РУСИЯ: НАТО ПРИБЛИЖАВА ОПАСНО ГРАНИЦИТЕ НИ!

Pan.bg 10 дек 2014 | 21:29 views (5385) commentaries(36)
img Шефът на руския Генщаб: НАТО опасно приближава границите ни
Полагат се неимоверни усилия да бъде ослабен военноикономическият потенциал на Русия


На среща с военни аташета, акредитирани в Москва, началникът на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов заяви, че ситуацията в Югоизточна Украйна противоречи на интересите на Русия. НАТО използва тази ситуация и придвижва военната си инфраструктура все по-близо до нашите граници, посочи Герасимов. "Понастоящем в Полша и в Прибалтика, в акваторите на Черно и Балтийско море нараства сухопътната, авиационната и морската групировка на алианса. Активизира се провеждането на военни учения и тренировки на силите на НАТО под измислената легенда за "заплахата от Изток", обясни висшият руски военен.

Началникът на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов е уверен, че страните от Запада полагат усилия, за да отслабят военноикономическия потенциал на Русия.

image
По негови думи по този начин САЩ разширяват възможностите на системата си за противовъздушна отбрана: „Установяват под привидно благовидни цели военен потенциал, който многократно превъзхожда нивото, необходимо не само за неутрализация на съществуващата, но и на потенциалната ракетна опасност за Европа”, заяви Герасимов.

„Предприемат се усилия по реализацията на конкретни мероприятия, целящи да отслабят ударния потенциал на Стратегически ядрени сили на Русия”, допълни началникът на Генералния щаб.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 36

 1. #1
  Има ли... 10 дек 2014, 22:21
   
  0
   
  0

  ... някой още илюзии, че войната може да се размине? Точката на невъзврата е отдавна премината! Спомнете си фразата на Цезар за Рубикон.

 2. #2
  Zahari Gerov 10 дек 2014, 23:32
   
  1
   
  0

  Така както е тръгнало,остава сега Русия отново да монтира свойте ракети в Куба,под същият предлог като НАТО в Украйна.То се е видяло че ще изчезне човешкият род.Най-голямата грешка на слугите на Злото е че някой ще оцелее на земята.Жалко само за хубавата планета.Дано следващата раса след няколко милиона години бъде поне малко по умна от сегашната раса.Просто не мога да разбера какво им липсва сега на тези които искат да унищожат живота на планетата.

 3. #3
  Kinzer 11 дек 2014, 02:09
   
  0
   
  0

 4. #4
  Блум 11 дек 2014, 02:14
   
  0
   
  0

  https://alterinformation.wordpress.com/2014/03/17/9940294960/

  Ролята на САЩ в българския „преход“

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SICIv4ZFxBQJ:atakavarna.com/wp-content/uploads/2013/07/%25D0%25A1%25D0%2594%25D0%25A1-%25D0%2598-%25D0%259F%25D0%2590%25D0%25A0%25D0%2598%25D0%25A2%25D0%2595-%25D0%259D%25D0%2590-%25D0%25A7%25D0%2598%25D0%25A7%25D0%259E-%25D0%25A1%25D0%2590%25D0%259C.pdf+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

  ----------------------------------
  СДС И ПАРИТЕ НА ЧИЧО САМ
  Уилям Блум

 5. #5
  Д.П. 11 дек 2014, 04:38
   
  0
   
  0

  Eто още няколко материала за размисъл:

  http://www.corbettreport.com/gladio-b-and-the-battle-for-eurasia-video/

  #t=10

 6. #6
  апокалипсисът 11 дек 2014, 06:43
   
  0
   
  0

  Ами нека ги приближава. Русия вече е готова за тоталната война, но и всичките натовци този път ще гушнат кръста!
  Какво са се вманиачили, да я принуждават в нещо си? Тя не иска нищо от запада и САЩ. Те искат обаче да им е подчинена.
  Ще стане друг път! Тука в Русия, даже и обикновенни хорица по улиците вече ругаят американците и запада и им се чудят на акъла? "Защо не ни оставят на мира? "Пак ли да воюваме в нова световна война?"
  Но иди убеди разните американски богаташи, на които винаги всичко им е малко. Винаги искат да владеят все повече и повече...

  Русия взема на въоръжение на 19-ти декември още една от най-новите си атомни подводници - борейте.
  http://www.arms-expo.ru/news/navy/tretya_apl_proekta_955_borey_budet_peredana_flotu_19_dekabrya/

  Тези подводници са "невидими" за разузнаването на САЩ и могат да навлязат много близко до която и да е територия на света и от там да си пуснат ядрените ракети. Само една от тях е способна да унищожи 2/3 от САЩ и я превърне в радиоактивна пустина за следващите 10 000 години....

  Който още се съмнява, да види 2012-та година, как една от тях се показа пред статуята на свободата им и американците се разтрепериха. Не са разбрали, как това страшилище е дошло толкова близко до тях :)!

  http://newsland.com/news/detail/id/988707/

  Ами плазмените оръжия, за които много малко знаем? Ами оръжията за радиоелектронна борба, които изключиха системата Aegis на военният им кораб Donald Cook в Черно море? Ами тектоничното оръжие, което е в състойсние да потопи САЩ в океаните? Ами гео-физичските оръжия, с които правят тайфуни и изменят времето по планетата? Ами биологичните ОМП - които с помоща на опасни вируси, могат да заразят смъртоносно за отрицателно време цялата планета?
  Безспорно и САЩ имат такива ужасни и мощни оръжия... е, тогава какво правим? САМОУБИЙСТВО!

  Руснаците са доста силни и ще им разкажат играта, но какво ни грее нас това? Нали целият свят ще бъде унищожен?
  По-добре да се спрат Нато и САЩ, преди още някой да направи фаталната грешка, след която няма спиране на безумието!

  За какво им е Русия? Дори да я превземат, ще използват ресурсите й определено време, докато се свършат и после какво? Китай ще превземат? Знам добре възможностите на Русия. Няма да има кой да се занимава повече с Китай. Ако има война с Русия, това ще е КРАЯТ на тази, безмозъчна и алчна цивилизация!

  Няма изобщо смисъл да загине цялата планета, поради болните амбиции на една шайка богати идиоти, които си мислят, че цял свят трябва да е техен! Ама иди им обяснявай! Те си мислят, че са "велики"! Когато изгорят, ще разберат, че са едно жалко нищо! И доларите им от хартия и те ще изгорят заедно с тях.....

 7. #7
  moted 11 дек 2014, 07:32
   
  0
   
  0

  Колкото повече чета и виждам накъде се "търкаля"света,толкова повече се сещам за един брутален клип.За съжаление само страха,би спрял запада,осланящ се само на животинските си инстинкти,да не направи някоя голяма глупост!

 8. #8
  l 11 дек 2014, 09:21
   
  0
   
  0

  Ауууу, каква трагедия! Този се изказва, все едно НАТО е съгрешило пред Господ. Ми хубаво, Русия си гледа нейните интереси. Ама явно очаква Америка да не си гледа нейните...

 9. #9
  #11 11 дек 2014, 09:32
   
  0
   
  0

  I като Idiot , гледай си в паницата, да не ти падне муха.

 10. #10
  Удри с гегата! 11 дек 2014, 09:38
   
  0
   
  0

  Мистериите на монумента „Пътеводните камъни от Джорджия"  На около 200 км източно от Атланта, щата Джорджия, край магистрала 77 на невисок хълм близо до Елбертън, се намира може би най-странният монумент в Северна Америка, а вероятно и в света. Наричат го „Пътеводните камъни от Джорджия". Също и „Американският Стоунхендж" - защото шестте гигантски гранитни плочи са разположени по схемата на древния мегалит от Великобритания, който датира от над 4000 години. Един и същ текст е издълбан в твърдия камък със символите на санскрит, вавилонски клинопис, старогръцки букви и египетски йероглифи. Той е изписан и на 8 съвеременни езика - английски, руски, китайски, арабски, иврит, суахили, хиндуистки и испански. Съдържанието на сентенциите се определя като напътствие към хората, които ще оцелеят след апокалипсиса.
  Буквалният превод гласи: „Поддържайте устойчиво население на света от 500 милиона души и живейте в хармоничен баланс с природата. Контролирайте раждаемостта мъдро, повишавайки ценността на жизнената подготовка и многообразието на човечеството. Създайте нов жив език, способен да го обедини. Проявявайте търпимост по отношение на чувства, вяра, традиции и тем подобни. Нека справедливи закони и безпристрастен съд защитават народите и нациите. Нека всяка нация сама да решава вътрешните си работи, а общите проблеми да се поставят пред световен трибунал. Избягвайте маловажните тъжби и безполезните чиновници. Поддържайте равновесие между личните права и обществените задължения. Най-високо от всичко ценете истината-красотата-любовта, стремейки се към хармония с безкрая.

  Не се дръжте като злокачествен тумор за Земята

  оставете място за природата."
  Звучи хубаво и мъдро. Като се изключи абсурдната цифра за населението на Земята - 500 милиона. В момента жителите на планетата все пак са вече 7 милиарда...
  Всеки от шестте гранитни монолита е висок над 6 метра и тежи 28 тона. Каменоделческите работи отнемат над 9 месеца. Надписът от над 4000 отделни букви е изсечен от най-добрия майстор във фирмата за паметници „Елбертън Гранит" Чарли Клемп, подбран лично от шефа й Джо Фендли. Монументът е открит на 22 март 1980 г. в присъствието на 400 души.
  Предисторията на изграждането на „Пътеводните камъни от Джоржия" е доста загадъчна. Директорът на „Елбертън Гранит" Фендли си спомня, че през 1979 г. при него се явил облечен с много вкус господин, който се представил като Робърт Крисчън. Гостът се поинтересувал колко може да струва грамадният паметник, замислен от него и „група лоялни американци, които вярват в Бога" . Крисчън представил дървен макет на монумента и разкрил, че работата по проекта е продължила цели 20 години. Фактът, че всички размери били в метри и сантиметри, а не във футове и инчове, също заинтригувал Джо Фендли. След 20-минутната визита на странния клиент у директора останало натрапчивото впечатление, че посетителят не се е преставил с истинското си име. Подозрението се потвърдило при един от следващите разговори, когато Крисчън заявил, че държи имената на хората от обкръжението му да бъдат запазени в строга тайна. Около 30 минути след като напуснал каменоделната, Робърт Крисчън бил приет от директора на „Гранит Сити Бенк" Уайът Мартин. След кратък разговор и изричното обещание, че всички подробности от дискусията ще останат завинаги между стените на кабинета, Робърт признал, че не се представя с истинското си име, което иска да остане във вечна тайна. Посочил още, че точното място на монумента било избрано неслучайно. Хълмът край шосе 77 открай време бил считан от индианците чероки за център на Земята.
  Журналистическата гилдия в Щатите дълги години се опитва да разбере кой в действителност е Робърт Крисчън. Според някои човекът в центъра на „Американския Стоунхендж"е бил свръхбогат петролен магнат от Тексас, който решил да вложи сериозни пари в своебразно

  предупреждение, че човечеството е изправено пред неминуема катастрофа

  заради изчерпването на основните жизнени ресурси на Земята.
  Любителите на теорията на голямата конспирация смятат, че „Пътеводните камъни от Джорджия" са доказателство за съеществуването на световно правителство в сянка, което командва парада. Ако човек потърси в Гугъл информация по тази тема, може да налети на куп лунатици, които се тресат в очакване на осъществяването на големия заговор.
  Да, за никого не е тайна, че съществуват организации като Билдерберг, Съвета за международни отношения, Световната масонска ложа (с всичките й регионални крилца и перца) и куп още други тайни световни кланове. Но ролята на тези организации във взимането на решения по глобалните проблеми изглежда силно надценена. Трудно е дори доказването на съществуването на някои от тези „мистични световни политически мафии".
  Да, свръхбогати и изключително влиятелни личности се събират редовно на забулени в тайна конференции. Но тези срещи повече приличат на неофициална ООН в сянка, отколкото на съзаклятие от опасни заговорници. От много години, ако не от векове, под лупата на подозрението са различните по идеи и цели организации. Масонството например винаги е било разглеждано като противоречиво и заговорническо, главно пради липсата на достатъчно информация.
  В света има цяла армия от хора, които много добре припечелват от спекулациите по тази тема. Най-големият враг на масоните, на Билдерберг и сие е интернет форумът „Пепис". Там редовно се разпространяват „изобличителни" факти, които много често са чиста проба раздухани слухове и силно преувеличени, често изкривени факти.
  Трудно е да се приеме за даденост, че съществува някакъв стриктен световен ред. Точно обратното - през последните десетина години изпаднахме във вакуума на световно безредие, породено от ерозията на различните идеологии и на намаляващия интерес към религията. Икономиката на планетата изпадна в състояние на свободно падане. Големи войни няма от 67 години, но припламват много малки конфликти, които водят до продължително изчерпване на ресурси и до анихилиране на хиляди хора. Дали все пак тяхната цел не е да се потвърди

  теорията на Малтус, че населението на света се „регулира" от войните

  В тази посока като че ли действа и нарковойната в Мексико, която ликвидира повече хора от всички въоръжени сблъсъци в света - за 4 години са убити повече от 35 000 души.
  Робърт Крисчън - или който и да се крие зад това име, има право в едно. Ресурсите на Земята не са неограничени и трябва да се промени начинът, по който ги използваме. В по-нататъшни писания Крисчън заявява: „Сигурен съм, че човешката цивилизация има много силен колективен здрав разум и ще намери пътища да преодолее и най-големите предизвикателства. Приемете този монумент само като едно сериозно предупреждение."
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=730&aid=16544

 11. #11
  Teraflop 11 дек 2014, 10:47
   
  0
   
  0

  Май ще литне скоро някоя "Булава",ама де да видим в каква посока ще да е.

 12. #12
  Лес 11 дек 2014, 11:08
   
  0
   
  0

  САЩ виждат демокрацията в България по следния начин: Да ни бият и ебат циганите на фона на статуята на свободата и под звуците на европейския химн.Европейският байрак да е нависоко, а българския малко встрани. И една трибуна на която родни евроседерасти да държат реч срещу Русия!

 13. #13
  МиГ 11 дек 2014, 11:18
   
  0
   
  0

  #10
  Да, когато интересите на Америка е да се месят в целия свят и да се правят на полицаи - не трябва да се гледат. Защото тези дни излезе доклада за зверските изтезания на службите. Това надминава и комунизма и нацизма.
  Какви са интересите на САЩ в Украйна примерно. Айде отговорете ми.

 14. #14
  негритянин 11 дек 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  не ги мислете умните, богатите и красивите всеки от тях си има луксозен частен бункер или резервация за луксозен апартамент в огромните подземни градове. те ще оцеляват, похапвайки икра и отпивайки от дон периньон, докато негритяните ще умираме отгоре. След някое друго десетилетие привилегиратите ще изплуват на повърхността и ще управляват останалите все още живи макс 500 000 000 дикари... те т'ва е!

 15. #15
  Мърморкото 11 дек 2014, 12:04
   
  0
   
  0

  За наше всеобщо съжаление - наистина светът се приближава към нова война, Вече плътно сме доближили границата между мира и войната. Дано отнова да бъде само студена, защото инак ... Инак поне в Европа, в Сев. Америка и в Далечния Изток (т.е. източната част на Азия) страните ще бъдат тотално унищожени, живите същества ще бъдат максимално унищожени; в останалата част на Земята ще се случи същото в някаква по-малка степен.

  И за това е виновно единствено НАТО и неговият господар САЩ. В Русия вече над 20 години няма комунистически строй, който да твърди, че капитализма умира и навсякъде трябва да се разпростре болшевишката идеология. Това умря и не е възможно да се съживи... Русия твърдо бе застанала на позиции за намаляване на военното противопоставяне между НАТО и Русия. Но агресивните милитаристични кръгове в САЩ не желаят да се отказват. Това силно ще подкопае тяхното икономическо величие, опряло се на военно-промишления комплекс.

  Тогава какво остава на Русия? Нищо друго, освен увеличаване и модернизиране на своите въоръжени сили... Това е положението и който не го разбира, лошо му се пише.

  А аз вече не знам колко пъти това го пиша и вече почва да ми дотяга.

 16. #16
  moted 11 дек 2014, 12:18
   
  0
   
  0

  До Мърморкото убеждаваш само нас-убедените,не сме малко но определено не сме организирани!

 17. #17
  Игра на дронове 11 дек 2014, 12:56
   
  0
   
  0

  Руската параноя - най - параноичната параноя в света! С какво точно НАТО "приближава" опасно границите Ви? С разполагането на натовска техника на територията на страни ЧЛЕНКИ? Че то това си тяхна /наша/ работа! Все едно утре да кажем, че Русия няма право да разполага техника на собствената си територия, защото приближава границите на Полша примерно. Г л у п о с т и!
  И каква е тази многочислена техника? Така по последни спомени се сещам за 10-15 самолета в Приблатика, 2-3 батальона на учения също там, 3-4 кораба в Черно море и стотината танка, които така разбудиха духовете у нас. Леле - мале, че сила!Пребихме Русия с офанзивната си мощ! Направо Барбароса № 2!
  Но, то какво ли да се чудя, от толкова години СССР/Русия водят най - миролюбивата и най - човеколюбната политика в света, и действат единствено "в отговор" на империалистическата агресия...
  Съжалявам, но тоя филм вече съм го гледал!

 18. #18
  ukrainec (Lviv) 11 дек 2014, 13:31
   
  0
   
  0

  А не може ли просто да вкарат джуджето в психиатрия и светът да миряса и си отдъхне ?

 19. #19
  фалит приближава 11 дек 2014, 13:41
   
  0
   
  0

  По оценкам Банка России, инфляция в 2014 году составит около 10%…. В первом квартале 2015 года инфляция может превысить 10%", — говорится в сообщении. По данным регулятора, на 8 декабря годовая инфляция составила 9,4%"

  А това са официални данни. Спокойно умножавайте по 2!

 20. #20
  психиатъра 11 дек 2014, 14:07
   
  0
   
  0

  #18 ukrainec (Lviv)

  А не може ли просто да вкараме в психиатрията всичките американци, "ястреби" разни, натовски шефове и подобните, които с цел да се продава американското оръжие, плашат света с Русия? Русия си е в "къщи" и не ги напада тях.

 21. #21
  ukrainec (Lviv) 11 дек 2014, 14:37
   
  0
   
  0

  Нещо да не бъркаш-Украина не е в къщи на Русия!
  Вкъщи на Русия е Сибир,освен ако китайците нямат нещо друго в пред вид.

 22. #22
  посмотри это ukrainec 11 дек 2014, 14:42
   
  0
   
  0


 23. #23
  финансистът 11 дек 2014, 14:55
   
  0
   
  0

  --> #19 фалит приближава

  Къф фалит в Русия бе? Виж кво става тука, при "братята" янки: http://www.usdebtclock.org/

  Даже и изобщо да престане Русия на печати рублите, то на бартер пак има какво да разменят: газ, нефт, риба, дървесина, драгценни метали, уранова руда и какво ли не още... А може и военни самолетчета да продават на индииците и другите по света, някое ПВО С-300, атомни централи да правят по света и т.н... Всичко там дал Господ като ресурс, и без да се напрягат!

  А в Европедерастията само гърците закопаха до сега над 100 милиарда Евро в пясъка, какво остава за Испания, за Португалия, за Италия, без да броим България, която все още не умее да извлече такива милиарди, понеже все още не се е научила как става.

  Е, какво е това Евро? Направено от дъвка "Орбит" ли?

 24. #24
  Гледайте! 11 дек 2014, 16:21
   
  0
   
  0

  Что будет если Путин введет войска

 25. #25
  Это Родина моя 11 дек 2014, 16:47
   
  0
   
  0

  "Это Родина моя" Пётр Матрёничев и Вика Цыганова. Наш ответ НАТО!

 26. #26
  4бр. Путина 11 дек 2014, 17:32
   
  0
   
  0

  Много двойници има и никой не знае кой е истинския, което го прави недосегаем за покушения:

 27. #27
  *** 11 дек 2014, 18:35
   
  0
   
  0

  И какво от това? НАТО е силна!

 28. #28
  Teraflop 11 дек 2014, 18:44
   
  0
   
  0

  Коректоре,НАТО-то е архаична и самоунищожаваща се организация.Ако не са тъпите янки,да се врат навсякъде,където не трябва от името на НАТО ,няма да има войни и убити невинни хора,момченце младо.Ако стане конфликт /да не бъде/и руските ни братя блокират САЩ,всички членки на НАТО ще се разбягат.Помни ми думата.Нашата прехвалена войска,която е лошо заплатена и лошо въоръжена, ще се скапе веднага.За какво НАТО ми бръщолевиш изобщо?

 29. #29
  *** 11 дек 2014, 18:52
   
  0
   
  0

  до #28 Пуснато от Teraflop,

  Видя ли руснаците за колко време превзеха Крим, за 2-3 дена! Кой ги обучи бе разбирач?! Вермахта ги обучава тия тикви измислени ...Русия , никой не я харесва, всички сме патили...цяла Европа! При един конфликт , дори и китайците ще са срещу тях!

 30. #30
  moted 11 дек 2014, 18:54
   
  0
   
  0

  ukrainec (Lviv)Тези територии са несамо в интересите на Русия,но по всички закони си е тяхна територия.Т.Н. украина всъщност е Временно Государственое Недорозумение!То е не законно родено/копеле на американските олигархични капитали/и Росия/СССР има право над тези територии.
  СССР е неконституционно и незаконно унищожен ,след пиянски запой от 3 продажни партийни величия с някакви подписи на хвърчащ лист.Всичко това може правно да бъде лесно оспорено но не е в интерес световната върхушка и процеса е спъван.

 31. #31
  Саиф Абдулата 11 дек 2014, 19:48
   
  0
   
  0

  „Има опасност реална от истинска война. Обикновено САЩ воюват на територията на друга държава с чужди ръце“, заяви лидерът на „Атака“. „Ще бъде в близост до България. България вече е подготвена“, каза той и посочи, че това вече се е случило след срещата на НАТО в Уелс по време на служебния кабинет и с приетата отбранителна „Стратегия 2020“. „Те смекчиха текста, но същността си остава. В нея за наши врагове са обявени Русия, Китай, Иран“, заяви Сидеров.

  http://www.blitz.bg/news/article/307803

 32. #32
  Бандерчук 11 дек 2014, 19:49
   
  0
   
  0

  пизди вата пока без автомата

 33. #33
  Anti_Nato 11 дек 2014, 20:12
   
  0
   
  0

  #31 Саиф Абдулата

  Волен иначе може да е всякакъв, но тука е много прав! РБ напълно е завладяна от САЩ. Ако искаме да не загинем и в една война на САЩ с Русия, сега му е моментът да направим референдум, да обявим подписалите разните договори с Нато за предатели а договорите за недействителни и да се спасим от назрялата война!

  Нека САЩ да си воюва от техна територия, ако искат, но ще си намерят майстора. Нато (САЩ) само са ни взели за да ни използват. А иначе какво? Може да имаме силна армия, ако имаме сами средства. Е, ако е така, то поне руските оръжия са добри, по-ефтини и по-лесно можем да боравим с тях. За какво са ни тогава? Да изчезват от тука! Малко национални катастрофи сме имали до сега, та и сега.

 34. #34
  сега на къде 11 дек 2014, 20:45
   
  0
   
  0

  Aз така като ви чета коментарите.май трябва да се спасявам скоро към ЮЖНА АМЕРИКА ИЛИ АВСТРАЛИЯ,може и към НОВА ЗЕЛАНДИЯ,ЩЕ СЕ УСЛУШВАМ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ.

 35. #35
  Иванн 14 дек 2014, 02:19
   
  0
   
  0

  Значи един вид спред човека,Русия не подържа сепаратистите в Южна Украйна. И против тези,които им дават оръжия.Странна позоция.Сепратистите без Русия и руско оръжие са кръгла нула.Да превземат тези територии или Укгарйна да се отакже от тях.Всичко друго е риск,кръв,налсилие и разрушения.

 36. #36
  Иванн 14 дек 2014, 02:25
   
  0
   
  0

  Щатите веднъж принудиха руснаците да приемат капитализма в своя живот,един ден ще ги принудят да влязат в НАТО и ще се сложи край на двубоя.
  Както беше и през 1939-41г. Не може да има две водеши сили,както и двама шампиони.Или Германия,или Съветския Съюз.Последния победи и Тртиян Райх изчезна в небитието,както и Съветския Съюз по-късно.

  Няма обективнимизгледи Запада и Америка да загубят.Просто няма как,няма такъв механизъм  Такъв е живота просто.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка