С новата драгираща техника дунавската агенция ще изпълнява ефективно своите задачи по поддържане на корабоплавателния път

Pan.bg 06 юни 2021 | 21:02 views (792) commentaries(0)
img Новопостроената драгираща техника ще даде възможност на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ ефективно и навреме да изпълнява своите задължения по поддръжка на корабоплавателния път. Това заяви служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева по време на церемонията за кръщаване на новата драга. Кръстница на специализирания плавателен съд е посланикът на Нидерландия у нас Н. Пр. Беа тен Тъшър.

„От 2017 г. до сега, МТИТС е осигурило над 16 млн. лв. за извършване на драгажни работи, като със закупуването на тази техника процесът ще бъде оптимизиран, а разходите намалени“, посочи зам.-министър Андреева. По думите ѝ целта е да бъдат запазени проектните дълбочини на реката според препоръките на Дунавската комисия.

„Съществен принос за подобряване дейността на Агенцията имат европейските фондове“, заяви Нели Андреева. Тя отбеляза, че за последните 14 години ИАППД са показали отлична кадрова подготвеност и експертиза, и успешно изпълняват редица проекти по оперативни програми. „Общата стойност на одобрените, и в голяма степен вече реализирани проекти по ОПТ 2007-2013, ОПТТИ 2014-2020 и МСЕ 2014-2020 надвишава 35 млн. лева“, допълни още Андреева.

Пред медии заместник-министър Нели Андреева коментира и проекта за изграждане на автомагистрала Русе - Велико Търново. Тя заяви, че изграждането на магистралата е включено в новата Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027, която е в процес на разглеждане от Европейската комисия. „Очакваме одобрение на предложения списък с проекти до месец септември тази година“, уточни Андреева.

/www.mtitc.government.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С новата драгираща техника дунавската агенция ще изпълнява ефективно своите задачи по поддържане на корабоплавателния път

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка