Подготвят проект за възстановяване на корабната връзка между Видин и Силистра

Pan.bg 06 мар 2021 | 22:13 views (677) commentaries(0)
img Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе работна среща с Мартин Заимов – изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие.

След срещата д-р Ценков заяви: „Община Видин се готви за един много интересен проект за възстановяване на транспортната връзка по северната граница на България – да имаме водна връзка между Видин и Силистра “.

В резултат от проведените разговори Общината информира собствениците на туристически обекти, че Регионален фонд за градско развитие предлага нисколихвени кредити за дългосрочно финансиране на проекти, развиващи туризма.

За това могат да кандидатстват ресторанти, хотели, както и фирми извън туристическия бранш, които имат намерение да развиват допълнителна дейност, свързана с туризма.

Общината се ангажира да съдейства при осъществяването на контакт с фонда. Идеята е да се фокусира вниманието върху развитието на Видин като туристическа дестинация и конкретно върху водния туризъм и пълноценното използване на река Дунав за развлечение, транспорт и комуникация.

Възможността за инвестиране в речен транспорт ще благоприятства за обогатяване на туристическия продукт, който ще предлага град Видин. По този начин ще бъдат привлечени повече български и чуждестранни посетители и ще се подпомогне икономическото развитие на региона. /www.vidin.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка