Украински диверсанти убиха пет бойци от ЛНР, за да разпалят конфликт преди срещата Байдън-Путин

Pan.bg 14 юни 2021 | 09:48 views (649) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: /Поглед.инфо/

В Донбас бяха убити петима войници от формированието „Призрак“, които са се намирали на наблюдателен пункт край фронтовото село Голубовское край Кировск, съобщиха от Народната милиция на Луганската народна република.

Диверсионна група на отделен център за специални операции "Запад" (бившият осми полк за специални назначения на силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна) е замесена в смъртта на военнослужещите.

„Нашите военнослужещи са простреляни в главата със специални оръжия. В същото време един от тях е убит от изстрел, направен от снайпер чуждестранно производство", заявиха луганските власти.

"Останалите са били застреляни с упор от украинската диверсионна група, която е проникнала на територията на поста “, се казва в изявление на Народната милиция.

Отбелязва се, че в резултат на това хладнокръвно убийство четири деца са останали без бащи.

Луганската народна република не изключва, че целта на тази провокация е била да предизвика отвръщане на огъня от частите на Народната милиция и последващото им обвинение в нарушаване на Минските споразумения и засилване на военните действия.

„Анализът на настоящата ситуация през последните дни показва, че Киев целенасочено дестабилизира ситуацията в региона", казаха милиционерите.

"Това се дължи на посещението на президента на Украйна Зеленски в зоната на въоръжения конфликт от 8 до 9 юни, където той обяви готовността на въоръжените сили на Украйна да разрешат конфликта в Донбас със сила “, заяви Народната милиция.

ЛНР заяви, че преди пристигането на Зеленски на фронта обстановка е била спокойна , а също така добави, че разполагат с данни за снабдяването на една от американските компании на Министерството на отбраната на Украйна с партида снайпери, както и боеприпаси за тях.

„Освен това правителството на Съединените щати снабдява Киев с устройства за нощно виждане, което допринася за увеличаване на броя на атаките срещу позициите на народната милиция от украинските въоръжени сили през нощта", казват още от луганската милиция.

"Също така от 13 април американски военни специалисти обучават снайперисти за Въоръжените сили в тренировъчен лагер край Мариупол, разположен в зоната на т. Нар. Операция на обединените сили “, се казва в изявлението.

Бившият военнослужещ от Донецката народна република Максим Фомин (Владлен Татарски), един от първите, които съобщиха за трагедията, заяви пред EADaily, че официалната информация е напълно вярна.

Той също така обърна внимание на факта, че само сутринта
в анонимния канал по Телеграм „Жокер ДНР“ , специализиран във военната информация, беше съобщено за обучението на диверсанти на военния полигон "Урзуф".

Според "Жокер ДНР" въоръжените сили на Украйна скоро ще засилят диверсионните дейности в сивата зона.

„На 9 юни на военния полигон Урзуф приключиха мащабни военни учения с участието на войници от Националната гвардия и Въоръжените сили на Украйна", казва каналът.

"Официалните медии, както обикновено, декларират, че по време на ученията е практикувана мирната легенда за потискане на опит за пробив на защитата от много агресивен враг и т.н. Но всъщност тези упражнения, под наблюдението на западни инструктори, практикуваха работата на диверсионни групи в сивата зона", каза още източникът.

"Също така официалните медии забравиха да споменат, че Алфа подразделенията на СБУ взеха активно участие в тези учения, а също, след PR на фронтовата линия, Върховният клоун Зеленски се обади “, съобщи Джокер.

Според канала са избрани 12 диверсионни групи от по 12-16 души. Групите са с кодови имена Браво, Чарли, Делта, Ехо, Фокстрот, Голф, Хотел, Индия, Жулиета, Кило, Лима и Танго ". Осем групи трябва да действат на Донецкия фронт, четири групи на Луганския фронт.

„Основната задача на тези групи е да работят в сивата зона по цялата фронтова линия с цел разгръщане на локални сблъсъци с частите на Донецк и Луганск от 10 до 17 юни", обяснява източникът.

"В същото време в зоната на работа на тези групи ще има украински и западни журналисти, които ще трябва да заснемат агресивен материал за агресията на агресивен враг в навечерието на срещата между Путин и Байдън ", пише още каналът Жокер.

Провеждането на тази операция се координира лично от президента на Украйна Владимир Зеленски. Авторите на канала предполагат, че по този начин той иска да попречи на президента Байдън да изостави Украйна в полза на някои други, по-важни интереси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка