КАК МОЖЕ РУСНАЦИ ДА ОКУПИРАТ РУСНАЦИ ИЛИ АГРЕСИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА!

Pan.bg 30 ное 2014 | 21:36 views (6413) commentaries(20)
img bgnews.me


След като главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа ген. Фредерик Бен Ходжис подхвърли, че САЩ може да разположи около 150 свои танка в няколко източноевропейски държави, сред които и България, както и в прибалтийските републики се оказа, че и правителствата на тези сателитни държави научават от медиите за намеренията на САЩ. Каква обаче е целта? Стратегическо обосновано ли е подобно решение или е просто поредната провокация, част от екзпанзията на НАТО в Източна Европа и по границите на Русия?
След като ген. Ходжис заяви пред международната преса, че САЩ има намерение да изпрати около 150 танка в някои източноевропейски държави и прибалтийските републики в България гражданите, както винаги, се държат в пълно неведение до последно какво ще бъде решението на правителството.Главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа, ген. Ходжис, заяви:
“Ще продължи да има американски части в Литва, Латвия, Естония и Полша дотогава докато е необходимо да се възпира руската агресия и да се вдъхва сигурност на нашите партньори”.

image

Това само по себе си е поредното лицемерно изказване на САЩ и НАТО. Алианса, под ръководството на Щатите, не спира своята експанзия на Изток, нарушавайки паритета между силите на Русия и САЩ. НАТО се държат така, всякаш искат война срещу Русия – разполагат войски и техника в почти всички съседни на Руската Федерация държави. Последната им офанзива в пространството на бившия СССР – „Източно партньорство“, което бе започнато през 2009 г. по инициатива (формално) на Полша и целеше присъединяването на Украйна в сферата на влияние на САЩ подсказа на анализаторите още тогава, че ще се случи това, което виждаме днес. Русия си върна обратно Крим, а градовете с рускоезично население, които са основани от руски монарси се оказаха ненужно население, което следва да бъде прочистено от марионетната власт в Киев. Това са градове като

Луганск – основан от Екатерина II през 1795г., когато по бреговете на река Луган руската царица открива чугунен завод;
Днепропетровск – също основан от нея през 1776 г. под името Екатеринославско;
Донецк – основан от Александър II през 1869г. след построяването на металургичния завод Югозовка;
Одеса – Екатерина II, 1794 г. след изграждането на руската крепост там;
Севастопол – Екатерина I, 1783 г. – на мястото на руска крепост, днес това е главния пристан на руския черноморски флот;

Има още десетки градове в конфликтната зона на Югоизтока, които са били основани от руски монарси. Именно за това не трябваше да се пропуска, че в Украйна живеят над 20 млн. етнически руснаци, предимно в този регион. За това не е изненадващо, че се появиха ДНР и ЛНР, които практически вече са автономни републики в рамките на Украйна. През това време западната част на страната е била под влиянието на католическата църква, Полша и Австро-унгарската империя. За това традиционно жителите на градове като столицата Киев са насочени повече към Западна Европа. Но толкова история на конфликтната зона в Източна Украйна, където се провежда „антитерористичната“ операция, ръководена от шефът на ЦРУ.

По повод на „Източно партньорство“ и опита да се вкара Украйна в НАТО дори и най-големите русофоби и ястреби като Збигнев Бжежински изказаха мнение, че Украйна няма място в НАТО, защото това нарушава паритета и е прекалено голяма провокация срещу Русия, която вече е почти изцяло обградена от бази и войски на алианса. Бившя шеф на Пентагона Робърт Гейтс коментира и по-далеч – приемането на държави като България и Румъния той определи като „ненужна провокация“:

“Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”;

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация”, смята Гейтс. “Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация.”(Робърт Гейтс – два пъти м-р на отбраната на САЩ, „Дълг“, 2014)

След разпада на Варшавския договор НАТО се опитва да оправдае своето съществуване със „заплахата“ от Русия. Правителствата на държавите-членки постоянно са принуждавани от Вашингтон да наливат повече и повече пари за военните разходи на алианса, да пращат контингенти в държави като Ирак и Афганистан, където САЩ преследва интересите си в Близкия изток, докато Европа се превърна в най-бавно развиващия се континент с една единствена надеждна икономика – тази на Германия. Точно след разпада на Варшавския договор Русия се съгласи ФДР и ГДР да бъдат обединени, успоредно с това договорката включваше сваляне на комунистическите режими в Източна Европа, но при едно условие, договорено между Горбачов и Буш – Германия влиза в НАТО, но експанзията на алианса на Изток спира до тук. Ето, че през 2014 г. почти няма държава, съседна на Русия, в която да няма американски военни бази/НАТО.

Основните „удари“, които САЩ се опитва да нанесе на Русия по нейните граници включват широк спектър – Евро-ПРО, което си е чиста ядрена обсада над Русия под оправданието, че САЩ ще пази Европа от ядрен удар на Иран, което е повече от нелепо, разполагането на военни бази, авиация и сухопътни структури на алианса във всички държави граничещи с Русия. За сега изглежда, че са само 2-3 държавите, в които американските „миротворци“ със сини каски не са добре дошли. Не на последно място е разгърнатата икономическа война срещу РФ, която включва санкциите срещу страната. За тях трябва да отбележим, че Вашингтон беше наясно, че марионетките им в Европа няма дълго да ги налагат под тяхно давление, защото те са против интереса и на техните държави. Германия вече обяви, че няма да налага повече икономически санкции на Русия, защото губи твърде много от тях. За това дойде резервния план на Съединените щати – заедно с петролните монархии и държавите от ОПЕК започнаха да манипулират цените на петрола, снижавайки ги до рекордни минимуми. И това обаче не може да продължава дълго. Теократичните монархии в Залива ще започнат да си гледа интереса рано или късно и както казал веднъж саудитския крал на американския президент „От днес вие сте Кения, а ние сме си ние“.></font

Външния министър, Даниел Митов, който е американска агентура, възпитаник на NDI, която се финансира от САЩ чрез Държавния департамент и е печално известна с действията си, отказва да даде ясен отговор дали България ще допусне американски танкове. Те сами по себе си са просто малка провокацийка срещу Русия, гласяща: „Вижте какво правим в бившите ви, вече наши, сателитчета“. Тези танкове въобще не служат за „вдъхване на сигурност“ на управляваната от бивша комсомолка, настояща „евроатлантийка“ Латвия, например. Русия ще използва сила срещу Европа само в случай, че една от държавите-съседки, в които има сили на НАТО бъде използвана за удар или като плацдарм, нещо което в болните мозъци на военнолюбците от Вашингтон е сакрална мечта. Така Русия ще е принудена да отговори с няколко удара с „Искандер“, изстреляни от анклава Калининград, чийто обсег стига чак до Берлин, ще се включи авиацията, а прибалтийските републики ще паднат за броени часове, оголвайки Полша. За това Украйна беше толкова важна за САЩ. Но сега разума започва да надделява. Европа вече призовава Киев да се осмири, да даде автономия на руските градове в Югоизтока, да си плаща дълговете и да не се опитва да ескалира отношенията между Русия и Европа. Нито Европа, нито Русия могат една без друга, те са обвързани – икономически, културно и трябва да си сътрудничат в името на мира и просперитета на Стария континент – това е нашия интерес като европейци. Американците имат друг интерес – ново преразпределение на унищожената Европа, както след Втората световна.

Ролята на нашата територия като част от НАТО е следната. Тук ще останат трите американски бази, за които САЩ не плащат нищо. АБ „Безмер“ ще бъде модернизирана, за да може самолетите на алианса да я използват като плацдарм за удари по трети държави по фланга. Тоест, срещу Русия. Очаква се инвестицията на алианса да им излезе евтино – около 50 млн.евро. Военната техника най-вероятно ще се увеличи – днес 30 американски танка, после повече. Така ще се стигне до един момент, в който „партньорите“ ни от Турция – втората по численост армия в НАТО, ще изпратят и те танкове, пак под предтекст, че ни „пазят“. Същото ще направят и в Албания.

От стратегическа гледна точка има логика само в едно – САЩ да увеличи военното си присъствие в Черно море, използвайки нашето пристанище и пристанище Констанца, Румъния. Именно по този печален маршрут тръгна по посока Севастопол американския кораб „Доналд Кук“, чийто екипаж подаде молба за уволнение от американския флот, след като руски изтребител ги побърка от страх. След този инцидент и в месеците след това чуваме оплаквания от Пентагона, че присъствието на САЩ във водите на Черно море не било „достатъчно“. Както и да е. В разполагането на 150 танка в няколко държави няма никакъв смисъл и ефект. „Злата Русия“, която има подкрепата на около 80% от българското население, което е против нанасянето на удари срещу Русия от наша територия и влошаване на отношенията ни с тази държава, няма да ни атакува със сухопътни войски. Всъщност, Русия никога няма да ни атакува, просто защото не се налага. „Стълба на Балканите“ е Турция, ако ще има война тя ще е с Турция. Ние просто ще капитулираме и евентуално отново ще бъдем прехвърлени като сателит на Русия. Дори държавите, делящи граница с Украйна е безмислено да бъдат унижавани с разполагането на допълнителни американски сили. Какво? Ще прекосят цяла Украйна от Румъния, за да стигнат до Донбас ли? Или пък ежещите се прибалтийски републики ще пуснат американските танкове да нахлуят в Русия? Хайде, стига. Евтини номерца – без емоции. По този повод се сещам за разговора между Сергей Лавров и Джон Кери наскоро. „Как Русия да приеме сравнението, което Вашия президент направи с Ислямска Държава?“, на което Кери отговорил: „Не обръщайте внимание, знаете.“

България не е от особен интерес за НАТО. По-скоро за енергийните интереси на САЩ, да, но в НАТО сме „бетон“. Обезоръжена държава, обградена от държави-членки на НАТО и най-вече – граничеща с…Турция. Тук няма притеснения. Интересите на САЩ са – евентуално достъп до богатите шистови залежи в страната ни и проваляне на всички руски енергийни проекти. Ако прочетем „поздравителното писмо“ на Обама до Бойко Борисов за новия мандат в него ясно личи намека „Поздравления, но внимавай с Южен поток“. Всички помним как, според Борисов, „Белене“ беше ту „гьол“, ту „проект, без който България ще фалира“. И винаги, когато Борисов сменяше мнението си за „Белене“ в положително, случайно изтичаха нова доза американски дипломатически доклади, в които четем как посланика на САЩ у нас нарежда Борисов като „замесен в наркотрафик и тъмни сделки в комбинация с ЛукОйл.“
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Иванн 01 дек 2014, 09:01
   
  0
   
  0

  Добре,всичко е така,но защо автора не пита защо прекратиха комунизма и изгониха съветските представители на КГБ,ГРУ,КПСС и др. от България.Те можеха да помагат и при строителството на капитализма.

  Защо прекратиха толкова връзки с Русия?
  Защо ни вкараха в НАТО и ЕС?
  И после се чуди ама как така.На нас не ни трябва никой освен Русия.Ние не сме за никъде.Лоша или добра,най-много ни отива да сме с Русия.

 2. #2
  Мъжът на украинеца 01 дек 2014, 09:50
   
  0
   
  0

  Мръсен лицемер си ваннчо!Тепоегелен триегелник- както казват братушките

 3. #3
  l 01 дек 2014, 11:57
   
  0
   
  0

  Доста пропаганда в тази статийка, давайте все така, туко виж скоро сайте се превърне във филиал на РИА Новости.

 4. #4
  Teraflop 01 дек 2014, 12:06
   
  0
   
  0

  Алианса...,АлиансЪТ,защото върши действие.НАТО се държат...НАТО се държи...защото абревиатурата е в ед.ч. ФДР и ГДР...Какво е това ФДР,Бе?Мисля че беше ФРГ-Федерална Република Германия.Не се излагайте,научете българския език най-после,Бе!Не ставайте,като неграмотниците от в-к "ТРУД"!Пак казвам,те ни стигат.

 5. #5
  Che 01 дек 2014, 16:11
   
  0
   
  0

  Браво, много добре написана статия и хубаво ще е да я прочете Даниел Митов и да разбере, че не сме хванати от клона и ние знаем за какво иде реч.Представяте ли си, ако министър станеше някой който е работил в някоя руска фондация....мале мила.

 6. #6
  д-р Г 01 дек 2014, 16:42
   
  0
   
  0

  Иваннчо върти сучи и пак стигна до: "комунистите са виновни". Дори и статията да е за постоянните обитания на влаголюбивите птици отдолу пак коментар на Иваннин гласящ: "комунистите са виновни".
  Чиек сериозно, вземи да отделиш малко време да отидеш на доктор.

 7. #7
  ukrainec 01 дек 2014, 17:54
   
  0
   
  0

  Mного ми е интересно къде щяха да отидат държавите от бившия варшавски договор ако не беше ги приютило НАТО ?Няколко години щяха да блуждаят като мухи без глави и Русия пак щеше да ги грабне.НАТО не беше просто една възможност,НАТО даже не беше и просто възможност-то бе единствен изход !

 8. #8
  Кирил 01 дек 2014, 18:25
   
  0
   
  0

  Повече от четвърт век, не Ви ли стига комунистите да са Ви виновни?
  А какво щеше да бъде България? Ами вижте другата крайност - Китай. Имахме си промишленост и селско стопанство. Сега имаме приятели американци.

 9. #9
  ПРИЯТЕЛ 01 дек 2014, 19:04
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от Кирил

  "... Сега имаме приятели американци...."

  Кириле, постави думата ПРИЯТЕЛИ в кавички!

  ТОЗИ, КОЙТО ТЕ УНИЩОЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ТИ БЪДЕ ПРИЯТЕЛ!!!

 10. #10
  грифин 02 дек 2014, 00:24
   
  0
   
  0

  Ден , година!!! Стана ли ни ясно за какво става дума?? ТОЧНО,ЯСНО ,КРАТКО...бита карта!!!АМА НИЕ ,,БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ""'колко са запасите в ЧИРЕН???....ооо грешка ние имаме запаси от шисти??

 11. #11
  komentar 02 дек 2014, 12:27
   
  0
   
  0

  Всички приятели на Путин моля да ми обяснят дали подкрепят примерно същото виждане ако го приложим към турската армия и частите от България, където живеят турци. Айде да мислите малко преди да подкрепяте всяка дума на другаря Путин.

 12. #12
  грифин 02 дек 2014, 14:44
   
  0
   
  0

  Има известни разлики :1) тези земи са си Български от векове...не са ни подарени...2) болшинството от хората искат промяна /знаейки какво ги очаква/...3)молете се при нас да не се случва защото ...погледнете бивша Ю-я...,,великите"сили ще решат в ,,името на мир и спокойствие на Балканите" ...4)подкрепата не е за Путин,а за обикновеният човек, който е в безисходица и понася цялата тежест на случващото се,който няма възможност да си стегне куфарите и замине,който е останал без дом...ЗА ТОВА ИДЕ РЕЧ !!!!

 13. #13
  bash delibash 02 дек 2014, 14:54
   
  0
   
  0

  Всички се напъват,най много запада и сащ с единствената цел да подложат крак на Русия с което и услужливите български политици режат клона под своите крака демек нашите защото тяхните са стъпили на ограбеното от Българската държава и народ.Това е страшно,страшно не за народа той свикна с немотията,страшно е за народните изедници за наказанието което ги чака тях децата им внуците им и неродените им поколения.Това го казва един грешник който е навредил само и единствено на себе си и най важното все още зачита род и родина помни историята и знае кой неговия освободител от турско РОБСТВО и го зачита като БРАТ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

 14. #14
  istorika 02 дек 2014, 18:04
   
  0
   
  0

  до #12
  Какво значи Български от векове.
  Тук е била Римската империя, наследена от Византия, появили сме се ние за 2-3 века после пак Византия, после пак 2-3 века България, после 5 века Турция.
  Ама иначе земите са бългаски. Че Крим по тази логика си е Бългаски и руснаците да си ни го връщат.
  Завладяването на територия от чужда държава с военна сила през 21 век е неприемливо и не носи полза на никого.

 15. #15
  грифин 02 дек 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  Ако е завладяване с военна сила, до сега да е било факт. Жертвите щяха да са по-малко,разрушенията също....Териториялната цялост си има своя история и винаги ,,други БЛАГОДЕТЕЛИ са ни орязвали и прекроявали границите и то все за добро "ДОБРО НО НЕ ЗА НАС /за съжаление/

 16. #16
  до 14 02 дек 2014, 21:50
   
  0
   
  0

  Мда прав си, сега е модерно "убеждаването"(разбирай-промиване на мозъци), "инвестициите"(разбирай-икономическо робство).

 17. #17
  Росен 03 дек 2014, 08:26
   
  0
   
  0

  За 45 години руски комунизъм ни смениха чипа и затова сега приличаме на тях и като тях "просперираме". Ето ви малко от съвременна Русия "...Заехал в магазин «Лента» за продуктами, и убедился, что никто не верит президенту Путину с его жизнеутверждающими заявлениями о том, что «Россия только выиграет от падения курса рубля». И самое главное – ему не верят цены.

  За неделю (с прошлого приезда) цены на ставшую знаменитой гречку выросли почти на 50%. На яблочный сок, который любят мои дети – на 20%. На сахар и хлеб – на 10%. И так далее.

  Заполнивший магазин народ потоком катит к кассам битком набитые тележки. Запасаясь впрок в огромных размерах. И бурно обсуждая между собой выросшие цены.

  Некоторые даже отчаянно и бесстрашно вольнодумствуют: вслух связывают рост цен с политикой президента.

  С «возвращенным» Крымом и «доведенным до отчаяния» Донбассом.

  С необходимостью строить мост через Керченский пролив и выплачивать отпускные боевым товарищам Гиркина-Стрелкова.

  С танками, бронетранспортерами и «Буками», которые не переводятся у «ополченцев».

  С якобы «гуманитарными» конвоями, неизвестно что доставляющими в Донбасс.

  И с санкциями, которые, как хвастливо заявлялось из Кремля еще недавно, нам якобы не страшны.

  Цены растут не только на продукты (и не только в «Ленте»).

  Дорожает электроника, мебель, строительные товары, одежда, обувь, книги. Все это заметно без официальных мониторингов – обычным невооруженным глазом.
  И на фоне пустившейся вскачь инфляции российский президент четвертую неделю подряд продолжает рассказывать байки.

  Мол, «рубль немножко обесценился - на 30%. Мы раньше продавали товар, который стоил 1 доллар, а получали 32 рубля. А теперь товар продали на рубль - а получили 45, доходы бюджета увеличились».

  Доходы бюджета не увеличились – потому, что (графики не раз опубликованы) рубль падает почти синхронно с падением цен на нефть. И продав подешевшую в полтора раза нефть за доллары, а потом переведя их в подешевшие в полтора раза рубли, мы получаем для бюджета практически столько же. Это во-первых.

  А во-вторых, от падения рубля проигрывает российский потребитель, причем не только импортных товаров, но и отечественных. Которые также дорожают.

  «Зашел в магазин "Полушка", купил пару пачек творога производства Бологовского молочного завода, - возмущается в Интернете главный редактор известной городской газеты. - Весной платил за такие же по 32 рубля, сегодня - по 49 рублей. А что, Бологое нынче за границей?».

  Бологое как было, так и осталось в России. Но весной Россия еще не аннексировала Крым, наплевав на международное право и собственноручно подписанные договоры. Еще не отправляла на восток Украины «зеленых человечков» и не поставляла «ополченцам» оружие. Соответственно, еще не попадала под западные санкции против российских ВИП-персон и крупных компаний. И еще не отвечала на них санкциями против собственного населения, запрещая импорт продуктов и товаров с Запада (что тоже увеличивает цены на продукцию «отечественного производителя», оставшегося без немалой части конкурентов).

  Точно оценить уже состоявшееся за девять месяцев «гибридной войны» против Украины падение уровня жизни подавляющего большинства российских граждан (получающих доходы в рублях, а не в валюте) трудно. Но вряд ли оно меньше 25-30%.

  Это – тяжелейший удар по настоящему и разрушение планов на будущее.

  И это – плата за Крым и Донбасс..."

 18. #18
  полковника 03 дек 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  Даже г-жа Съпругата ми, като слушаше новините по ТВ, изригна: Стига с тоя Путин, бе! Той е един нахалник! Колко пъти идва на власт!

 19. #19
  витоша 03 дек 2014, 15:49
   
  0
   
  0

  русия е велика и е единствената опора на европейските държави да останат независими от американските нагалци.
  а другаря полковник да не се прави на ефрейтор, а да разясни на жена си, че ако не са били такива като ПУТИН, все още е щел да пасе козите на село.

 20. #20
  aldebaranng 03 дек 2014, 23:23
   
  0
   
  0

  Абе Народе, прочетити поне документите от Малтийското съглашение и Софиската спогодба и ще разбереш точно за какво се е договорило онова политическо джудже с белега ! И всичко ще стане ясно. Ама не дотам случайно в латинския език има една и съща дума за невежа и лесноуправляем. Кому е изгодно - всички виждат!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка