Учестени през час проби потвърждават задържане на обичайните стойности за крайбрежните води в района на авариралия кораб Vera Su

Pan.bg 04 окт 2021 | 11:11 views (578) commentaries(0)
img Pan.bg

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Асен Личев е осигурено учестено вземане през един час на водни проби в района на авариралия кораб “Vera Su”, включително и през изминалата нощ.

Стойностите за азот амониев показват стабилна тенденция на задържане до обичайните стойности за крайбрежните води в района.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Взимат се полеви проби за установяване на показатели като PH активна реакция, температура, разтворен кислород, наситеност на кислорода, данните от които също показват, че тенденцията е стабилна – към днешна дата е такава, каквато е била към 25 септември, преди неуспешната операция по прехвърляне на товара.

Засега морето около заседналия кораб е спокойно. МОСВ продължава ежечасно да следи състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб.

/www.moew.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Учестени през час проби потвърждават задържане на обичайните стойности за крайбрежните води в района на авариралия кораб Vera Su

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка