ВВМУ с поздравителен адрес до новия зам.-началник на Военномедицинска академия

Pan.bg 12 апр 2021 | 21:53 views (1016) commentaries(0)
img Георги Николов

Със заповед на министъра на отбраната, Военномедицинска академия (ВМА) има нов заместник-началник по учебно-научната дейност. Полковник доцент д-р Иван Попиванов, д.м., е назначен и за заместник-главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

Той бе представен официално от началника на ВМА – генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, на редовния рапорт с ръководителите на отделните клиники и звена в лечебното заведение.

Ръководството на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ поздравява полковник доцент д-р Иван Попиванов, д.м., за назначението и му пожелава много успехи!

Поздравителен адрес от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" тук:

http://www.naval-acad.bg/wp-content/uploads/2021/04/Pozdr_adr.pdf

Справка:

Полковник доцент д-р Иван Попиванов, д.м., завършва „Медицина“ в Плевен през 1995 г. На кадрова служба в Българската армия е от 1994 г.

От 2004 г. работи във ВМА, като последователно преминава през академичните длъжности „асистент“, „старши асистент“, „главен асистент“ в катедра „Военна медицина“.

През 2013 г. придобива образователна и научна степен „доктор“ за защитен дисертационен труд на тема: „Превантивна военна медицина в Република България – организационни аспекти на епидемиологичната дейност“.

От 2015 г. е доцент към катедра „Военна медицина“. От 2019 г. е началник на катедра „Военна медицина“. Има признати медицински специалности по „Епидемиология на инфекциозните болести“, „Превантивна военна медицина“ и „Обща медицина“.

Научните му интереси са в областите: превантивна военна медицина, епидемиология на инфекциозните болести и организация и тактика на военномедицинската служба. Има над 70 публикации в национални и международни специализирани издания и участие в учебници и учебни помагала.

Участва като експерт в работни групи и комитети на НАТО, ЕС и МО. Преподава по епидемиология на инфекциозните болести на студентите и стажант-лекарите от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Член е на Управителния съвет на Българското научно дружество по военна медицина и член на Българското научно дружество по епидемиология на инфекциозните и неинфекциозните заболявания.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВМУ с поздравителен адрес до новия зам.-началник на Военномедицинска академия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка