НАШИ ОФИЦЕРИ СЕ БИЯТ ЗА 2500 ДОЛАРА МЕСЕЧНО В УКРАЙНА

Pan.bg 28 ное 2014 | 12:14 views (6140) commentaries(43)
img 2500 долара вземат наши офицери в Донецк
Наемниците за Украйна тръгват от Варна


Бивши кадрови офицери от армията ни се уредили със заплата от 2500 долара, за да се бият на страната на опълченците. Със същото месечно възнаграждение са и наемниците, които отиват да служат на властите в Киев."Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика. Пък и такива пари не можеш да получиш никъде. По-добре ли е да си жив и в мизерия, при такъв шанс? Ако те застрелят, ще умреш и толкоз", казва запасен офицер-кашик от Велико Търново, цитиран "24 часа". "От началото на кризата руските медии на няколко пъти обявиха, че българи се бият на страната на Киев, но повечете са в редиците на сепаратистите", добави той. Цитираният от радио "Дойче веле" руски военен експерт Владислав Шуригин обаче признава, че българи се бият на страната на опълченците заедно със сърби и поляци.
От средата на август Варна се превърна в основен сборен пункт за наемници за двете страни на сраженията в Украйна. В супермаркетите в града често могат да се видят групи от по 3-4 млади здрави момчета, които обикалят по рафтовете за евтина българска водка и бира в пластмасови шишета. Повечето от тях са скандинавци и германци, които изчакват в частни квартири транспорт до Приднестровието и Одеса. Вербуваните на страната на бунтовниците пък пътуват с товари кораби до Керч и Новоросийск.
"В града е пълно с млади цивилни американци. Вечер влизат по двойки в заведенията край плажа, пият по едно малко и бързо си тръгват", свидетелстват сервитьори. През юни на някоко пъти на Морска гара се появи украински речен пасажерски кораб, на чийто борд се качваха остригани яки мъже. "Каквото и да стане, руснаците ще си вземат тяхното", коментира офицер от плаватения съд пред клечащите за сафрид местни рибари.


image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 43

 1. #1
  KittyHawk 28 ное 2014, 12:25
   
  0
   
  0

  Мисля , че тези които напуснаха армията ще си намерят нова по-доходна :) Пък и могат да си избират за кого да се бият . Луд свят !

 2. #2
  възмутен 28 ное 2014, 13:23
   
  0
   
  0

  И за какво са ти тези 2500 долара ако те прострелят? Убийството е винаги голям грях, даже ако си защитаваш и родината...

 3. #3
  Бай Тошо911 28 ное 2014, 13:39
   
  0
   
  0

  За жалост преди няколко години след нелеп инцидент останах инвалид с десния крак!Иначе с удоволствие бих се присъединил към опълченците!И бих търсил в редиците на укропите такива гадове и родоотстъпници като костов,украинеца,иван,приходящия,кити хоук енчо добрев и т.н. за да им засвидетествам моята любов и уважение към тях

 4. #4
  KittyHawk 28 ное 2014, 13:56
   
  0
   
  0

  Бай Тоше я кажи защо съм родоотстъпник и какво да направя, че да може да вляза в правия път! Дай някой съвет!

 5. #5
  Енчо Добрев 28 ное 2014, 14:10
   
  0
   
  0

  Кой плаща на тези, които се бият на страната на опълченците? Някой може ли да отговори? Или за това не бива да се говори!? Айде за другите е ясно, тонове професионалисти ни надуха главите за фашисти, олигарси,американски гейове. Или може би борбата на опълченците е свята и парите падат от Светото Светейшество?

 6. #6
  Preslav 28 ное 2014, 14:12
   
  0
   
  0

  Енчо... има българи, които се бият и на страна на укрите. Спокойно. Аз познавам двама.
  Радуй ся.

 7. #7
  ukrainec 28 ное 2014, 14:14
   
  0
   
  0

  УКРИ - А АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ТЕ БАННА!
  АДМИН.

 8. #8
  МиГ 28 ное 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  #5
  Който плаща и на араби и всякакви други да се бият на страната на украинците...само, че единия поток на пари е от изток а другия от запад. Ако някой все още си мисли, че там сблъсъка е не украинци срещу бунтовници, а САЩ срещу Русия значи просто е проспал последната точно 1 година.

 9. #9
  KOREKTOR 28 ное 2014, 15:28
   
  0
   
  0

  До #5 Пуснато от Енчо Добрев

  Добрев,

  Баба ти им плаща ГОВЕДО ТЪПО. Баба ти.

 10. #10
  Teraflop 28 ное 2014, 16:06
   
  0
   
  0

  Аз се чудя защо в БА офицерите драстично намаляват.Това е лош пример за сержантите.Могат и те да се прехвърлят към изток,към къде Слънце изгрява.

 11. #11
  замислен 28 ное 2014, 16:14
   
  0
   
  0

  И на нас съвсем скоро ще ни затрябват "опълченци". При това, съвсем безплатни, щото шефа пак ще рече, пари нема - действайте, вий напред, аз назад, атака!

  Има ли някой идея дали ще успеем да сформираме поне едно партизанско отрядче или четичка, за борба в тила на противника? Ето, от едно видео (РУССКИЕ ГОТОВЬТЕСЬ К ВОЙНЕ С НАТО!!!) се видя, че етническите руснаци в Крим са започнали подготовката си поне от 2008г.  С цялото НАТО няма да ни се наложи да се бием, но не е сигурно дали няма да се наложи да се браним от една значителна военна сила в НАТО!

 12. #12
  Незнаен 28 ное 2014, 16:42
   
  0
   
  0

  "Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика" - всъщност господинът е обучаван да пази страната си и след това - да се бие. Нали само това четем от оплакванията на военните - всички пазят страната, не спят при семействата си, носят службата и т.н. Не ме разбирайте погрешно - баща ми беше военен близо 20 години и дълбоко уважавам тая професия и това призвание (надали някога ще забравя как тръгвайки за поредното дежурство ни казваше, че отива да ни пази нас и страната, а не отива да вади парички). Адски кисело ми става, когато някой, който се е клел пред знамето отива нейде да си продава тялото и разправя как в България няма за какво да го прави това същото нещо. При това в момента се приказват, пишат и показват какви ли не кошмарии за срутената ни национална сигурност. Отивайте да воювате за другите, но поне не говорете колко си обичате родината

 13. #13
  Росен 28 ное 2014, 16:51
   
  0
   
  0

  Разбира се всеки може да печели пари, както иска стига да не нарушава законите на държавата в която заработва. Сепаратистите нарушават законите в интерес на Русия. При това положение, често, заплатата е под формата на няколко грама олово. Малко инфо от "Ехо Москва" без коментар...
  ".... В.Рыжков? Я хорошо помню, когда началась Чеченская война. Я был тогда молодым депутатом Государственной думы. Мне кажется, мы тогда, многие депутаты не отдавали себе тогда отчет в масштабности той катастрофы, которая там происходит. Сейчас очень много говорится о том, что разбомблен Донецк, но Донецк, если сравнивать с Грозным, он не пострадал. Там есть отдельных районах, в отдельных местах. Грозный был просто сметен с лица земли. Грозный был уничтожен. Это при том, что в Грозном на момент начала войны большинство населения составляли русские. И русская же армия бомбила по площадям, бомбила кварталы. Там погибло огромное количество людей. «Всего за две войны, – я здесь цитирую покойного президента Чечни Ахмат-Хаджи Кадырова, – всего за две войны в Чечне погибло более 100 тысяч мирных граждан всех национальностей», то есть колоссальные жертвы.
  На Украине сейчас речь идет по разным оценкам от 4 до 6 тысяч погибших – тоже огромные цифры. Но еще раз повторю, что за две чеченских войны погибло более 100 тысяч человек – это данные Ахмада Кадырова. И в этом смысле, конечно, много можно проводить параллелей. То, что первоначально российская атака так же была закамуфлирована под ополченцев, которые шли с танками. Там было до 70 танков, которые практически все были уничтожены и экипажи сгорели.
  Вторая параллель, что там сепаратисты, здесь сепаратисты. Россия осуждает Киев за применение насилия на востоке Украины, но Россия сама дважды применила насилие, причем страшное, массированное насилие с десятками тысяч жертв на своей территории, выступая именно с лозунгом защиты целостности и суверенитета страны. В данном случае третья параллель, что совершенно не работает тема «русского мира», потому что Россия бомбила русских, которые жили в городе Грозном в этих многоэтажных домах. Поэтому здесь много страшных параллелей.
  А, что касается присутствия наших военных, то на блоге "Эха Москвы" правозащитника Льва Пономарева висит заявление мамы буквально свежее от 25 ноября 14-го года. Корнеева О.А. пишет заявление, что ее сын Жильцов Никита Вячеславович 1995 года, контрактник - его посылают воевать на Украину, он отказывается. Она просит защитить его от того, чтобы он не попал туда и не погиб. Только что состоялась встреча замминистра обороны Панкова с членами президентского Совета по правам человека, где он сказал о том, что да, действительно на учениях в Ростовской области были погибшие, и что семьям погибших будут выплачивать порядка 5 миллионов рублей. Что за учения в Ростовской области? Сколько было этих погибших? Я думаю, что этот эвфемизм очень похож на исполнение интернационального долга в Афганистане по просьбам афганского правительства..."

 14. #14
  ukrainec 28 ное 2014, 16:57
   
  0
   
  0

  До УКРИ - "А АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ТЕ БАННА!
  АДМИН."
  И какво като ме баннеш?Ще станете вие русофилите прави ли?На принципа-аз съм най-добрия цигулар,защото други в града няма ?Кат щрауси зарили глави в пясъка ли ще стоите,да няма кой да ви изрови комуноидните човки ?

 15. #15
  Камен Кънев 28 ное 2014, 16:59
   
  0
   
  0

  т.е. и "опълченците" плащат за доброволци?

  това е много тъжно.. и от двете страни, някой излива огромни средства в този конфликт..

 16. #16
  Барнаба 28 ное 2014, 17:04
   
  0
   
  0

  Наистина, тези, които воюват за пари не заслужават възхищение. Дори и да са в безизходица. Друг е въпросът, че както казва кашикът-офицер: "Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика.". Нормално е, на по-голямата част от избралите това поприще да им се "бие"! Признавам, че и на мен ми се "бие", ама предпочитам тук да дочакам момента, който видимо наближава. Друго си е да знаеш, че зад гърба ти остават Родина, семейство, близки и приятели, нали? За пари ако се върши тази работа си е чиста проба килърство. Има още един добър за съвестта вариант, когато човек се бие за някоя велика идея, която ще направи човечеството по-добро и справедливо. Много от опълченците в Украйна са точно такива - хора с мисия, а останалите просто защитават Родината си. Е, има и луди, има и авантюристи, както и най-обикновени убийци за пари, но те заслужават само всеобщото презрение!

 17. #17
  Енчо Добрев 28 ное 2014, 17:15
   
  0
   
  0

  Преславе, не разбрах последното изречение, ама ще го преживея. Вероятно е на матерен език! Поздрави!

 18. #18
  с пари или не 28 ное 2014, 20:06
   
  0
   
  0

  От публикацията става ясно, че и от двете страни се плаща, а също така и че повечето българи избирали страната на опълченците. Щом заплащането е еднакво, а явно очертание на предпочитанието, все пак може би се изразява и накаква позиция от тази, които се включват. Между другото - за моралстващите - а като ходят българи да се бият за американските интереси по света като наемници, това променя ли факта, че се бият за пари, а не за Родина

 19. #19
  кака 28 ное 2014, 20:25
   
  0
   
  0

  Какво значи "кадрови" офицери? И наборни ли има?!?

 20. #20
  дедо попец 28 ное 2014, 20:29
   
  0
   
  0

  "Преславе, не разбрах последното изречение, ама ще го преживея. Вероятно е на матерен език! Поздрави!"

  Мунче, "Радуй ся" е черковнославянски възглас, а пък черковнославянският е най-паче отрок на староблъгарския, е има леко руско влияние, но пак си остава блъгарски! Да на матерен език Е! Радуй ся чадо божие!

  Отци като Илия Христов, предстоятел на храм „Св. Николай” към Кладнишкия манастир, предпочита да служи в храма на старобългарски, наречен още черковнославянски: „Това е сакрален език, създаден специално за богослужение. Един във висша степен литургичен език… Говоримият език, в случая новобългарският, до голяма степен е профанен език, свързан твърде много с ежедневието. А с присъствието си в храма ние се докосваме до вечността.”

 21. #21
  батко 28 ное 2014, 21:26
   
  0
   
  0

  "Какво значи "кадрови" офицери? И наборни ли има?!?"

  Май има и запасни, бе како.

 22. #22
  ПРЕДЛОЖЕНИЕ 28 ное 2014, 21:28
   
  0
   
  0

  Предлагам следното нещо - използвайте коментарите и се пребройте поне сред коментиращите в сайта. Така и така сме забъркани и ние и ще бъдем въвлечени още по-плътно, ако нестабилността се разрастне. Та просто за социалния експеримент - ако конфликт между САЩ и Русия се пренесе на българска територия - на чия страна ще сте - на САЩ, на Русия или пас? Като изключим това, че сме в НАТО и какви отношения сме имали с Русия. Ей така просто за експеримента.

 23. #23
  истински българин 28 ное 2014, 21:50
   
  0
   
  0

  ....#22 ПРЕДЛОЖЕНИЕ

  Какво НАТО бе? Аз съм 100% за Русия! Американците са сатанисти, да мрът и се махат от тази планета.

  Онзи маймун Паси и кухара Плевньо да воюват на страната на американците....

  Русия този път е на справедливата страна, за това съм за тях!

 24. #24
  до #23 28 ное 2014, 21:58
   
  0
   
  0

  Подкрепям #23

  Русия е на справедливата страна.

  Само ми се иска България да не се окаже в лагера на губещите, докато се кланяме на САЩ. При пренасяне на конфликта - по-добре бунт, отколкото със сатаНАТО

 25. #25
  Постар водник 28 ное 2014, 22:03
   
  0
   
  0

  А макетата ке ги броеме ли? Jас мислам дека на един македонец требе да се турат барем по седум немакедонски jунаци, та да равним малце кантарот. Jавно е дека тука ке има различни разгледувања, ке има дебата и јас мислам дека тоа е здраво да не се бара компромисно. Мене лично ми се допагя овоj форум и затоа сум тука. Се насмеав кисело, читајки горе овое предложение. И САЩ и Русия и све НАТО ве тепавме лани и пак ке ве тепаме, ако ни се кефне!

  Постар водник на АРМ

 26. #26
  кака 28 ное 2014, 22:06
   
  0
   
  0

  Не си зададох въпроса правилно явно... освен "бивши кадрови офицери" какви други има? Наистина ми е интересно да науча!

 27. #27
  Николай Стойков 28 ное 2014, 22:19
   
  0
   
  0

  Относно първия коментар.Колега ....имаме една родина и това е БЪЛГАРИЯ.Аз съм военен и длъжен да я защитя.....това е

 28. #28
  батко 28 ное 2014, 22:23
   
  0
   
  0

  "...освен "бивши кадрови офицери" какви други има?"

  Освен бивши кадрови офицери, май има и настоящи кадрови офицери, бе како. Опитайте пак.

 29. #29
  кака 28 ное 2014, 22:49
   
  0
   
  0

  Ееее! Последен опит:
  Статията започва с :"Бивши кадрови офицери от армията...." Въпросът ми е- какви други бивши офицери от армията има?...
  Батко?

 30. #30
  Radenko 28 ное 2014, 23:14
   
  0
   
  0

  Сигурни ли сте ,че това е истина ...- Аз, НЕ , защото Статията е абсолютно анонимна . Ако имат глава на раменете си ..по - скоро , такива мъже трябва да отидат на Границата ни с Турция

 31. #31
  кака 28 ное 2014, 23:17
   
  0
   
  0

  Раденко, а кой ще им плаща по $2500 на границата ни с Турция?

 32. #32
  Въпроско 28 ное 2014, 23:24
   
  0
   
  0

  Има ли някой който да ми отговори на въпроса?

  А той е. Какво прави един военнослужещ от Специалните сили като е обучен във въздуха да е парашутист, а на земята десантчик и е съкратен или принуден да търси работа в цивилизацията?

  Еми дадоха преди време по БТВ мисля за един дето се хвалеше с мисиите си и после бил готов наемник. А защо смятате, че няма и българи в Чуждестранния легион или в подобни структури? Еми икономиката е ясна по въпроса "Търсенето определя предлагането" а може и обратно да беше, не съм сметкаджия.

 33. #33
  Т-50 29 ное 2014, 07:56
   
  0
   
  0

  Опасайтесь супероружия российских ВВС: истребитель-невидимка Т-50
  •Российский истребитель-невидимка Т-50 ПАК ФА компании «Сухой» может стать грозным соперником таких американских боевых самолетов пятого поколения, как F-22 Raptor производства Lockheed Martin и единого ударного истребителя F-35. На самом деле, по некоторым параметрам новый российский самолет превзойдет оба американских истребителя, однако у ПАК ФА есть свои недостатки.
  «Те данные анализа, которые я видел по ПАК ФА, указывают на то, что у него весьма современная конструкция, которая как минимум не уступает, а по мнению некоторых экспертов, даже превосходит американские самолеты пятого поколения, – заявил National Interest бывший начальник разведки ВВС США генерал-лейтенант Дэйв Дептула (Dave Deptula). – Безусловно, у него лучше характеристики поворотливости в сочетании с отклонением вектора тяги, поверхности хвостового оперения чем у F-35, и отличная аэродинамическая конструкция».
  Похоже, что ПАК ФА в большей степени оптимизирован для достижения превосходства в воздухе, чем многоцелевой и ударный F-35, будучи похожим в этом плане на F-22. Подобно Raptor, ПАК ФА в силу своей конструкции может летать высоко и быстро, обеспечивая максимальную кинетическую энергию пуска своим ракетам большой дальности класса «воздух-воздух», что существенно увеличивает их дальность.

  «С точки зрения характеристик он вполне способен конкурировать с самолетом Raptor», – заявил National Interest один высокопоставленный военачальник, имеющий богатый опыт работы с американскими истребителями пятого поколения.

  Как и F-22, российская машина сможет летать со сверхзвуковой скоростью длительное время. Возможно, крейсерская скорость у нее будет больше числа Маха 1,5. Максимальная скорость самолета должна быть больше числа Маха 2,0, если только эту нагрузку выдержит его покрытие с характеристиками малозаметности.

  Но в отличие от американских самолетов пятого поколения, в ПАК ФА гораздо меньше значения придается малозаметности, и гораздо больше маневренности. По чисто кинетическим характеристикам он может поспорить с «Раптором», но F-35 он превосходит намного и во многом. И это превосходство в характеристиках может еще больше увеличиться.

  В настоящее время на российском самолете установлена усовершенствованная версия двигателя Су-30, носящая название Изделие 117 или АЛ-41Ф1 и развивающая тягу около 15000 кгс. Этот двигатель имеет гораздо больше оборотов, чем его предшественник АЛ-31, от которого он происходит, но он оказался далеко не таким надежным, как надеялись конструкторы. Однако этот двигатель является временным. Серийные варианты ПАК ФА должны оснащаться новым двигателем Изделие 30, который должен поступить на вооружение в 2020 году.

  Российский истребитель будет также оснащен мощной бортовой радиоэлектронной системой, которая является продолжением работы «Сухого» над авионикой Су-30. «Есть сведения, что комплекс бортовой электронной аппаратуры взят с Су-35С с добавлением очень мощной многофункциональной РЛС с активной фазированной антенной решеткой Х-диапазона», - сказал Дептула.

  Далее, есть указания на то, что ПАК ФА оснащен РЛС L-диапазона, которая способна обнаруживать самолеты-невидимки размера истребителя. РЛС L-диапазона не позволит ПАК ФА вести борьбу с самолетами-невидимками, но у летчика будет возможность сфокусировать другие приборы обнаружения на том или ином участке неба.

  Кроме радаров и средств радиоэлектронной поддержки ПАК ФА оснащается средствами поиска и сопровождения в инфракрасном диапазоне.

  Русские добились колоссального прогресса в области сенсорных систем, однако у американских военных самолетов по-прежнему сохраняются преимущества в плане синтеза данных с приборов обнаружения, что крайне важно в современной войне. «Сейчас на самом деле вопрос в том, смогут ли русские достичь того же уровня синтеза данных и работы в сети, какого достигли машины F-22 и F-35. Сейчас я бы поставил в этом плане свои деньги на США и наших союзников», – сказал Дептула.

  Высокопоставленный представитель американской военной промышленности согласен с оценками Дептулы. В плане авионики ПАК ФА ближе к F/A-18E/F Super Hornet или к F-16E/F Block 60, нежели к F-22 или F-35. «Кто-то может сказать, что ПАК ФА является истребителем пятого поколения, но по американским стандартам это в большей степени самолет поколения 4,5», – сказал он.

  На самом деле, отсутствие у ПАК ФА настоящей системы сочетания различных датчиков и универсальных линий приема-передачи данных может оказаться его Ахиллесовой пятой. Американские стратеги разрабатывают концепцию, в рамках которой любой самолет и надводный корабль сможет выступать в качестве прибора обнаружения для любого летательного аппарата, корабля или транспортного средства с вооружением на борту. Самолет, с которого производится пуск средства поражения, может даже не управлять им после пуска. В ВМС США уже разрабатывается «военно-морская система интегрированного управления огнем и завоевания господства в воздухе» (Naval Integrated Fire Control-Counter Air – NIFC-CA), которая как раз и будет этим заниматься. Что-то похожее создают и в ВВС.

  «В будущем аэродинамические характеристики сохранят свою значимость, но скорость, дальность и боевая нагрузка будут намного важнее, чем маневренность. Еще важнее будет универсальная способность делиться информацией, чтобы мы могли принимать решения быстрее, чем противник, – сказал Дептула. – Это такое понятие, которое можно назвать «боевым «облаком». Здесь важнее то, как мы интегрируем датчики и стрелялки, присутствующие в новых системах, чем сами новые системы».

  Представитель ВПК согласен с Дептулой, однако отмечает, что у ПАК ФА есть еще одна уязвимость. У русских в целом нет потребности воевать в рамках плотной, современной и хорошо интегрированной системы ПВО, как у американцев. Как таковой, ПАК ФА действительно обладает характеристиками малозаметности, но в нем уделяется гораздо меньше внимания технике обеспечения малозаметности, чем в F-22 и в F-35. «Из-за отсутствия у них таких приоритетов, как малозаметность и синтез данных от средств обнаружения, они становятся уязвимы для обоих западных истребителей пятого поколения, особенно для F-22, – сказал представитель военной промышленности. – Если посмотреть на ту концепцию, которую ВВС США используют в самолетах F-22/F-35, то становится ясно, что ПАК ФА столкнется со значительными трудностями».

  Но у китайцев в этом плане другая история. «Именно из-за этого сценария китайцы так ценят свои машины J-20 и J-31», – сказал представитель ВПК.

  В любом случае, хотя Россия обладает возможностями для разработки очень боеспособного истребителя пятого поколения, остается без ответа важный вопрос о том, сможет ли она наладить его производство. Советская промышленная база всегда была нацелена на создание большого количества довольно грубых образцов техники невысокого качества. Однако технология «стелс» требует такого уровня и точности производства, какой Россия никогда прежде не демонстрировала – особенно после развала ее промышленной базы с распадом Советского Союза. «Ей предстоит пройти большой путь, прежде чем она достигнет степени начальной готовности данной системы оружия к эффективному применению, – сказал представитель военной отрасли. – Ни русским, ни китайцам пока еще не удалось наладить производство своих истребителей нового поколения. Русским сначала надо восстановить свои производственные мощности в авиационной промышленности. Ни Россия, ни Китай не обладают технологиями «стелс», опытом производства и эксплуатации в такой степени, как США».

  С его мнением согласны военачальники из ВВС. «Скажу, что довести самолет пятого поколения от картинки в каталоге до полностью функционального и надежного образца крайне трудно, – сказал один из них. – У них нет такого опыта и такой промышленной базы, как у нас, в тех вопросах, которые они хотят решить. Да и нам их решать довольно сложно, поэтому я предвижу большие трудности с поставками в войска».

  Всесторонняя оценка ПАК ФА до принятия на вооружение – это трудная задача даже для тех, кто имеет доступ к данным военной разведки. «Трудно говорить об этом, пока не началось производство ПАК-ФА, – сказал другой представитель ВВС. – Я сомневаюсь, что они будут на равных с нашими самолетами пятого поколения, но и у нас их тоже немного. И, скорее всего, они превзойдут машины четвертого поколения [F-15, F-16 и F/A-18]».

  Тем не менее, в США уже начали разработку требований к самолету-преемнику F-22 и F-35, которым станет истребитель завоевания превосходства в воздухе F-X, а также ударный истребитель ВМС следующего поколения F/A-XX. Но еще до этого Пентагон может предпринять определенные шаги с целью ослабления угрозы со стороны российских и китайских истребителей-невидимок.

  «Самолеты и информационные технологии пятого поколения позволяют создавать новые концепции боевых действий, которые нам еще предстоит развивать. Я бы сказал, что именно этому нам следует посвятить свои усилия, прежде чем мы потратим уйму времени и денег на создание очередного революционного истребителя, – сказал Дептула. – Если ударный бомбардировщик большой дальности (LRS-B) будет должным образом спроектирован с учетом возможностей для дальнейшего развития, то именно он станет следующим важным компонентом этой концепции вместо F-X и F/A-XX».

  По словам Дептулы, если полностью интегрировать и обеспечить сопряжение разнообразных систем вооружений Пентагона, чтобы они действовали как единое целое, появятся новые возможности, каких нет у новых самолетов. «Будущие достижения в области обмена данными обещают кардинально усилить боевое воздействие, когда отдельные авиационные системы будут в полной мере интегрированы с морскими, наземными, космическими и кибернетическими системами, формируя всепроникающий комплекс, – заявил он. – Связанные воедино и создающие самообразующееся / самовосстанавливающееся «боевое «облако»» индивидуальные системы смогут усилить свои преимущества, и одновременно удастся обойти стороной отдельные недостатки и уязвимости некоторых систем. Именно в этом направлении нам надо продвигаться. Это вполне может стать основой следующей «компенсационной стратегии», за которую сегодня ратуют министр обороны и его заместитель».

  Дейв Маджумдар освещает военные вопросы с 2004 года. В настоящее время он пишет для U. S. Naval Institute, Aviation Week, The Daily Beast и других изданий. Ранее он освещал вопросы национальной безопасности в Flight International, Defense News и C4ISR Journal. Маджумдар занимался стратегическими исследованиями в Университете Калгари, а в настоящее время занимается изучением истории военно-морских сил.
  Автор Дэйв Маджумдар (Dave Majumdar)
  Первоисточник http://nationalinterest.org/feature/the-russian-air-forces-super-weapon-beware-the-pak-fa-11742
  Перевод http://inosmi.ru/russia/20141127/224524122.html

 34. #34
  Ганьо 29 ное 2014, 09:11
   
  0
   
  0

  Тези които отиват да се бият за фашистка Украйна...живи да не се върнат...откачалките

 35. #35
  random 29 ное 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  Кат щрауси зарили глави в пясъка ли ще стоите,да няма кой да ви изрови комуноидните човки ?

  По-добре, отколкото в негърския гъз.

 36. #36
  BaiVan 29 ное 2014, 19:25
   
  0
   
  0

  Я някой да отвори книга с историческа тематика и да намери една война в човешката история в която е НЯМАЛО наемници...Да избиваш човеци за пари е толкова стар занаят колкото проституцията.

  И стига сте лапали червея който виси на кукичка....Теб Путин ли ти е бърсал бебшкия задник?Обама?

  НЕ!

  Майка ти и баба ти!

  Обаче аз сам Готин Пич,и всички знаем че Готините Пичове не серат и не пикаят!

 37. #37
  Иванн 30 ное 2014, 04:27
   
  0
   
  0

  Нищо чудно,повреме на Германо-Съветската война 1941-45г. също много български комунисти са участвали на старната на Съветския Съюз.Някои са били на доста високи длъжности.После се върнаха в България и участваха във формирането на БНА,разузнаването,ДС и др.

 38. #38
  бай 30 ное 2014, 12:02
   
  0
   
  0

  "Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, ... ми се отвори шансът да приложа теорията на практика"
  Виж го ти катила, а пък ние си мислехме, че във Велико Търново се троши народна пара, да се произвеждат български офицери за защита на Родината.
  Слава богу имаме и други хора. Недялко Йорданов в стихотворението "Честна жена" /иде реч за България/, пише за тях - "На таквиз идиоти тя все пак се крепи".
  Като чета статията, си мисля, че за автора на "статията" и част от коментиращите, свен "идиоти" втората категория са и будали, абдали, заблудени и .... може още колкото щете.

 39. #39
  ukrainec 30 ное 2014, 14:32
   
  0
   
  0

  Do #23 Пуснато от истински българин
  "Какво НАТО бе? Аз съм 100% за Русия! Американците са сатанисти, да мрът и се махат от тази планета."
  Има и други,които казват: Каква Русия бе ?Аз съм 100% процента за НАТО и САЩ“. Те са 95 % от БГ народа и бъдещето е с тях! А вас,вас времето ще ви редфуцира процентите!

 40. #40
  dogan 30 ное 2014, 19:15
   
  0
   
  0

  парите на пръв поглед изглеждат добри :)....статията обаче не е достатъчно прецизна .....би било добре да се поли се с договор ....има ли срок този договор, как става палащането ....има ли вещево доволство, изх

 41. #41
  Ад под небето 30 ное 2014, 21:11
   
  0
   
  0

  За мераклиите за долари да изгледат това:

 42. #42
  Влад Цепеш 01 дек 2014, 19:27
   
  0
   
  0

  дайте адресите на вербовъчните пунктове че с тоа тиквун работата отива натам

 43. #43
  д 01 дек 2014, 20:28
   
  0
   
  0

  до т-50 http://e-vestnik.bg/8279
  почети малко за тоя таралясник дето ще е на въоръжение някъде 2030,а хората сега ги махат...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка