КОЛЕКЦИЯ "ПОСЛЕДНИТЕ МОХИКАНИ": ВИЖТЕ СТАРАТА ГЕМИЯ В НЕСЕБЪР! ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ...

Pan.bg 07 сеп 2019 | 09:02 views (26394) commentaries(0)
img Българските морски новини № 518

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Несебър и нашия Черноморски приятел Жул Верн

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за корабите, оцелели в превратностите на времето, достигнали до наши дни и запазени под различна форма по Черноморието.

Дне с изпълняваме обещанието си да Ви разкажем за една позабравена стара гемия в Несебър, която се намира на крайбрежната улица "Месемврия".

Лъсната е до блясък, обновена е с цели три мачти, ветрила и оръдия и посреща гости като атрактивен ресторант под името "Стария кораб" (The Old Ships).

В оригиналния си вид някога, разбира е била с една мачта, но какво да се прави - законите в туристическия бизнес изискват да бъдеш по-оригинален от конкуренцията, и сега добрата стара гемия е почти...фрегата.

В колекцията, посветена на "Последните мохикани" вече имаме определени натрупвания в Pan.bg благодарение на усилията на Джоузеф Конрад, Ърни Хемингуей, Ерик Табарли, Емилио Салгари и Джек Лондон.

В периода юни-юли 2017 г. публикувахме снимки на Старата фрегата (27-41) в Бургас от Ърни Хемингуей и на старата гемия в Черноморец (42-43) от Джоузеф Конрад.

На 1 юли 2019 г. Емилио Салгари представи рибарската лодка тип "Аламана" в Созопол (снимки 10-26), а на 14 юли Джек Лондон допринесе за поредицата с нощни снимки на прочутата яхта Bulcon Star/"Булкон стар" във Варна.

В допълнение през февруари 2019 г. Ерик Табарли разказа на нашите читатели за гемията "Крузо", намерила последен пристан в района на Мостика в Бургас и използвана като плажен бар (TR Beach Bar), по-известен с прякора "Шлепа" - снимки 44-59.

В близко бъдеще своя принос към колекцията "Последните мохикани" ще направи и Жул Верн, който ще ни представи една позабравена стара гемия в Несебър, която е лъсната до блясък, обновена с две мачти, ветрила и оръдия и посреща гости като атрактивен ресторант.

Благодарим на Жул Верн за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОЛЕКЦИЯ "ПОСЛЕДНИТЕ МОХИКАНИ": ВИЖТЕ СТАРАТА ГЕМИЯ В НЕСЕБЪР! ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ...

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/64 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка