83-25&diff=64346604&oldid=64343941

  А тези пък:

  http://www.sukhoi.org/planes/military/su25k/lth/

  сигурно лъжат на поразия, соросоидите им със соросоиди :).

 30. #30
  МиГ 27 ное 2014, 17:20
   
  0
   
  0

  #29
  Чувал ли си за статичен и динамичен таван на един самолет? Ако не си, питай някой пилот да ти обясни малко повече. Иначе и друг път съм казвал - ако искате да споделите нещо, моля да го превеждате.

 31. #31
  KOREKTOR 27 ное 2014, 17:24
   
  0
   
  0

  До #29 Пуснато от приходящ

  пърдящ,


  Втори път питам.

  Ти направи ли си труда да гледаш филма?

  Явно не си?

  За какво да говорим тогава?

  Чакай нови опорни точки от амбасадата.

 32. #32
  приходящ 27 ное 2014, 18:34
   
  0
   
  0

  До #30: "Чувал ли си за статичен и динамичен таван на един самолет"
  За да не се потретвам, виж коментар #25.

 33. #33
  пърдящ 27 ное 2014, 18:39
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 34. #34
  KOREKTOR 27 ное 2014, 18:59
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 35. #35
  МиГ 27 ное 2014, 19:36
   
  0
   
  0

  #32
  За да не подесетвам - в български форум чета само коментари на БЪЛГАРСКИ. Ако искаш да го прочета го преведи и тогава го поствай.

 36. #36
  Иван Бориславов-2 27 ное 2014, 19:53
   
  0
   
  0

  Тези глупости със Су-25 защо изобщо ги коментирате? Добре, има СТАТИЧЕН и ДИНАМИЧЕН таван. Но нека някой, който е правил "горка" за достигане на динамичен таван разкаже какво е поведението на самолета там и дали изобщо е възможно да се стреля ВИЗУАЛНО, защото Су-25, както беше отбелязано, няма локатор. Отделно разликата в скоростите на двата самолета е такава, че Су-то не може нито да догонва, за стрелба отзад, още по-малко да маневрира за атака отстрани, където са вероятните попадения според експертите. Когато през 50-те години на ХХ век руснаците опитваха да обстрелват U-2 с оръдия (МиГ-19С) от горка, нищо не им се получаваше, защото самолетът е като пиян и прицелването отдолу-нагоре в няколкото секунди, в които целта се вижда в зрителното поле на АСП-5, не е възможно да се въведат данни за стрелба. Иначе да, ако го улучеха, трите НР-30 са щели да направят крехкия U-2 на парцал. И в този случай разликата в скоростите беше на страната на МиГ-19, но невъзможността да маневрира на динамичния таван го правеше безсилен. Та няма какво да се напуват някои "специалисти" да качват Су-25 в тропопаузата. Той си има друго предназначение, където му е силата.

 37. #37
  приходящ 27 ное 2014, 20:21
   
  0
   
  0

  До #35: "в български форум чета само коментари на БЪЛГАРСКИ" - ама в български форум явно не е проблем да се гледат клипчета на руски? Или нещо бъркам?
  Колкото до превода - ако наистина толкова държиш, нямаш никакъв проблем, ще ти преведа всичко, което съм пуснал тук (и от руски, и от английски), но все си мисля, че когато се дава някаква информация, е най-добре да е в оригинал. Най-малкото, защото ако директно я пусна тук преведена, после някой умник ще започне да се хваща за запетайките в превода ми.
  Още повече, едва ли на някого му е проблем (поне) руския, не ли :).
  Пък и нещата, които съм дал, са толкова очевидни и ясни (както вече написа и Иван Бориславов-2), че наистина не виждам смисъл да ги обяснявам на хора с претенции да са наясно с авиацията.

 38. #38
  Иванн 28 ное 2014, 05:51
   
  0
   
  0

  Драги Приходящ,въпреки,че имаш уместни коментари,сиалта на мълчанието на украинските власти е по-голяма.Аз съм 100% убеден,че украинските сили с асвалили самолета по чиста грешка.
  Премълчаването на истината обаче е позорно и не в интерс на каузата на Украйна.Това е в пълен унисон с грешката,когато техен ЗРК С-200 свали самолета в района на полигона за учения.

 39. #39
  KOREKTOR 28 ное 2014, 07:46
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от Иван Бориславов-2

  "Тези глупости със Су-25 защо изобщо ги коментирате? "

  Глупости, глупости, ама за тебе.

  Вярвам на аксперти специалисти и то не един и двама. Дори и един армейски генерал Пьотър Дейнекин главнокомандващ ВВС на Русия 1992-1998г.

  Задавам ти същия въпрос като на пърдящия.

  Ти филма погледна ли го поне, а камо ли да го изгледаш.

  Къде е пилота на на СУ-25 с бордови номер 08.

  На безсрочна ваканция в ОАЕ. За какво е нграден с такова "наказание" и заточение?

  Интересна работа нали. 40. #40
  червеноармеец 28 ное 2014, 08:45
   
  0
   
  0

  Само така KOREKTORE, праскай соросоидалните пачаври.

 41. #41
  той 28 ное 2014, 09:16
   
  0
   
  0

  някой от вас правил ли е прехват на тавана на самолета.

 42. #42
  KOREKTOR 28 ное 2014, 09:34
   
  0
   
  0

  До #41 Пуснато от той

  Аз лично не съм поради ред причини, но явно други са правили.

  Например някой УКРОПИТЕК.

 43. #43
  МиГ 28 ное 2014, 09:53
   
  0
   
  0

  Аз не твърдя непременно, че Боинга е свален от Су-25 или въобще от самолет. Но съм сигурен (а това се вижда и по реакцията на все повече държави) че е свален от украинските сили.
  Защо холандците отказват да си сътрудничат с малайзийците...

 44. #44
  четящ 28 ное 2014, 10:08
   
  0
   
  0

  #43 МиГ

  "..Защо холандците отказват да си сътрудничат с малайзийците..."

  Защо, защо...? Ами сам го каза: "...Но съм сигурен (а това се вижда и по реакцията на все повече държави) че е свален от украинските сили...."
  Точно заради това МиГ! Ясен отговор!!!

  САЩ са хванали за топките почти цял свят вече. Холандците стискат зъби, роднините на загиналите сигурно робтаят, но ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ слушат САЩ и осуетяват разследването, показват пасивност, понеже САЩ няма да допусне цял свят да разбере, че ФАШИСТИТЕ в Киев или даже и с тяхна помощ са го свалили....

  Да пази БОГ страни като Русия и Китай и да не стане цял свят американски, иначе и българи ще умират в такива инсценирани катастрофи и няма да можем нищо да направим. Диктатурата им е желязна. Много по-зле и от "татово време".

 45. #45
  Добри 28 ное 2014, 10:34
   
  0
   
  0

  Още по време на първите пресконференции Бородай им го начука на всичките глобалистки кирливи задници !!!!

 46. #46
  Иван Бориславов-2 28 ное 2014, 10:52
   
  0
   
  0

  КОРЕКТОРЕ, нямам намерение да си губя времето с подобна боза, като телевизионни интервюта, ако ще и на маршали да са! Започнал съм да летя на 16-годишна възраст, на 56 ме пенсионираха, но през годините в авиацията научих, че трябва да вярвам на науката, а не на журналистически писания. Има една наука, ДИНАМИКА НА ПОЛЕТА. Та точно тя обяснява, че не може самолет, проектиран и оборудван за действия на малка височина, да действа на двойно по-голяма от оптималната за него. Ако ще и пилотът да излезе да го бута :). Вероятно облекчен напълно, със свалено въоръжение и част от оборудването, Су-25 може да издраска до 10 000 m, но такъв самолет е безполезен като оръжие. А разликата в скоростите с Boeing 777 и невъзможността да маневрира на такава височина си остават. КАЗАХ!

 47. #47
  KOREKTOR 28 ное 2014, 11:31
   
  0
   
  0

  До #46 Пуснато от Иван Бориславов-2

  Там, във филма между другото не е отхвърлена и версията, че Боинга е "доубит" от ракета "земя-въздух".

  А всеки може да си вярва на каквото си ще.

  И не искам да поставям под съмнение професионализмът Ви, пепел ми на устата, но когато това се случи лятото и се водиха дискусии имаше един участник с едни инициали, оказа се, че е военен летец доколкото разбрах и то известен. Моите уважения, но се оказа,че той остана страшно учуден, че пилотите на Су-25 имат кислородни маски и ги използват. Чак като му дадох линк към видео клип на такъв пилот в Су-25 се увери. Той твърдеше, че една от причините Су-то да не лети на големи височини е липсата на кослород на борда и кислородни маски.

  А колкото до добутването на Су-то до 10000м. още лятото беше писано, че има модификации, ако не бъркам май беше СУ-25Т. за които тавана от 10000м. не е проблем.

  Оказа се, че не греша.

  "Приведённые ниже характеристики соответствуют модификации Су-25Т:

  Максимальная скорость: 950 км/ч
  Крейсерская скорость: 750 км/ч
  Посадочная скорость: 230 км/ч
  Дальность полёта максимальная (с ПТБ): 2250 км
  Радиус действия с боевой нагрузкой 2000 кг:
  у земли: 400 км
  на высоте: 700 км
  Практический потолок: 10 000 м
  Скороподъёмность: 60 м/с
  Длина разбега/пробега: 600—700 м
  Максимальная эксплуатационная перегрузка: 6,5 G

  Вооружение

  Стрелково-пушечное: двухствольная 30-мм пушка ГШ-30 с боезапасом 200 патронов (встроенная)
  Управляемые ракеты:
  ракеты «воздух-воздух»: 2 х Р-60М; 2 х Р-73
  ракеты «воздух-поверхность»: 16 х ПТУРС «Вихpь»; 6 х Х-25МЛ (МТ, МР, МП, МПУ); 8 х С-25Л; 2 х Х-29Л (Т, МЛ, ТЭ, ТМ, ТД); 2 х Х-58Э (У)."

  Другите дани няма да ги слагам.

  А колко е скоростта на Боинга?

  И о чудо. Оказало се, че Су-25 такава модификация Су-25Т имат и УКРОПИТЕ.

 48. #48
  до 46 28 ное 2014, 11:37
   
  0
   
  0

  Язък ти за образованието, ако беше попрочел малко повече, щеше да знаеш, че тавана "уж" на Су-то е ограничен от животоподдържащите системи, а не от възможности на силовата установка или аеродинамиката на самолета. Освен да се чете, трябва и да се мисли. Ама като сложите "американските" капаци и виждате само пред носа си .... или по лошо в "джоба" си.

  Жокер: Украинските са с двигатели "Р-195".

 49. #49
  Пурко 28 ное 2014, 12:13
   
  0
   
  0

  Дни преди трагедията украинските ВВС губеха усилено самолети.Ден - два преди трагедията украинската страна подготви почвата, като заяви, че техни самолети са сваляни от руски изтребители летящи в близост до границата. На другия ден Боинга падна и те казаха ,,Ето, стрелят от руското въздушно пространство и го свалиха....''. Или пък опълченците.А малайзийците отидоха, видяха за една седмица как са нещата, казаха си мнението, че и си отидоха.

 50. #50
  той 28 ное 2014, 12:32
   
  0
   
  0

  Украинците модернизират Су-то в Су-25М1 с нова навигациона и прицелна система.Практическия му таван става 10 000м,М-0,82.използват ракети ,,въздух-въздух,, с далечина на поразяване до 20 км.Сега ,с какво са го гътнали тоя Боиг,само предположения.
  А на Коректора мога да му направя прехват, но за него само в ЗПС.


 51. #51
  приходящ 28 ное 2014, 12:44
   
  0
   
  0

  "А на Коректора мога да му направя прехват, но за него само в ЗПС." :) :) :).

 52. #52
  KOREKTOR 28 ное 2014, 13:00
   
  0
   
  0

  До #50 Пуснато от той

  С какво ще го направиш бе ПЕДЕРУНГЕЛ СМОТАН като при тебе в твоята ППС (предна полусфера) под кръста ти е пълна тишина и мекота?

  Явно и ти нищо не си глдеал ТЪПАКОот филма.

  Аман от DEMOPEDERASIKUS TAPAKUS.

 53. #53
  KOREKTOR 28 ное 2014, 13:05
   
  0
   
  0

  До #51 Пуснато от приходящ

  пърдящ,

  Ти пък какво се обаждаш като черна станция бе ПЕДЕРАС НАШИБАН.

  НЕКАДЪРНИЦИТЕ да не се обаждат.

 54. #54
  той 28 ное 2014, 13:10
   
  0
   
  0

  тоя пак подпали.дай ръчка на живота ,коректоре.

 55. #55
  Енчо Добрев 28 ное 2014, 13:14
   
  0
   
  0

  Точно в ЗПС-то :):)

 56. #56
  KOREKTOR 28 ное 2014, 15:22
   
  0
   
  0

  До #54 Пуснато от той

  той-ко,

  Ръчка, ръчка, ама ръчка с боклуци не става.

  Е като това долното ГОВЕДО под тебе.

 57. #57
  Мъжът на украинеца 28 ное 2014, 21:09
   
  0
   
  0

  *************************

  !За сведение -Су25Т без въоръжение и без броня само с Р-60 и ГШ-30 и 63% запас топлива достига 14 000м оперативен таван!Аналитичните да довършат...

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 58. #58
  приходящ 28 ное 2014, 23:26
   
  0
   
  0

  Брех тия хохоли недоклатени, да им се не надяваш. Подобрили са руския рекорд за височинни полети със Су-25 :). Пък вие ги плюете, че нищо не стрували!
  А кой знае пък, този фантомен Су може да е бил чиста 25-ца, а не 25Т :). Тогава направо ще ударят в земята всичкото руско ВВС взето заедно :).
  Колко му е да свалят въоръжението и бронята (за има-няма 2 часа ставало), а горивото пък, да го оставят на 25%, зер за какво им е толкова много, като ще чакат на гюме Боинг-а. Та направо от стратосферата може да са изпълнили прихвата :).

 59. #59
  KOREKTOR 29 ное 2014, 07:09
   
  0
   
  0

  До #58 Пуснато от приходящ

  ********,

  А бе *************,

  Ако се правят тези манипулации по самолета или група самолети, то те не се правят последните "(за има-няма 2 часа ставало)" бе ****************.

  Ако не ти е ясно всичко е било запланирано и извърчено предварително бе ************.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 60. #60
  pugguk 29 ное 2014, 19:29
   
  0
   
  0

  Вярно ли е, че въпросният бойнг пада два дни след публичното оглашение от Путин на "Силата на сибир" ? Въпросният договор с Китай ? Моля кажете !

 61. #61
  приходящ 30 ное 2014, 01:46
   
  0
   
  0

  "Вярно ли е, че въпросният бойнг пада два дни след публичното оглашение от Путин на "Силата на сибир" ? " - не, точно 3.14 дни по-късно пада. А 3.14 е числото Пи, така че това въобще не е случайно :).

 62. #62
  :-) 01 дек 2014, 07:38
   
  0
   
  0

  За числото Пи си трайте, а не се излагайте.

  Там говорят хора на които не сте им до кръста, да не говорим, че едва ли имате и едно денонощие арест в живота си а той е ветеран с 11 години в щатски затвор, няколко от тях със смъртници в една килия и то не в кой да е затвор.
  Когато той прогнозира падането на комунизма - декември 89-а, още през 1986-а вие едва ли сте мечтали за това ;-))).

  При специални операции никой не ползва стандартно въоръжение, което е известно и на кучетата на село.

  don’t know what is going on in the netherlands, but the alledged corpses are being flight in From the Ukraine right now. Entire highways are being closed while transporting those corpses from Eindhoven airport to Hilversum, about 100 kilometers north.
  Never in my life i have witnessed the main highway in the Netherlands (A2) being shut off completely….
  ....

  You “CANNOT” always prove which plane disintegrated by it’s parts…a lesson learned by “THEM” on 9 11 with the engine photographed at the Pentagon which looked like a missile and the parts of the plane photographed in a dumpster at the twin towers where it was calamined no parts survived yet they showed up….

  It is not beyond their ability to drop the parts they want found from the sky to confuse and obfuscate any planned operation…I am sure…..they are getting better at false flags as time goes on. Just saying….

  Представяте ли си в Пентагона двигателите просто се изпариха, а тук паднаха от 10000м и останаха цели.

  Мистификациите продължават, живеем във века на мистификациите.

  За това ви казах, тук се иска здравата логика на Шерлок Холмс а не посредствените инспектори на дъч полис :-).  Добре, че Америка имаше своя гении та да разрови мистерията със совалката иначе и тя щеше да си остане мистерия, вероятно сега щеше да се разказва как съветите са я свалили със суперсекретно оръжие :-))).


Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка