Руски депутати искат смяна на рублата с нова валута

Pan.bg 13 дек 2014 | 21:22 views (3990) commentaries(19)
img dir.bg

Руски депутати подготвят законопроект за нова валута. Това щяло да спре срива на рублата и да гарантира икономическа стабилност.

Вносителите на законопроекта смятат, че новите пари ще са конкурентни на западните и на руснаците няма да се налага да ползват чуждестранна валута. Новите руски пари засега все още нямат име, съобщи Нова Телевизия.

В петък руската валута удари нови исторически дъна от 57 рубли за долар и от 71 рубли за едно евро само ден, след като Централната банка на Русия повиши основните си лихвени проценти за пети път от началото на годината в опит да ограничи срива на местната валута и растящата инфлация.

От януари насам рублата загуби над 40% от стойността с оглед солидното понижение на петролните цени (също с над 40%), международните икономически санкции спрямо Москва във връзка с украинската криза, водещи до масивен отлив на капитали от Русия и прогнозите за предстояща икономическа рецесия през следващата година.

Основна причина за поредната обезценка на рублата е продължаващия спад на цените на "черното злато" до нови петгодишни дъна, тъй като износът на енергийни суровини (на петрол и на природен газ) формира почти половината от приходите в бюджета на страната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 19

 1. #1
  Рублата независима 13 дек 2014, 23:25
   
  0
   
  0

  Време е Русия да излезе от световната финансова система на американските банкери. Те до сега не позволиха други преди тях да го направят, ама Русия няма да могат да спрът. Мисля, че ако един успее да я напусне, веднага ще последват и други и САЩ ще се сгромолясат, като глинен колос!

  То и според предсказанията на Ванга последният им президент, щял да бъде "черен". Е, Обама вече си завършва "ролята" на такъв. В денят, в който те се сринат и ние ще станем пак независими! Но колко дълго? Все ще се намерят "родолюбци", да ни сложат пак някой друг хомот на врата!

 2. #2
  Iwann 14 дек 2014, 02:14
   
  0
   
  0

  Прав си №1,напълно си прав,но не става,Русия не може да съществува без Запада и Америка.Ако можеше,русблата нямаще въобше да се привързва с американските империалистически долари.
  А най-богатите риски чекисти държат парите си точно в долари и точно в американски банки.По-добре от теб и мен знаят кое какво е по въпроса на парите.

 3. #3
  lostov 14 дек 2014, 12:09
   
  0
   
  0

  Не си прав №2 въобще не си прав.Русия е една от малкото държави която си е самодостатъчна .По скоро Запада и А мерика не могат да съществуват без нея .Само че не могат да я преглътнат във формат на независимо формираща политиката си,непослушно продаваща ресурсите си,силна във военно отношение.И изкараха пак старата песен- щом у вас има нефт и газ значи няма демокрация.Щом сте решили да ги продавате срещу рубли значи не ви достигат граждански права ,нямате достъп до интернет и ви липсват нашите прекрасни стоки и услуги.На кой обаче в Русия му дреме за западния начин на живот .Като ги знам руснаците - почти на никои.

 4. #4
  ... 14 дек 2014, 14:14
   
  0
   
  0

  Това е несериозно, та дори смешно!
  Няма да се учудя, ако се стигне хипотетично до някаква смяна, да се казва рубла=путбла !

 5. #5
  KOREKTOR 14 дек 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  До #4 Пуснато от анонимника...(нерегистриран)

  анонимнико...(нерегистриран),

  Смешен си ти НЕКАДЪРНИКО ТЪП.

 6. #6
  Иванн 14 дек 2014, 18:03
   
  0
   
  0

  №3,няма "западен начин на живот",както няма и "източен".

  Имаш основания,че запада не може без руски суровини,но все може да се спаси някак си,докато руснаците не могат без техните пари.така беше и по времето на комунизма,най-търцениет и ценениете бяха конвевртируемите парични единици.За тях беше гилялмата борба.Българките комунисти измислиха в това отношеие фарзата "втори направление".Нямаше нито една държава от комунистическите,която да се е отвращавала от доларите и бундес-марките,франнковете и паундите.

  България беше създала Тексим,което бее единствената голяма транспортна компания по западен по световен образец за превоз на стоки и суровини.Всички камиони бяха немски от лошата Германия,Италия,Швеция,Финландия ,франция и пр.

  Т.нар. "тираджии" работеха изклщчително за долари и запдноевропейски валути.Дори и Съветския Съюз нямаше такава компания,Чехословакия,ГДР и др. Много по-късно само Югославия разви някакво подобие на нашата.Откриха регионални центрове в Бургас,Варна,Пловдив и дори във Видин.

  Всичко по-късно беше приватизирано от болшевиките,както техниката,така и парковете.Същото крадене се получи и със строителните комапнии в Аферика и Бл.Изток-всичко беше окрадено,както и банковите сметки.

  Но най-добре е да се консултираш с финансист,той по-добре ше знае тези неща.

 7. #7
  Смит Адам Смит 14 дек 2014, 18:29
   
  0
   
  0

  рублата умре ,да живее райхмарката.
  абе кремълски тролчета на вас в какво ви плащат рупии или юани?

 8. #8
  KOREKTOR 14 дек 2014, 19:24
   
  0
   
  0

  До #7 Пуснато от Смит Адам Смит

  Смит Адам Смит,

  А на теб в какво ти шлащат бе КЕЛЕШ КРАВАРСКИ.

  В прясно напечатани измислени доларчета ли?

 9. #9
  До #4 Пуснато от ... 14 дек 2014, 20:25
   
  0
   
  0

  "Това е несериозно, та дори смешно! "

  Да? А кое е "сериозно" и "не смешно" в това отношение?
  Това, че всичките валути по света са "чисти хартийки"? И доларът и еврото и дори всеизвестният швейцарски франк - всичките днес не се базират на нищо. Само "вярата", че имат някаква стойност, им оправдава използването и довежда до злоупотреби - в САЩ вече са емитирали такова количество, което няма никакво реално съответствие на някакви реални стойнсти. НО щом населението по света "вярва" че доларът бил "ценен", то той все още се "държи". Не Ви ли прилича това малко на някогашната история в Северна Америка: Хитрите европейци разменяли разни дреболийки и дрънкулки, донесени от Европа и ги давали на индианците, а онези наивните им давали в замяна злато, скъпоценни камъни и парцели?

  Русия ще им удари голям шамар (на уж "цивилизованият" свят), ако започне да емитира пари, подсигурени с някакви реални стойности. Говори се например (една от възможностите) да се издават пари, с енергийно покритие. По прост начин обяснено 1 РУБ = Х Киловатчаса енергия. Изглежда съвсем нормално предложение.
  Когато заменяш труда си на пазарите, ти дават енергия в замяна, която всеки ден на всеки от нас е нужна (топлина, гориво за колата, осветление, възможност да готвиш с нея и т.н..). И естествено можеш да я смениш за нещо друго ценно, понеже на цял свят и на всеки индивид ежедневно му тряба енергия, то тя се явява като универсална стока, удобна за разменен еталон!

  Няма нищо смешно в това! Даже е гениално и необходимо! НО на някой "хитреци", това ще им "изяде хляба". Кой ли ще се навие повече на Форекс да смени напр. 100 КВт/час енергия за едно парче хартия (напр. зеленият долар) , което като изгори, едва ли и няколко Вата ще отдаде :)?

 10. #10
  Иванн 15 дек 2014, 05:01
   
  0
   
  0

  № 9,
  Според сериозните сметки на комунистите,към 1981г. трябваше да "навлезем в комунистическото общество".

  Ти на колко си години и помниш ли този момент,но като че ли нямаше никакво "влизане".
  Капиталистическа,буржоазна,империалистическа и възможно най-шибаната Америка трябваше задъжително да падне в пропастта и изчезне вдън земя. Аз не си спомянм а е имало подобно "падане".Падна без никакво предизвестие Съветския Съюз.Така силно падна,че нищо не остана от него.

  И ти ли ще ставаш врачка,дано познаеш,че ми писна от тези американци,как няма нещо да ги удари и да изчзне врага на Русия.Тогава ще цъфнем и завържем,а малко по-късно отново ще се свържем по братски с руснаците,но този път няма да съединяваме пролетарии,че ще се изложим пак.

  Комунизма ще го построим в мир и съгласие,америте няма да ги има и идеите на Маркс,Ленин,Сталин,Димитров и Живков ще бъдат реализирани.Ще чакаме,нямаме избор...

 11. #11
  Краварски 15 дек 2014, 18:01
   
  0
   
  0

  Предлагам валутата, която разсипаха руснаците да се замени с БГ лев. Дали сме им писменост да им дадем и парична единица. Та и КОРЕКТОР-ът да миряса.

 12. #12
  BaiVan 15 дек 2014, 18:29
   
  0
   
  0

  Гледате много американски филми,ама не можете да четете между редовете.
  Русия ПРАВИ В МОМЕНТА това заради което затриха Кадафи.

  Новата "рубла" ще има златно покритие.Няма да е базирана на дълг.
  Китай вече и той е в играта.

  Шах и мат.

  Който има мерак да чете -> http://fortruss.blogspot.se/2014/11/grandmaster-putins-golden-trap.html

  Айде наздраве,днеска сварихме с татко гроздовата ;)

 13. #13
  До #12 BaiVan 15 дек 2014, 21:00
   
  0
   
  0

  Страхотна е статията!

  "..Който има мерак да чете -> http://fortruss.blogspot.se/2014/11/grandmaster-putins-golden-trap.html .."

  Това е краят на САЩ и запада, но то беше ясно, че Путин с китайците заедно ще ги надиграят. Не им трябваше да се захващат с Русия. И Хитлер се е псувал многократно, когато започнал да получава само кошмарни новини от източният фронт :)! И тези сега. И е чудесен ход, да се обединят Китай и Русия, против тези крадци и лъжци!

  Да видим колко време ще продължи играта, до "мат-а" на долара и съответно и на еврото :)?

  А е добре децата вместо да учат английски, вече да почнат да учат китайски и руски :)! Скоро светът напълно ще се измени и БРИКС ще станат водещите в света! А Обама - последният президент на САЩ!
  Те и по количество на хора, по ресурси и вече и по икономически "обороти", стават все по-силни!
  Е, кой да им противостои? Старците и педалите от западна Европа с отрицателната демография или черните от САЩ?

 14. #14
  Д.П. 17 дек 2014, 08:12
   
  0
   
  0

  Не им се радвайте толкова на Китайците, древни хитреци са те, не може да знае човек какво ще направят ... http://www.corbettreport.com/china-and-the-us-frenemies-with-benefits/

 15. #15
  Д.П. 17 дек 2014, 08:31
   
  0
   
  0

  Още за Китай ...#t=10

 16. #16
  Д.П. 17 дек 2014, 08:44
   
  0
   
  0

  В този ред на мисли да се сетим и за концесионните договори на нашите златни рудници. Мисля че трябва да ги развалим с цената на всичко.

 17. #17
  BaiVan 17 дек 2014, 20:41
   
  0
   
  0

  Д.П

  Съгласен съм за рудниците,но "с цената на всичко" е леко казано пресилено.Ако българското злато спре да пътува за оттатък голямата вода,ще стане много,ама много лошо.
  Темата за златото е доста деликатна.

 18. #18
  BaiVan 17 дек 2014, 20:51
   
  0
   
  0

  Набързо направих една сметка,около 120 милиона долара на година вадят канадците от нас.
  100000 унций злато на година,моментна цена от 1198 долара за унция.

  http://www.focus.de/finanzen/news/neue-minen-in-europa-goldrausch-in-griechenland_aid_858774.html

  http://goldprice.org/

 19. #19
  Freddysl 21 мар 2015, 11:34
   
  0
   
  0

  стоит ли мне вооьще играть в лотерею

  Наша лотерея онлайн создана специально для увеличения финансового благосостояния населения РФ. У нас за пару минут любой игрок в социальной лотерее может получить до 10000 рублей. Для этого достаточно только угадать одну из двух цифр – 0 или 1.

  Пройдя регистрацию на нашем вебсайте, вы сможете каждый день получать доп. шансы, что позволит вам выигрывать выигрыш намного чаще. В нашей лотерее не надо вкладывать какие-нибудь личные деньги, чтобы что-либо выиграть, необходимо только пройти регистрацию и познакомиться с условиями лотереи.

  Наша народная лотерея отличается таким качеством как “контроль честности”, что позволяет пользователям быть уверенным в том, что их не обманывают.

  реальные лотереи

  На данный момент уже более 30000 человек выиграли реальные деньги, а участвуя в лотерее ежедневно, вы можете существенно пополнить ваш имеющийся бюджет. Скачав архив и нажав несколько кнопок вы сможете в один момент стать на 10000 рублей богаче, а играя ежедневно, вы сможете выигрывать хорошую сумму денег даже не один раз в день. Народная лотерея – это отличный шанс улучшить своё состояние и позволить себе несколько больше, чем до лотереи!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка