РУСИЯ НЕ ЖЕЛАЕ СРЕЩА С БЪЛГАРИЯ ЗА "ЮЖЕН ПОТОК" - ЩЕ ОБЪЖДАМЕ ПО ТЕЛЕФОНА ПОЛОЖЕНИЕТО

Pan.bg 17 дек 2014 | 16:46 views (4385) commentaries(13)
img dnes.bg

ПРОЧЕТЕ ПО-НАДОЛУ ЗА ОБНОВЕНАТА НОВИНА

Делегация на правителството на България ще посети Москва на 19 декември за преговори с руския министър на енергетиката Александър Новак за възможността за продължаване на строителството на газопровода „Южен поток“. Това предаде РИА Новости, като се позова на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

„България никога не е възнамерявала да спира проекта „Южен поток“, ние винаги сме искали той да бъде реализиран. Искаме да чуем официалната позиция на министъра на енергетиката на Русия за този проект“, каза Лукарски пред журналисти в кулоарите на търговско-икономическия форум на страните от Централна и Източна Европа и Китай, който се провежда в Белград.

По думите на Лукарски позицията на България е, че „Южен поток“ може да бъде приведен в съответствие с европейските директиви и законодателство.

На 1 декември руският президент Владимир Путин заяви при посещението си в Турция, че при настоящите условия Русия не може да продължи реализацията на „Южен поток“, включително и заради неконструктивната позиция на ЕС. Путин посочи, че до момента не е получено разрешение от България за навлизането на проекта в изключителната икономическа зона на страната, припомня руската агенция.

ОБНОВЕНО

България няма да изпраща делегация в Москва, а ще бъде проведен разговор по телефона с руската страна по проекта "Южен поток" в петък. Това съобщиха от енергийното и от икономическото министерство.

Инициативата е на министъра на икономиката Божидар Лукарски и енергийния министър Теменужка Петрова, уточни пред Дарик Филип Кирев, шеф на кабинета на министър Лукарски. Българските представители ще разговарят с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак.

Министрите Лукарски и Петкова са написали писмо, в което казват, че искат официален отговор от руския енергиен министър Александър Новак за проекта "Южен поток". След това е получено писмо, че Новак кани двамата министри на 18 и 19 декември в руската столица, като по думите на Кирев това се е случило вчера. Поради ангажименти на министър Лукарски са били командировани заместничката му Даниела Везиева и енергийният министър Теменужка Петкова, обясни Кирев.
image
"Днес получихме отговор от Новак, че поради спешни ангажименти не може да ги приеме и предлага да се направи конферентна връзка и да се говори с него по тези въпроси", обясни шефът на кабинета на Божидар Лукарски.

От енергийното министерство припомнят, че на предишното заседание на МС премиерът Бойко Борисов е начертал пред министрите конкретни стъпки по казуса "Южен поток". Като част от тези стъпки България вече изпрати на заместник-председателя на ЕК за енергийния съюз Марош Шефчович официално предложение за изграждане на газов хъб на територията на страната.

В резултат на проведените преди седмица разговори в Брюксел между вицепрезидента Шефчович и правителствени представители на България, Гърция, Австрия, Италия, Словения, Хърватия, Румъния и Унгария, Шефчович е упълномощен от държавите членки да води преговори с Русия за бъдещето на проекта "Южен поток".

В началото на декември руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да продължи реализацията на "Южен поток".

Въпреки това обаче досега българската страна не е получила от руските си партньори официално уведомление за прекратяване на проекта, припомнят от Министерството на енергетиката.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  ,,, 17 дек 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  Не виждам нищо лошо...все пак Русия сега е в икономическо затруднение от спадащата рубла! Все пак това за тях е по-важен въпрос...
  И да не забравяме и технологиите:
  "предлага да се направи конферентна връзка и да се говори с него по тези въпроси"
  Това е съвсем нормално!
  Да се чуят наште предложения и руската страна, вече може да предприеме разговори по темата...

 2. #2
  1213 17 дек 2014, 18:31
   
  0
   
  0

  Работа е - "Говорих с човека, каза, ще видим"! Каква гара, какви пет лева, каква среща, какви разговори по телефона, какви наши предложения? На руснаците предложенията са ясни - тръба няма! И защо наш министър ще води разговори с руския министър, нали беше упълномощен оня Шефчович ли беше, той да води разговорите с руснаците? Ега ти хитрия номер, които ни скроиха руснаците,първо те канят(ако изобщо са изпратили покана,защото може и да е наша измишльотина), а след това ти отказват да те приемат "поради спешни ангажименти"!!!! Какво стана след посещението на Б.Борисов във Брюксел и Берлин? Нищо, само го потупаха по рамото и му казаха "ние сме с теб"!

 3. #3
  НЕ НАМ 17 дек 2014, 18:48
   
  0
   
  0

  Валутата изчезна от банкоматите в Москва. Сутринта, докато банкоматите още работеха, курсът на рублата за евро на устройствата на "Райфайзенбанк" в Москва беше 104 рубли за едно евро. Даже Виктор Геращенко, бившият шеф на Централната банка на Русия, се жалва, че когато отишъл в Сбербанк, в "банкоматите нямаше нищо". Ужассссс!!!!!!!

 4. #4
  moted 17 дек 2014, 20:18
   
  0
   
  0

  Поради ангажименти на министър Лукарски са били командировани заместничката му Даниела Везиева и енергийният министър Теменужка Петкова, обясни Кирев.
  Явно колко е заинтересуван министъра от интересите на България.Какво по важно е имал да прави,да се види с любовницата си или да чеше боко по корема!

 5. #5
  Brenan 18 дек 2014, 01:56
   
  0
   
  0

  ПРОЧЕТЕ ПО-НАДОЛУ ЗА ОБНОВЕНАТА НОВИНА

  Боко Тиквенски и дружина напира да влезне в Кремъл. Чука с тоягата по портите на града.

  ОБНОВЕНО

  От охраната: Няма никой господине, защо така сте се зачервил? Путин? Не няма го. Казаха ми само да попитам кой беше дебеловратия олигофрен дето фърляше домати по прозореца на първия етаж. Там живее сега едно кученце овчарка и много се разтревожи животинчето, та се разлая на умряло. Да, мръднете си крака , да не го счупи вратата че е тежичка.

  ОБНОВЕНО (1 час по-късно )

  Митов, Йосифова, бинт, бинт, олелееее. Прищипа ми се дюкяна... На портата...Да, бе,не пипай, не си е работа.

 6. #6
  Teraflop 18 дек 2014, 10:03
   
  0
   
  0

  Ха-Ха!

 7. #7
  добронамерен 19 дек 2014, 02:18
   
  0
   
  0

  Много неща ми се иска да коментирам, но най-ми се ще да споделя ужаса си да да живееш в държава с тъп до невъзвратимост и воден от първичните си инстинкти народ. Какво имам предвид?

  Представете си ситуацията, в която през м. юни 1941 г., когато фашистка Германия нападна СССР, да вземат същите тези нападнати граждани на Съветския съюз да изкупуват немска валута (райхсмарки тогава). Е, те такива са сега народонаселенията на всички бивши комунистически държави - безмозъчни тълпи. Американската машина успешно проми мозъците им до степен на абсолютен примитивизъм.

  Та, чудя откъде по-напред да започна и какъв пример да ви дам, че да се впечатлите и да се замислите:

  1. Тълпата първосигнално хуква към банките да изтегли някаква си там скътана сумичка, вместо да подпомогне своята държава, като изчака и не влошава положението с безумното си масово купуване на валута и изтегляне на влоговете си. Освен всичко друго тези им пари, които ако са повече, без никакво съмнение са придобити по нечестен начин, в много кратко време ще се обезценят в резултат на социално-икономическите процеси, които не са естествени, а без съмнение са регулирани от външни фактори (разбирай от чужди правителства). Имам предвид изкуственото фалиране на банки и през 1991-2, и 1996-7, и 2014 година.

  2. Всички средства за масова информация са на 100% с управлявано съдържание на предаванията. Без изключение. Това е целенасочен процес, управляван отвън. Тоест "народонаселението" бива насочвано в правилната за манипулиращите органи/правителства посока.

  3. Голямата част от вас, вижте си правописа и стила на говорене, нещастници! Това не е безобиден проблем. Масата е отъпяла толкова много, че дори не знае родния си език и дори не се впечатлява от забележки по този въпрос, а отвръща с най-голяма омраза в езика на тема, я възраст, я партийна принадлежност и т.н.

  4. Отсъства всякакво понятие за единство, общност, единомислие. Вижте "латинско-производните" страни - Запада, пълно единомислие по стратегическите въпроси - от Австрия до Аляска-САЩ. Какво правим ние славянските държави - пълен раздор и нула усещане за общност, единство. Така е в последните около 1500 г. А вижте другите - под една или друга форма "Латинската" империя съществува от около 800 г. преди новата ера че чак до днес (римска империя, римска република, велика свещенна римска империя, западните империи от ново време и в днешни дни Англо-саксонската империя, ключваща Англия, Уелс, Шотландия, Двете ирландии, САЩ, губерниите Канада, Австралия, Нова Зеландия, и която контролира икономически много още други територии като Германо говорящите и латино говорящите държави)

  5. Всяка национална група у нас има твърдото усещане за превъзходство над другите. А как е на Запад? Изкуствено или не - въпреки държавите им са многонационални в една или друга степен, но при тях липсва тази животинска омраза срещу малцинствените групи. Ще кажете, циганите били такива или онакива. Ами направете така че циганите да не живеят на гърба ни, да работят и да си плащат данъците, и да не се плодят като хлебарки. Ами как! Ами като спрете да прилагате вредните разпореждания от Европейския съюз относно малцинствата, педерасите, сектантските църкви и такаа нататък.

  6. Съкращения, уволнения вече 25 г., пълно унищожение на икономическата база на страната ни, и нищо, почти пълна тишина. Няма кой да излезе и да подпали всички имоти и да изземе парите на кръвопийците, да изправи до стената всички изроди от държавната машина, която прикрива крадците-богаташи с по няколко автомобила от по няколкостотин хиляди лева всяка и с къщи за милиони и тук и в чужбина.

  7. Разкриха маса бивши доносници (няма бивши политкомисари и агенти на ДС). Е, и какво!? Всички те са единни, подкрепят се един друг и си стоят на властовите позиции и до ден днешен. А, я някой от другит се разприказва повече, а са го я разболяли или убили, я подпалили имота му и фалирали фирмата му и т.н. Е, че как няма да е така? Ами че те на всеки 3-ма българи е имало по 1 доносник. А, изгони ги де!

  Страшноооо, страшно! Там където работя е пълно с политически офицери и доносници на ДС и всички те до един заемат до ден днешен или са заемали до вчера определящите, най-важните властови позиции във всяка една организация и държавна структура. Без изключение!

  Най-големия ужас е, че основната цел на пишещите в такива форуми като този е просто да излеят натрупаната злоба, да обидят другия, който е написал коментар, и това голямата част от тях го правят с уникално ниска култура и знания по темата и с ужасен правопис. Всички си пишат, всички реват, всеки мрази всички. И в резултат е налице пълна липса на единство в държавата и на ясна цел и програма какво да се прави занапред. Поддават се на първичните си чувства и инстинкти. Не мислят за общото ни бъдеще, няма кой да излезе и да поведе тълпата в правилната посока, без да очаква някакви бъдещи облаги за себе си. Само педераси, проститутки и бивши агенти по телевизиите и радиата.

  Друго, което ми стяга душата е това, ние с вас си лаем тук, а кервана си върви. Нека думите ми не ви звучат патетично или налудничаво. Спрете! Събудете се и вземете сопите и напред към жълтите павета и към посолствата на "доведените ни нови" ни братя.

  Недейте чете тези редове с насмешка и със страх, а прогледенете най-после и се вдигнете всички. Не се плашете, че ще има преходен период на разруха, че ще загубите работата си или парите си.

  Има кой да ни помогне, погледнете на изток. От тях ще вземем материалната поддръжка, а пък ние ще им дадем дадем културата, колкото ни е останала.

  Ако има грешки, простете! Стана късно, а ми се ще още тоолкова много да кажа......

 8. #8
  Дo#7,добронамерен 19 дек 2014, 07:37
   
  0
   
  0

  #7 Пуснато от добронамерен,

  Хм , заимтригува ме тази част която е за ДС. Не защото е много интригуваща, а защото е на устата на всеки, постоянно се обсъжда.

  Специалните разузнавателни управления се създават със стратегическа цел (и политическа,даже икономическа) също. Те са абсолютно навсякъде и във всяка една държава в Европа без изключение. Не вярвам и в Китай да е по-различно. Със сигурност има някой райски остров на Земята, където на жителите им още не им се е наложило да ги въведат, но такава е ситуацията в преобладаващите страни поне на нашия континент. Напълно реално е някой от тези управления с необходимата информация да успее да "превари"другите в даден бизнес или политическа ситуация и да профитира от положението си. Ужасно е , когато Държавата и Законът разрешат това да се случи. И то се случва разбира се. Самите институции като образувание не са Най-голямото Зло, нито голяма част от сътрудниците им. Има навсякъде хора на честта, други които търсят постоянната изгода и хора които не търсят нито едното нито другото, а се забавляват да разиграват другите, има и една част която се опитва да съчетае всичко гореописано. Това обаче не е най-важното. Ние бяхме предадени на много по-високо равнище. Когато си държавен глава и се намерят "съветници" които да те тласнат към предателство , държавният глава е този , който носи отговорността за взетото решение и за това да се възползва от дадените "съвети". За случая с България, тъй като икономиката ни беше тяснo обвързана със СИВ и основната ни поддръжка идваше от СССР, предателството на Горбачов се отрази и на нас. Аз лично възприемам русофобията И като някакъв пост-травматичен синдром. След като те изоставят на произвола на съдбата, разменят те като монета ти не си склонен да повярваш така бързо и така скоро. Никой обаче не отчита фактът че "така загриженият" Запад за нашата демокрация първи обяви и поддържаше с години "Студената Война". Това беше всъщност лична война на един непреизбран бивш премиер. Още си спомням встъпителните слова на прословутата му реч в едно университетско градче , далеееч от дома, обръщение изпълнено с чуство за собствено величие и стоящ пред колониални нищожества //// http://en.wikisource.org/wiki/Sinews_of_Peace

  И като допълнение - не само Някои хора от ДС се възпозлваха, възползваха се и такива извън ДС. Все пак , в едно социално общество хората изпозлват наличните си връзки и познати за изследване на предполагаеми възможности. Напълно нормално е. Не е нормално, когато народът го удари на печалбарщина, в диво препускане за покоряване на "земи" и "пространства". Точно като в оня филм с Том Круз и Никол Кидман "Far and Away"....нагледно! И макар романтисизиранa историята си остава траги-комична. А това се случва когато държавата се оттегли настрана и спре да изпълнява най-важните си функции - да пази поданиците си и техният имот, какъвто и да било той, включително това, че на някои хора единственият имот са телата им и способностите им за съжаление, а напоследък има все повече такива хора, без собствена материална база.

  В момента живеем в една натрапена ни "Нова" Реалност, която си е поставила за приоритет да изтрие "Старата "( т.е. завареното положение, буквално, а не както го определят "комунизма", "тоталитаризма" и дрън-дрън ). Но тъй като това не може да стане, или поне не толкоз бързо, смята се че чрез дезинформация и индокринация ще се постигне желания резултат. И естествено това се постига най-вече при хора с по-малко на брой години или хора без необходимият опит или знания, за да се усетят, разсъждавайки за света, изхождайки само лично от себе си.( а такива има и млади и стари) Това често е и психическо отклонение, свързано с нарцисизъм или еготизъм, които така добре ни се рекламират в днешно време под формата на "закодирани" послания в реклами, всякакви комуникативни възможни средства ( звук, образ и движение) и най-откровени фалшификации на елементарни неща, разчитайки на "дезинформираността" на тълпата, която обаче така добре е подложена на дезинформация. Но до тук ставам доста голословен, защотo примери не смятам да давам, поне за сега. Мисля че на всички Би трябвало да е добре Известно кой е Едуард Берне и с какво се е занимавал, както и за добре отработените техники за Контрол над Съзнанието , развити предимно в САЩ в ЦРУ. ЦРУ естествено използва неща открити от учени в Университетите, но един учен не сътрудничи на ЦРУ, дори когато го вписват в регистрите си. ЦРУ идва и изисква дадена информация и ти си длъжен да им я дадеш, защото става въпрос за Националната Отбрана. В този контекст можеш като ръководещо лице от Разузнавателни подразделения да добиеш и голяма доза влияние.Друг е въпорсът за какво използваш това влияние. Аз лично смятам че в САЩ съжителстват различни политически и икономически системи, които съчетават всякакви идеологии и принципи, но за да бъдат държава те се подчиняват на една централна власт и тя е вездесъща, и така трябва да бъде. Иначе няма да са държава , нито федерация. Така е и в други големи по територия държави. Всичко си има предимства и недостатъци.

  Та искам само да завърша с това, че една нелегитимна власт, за да се легитимизира, изпозлва митове и легенди, създадени или от нея самата или от тези , които са я насадили ( това включва смяна на идентичността, което е нещо изключително травмиращо и масово води до психически разстройства). Може много да се спори за това дали е била легитимна властта в България след 1944, но никой не отчита фактите, че тогава се води война, България е де факто фашистка държава и е на страната първо на печелившите, а после на губещите. Аз лично , като неучастник в тези събития , мога само да предположа че някои авторитети в страната са направили това , което са сметнали че ще запази страната от по-големи проблеми. и тези авторитети не са същите които правят една след друга грешки, като последната им е бомбардировките над България. Естествено че такива псевдо авторитети са отстранени по някакъв начин, имало е и по-малко виновни от пострадалите, но такива "чистки "са из цяла Европа. Било е ад, така е, но това го правят цялото общество, а не само отделни личности, като последствие от войната и фрустрацията. 40 години по-късно да се търси "вендета"за това e варварщина и цели възстановяване на терор, от който вече сме се спасили. Учудва ме че се намират все още такива, които го поддържат. Въпросът е че държавата е съхранена и е функционирала доста над нивото на 3тия свят, бивайки "изолирана" от разни разбогатели се и продължаващи да богатеят за сметка на държавите в 3-тия Свят... до ден днешен! Просто разликата ни е в това че техният "социализъм" е селективен,( нацията, държавата преди всичко), основан на съперничество,( а не на солидарност, до ден днешен. Самата дума солидарност е вече с изкривено значение, употребяват я само в случаите за женска или мъжка солидарност, което само простак може да си позволи ) И опитите продължават..в същата насока, без особен резултат. Не знам до кога.Но явно че на много им харесва точно това.

 9. #9
  Наум 19 дек 2014, 07:56
   
  0
   
  0

  ДС не трябваше да допусне това да се случо. На тях им се плаща за това. Точка. Вместо да ходят и да портят тоя и оня, и да се бутат с лакти, можеха да вършат това за което им се плаща. Е за това сме на това дередже. Може и да не ги оплаквате толкоз. Натегачи и използвачи. А сега и Б.Б.-док ще ни доУправи.

 10. #10
  Д.П. 19 дек 2014, 09:22
   
  0
   
  0

  http://fortruss.blogspot.se/2014/12/russia-and-turkeys-gas-deal-can-save.html

  http://fortruss.blogspot.se/2014/11/grandmaster-putins-golden-trap.html

 11. #11
  Будивля 20 дек 2014, 03:59
   
  0
   
  0

  Анализът на Хоакин както винаги е много добър.

 12. #12
  moted 20 дек 2014, 20:20
   
  0
   
  0

  "Анализът на Хоакин както винаги е много добър."
  Да наистина-силно съм впечатлен!(Въпреки,че се чете доста трудно с гугъл-преводач.)

 13. #13
  bash delibash 21 дек 2014, 20:34
   
  0
   
  0

  Следващата стъпка на ес най вероятно е ако всяка следваща договорка не е добра за европа а е добра само за България,Сърбия,Унгария и всички в обхвата на "южен поток",той ще бъде обявен за не дотам полезен за ес без да се зачитат интереса на България и всички останали.В такъв случаи трябва да се попита германия дали тя би позволила да се диверзифицира газта от тръбата на "северен поток"в случай на нужда от газ от по горе посочените страни.На всички им е ясно че газта означава независимост, силна икономика и връщане на културния обмен между няколко братски народа които нямат нито културно нито генетично противопоставяне а и най важното изповядват най чистата и Богоугодна религия ПРАВОСЛАВНАТА ХРИСТИЯНСКА ВЯРА.За това искам да кажа,знаем кои са ни Братя нека да видим кои са ни Приятели.Не искам да прозвучи като присъда ,но аз знам крайния резултат и той е продиктуван от последните 25 години , всичко което България беше постигнала със съдействието на Русия беше унищожено и заличено но забравиха само едно гена.Или пък може би не ,замисъла най вероятно е да изчезне и той.Но за всичко това само Господ може да се разпореди.С НАМИ БОГ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка