БМА се присъедини към Меморандум за партньорство в областта на развитието на морското образование в Бургас

Pan.bg 02 апр 2021 | 13:05 views (759) commentaries(0)
img На 31 март 2021 г. в Бургас бе подписан Меморандум за партньорство в областта на развитието на морското образование в града ни. Той е плод на интереса на организации и експерти от регионално и национално ниво за осъществяване на иницииращи действия, координация и сътрудничество с цел развитие на морското образование и създаване на Професионален морски колеж в Бургас.

Меморандумът се подписа между: СНЦ Клуб по спортен риболов „Гларус“, Пристанище Бургас ЕАД, Южно-български морски образователен център ЕООД, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола”, СНЦ „Черноморски институт”, Община Бургас и Бургаска Морска Асоциация (БМА).

Инициативата е подкрепена и от експерти от високо национално и международно ниво: к.д.п. Александър Александров – Морски посланик на добра воля на Международната морска организация и магистър по Морско образование от Световния морски университет в Малмьо /Швеция/, к.д.п. Ивайло Пасков – член на УС на Българска асоциация на морските капитани, ПБМФ ЕАД и к.д.п. Александър Илиев - член на УС на БМА.

Към Меморандума могат да се присъединяват и други институции, експерти и специалисти, имащи правомощия и компетенции по решаване на определени морски въпроси. /www.bma.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка