ПУТИН ВЪВ ФУНДАМЕНТАЛНА РЕЧ: ЗАПАДЪТ СЕ ПРОВАЛИ КАТО ХИТЛЕР. В ТРУДНИ ВРЕМЕНА СТАВАМЕ ПО-СИЛНИ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НОВА ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА!

Pan.bg 04 дек 2014 | 20:10 views (5116) commentaries(39)
img Опорните точки на Путин: В трудни времена Русия става все по-силна (ОБЗОР)
Никой не може да ни диктува какво да правим, нито да ни огради с нова желязна завеса
БЛИЦ

Президентът Владимир Путин предупреди руснаците да очакват трудни времена и ги призова да вярват в собствените си сили и способности. В годишното си послание към руския парламент, което БЛИЦ излъчи на живо, Путин обвини западните правителства, че се опитват да издигнат нова желязна завеса около Русия и обяви, че е безсмислено да се говори на Москва от позиция на силата.Той каза още, че страната му ще е отворена за света. "Никога няма да поема по пътя на самоизолацията, това би било признак за слабост. Русия обаче в никакъв случай не се кани да замрази отношенията си с Европа и Америка", каза руският президент.

Той добави, че Русия няма да позволи да бъде разчленена по "югославски сценарий, тъй както попречи и на Хитлер да го стори".
"Всеки път се предприема политика за сдържане на Русия, щом страната стане прекалено силна", каза Путин.

Москва обаче е силно засегната от спадащите цени на петрола и западните санкции заради намесата й в Украйна. Правителството вече предупреди, че следващата година икономиката на страната ще влезе в рецесия, отбелязва ББС.

Според Путин санкциите имат за цел да разбият руската икономика, защото страната ставала прекалено силна.
Путин заяви, че санкциите са вредни за всички страни, включително за онези, които ги налагат.
image
"Санкциите не представляват само "нервна реакция на САЩ и съюзниците им, предизвикана от поведението на Русия във връзка със събитията в Украйна и от "кримската пролет". Убеден съм, че ако го нямаше всичко това, щяха да измислят някакъв друг повод, за да възпрат растящите възможности на Русия, да повлияят върху нея или още по-добре - да я използват в свой интерес", заяви държавният глава. "Този начин на действия не е от вчера", добави той, цитиран от Франс прес.


"За Русия Крим има огромно цивилизационно и сакрално значение, както Соломоновият храм в Ерусалим". Това заяви руският президент Владимир Путин в годишното си обръщение към парламента.

"Русия доказа, че е способна да защити съотечествениците си, с чест да отстоява правдата и справедливостта. През март в Крим се състоя референдум, на който жителите на полуострова ясно заявиха желанието си да се присъединят към Русия. Последва решението на кримския парламент за независимост. Накрая се осъществи историческо съединение на Крим и Севастопол с Русия", допълни Путин. Темата за Крим беше първата в речта на руския президент.

Той продължи с коментар за кризата в Украйна, като заяви, че Русия не само е помагала на Украйна и на други братски републики от бившия СССР в стремежа им за суверенитет, но и до голяма степен способства този процес още през 90-те години. "Досега нашата позиция не се е променила", допълни той.

Президентът заяви, че всеки народ има неотменно суверенно право да се развива по свой собствен път, да избира съюзниците си, формата на политическа организация, структура на икономиката и гарантиране на сигурността. "Русия винаги се е отнасяла и ще се отнася към това с уважение. Това се отнася с пълна сила и за Украйна, за братския украински народ", допълни той.

Все пак Путин заяви, че осъжда държавния преврат и завземането на властта в Киев през февруари тази година. "Сега виждаме, че трагедията на югоизток напълно потвърждава правилната ни позиция."

Той каза, че бившият президент Виктор Янукович не се бил отказал от споразумението за асоцииране с ЕС, а е взел решение да го отложи с цел неговото доработване, при това в пълно съответствие с евросъюза. Според Путин е показателно, че сега, след подписването на споразумението, прилагането на търговската му част е отложена до края на 2015 г.

Според Путин не бива да се политиканства, а да се помогне на Украйна, разбира се, чрез реформи. Той припомни, че руските банки са инвестирали в Украйна около 25 милиарда долара. Русия е дала кредит миналата година в рамките на три милиарда долара, а заемът от "Газпром" бил 5.5 милиарда долара.

Руският президент обвини Запада, че лицемерно прикрива държавен преврат в Украйна с приказки за човешки права. Русия ще уважава Украйна като братска държава, която има право да избере сама своя път на развитие, обеща Путин.

В същото време той отбеляза, че събитията са показали, че руската политика в тази страна е правилна. Крим и Севастопол са неотменима част от Русия, даде да се разбере той.

Президентът заяви още, че "някои държави искат Русия да се разпадне подобно на бивша Югославия, но Москва няма да го позволи". "Правителствата на няколко държави се опитват да построят около Русия желязна завеса. Тази година руснаците преминаха през изпитания, през които може да премине само зряла и сплотена нация, суверенна и силна държава. Русия доказа, че е способна да защитава своите съотечественици", допълни президентът.

"На никого не се отдаде да се добере до военно превъзходство над Русия. Русия няма намерение да влиза в надпревара за въоръжение, но отбранителните й способности ще бъдат обезпечени. Предложението на САЩ за създаване на стратегическа противовъздушна отбрана е заплаха не само за Русия, но и за самата Америка, защото създава опасна илюзия за неуязвимост. Русия има капацитет и може да прилага иновативни решения за отбраната на страната", каза още той.

В същото време руският президент увери, че страната му ще гарантира сигурността си изцяло, включително с нестандартни решения, ако се наложи.

След като САЩ едностранно напуснаха през 2002 г. договора за противоракетна отбрана, появи се заплаха да бъде нарушен стратегическият силов баланс в света. Това е опасно не само за Русия и останалия свят, но е "вредно и за самите САЩ, тъй като създава опасната илюзия за неуязвимост".

Тя засилва стремежа на Вашингтон към едностранни, често необмислени решения и към поемане на допълнителни рискове, предупреди руският лидер.

Директно или иззад кулисите, САЩ винаги влияят върху отношенията на Русия със съседните й страни, отбеляза Путин.

"Понякога човек дори не знае с кого е по-добре да разговаря - с правителствата на някои държави или директно с американските им покровители и спонсори", каза той.

Той посочи още, че "ще възстановяваме и разширяваме традиционните си връзки с южната част от американския континент, ще продължим сътрудничеството с Африка, със страните от Близкия изток", изтъкна държавният глава.

"Виждаме колко стремително върви напред вече десетилетие Азиатско-тихоокеанският регион. Като тихоокеанска държава Русия всестранно ще използва този грамаден потенциал. Добре се знаят и лидерите, локомотивите на глобалното икономическо развитие. Сред тях имаме доста много искрени приятели и стратегически партньори", каза Путин.

Русия ще брани многообразието на света, ще брани истината, за да възпрепятства опитите да бъде изопачавана пред света, каза президентът.

Путин: Западът се провали като Хитлер

Доказахме, че сме независима държава, каза руският президент Владимир Путин по време на годишното си обръщение към двете камари на парламента. Държавният глава се спря върху присъединяването на украинския полуостров Крим към Русия, като го определи като напълно законно. "Всеки народ има право на избор и Русия винаги ще уважава правото на избор", каза още той и заяви, че неговата държава ще уважава правото на Украйна. "САЩ стоят зад много действия на наши съседи. Понякога не знам дали разговарям със съответното правителство или с Вашингтон", допълни той.

"За някои държави в Европейския съюз суверенитетът е лукс, но за нас независимостта е жизнено необходимо и ние ще се защитаваме. Ние няма да се подчиняваме на диктата отвън", категоричен бе Путин. "Санкциите са оръжие, което можеше да бъде приложено дори ако нямаше събитията в Украйна. Няма смисъл да се говори с нас от позиция на силата. Колкото повече отстъпваме, толкова повече ще ни се качват на главата. Западът искаше да ни тласне по кървавия разпад на Югославия, но това не стана. Както се провали и планът на Адолф Хитлер да ни завладее", продължи Путин.

"Няма да участваме в надпреварата във въоръжаването, която струва скъпо, но ще засилваме нашата отбранителна способност и никой няма да може да победи нашата армия. Няма да загърбваме Америка, Европа, ще се обърнем към Азия и Латинска Америка", заяви още президентът на Русия. "Санкциите са стимул за нашата икономика. Ние ще развиваме високи технологии и ще използваме нашите природни ресурси", каза още Путин. Той предложи замразяване на данъците, пълна амнистия на капиталите, които са били изнесени от страната, но по-късно инвестира същите пари в Русия. Путин също посочи като задача да се удвои обемът на строежа на пътища.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 39

 1. #1
  Дай Боже! 04 дек 2014, 20:52
   
  0
   
  0

  Сравнете това:

  "Президентът Владимир Путин предупреди руснаците да очакват трудни времена и ги призова да вярват в собствените си сили и способности."

  и речта на Уинстън Чърчил пред Камарата на общините, 13 май 1940 г.:

  "Ще заявя на Камарата, както казах и на онези, които се присъединиха към това правителство: „Не предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот.“

  Ние сме изправени пред едно от най-тежките и мъчителни изпитания. Имаме пред себе си много, много дълги месеци на борба и страдание.

  Вие питате, каква е нашата политика? Аз ви казвам: да водим война по море, суша и въздух. С цялата си мощ и с всичката сила, която Бог може да ни даде, да водим война срещу една чудовищна тирания, надминала всички в мрачния и печален списък от човешки престъпления. Това е нашата политика."  Вижда се и с невъоръжено око, че Путин е държавник поне от калибъра на исторически доказалия се Чърчил. В трудни и преломни времена на Русия се пращат велики мъже, иначе отдавна да я няма като географско и политическо понятие>

  Дай Боже и ние, българите, да доживеем един такъв велик ден, когато честен български държавник ще застане пред народа си и ще му обещае единствено: „Не предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот.“ Дай Боже!

 2. #2
  МиГ 04 дек 2014, 20:54
   
  0
   
  0

  "Убеден съм, че ако го нямаше всичко това, щяха да измислят някакъв друг повод, за да възпрат растящите възможности на Русия"
  Само глупак може да помисли обратното. И това се доказа с последния пакт от санкции срещу Русия, които не са свързани с Украйна, а с Иран?!?!

 3. #3
  KOREKTOR 04 дек 2014, 21:33
   
  0
   
  0

  Велик народ, велики ръководители си избира.

  Овчи народ, тъпи и прости ръководители си избира.
  Ели българският.

  Не помня кой е казал нщо от рода, но съм госрещал:

  "Щом враговете ти или противниците ти те хвалят и ти свалят звезди, то нещо и някъде си сбъркал.

  А щом враговете ти или противниците ти те ругаят и се зъбят, то значи си на правилен път и в правилна посока."

  Елцинова Русия беще хубавица хубава за всичките и "ДОБРОЖЕЛАТИЛИ". А путиновата Русия черна чернилка.

  Давай Путин.

 4. #4
  Шпек 04 дек 2014, 21:42
   
  0
   
  0

  Русофобите да му мислят! Задава се краят им!! За България говоря! Отрядите са вече създадени!

 5. #5
  Ляпис Трубецкой 04 дек 2014, 22:12
   
  0
   
  0


  #Scene_1  https://www.facebook.com/groups/Evergreen.party/?fref=nf Правый Сектор Белоруссия

  Слава Русі-Україні!

 6. #6
  Krasimir Dimitrov 04 дек 2014, 22:16
   
  0
   
  0

  Шпек, русофобите са все бивши комунисти. За тях няма да е проблем да обърнат задника в друга посока за пореден път, към по-надървения!

 7. #7
  l 04 дек 2014, 23:21
   
  0
   
  0

  Интересно ми е дали и сам си вярва на някой от изявленията. То че речта е написана за да се харесва на масите, и че част от нея е вярна, добре, ама на моменти просто става смешно.

  А до #4, вярваш ли си?

  Айде, Коректоре, готов съм за поредното словоизлияние.

 8. #8
  KOREKTOR 04 дек 2014, 23:35
   
  0
   
  0

  До #7 Пуснато от l

  Да ти се словоизлияня, ама като си го написъл на патагонски така,че и сам не можеш да разбереш какво искаш да кажеш.

  На колко ракии беше като си го писал този уникум бисер.

 9. #9
  xxxxxx 04 дек 2014, 23:54
   
  0
   
  0

  коректоре, до колкото знам Путин бе вкаран в политиката от Елцин.

 10. #10
  Европо, Европо... 04 дек 2014, 23:58
   
  0
   
  0

  Накъде отиваш бедна моя Европо??? Защо замени своя пол с трети? Ти, някогашната преславна люлка на нравствеността, хуманизмът, културата и Просвещението? Защо допусна да бъде тъй лесно похитена честта ти, от най-младата сред хетерите, най-разгулната сред вавилонските чеда и твоя по-малка сестра - Америка!?

  "… Само ре­лигията може да разбуди отново Европа, да даде сигурност на народите и видимо да въдвори християнството с ново великоле­пие на земята в старото му миротворческо звание.

  Притежават ли народите Всичко, що е от човека – не само неговото сърце? – свещения му орган? Не стават ли те приятели като опечалените край ковчезите на свои близки, не забравят ли всяка вражда, когато им говори божественото състрадание – и не пълнят ли очите, им със сълзи Едно нещастие, Една мъка, Едно чувство? Не ги ли обзема с могъща сила самопожертвователността и всеотдайността и не копнеят ли те да бъдат при­ятели и съюзници?

  Къде е оная стара, мила, единствено ощастливяваща вяра във властта Божия на земята, къде е онова небесно доверие на людете един към други, онова сладостно преклонение пред из­лиянията на боговдъхновеното чувство, онзи всеобятен дух на християнството?"


  Фридрих фон Харденберг (Новалис )

 11. #11
  bash delibash 05 дек 2014, 00:51
   
  0
   
  0

  Голям държавник ,знаещ как да съхрани народ и родина.Всички държавни ръководители на така наречените цивилизовани държави нямат правото да се сравняват дори със сянката на Президента Владимир Путин.И десет плевнелиевци да се съберат не могат да отстояват интереса и на стадо магарета.След кого сме тръгнали,след геьове и травестити ,деградирали евроатлантици прославящи еднополови бракове и създаващи ислямски гнезда както в своите държави така и в нямаща право на на такава на балканите(косово).Но за всичко това Господ е помислил ,спасението е в православието и колкото по рано всички разберем това и започнем да живеем по божийте закони показващи пътя към любовта братството и взаимопомоща ,толкова по лесно ще приемем съдбата си.Въпреки лошите думи към нашите политици ,нека се замислят за това че България не може да отцелее бе големият си брат Русия а които не вярва ще има възможност да се убеди.А може би само Ванга знае.С бога напред братя.

 12. #12
  петка 05 дек 2014, 01:06
   
  0
   
  0

  Добър или лош Путин говори като патриот и ръководител на независима държава.
  Едно е сигурно. Такава реч от български държавен ръководител няма да чуете, по обясними причини.
  А и като гледам новините Марси Риис е тръгнала по партиините централи и им провежда поредната "терапия", след която ще почнат да говорят още по-несвързано.

 13. #13
  KOREKTOR 05 дек 2014, 07:53
   
  0
   
  0

  До #9 Пуснато от xxxxxx

  xxxxxx,

  Да , така е. Елцин го предложи на руснаците за негов заместинк.

  Или се е объркал в предценките си, или вече към края си ву е просветнало на къде се е затъркаляла Русия под неговото управление и затова е решил така.

  Но затова са си знаели най-добре те двамата, Елцин и Путин.

 14. #14
  ukrainec (Lviv) 05 дек 2014, 08:25
   
  0
   
  0

  Нищо особено не виждам в тази реч,освен явен стремеж за замазване очите на народа.

 15. #15
  Пес-имист 05 дек 2014, 08:52
   
  0
   
  0

  До 14: Де да имаше някой, който по същия начин да замаже очите на нашия, пък още повече на вашия народ.

 16. #16
  ukrainec (Lviv) 05 дек 2014, 10:51
   
  0
   
  0

  Не върви някак си човекът ,който направи всичко възможно за да спусне Желязна завеса,след това да каже:"Няма да позволим да се спусне нова желязна завеса"

 17. #17
  Ха! 05 дек 2014, 11:05
   
  0
   
  0

  Новата желязна завеса вече е факт! Новата надпревара във въоръжаването е въпрос на месеци. Или по - скоро и тя вече си върви, но темпът тепърва ще се вдига.
  По - лошото е, че номерът с Крим вече мина и стана прецедент. Шансовете ние да сме следващият прецедент се увеличиха неимоверно. Ама ние само въздишаме по чужди самодръжци без да си даваме сметка, че техните действия носят косвен риск за Тракия например...

 18. #18
  до 17 05 дек 2014, 11:43
   
  0
   
  0

  Глупак, ако американците искаха до сега да са направили от нас втора Сърбия, просто си слушкаме и те не ни закачат, само ни доят, защо да колиш кокошка дето ти снася яйца, е не са златни, но пък поне истински, тук руснаците нямат нищо общо. До колкото си спомням Крим беше след Косово, така че прецедента беше Косово, просто "режисьорите" на тази "пиеса" не пожелаха да се присъедини към друга държава, например Албания. И правилно(според тяхната логика), да не би да го "откъсват" за да го "присъединят", разделят за да владеят, а не за да присъединяват.
  Можеш да си сигурен, че ако откъснат някое "парче" от България, "лешоядите" няма да го дадат на никой, ще го оставят като Косово "само да се оправя", но като прмер естествено ще изтъкнат случая с "Крим" , а не с "Кососво.
  70-80% подкрепа, което като махнеш продажниците, болните(псих.) и децата става почти 100%, де да можеше всички държави да имат такива "самодръжци".

 19. #19
  полковника 05 дек 2014, 12:12
   
  0
   
  0

  Попитали радио Ереван:
  -Можете ли да съобщите повече информация за кончината на Ю.Андропов? Знаете ли от какво точно е умрял?
  -Не знаем. Знаем само, че много е страдал по време на аутопсията.

 20. #20
  До 18 от Хаха 05 дек 2014, 12:29
   
  0
   
  0

  Първо - нито си баща, нито си ми чорбаджия, за да си позволяваш квалификации по мой адрес!
  Второ как точно едно противоправно действие /Косово/, легитимира друго противоправно действие /Крим/? Много ми е интересно да чуя мнението на някой явно по - квалифициран от мен в правните въпроси!
  Трето, при положение, че според теб всички инакомислещо са, цитирам: "продажници, болни /псих./ и деца, въобще питам себе си за какво си правя труда да обяснявам?
  /Не отговаряй на това, въпроса беше риторичен.../

 21. #21
  Русия е... 05 дек 2014, 13:12
   
  0
   
  0

  ... твърде изостанала в новите технологии, включително и в зарядните устройства за телефони! Руския телефон още е с жица и букси. Русия е крепостна страна, застинала в 18 век, бе! Веднага Америка да вземе мерки и набързо да я разкрепости! Да не остане кирпич връз кирпича от крепостите на руснаците!

  Освен патента за третия пол, вече има и други, по-модерни извратенячества. Вече е много кул и фешън да се тикат разни устройства отпред и отзад като култовото Арт шоу на сексуалните работници, където след речта си, една мъжка проститутка си смъква панталоните до коленете и си вкарва горящ фойерверк в ректума и докато хвърчат искрите, той пее куплета „Горящото знаме“ от американския химн. Ето това се случва, когато се слеят цивилизованост и високи технологии в едно хармонично цяло!

  "Участниците в откриването на изложба на съвременното изкуство в Маями, САЩ, бяха шокирани от хрумването на организаторите ад покажат по особен начин зависимостта на хората днес от новите технологии, пише TMZ.В средата на изложбената зала бе поставена гола жена, във вагината на която бяха поставени две автономни зарядни устройства – за айфон и за андроид. Някои от гостите, сред които и американския певец Ашер, се възползваха от това и заредиха телефоните си.

  Около жената и зареждащите телефоните си се образува тълпа, която до края на събитието остана там. За вход в изложбата се искат 20 долара, а освен зрелището, посетителите получават и чаша сок.
  http://www.blitz.bg/news/article/306486

 22. #22
  Исаков 05 дек 2014, 13:32
   
  0
   
  0

  "Никой не дава просто така "от небето" подаръци, като "Южен поток". Някой предлагал ли е нещо подобно на България като "Южен поток"? Когато се предостави подобен щастлив случай или щастливо развитие на събитията, трябва да се бориш за него. Ако трябва и зъби да се показват, ако трябва да се отстояват националните интереси - всичко се получава.Това е коментарът на руския посланик в България Юрий Исаков за "Южен поток".

  Ако обаче само говорим, че сме малки и нищо не можем - ще си останем малки и нищо неможещи", заяви Исаков.

  http://frognews.bg/news_81754/Poslanik-Isakov-Zagubihte-podarak-ot-nebeto---IUjen-potok/

 23. #23
  Za Admin! 05 дек 2014, 13:39
   
  1
   
  0

  Защо България се отказа от изгодния за нея газопровод „Южен поток” ? Можеха да се измъкнат от клоаката на Европа и да станат енергийно независими. Можеха да печелят само от географското си положение! Това пише в коментарна статия на Army-ru.

  Руско-турската война през 1977 г. започна след жестокото потушаване от турците на Априлското въстание, след което българските християни помолиха за помощ руските си братя. В тази война, проявявайки чудеса от героизъм при Плевен и Шипка, руснаците загубиха около 16 000 души и за пореден път се скараха с Европа. Не мина и половин век и внуците на същите тези българи, чиито дядовци русите спасиха с цената на живота си, започнаха да воюват против нас по време на Първата Световна война. При това тях никой не ги помоли за това, не им заповяда или принуждава. Просто българското правителство реши да се довери на Кайзерова Германия, за да съедини откъснатите от България парченца територия.

  Не мина и чътвърт век и България отново застана на страната на фашистка Германия. Историците казват, че България е единствената, която не изпрати войски на Източния фронт. Но много от тях забравят, че тъкмо действията на българските войски в Гърция и Югославия, бяха причина да се освободят няколко немски дивизии, които отидоха да воюват против СССР, точно когато се решаваше съдбата на Източния фронт. И ако немците бяха превзели Москва, то можеше да се благодари и на нашите братушки-славяни.

  В наши дни, тези любими братушки, за поред път размахаха опашка и зачеркнаха милиарди долари руски труд по организацията и строителството на газопровода "Южен поток", необходим както за стабилността на България, така и тази на Европа. Макар че, това бе един великолепен шанс да се изтръгнат от клоаката на Европа. С чужди ръце! Не правейки нищо при това. Те щяха да получат пари само заради доброто си географско положение. Истински джак-пот! Съдете сами.

  На първо място България щеше да получава по 400 млн. долара годишно за транзит на газ, което за малка и бедна България са огромни пари, както за нас 400 млрд. Второ: щяха да бъдат създадени нови работни места и се развие инфраструктура с благоприятен инвестиционен климат. Трето: България щеше веднъж завинаги да реши енергийния си проблем. Ччетвърто: Това е най-важното. Поддържайки строителството на Южен поток България без съмнение щеше да има по-голяма политическа тежест както в Европа така и в Русия. От една страна би могла да шантажира , както това прави традицонно Украйна, а от друга – да иска постоянно увеличение на цената на транзитните доставки. А къде се натресоха? От бедна и малка страна, производител на европейски роби, можеше да стане европейска величина, с която всички да се съобразяват. Защо тогава българите се отказаха от "Южен поток" ? Очевадно е, че със своята глава те такова решение не могат да вземат, сами не могат да решат това.

  Проблемът на СССР бе в това, че купуваше своите съюзници, като им даваше ежегодно милиарди рубли в пшеница, стомана, танкове, автомати и технологии. Половината социалистичски мир се хранеше за сметка на Русия. Колко заводи, пътища и предприятия бяха построени със съветски пари... Само в Афганистан изгубихме толкова, колкото да превърнем една руска губерния в малък филиал на Швейцария. Та и затова у нас пътищата са по-лоши, отколкото някъде в Баден-Баден. А колко пари сме изхарчили за Източна Европа и Прибалтика е невъзможно да изчислим. Мислехме, че с добро циментираме завинаги дружбата. Но не се оказа така. След като секна финансовата помощ, всички братушки-славяни, прибалтийци и всякакви други паказаха голите си задници и не се посвениха да оплюят довчерашния си благодетел.

  С какво САЩ купуват своите сателити ? Как успяват така леко да ги контролират ? Та нима те харчат за строителство на пътища, училища, болници и заводи там, където имат разположени над 800 бази? Не! Помните ли поредния случай на изнасилване на японска ученичка от рейнджър или разстрела на цял афганистански аул от пиян американски чернокож сержант ? Защо тогава в медиите не ги проклинат като изчадия на ада и окупатори, както наричаха съветските войници в ГДР. Какво толкава предлагат на Ангела Меркел политиците на САЩ , че тя да разруши изгодните си връзки с Русия, въпреки молбата на собствените и бизнесмени? И защо в немските вестници няма и дума против американците, след като пратиха за зелен хайвер искането им за връщане на златото от американските хранилища ? Какво предлагат на френския президент в замяна на това, че рушат авторитета на Франция, като голям оръжеен доставщик ? Какво предлагат на България? А колко пари хвърлиха в Украйна, за да контролират едно марионетно правителство? Как така им се получава на САЩ ? Ще ви отговоря ?

  Геополитиката е като жената. Ти никога няма да кипуш нейната любов, ако бъдеш добър, щедър спонсор, готов да и даде всякаква сума, за всяка прищявка. Свършиш ли парите, тя, без да мисли и секунда, ще те разлюби и остави, като се изсмее в лицето ти. А после ще отиде при друг, на който няма да му е до нейните желания и интереси. Най-много, което ще направи, е да я щипне по бузката и обещае четирилистни детелини в неопределено бъдеще. И ще я накара да работи за него, докато той лежи на дивана и брои своята печалба.

  Жената обича силните, наглите и храбри мъже. По нея не трябва да се тича и да се моли за нещо. Иначе няма да усетиш, как ще те налазят като мухи. Българите ? Що за хора са тези, които не могат да отстояват своите интереси ? За нас повече тази страна не съществува! Даже ако след петнадесетина години техните деца припълзят към Русия и искат прошка, защото няма какво да ядат и умират, няма да им я дадем. Те не са повече за нас братя и сестри, заради които ние влизахме в чужди войни, губехме свои войници и се оказвахме в геополитическа безпътица. Благодарение на братушките от Източна Европа Руската империя започна ненужна война и прекрати своето съществуване. Икономиката на СССР изпадна в криза, защото наполовина работеше за съюзниците. Трябва ли да повтаряме предишните си грешки? Братушки? Да. Имаме много братушки. 180 народа на Русия, които не искат повече да плащат за бъдещето ви, мръсни и безволеви предатели.

  Правилото на успеха е просто: никога нищо за никой не забравяй и никога нищо на никого не прощавай!

  Но руснаците сме много добри. И в това е нашата най-голяма грешка!
  д http://frognews.bg/news_81679/Bratushki-djak-potat-IUjen-potok-i-kloakata

 24. #24
  DIV 05 дек 2014, 13:54
   
  0
   
  0

  Макар тази квалификация да е заслужена (до някъде), този, който е писал статията е като един Диян Моркин за армията.
  Може би не е правилно да слага народа (българският) под знаменателя - неблагодарни, продажни и ....

 25. #25
  Леле... 05 дек 2014, 14:06
   
  0
   
  0

  Леле, мале, България - душманинът на СССР и Русия! Сатаната на Източния блок! Поглъщачът на руски души!
  Толкова са жалки, че чак пуснах в гащите от смях!

 26. #26
  Kozak505 05 дек 2014, 14:19
   
  0
   
  0

  Тарас Чубай і Скрябін- Лента за лентою

  параша иди на трибукве

 27. #27
  Иванн 05 дек 2014, 16:04
   
  0
   
  0

  Щом като близо след 70 години от смъртта на Хитлер,Путин търси спасение чрез неговото фиаско,нещата са твърде в режим на безизходица.Какъв Хитлер,какъв Путин.

  №23 дава напълно измамна информация.България подписа съюза с Германия в момент когато Съветския Съюз вече две години съюзник на Германия.И двете сттани-Германия и Съвесткия Съюз окупираха всичките си съседни територии на запад от техните граници и оформиха обща Съветско-Германска граница от Балтийско до Черно море.Кой на 1 март 1941г е знаел,че руснаците и германците ще се скарат и ще започат да се избиват като малоумни.

  Лъжа е,че немските дивизии са били освободени по време на най-тежките сражения на Германо-Съветския фронт. Те напускат тези територии още преди Германия да нападне Съветския Съюз,буквално няколко седмици след капитулацията на Югославия и Гърция.Но точно Германия освобождава българските територии от окупацията на сърби и гърци и българското население за последен път е освободено от потисничество.( да,сега е добре русанци да бъдат освобождавани от украински гнет,а е лошо българи да бъдат освобождавани от гръцки и сръбски,нали бе маймуни такива,пък после се пишете патриоти).Само загубата на Германия предопредели връщането на тези територии в състава на Югославия и Гърция,чиито власти съсипаха етническите българи от убийства и преследвания.

  Комунчета-маймунчетата,бъдете честни към историята,че веднъж ви тя ви вкара в....,следва втори път,този път за последно.

 28. #28
  Нурсултан дума Ивану 05 дек 2014, 16:35
   
  0
   
  0

  "Комунчета-маймунчетата,бъдете честни към историята..."

  Иванн, бля! Ты очень ошибаешся, не надо недооценивать мощь России. Это самая большая по территории и самая богачая страна. Из-за санкций она, конечно, доходы потеряла, но газ, нефть и все остальное в России остается. Кризиса долго не бывает, и любая война заканчивается миром. Какие обезяны тебя гоняют? Алкоголь употребляеш гороздо выше, чем надо!

 29. #29
  ukrainec (Lviv) 05 дек 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  До 23 Пуснато от Za Admin!
  Не знам откъде си преписъл тази антибългарски,антиевропейски пасквил,обаче лъжите вътре са толкова много,че ще изоблича само някои.
  Първо-априлското въстание е подбудено от риските шшпиони в България с цел именно да има много жертви за да има повод Русоя да нападне Турция.
  Второ-Никой от България не е молил руснаците да ни освобождават.
  Трето-загинали са хиляди украинци,поляци,финландци,сърби и други-защо те никога не се споменават?
  Русия не се е карала с Европа заради Освобождението на България-то стана със съгласието на Европа.
  Четвърто-в Първата световна Русия заедно с Румъния нападна БГ в Добруджа а не обратното,зaтова ядоха заслужен бой от ген. Колев.
  Пето-когато БГ стана съюзник на Германия,най близкия и съюзник беше Русия и заедно нападаха беззащитните европейски държави.
  Шесто-никой не ви е карал да нападате Източна Европа а после да пищите че много скъпо ви е излязло.И никой не ви принуждаваше да избивате интелигенцията на БГ и Източна Европа.
  Икономиката на СССР пропадна заради комунизма а не заради България.
  А колкото до Южен поток,човекът го е казал:
  „С прекъсването на антиукраинския геополитически проект Южен поток, путинова Русия претърпя съкрушително поражение. Разгромът е още по-тежък в очите на московците защото той стана на българска земя с пряко българско участие. България, която руските политици не уважават и смятаха до скоро, че могат да разиграват като марионетка, им изнесе урок по политика, а след това им шибна и два шамара.”

 30. #30
  Иванн 05 дек 2014, 17:15
   
  0
   
  0

  Нет,я единственны здесь,которы тысячу раз говорил и говорю,что Россия самая богачая и могучая держава-страна в МИРЕ и всегда была такой и останется такой навсегда.

  Но она просто ошибочная,ничего другого.

  Таким был и Советский Союз и поетому и пропал.Никто на его не напал и он по тихонку умер и никогда его не будет.НИКОГДА!

 31. #31
  Иванн 05 дек 2014, 17:17
   
  0
   
  0

  К твоему сожалению,я алкоголя не употребляю и никогда не употреблял.

 32. #32
  Teraflop 05 дек 2014, 17:40
   
  0
   
  0

  Прав е Владимир Владимирович.Западът се провали.Новата завеса е за нас на Балканите.И нея няма кой да я свали,защото ЕС,по-точно тъпите янки ни я сложиха.А Хитлер си плати,по-точно Германия си плати с лихвите.

 33. #33
  Иванн 05 дек 2014, 20:46
   
  0
   
  0

  Ами да,Западът веднъж така се провали,че в дупката,която проби падна Съветския Съюз.

  А Германия беше победена не само от Съветския Съюз и съвсем веднага самия той разбра,че са избрали погрешен съюзник.


  Абе пич ти имаш ли представа акво означава да изчезне от гепграфакста и политическата карта на света такъв монструм като Съветския Съюз.Ти знаеш ли какво беше Съветскяи Съюз

 34. #34
  Иванн 05 дек 2014, 20:59
   
  0
   
  0

  Ами да,Западът веднъж така се провали,че в дупката,която проби падна Съветския Съюз.

  А Германия беше победена не само от Съветския Съюз и съвсем веднага самия той разбра,че са избрали погрешен съюзник.


  Абе пич ти имаш ли представа какво означава да изчезне от географакста и политическата карта на света такъв монструм като Съветския Съюз.Ти знаеш ли какво беше Съветскяи Съюз-огромно и могъщо нещо,армия ,КГБ,ГРУ,агентурни мрежи къде ли не.Абе разбери защо той умря,запдът не умира и не пропада,да,шибан е,тъп е,гаден и отвратителен,но няма живот без него.

  Ами само си направи сметка в какво коли ще се вози Путин,ако Западът бъде унищожен,какъв часовник ще носи,съвсем не е любимец на съветския "Ракета".Загрижил си се за запада,там има всичко-от пиле мляко,безброй руснаци работят там,украинци,литивци,поляци,чехи и др.

 35. #35
  KOREKTOR 05 дек 2014, 21:14
   
  0
   
  0

  До #34 Пуснато от Иванн

  Иваннье,

  Иваннье,

  Само ако можеш да проумееш колко много и колко страшно си тъп и колко извънредно много си прост. то тогава на момента ще намериш какъвто и да е начин веднага да сложиш край на жалкия си мизерен животец РЕНЕГАТ ДОЛЕН и ПРОТИВЕН.

  БОКЛУК ВОНЯЩ си Иваннье.

  ПРОТИВНО и ОТВРАТИТЕЛНО е само да си помисли чивек за теб ГАДИНО МРЪСНА.

 36. #36
  УНА-УНСО 06 дек 2014, 22:03
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 37. #37
  KOREKTOR 06 дек 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 38. #38
  Ванга 07 дек 2014, 02:44
   
  0
   
  0

  Говорете каквото си искате! Истината е, че Русия ще остане и пребъде, а САЩ, ЕС и бълващите тука злоба разни украинци, СКОРО ще изчезнат. Защо?

  Ами понеже:
  СИЛА БОГА В ПРАВДЕ! Think about it! Подумайте об этом!

 39. #39
  с 07 дек 2014, 15:43
   
  0
   
  0

  Прав е Владимир Владимирович.Западът се провали

  Айде бе,верно ли?
  баси мамата,когато те започнат да бягат насам-ще ти повярвам...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка