Морско училище стана домакин на първото Планетарно съдебно заседание

Pan.bg 07 окт 2021 | 14:49 views (515) commentaries(0)
img Георги Николов

Първото Планетарно съдебно заседание „Вашият път към Космоса“ се проведе в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. То е част от събитията от Световната седмица на Космоса (4 – 10 октомври 2021 г.). С форума бе поставено началото на Регионална образователна програма по космическо право, инициирана от Апелативен съд – Варна, и Планетариума към Морско училище, обединени като Младежка академия „Космос и право“.

Домакин на събитието бе доц. Веселка Радева, ръководител на Планетариума, а „председател на съдебния състав“ – Ванухи Аракелян – председател на Варненския апелативен съд. С телемост от Германия Рада Попова – главен юрист в Isar Aerospace, въведе в основните теми на космическото право. Мениджърът по проекти в Белгийската космическа агенция – Стела Ткачова, разкри как управлението на трафика може да намали отпадъците в Космоса, които застрашават живота на нашата планета.

В срещата участваха студенти от ВВМУ и ВИНС, ученици от Частна Профилирана гимназия „Екзюпери“ и средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“.

Следващото планетарно заседание ще бъде посветено на космическия туризъм. Интересно, полезно, различно, ново, в епицентъра на космическите събития и правната им рамка – това предлага Младежката академия „Космос и право“, разказват организаторите на инициативата.

/www.naval-acad.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище стана домакин на първото Планетарно съдебно заседание

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка