Фото-галерия: Жена взе властта в Морско училище

Pan.bg 29 май 2021 | 09:29 views (1621) commentaries(0)
img Георги Николов

В Деня на курсантското управление и предаване на курсантската курсовка във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за първи път дубльор-началник стана жена.

Курсант мичман Полина Серафимова прие сабята – символ на властта на Началника на Училището, от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и в рамките на един ден се зае с управлението на флотската Алма матер.

Денят на курсантското управление е традиция в Морско училище, която датира от 1967 г., а през 2019 г. ритуалът бе възобновен.

Тази година се провежда за трети пореден път. На този ден курсанти петокурсници заемат дубльорски позиции на ръководните длъжности в Училището.

Те се запознават с работата и дейностите на различните отдели и звена. Така бъдещите офицери надграждат своите знания и лидерски умения.

Ритуалът по предаването на властта се състоя в присъствието на командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, генерал-майор Явор Матеев – командир на Съвместното командване на специалните операции, началника на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – бригаден генерал Юлиян Радойски, полковник проф. д-р Ивайло Въжаров – началник на МБАЛ – Варна, към Военномедицинска академия, началника на Централно военно окръжие – полковник Георги Петков, капитан I ранг Антонио Скуео – представител на ВМС на Италия, командири на военни формирования, ректори и други. След края на военната церемония по предаването и приемането властта, випускниците заеха своите работни места като дубльор-началници.

По-късно, с видеообръщение в пряка връзка, петокурсниците бяха поздравени и от началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, по повод Деня на курсантското управление.

/www.naval-acad.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фото-галерия: Жена взе властта в Морско училище

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка