Какво включва втората фаза от проекта за модернизация на Рибарско пристанище „Северна буна – Несебър“

Pan.bg 29 мар 2021 | 23:42 views (545) commentaries(0)
img На 26 март т.г. публикувахме информация за стартирането на строително-монтажните работи за модернизация на Рибарското пристанище „Северна буна – Несебър“.

Проектът е на стойност 7 489 221.53 лв. без ДДС. Той предвижда оптимизиране на капацитета на съществуващото пристанище, като се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба.

За осигуряване на оптимална защита на пристанищната акватория и за технологично развитие и повишаване качеството на предоставяните пристанищни услуги е необходимо да се изпълнят мероприятия по защита на прилежащата акватория от вълновото въздействие на морето и за удовлетворяване потребността от осигуряване на адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Първа фаза на проекта, която представихме подробно в предишната публикация обхваща реконструкция и модернизация на съществуващата акватория и на съоръжението буна-пристан на Северна буна гр. Несебър.

Съгласно техническата спецификация втората фаза на проекта включва следните дейности:

-Изпълнение на плаващ кей-вълнолом (пирс) от три понтона с вълногасящи качества, реконструирана глава на края на Западното крило на буната, преходна рампа до пирса, мъртви котви за закотвяне на пирса с котвени вериги;

-Изпълнение на вътрешни плаващи пристани за плавателни съдове изградени от плаващи понтони тип Breakwater, закотвени със стоманобетонови котви и стоманени
вериги, оборудвани с всички предвидени от фирмата производител елементи и структура на съответните инженерни мрежи,оборудвани с раздатъчни мрежи за ел.енергия, вода и осветление;

-Монтаж на плаващи буйове (система ИАЛА, регион „А”) за създаване на навигационната обстановка и обслужване маневрената дейност в пристанището.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка