Посланикът на Русия: България трябваше да покаже зъби за „Южен поток”

Pan.bg 06 дек 2014 | 11:25 views (3832) commentaries(10)
img blitz.bg


Някой предлагал ли е ви е подарък като този газопровод, пита Юрий Исаков

Посланикът на Русия в България Юрий Исаков коментира ситуацията около спирането на газопровода „Южен поток” и новите възможности пред страната ни да си осигури руски природен газ от Турция.Според него, принадлежността към дадена група или съюз, като НАТО, Европейския съюз, или каквото и да е друго обединение, абсолютно не изключва всяка страна участничка, съблюдавайки груповата дисциплина, едновременно с това да може да се бори за своите национални интереси.


"Постоянно чувам - ние сме малка страна, какво можем да направим сами. Тази позиция не е особено продуктивна. В същия Европейски съюз има страни, които са абсолютно съпоставими с България и по размер, и по икономическа мощ, и по политическо значение. Те обаче намират в себе си сили за отстояване на своите национални интереси. Тук обаче не достига едно нещо и то е политическата воля", заяви Исаков, цитиран от БТА.

Той каза още, че не може да гадае какво ще се случи, тъй като живеем в свят, в който всеки се бори за своето място под слънцето и в това няма нищо лошо.

"Никой не дава просто така "от небето" подаръци, като "Южен поток". Някой предлагал ли е нещо подобно на България като "Южен поток"? Когато се предостави подобен щастлив случай или щастливо развитие на събитията, трябва да се бориш за него. Ако трябва и зъби да се показват, ако трябва да се отстояват националните интереси - всичко се получава. Ако обаче само говорим, че сме малки и нищо не можем - ще си останем малки и нищо неможещи", заяви Исаков.

Той обясни, че Владимир Путин е казал ясно, че проектът "Южен поток" е приключил.

"Той обаче каза още, че ако се сметне за целесъобразно, ние, довеждайки газ до турско-гръцката граница, ще сме готови за възможност там да създадем газов хъб, т.е. площадка с необходимата инфраструктура за снабдяване с газ на страните от Югоизточна Европа, в това число и България", каза Исаков. /БЛИЦ

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Евгени 06 дек 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  Какви зъби от нашите беззъби политици.Отдавна са им ги избили за да не хапят когато правят свирки.

 2. #2
  Мърморкото 06 дек 2014, 12:42
   
  0
   
  0

  Случи се най-нормалното нещо - чакахме някой друг, под американска команда, да разреши на Русия да пусне газта по Южния поток. Да, ама САЩ това не го искат. И не са съгласни да разрешат това да стане. Нищо, че крайната точка на този Южен поток бе в Италия.

  Всяко чакане има своите граници. И когато търпението на Русия (добре де - на Путин!) се изчерпи, работата свърши. Сега ще чакаме руския газ или през Украйна (ако украинците не го крадат и си плащат ...) или през Турция. Или да се надяваме в някакво бъдеще да изкочи газ от "Хан Аспарух"... Ама и там ще изкочи с американска помощ, което означава ... (допишете го сами!). Или от шистови находища в Добруджа, което означава ... (допишете го сами!).

  Накрая само ще добавя, че кой знае кога ще стигнем процента газификация като в западните страни (изобщо и не си мисля за процента газификация в Русия и другите бивши съветски републики). Няма какво друго да се каже.

 3. #3
  white power 06 дек 2014, 12:47
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 4. #4
  Тони 06 дек 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  1. Посланика има много грешна представа за хората от Европа.
  2. Когато идваш в Бългрия и купуваш най-глемите мошеници да ти прекарват проектите, няма как да очакваш, че те ще те защитават така, както се защитава кауза. Получи това, за което си им платил.
  3. Пак ваш'те са на власт, но номерата им не минават пред Европа.

 5. #5
  Teraflop 06 дек 2014, 12:52
   
  0
   
  0

  България трябваше...да покаже и юмруците си.А показа голия си задник.

 6. #6
  ukrainec (Lviv) 06 дек 2014, 13:54
   
  0
   
  0

  ЦИТАТ :
  „С прекъсването на антиукраинския геополитически проект Южен поток, путинова Русия претърпя съкрушително поражение. Разгромът е още по-тежък в очите на московците защото той стана на българска земя с пряко българско участие. България, която руските политици не уважават и смятаха до скоро, че могат да разиграват като марионетка, им изнесе урок по политика, а след това им шибна и два шамара.”
  А от мене:
  Да живее БГ,Хай живе вилна Украина,Viva USA !!!


 7. #7
  bash delibash 06 дек 2014, 13:56
   
  0
   
  0

  Както е известно малките камъчета също могат да обърнат колата.Но въпроса не е в размера ,въпроса е в достойнството всеки един народ да отстоява националните си интереси.Не мога да не отбележа че в не далечно бъдеще по голямата част от така наречения политически елит ни обясняваше колко бил вреден за нашата родина (южен поток)и ако се прави да е по европейските правила.Какво се случи ,след отказа на Русия от него същият този "елит" (в по голямата си част)предприе радикална промяна в мнението си че може всичко да продължи а европа запя и тя друга песен.Защо споменавам всичко това което е известно,защото не знам какво да си мисля вече.На това ли му се вика последователна политика .По мое мнение на това му се вика (след дъжд качулка)или пак по нашенски (като изпуснеш питомото иди да гониш дивото).Много е важно политиците да започнат да мислят с главите си за благоденствието на народа а не с джобовете си.Аз бих приел всяка протегната ръка но протегната към народа независимо дали е отвън или вътре в страната.НАРОДА видя буквалната деструктивност в държавата за тези 25 години,във всички сфери на държавността подкрепена от европа и америка.Вместо да модернизираме и надграждаме всичко което имахме преди 25 години политиците ни избраха съдбата на народ от просяци зависим не от една братска страна а завсим от държави с деградирали евроатлантически геи ценности.Задайте си въпроса кои може да ни осигури ресурси за изграждане на една по добра икономика!Със сирурност не е европа и сащ.Всеизвестно е че най богатата на ресурси страна е Русия а тя е и най близко до нас и като народ и културно и исторически.Трябва само една малка крачка и вяра в по доброто бъдеще ,(помогни си сам за да ти помогнат и другите.На всички православни християни честит празник.С бога напред БРАТЯ.

 8. #8
  white power 06 дек 2014, 21:54
   
  0
   
  0

  #3 Пуснато от white power(нерегистриран) на 06 дек 2014, 12:47

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin - от името на геймафията ли ми цензурираш коментара

 9. #9
  Росен 08 дек 2014, 12:51
   
  0
   
  0

  Недоволен, че не му приемат троянския кон и то по време на неговото посланничество.Ами ако го отзоват...Ужас...

 10. #10
  д 09 дек 2014, 20:20
   
  0
   
  0

  Всеизвестно е че най богатата на ресурси страна е Русия а тя е и най близко до нас и като народ и културно и исторически.

  и като е най-богатата на ресурси защо живеят като в бананова република?
  Хм,ми то май си е така -продават си ресурсите за да оцелеят,бензиноколонката на света,смешници...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка